Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 20:41   #4471
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
jak Ci zginie kilka butelek to nie dojdziesz kto to...
dokładnie, smutna prawda... dlatego lepiej mieć "Człowieka od wódki", u nas takowy będzie
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a mnie znów babcia zdołowała :beczę-ryczę:
Usłyszała tą jedną opinie że w naszej restauracji jedzenie jest nijakie, drogie i mało i teraz wszystkich podkręca a ja znów nie wiem co robić ;((((
nie słuchaj babci, sama idź i sprawdź, oprócz Was może ktoś jeszcze korzysta z tego cateringu, poszukaj jakichś opinii na forum, napisz mi na priv co to za knajpa, ja mam u Ciebie w miejscowości rodzinę to się dowiem, a w jednej z restauracji pracuje mój kolega dobry
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My mamy zamiar dać obsłudze jakąś ekstra kasę i po butelce wódki, więc myślę, że na dodatkowe butelki się nie połakomią
tego tez nie byłabym taka pewna, ja chce tak zrobić, ale już po, ewentualnie dzień wcześniej coś im zanieść, co by mi się w trakcie wesela nie popili kucharze
Stary 2013-06-07, 20:44   #4472
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Kolega, który jesienia miał wesele w tej sali właśnie tak zrobił - dał coś ekstra i mówił, że obsługa elegancko latała po sali i pilnowała wszystkiego. Wolę wydać te parę złotych więcej i mieć spokój
o takich zwyczajach nie słyszałam, ale może faktycznie to dobry pomysł

a co do kradzieży wódki - wiele par nawet nie jest tego świadoma, bo po prostu nie liczy ile wódki zeszło na stoły.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:44   #4473
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

tego tez nie byłabym taka pewna, ja chce tak zrobić, ale już po, ewentualnie dzień wcześniej coś im zanieść, co by mi się w trakcie wesela nie popili kucharze
Właśnie kasę mamy zamiar dać wcześniej, a po flaszce już po weselu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:45   #4474
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
tylko że u nas sala nie robi imprez raczej ;( zresztą restauracja jest otwarta od 1 kwietnia chyba.. a ten dom weselny: http://www.bialogardzianin.pl/index.php?str=4040&id=401
to jednak doświadczenie, jedzonko napewno pyszne, tylko martwi mnie że sala mi sie nie do końca podoba ( a co wy o niej myślicie? wiem już pytałam, ale sama nie wiem;(
miejsce, ktore wybierzesz ma sie przede wszystkim Tobie podobac ( i Twojemu TZ). owszem, trzeba zwrocic uwage na jedzenie, gdzie lepsze, ale szczerze? ja gdybym miala do wyboru bardzo przecietna sale, ktora mi sie srednio podoba, za to z pysznym zarciem, a sale z moich marzen, gdzie czuje sie doskonale ( i na zdjeciach /filmie bedzie ladnie wygladac) a jedzenie odrobine troche gorsze, to wybralabym to drugie nigdy wszystkim nie dogodzisz, wiec zrob tak zebyscie Wy byli zadowoleni. a cenowo jest jakas duza roznica?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:45   #4475
velika
Winter is coming

ja generalnie jestem wybuchowa, słownictwo mam jak najgorszy opity rumem marynarz, a i krzyknąć potrafię jakby mi się coś stało na weselu typu kradzież, opicie się obsługi to dostaliby taką z☠☠☠ę, że długo by nie zapomnieli. Plus za kradzież konsekwencje karne. Moi kumple się mnie boją, a co dopiero obcy ludzie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:45   #4476
201605100
Konto usunięte

Cytat:
no niestety moja droga, obsługa tylko czeka na takie momenty, po weselu jest co opić, a gastronomia to zazwyczaj sobie chlapnąć lubi

oooo ja też chcę, ale dopiero po wakacjach zacznę, teraz za dużo będę na słońcu, żeby cokolwiek zaczynać
Ja miałam praktyki szkolne a hotelach i to co pracownicy potrafią robić...

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
serio, dla mnie to kosmos. No i nigdy o takich numerach nie słyszałam, może mieszkam w uczciwej okolicy Ale jak coś takiego się zdarzy, to dopilnuję, żeby winny za to zapłacił. Co jak co ale kradzież jest dla mnie obrzydliwa
Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
jak Ci zginie kilka butelek to nie dojdziesz kto to...
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja coś wymyślę, jak by ich przypilnować
Na wizażu czytałam jak jakaś PMka znaczyła butelki ultrafioletem bo nie ma co liczyć pustych butelek bo obsługa przynosi puste i podmienia ja w sumie nie zastanawiałam się nad tym czy może kelnerom zlecić roznoszenie wódki(chociaż te głosy o kradzieżach zastanawiają) bo u mnie po prostu na wszystkich weselach w regionie robili to świadkowie lub starości.

Cytat:
a mnie znów babcia zdołowała :beczę-ryczę:
Usłyszała tą jedną opinie że w naszej restauracji jedzenie jest nijakie, drogie i mało i teraz wszystkich podkręca a ja znów nie wiem co robić ;((((
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził zawsze będzie ktoś komu się podoba i ktoś komu się nie podoba, nie warto aż tak bardzo się przejmować, takie same opinie pewnie będziesz miała odnośnie foto i muzyki i wielu innych rzeczy
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:47   #4477
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
o takich zwyczajach nie słyszałam, ale może faktycznie to dobry pomysł
Wielu osób uważa, że to zły pomysł bo przecież obsługa dostaje swoje wynagrodzenie. Ale ja uważam, że od tego nie zbiedniejemy,a zawsze większe prawdopodobieństwo, że obsługa będzie na wysokim poziomie.
Ja też pracuję, dostaje za to wypłatę, ale lubię dostać bony, premię, motywacja dla pracownika musi być
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:52   #4478
exist_
Zakorzenienie

Ja kasy obsłudze dawać nie będę. Wódkę, ciasto - ok.
Zresztą u nas na weselu będzie ich szefowa także liczę na to że będzie na tip top
Dodatkowo, w obecnych czasach lokal nie może sobie pozwolić na złe opinie o obsłudze ponieważ jest za duża konkurencja na rynku. Ktoś usłyszy coś złego to ucieknie. Proste.
Stary 2013-06-07, 20:54   #4479
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja kasy obsłudze dawać nie będę. Wódkę, ciasto - ok.
Zresztą u nas na weselu będzie ich szefowa także liczę na to że będzie na tip top
Dodatkowo, w obecnych czasach lokal nie może sobie pozwolić na złe opinie o obsłudze ponieważ jest za duża konkurencja na rynku. Ktoś usłyszy coś złego to ucieknie. Proste.

Też mi się tak wydaję

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:56   #4480
velika
Winter is coming

U nas właścicielka lokalu zna moją mamę, więc na pewno nie pozwoli sobie na fuszerkę A obsługa przecież jest w pracy, więc liczę na dobry poziom. A flaszkę i tak im dam, bo u nas tak się dziękuje dobrej obsłudze, ale kasy się nie daje.

Stary 2013-06-07, 20:59   #4481
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
dziewczyny chwalę się
od dzis zaczynam przygotowywanie mojej buzi do ślubu!
właśnie wróciłam od kosmetyczki i jestem zajarana
Jakie zabiegi robiłaś?
Ja pod koniec tego miesiąca, albo na początku lipca, tak jak obiecałam zrobię Wam opis na jakie zabiegi kosmetyczne się wybrać przed ślubem, na jakie nie, przykładowe ceny, ile zabiegów itp.
I pielęgnację domową jaką zastosować
Cytat:
tylko że u nas sala nie robi imprez raczej ;( zresztą restauracja jest otwarta od 1 kwietnia chyba.. a ten dom weselny: http://www.bialogardzianin.pl/index.php?str=4040&id=401
to jednak doświadczenie, jedzonko napewno pyszne, tylko martwi mnie że sala mi sie nie do końca podoba ( a co wy o niej myślicie? wiem już pytałam, ale sama nie wiem;(
Ja bym poszła tam gdzie jest dobre jedzenie i dużo jedzenia. Wygląd sali to nie wszystko. Ja na swojej sali byłam na weselu - jadłam, piłam - wszyscy byli zadowoleni.
Stary 2013-06-07, 21:03   #4482
say-hello
Zakorzenienie

my robimy wesele w restauracji, której właściciele współpracują z moim tż, więc mam nadzeiję, że się przyłożą i przypilnują personel
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 21:04   #4483
Blondi2989
Blond forever!

Dlatego my będziemy mieć osobnego kelnera od wódki i napojów - jeżeli "zniknie" niepokojąco znaczna ilość wódki to winny będzie tylko jeden, bo tylko on będzie miał klucz do schowka z wódką No i ja z TŻ
Stary 2013-06-07, 21:04   #4484
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja na naszej nie byłam na weselu, ale zanim podpisaliśmy umowę to zamówiliśmy obiad Porcje duże i pyszne
A opinie słyszałam bardzo dobre

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 21:28   #4485
KaMilka4891
Zadomowienie

aloffkowa a ta to http://weselakoszalin.pl/index.html/...bialogard.html ??
Stary 2013-06-07, 21:30   #4486
alloffkowa
Zakorzenienie

jestem szalona !!! wkurzyłam się, wziałam tżta za rękę pojechalam na tą salę !! on się rękami nogami zapierał że nie wejdzie bo nie podoba mu się, a jak wszedł powiedział że bierzemy !!! Więc salę zmieniamy !! ulżyło mi !!

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
dużo za duża
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 21:36   #4487
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
jestem szalona !!! wkurzyłam się, wziałam tżta za rękę pojechalam na tą salę !! on się rękami nogami zapierał że nie wejdzie bo nie podoba mu się, a jak wszedł powiedział że bierzemy !!! Więc salę zmieniamy !! ulżyło mi !!

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

dużo za duża
kombinatorka

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

o boze boze bozenko... mój TŻ ogląda mecz... takich bluzgów to już dawno od niego nie słyszałam
Stary 2013-06-07, 21:37   #4488
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
kombinatorka
tż jeszcze lepszy tylko wszedł i : "Dobra bierzemy, Pani Danusiu kiedy umowa?"
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-07, 21:38   #4489
velika
Winter is coming

hah ja nawet nie patrzę, bo nasza reprezentacja doprowadza mnie ostatnio do szału!

Stary 2013-06-07, 21:38   #4490
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

o boze boze bozenko... mój TŻ ogląda mecz... takich bluzgów to już dawno od niego nie słyszałam
moj tez

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 21:41   #4491
velika
Winter is coming

ja dzisiaj oglądałam Djokovica z Nadalem, na szczęście Rafa wygrał teraz finał z Ferrerem, rozniesie go

Stary 2013-06-07, 21:43   #4492
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Jakie zabiegi robiłaś?
Ja pod koniec tego miesiąca, albo na początku lipca, tak jak obiecałam zrobię Wam opis na jakie zabiegi kosmetyczne się wybrać przed ślubem, na jakie nie, przykładowe ceny, ile zabiegów itp.
I pielęgnację domową jaką zastosować

Ja bym poszła tam gdzie jest dobre jedzenie i dużo jedzenia. Wygląd sali to nie wszystko. Ja na swojej sali byłam na weselu - jadłam, piłam - wszyscy byli zadowoleni.
Na razie zaczynam od oczyszczania twarzy
Miałam właśnie to + jakiś piling, masaż, maseczki i nie wiem co tam dokładnie było
w każdym razie cieszę sie z wyboru kosmetyczki, bo była delikatna, buzi nie mam czerwonej, a tym bardziej opuchniętej (a naczytałam sie trochę w necie) i ogólnie jest gładka i nawilżona
Teraz to tylko takie coś wchodzi w grę, na jesień zaczynam kwasy
Cytat:

dużo za duża
faktycznie szalona! ale to dobrze, teraz możesz spokojnie spać. Gratki!
Stary 2013-06-07, 21:45   #4493
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Nadrobiłam!

UWAGA! Będe cytować.
Wybaczcie, że tak się wracam do tematów które były rano, ale niestety tylko w taki sposób mogę sie wypowiedzieć. Mimo, że Was wcześniej podczytuję to nie mam jak pisać w trakcie pracy - pisanie i cytowanie na komórce to jakaś masakra.

Cytat:
Właśnie wyliczyłam w google maps i na moją salę z kościoła jest całe 300 mentrów [COLOR="Silver"]
To mamy, z mieszkania do restauracji 600m, tylko co z tego jak do USC mamy 4 km, a później trzeba wracać.

Cytat:
to fakt, słyszałam po ludzku nawyzając, że robienie siku w sukience to nie lada wyzwanie
Noooooooooo! Przerabiałam to z moją psiapsiółą ostatnio. Dobrze, że ma ładny tyłek to sobie trochę popatrzyłam.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Taak samo świadkowa będzie pomagać mi, czyli ubiór, poprawa make-upu, fryzura jak się coś rozwali, do kibelka pomóc, trzymać moje rzeczy w torebce, pomagać przy prezentach i w takich duperelach. Nie będzie się zajmować sprawami wesela i na pewno nie będzie zwoływać Gości na posiłki, czy tort. Ma też się bawić. Byłam 2 razy świadkowa i wiem na czym ma to u mnie polegać. żadnych dodatkowych obciążeń świadkowej nie przewiduje.
Dokładnie!
Na świadkową wybieram najbliższą mi osobę - Przyjaciółkę i wiem, że jeśli tylko będę czegoś potrzebować ona mi pomoże bez żadnego proszenia. Nie wymagam od niej jednak 'organizacji' całego przyjęcia - od tego mamy usługodawców i managera sali.

Sama ostatnio była świadkową u mojej Psiapsióły (teraz ona będzie u mnie ) i na prawdę z ręką na sercu była to dla mnie ogromna przyjemność. Być przy niej w chwilach średnich (rozwalenie się fryzury) i radosnych. Pomagać w drobnostkach - podaniu coś przy stole bo jednak nachylać się nad żarciem w białej kiecce to średnio, poprawić suknię, ponarzekać na bolące stopy, popstrykać głupie zdjęcia.

Cytat:
Ija a Ty nie miałaś się nam czymś pochwalić?
Jaaaa? Rany, czym?

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie, ale moja świadkowa jest ogólnie słabo rozgarnięta
Wybacz, ale poważnie zastanów się czy jest to odpowiednia osoba do tej roli.

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
nam panie w szpitalu mówiły, że tak się często zdarza, że ludzie zamiast małej ilości przynoszą całość w różnych dziwnych opakowaniach
a raz byłam świadkiem, jak kobieta przyniosła całą 2 litrową! butelkę moczu albo nie zrozumiała albo ktoś jej nie powiedział, że zbierasz mocz 24h, ale przynosisz mały słoiczek
Oooooo rany

Cytat:
U nas alkohol będą roznosili kelnerzy, nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. A i u mnie w regionie nie ma starostów, nie wiem od czego nawet są
Dokładnie. Ja też pierwsze słyszę o starostach.

U mnie alkohol roznoszą również kelnerzy - nie wyobrażam sobie obarczania tym któregokolwiek z gości.

Cytat:
My mamy połowę z tego
Czyli co? 40 osób?

U nas póki co na liście 54 osoby, ale dywagujemy cały czas i tak się zastanawia ile tak na prawdę przybędzie.

Cytat:
no niestety moja droga, obsługa tylko czeka na takie momenty, po weselu jest co opić, a gastronomia to zazwyczaj sobie chlapnąć lubi
Na zdrowie.

Ja mam chyba inne co do tego podejście. Może dlatego, że mam przyjęcie i wódki będzie taka ilość, że jakby zaginęło 10 butelek to będzie to od razu widać.
Nie rusza mnie absolutnie to, że obsługa poczęstuje się alkoholem - kilka flaszek mnie nie zbawi i traktuję to jako koszt imprezy.
Jedyne czego wymaga to żeby nie pili w trakcie - tego sobie nie wyobraża, ale później.. pewnie dostaną na odchodne jeszcze po butelce.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 21:46   #4494
ijaa
Zakorzenienie

Widziałam, że było też kilka innych tematów:

- koszyczek
Szczerze? Uważam, że fajny pomysł. Może nie wszystkie z wymienionych rzeczy bym umieściła, ale poważnie pomyślę, czy czegoś takiego nie przygotować.
O stokroć wolę by sobie ktoś iglę z nitką w koszyczku znalazł niż miały na ten temat mnie czy świadkowej zawracać gitarę.

- zaproszenia
Właśnie się ostatnio zastanawialiśmy kiedy rozdawać i wpadliśmy na pomysł by zrobić to w okolicy Bożego Narodzenia i Sylwestra. Główny powód to to, że z dużą ilością naszych przyszłych gości będziemy się wtedy widzieć.
Pytanie tylko czy to nie za wcześniej? 4 miesiące przed?

Jeśli chodzi o potwierdzenia, chcę na zaproszeniu umieścić info żeby potwierdzić do danej daty (i numery telefonu oraz maile).
Obstawiam datę na ok. 6 tygodni przed (połowa marca) bo z opowieści koleżanek wiem, że na prawdę sporo osób zapomina i nie potwierdza więc trzeba ich później obdzwonić a to też chwilę zajmuje. Na miesiąc przed chciałabym mieć kompletną listę, bo wiadomo - winietki, rozsadzanie, cyrki.

Na sali ostateczną ilość gości podajemy na tydzień przed.

- foto i dj
Za nich płacimy połowę (czyli jako, że to u nas tylko dwie osoby to płacimy jak za jednego gościa). Managerka sali tak zaproponowała, że posiłki ciepłe dostaną wszystkie, bo głupio jednak jakby nie, a stołu szwedzkiego to pewnie mało co tkną bo zwyczajnie nie będą mieć czasu, a nawet jesli to będą takie ilości, że gościom to na pewno nic nie ujmie.

Z nowości ślubnych:
Dostałam dzisiaj zaproszenie na ślub od kolegi z pracy. I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że będzie ślubować w naszym USC. Będziemy mieć więc okazję za półtora miesiąca obejrzeć salę ślubów w całej okazałości i zobaczyć jak przebiega ceremonia w tym miejscu.

Stary 2013-06-07, 21:48   #4495
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja dzisiaj oglądałam Djokovica z Nadalem, na szczęście Rafa wygrał teraz finał z Ferrerem, rozniesie go
oj tenisa never never never traume mam z dziecięctwa mój "tatuś" całymi dniami oglądał
Stary 2013-06-07, 21:48   #4496
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]o boze boze bozenko... mój TŻ ogląda mecz... takich bluzgów to już dawno od niego nie słyszałam
U nas też leci w tle, ale chyba nie jest zbyt interesujący bo TŻ wygląda jakby przysypiał.

Stary 2013-06-07, 21:52   #4497
velika
Winter is coming

Cytat:
oj tenisa never never never traume mam z dziecięctwa mój "tatuś" całymi dniami oglądał
współczuję, tenis jest piękny z mamą oglądam, tak jak wszelkie mecze Kocham Nadala

Stary 2013-06-07, 21:59   #4498
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dobry

Nadrobiłam!

UWAGA! Będe cytować.
Wybaczcie, że tak się wracam do tematów które były rano, ale niestety tylko w taki sposób mogę sie wypowiedzieć. Mimo, że Was wcześniej podczytuję to nie mam jak pisać w trakcie pracy - pisanie i cytowanie na komórce to jakaś masakra.

To mamy, z mieszkania do restauracji 600m, tylko co z tego jak do USC mamy 4 km, a później trzeba wracać.

Noooooooooo! Przerabiałam to z moją psiapsiółą ostatnio. Dobrze, że ma ładny tyłek to sobie trochę popatrzyłam.

Dokładnie!
Na świadkową wybieram najbliższą mi osobę - Przyjaciółkę i wiem, że jeśli tylko będę czegoś potrzebować ona mi pomoże bez żadnego proszenia. Nie wymagam od niej jednak 'organizacji' całego przyjęcia - od tego mamy usługodawców i managera sali.

Sama ostatnio była świadkową u mojej Psiapsióły (teraz ona będzie u mnie ) i na prawdę z ręką na sercu była to dla mnie ogromna przyjemność. Być przy niej w chwilach średnich (rozwalenie się fryzury) i radosnych. Pomagać w drobnostkach - podaniu coś przy stole bo jednak nachylać się nad żarciem w białej kiecce to średnio, poprawić suknię, ponarzekać na bolące stopy, popstrykać głupie zdjęcia.

Jaaaa? Rany, czym?

Wybacz, ale poważnie zastanów się czy jest to odpowiednia osoba do tej roli.

Oooooo rany

Dokładnie. Ja też pierwsze słyszę o starostach.

U mnie alkohol roznoszą również kelnerzy - nie wyobrażam sobie obarczania tym któregokolwiek z gości.

Czyli co? 40 osób?

U nas póki co na liście 54 osoby, ale dywagujemy cały czas i tak się zastanawia ile tak na prawdę przybędzie.

Na zdrowie.

Ja mam chyba inne co do tego podejście. Może dlatego, że mam przyjęcie i wódki będzie taka ilość, że jakby zaginęło 10 butelek to będzie to od razu widać.
Nie rusza mnie absolutnie to, że obsługa poczęstuje się alkoholem - kilka flaszek mnie nie zbawi i traktuję to jako koszt imprezy.
Jedyne czego wymaga to żeby nie pili w trakcie - tego sobie nie wyobraża, ale później.. pewnie dostaną na odchodne jeszcze po butelce.
tak, około 40
A to nie Ty pisałaś że bymoże przeżyłaś swój pierwszy dzien matki??
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-07, 22:00   #4499
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak, około 40
A to nie Ty pisałaś że bymoże przeżyłaś swój pierwszy dzien matki??
Yyyyy, z tego co sobie przypominam to nie.
No chyba, że o czymś nie wiem - muszę TŻa zapytać.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-06-07 o 22:02
Stary 2013-06-07, 22:02   #4500
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Yyyyy, z tego co sobie przypominam to nie.
No chyba, że o czyś nie wiem - muszę TŻa zapytać.
wynalazłam w poprzednim wątku że to Ines pisała
przepraszam
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości