|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Figarro dzięki za wszystkie informacje
jak zrobię to napiszę co wymyśliłam ![]() bo teraz mam tyle opcji że już sama nie wiem haha u mnie dziś ciężki dzień, tylko ziewam i głowa mi boli ![]() niech już będzie piątek godz. 17! ![]() dziś - dzień 43/57 s owsianka, dżem, marchewka s2 grillowany chleb, twarożek, zioła, dżem, sałata, pomidor, marchewka o kurczak pieczony, sałatka z kapusty kiszonej k chyba makrela i sałatka z obiadu |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
dzien 7/93
s: owsianka + dzem + ogorek/pomidor s2: 3 kawalki piernika + ogorek + pomidor k: pieczony Camembert z orzechami wloskimi + mix salat no niestety na szybko, ale mialam dzisiaj spotkanie z moim ortopeda, ktore wyniklo nagle....nie dalam juz rady nic ugotowac mam operacje reki 17-go czerwca ...nie wiem jak to bedzie z gotowaniem ![]() ale postaram sie ciagnac jakos diete
|
|
#1083 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Figarro a co się stało (jeśli to nie tajemnica)? wcześniej noga, teraz ręka dziś deszczowo, piątkowo i nic mi się nie chce jakoś strasznie ten tydzień się wlókł i zmęczona jestem ech i jeszcze do banku muszę iść bo jakieś kwasy z kontem porobili ![]() plan dzisiejszy - 44/56 s owsianka, dżem, pomidor s2 chleb grillowany, twarożek, dżem, zioła, pomidor o mielone z warzywami, sos czosnkowy, sałata k zupa z soczewicy, kiszone ogórki i powinnam poćwiczyć... ciekawe czy się uda
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
nie, wczesniej reka (juz o tym pisalam wczesniej,kilkanascie stron temu
) noga to pikus, ktory wyszedl ostatnio ... od 1,5 roku mam uszkodzony nerw lokciowy w 2 miejscach (w lokciu i nadgarstku) 2 operacje nie pomogly, teraz odbedzie sie ostatnia, jesli ta mi nie pomoze, to juz nic sie nie da zrobic ![]() teraz bede miala operacje przeniesienia nerwu na wewnetrzna strone, od lokcia
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
ooo nie ma mojego wpisu z wczoraj
![]() Figarro doczytałam o Twojej ręce, ogromnie współczuję dziś wariacki dzień, ale może jutro odpocznę ![]() miłej soboty |
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
piatek - dzien 8/92
s: owsianka + warzywa s2: chlebek + serek 0% + warzywa o: mix salat + mozzarella na oliwie oczywiscie k: znowu mix salat + ogorek + 2 kabanosy + lody z nerkowcami sobota - dzien 9/91 s: owsianka + warzywa s2 ------ nie ma nie mam checi o: gulasz z miesa indyczego + mix salat (uwielbiam) + lody k: salatka Caprese palomeetka - spoko, jakos daje rade, wyjscia nie mam
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
co to za lody z nerkowcami? brzmi smakowicie
![]() a mix sałat jakoś doprawiasz? u mnie dziś dzień ok, tylko mnóstwo latania i załatwiania ![]() dzień 45/55 s owsianka, dżem, pomidor o faszerowane cukinie, sałatka z selera kawa ze śmietanką k marchewka, ryz z jogurtem k2 ciasto a'la kanadyjskie ![]() a propos ciasta kanadyjskiego, to chyba totalna kicha mi wyszła ![]() bo jabłka miałam jakieś suche i jak wymieszałam z nasączonymi morelami, dodałam 3 łyżki jogo, a później suchą mieszankę (mąka, proszek, kakao, cynamon) to miałam coś jak kruszonkę wlałam herbatę z moczenia moreli, zrobiły się grudy, więc wlałam więcej jogurtu, masa wyszła jak na muffiny, przełożyłam do keksówki i piekłam z 60 minut, nawet ładnie wyrosło ![]() po wyjęciu opadło ![]() pachnie bosko, da się kroić, ale w środku jest maziaste, jak brownie, w smaku pyszne, ale totalnie bez wyglądu ![]() bo u Ciebie Figarro na zdjęciu piękne w środku, jak piernik ![]() robiłaś wg przepisu? ja w sumie nie wiedziałam czy dodawać herbatę z moczenia czy nie? przepis dla mnie deko niejasny, no i z tym jogurtem też, sprawdzałam nawet u telik na blogu, ale u niej tez nie jest napisane co z herbatą...
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
palomeetka
nie dolewalam herbaty robilam dokladnie tak jak wyczytalam z przepisu jablka starlam na tarce, ale pomyslalam, ze bedzie zbyt suche to wszystko, to je zmiksowalam, pozniej dodalam suche skladniki i zurawine, bylo suche, to dolalam doslownie 1,5 lyzki wody i takiego gluta wsadzilam do formy kurcze, wlasciwie to faktycznie powinny zaznaczyc, aby tej herbaty nigdzie nie dolewac pozniej ....
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Figarro
dzieki za wskazówki! będę kombinowała, bo bardzo mi smakuje to ciasto, teraz zakalec ja ta lala, a grillowanie nic a nic nie pomogło ![]() zapomniałam się dziś pomierzyć i nie wiem czy są jakieś spadki, pewnie nie, bo waga prawie 1kg w górę ![]() no ale dałam ciała w tym tygodniu z ćwiczeniami i wczoraj mąka na kolacje, a ściślej węglowodany na dwie kolacje muszę się jakoś wziąć w garść, bo za 2 tyg znajomi z Hiszpanii przylatują, więc będzie rozpasanie dietetyczne ![]() później na tydzień wyjeżdżam, więc będzie jeszcze więcej ![]()
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
witajcie,
tak sobie wpadłam poczyta c o mm i chyba zostanę...) oczywiście szukałam "czegoś" do odchudzania.Mam 164 zwrostu ważę 78 kg /po ciążąch mi tyle zostało/ mam "cudny" fartuch po cesarce i worek frustarcji z powodu całości Oczywiście naczytała się dużo ale chyba z kompownowaniem posiłków mam największy problem koncepcyjny, miałam kiedyś jakąś kartkę z dietamm i tam pamietam były kabanosy w serze żółtym z majonezem...?ale cóż ciesze się że Was znalazłam i licze na silne wpsarcie duchowe oczywiści ale i w przepisach do mojego jadłospisu. czy możecie mnie na początek wspomóc jakimś przykładowym jadłospisem na tydzien tak dla rozpędu, powiem, że lubie na sniadanie płatki z owocami suszonymi zalane rzątkiem. 3 mam za Was kciuki - pomóżcie |
|
|
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
majain witaj ![]() ciężko podać gotowy jadłospis na MM, bo to zależy co lubisz ![]() poczytaj tak 5-7 stron wstecz (chyba gdzieś około 30 strony w wątku się pojawiłam) podawałam w postach wiele przykładów i linków do różnych stron z propozycjami śniadań/obiadów/kolacji ![]() ja np. na śniadanie do znudzenia jem - płatki owsiane górskie zalane wrzątkiem z łyżką dżemu MM, do tego pomidor/marchewka na drugie śniadanie grillowany chleb MM z hummusem MM, do tego warzywa, albo zamiast hummusu twarożek chudy z dżemem MM, a czasami placki z mąki pp z dżemem ![]() i tak od 1,5 miesiąca i mi się nie nudzi bo na MM jem tylko to co lubię ![]() obiady jem tłuszczowe: mięso + warzywa zupy z mięsem-kabanosami-feta, jajkiem, śmietana pieczone ryby, mięso i warzywa kolacje albo zupy ze strączkami albo makrele wędzoną albo krewetki nie mam pojęcia co lubisz a czego nie? kiedyś (na poczatku przygody z Montignakiem) nie mogłam przełknąć płatków, a chleba jeszcze piec nie umiałam i jadłam ryż/makaron z twarożkiem chudym i dżemem MM, a teraz tego nie lubię i nie jem ![]() trudno doradzać bo na MM można jeść baaardzo dużo i różnorodnie ![]() poczytaj ten watek i wymysl menu (na podstawie np naszych raportów), fotek w tym wątku tez jest sporo, popatrz co jadamy ![]() wypisz swój plan i będziemy podpowiadać co zmienić ![]() raport za wczoraj - dzień 46/54 s owsianka, dżem, pomidor, 2 kawałki ciasta kanadyjskiego o mielone z warzywami, sałatka z pomidorów, szczypiorku i majonezu k pomidor, 2 garści pistacji ![]() a rano pisałam coś o mobilizacji nie? ![]() lanie mi się należy ale dziś piękny dzień, już nawet melbę machnęłam miłego dnia! |
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
witaj,
dzięki zaraz sie cofnę i poczytam, oczywiście będę z wyprzedzeniem pisać co planuję i liczę , że cos podpowiecie, na razie u nie ulewa Na kolację na dobry początek mam warzywa i rybę a na obiad upichciałam soczewice w natką i odrobiną oliwy, |
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
niedziela - 10/90
s: owsianka + warzywa o: warzywa + krewetki k: feta + warzywa z oliwa dzisiaj : 11/89 s: wsianka + warzywa s2: piernik + warzywa o: kotlety mielone z serem + ogorek + pomidor k: salatka Caprese ![]() edit: witaj majain
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-06-10 o 17:13 |
|
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
majain ryba na kolacje to dobry wybór
dziś 47/53 s owsianka, dżem, pomidor s2 grillowany chleb, hummus, pomidor, marchewka o zupa porowa, jajko, kabanosy, śmietana k zupa pomidorowa, ryz brązowy, marchewka +ćwiczenia z melbą
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
witajcie,
na jutro zaplanowałam ś platki owsiane zalane wrzatkiem z rodzynkami sliwkami pomidorek 2 ś tektura z twarożkiem czosnkowym ogórek sałata o zastanawiam sie czy moge zjesc barszcz biały lub zurek z jajem ? jak nie to miecho z fasolką k. tunczyk i cos do tego zielonego pietrucha - natka i cebula i musztarda i pomidorek czy może być taki zestaw? |
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj napisałam co dzis planowałam zjeść ale nie napisałam, że rano zapomnę zestawu śniadaniowego
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jesli jest taka awaryjna sytuacja to ja bym zrobila tak: jablko po 30 min posilek: kabanosy 2-3 sztuki + papryka + marchewka (w paski jk pokroisz, to bedzie sie dobrze chrupac) to jako posilek pozniej owsianka w pracy + warzywa i zostaje jeszcze do zrobienia obiad/ lub kolacja, jesli jesz tylko 3 posilki, ale!!!!! skoro sniadanie bedzie tluszczowe, to kolacja niech bedzie weglowodanowa dzien 12/88 ![]() s: ciasto + warzywa o: pulpety mielone + mix salaty k: znowu salatka Caprese + lody
|
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
to byłby grugi dzień, tylko że ja jutro cały dzień od 4 rano do samam jeszcze nie wiem której ale zpewnością do wieczora będę jeździć albo bede w miejscsch gdzie niekoniecznie mogę coś mięsnego lub zielomego zjeść. na jutro zaplnaowałam tradycyjmie około 3 rano płatki zalane wrzątkiem i owocowe wkładki, potem jakieś kabanosy i w sumie co dalej to nie wiem
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
Uff już jestem, cześć
mam totalny brak czasu na cokolwiek, ech majain jak Ci idzie? jak masz problem z posiłkami poza domem to rób sałatki, je można jeść gdziekolwiek ryż, oliwa, warzywa fasola, oliwa, warzywa fasola, majonez, warzywa tuńczyk z puszki/warzywa, oliwa lub majonez albo jakiś wypiek MM + kefir/jogurt + warzywko albo ser pleśniowy, jajka na twardo, wędzony kurczak, wspomniane już kabanosy generalnie wszystko się da, trzeba tylko chcieć ![]() zaległe raporty: wt - dzień 48/52 s owsianka, dżem, marchewka s2 bułka twarogowa, dżem, pomidor, sałata o jajecznica z warzywami, sałatka z majonezem kawa ze śmietanką, garść orzechów włoskich i suszonych moreli k śledzie w sałatce sr - dzień 49/51 s owsianka, dżem, pomidor s2 grillowany chleb, hummus, sałata, pomidor, marchewka o zupa pomidorowa z jajkiem, kabanosami, śmietana kawa ze śmietanką, bita śmietana z czekoladą i płatkami migdałowymi k makrela wędzona, kiszona kapusta + ćwiczenia z melbą ![]() pogoda do wiec sobie ratuje samopoczucie deserkami poobiednimi ![]() waga nie spada, wiec robię bojkot i się nie ważę miłego dnia! |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj dzien 13/87
s: pomidor/ogorek + ciasto o: krewetki na boczku + mix salat + kabanos k: nerkowce + papryka/ ogorek dzisiaj dzien 14/86 ![]() s: owsianka o: gulasz + mix salat k: salatka Caprese dziewczyny....tez jestem zaganiana....w niedziele jade na operacje, a sporo spraw mam jeszcze do zalatwienia
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
hmm chyba musze - nawet na pewno dużo poczyta c i mocno si e dokształcić. W sumie to wczorajszy dzień dał mi się bardzo we znaki. nie miałam nawet jak zjeść coś pudełkowego. hm problemem jest treż to że 24 ide na operację nogi - i chyba żarcie szpitallne nie bedzie mi służyło. Ale za to do tego czasu dokładnie przestudiuje Wasze opisy i o kulach ale dam radę z Wami. Nie mniej jednak 3 mam za Was kciuki i cóz zadroszczę Wam efektów. Mnie przyjdzie poczekać na jakieś efekty ale cóż dałam słowo więc nie mogę się wycofać tak...? Wierzę, że mi pomożecie mentalnie wytrwać pozdrawiam ś owsianka 2s ogórek i kiełbaska pieczona o ryż z pieczarkami pomidorki k serek biały z pomidorami |
|
|
|
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
biedne jesteście z tymi operacjami
![]() majain myśl pozytywnie po co się jeszcze dołować, że na efekty będziesz czekać... pamiętaj, że chudnięcie zaczyna się w głowie no i nie ma bata, żeby schudnąć w np. miesiąc, jeśli się tyło np. 3 lata ![]() raport super ![]() menu z dzisiaj - dzień 50/50 (ale jazda, dopiero się zorientowałam, że dziś jest dokładnie połowa mojego odliczania!!! )s owsianka, dżem, pomidor s2 chleb, ser chudy, dżem, pomidor, sałata, marchewka o jajka sadzone, sałatka z pomidorów i cebuli k zupa z czerwonej soczewicy, sałatka z obiadu + ćwiczenia z melbą
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
majain - Ty z noga, ja w niedziele jade na operacje reki ....heh
![]() i nie mam zamiaru rezygnowac z MM Ale ja w szpitalu bede zaledwie 2 dni w niedziele bede ok 14-16:00 to zabieram ze soba kolacje a w poniedzialek, z samego rana robia mi operacje, wiec nie bede jadla do ok 12:00 pozniej znowu cos z MM ![]() a w domu juz mam plan latwych i przyjemnych w przygotowaniu posilkow, do tego pysznych dzien 15/85 ![]() s: owsianka + warzywa o: mix salat + feta + deser z serka mascarpone k: salatka Caprese edit: palomeetka ![]()
|
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Figarro od rana trzymałam kciuki za Ciebie ![]() i jesteś moja idolką do szpitala z własnym jedzeniem ![]() wpienia mnie mój net, bo coś się znowu pochrzaniło z wi-fi i nie mogłam w ogóle na wizaż wejść a na komórce to już w ogóle masakra szlag mnie trafi kiedyś z tej okazji pt - 51/49 s owsianka, dżem s2 kanapka z chlebem, serem białym i ziołami x2, pomidor, rucola o krewetki z warzywami i makaronem mung, sałata z oliwą k zupa z soczewicy sb - 52/48 s owsianka, dżem, kanapka z hummusem o jajka sadzone, sałatka z oliwą k 2 gruszki, garść migdałów ndz - 53/47 s owsianka, dżem s2 kanapki z hummusem, rucola, pomidor o polędwiczki po chińsku, sałatka z selera brzoskwinie pod kruszonką k 2 gruszki, garść migdałów |
|
|
|
|
#1105 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie panie
Jestem nowa i dzisiaj rozpoczełam diete MM. Krótko powiem o sobie: Zawsze miałam tendencje do tycia jak reszta mojej rodziny, mój wzrost to około 173cm. Rok temu moja waga doszła do 82kg, wszyscy za plecami mnie obgadywali, wygladalam nieatrakcyjnie no i oczywiscie wiadomo w bikini bałam się zrobić byle jaki ruch aby czasem nie pokazała się jakaś oponka... Zacisnęłam zęby i zaczęłam codziennie biegać, później odkryłam siłownię i od tamtej pory (od sierpnia) łączę treningi siłowe wraz z aerobami. Dużo schudłam przez aktywność ok 8- 9kg lecz później wszystko staneło. Zalecono mi diete redukcyjną (zbilansowana 5 posilkow dziennie etc.) ale ile ja wycisnełam z siebie potu na treningach starając się trzymać diety niestety nie dało rezultatów. Nie wchodzę na wagę, bo jej nawet nie mam ale za to mierze centymetry poszczególnych partii ciała. Od marca udało mi się zrzucić JEDYNIE 2cm w talii. Dalej procent tłuszczu mojego ciała wynosi 24 a chciałabym obniżyć do 20. Jestem zdesperowana i swoją ostatnią nadzieję trzymam dla diety MM, bardzo chciałabym mieć sylwetke fitness i nie wstydzić się pokazywać na basenach czy na plażach oraz prowadzić zdrowy tryb życia. Chciałabym abyście oceniły mój dzisiejszy (pierwszy) jadłospis.jedna 'pajda' arbuza śniadanie: omlet z białek jaj + otręby + cynamon + miód obiad: paluszki rybne + surówka z pomidorów, sałaty i oliwy z oliwek kolacja: makaron 100% durum + sos z pomidorów i koncentratu pomidorowego + 125g twarogu chudego Czy mogę jeść pomiędzy posiłkami owoce lub orzechy? (Najlepiej pomiędzy śniadaniem a obiadem lub od razu po treningu aby uzupełnić glikogen) Podam jeszcze swoje wymiary na start: Biust: 95 Talia: 78 Oponka: 90 biodra: 107 Udo: 61 ![]() Ups miało być krótko Edytowane przez walonki Czas edycji: 2013-06-17 o 23:52 |
|
|
|
|
#1106 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć
Figarro nieustająco trzymam majain jak tam? ![]() walonki witaj arbuz ma bardzo wysoki IG, owszem mały ŁG, ale na początku MM, kiedy chodzi o wyciszenie trzustki to lepiej unikać wszystkiego co ma IG powyżej 50 ![]() miód jak arbuz, nie na początku I fazy zamień otręby na mąkę pszenną typ 1850 dodaj jogurt/maślankę i usmaż placki/naleśniki dorzuć jakiś dżem MM lub prażone owoce, lub twaróg do tego warzywa surowe i najesz się że hej! ![]() paluszki rybne sama robiłaś? bo jeśli kupne to tam jest wszystko i na dodatek panierka, więc się nie nadają Cytat:
Cytat:
![]() co prawda nie ćwiczę teraz tak wiele jak Ty, ale mi 4 posiłki dziennie wystarczają, tylko ja jem dużo (czasami chyba nawet bardzo dużo )ale nie moge być głodna, bo mi sie szwendacz zaraz włącza i szukam "czegoś", a wtedy najłatwiej rzuca się dietę w diabły, a MM fajna jest i można jeść ale kiedyś jak byłam mocno aktywna - w tyg 2x basen, 2x siłka, 2x zumba/pilates to 4 posiłki wg MM tez mi wystarczały, jedynie spalanie było takie, że jadłam więcej niż mój Tż raport za wczoraj - dzień 54/46 s owsianka, dżem, marchewka s2 chleb z otrębami, hummus, rucola, marchewka, pomidor o polędwiczki po chińsku, sałata ze szczypiorkiem i śmietaną garść migdałów, 3 kostki czekolady 72% k makrela z puszki, sałatka ze szczypiorkiem garść migdałów, 3 kostki czekolady 72% +woda, h. czerwona, h.zielona, mieta +ćwiczenia z melbą ![]() pojechałam ze słodyczami, ale dozwolone to jem oj będę piszczeć, że mi waga nie spada ![]() miłego dnia |
||
|
|
|
|
#1107 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze pieczone z tymi paluszkami, bo mama kupila az 4 opakowania
co do arbuza to mi się wydaje ze CAŁY ma wysoki indeks niz taka jedna pajda, co do miodu to tez szkoda ale postaram się poszukać tej fruktozy i mąki 1850. Orientujecie się w jakiej sieci mogę kupić taką mąkę lub dżem albo samą fruktozę? W biedronce niestety tylko makaron kupuje. Co do dzisiejszego jadłospisu to już sama widze błędy ale jak się wykończy mój domowy asortyment to od razu je zmienie ![]() 1 jabłko śniadanie: omlet z 3 białek i 1 żółtka + otręby + malutka łyżeczka miodu + twaróg chudy z truskawkami obiad: paluszki rybne (tak wiem nie można ale muszę je zjeść) + kalafior + mizeria z ogórków i kefiru kolacja: makaron durum + sos pomidorowy (jak wczoraj) Dzięki za rady i trzymam za was kciuki
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Przyczajenie
|
Byłam w realu i nie mogłam znaleźć tej mąki typu 1850 ale natknęłam się na pszenną razową typu 2000. Czy ona też będzie odpowiednia? Zamiast fruktozy to kupiłam stewię (naturalny słodzik bez aspartamów i innej chemii) a z dżemu niestety zrezygnowałam bo jak zobaczyłam cene takiego malutkiego słoiczka (150g) za prawie 6zł to już wole swoje naleśniki z samym chudym serem jeść. Jak na razie 3 posiłki dziennie są bardzo sycące i nie mam ochoty podjadać
Mam nadzieję, że w końcu schudnę (oczywiście jak wyeliminuje wszystkie swoje błędy) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
palomeetka
jestem juz ![]() przez 3 dni zjadlam 1 banana i 1 kanapke..... od dzisiaj jem juz wg MM wiec postanowilam dzien liczyc jako nastepny, przed przerwa czyli dzien 17/83 (bo 16- tez byl wg MM) S: owsianka + pomidory o: szparagi zielone w oliwie + kabanosy k: salatka Caprese ![]() przepraszam, bede pisac tylko raporty, nie mam sily na siedzenie i klikanie ![]() pozdrawiam i dziekuje za pamiec
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Figarro hura! jesteś!
i nieustające kciuki, aby było wszystko dobrze z ręką! ![]() kiedyś po urazie barku 8 miesięcy się z nim bujałam, na początku tramal i ketonal jak cukierki żarłam, bo bolało jak cholera ech dzielna jesteś niesamowicie! oczywiście, licz dalej, zmiana diety wymuszona szpitalem, więc to nie było świadome grzeszenie, czy rzucanie się na żarcie ![]() a propos bananów to mi się przypomniało, że u Francuzów kiedyś czytałam, że jedzą na MM banany, ale zielonkawe, bo one IG mają 50 czy 45 ![]() walonki z tego co pamiętam, to 100 gram arbuza daje wynik IG 75, więc on nawet na II fazie jest traktowany jako wyskok ![]() mąka typ 2000 jest trudniejsza w wypiekach i daniach MM, bo jest cięższa i nie wszystkim smakuje i nie zawsze się udaje, ja jej używam czasami do chleba tania mąka i reszta to w Auchan ![]() moje zaległe: dzień 55/45 s owsianka, dżem s2 chleb, ser chudy, zioła, sałata o kurczak w warzywach na ostro, sałata ze śmietana migdały, czekolada k 2 jabłka, migdały + melba dzień 56/44 s owsianka, dżem, pomidor s2 grillowany chleb, hummus, rucola, pomidor o jajka z majonezem, deska serów, warzywa k makaron z jogurtem, marchewki +melba |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

mi się należy 

(ale jazda, dopiero się zorientowałam, że dziś jest dokładnie połowa mojego odliczania!!! 
co do arbuza to mi się wydaje ze CAŁY ma wysoki indeks niz taka jedna pajda, co do miodu to tez szkoda ale postaram się poszukać tej fruktozy i mąki 1850. Orientujecie się w jakiej sieci mogę kupić taką mąkę lub dżem albo samą fruktozę? W biedronce niestety tylko makaron kupuje. Co do dzisiejszego jadłospisu to już sama widze błędy ale jak się wykończy mój domowy asortyment to od razu je zmienie