Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-08, 06:17   #2491
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Hej. Dzoan wszystkiego naaaaaj! Magda przepuscilas buca? U nas było ktg, jakiś dziwny ten zapis, ale Mały sie bardzo wiercil. Zobaczymy, co powie lekarz. I kilka razy sprawdzają tętno, nawet w nocy. Trochę tu psychicznie odpoczywam, nie ukrywam.... Nie muszę mieszać co chwilę brzuchem, żeby sie laskawca odezwał...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 06:18   #2492
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Ewa, odpoczywaj wiecej
Ona przechodzi?
Black, witaj u nas, strasznie wspolczuje sytuacji czy takie cos nie jest przypadkiem wskazaniem do cc?... ja nie pomoge tu duzo, bo sie nie znam - ale u mnie z kolei "wypadaja" w tej ciazy hemoroidy, a wlasciwie juz nie one tylko ich dalsze stadium - zakrzepy, przy kazdym wyproznieniu nawet lajtowym, i tez jestem przerazona sn, bo mam wizje, ze przy parciu pojdzie cale zawieszenie, ze tak powiem ...
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-06-08 o 06:19
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 06:19   #2493
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Dzień dobry

tylko 11 stron do nadrobienia to malutko, coś słabo wczoraj pisałyście
jak mi się uda to nadrobię teraz, szykuję się do szkoły na egzamin i zaliczenie
zaliczenie o 8:30, a egzamin 12 - mam nadzieję, że będę mieć z egzaminu 5 bo jak nie to

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 06:21   #2494
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
jupi dzisiaj pierwszy raz od kilku dni wyszłam z domu ...do pepco... ale nie było nic .... jednego pajaca kupiłam któraś z was zdjęcie wstawiała... chciałam iść do textila ale po schodach stromych do nich trzeba się wdrapać więc zrezygnowałam
fajnie tak wyjsc z domu, nieeee?

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Niestety bede sporadycznie sie pokazywala poniewaz mam problem z internetem i kazda strona otwiera sie od cholery czasu. Probuje podczytywac ale szlag mnie trafia.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne. Mam nadzieje ze wszystko jest u kazdej z was ok bo wkoncu to szczesliwy watek.

Papa.
Bedziemy na Ciebie czekac

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Bierzmy się dziś dziewczyny za TŻów swoich...

Może wtedy urodziny wszystkie w jednym terminie?
dobrze, ze mój o tym nie wiedział. Było by mu jeszcze bardziej przykro.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41210149]Podczytuje Was na telefonie, bez neta tu bym chyba padła. Miałam 2 ktg i jeszcze słuchanie tetna, było ok. Ale pewnie w weekend niewiele sie dowiem. Mały ważył1800 gr dziś, hbd wskazywało na 30-31 tc a u mnie jest 33. Dziękuję wam mocno za kciuki i wsparcie[/QUOTE]

Wielkie brawa dla Artusia
A jak sie dzisiaj czujecie?

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Muszę się wam dziewczyny pochwalić,że moja córcia jest niesamowita.Wraca dziś z zielonej szkoły,mają dojechać koło 22 i dzwoni do mnie to moje dziecko godzinke temu i z troską w głosie pyta czy jadłam obiadek bo ona może mi coś weźmie z maca bo akurat. Nie wspomne o tym,że przez cały tydzień dzwoniła i pytała się jak się czujemy i jakie nowee drobiazgi dla mnie kupiła.A jak mówiłam ,że ma coś dla siebie kupywać to ona,że woli dla mnie bo to bardziej cieszy!Uwielbiam tą moją córe za to jej dobre serduszko,mam nadzieje,że dzidziolek będzie brał przykład z siostry bo to naprawde dobre dziecko!
To Ci kochana córa wyrosla

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
A ja prawie ledwo zipie....zjadlam 1 fenoterol i staveran ....i tak sie trzese ze masskra....tak,ze ja dzis bede podczutywac bo ledwo pisze.Dzieki dziewczynki za mile slowa,jestescie the best!
Współczuje fenoterolu. Okropne uczucie. Ja już przywykłam Choc masz dużo wieksza dawke ode mnie.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A nie miewacie duszności?
Łapią mnie jak sie połoze na prawym boku i jak sie szykuje do wyjścia

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja tez Idzia nie mam zgagi.....
Tez nie miałam.... do czasu Ale jak na razie tylko 2 razy

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Podczytuję was, jestem na bieżąco ale nie mam za bardzo kiedy pisać. Wpadłam dać znać, że dzisiejsza zła passa na wątku trwa. Jakiś pier.....y złamas skutkł nam przednią szybę w aucie. Nosz kur.wa wyszłam do sklepu, patrzę a tu szyba zbita, oczywiście bojcory w oknach ale nikt nic nie wie, nikt nic nie widział!!! Siedzę i ryczę, dosyć że z kasą krucho to jeszcze samochód stary, w który szkoda inwestować.
ale Was przygoda spotkała co za ludziska

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Melduję się, ze byliśmy na USG i młody jest zdrowy
Proszę o dopisanie na 1 stronie 34 tydzień - 2,5 kg
Niestety ma pępowinę wokół szyi

No, ale staram się być dobrej mysli
Jakiego masz klocuszka a pępowiną sie nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Z innych problemów- nie wiem jak ja mam pisać tą pracę mgr jak tyle się dzieje, już powoli się poddaję. Powtarzanie semetru-jeśli nie złoże pracy do września- 2,400zł Nie umiem się za to zabrać porządnie,a podejrzewam że po porodzie tym bardziej tego nieogarnę...eh zaczynam już myśleć o tym,by skorzystać z czyjejś pomocy-znacie może kogoś takiego,kto by mógł pomóc?

Żeby nie było,że tylko się żalę i dołuję-na poprawę nastroju robię właśnie małe zakupy na allegro, rzeczy których nam jeszcze brakuje plus parę drobiazgów, to się pochwalę
za zakupy
A praca sie napisze Mnie zawsze pod koniec pisanie szło szybciej. Nie wiem czy wtedy jakies nacisk był czy co

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wróciłam własnie od babci, karetka zabrała ją dzisiaj z kościoła, zasłabła. Nie za dobrze się czuje. Dzisiejszy dzień jest jakiś nie bardzo
zdrówka dla babci

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wszyscy maja truskawki, mam i ja!
po truskawkach miałam zgage

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
źle sie wyraziłam- taki ból jak na @. Wezmę nospę i zmienię pozycję tak jak Neni pisała
i jak dzisiaj? przeszedł ból?

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jest już po północy, więc mogę się pochwalić urodzinkami... Stawiam soczki i impreza na całego! No to ja już też idę spać Lol zdrowo podkopuje, aż cała pływam.. Ehhh..dobranoc Dziołchy
Sto lat! Dużo zdrówka, szczęscia i spełnienia marzeń Które to już?

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Hej jestem tu nowa

2-gi dzidzius i znowu dziewuszka

Termin na 9 sierpien.

Mam dziewczyny problem moze ktoras sie z tym spotkała .

Czy ktoras z Was słyszała o tym albo moze przezyla cos takiego ?? Jesli tak to bardzo prosze o wsparcie bo jestem z tym problemem sama ....
Witaj
Niestety nie pomoge

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 06:26   #2495
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejooooo
No co Wy, jeszcze nie rodze mowilam, ze musimy pokoj skonczyc i ja ciuszki ogarnac najpierw .

Nie wiem, czy z kolei na te sterydy nie jestem uczulona, bo podobno nie powinno sie w trakcie leczenia pogarszac... Wczoraj nie smarowalam na wieczor, tylko oliwka, bo swedzial mnie juz caly przod wlacznie z dekoltem, piersiami i pod i jeszcze sam dol, ponizej linii bikini

Podejrzalam swoje wyniki online. Hemoglobina w ciagu miesiaca bez kilku dni skoczyla mi z 9,7 do 12!!! O Maryjo, jakis rekord!!! Nadal jednak inne parametry (hematokryt, RDW) wskazuja na anemie . Poza tym mam liczne bakterie i nablonki plaskie w osadzie, i komentarz lekarza "poza norma laboratoryjna, wymaga konsultacji lekarskiej w trybie zwyklym".

Maz oczyscil i zagruntowal sufit, jak wstanie to jedziemy po farbe, karnisz, etc.
niezle podskoczyła hemoglobina
I strasznie Ci sie rozniosło. I wybierasz sie w poniedziałek do lekarza?

Cytat:
dzień dobry
ja wczoraj wyszłam pierwszy raz do sklepu a dziś od rana skurcz mnie obudził i to krzyżowy...a mieliśmy dziś wózek kupić już tż mnie z dom nie wypuści

zapomniałam badanie na paciorka wyszło ok
za paciora
trzeba sie słuchac lekarza. Jak zabrania to zabrania a nie po swojemu Bierz przykład ze mnie

Cytat:
Ewa, odpoczywaj wiecej
Ona przechodzi?
Black, witaj u nas, strasznie wspolczuje sytuacji czy takie cos nie jest przypadkiem wskazaniem do cc?... ja nie pomoge tu duzo, bo sie nie znam - ale u mnie z kolei "wypadaja" w tej ciazy hemoroidy, a wlasciwie juz nie one tylko ich dalsze stadium - zakrzepy, przy kazdym wyproznieniu nawet lajtowym, i tez jestem przerazona sn, bo mam wizje, ze przy parciu pojdzie cale zawieszenie, ze tak powiem ...
A dziekuje juz duzo lepiej

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzień dobry

zaliczenie o 8:30, a egzamin 12 - mam nadzieję, że będę mieć z egzaminu 5 bo jak nie to
za zaliczenie i egzamin. Swoja droga, ciesze sie ze mam to juz za soba

Franuś
Stary 2013-06-08, 06:28   #2496
Niunia20
Rozeznanie

ja dziś miałąm pierwszy skurcz łydki w nocy no masakra noga do tej pory mnie boli współczuję tym które mają częste skurcze w nogach ...
Stary 2013-06-08, 06:50   #2497
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
za zaliczenie i egzamin. Swoja droga, ciesze sie ze mam to juz za soba
mi jeszcze zostało dziś i za tydzień, ale już się strasznie nie chce

Cytat:
ja dziś miałąm pierwszy skurcz łydki w nocy no masakra noga do tej pory mnie boli współczuję tym które mają częste skurcze w nogach ...
oj biedna

dzoan wszystkiego czego pragniesz

nie zdążę jednak nadrobić po powrocie sobie odbije
wczoraj pokazałam dla tż ciuszki z lumpka i widać zadowolony był, że mało i za takie pieniądze, tylko powiedzial jeszcze na body "o choć jedne z samochodzikami"

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

uciekam bo jeszcze do sklepu muszę skoczyć wodę kupić, żebym w szkole nie wyschła
miłego dnia Wam życzę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 06:52   #2498
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Aha - ale po co przylazłam- pochwalić się, że właściwie spakowałam torbę

Brakuje mi kilku drobiazgów, ale będę już spokojniejsza. No i TŻ przede wszystkim
To się chwaili, barwo brawo.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
u majówek pierwsze dziecko było 9 kwietnia, wiec u nas 9 czerwca może coś sie wykluje
Poczekamy zobaczymy może i u nas szykuje się niespodzianka

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A nie miewacie duszności?
Ja mam baardzo często czuję się tak, jakby mi ktoś na klatce piersiowej siedział (i to chyba bardzo gruby). Ciężko mi się przez to zasypia i np. tak jak dzisiaj w tramwaju są momenty, że mam wrażenie, że ile bym powietrza do płuc nie nabrała, tyle będzie za mało że nie wspomnę o tym, że przez 35min podróży ciągle dosiadały się do mnie chyba najbardziej śmierdzące osoby na świecie. Serio już myślałam, że w pewnym momencie zwymiotuję
Ja jak wczoraj byłam w labku i musiałam wdrapać się na 3 piętro schodami to muszę przyznać, że sapałam jakbym maraton przebiegła. I czasem jak siedzę to czuję ucisk i źle mi oddychać.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wróciłam własnie od babci, karetka zabrała ją dzisiaj z kościoła, zasłabła. Nie za dobrze się czuje. Dzisiejszy dzień jest jakiś nie bardzo
Bidulka, trzymamy kciuki żeby było dobrze.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Moja najmłodsza siostra mówi dzisiaj do mnie:

- Ale ty masz śliczny duży brzuch, już jest taki, jakbyś miała rodzić

To mnie pocieszyła

Cytat:
Dzień dobry

zaliczenie o 8:30, a egzamin 12 - mam nadzieję, że będę mieć z

egzaminu 5 bo jak nie to
Powodzenia!

Ja wyprawiłam Tżta do pracy. Wczoraj prasowałam, dzisiaj robię kontynuację. Jak Tż wrócił z pracy to stwierdził, że Mały jeszcze w brzuchu siedzi, a już ma lepsze ciuszki niż tatuś a u mojego Tż takie przypływy uczucia to rzadkość.

Gratuluję Brzusie tygodni i w ogóle mam nadzieję, że weekend będzie jakoś lepszy niż tydzień cały.

Dzoan wszystkiego naj naj naj!!

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-06-08 o 06:55
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 07:07   #2499
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry
ja się tylko przywitam i musze ogarnąć jedną sprawę zanim Tż wstanie, bo później będziemy walczyć z bajzlem w domu.
Spałam o dziwo nawet nieźle, pomijając skurcze i jakieś inne sprawy to szybko zasypiałąm z wybudzenia.
Odezwe się za trochę.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 07:28   #2500
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Jest już po północy, więc mogę się pochwalić urodzinkami... Stawiam soczki i impreza na całego! No to ja już też idę spać brzydal: Lol zdrowo podkopuje, aż cała pływam.. Ehhh..dobranoc Dziołchy
Wszystkiego najlepszego,co tylko sobie zamarzysz.

Cytat:
Hej jestem tu nowa Jesli tak to bardzo prosze o wsparcie bo jestem z tym problemem sama ....
Wspolczuje, nie pomoge, ale gratuluje drugiej cory.

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
czesc a ja wczoraj byłam w szpitalu sprawdzić skurcze na KTG bo mnie brzuch pobolewał w podbrzuszu jak na okres i bałam sie o ta moja szyjke i okazało sie po badaniu recznym ze ona ma tylko 1 cm w pn u mojego lekarza na wizycie na USG wyszło niecałe 3 cm (Pani doktor powiedziała ze to mozliwe ze wyniki sie roznia) mam nadzieje ze sie nie skraca na KTG skórcze wyszły bardzo delikatne ale mam lezec z nogami wyzej sprawdzili mi łozysko i jest ok i przepływy malemu i tez wszystko w porzadku

pozatym jak dotykam brzucha to jest twardy a jak ide to mysle ze mam juz głowke miedzy nogami tak cisnie

idzia111 strasznie mi przykro ze Twoja kolezanke to spotkało cały dzien o tym myslałam ze takie rzeczy nie powinny sie dziać

witaj w gronie skroconych.

Cytat:
Dzień dobry

Trzymam kciuki.

Noc goraca. Spocilam sie jak glupia. Dzis piekne sloneczko, wstawie pranie maz powiesi.
Uciekam na jakies sniadanki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 07:43   #2501
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Dzień dobry

Dzoan! Wszystkiego co najpiękniejsze!

Nie pospałam, małż pojechał do Warszawy, dziś kupuje pralkę i ma ważne zadanie - kupić farbę do salonu. Mieliśmy wszystkie pomieszczenia malować na jeden kolor, ale ta garść muszelek za szara dla mnie, wolę mieć cieplejszy salon... i mamy 2 typy, zobaczymy co wybierze

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-08, 07:46   #2502
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Hejka!
Dzoan- zdrówka! ! Najlepsze życzenia
Stary 2013-06-08, 07:50   #2503
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż mam bardzo nisko ulozony brzuch , na poczatku myslalam ze poprostu dzidzius lezy bardzo nisko i tak juz zostanie ale jakis czas temu myjac sie poczulam w waginie 2 kule co sie okazało jest to wypadnieta pochwa , jest praktycznie na wierzchu Byłąm u lekarza i pow. ze prawdopodbnie wypadła mi macica stad rowniez obnizenie pochwy ale nic nie moga z tym zrobic az nie ur. dzieciaczka . Okropnie sie boje poniewaz naturalny porod moze jeszcze pogorszyc sytuacje a tego bym nie chciała
Witaj zapraszamy do nas!
Jeżeli chodzi o Twój problem, wydaje mi się, że wypadanie pochwy + macicy są wskazaniem do CC. Podczas porodu drogami natury może dojść do wynicowania macicy, jeżeli nie jest ona stabilna w jamie brzusznej. Pewnie dostaniesz skierowanie. Po porodzie będziesz mogła pozbyć się problemu, bo wątpię, żeby zoperowali Cię przy okazji cięcia.

Filipiśko

Stary 2013-06-08, 07:56   #2504
Margosia__
Zakorzenienie

Dzoan Spełnienia Twoich najskrytszych marzeń, uśmiechu i radości, Najwspanialszego Lola pod słońcem i pociech z Tż

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:03   #2505
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry w piękny słoneczny urodzinowy dzień
Pochwalę się, że dzisiaj mąż mnie obudził z tacą ze śniadankiem..bułeczki, kawka i winogrona..pierwszy raz jadłam w łóżku A w trakcie dostałam smsa od naszego wspólnego przyjaciela z okazji urodzin i tak pięknie życzenia napisał, że się wzruszyłam i łzy w oczy wstąpiły..mąż podawał chusteczki

magdalenne, Perse, ona, fiazo, Agrafka, mela, malaczarnakejt, karolajn dziękuję

ona to już 27. wiosenka
Oliath hemoglobinka śliczna
fiazo powodzenia na egzaminie i zaliczeniu
malinka urodziłaś?
Margoś zaczęły Ci się jakieś skurcze?
Perse cieszę się, że tak koło Ciebie chodzą i ciągle Cię sprawdzają..nawet jeśli nie dają się wyspać i dla Artusia, że się tak często i pięknie odzywa
Blackbejbe witaj przykro mi z powodu Twojego zmartwienia.. nie pomogę niestety a lekarz coś Cię uspokoił chociaż? nie powinnaś leżeć w szpitalu do rozwiązania już?

Buziaki dla wszystkich z nas, które źle spały Mnie w nocy obudziły skurcze okresowe.. i silniejsze niż 2 dni temu..

Dzisiaj znowu będzie mnie mniej.. za godz teściowa chce przyjechać, więc idę migiem się szykować.. jeszcze na szybkiego ciasto półfrancuskie z jabłkami chcę upiec.. Mąż pojechał po siostrę, bo sama siedzi (rodzice na całodniowej wycieczce), później ciasto będę robić z budyniem i jabłkami, chlebek wypiekać, na obiad fryty zjemy i na resztę dnia pojedziemy do kota, żeby biedak sam nie siedział

Miłego dzionka Kochane

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Margoś Tobie również dziękuję

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-08, 08:04   #2506
kayka11
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Witam się z rana !Niestety wogóle się niewyspałam-odebrałam młodą po 23 z autokaru,zanim się umyła i nagadała było grubo po 24.Budziłam się w nocy chyba ze 4 razy i w końcu wstałam o6.30.Więc mój kłapołuch już wyspacerowany,śniadanko zjedzone,koktajl z truskawek wypity i chyba czas na kawke.
dzoan-Wszystkiego co najlepsze i oczywiście lekkiego porodu!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:07   #2507
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Lecę spać. Czekam na malza aż się umyje. Jeszcze namy 25 min. do zakończenia Międzynarodowego Dnia Seksu-może się wyrobi do północy
Dobranoc. Spokojnych snów i grzecznych brzuszkow :-*
W nawiązaniu do Międzynarodowego Dnia Seksu rozmowa z mężem z wczoraj:
Ja: Wiesz co dziś za dzień?
D: Wiem, dlatego boli mnie głowa...

Cytat:
czesc a ja wczoraj byłam w szpitalu sprawdzić skurcze na KTG bo mnie brzuch pobolewał w podbrzuszu jak na okres i bałam sie o ta moja szyjke i okazało sie po badaniu recznym ze ona ma tylko 1 cm w pn u mojego lekarza na wizycie na USG wyszło niecałe 3 cm (Pani doktor powiedziała ze to mozliwe ze wyniki sie roznia) mam nadzieje ze sie nie skraca na KTG skórcze wyszły bardzo delikatne ale mam lezec z nogami wyzej sprawdzili mi łozysko i jest ok i przepływy malemu i tez wszystko w porzadku

pozatym jak dotykam brzucha to jest twardy a jak ide to mysle ze mam juz głowke miedzy nogami tak cisnie
Leż, odpoczywaj i będzie dobrze

En- jak się czujesz? Bóle przeszły?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Dzoan- Wszystkiego najlepszego Spełnienia marzeń, zdrówka i miłości.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:07   #2508
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

haha mój powiedział to samo, więc poszłam spać

Filipiśko

Stary 2013-06-08, 08:19   #2509
Oliath
Zakorzenienie

JOAN przepraszam za poranna slepote!!!

Karnisz kupiony, ale przez neta, wiec najwczesniej we wtorek zawisnie...

Ok, wstawiam biale ciuszynki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-08, 08:29   #2510
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:38   #2511
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzoan! Wszystkiego co najpiękniejsze!

Nie pospałam, małż pojechał do Warszawy, dziś kupuje pralkę i ma ważne zadanie - kupić farbę do salonu. Mieliśmy wszystkie pomieszczenia malować na jeden kolor, ale ta garść muszelek za szara dla mnie, wolę mieć cieplejszy salon... i mamy 2 typy, zobaczymy co wybierze
nasza cos ostatnio zaczela szwankowac, pierze a nie wiruje. Nawet roku nie ma A taka byłam z niej zadowolona.

Cytat:
Dzień dobry w piękny słoneczny urodzinowy dzień
Pochwalę się, że dzisiaj mąż mnie obudził z tacą ze śniadankiem..bułeczki, kawka i winogrona..pierwszy raz jadłam w łóżku A w trakcie dostałam smsa od naszego wspólnego przyjaciela z okazji urodzin i tak pięknie życzenia napisał, że się wzruszyłam i łzy w oczy wstąpiły..mąż podawał chusteczki

magdalenne, Perse, ona, fiazo, Agrafka, mela, malaczarnakejt, karolajn dziękuję

ona to już 27. wiosenka
Oliath hemoglobinka śliczna
fiazo powodzenia na egzaminie i zaliczeniu
malinka urodziłaś?
Perse cieszę się, że tak koło Ciebie chodzą i ciągle Cię sprawdzają..nawet jeśli nie dają się wyspać i dla Artusia, że się tak często i pięknie odzywa
Blackbejbe witaj przykro mi z powodu Twojego zmartwienia.. nie pomogę niestety a lekarz coś Cię uspokoił chociaż? nie powinnaś leżeć w szpitalu do rozwiązania już?

Buziaki dla wszystkich z nas, które źle spały Mnie w nocy obudziły skurcze okresowe.. i silniejsze niż 2 dni temu..

Dzisiaj znowu będzie mnie mniej.. za godz teściowa chce przyjechać, więc idę migiem się szykować.. jeszcze na szybkiego ciasto półfrancuskie z jabłkami chcę upiec.. Mąż pojechał po siostrę, bo sama siedzi (rodzice na całodniowej wycieczce), później ciasto będę robić z budyniem i jabłkami, chlebek wypiekać, na obiad fryty zjemy i na resztę dnia pojedziemy do kota, żeby biedak sam nie siedział

Miłego dzionka Kochane

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Margoś Tobie również dziękuję
to młoda jestes Miłego i udanego dnia.

Cytat:
Dzień dobry

Franuś
Stary 2013-06-08, 08:40   #2512
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc gratuluje wizyt i tyg.nie bylo mnie wczoraj a tak sie porobilo.Dzoan wszystkiego najlepszego:-*spelnienia marzen i lekkiego porodu.

perse jestes pod kontrola teraz juz napewno wszystko bedzie ok!:-*
my remontu ciag dalszy wpadne pozniej jak dam rade he...

Margos tam gdzie mnie wczoraj widzialas maja taaaaka pysznaaaaa pizze ze dramat )

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:47   #2513
surka
Zakorzenienie

słoneczka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41216064]Hej. Dzoan wszystkiego naaaaaj! Magda przepuscilas buca? U nas było ktg, jakiś dziwny ten zapis, ale Mały sie bardzo wiercil. Zobaczymy, co powie lekarz. I kilka razy sprawdzają tętno, nawet w nocy. Trochę tu psychicznie odpoczywam, nie ukrywam.... Nie muszę mieszać co chwilę brzuchem, żeby sie laskawca odezwał...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

To, że jesteś uspokojona ma ogromny wpływ na waszą dwójeczkę, trzymam oby było tak dalej

Dzoan Wszystkeigo najlepszego, dużo zdrówka spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz zdrowego maluszka

Czy jej szkielet jest piekny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11c81c8a90016239021eb69d6935bab9ea3008ad.jpg (48,7 KB, 19 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:48   #2514
Blackbejbe
Rozeznanie

Niestety nikt nie pomógł

Pielegniarka powiedziała ze moze mi wypada dlatego bo sie w ciazy wiecej poci a ja nie mam tego problemu wrecz przeciwnie mam sucha skórę.

Tu gdzie jestem ( czyt.Irlandia) lekarze chyba sobie nic z tego nie robią

Kolejna wizyte w szpitalu mam 18-ego czerwca , bede prosic lekarza zeby cos z tym zrobił bo wątpie zeby przy takim problemie odbył sie n.poród tu dzięki Bogu z cesarka nie ma problemu , mozesz sobie spokojnie załatwic nawet jak nie masz powodów do cc .

Nic poczekam jeszcze te parenaście dni i zobacze czego sie dowiem , mam nadzieje ze pojdzie po mojej mysli . Bronie sie rekami i nogami przed cc ale niestety teraz chyba wole to niz pozniej cierpiec po naturalnym .

Dziękuje za wsparcie
- reszta dojdzie

ZEWNĘTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- olej musztardowy z papryczka
- szampon cebulowy

- i tutaj też będzie więcej

== ODZYSKAĆ WŁOSISKA==

Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:51   #2515
roxi1980
Zakorzenienie

HEJ
Wpadam na szybko się przywitać i idę ograniać sprawy mieszkaniowe. Rosół już na gazie, makaron ugotowany, ziemniaki obrane, tylko mielone mi zostały do zrobienia i mogę iść "w teren" - czyt. dziecko po tej niepogodzie MUSI na plac zabaw... A mnie się tak nie chce
Jestem jakieś 30 stron w plecy i nie mam pojęcia, czy kiedykolwiek to nadrobię - idźcie dziś gdzieś poobcować z naturą, choćby na balkon... bez lapka

Cytat:
Jest już po północy, więc mogę się pochwalić urodzinkami... Stawiam soczki i impreza na całego! No to ja już też idę spać Lol zdrowo podkopuje, aż cała pływam.. Ehhh..dobranoc Dziołchy
Wszystkiego najlepszego

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:51   #2516
d0tkaaa
Zakorzenienie

Zapomnialam sie przywitac w 36tyg!!!oooojaaaa Cieeee)))

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:54   #2517
roxi1980
Zakorzenienie

Dotka, ja też mam miażdżycę

Witamy się w 32 tygodniu, czyli 8 miesiąc rozpoczęty

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-06-08 o 10:04
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 08:59   #2518
surka
Zakorzenienie

Blackbejbe

Witaj Niestety z dolegliwościami nie pomogę

Cytat:

Zacznę od żalenia się
Przed 5 obudził mnie potworny ból w lewym pośladku : ( promieniował przez cała nogę. Nie mogłam się położyć ani na plecach ani na lewym boku. Ból był tak okropny, że łzy same cisnęły sie do oczu Jedyną lekką ulgę przynosiło położenie się na prawym boku, ale tu znów ciężej mi się oddychało. Chodzenie, masowanie nie pomagało. Miałam po prostu dość. Już praktycznie przywykłam do bolących rąk, to jeszcze to się przyplątało Okropna jest ta końcówka.

Mnie zacząl nawiedzać ten ból około 30 tc i jest coraz gorzej

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Witamy się w 32 tygodniu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 09:03   #2519
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Witamy się w 32 tygodniu

Wygrałam wałeczki to teraz moze wezme sie za jakas książke.

A na dobry na strój czestuje ciasteczkami 'Paluszki synowej' - chociaz ja wole okreslenie teściowej - w wykonaniu Tż.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (42,3 KB, 22 załadowań)

Franuś
Stary 2013-06-08, 09:05   #2520
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Dzoan wszystkiego najlepszego - samych słodkości w życiu, pięknych chwil, gwiazdki z nieba, łatwego porodu- a to wszystko z uśmiechem na twarzy

Cytat:
Hej jestem tu nowa

2-gi dzidzius i znowu dziewuszka

Termin na 9 sierpien.

Mam dziewczyny problem moze ktoras sie z tym spotkała .

Otóż mam bardzo nisko ulozony brzuch , na poczatku myslalam ze poprostu dzidzius lezy bardzo nisko i tak juz zostanie ale jakis czas temu myjac sie poczulam w waginie 2 kule co sie okazało jest to wypadnieta pochwa , jest praktycznie na wierzchu Byłąm u lekarza i pow. ze prawdopodbnie wypadła mi macica stad rowniez obnizenie pochwy ale nic nie moga z tym zrobic az nie ur. dzieciaczka . Okropnie sie boje poniewaz naturalny porod moze jeszcze pogorszyc sytuacje a tego bym nie chciała

Jestem młoda mam dopiero 27 lat i z tego co czytam po necie to taki problem maja przewaznie kobiety po menopauzie , kobiety ktore rodziły juz pare razy lub duze dzieci ponad 4 kilowe a moja piewrsza miała 2,5 kg i 44 cm bardzo mała a pozatym takiego problemu przy 1-ej ciazy nie mialam .

Czy ktoras z Was słyszała o tym albo moze przezyla cos takiego ?? Jesli tak to bardzo prosze o wsparcie bo jestem z tym problemem sama ....
Hej witaj z nami!
Na początku gratuluję drugiej córeczki- czy imię juz macie wybrane?
Odnośnie wypadającej pochwy/ macicy nie umiem nic powiedzieć, ani doradzić, mimo, że bym chciała mam nadzieję, że lekarze Ci w tej kwestii pomogą!

Cytat:

Szkoda, że nie zbadała Cię usg dopochwowym bo ręcznie można szyjki dobrze nie wyczuć, co nie zmienia faktu, że tak czy tak leż i odpoczywaj żeby donosić Malucha jak najdłuzej!

Cytat:
Hejooooo
No co Wy, jeszcze nie rodze mowilam, ze musimy pokoj skonczyc i ja ciuszki ogarnac najpierw .

Nie wiem, czy z kolei na te sterydy nie jestem uczulona, bo podobno nie powinno sie w trakcie leczenia pogarszac... Wczoraj nie smarowalam na wieczor, tylko oliwka, bo swedzial mnie juz caly przod wlacznie z dekoltem, piersiami i pod i jeszcze sam dol, ponizej linii bikini

Podejrzalam swoje wyniki online. Hemoglobina w ciagu miesiaca bez kilku dni skoczyla mi z 9,7 do 12!!! O Maryjo, jakis rekord!!! Nadal jednak inne parametry (hematokryt, RDW) wskazuja na anemie . Poza tym mam liczne bakterie i nablonki plaskie w osadzie, i komentarz lekarza "poza norma laboratoryjna, wymaga konsultacji lekarskiej w trybie zwyklym".
straszne masz to z tym drapaniem, od razu stadium zaawansowane
Ale za hemoglobinę, pięknie podskoczyła.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41216064]Hej. Dzoan wszystkiego naaaaaj! Magda przepuscilas buca? U nas było ktg, jakiś dziwny ten zapis, ale Mały sie bardzo wiercil. Zobaczymy, co powie lekarz. I kilka razy sprawdzają tętno, nawet w nocy. Trochę tu psychicznie odpoczywam, nie ukrywam.... Nie muszę mieszać co chwilę brzuchem, żeby sie laskawca odezwał...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Dobrze, że Arturek taki chętny do podkopywania Mamusi!
Jesteś pod dobrą opieką, to najważniejsze!
No i Perse- dzisiaj kolejny tydzien zaczynasz

Cytat:
i jak dzisiaj? przeszedł ból?
dzisiaj już go nie ma, dziwne to

Cytat:

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Czy jej szkielet jest piekny
daj żyć

Witam się z Bezikiem
Wczoraj przez jakieś 45 minut- godzinę prawie że łaziłam po ścianach, w koncu na żadnym boku nie mogłam wytrzymac i poszłam do łazienki, usiadłam na kafelkach i potem się podnieść nie mogłam. Zaczęłam ryczeć z bólu, więc Tż już trochę był zdenerwowany, a ze wypił wcześniej sobie dwa piwa to mówi, zeby dzwonic po karetke.. juz widzę jakby ją przysłali bezproblemowo, taa
Wzięłam lącznie 4 nospy i po jakimś czasie ból ustąpił. Było to bardzo nieprzyjemne i zdarzyło się po raz drugi. Zapowiedziałam juz tztowi ze wieczorami ma ani jednego piwa juz nie pić, bo taksówką na porodówkę jechać nie mam zamiaru skoro mamy auto.
W koncu usnęłam i dobrze spałam, obudziłam się koło 9.. dzisiaj się dobrze czuję, ale mam zamiar się oszczędzać..
Zaraz zrobię sobie truskawki ze śmietaną i cukrem, mały już się wypina na myśl o nich

Madi- jak się dzisiaj czujesz po tych lekach? mam nadzieję, że dobrze i Twój organizm się przyzwyczai do nich i nie będzie tak reagował

dotka- za 9 msc!

ona- te ciasteczka wyglądają jak palce z pazurami boję się ich trochę, ale i tak bym zjadła!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-06-08 o 09:07
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości