|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Hej. Dzoan wszystkiego naaaaaj! Magda przepuscilas buca? U nas było ktg, jakiś dziwny ten zapis, ale Mały sie bardzo wiercil. Zobaczymy, co powie lekarz. I kilka razy sprawdzają tętno, nawet w nocy. Trochę tu psychicznie odpoczywam, nie ukrywam.... Nie muszę mieszać co chwilę brzuchem, żeby sie laskawca odezwał...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Ewa, odpoczywaj wiecej
![]() Ona ![]() Black, witaj u nas, strasznie wspolczuje sytuacji ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-08 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dzień dobry
![]() tylko 11 stron do nadrobienia to malutko, coś słabo wczoraj pisałyście jak mi się uda to nadrobię teraz, szykuję się do szkoły na egzamin i zaliczenie zaliczenie o 8:30, a egzamin 12 - mam nadzieję, że będę mieć z egzaminu 5 bo jak nie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41210149]Podczytuje Was na telefonie, bez neta tu bym chyba padła. Miałam 2 ktg i jeszcze słuchanie tetna, było ok. Ale pewnie w weekend niewiele sie dowiem. Mały ważył1800 gr dziś, hbd wskazywało na 30-31 tc a u mnie jest 33. Dziękuję wam mocno za kciuki i wsparcie[/QUOTE] Wielkie brawa dla Artusia ![]() A jak sie dzisiaj czujecie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łapią mnie jak sie połoze na prawym boku i jak sie szykuje do wyjścia ![]() Tez nie miałam.... do czasu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A praca sie napisze ![]() ![]() Cytat:
![]() po truskawkach miałam zgage ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Niestety nie pomoge ![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I strasznie Ci sie rozniosło. I wybierasz sie w poniedziałek do lekarza? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Rozeznanie
|
ja dziś miałąm pierwszy skurcz łydki w nocy no masakra noga do tej pory mnie boli współczuję tym które mają częste skurcze w nogach ...
#2497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzoan wszystkiego czego pragniesz nie zdążę jednak nadrobić ![]() wczoraj pokazałam dla tż ciuszki z lumpka i widać zadowolony był, że mało i za takie pieniądze, tylko powiedzial jeszcze na body "o choć jedne z samochodzikami" ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- uciekam bo jeszcze do sklepu muszę skoczyć wodę kupić, żebym w szkole nie wyschła miłego dnia Wam życzę ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wyprawiłam Tżta do pracy. Wczoraj prasowałam, dzisiaj robię kontynuację. Jak Tż wrócił z pracy to stwierdził, że Mały jeszcze w brzuchu siedzi, a już ma lepsze ciuszki niż tatuś ![]() ![]() Gratuluję Brzusie tygodni i w ogóle mam nadzieję, że weekend będzie jakoś lepszy niż tydzień cały. Dzoan wszystkiego naj naj naj!!
![]() ![]() ![]() ![]() Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-06-08 o 06:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja się tylko przywitam i musze ogarnąć jedną sprawę zanim Tż wstanie, bo później będziemy walczyć z bajzlem w domu. Spałam o dziwo nawet nieźle, pomijając skurcze i jakieś inne sprawy to szybko zasypiałąm z wybudzenia. Odezwe się za trochę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witaj w gronie skroconych. Cytat:
Noc goraca. Spocilam sie jak glupia. Dzis piekne sloneczko, wstawie pranie maz powiesi. Uciekam na jakies sniadanki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Dzień dobry
![]() Dzoan! Wszystkiego co najpiękniejsze! ![]() Nie pospałam, małż pojechał do Warszawy, dziś kupuje pralkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Hejka!
Dzoan- zdrówka! ! Najlepsze życzenia ![]()
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o Twój problem, wydaje mi się, że wypadanie pochwy + macicy są wskazaniem do CC. Podczas porodu drogami natury może dojść do wynicowania macicy, jeżeli nie jest ona stabilna w jamie brzusznej. Pewnie dostaniesz skierowanie. Po porodzie będziesz mogła pozbyć się problemu, bo wątpię, żeby zoperowali Cię przy okazji cięcia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Dzoan Spełnienia Twoich najskrytszych marzeń, uśmiechu i radości, Najwspanialszego Lola pod słońcem i pociech z Tż
![]()
#2505 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w piękny słoneczny urodzinowy dzień
![]() Pochwalę się, że dzisiaj mąż mnie obudził z tacą ze śniadankiem..bułeczki, kawka i winogrona..pierwszy raz jadłam w łóżku ![]() ![]() magdalenne, Perse, ona, fiazo, Agrafka, mela, malaczarnakejt, karolajn dziękuję ![]() ona to już 27. wiosenka ![]() Oliath hemoglobinka śliczna ![]() fiazo powodzenia na egzaminie i zaliczeniu ![]() malinka urodziłaś? ![]() Margoś zaczęły Ci się jakieś skurcze? ![]() Perse cieszę się, że tak koło Ciebie chodzą i ciągle Cię sprawdzają..nawet jeśli nie dają się wyspać ![]() ![]() ![]() Blackbejbe witaj ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich z nas, które źle spały ![]() Dzisiaj znowu będzie mnie mniej.. za godz teściowa chce przyjechać, więc idę migiem się szykować.. jeszcze na szybkiego ciasto półfrancuskie z jabłkami chcę upiec.. Mąż pojechał po siostrę, bo sama siedzi (rodzice na całodniowej wycieczce), później ciasto będę robić z budyniem i jabłkami, chlebek wypiekać, na obiad fryty zjemy i na resztę dnia pojedziemy do kota, żeby biedak sam nie siedział ![]() Miłego dzionka Kochane ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Margoś Tobie również dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Witam się z rana !Niestety wogóle się niewyspałam-odebrałam młodą po 23 z autokaru,zanim się umyła i nagadała było grubo po 24.Budziłam się w nocy chyba ze 4 razy i w końcu wstałam o6.30.Więc mój kłapołuch już wyspacerowany,śniadanko zjedzone,koktajl z truskawek wypity i chyba czas na kawke.
dzoan-Wszystkiego co najlepsze i oczywiście lekkiego porodu! ![]()
#2507 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja: Wiesz co dziś za dzień? ![]() D: Wiem, dlatego boli mnie głowa... ![]() Cytat:
![]() En- jak się czujesz? Bóle przeszły? ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dzoan- Wszystkiego najlepszego
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
JOAN
![]() Karnisz kupiony, ale przez neta, wiec najwczesniej we wtorek zawisnie... Ok, wstawiam biale ciuszynki ![]()
#2510 |
Zakorzenienie
|
#2511 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() perse jestes pod kontrola teraz juz napewno wszystko bedzie ok!:-* my remontu ciag dalszy wpadne pozniej jak dam rade he... Margos tam gdzie mnie wczoraj widzialas maja taaaaka pysznaaaaa pizze ze dramat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41216064]Hej. Dzoan wszystkiego naaaaaj! Magda przepuscilas buca? U nas było ktg, jakiś dziwny ten zapis, ale Mały sie bardzo wiercil. Zobaczymy, co powie lekarz. I kilka razy sprawdzają tętno, nawet w nocy. Trochę tu psychicznie odpoczywam, nie ukrywam.... Nie muszę mieszać co chwilę brzuchem, żeby sie laskawca odezwał... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To, że jesteś uspokojona ma ogromny wpływ na waszą dwójeczkę, trzymam ![]() ![]() Dzoan Wszystkeigo najlepszego, dużo zdrówka spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz zdrowego maluszka ![]() Czy jej szkielet jest piekny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Rozeznanie
|
Niestety nikt nie pomógł
![]() Pielegniarka powiedziała ze moze mi wypada dlatego bo sie w ciazy wiecej poci a ja nie mam tego problemu wrecz przeciwnie mam sucha skórę. Tu gdzie jestem ( czyt.Irlandia) lekarze chyba sobie nic z tego nie robią ![]() Kolejna wizyte w szpitalu mam 18-ego czerwca , bede prosic lekarza zeby cos z tym zrobił bo wątpie zeby przy takim problemie odbył sie n.poród tu dzięki Bogu z cesarka nie ma problemu , mozesz sobie spokojnie załatwic nawet jak nie masz powodów do cc . Nic poczekam jeszcze te parenaście dni i zobacze czego sie dowiem , mam nadzieje ze pojdzie po mojej mysli . Bronie sie rekami i nogami przed cc ale niestety teraz chyba wole to niz pozniej cierpiec po naturalnym . Dziękuje za wsparcie ![]() ![]()
WEWNĘTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNĘTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj też będzie więcej ![]() == ODZYSKAĆ WŁOSISKA== ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Wpadam na szybko się przywitać i idę ograniać sprawy mieszkaniowe. Rosół już na gazie, makaron ugotowany, ziemniaki obrane, tylko mielone mi zostały do zrobienia i mogę iść "w teren" - czyt. dziecko po tej niepogodzie MUSI ![]() ![]() Jestem jakieś 30 stron w plecy i nie mam pojęcia, czy kiedykolwiek to nadrobię - idźcie dziś gdzieś poobcować z naturą, choćby na balkon... bez lapka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam sie przywitac w 36tyg!!!oooojaaaa Cieeee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Dotka, ja też mam miażdżycę
![]() Witamy się w 32 tygodniu, czyli 8 miesiąc rozpoczęty ![]() ![]() ![]() Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-06-08 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Blackbejbe
Witaj ![]() ![]() Cytat:
Mnie zacząl nawiedzać ten ból około 30 tc i jest coraz gorzej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wygrałam wałeczki ![]() A na dobry na strój czestuje ciasteczkami 'Paluszki synowej' - chociaz ja wole okreslenie teściowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na początku gratuluję drugiej córeczki- czy imię juz macie wybrane? Odnośnie wypadającej pochwy/ macicy nie umiem nic powiedzieć, ani doradzić, mimo, że bym chciała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41216064]Hej. Dzoan wszystkiego naaaaaj! Magda przepuscilas buca? U nas było ktg, jakiś dziwny ten zapis, ale Mały sie bardzo wiercil. Zobaczymy, co powie lekarz. I kilka razy sprawdzają tętno, nawet w nocy. Trochę tu psychicznie odpoczywam, nie ukrywam.... Nie muszę mieszać co chwilę brzuchem, żeby sie laskawca odezwał... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dobrze, że Arturek taki chętny do podkopywania Mamusi! ![]() Jesteś pod dobrą opieką, to najważniejsze! No i Perse- dzisiaj kolejny tydzien zaczynasz ![]() dzisiaj już go nie ma, dziwne to ![]() Cytat:
![]() daj żyć ![]() ![]() Witam się z Bezikiem ![]() Wczoraj przez jakieś 45 minut- godzinę prawie że łaziłam po ścianach, w koncu na żadnym boku nie mogłam wytrzymac i poszłam do łazienki, usiadłam na kafelkach i potem się podnieść nie mogłam. Zaczęłam ryczeć z bólu, więc Tż już trochę był zdenerwowany, a ze wypił wcześniej sobie dwa piwa to mówi, zeby dzwonic po karetke.. juz widzę jakby ją przysłali bezproblemowo, taa ![]() Wzięłam lącznie 4 nospy i po jakimś czasie ból ustąpił. Było to bardzo nieprzyjemne i zdarzyło się po raz drugi. Zapowiedziałam juz tztowi ze wieczorami ma ani jednego piwa juz nie pić, bo taksówką na porodówkę jechać nie mam zamiaru skoro mamy auto. W koncu usnęłam i dobrze spałam, obudziłam się koło 9.. dzisiaj się dobrze czuję, ale mam zamiar się oszczędzać.. Zaraz zrobię sobie truskawki ze śmietaną i cukrem, mały już się wypina na myśl o nich ![]() Madi- jak się dzisiaj czujesz po tych lekach? mam nadzieję, że dobrze i Twój organizm się przyzwyczai do nich i nie będzie tak reagował dotka- ![]() ona- te ciasteczka wyglądają jak palce z pazurami ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-06-08 o 09:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.