Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-08, 11:25   #2371
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Witam sobotnie
ja właśnie skończyłam sprzątać mieszkanko, zeszło od wczoraj
miałam iść z Karolcią na spacer ale zasnęła więc czekamy do następnego karmienia
nocka ok, wprawdzie płakała praktycznie non stop od 19 do 22 (obudził ją grzmot bo burza była) ale jak zasnęła po 22 to spała do 3, godzinka przerwy na jedzenie, zmianę pieluchy i czkawkę. I później jedzonko o 7:20, chociaż marudziła już od 6.

No i mam patent na kupkę. Jak małej nie idzie zrobienie to wkładam ją do bujaczka, przy tych wibracjach kupka idzie raz dwa

I muszę się pochwalić że mała CHYBA świadomie się uśmiecha. Jak płacze że chce jeść i słyszy już dźwięk mieszkania mleczka w butelce to cisza i banan na twarzy. Jak się grzechocze grzechotką albo mówi grrrr to też uśmiech od ucha do ucha. Kochany jest ten mój mały człowieczek

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
pytanie do odpępkowanych mam, w ktorej dobie poodpadały Wam te kikuty?
jakoś po tyg, nie pamietam dokładnie. Ale to było dwa dni po tym jak pawie oczko pisała że Nelce odpadł
Stary 2013-06-08, 11:32   #2372
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
No dzięki

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to ogromne kciukasy za szybka i sprawna akcje

Aas po 1 dniu w szpitalu jestes dla mnie guru. Ty tu siedzialas tyle tygodni grzecznie i spokojnie ja dzis bede pierwsza noc a juz chce do domku. Czuje sie mega samotna, plakac mi sie chce za TZ'tem, w glowe mam metlik bo z jednej strony wolalabym tu siedziec i miec te przeplywy i ktg pod kontrola a z drugiej strony chce do domku. A na mysl ze mam tu byc na pewno z 2 dni to w ogole bleeee....ale moze jakas rutyna szpitalna mi w krew wejdzie i polubie to miejsce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Po jakimś czasie człowiek przywyka ale nie zazdroszczę i tak...

Diabli boska sesja!!

Ash nasze dziewczyny są na jednej stronie w wyborczej! Obczaj sobie;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 11:33   #2373
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
15 dni po porodzie i jeszcze krwawie, ale na tyle ze mogę już przerzucić sie na wkłądki.. włąsnie a kiedy to mniej wiecej się moze skonczyć??
eh to ja w poniedziałek będę mieć 5 tyg od porodu a dalej krwawię i w sumie dopiero od paru dni w mniejszej ilości ale na wkładki jeszcze za wcześnie

Ashy a czym "traktujesz" ten kikut?

diabli zapowiedź sesji przepiękna!!!

diabli wyjaśnij teściowej że do dziecka nie można mówić zdrobniale bo później dziecko robi zdrobnienia od zdrobnień i ciężko się uczy mówić

No na teściową czasami mam alergię bo jak wcześniej kompletnie miała gdzieś co się u nas dzieje to teraz kilka tel dziennie z głupimi radami. Ostatnio zadzwoniła że gdzieś w przedszkolu są dni otwarte i żebyśmy poszli z małą. NO to jej mówi TŻ że ona jest za mała bo nawet nie widzi i w końcu przyznała mu rację że "może" faktycznie jest za mała. Pomijam już fakt możliwości zarażenia czymkolwiek od takich dzieci.
Stary 2013-06-08, 11:34   #2374
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Ankaa nam odpadł po 2 tyg i 2 tyg 2 dniach
Stary 2013-06-08, 11:39   #2375
sharpnowaja
Zakorzenienie

karolina moja karolcia dopiero po jakiś 3 tyg od urodzenia polubiła (bardzo!) spanie na brzuszku, wcześniej był płacz. I my kładziemy od razu po jedzeniu.

diabli to Ty masz styczność z teściową na co dzień?

becik za powrót do domu

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe tez najpierw zabrałam ze sobą 2012 ale podobno rodzice dzieci urodzonych do września przedstawiają dokumenty za rok 2011, a te po wrześniu już 2012 hehe czy jakos tak :P becikowe to jedna wielka zagadka!
u mnie rozgraniczenie jest od października a nie września

axella mi też się rozeszły szwy ale to z tydzień temu, samo się zagoiło. Za dużo chodziłaś
Stary 2013-06-08, 11:40   #2376
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jak myślicie możemy dziś (5 doba) jechać z małym do teściów i iść na mały spacer ?
Jestem w kropce bo dobrze by było żebyśmy pojechali, ale boje sie czy to nie za wcześnie..
Na spacer bym poszła jak u was ciepło, tak na max 30 minut jeśli pierwszy. Do teściów nie, ja mam postanowienie że do miesiąca do obcych mieszkań nie chodzimy bo to inna flora bakteryjna i inne takie, tak sobie ubzdurałam i koniec
Cytat:
Nie radzę sobie z laktatorem- boli jak choleraaaa a prawie nic nie leci. Wiec siadamy pochylona i sama uciekam palcami brodawke dojąc mleko do butli.
Strasznie to mozolnie idzie ale jestem spokojna jak dam mu butle i widzę ile zje. Bo na cycu może wisieć cały czas i nie wiem czy to ma sens..
Jeszcze Ci się rozkręci i poleci. Miałaś już nawał, czy jesteś jeszcze przed? Mi się rozkręcił kurek z piersi po ok tygodniu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 11:43   #2377
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
nie możesz jakoś poprawić teściowej? ja bym pewnie dorzuciła swoje 3 grosze
co do noszenia to też bym tak robiła, ja karmię piersią a i tak szkoda mi jej zostawiać "żeby sama się wypłakała"
poprawiałam ale ileż można

pawie oczko też szczepimy 20 czerwca i chcemy szczepić te połączone co się płaci + pneumokoki ale to nie wiem czy się od razu szczepi czy później dopiero

color dużo sił i mleczka życzę
Stary 2013-06-08, 11:50   #2378
adunia89
Zadomowienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Hej dziewczyny, ja tak na szybko ze szpitala. Chca mi dzis zalozyc cewnik/balonik na wywolanie. Czy ktoras z Was wie cos o tym? Boje sie grzebac na necie...

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 11:54   #2379
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
nasza też nie bardzo lubi, ale kładę ją na brzuch Tż albo noszę tak jak "na samolocik"
ooo musimy wypróbować

loney czemu rodzinka jest obciążeniem? dla mnie moja mamusia była wybawieniem

Veronic dla Wojtusia

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tak na szybko ze szpitala. Chca mi dzis zalozyc cewnik/balonik na wywolanie. Czy ktoras z Was wie cos o tym? Boje sie grzebac na necie...
ja jedynie słyszałam o tym ale nie wiem co i jak
na pewno będzie ok

diabli ta sesja jest boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! też taką chce!!!!

ja zmykam gotować obiadek, moje słońce pewnie zaraz wstanie
Stary 2013-06-08, 12:02   #2380
nuna2
Zakorzenienie

Weszłam sprawdzić, czy Mysia coś więcej pisała, ale widzę że cisza.
No nic czekamy dalej

Adunia słuchaj lekarzy-wiedzą co robią

Sharp ucałuj Karolcie

Z sernikiem zeszło mi dwie h roboty, mam nadzieję, że był warty tego:P Bo pierwszy raz piekłam z brzoskwiniami, zazwyczaj serniki robi mamcia Teraz zjadłam koktajl truskawkowy i biorę się za obiad+sprzątanie. Niech się ta szyjka skraca
Stary 2013-06-08, 12:24   #2381
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Na spacer bym poszła jak u was ciepło, tak na max 30 minut jeśli pierwszy. Do teściów nie, ja mam postanowienie że do miesiąca do obcych mieszkań nie chodzimy bo to inna flora bakteryjna i inne takie, tak sobie ubzdurałam i koniec
my jeszcze z młodym nigdzie nie byliśmy ale nie miałabym oporów bo w szpitalu bakterii było więcej jednak

Cytat:
Kinga miała i urodziła raz, dwa! Powodzenia!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 12:28   #2382
axella
Zakorzenienie

GG do axella

mloda nie spi..w dzin ani w nocy..

a ja dostalam okres akurat jak mloda dzis podrzucamy moim rodzicom i moglabym lezec w wannie i odpoczywac

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 12:41   #2383
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Co za noc
Tym razem nie przez moje dziecko, a przez męża Diabli pisałaś, że taki fajny układ mamy, że mężu na imprezę może iść i żona nie broni...No układ fajny, jak się umie z niego korzystać... TŻ miał być o 2, wrócił przed 6 Nie pamięta nic od ok 1 w nocy, za wyjątkiem tego, że w autobusie, i że obudził się, jak autobus był po drugiej stronie Warszawy... Aż mi się wierzyć nie chciało jak mi to wszystko powiedział po powrocie do domu Nie wiem kto mi męża podmienił
Nieźle!
Chyba za bardzo korzysta z "wolności". Mój sobie też za dużo ostatnimi czasy pozwolił, wiecznie gdzieś wybywał (wracał niby trzeźwy, ale ja wiecznie sama w domu), to Mu taką jazdę zrobiłam i takim płaczem się zanosiłam, że chyba zrozumiał i teraz umiarkowanie dawkuje sobie rozrywkę...

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

Wojtuś w końcu zaczął gadać !! wydaje już inne dźwięki (np auuuu) niż tylko płacz płacz też jest inny w zależności od tego czego Mały potrzebuje:P
w ogóle jest taki grzeczny, pięknie śpi, uśmiecha się, sam puszcza bączki (trochę się przy tym siłuje,ale generalnie jest ok)
Debridat to naprawdę cudowny lek

-----

Ciekawe jak tam akcja u Mysi

Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda piękna. Aż by się poszło z wózkiem na spacer... A tu , trzeba z brzucholem się tarabanić

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 12:52   #2384
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja dostalam okres akurat jak mloda dzis podrzucamy moim rodzicom i moglabym lezec w wannie i odpoczywac
juuż?!
qrczaki, u mnie nadal nic ... mam nadzieję że w ciąży nie jestem

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 13:08   #2385
becik_4
Zadomowienie

hej laski

ale mialam super noc mimo ze maly oczywiscie sie budzil w nocy na karmienie to jednak dom to dom i mamy swoj rytm a w szpitalu to wiadomo od 5 rano budza co chwile maly jest kochany taki slodziak ze bym go schrupala

GRATULUJE nowym mamuśką widze ze majówki ruszyly pełną parą

kurcze powiem wam ze ta cesarka to nie za fajna sprawa myslalm ze to bedzie mniejszy bol i stres moze dlatego ze mialam planowana dzien wczesniej i te przygotowania ( 2 godziny) mnie strasznie zestresowaly

i mam pytanko jak dlugo po cc odczówałyście ból ? i czy bolal was pecherz przy sikaniu? bo mnie trasznie lapie skurcz przy oddawaniu moczu i nie wiem czy to normalne moze minie ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 13:18   #2386
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Już
Się wystraszyłam - ale na szczęście tampony mam w domu jakby coś

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
no to się chwalimy Nelka w obiektywie ♥♥♥
http://netafoto.blogspot.com/2013/06/fotografia-noworodkowa-bielsko_7.html
Prześliczna księżniczka klaski:

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Alez nuda:/ wody mi odeszly o 20, rozwarcie 3cm, skurcze sie pisz piekne regularne ale mnie tylko troche boli:/ tz odeslany do domu a ja spac, ale jak jak tu tyle emocji
Ooo a tu coś się dzieje.
Mysia -trzymam kciuki-tzn. już pewnie za późno bo jesteś pewnie rozpakowana:cmok :
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 13:21   #2387
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Przydały by się jakieś krzyżówki Haha, tylko kto normalny bierze krzyżówki na porodowke :p
Ja miałam wtkreslanki co mi je marchewka przyniosła

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Becik mnie bolało równo 4 dni. W sobotę jak się obudziłam to wszystko przeszło jak ręką odjął

A ból przy sikaniu był uhuhu chyba jeszcze ze 2 tyg po
Stary 2013-06-08, 13:34   #2388
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
juuż?!
qrczaki, u mnie nadal nic ... mam nadzieję że w ciąży nie jestem
niestety

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
hej laski

ale mialam super noc mimo ze maly oczywiscie sie budzil w nocy na karmienie to jednak dom to dom i mamy swoj rytm a w szpitalu to wiadomo od 5 rano budza co chwile maly jest kochany taki slodziak ze bym go schrupala

GRATULUJE nowym mamuśką widze ze majówki ruszyly pełną parą

kurcze powiem wam ze ta cesarka to nie za fajna sprawa myslalm ze to bedzie mniejszy bol i stres moze dlatego ze mialam planowana dzien wczesniej i te przygotowania ( 2 godziny) mnie strasznie zestresowaly

i mam pytanko jak dlugo po cc odczówałyście ból ? i czy bolal was pecherz przy sikaniu? bo mnie trasznie lapie skurcz przy oddawaniu moczu i nie wiem czy to normalne moze minie ?
prz sikaniu to dluugo bolalo :< przy 2jce tez bylo srednio

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Już
Się wystraszyłam - ale na szczęście tampony mam w domu jakby coś

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Prześliczna księżniczka klaski:

Ooo a tu coś się dzieje.
Mysia -trzymam kciuki-tzn. już pewnie za późno bo jesteś pewnie rozpakowana:cmok :
no niestet... dopiero co dostalam pozwolenie na a tu

byl mega upal i chcialam isc sie opalac..leje.
okres,nie przyszla mi kasa i leje

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 13:48   #2389
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Z tego co wiem balonik ma po prostu wplynac na rozwarcie, by sie powiekszylo...wiec spokojna glowa. Kciuki trzymam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 14:29   #2390
vil84
Wtajemniczenie

poszliśmy na spacer to zaczęło strasznie grzmieć, zrobiło się ciemno i pędem do domu .... a tu dalej nie pada

dziś mi się całkiem miło w Biedronce zrobiło - poszłam z Młodym po Nan, Przemek akurat przy kasie zaczął popłakiwać, przed nami trzy osoby, ale pani przed nami nas przepuściła a kasjerka z kasy obok jak zobaczyła to wzięła nasze rzeczy przez drugą kasę i nas od razu skasowała mała rzecz a jak cieszy

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

zależy jaki ból
ból po samym cc, nie ruszając się, obkurczanie się macicy - do rana następnego dnia ( rano już nie musiałam nic przeciwbólowego brać)
ból przy wstawaniu - z dwa tyg ale z każdym dniem coraz lepiej było.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 14:40   #2391
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

oho, ciężarówki rodzą a mamusie spacerują chyba że tak cicho

my byliśmy na spacerku, teraz młody jeszcze śpi to szybko zupę wstawię - dziś botwinka

Stary 2013-06-08, 14:41   #2392
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Nic strasznego ten cewnik, po nim miałam 6cm rozwarcie, później oxy i po niecałych 2 godzinach młoda była na świecie powodzenia!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 15:48   #2393
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Co za noc
Tym razem nie przez moje dziecko, a przez męża Diabli pisałaś, że taki fajny układ mamy, że mężu na imprezę może iść i żona nie broni...No układ fajny, jak się umie z niego korzystać... TŻ miał być o 2, wrócił przed 6 Nie pamięta nic od ok 1 w nocy, za wyjątkiem tego, że w autobusie, i że obudził się, jak autobus był po drugiej stronie Warszawy... Aż mi się wierzyć nie chciało jak mi to wszystko powiedział po powrocie do domu Nie wiem kto mi męża podmienił
może to była impreza pozegnalna w pracy plus oblewanie corki? jednorazowa wpadka i tyle jemu na pewno tez głupio zaloze się, ze dzisiaj zrobi wszystko żeby Was udobruchać hehe

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli- ale cudne zdjęcia !! świetne sesja, Nelka jest śliczna, jest do Ciebie podobna
miod na moje uszy! do dzisiaj wszyscy mówili, ze to caly tata, a dzisiaj już 2 osoba mowi, ze jednak mamusi tez troszkę odziedziczyla

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Zadzwoniłam do położonej, za jednym razem mały może zjeść nawet 60ml mleczka mamy. I takie karmienie przynajmniej co 4h jak sie domaga to częściej, jak śpi dłużej to budzić.
Na spacer tez możemy iść

Nie radzę sobie z laktatorem- boli jak choleraaaa a prawie nic nie leci. Wiec siadamy pochylona i sama uciekam palcami brodawke dojąc mleko do butli.
Strasznie to mozolnie idzie ale jestem spokojna jak dam mu butle i widzę ile zje. Bo na cycu może wisieć cały czas i nie wiem czy to ma sens..

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Justyna gratulacje !!! Niech Laura zdrowo sie chowa

jaki masz laktator? reczny? mnie tak avent draznil. nie dość, ze sutki poobgryzane to jeszcze on za bardzo je ciagnal - az polala się krew przerzuciłam się na szpitalny wypasiony laktator medela, a w domu mamy mini electric i jest ok, jedyny minus to dość glosny silnik i o 4 rano wolalabym chyba uslyszeb budzik niż to
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 15:50   #2394
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kurde, my nadal bujamy się z pępkiem już przeszliśmy na spirytus i nadal się franca trzyma. No ale moje dziecię miało takie "korale" czyli grubą pępowinę że może to być powodem.
To widzę, ze tak jak u nas

Cytat:
Kochana, nie matw się, nie musisz z miarką karmić(ja już nawet przestałam patrzeć na zegarek, bo za bardzo mnie stresował, a nie chciałam karmić małej moim stresem ). Niech je z cyca min. 20 min i z pewnością dostanie tyle ile potrzeba, a jak chce więcej to daj mu też i drugą pierś. Możesz kilka razy odciągnąć, żeby zobaczyć ile zjada, ale chyba nie ma sensu odciągać na każde karmienie. Nawet czasowo będzie Ci ciężko: odciaganie (tym bardziej ręczne) a potem karmienie to już sporo czasu, a że Wiko będzie jadł co ok 3-4h to będziesz się w to ciagle bawić. Zobacz, tyle z nas karmi piersią i dzieci się najadają. U Ciebie też tak jest, jestem pewna

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O ja...ale bym sie zdenewowqla...choc Ty pewnie tez niezle sie wkulas. Dzis pewno wszystko na Twojej glowie bo maz odsypia kaca. Biedna. Tuli tuli ( musze pisac slownie wszystko bo na wizazu w mojej kom. Procz podst.symboli nie ma innych)
No, nie obyło się bez mega wykładu dziś rano I odsypiania też nie było Obudziłam go o 10 i wręczyłam dziecko Potem byliśmy na spacerku, a teraz TŻ też się małą zajmuje (strasznie jest płaczliwa i spać nie może... ) a ja trochę mieszkanie ogarnęłam i teraz do Was wpadłam.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
W dzisiejszej?? Muszę kupić!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ashy a czym "traktujesz" ten kikut?
Spirytusem. Mam nadzieję, że wreszcie odpadnie, już był mega suchy, a teraz trochę zaczął się ślimaczyć... Zobaczymy jak do poniedziałku będzie, najwyżej skoczymy do przychodni, niech go ktoś obejrzy fachowym okiem...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 15:51   #2395
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoś prócz mnie i bańki robił badania moczu ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 15:51   #2396
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
poprawiałam ale ileż można

pawie oczko też szczepimy 20 czerwca i chcemy szczepić te połączone co się płaci + pneumokoki ale to nie wiem czy się od razu szczepi czy później dopiero

color dużo sił i mleczka życzę
:-* z mlekiem się unormowało,mam go dużo,sutki całe i nawet nie zmasakrowane
Widać mały miał gorszy dzień,brzuszek męczył albo co i miał potrzebę tak wisieć na cycu. Mnie to wykończyło,ale już ok;-) z głodu to nie było bo mąż z pracy jak wracał to kupił Nan ,daliśmy mu troszkę,zjadł 30ml i więcej nie chciał. Mimo to po 20min dalej krzyczał. Dopiero po kąpieli i cycku padł ok 20 i ładnie spał 3,5 godziny.
Dzisiaj już ok a Nan zostawiamy właśnie jako awaryjny ratunek tak wrazie wu.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 15:51   #2397
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a do nas fotograf nie dotarl myslalam, ze odwiedza szpital częściej - w końcu trochę tam lezalysmy!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 15:55   #2398
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

o matulu to kiedy ona śpi?
Cytat:
Zadzwoniłam do położonej, za jednym razem mały może zjeść nawet 60ml mleczka mamy. I takie karmienie przynajmniej co 4h jak sie domaga to częściej, jak śpi dłużej to budzić.
Na spacer tez możemy iść

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Justyna gratulacje !!! Niech Laura zdrowo sie chowa
Ja sobie do tej pory nie radzę z laktatorem. Udaje mi się ściągnąć tylko podczas jak mała je z drugiego cyca i maks 60-80 ml później już nic, a jak naciskam palcami to tryska aż miło, więc ja to zwalam na "zepsute cycki"

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-08, 15:56   #2399
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoś prócz mnie i bańki robił badania moczu ?
my mieliśmy w szpitalu
Cytat:
a do nas fotograf nie dotarl myslalam, ze odwiedza szpital częściej - w końcu trochę tam lezalysmy!
a nasz Bartuś jest na galerii bobasa

Stary 2013-06-08, 16:05   #2400
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
my mieliśmy w szpitalu

a nasz Bartuś jest na galerii bobasa
I wszystko miał w normie? Jakie ph?

Ja już schizuję, bo małej COŚ jest i sama myśl o tym, że trzeba będzie latać po urologach, nefrologach, zbieranie moczu, podawanie leków mnie paraliżuje jakieś zakażenie układu moczowego, które jest od nerek, cewki czy kij wie czego jeszcze i dojście u takiego malucha od czego to nie mniej jednak krew w moczu mnie dobija...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości