|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Witam sobotnie
ja właśnie skończyłam sprzątać mieszkanko, zeszło od wczoraj miałam iść z Karolcią na spacer ale zasnęła więc czekamy do następnego karmienia ![]() nocka ok, wprawdzie płakała praktycznie non stop od 19 do 22 (obudził ją grzmot bo burza była) ale jak zasnęła po 22 to spała do 3, godzinka przerwy na jedzenie, zmianę pieluchy i czkawkę. I później jedzonko o 7:20, chociaż marudziła już od 6. No i mam patent na kupkę. Jak małej nie idzie zrobienie to wkładam ją do bujaczka, przy tych wibracjach kupka idzie raz dwa ![]() I muszę się pochwalić że mała CHYBA świadomie się uśmiecha. Jak płacze że chce jeść i słyszy już dźwięk mieszkania mleczka w butelce to cisza i banan na twarzy. Jak się grzechocze grzechotką albo mówi grrrr to też uśmiech od ucha do ucha. Kochany jest ten mój mały człowieczek ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Cytat:
Diabli boska sesja!! Ash nasze dziewczyny są na jednej stronie w wyborczej! Obczaj sobie;-) |
||
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Ashy a czym "traktujesz" ten kikut? diabli zapowiedź sesji przepiękna!!! diabli wyjaśnij teściowej że do dziecka nie można mówić zdrobniale bo później dziecko robi zdrobnienia od zdrobnień i ciężko się uczy mówić No na teściową czasami mam alergię bo jak wcześniej kompletnie miała gdzieś co się u nas dzieje to teraz kilka tel dziennie z głupimi radami. Ostatnio zadzwoniła że gdzieś w przedszkolu są dni otwarte i żebyśmy poszli z małą. NO to jej mówi TŻ że ona jest za mała bo nawet nie widzi i w końcu przyznała mu rację że "może" faktycznie jest za mała. Pomijam już fakt możliwości zarażenia czymkolwiek od takich dzieci. |
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Ankaa nam odpadł po 2 tyg i 2 tyg 2 dniach
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
karolina moja karolcia dopiero po jakiś 3 tyg od urodzenia polubiła (bardzo!) spanie na brzuszku, wcześniej był płacz. I my kładziemy od razu po jedzeniu.
diabli to Ty masz styczność z teściową na co dzień? becik za powrót do domuCytat:
![]() axella mi też się rozeszły szwy ale to z tydzień temu, samo się zagoiło. Za dużo chodziłaś
|
|
|
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pawie oczko też szczepimy 20 czerwca i chcemy szczepić te połączone co się płaci + pneumokoki ale to nie wiem czy się od razu szczepi czy później dopiero ![]() color dużo sił i mleczka życzę |
|
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Hej dziewczyny, ja tak na szybko ze szpitala. Chca mi dzis zalozyc cewnik/balonik na wywolanie. Czy ktoras z Was wie cos o tym? Boje sie grzebac na necie...
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loney czemu rodzinka jest obciążeniem? dla mnie moja mamusia była wybawieniem ![]() Veronic dla Wojtusia---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
na pewno będzie ok diabli ta sesja jest boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! też taką chce!!!! ja zmykam gotować obiadek, moje słońce pewnie zaraz wstanie
|
||
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam sprawdzić, czy Mysia coś więcej pisała, ale widzę że cisza.
No nic czekamy dalej ![]() Adunia słuchaj lekarzy-wiedzą co robią Sharp ucałuj Karolcie ![]() ![]() Z sernikiem zeszło mi dwie h roboty, mam nadzieję, że był warty tego:P Bo pierwszy raz piekłam z brzoskwiniami, zazwyczaj serniki robi mamcia Teraz zjadłam koktajl truskawkowy i biorę się za obiad+sprzątanie. Niech się ta szyjka skraca
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
mloda nie spi..w dzin ani w nocy..
a ja dostalam okres
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba za bardzo korzysta z "wolności". Mój sobie też za dużo ostatnimi czasy pozwolił, wiecznie gdzieś wybywał (wracał niby trzeźwy, ale ja wiecznie sama w domu), to Mu taką jazdę zrobiłam i takim płaczem się zanosiłam, że chyba zrozumiał i teraz umiarkowanie dawkuje sobie rozrywkę... Cytat:
![]() ----- Ciekawe jak tam akcja u Mysi ![]() Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda piękna. Aż by się poszło z wózkiem na spacer... A tu
|
|
#2384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
qrczaki, u mnie nadal nic ... mam nadzieję że w ciąży nie jestem |
|
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
hej laski
![]() ale mialam super noc mimo ze maly oczywiscie sie budzil w nocy na karmienie to jednak dom to dom i mamy swoj rytm a w szpitalu to wiadomo od 5 rano budza co chwile maly jest kochany taki slodziak ze bym go schrupala GRATULUJE nowym mamuśką widze ze majówki ruszyly pełną parą kurcze powiem wam ze ta cesarka to nie za fajna sprawa myslalm ze to bedzie mniejszy bol i stres moze dlatego ze mialam planowana dzien wczesniej i te przygotowania ( 2 godziny) mnie strasznie zestresowaly i mam pytanko jak dlugo po cc odczówałyście ból ? i czy bolal was pecherz przy sikaniu? bo mnie trasznie lapie skurcz przy oddawaniu moczu i nie wiem czy to normalne moze minie ? |
|
|
|
#2386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Się wystraszyłam - ale na szczęście tampony mam w domu jakby coś ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
klaski:Cytat:
Mysia -trzymam kciuki-tzn. już pewnie za późno bo jesteś pewnie rozpakowana :cmok :
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Becik mnie bolało równo 4 dni. W sobotę jak się obudziłam to wszystko przeszło jak ręką odjął ![]() A ból przy sikaniu był uhuhu chyba jeszcze ze 2 tyg po |
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
byl mega upal i chcialam isc sie opalac..leje. okres,nie przyszla mi kasa i leje |
||
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
poszliśmy na spacer to zaczęło strasznie grzmieć, zrobiło się ciemno i pędem do domu .... a tu dalej nie pada
![]() dziś mi się całkiem miło w Biedronce zrobiło - poszłam z Młodym po Nan, Przemek akurat przy kasie zaczął popłakiwać, przed nami trzy osoby, ale pani przed nami nas przepuściła mała rzecz a jak cieszy ![]() Cytat:
![]() ból po samym cc, nie ruszając się, obkurczanie się macicy - do rana następnego dnia ( rano już nie musiałam nic przeciwbólowego brać) ból przy wstawaniu - z dwa tyg ale z każdym dniem coraz lepiej było.
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
oho, ciężarówki rodzą a mamusie spacerują chyba
że tak cicho my byliśmy na spacerku, teraz młody jeszcze śpi to szybko zupę wstawię - dziś botwinka
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
powodzenia!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jemu na pewno tez głupio zaloze się, ze dzisiaj zrobi wszystko żeby Was udobruchać hehe ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
jaki masz laktator? reczny? mnie tak avent draznil. nie dość, ze sutki poobgryzane to jeszcze on za bardzo je ciagnal - az polala się krew przerzuciłam się na szpitalny wypasiony laktator medela, a w domu mamy mini electric i jest ok, jedyny minus to dość glosny silnik i o 4 rano wolalabym chyba uslyszeb budzik niż to |
|||
|
|
|
#2394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Niech je z cyca min. 20 min i z pewnością dostanie tyle ile potrzeba, a jak chce więcej to daj mu też i drugą pierś. Możesz kilka razy odciągnąć, żeby zobaczyć ile zjada, ale chyba nie ma sensu odciągać na każde karmienie. Nawet czasowo będzie Ci ciężko: odciaganie (tym bardziej ręczne) a potem karmienie to już sporo czasu, a że Wiko będzie jadł co ok 3-4h to będziesz się w to ciagle bawić. Zobacz, tyle z nas karmi piersią i dzieci się najadają. U Ciebie też tak jest, jestem pewna Cytat:
Potem byliśmy na spacerku, a teraz TŻ też się małą zajmuje (strasznie jest płaczliwa i spać nie może... ) a ja trochę mieszkanie ogarnęłam i teraz do Was wpadłam.W dzisiejszej?? Muszę kupić! Spirytusem. Mam nadzieję, że wreszcie odpadnie, już był mega suchy, a teraz trochę zaczął się ślimaczyć... Zobaczymy jak do poniedziałku będzie, najwyżej skoczymy do przychodni, niech go ktoś obejrzy fachowym okiem... |
|||
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoś prócz mnie i bańki robił badania moczu ?
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Widać mały miał gorszy dzień,brzuszek męczył albo co i miał potrzebę tak wisieć na cycu. Mnie to wykończyło,ale już ok;-) z głodu to nie było bo mąż z pracy jak wracał to kupił Nan ,daliśmy mu troszkę,zjadł 30ml i więcej nie chciał. Mimo to po 20min dalej krzyczał. Dopiero po kąpieli i cycku padł ok 20 i ładnie spał 3,5 godziny. Dzisiaj już ok a Nan zostawiamy właśnie jako awaryjny ratunek tak wrazie wu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
a do nas fotograf nie dotarl
myslalam, ze odwiedza szpital częściej - w końcu trochę tam lezalysmy!
|
|
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
my mieliśmy w szpitalu
Cytat:
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
I wszystko miał w normie? Jakie ph?
![]() Ja już schizuję, bo małej COŚ jest i sama myśl o tym, że trzeba będzie latać po urologach, nefrologach, zbieranie moczu, podawanie leków mnie paraliżuje i dojście u takiego malucha od czego to
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

za powrót do domu
ale podobno rodzice dzieci urodzonych do września przedstawiają dokumenty za rok 2011, a te po wrześniu już 2012 hehe czy jakos tak :P becikowe to jedna wielka zagadka!

Nie pamięta nic od ok 1 w nocy, za wyjątkiem tego, że
w autobusie, i że obudził się, jak autobus był po drugiej stronie Warszawy... Aż mi się wierzyć nie chciało jak mi to wszystko powiedział po powrocie do domu
klaski: