|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II
Cytat:
to nawet tym bardziej - bo to rozszerzony zakres usług pielęgniarskich przy np. leżącym chorym w opiece domowej, oni też muszą być zadbani
|
|
|
#753 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem gdzieś tam merdała mi się farmacja w liceum, ale jednak pozostałam przy marzeniach z gimnazjum i dziś kończę dokładnie V rok chemii fuj![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
!---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A no cóż nic nadzywczajnego Będę bezrobotnym chemikiem o specjalizacji: chemia techniczna i chemia kosmetyczna po kursie kosmetycznym z elementami wizażu![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Ale no widać są duże różnice w programie A szkoda koleżanki bo mogłaby mieć fajną pracę którą by lubiła i sprawiałaby jej radość No ale takie są niestety u nas realia...---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Misianka a mogę spytać czy oprócz tego brzydzenia ludzi masz np. takie częste mycie rąk ??
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np. fryzjerką czy kosmetyczką nie chciałabym być, wtedy myślę, że czułabym obrzydzenie, bo co innego dla mnie "grzebanie" w cudzych brudnych włosach bo ma takie widzimisie a co innego, kiedy człowiek jest chory i na prawdę nie jest w stanie zadbać o siebie sam... |
|
|
|
|
#755 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() , ciągle mi się wydaje że brudne, choć myję po lekarsku - wzrok osoby w publicznej łazience bezcennya co do tych apek, to Wam jeszcse powiem, że jedyną zaletą zimy są dla mnie rękawiczki, bo dzięki temu nie muszę dotykać gołą łapą np. poręczy w autobusach/tramwajach a fioła mam takiego, że jak już jest cieplej i rękawiczki raczej w kieszeni, to jak wchodzę do autobusu i je mam, to wtedy zakładam i dopiero łapię za poręcz
|
|
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Człowiek zawsze sobie jakoś poradzi, ktoś mu pomoże... no nie wiem, może to głupie ale tak mam
|
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
MIsianko, a można wiedzieć jakie masz wykształcenie ?
mam ejedno przypuszczenie i jestem ciekawa czy się sprawdzi
|
|
|
|
#758 | |||
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
no niestety, ja nie zaryzykuję, mam dość lat, żeby wiedzieć, ze to się nie zmieni u mnie z przerażeiem czasem myślę o ewentalnej konieczności udzielenia pierwszej pomocy, bo krew/rany, nawet poważne to luzik, zero wrażenia, jestem też dobrze pzygotowana teoretycznie i o ile odpowiednie zbadanie, ułożenie, zabezpieczenie pozycji/rany - proszę uprzejmie, to jest coś czego nie zrobię - sztuczne oddychanie raz tylko zdarzyło mi się udzielić pomocy nieprzytomnej osobie, ale to był atak epilepsji, więc bez sztucznego oddychania i zrobiłam wszystko elegancko ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
resocjalizacja, czyli specjalista od dewiantów jak ja to nazywam, specjalizacja prawno-kryminologiczna ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
mam to samo
|
|
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo chciałam zapytać o coś osobistego w sumie i nie chcę tak na forum Bo, może nie chcesz
|
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#762 | ||
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
dziękuję, bardzo serio ale ciekawe od kiedy? bo tosunkowo niedawno miałam zajęcia teoretyczne (prawo jazdy) i jakoś nie było o tej zmianie nic - tylko klasyka ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych obrzydzeniach itp. Ja wam powiem, że ja od dziecka mam schizy na punkcie medycyny. Lekarz, weterynarz... Kocham to! Interesuje się medycyną do granic obłędu. Kiedyś chciałam być lekarzem, ale jak zobaczyłam, że lekarz to ma całe gie do leczenia (np w szpitalu) i głównie chodzą wokół człowieka pielęgniarki odrzuciłam myśl lekarza na zawsze. Oczywiście podziwiam chirurgów. To dla mnie jedyny lekarz, który leczy z prawdziwego zdarzenia. Najwięcej podziwu u mnie wzbudzają ratownicy medyczni. To oni jeżdża do wypadków, udzielają pierwszej pomocy i tak na prawdę widzą najwięcej i to do nich nalezy kwestia czy zdążą i nie zawiodą w kwestii czy dany człek przeżyje czy nie. Sama bym chciała być ratownikiem, ale u mnie dyskwalifikuje egzamin z pływania - panicznie boję się wody! Zostałam masażystką. Niby można pomagać ludziom i z nimi być, bo nie nadaję się do produkcji tzw. taśmowej. Jednak ja marzę o położnictwie! Nie tylko o noszeniu bobasów, ale o pomaganiu matkom, rodzącym, kobietom w ciązy oraz tym, które leżą w szpitalach uskarżając się na rożne choroby te nasze kobiece... Niestety nie mam szans się dostać
|
|
|
|
#764 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#765 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Jak Wam idzie testowanie, zamierzacie codziennie zmieniać deo, czy np przez kilka dni jedno, potem następne
Nie wiem czy się dziś wysmarować znowu zieloną kulką czy spróbować niebieską, bo kusi![]() Cytat:
Nie dla mnie ta zabawa. Nie mam cierpliwości chyba Ale może kiedyś rozjaśnię delikatnie, powiedzmy o 2 tony.Ja lubię te farby, bo mi nie lecą po nich tak bardzo włosy jak po innych, do tego nie dają po nosie, do tego łatwo się rozprowadzają, równomierny kolor jest po nich ![]() Cytat:
Co do pudrów dziewczyny, to ja jestem zachwycona ostatnim zakupem, pudrem sypkim Manhattanu, mam najjaśniejszy "natural", dla mnie bomba, matuje na długo, wygładza i jest przy tym mało widoczny. Cytat:
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2013-06-08 o 12:18 |
|||
|
|
|
#766 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
dobra - muszę zająć się aprowizacją i przygotowaniem żarcia, bo znając moje obyczaje, zostanę li tylko z paczką chipsów na wieczór, a jeszcze nic dzis nie jadłam
|
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kiedyś w ogóle nie lubiłam pomadek, tak teraz ciągnie mnie do nich bardziej a błyszczyków wcale nie używam i nie kupuję
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys tylko błyszczyki, a teraz mam raptem 3 i w sumie rzadko używam ![]() jeśli chodzi o formę kredki do ust - mam z inglota, daje piękny kolor, ale jest taka sucha i podkreśla nawet najmniejszą suchą skórkę. MImo super odcienia stosuję ją jednak sporadycznie
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojej z Astora się doczekać nie mogę
Szczerze mówiąc powątpiewam czy ją w ogóle dostanę
|
|
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
Ja właściwie też powinnam uciekać- muszę ogarnąć mieszkanie, bo powoli mi zaczyna brudkiem zarastać;p , no i wziąć się za naukę do egzaminu... Wzięłam sobie "obudzający" prysznic z figą&kwiatem pomarańczy, poszmarowałam paszki kulką original ( w której się zakochałam!) i muszę brać się za robotę! Chociaż miałam wielka ochotę pójść gdzieś dziś na dłuższy spacer, bo pogoda ładna, ale nie mam z kim, TŻ od 8 do 20 ma zajęcia na uczelni, a wszystkie kumpelki albo się uczą, albo pouciekały na weekend do swoich rodzinnych miejscowości...Może jak mój luby wróci z zajęć pójdziemy na jakiś romantyczny wieczorny spacerek;p
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Nursii ja sama chodzę na spacerki, czasem z moim szkrabem ale najczęściej to sama
|
|
|
|
#773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Ja mam dużo koleżanek- położnych, niestety też narzekają na problemy z pracą, co raz mniej dzieci się rodzi, może dla tego;(. Miałam praktyki na oddziale ginekologiczno- położniczym, ale mnie ta dziedzina akurat nie rajcuje. Mój kuzyn jest ratownikiem medycznym, nie umie pływać, i nie było mu to potrzebne, skończył dwuletnie studium i pracuje jako ratownik w karetce . Na studia u mnie na UM też przyjmują na ratownictwo tylko na podstawie wyników z matury, nie ma żadnych wstępnych egzaminów sprawnościowych. W trakcie studiów jest owszem dużo zajęć WF, ale z tego co się orientuję, umiejetność pływania nie jest przymusem, ratonik WOPR musi umieć pływać, ale nie ratownik medyczny... także może nic straconego? Chociaż kobiety w tym zawodzie mają mega ciężko, nie chcą przyjmować do pracy, bo jednak siła fizyczna jest w tym zawodzie niezbędna...
|
||
|
|
|
#774 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten eyeliner jest w białym kolorze albo jakimś jasnym? Bo cenowo to tak sobie, ostatnio odkryłam eyelinery z manhattanu, które kupiłam po 5 zł i jestem zachwycona. Cytat:
Dove kiedyś używałam i schodził tak kiepsko, ale miałam wtedy odcien dla ciemniejszej skóry, bo to wakacje były akurat, więc może kwestia dopasowania koloru. Ale na daxa sobie zerknę. Dzięki! Cytat:
Cytat:
Zobaczymy jak będzie działać, bo nigdy nic nie farbowałam.---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj kupiłam sobie puder Sephora mineralny, skorzystalam z okazji -40%, a co do podkladu to kupiłam Mat Magique loreal juz drugi.
Z farb to lubię profesjonalne loreal luo color, kupuje na all. Dzisiaj przetestowalam kulkę original powiem wam ze kiepsko po 6 godz juz nie działała, pachy wilgotne, a nie mam problemu z nadmierna potliwością. |
|
|
|
#776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A cena tego manhattanu do przejscia chyba? Aktualnie mam ich puder w kamieniu, kupiony w grudniu przy okazji -40% w rossmanie, używam codziennie i jeszcze go jest trochę, ale mam ten jaśniutki porcelain kolor, choć myślałam, ze będzie za jasny, to jest ok. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
Mnie Original chroni bardzo dobrze, a właśnie pocę się dość mocno
![]() Powiem Wam też, że jakiś czas temu kupiłam mojemu Tż antyperspirant Dove męski, też w kulce i jest z niego bardzo, baaardzo zadowolony, bo szybko wysycha, nie klei się i chroni przed poceniem idealnie. Jak mu się pokończą żele pod prysznic, to też go namówię na jakiś z serii Dove dla facetów
|
|
|
|
#778 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#779 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
o ja też, sporo chodzę, kilometrami czasem i sama, lubię chodzić, jakkolwiek to brzmi ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- dobła, to u mnie dziś obżarstwo : ryż smażony "a'la Madras" i czekolada czarno-biała![]()
|
|
|
#780 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też myślałam o tym, ale za biologią zbytnio nie przepadam. Zobaczymy, mam rok przerwy - może mi się wszystko odwróci. Właśnie gdybym miała już coś wybrać w tym kierunku to kosmetologia na uniwerku, chciałam kiedyś być lekarzem - dokładnie dermatologiem (wyższe uprawnienia, obsługa niektórych sprzętów), ale to trochę za wysoki poziom na mnie, w końcu byłam na profilu humanistycznym w LO (coś ubzdurało mi się z prawem i łaziło za mną przez liceum)i jednak tych przedmiotów było za mało. Ale przyznam, myślałam o tym kierunku, bo mam pewne poczucie estetyki, znam sie trochę na tej chemii a w dodatku rysuje - łącząc te wszystkie umiejętności wychodzi dobra kosmetyczka. Cytat:
Jednakże do określonych stezen (wiadomo, że c jest efektowna do 20% stężenia) nie ma co kombinować z tabletkami.---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Poza tym możesz używać jej do pierwszego "o" w OMO, sprawdza się super, jest tania i wydajna. Fajnie chroni włosy przed agresywnym szamponem
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

, ale fakt - jestem za ten zimny prysznic wdzięczna

Nie wiem czy się dziś wysmarować znowu zieloną kulką czy spróbować niebieską, bo kusi
Szczerze mówiąc powątpiewam czy ją w ogóle dostanę