|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
) z jakiego powodu masz z gory zalozone CC ? Pytam z ciekawosci bo w UK takie cos chyba nie istnieje .. Moja znajoma z terminem na lipiec ma bardzo postepujaca wade wzroku , - 6.25 na prawym oku I sie nie kwalifikuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
a czemu cc? a ja robie tarte z truskawkami
|
|
#453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Aaa Beatka najlepszego |
|
|
|
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój się złości na mnie że jestem jego ogranicznikiem ale jestem zdania że faceta trzeba trzymać krótko bo się za bardzo rozszaleje ![]() Cytat:
gratuluję chłopca ![]() a dlaczego cc ? |
|||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie, od którego tygodnia powinno czuć regularnie ruchy dziecka? bo mój bąbel nie dał dzisiaj o sobie znać i martwie się
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamusia miała zabiegany dzień i bąbel śpi
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=175082 miałam zasubskrybowany dawno tamu, może ktoś znajdzie inspirację na imię dla Maleństwa
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo dziewczęta
Musiałam wejść i napisać bo oszaleję kolejną wizytę mam 19 czerwca i ledwo moge czekać :/ Mam taki straszny paniczny lęk, że coś jest nie tak, że nawet nie moge zasnąć i w nocy się budze i mam dziwne sny To chyba przez to, że na ostatniej wizycie (29maj) nie miałam usg tylko badanie paluchowe szyjki i inne pierdołki, ale właśnie bez usg... Dziś wg OM zaczelam 18 tydzień, schizuję niesamowicie, że nie mogę wyczuć ruchów nawet delikatnych jeszcze żadnych, wciąż cisza i przyznam się jeszcze, że mam detektor tetna od znajomej i tak jak kiedyś kilka razy udawało mi się bicie serduszka słyszeć, tak teraz od kilku dni nie udaje mi się to ;( Już sama nie wiem co mam robić, Wy też mi przecież nie pomożecie, ale musiałam się wygadać bo mąż już nie wytrzymuje, przekonany, że wszystko jest w porządku
|
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
cc z powodu mojej choroby neurologicznej
Nie ma , niestety, szans na przejście naturalnego porodu w sposób "cali i zdrowi"...A co do imion, bo któraś wspominała, że chce inspiracji: my dla dziewczynki mieliśmy przygotowane 3: Hania, Aniela lub Łucja Aktualnie sobie musimy z Bejzbiolem sporo leżeć, bo niestety, wspomniana choroba neurologiczna + ciąża = kłopoty.. Ale dzielnie przygotowujemy się do ślubu [20lipca] z Tatusiem Bejbziola. I takie pytanie do bardziej doswiadczonych: powinnam kupić sobie wcześniej melisę? Jest to bardzo stresujące wydarzenie dla Kobiety 2w1? ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Mój ginekolog powiedział mi, ze spora większość kobiet zaczyna czuc ruchy pierwszego dziecka dopiero w okolicach 20tygodnia. Więc myślę, ze nie masz sie co martwić
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje synusia ![]() Adosienka Kochana nie panikuj masz jeszcze czas, żeby poczuć ruchy a jak tak bardzo się denerwujesz to leć do lekarza jak najszybciej na usg, bo stres maluszkowi nie służy.Ja pojadłam grilla wciągnęłam 2 kiełbaski i szszłyka i jestem pełna...teraz leniuchuję na kanapie i czekają truskawki na deser
|
|
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
No ale dzwoniłam do lekarza, powiedział, że mam sie zrelaksować i już zaraz będzie 19ty i upragnione usg. ..
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widze temat panienskiego.Ja nie mialam wogole.. bo mieszkalam 2 lata w Niemczech i nie mialam tu przyjaciolek tylko znajomych.Przyjaznie z czasow nastoletnich trzymaly sie jakis czas,nawet mnie raz odwiedzily w Niemczech,ale odleglosc robi swoje.A mi sie znudzilo,ze zawsze to ja dzwonilam,ja pisalam i zawsze slyszalam dobrze ze dzwonisz,bo mialam tez to zrobic.Nie zadzwonilam i ...koniec.Wszystkie trzy sie wiecej nie odezwaly, a znalysmy sie 15 lat. Za to teraz mam super od kilku lat 2 przyjaciolki-jedna moglaby byc moja mama ale wzajemnie pilnujemy,by kontakt sie nie urwal,odwiedzamy sie,dzwonimy,choc teraz dziela nas 600km.U nas od wczoraj leje..palimy w kominku,ja zasypiam na stojaco i siedzaco bo taka jakas dziwna pogoda.Syn nie mogac sie wybiegac,chodzi juz po scianach Dobrze ze chociaz zmolestowalam tzeta Zabierzcie ode mnie slodycze..wlasnie pochlonelam puszke mleka skondensowanego Co do pokoiku dla dziecka-Daniel spal od poczatku w swoim,ja przychodzilam w nocy i go karmilam.Drugie tez bedzie miec od poczatku swoj, ale teraz to spory pokoj i jest tez tam duze lozko,wiec bede spac z nim w lozku pierwsze tygodnie.A potem synkowie zamienia sie pokojami.Starszy dostanie tez wiekszy z duzym lozkiem (teraz ma lozko jednoos.,to duze jest dwuosobowe,nie mielismy co z nim zrobic-to nasze stare malzenskie lozko,bo sobie kupilismy nowe )
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-08 o 20:47 |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic sie nie martw, ja pierwsze ruchy poczułam praktycznie w 21 tygodniu .. też się martwiłam, ale doczekałam się. A Jak sie martwisz, to lepiej żebyś poszła do lekarza wcześniej, a 19ty to już nie długo ![]() dzięki dziewczyny za odpowiedz, martwiłam się, ale może nie ma powodu ![]() czy któras chce wprowadzic zmiany na 1 stronie? IMIONA, PŁEĆ, DOPISANIE?
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bedziemy balowac
podwojnie .. Widzialam dzis na pudelku suknie slubne z papieru toaletowego I powiem Wam ze nie jedna by nie pogardziła ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-ja poprosze,ale tak za 10 dni,po polowkowym.Z imieniem pewnie poczekamy do porodu
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ciekawe co tesciowa na to )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole to mi sie dzisiaj snila. Mala dzidzia - pierwszy raz dziewczynka , bo zawsze snia mi sie chlopcy. Byla sliczna miala burze czarnych wlosow. Najlepsze jest to ze ona byla moja , ale ja ja poszlam tylko odebrac z porodowki
) nie bylo zadnego porodu itd. Same przyjemnosci ;D czemu tak sie nie da ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
A poza tym na ostatniej wizycie nawet ginka nie mogła usłyszeć serduszka,osłuchałyśmy się na wszystkie strony, ale w końcu się udało.
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hah, ciekawe czy bedzie dziołszka
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dzien przed skanem dnił sie puerwszy raz chlopczyk. Ujawnila sie dziewczynka ;D potem jeszcze kilka razy chlopczyk , dopiero teraz taka zmiana ..
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole kupilam dzis palace dla małej , takie zwykle do spania bo uswiadomilam sobie ze nic takiego nie mam .. Akurat byla promocja w MotherCare 2za 1 . ImageUploadedByWizaz Forum1370720551.399558.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1370720616.787147.jpg
A co powiecie o lapkach niedrapkach? Potrzebne? Ja kupilam dwie pary w razie czego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby się okazało że jednak będziemy mieli córkę to szukałabym podobnych
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do niedrapek- słyszałam że potrzebne, żeby maluszek sie nie podrapał po buzi.. ja bede miała na bank 1 pare, czy więcej nie wiem, ale nie sądze zeby to było wiecej niz 2 pary
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Bejbziol na świat ma przyjść 25. 11 wg OM, ale już wiem, że będzie cc, więc wcześniej.
tak sobie czekamy na siebie wzajemnie i postanowiliśmy poszukać innych Czekających 
KCIUKI DLA ANI 

masz jeszcze czas, żeby poczuć ruchy a jak tak bardzo się denerwujesz to leć do lekarza jak najszybciej na usg, bo stres maluszkowi nie służy.
wciągnęłam 2 kiełbaski i szszłyka i jestem pełna...teraz leniuchuję na kanapie i czekają truskawki na deser
bo mieszkalam 2 lata w Niemczech i nie mialam tu przyjaciolek tylko znajomych.Przyjaznie z czasow nastoletnich trzymaly sie jakis czas,nawet mnie raz odwiedzily w Niemczech,ale odleglosc robi swoje.A mi sie znudzilo,ze zawsze to ja dzwonilam,ja pisalam i zawsze slyszalam
dobrze ze dzwonisz,bo mialam tez to zrobic.Nie zadzwonilam i ...koniec.Wszystkie trzy sie wiecej nie odezwaly, a znalysmy sie 15 lat. Za to teraz mam super od kilku lat 2 przyjaciolki-jedna moglaby byc moja mama 
podwojnie ..