|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysyłając kobietę na zwolnienie oszukuje nas - podatników - bo za zwolnienie przez 8/9 ciazy płacimy wszyscy z naszych składek. Kobieta idącą na lewe zwolnienie bierze nasze pieniądze, nie pieniądze pracodawcy. Akurat pracodawca na zwolnieniach zazwyczaj wychodzi nie najgorzej.
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
I dlatego ja jestem za tym żeby kobiety w ciąży brały L4 nawet jeśli są zdrowe.
Ich zasiłek chorobowy nie uderza w portfel pracodawcy, a jest płacony z finansów publicznych na które się składamy wszyscy i składały się również one. I dlaczego to własnie one mają mieć przez te kilka miesięcy L4 skrupuły, że czerpią z budżetu państwowego pieniądze, gdzie i tak nie są to takie kwoty jakie osiągają diety poselskie wielu posłów, którzy nawet nie raczą raz w miesiącu przyjść na posiedzenie sejmu, ale dostają kasę z tej racji że są posłami? Dlaczego nikt nie krzyczy, że wydaje się pieniądze podatników na takie bzdury jak nowe logo Policji, czy nowy logotyp PZU? Ciężki temat. Idę kulać kluski na jutro
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolałabym, zeby pieniądze przebimbane na kobiety w ciazy poszły na żłobki, których jest dramatycznie mało. Ale co kto lubi.
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
No widzisz, Ty jesteś idealistką, a ja realistką. Choć poniekąd mam swoje ideały, bo nadal mieszkam i żyję w tej pokręconej Polsce, choć wiem, że w tym kraju tak jak jest, tak i będzie-nie lepiej.
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
Jak już tak mówimy co kto by chciał to jak byłam mała i myślałam o sobie jak o dorosłej kobiecie i to ciężarnej. Mówiłam sobie w duchu może jak ja będe duża to te dzieci już będą się np. w szpitalach rozwijać i swoje będę chodziła i doglądała i po jakimś czasie wezmę do domu
Oh bez mdłości wymiotów i zwolnienia z pracy hahaha.
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja nieJak dla mnie tyle od nas państwo pobiera podatków, że gdyby chcieli to byłyby pieniądze i na politykę prorodzinną i na wiele innych dziedzin. Wystarczy żeby posłowie zostali z połową pensji, nie dostawali nagród h.j wie za co i pracowali!!!
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-06-08 o 20:40 |
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Aira rowniez mam to samo zdanie. Ja nie wierzę, że nasze pieniadze kierowane są na potrzebne cele. Mydla nam oczy i tyle wciskając np. becikowe, a potem je zabierając poprzez wyznaczenie granic przyznawania świadczenia. Tak samo będzie z corocznymi pitami, dziecka nie odliczysz już jesli Ci dochód przekroczy. Niestety w polsce nie mozesz zyc na średnim poziomie, bo zaraz cię uwala. Żeby cokolwiek dostać trzeba byc biednym.. Ach nie ma co sie licytować, każda zrobi jak uważa :-D ważne, żeby być zadowolonym :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też miałam ostatnią miesiączkę 19.04
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Gang Iren
|
Nogi mi w tylek wlaza po czterogodzinnym spacerze.
Kondycha juz nie ta. Coz starosc nie radosc
|
#2291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a cieszyłam się jak dziecko. No i byłam w stanie zjeść warzywka z grila. A teraz wieczorem mam mdłości jak co wieczór z resztą nie chcę opychać się chlebkami suchymi tym bardziej paluszkami czy krakersami jednak zauważyłam taką zależność, że po jedzeniu jest mu lepiej - pewnie dlatego tyle kobiet w ciąży przybiera więcej niż programowe 15 kg
|
|
|
|
|
#2292 | |||
|
Zadomowienie
|
Jakich byśmy nie wybrali tak będzie...dopóki nie zmieni się sposób myślenia i po prostu uczciwość! A niestety nie zapowiada się na to... Żeby wymagać uczciwości od obywateli musimy ją widzieć już na samej górze...a co widzimy? Że branie łapówki się opłaca! Tak! Opłaca się, bo jeszcze dostaniesz za to odszkodowanie.
A jak ma się coś zmienić skoro już małe dzieci uczą się oszukiwać, ściągać na testach, mają za nic szkołę i uważają, że wszystko im się należy. Nasze szkolnictwo jest świetnym przykładem tego jak można spierniczyć coś co funkcjonowało bardzo dobrze i tak zreformować szkołę, że najchętniej nie posyłałabym do niej swojego dziecka. Jako rodzic nie mogę decydować o niczym, bo odmawia się nawet referendum w sprawie wysyłania 6latków do szkół Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2293 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbym czytała o sobie. Dzisiaj musiałam zjeść kanapkę o 5 nad ranem, bo nie dało się spać. Dobrze, że nie jestem jedyna. ![]() Cytat:
Chciałabym mieć taką kondycję. Ja po dzisiejszych niewielkich zakupach już miałam dość. |
||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Gosia ale Ci dobrze po scacerku, ja prawie cały dzień w domu bo goście byli, 25 urodziny msm dziś, wiev jest co świętować - ćwierćwiecze :-D
Pierwszy raz miałam dziś mdłości... Koszmar... A teraz idę spac bo jestem wykończona. Dobranoc dziewczyny, miłej i spokojnej nocy :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2295 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Sunshine z tym piwem to miałam tak w poprzedniej ciąży. Piwska sie chcialo okropnie. :-D
Mnie na razie na nic nie ciągnie. Fajnie jakby tak zostało do końca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Co do piwa to ja zawsze lubiłam, zwłaszcza w sezonie grillowym.
Teraz czasem jak już bardzo mnie przypili to napije się kilka łyków bezalkoholowego karmi, chociaż piwa to nie przypomina...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-08 o 22:14 |
|
|
|
#2298 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!!!Dawno tu nie zagladalam,duzo nas juz-super!!Ja jestem po wizycie.Jest 8 tc.Serduszko juz bylo,ale nie jakies mega wyrazne.Niepokoi mnie szyjka natomiast.Czuje podczas podmywania ze jest powiekszona i krotsza.
Mialam w poprzedniej ciazy problemy szyjkowe.Boje zeby sytuacja sie nie powtorzyla.Poki co dostalam od ginki zapobiegawczo duphaston.Za 3 tyg kolejna wizyta,zobaczymy co sie okaze.Wierze ze bedzie dobrze,nie mam tendencji do poronien. |
|
|
|
#2299 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A bo taka fajna ta pogoda,sloneczko,ale wiaterek chlodny,wiec tak przyjemnie bylo. I tak fajnie sie spacerowalo i daleko zaszlismy,a jak pomyslalam ile mamy dorogi powrotnej to juz mi sie nie chcialo,ale trzeba bylo wrocic ![]() Cytat:
Cytat:
No to super,ze srduszko bije ![]() I oby z szyjka bylo w porzadku!
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego- 100 lat
|
|
|
#2301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też mam ćwierćwiecze w tym roku
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Gang Iren
|
Pochwale sie wam moja mlodsza pociecha. Z dzisiejszego spacerku:
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajny
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Przygotowałam wlasnie bułeczki cynamonowe do upieczenia jutro
Bedzie dobre śniadanie
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Migotko
Poszłam kupić składniki, a jak zobaczyłam, że dziewczyna przede mną ma w koszyku składniki na ogórkówkę to i odechciało mi się truskawek zjadłam 3 kiszone ogóri a ciasto zrobię jutro Mysti, sto lat! Dużo szczęścia i pociechy z pociechy i z fasolinki Gosiu
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2306 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2307 |
|
Konto usunięte
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41225955]Witaj
Też miałam ostatnią miesiączkę 19.04 [/QUOTE]Więc jest nas trzy Tak bardzo się cieszę, że postanowiłam w końcu napisać drugiego tutaj posta (sic!) po kilku latach od rejestracji ![]() Jestem już po USG, bije serduszko! Bardzo się stresowałam, bo poprzednim razem nam się nie udało i doszło do poronienia Ale na razie wszystko jest w porządku i teraz czekam do kolejnej wizyty.Trzymam za Was (nas) wszystkie kciuki
|
|
|
|
#2308 | |||
|
Zadomowienie
|
Spać nie mogę
Śliczności Cytat:
Cytat:
Cytat:
pycha jest
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Sto lat Mystique!!!:-****
Ją Was sobie czytam i czytam, ale jakoś nigdy nie umiem się wstrzelic i coś napisać ![]() Migotko, ją już Ciebie pytałam, czy chodzisz do któregoś dr w chorzowie? Będziesz rodzic na strzelców? Ją się b.miotam... A co do L4, to poruszylyscie temat rzekę...każda z Was ma swoje rację...ale uważam, że tak wiele osób dostaje L4 na byle co, np.bezrobotni, zeby nie musiec iść się podpisać do PUP...masakra...mamy prawo iść na L4 choćby na chwile...ja mam b.odpowiedzialna, stresujaca i wymagająca pracę, pracuje też z chorymi ludźmi i dziećmi, że nie wyobrażam sobie, że miałabym teraz z takimi wymiotami iść do pracy...moi szefowie uważają inaczej...niby ok, a wiem, że są niezadowoleni i nadają ☠☠☠☠☠☠☠y za moimi plecami...mam 3 szefów...ech...i powiem Wam, że jak tylko poczuje się dobrze, to wrócę do pracy, bo ją lubię...i nie chce by ktoś czuł się oszukany, że dostaje jego pieniądze nienaleznie i tylko dlatego, że mam teraz w sobie drugie bijace ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Hehe, slodziak Eryczek chyle czoła Gosiu za 4h...ją poszłam 3 dni temu z kijkami i po 2, 5h zaslablam troche...Tz się wystraszył.... chyba miałam hypoglikemie, podobno w ciazy tak może być![]() Dziś na obiad mieliśmy młode ziemniaki z koperkiem jajko sadzone, maslanke...mmmm....Jej... ZNOWU JESTEM GLODNA;((i mam tez mdlosci jednoczesnie i zgage...oszalec mozna, sprobuje zasnac...dobranoc Brzuchatki:-***,
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam! Zaglądam na chwilę tylko się przywitać
![]() Właśnie wróciłam do domu, porozwoziłam gości (ta, widzę teraz uroki ciazy ) i padam. Doslownie. Jeść nic za bardzo nie moglam, mam ochote na grilla jak go nie ma, a nogi mnie tak bolą że aż przy plecach je czuję nawet jak lekko podniose do gory Zajrzałam to i muszę ponarzekać ![]() Co do l4 - w kwietniu w niemilej atmosferze pożegnałam się z pracą. Zostałam zwolniona równo pół roku po poronieniu - a szefowa dobrze wiedziała, że po pół roku znowu zaczniemy się starać. Wymyśliła tak durny powód zwolnienia, że sprawa jest w sądzie. Ale do rzeczy - nawet przez chwilę nie myslalam o tym że naciągam państwo zwolnieniem. Planowałam isc od razu z początku- zresztą tak jak lekarz mowil. Bardziej myslalam pod kątem - nie mieć styczności z szefową. Państwo by mi płaciło i owszem. Ale ja na to zapracowałam. Nie mam super stażu, ale jak myślę że na swój wiek to ok. Dlaczego to co jest przez nas odprowadzane do zusu (o, a tego wcale nie mało!) ma isc na inne cele niż dla nas ? Lekarzami nas nie rozpieszczają, ciężko się gdziekolwiek dostać to chociaż niech mi z powrotem te wypracowane pieniążki oddadza ![]() Miałam krótko, a się rozpisałam :p dobranoc! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Oh bez mdłości wymiotów i zwolnienia z pracy hahaha.
bo ja nie

16.06.2012
i odechciało mi się truskawek 

Ale na razie wszystko jest w porządku i teraz czekam do kolejnej wizyty.