Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-08, 19:30   #2281
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Perfuzja, a jeżeli pracodawca podpisuje z pracownikiem umowę o dzieło, a pracownik codziennie pracuje przez 8 h za kwotę poniżej minimalnej krajowej i jego praca ma znamiona stosunku pracy, to jest w porządku?

Jeżeli pracodawca podpisuje umowę z pracownikiem na minimalne wynagrodzenie, a resztę pensji daje mu pod stołem w 10 ratach i nie odprowadza od tego składek, to on nie oszukuje?

Oczywiście możesz powiedzieć, że pracownik się może na to nie zgodzić i nie pobierać nielegalnej części wynagrodzenia.

Od nadgodzin za "Bóg zapłać"też można się uwolnić, zwalniając się z pracy, bo na nasze miejsce czeka rzesza ludzi po szkole którzy są tanią siłą roboczą.

Nie oszukujmy się nawzajem. To zazwyczaj pracodawca wykorzystując gorszą pozycje pracownika oszukuje.
Owszem, pracodawca oszukuje pracownika i państwo, czyli nas wszystkich. Zarówno przy umowach smieciowych, jak i przy obniżeniu pensji.
Wysyłając kobietę na zwolnienie oszukuje nas - podatników - bo za zwolnienie przez 8/9 ciazy płacimy wszyscy z naszych składek.

Kobieta idącą na lewe zwolnienie bierze nasze pieniądze, nie pieniądze pracodawcy. Akurat pracodawca na zwolnieniach zazwyczaj wychodzi nie najgorzej.
Stary 2013-06-08, 19:40   #2282
aira
Raczkowanie

GG do aira
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

I dlatego ja jestem za tym żeby kobiety w ciąży brały L4 nawet jeśli są zdrowe.
Ich zasiłek chorobowy nie uderza w portfel pracodawcy, a jest płacony z finansów publicznych na które się składamy wszyscy i składały się również one. I dlaczego to własnie one mają mieć przez te kilka miesięcy L4 skrupuły, że czerpią z budżetu państwowego pieniądze, gdzie i tak nie są to takie kwoty jakie osiągają diety poselskie wielu posłów, którzy nawet nie raczą raz w miesiącu przyjść na posiedzenie sejmu, ale dostają kasę z tej racji że są posłami?

Dlaczego nikt nie krzyczy, że wydaje się pieniądze podatników na takie bzdury jak nowe logo Policji, czy nowy logotyp PZU?

Ciężki temat. Idę kulać kluski na jutro

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 19:46   #2283
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
I dlatego ja jestem za tym żeby kobiety w ciąży brały L4 nawet jeśli są zdrowe.
Ich zasiłek chorobowy nie uderza w portfel pracodawcy, a jest płacony z finansów publicznych na które się składamy wszyscy i składały się również one. I dlaczego to własnie one mają mieć przez te kilka miesięcy L4 skrupuły, że czerpią z budżetu państwowego pieniądze, gdzie i tak nie są to takie kwoty jakie osiągają diety poselskie wielu posłów, którzy nawet nie raczą raz w miesiącu przyjść na posiedzenie sejmu, ale dostają kasę z tej racji że są posłami?

Dlaczego nikt nie krzyczy, że wydaje się pieniądze podatników na takie bzdury jak nowe logo Policji, czy nowy logotyp PZU?

Ciężki temat. Idę kulać kluski na jutro
Ludzie marnotrawia "państwowe" pieniądze, wiec marnotrawmy i my. Aha.

Ja wolałabym, zeby pieniądze przebimbane na kobiety w ciazy poszły na żłobki, których jest dramatycznie mało. Ale co kto lubi.
Stary 2013-06-08, 19:51   #2284
aira
Raczkowanie

GG do aira

No widzisz, Ty jesteś idealistką, a ja realistką. Choć poniekąd mam swoje ideały, bo nadal mieszkam i żyję w tej pokręconej Polsce, choć wiem, że w tym kraju tak jak jest, tak i będzie-nie lepiej.

11.06.2013[*]
Stary 2013-06-08, 19:52   #2285
SunShineDoll
Rozeznanie

Jak już tak mówimy co kto by chciał to jak byłam mała i myślałam o sobie jak o dorosłej kobiecie i to ciężarnej. Mówiłam sobie w duchu może jak ja będe duża to te dzieci już będą się np. w szpitalach rozwijać i swoje będę chodziła i doglądała i po jakimś czasie wezmę do domu Oh bez mdłości wymiotów i zwolnienia z pracy hahaha.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 20:10   #2286
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja wolałabym, zeby pieniądze przebimbane na kobiety w ciazy poszły na żłobki, których jest dramatycznie mało.
Wierzysz, że by poszły? bo ja nie poszłyby na jakieś nagrody za wybitną pracę kogoś tam na wyższym szczeblu.

Jak dla mnie tyle od nas państwo pobiera podatków, że gdyby chcieli to byłyby pieniądze i na politykę prorodzinną i na wiele innych dziedzin. Wystarczy żeby posłowie zostali z połową pensji, nie dostawali nagród h.j wie za co i pracowali!!!

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-06-08 o 20:40
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 20:47   #2287
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Wierzysz, że by poszły? bo ja nie poszłyby na jakieś nagrody za wybitną pracę kogoś tam na wyższym szczeblu.

Jak dla mnie tyle od nas państwo pobiera podatków, że gdyby chcieli to byłyby pieniądze i na politykę prorodzinną i na wiele innych dziedzin. Wystarczy żeby posłowie zostali z połową pensji, nie dostawali nagród h.j wie za co i pracowali!!!
Mamy takich posłów, jakich sobie wybraliśmy. Uroki demokracji.
Stary 2013-06-08, 20:48   #2288
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:

Jak dla mnie tyle od nas państwo pobiera podatków, że gdyby chcieli to byłyby pieniądze i na politykę prorodzinną i na wiele innych dziedzin. Wystarczy żeby posłowie zostali z połową pensji, nie dostawali nagród h.j wie co i pracowali!!!
Dokładnie, zgadzam sie.
Aira rowniez mam to samo zdanie.

Ja nie wierzę, że nasze pieniadze kierowane są na potrzebne cele. Mydla nam oczy i tyle wciskając np. becikowe, a potem je zabierając poprzez wyznaczenie granic przyznawania świadczenia. Tak samo będzie z corocznymi pitami, dziecka nie odliczysz już jesli Ci dochód przekroczy. Niestety w polsce nie mozesz zyc na średnim poziomie, bo zaraz cię uwala.
Żeby cokolwiek dostać trzeba byc biednym..

Ach nie ma co sie licytować, każda zrobi jak uważa :-D ważne, żeby być zadowolonym :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-08, 21:26   #2289
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy

Wprawdzie wizyta u ginekologa dopiero przede mną, ale wszystko wskazuje na to, że jestem w ciąży.
Ostatnia miesiączka: 19.04.2013
W połowie maja zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie, dwie kreski.

W tym tygodniu wybieram się na badanie ginekologiczne. Oby wszystko było ok.

Pozdrawiam serdecznie
Witaj

Też miałam ostatnią miesiączkę 19.04
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 21:34   #2290
gosia261282
Gang Iren

Nogi mi w tylek wlaza po czterogodzinnym spacerze.
Kondycha juz nie ta. Coz starosc nie radosc
Stary 2013-06-08, 21:44   #2291
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jeździłam pierwszy raz w życiu na skuterze z TŻem z ekscytacji wbijałam mu pazury w brzuch a cieszyłam się jak dziecko. No i byłam w stanie zjeść warzywka z grila.

A teraz wieczorem mam mdłości jak co wieczór z resztą nie chcę opychać się chlebkami suchymi tym bardziej paluszkami czy krakersami jednak zauważyłam taką zależność, że po jedzeniu jest mu lepiej - pewnie dlatego tyle kobiet w ciąży przybiera więcej niż programowe 15 kg a picie wody to kompletnie mnie odrzuciło o ile na początku piłam litrami i herbatę też tylko soki i jeszcze staram się, zeby były 100% a nie napoje z dodatkiem soku i cukru. A piwa bym się napiła jak nigdy
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 21:52   #2292
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Mamy takich posłów, jakich sobie wybraliśmy. Uroki demokracji.
Jakich byśmy nie wybrali tak będzie...dopóki nie zmieni się sposób myślenia i po prostu uczciwość! A niestety nie zapowiada się na to... Żeby wymagać uczciwości od obywateli musimy ją widzieć już na samej górze...a co widzimy? Że branie łapówki się opłaca! Tak! Opłaca się, bo jeszcze dostaniesz za to odszkodowanie.

A jak ma się coś zmienić skoro już małe dzieci uczą się oszukiwać, ściągać na testach, mają za nic szkołę i uważają, że wszystko im się należy. Nasze szkolnictwo jest świetnym przykładem tego jak można spierniczyć coś co funkcjonowało bardzo dobrze i tak zreformować szkołę, że najchętniej nie posyłałabym do niej swojego dziecka.
Jako rodzic nie mogę decydować o niczym, bo odmawia się nawet referendum w sprawie wysyłania 6latków do szkół

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dokładnie, zgadzam sie.
Aira rowniez mam to samo zdanie.

Ja nie wierzę, że nasze pieniadze kierowane są na potrzebne cele. Mydla nam oczy i tyle wciskając np. becikowe, a potem je zabierając poprzez wyznaczenie granic przyznawania świadczenia. Tak samo będzie z corocznymi pitami, dziecka nie odliczysz już jesli Ci dochód przekroczy. Niestety w polsce nie mozesz zyc na średnim poziomie, bo zaraz cię uwala.
Żeby cokolwiek dostać trzeba byc biednym..
Nie ma to jak polityka prorodzinna w naszym kraju

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Ja po 15 minutach dostaję zadyszki...a Ty mówisz o 4 godzinach
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jeździłam pierwszy raz w życiu na skuterze z TŻem z ekscytacji wbijałam mu pazury w brzuch a cieszyłam się jak dziecko. No i byłam w stanie zjeść warzywka z grila.

A teraz wieczorem mam mdłości jak co wieczór z resztą nie chcę opychać się chlebkami suchymi tym bardziej paluszkami czy krakersami jednak zauważyłam taką zależność, że po jedzeniu jest mu lepiej - pewnie dlatego tyle kobiet w ciąży przybiera więcej niż programowe 15 kg a picie wody to kompletnie mnie odrzuciło o ile na początku piłam litrami i herbatę też tylko soki i jeszcze staram się, zeby były 100% a nie napoje z dodatkiem soku i cukru. A piwa bym się napiła jak nigdy
Z tym piwem też mam...wydaje mi się, że dopiero po nim poczułabym się lepiej
Stary 2013-06-08, 21:55   #2293
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Mnie tez ssie bardzo czesto i juz od dawna. Zdarza sie, ze wstaje w nocy, zeby cos zjeść - jak sie obudze, to nie jestem w stanie zasnąć z powodu głodu. Normalnie nigdy mi sie to nie zdarzało.

Jakbym czytała o sobie. Dzisiaj musiałam zjeść kanapkę o 5 nad ranem, bo nie dało się spać. Dobrze, że nie jestem jedyna.

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy

Wprawdzie wizyta u ginekologa dopiero przede mną, ale wszystko wskazuje na to, że jestem w ciąży.
Ostatnia miesiączka: 19.04.2013
W połowie maja zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie, dwie kreski.

W tym tygodniu wybieram się na badanie ginekologiczne. Oby wszystko było ok.

Pozdrawiam serdecznie
Witaj i gratuluję

Cytat:
Chciałabym mieć taką kondycję. Ja po dzisiejszych niewielkich zakupach już miałam dość.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 21:58   #2294
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Gosia ale Ci dobrze po scacerku, ja prawie cały dzień w domu bo goście byli, 25 urodziny msm dziś, wiev jest co świętować - ćwierćwiecze :-D
Pierwszy raz miałam dziś mdłości... Koszmar...
A teraz idę spac bo jestem wykończona.
Dobranoc dziewczyny, miłej i spokojnej nocy :-*

Stary 2013-06-08, 21:59   #2295
Sheperdess
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Gosia ale Ci dobrze po scacerku, ja prawie cały dzień w domu bo goście byli, 25 urodziny msm dziś, wiev jest co świętować - ćwierćwiecze :-D

A to życzę wszystkiego najlepszego I spokojnej nocy
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 22:01   #2296
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Sunshine z tym piwem to miałam tak w poprzedniej ciąży. Piwska sie chcialo okropnie. :-D
Mnie na razie na nic nie ciągnie. Fajnie jakby tak zostało do końca.

Stary 2013-06-08, 22:04   #2297
maruda80
Zakorzenienie

Co do piwa to ja zawsze lubiłam, zwłaszcza w sezonie grillowym.
Teraz czasem jak już bardzo mnie przypili to napije się kilka łyków bezalkoholowego karmi, chociaż piwa to nie przypomina...

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2013-06-08 o 22:14
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 22:14   #2298
Princessin_H.
Raczkowanie

Witam dziewczyny!!!Dawno tu nie zagladalam,duzo nas juz-super!!Ja jestem po wizycie.Jest 8 tc.Serduszko juz bylo,ale nie jakies mega wyrazne.Niepokoi mnie szyjka natomiast.Czuje podczas podmywania ze jest powiekszona i krotsza.
Mialam w poprzedniej ciazy problemy szyjkowe.Boje zeby sytuacja sie nie powtorzyla.Poki co dostalam od ginki zapobiegawczo duphaston.Za 3 tyg kolejna wizyta,zobaczymy co sie okaze.Wierze ze bedzie dobrze,nie mam tendencji do poronien.
Princessin_H. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 22:26   #2299
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jeździłam pierwszy raz w życiu na skuterze z TŻem z ekscytacji wbijałam mu pazury w brzuch a cieszyłam się jak dziecko.
Ja nigdy nie jechalam,fajnie? To Tz ma nowy nabytek?

Cytat:
Ja po 15 minutach dostaję zadyszki...a Ty mówisz o 4 godzinach
A bo taka fajna ta pogoda,sloneczko,ale wiaterek chlodny,wiec tak przyjemnie bylo. I tak fajnie sie spacerowalo i daleko zaszlismy,a jak pomyslalam ile mamy dorogi powrotnej to juz mi sie nie chcialo,ale trzeba bylo wrocic

Cytat:
No to sto latek,wszystkiego naj,naj!

Cytat:
Napisane przez Princessin_H. Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!!!Dawno tu nie zagladalam,duzo nas juz-super!!Ja jestem po wizycie.Jest 8 tc.Serduszko juz bylo,ale nie jakies mega wyrazne.Niepokoi mnie szyjka natomiast.Czuje podczas podmywania ze jest powiekszona i krotsza.
Mialam w poprzedniej ciazy problemy szyjkowe.Boje zeby sytuacja sie nie powtorzyla.Poki co dostalam od ginki zapobiegawczo duphaston.Za 3 tyg kolejna wizyta,zobaczymy co sie okaze.Wierze ze bedzie dobrze,nie mam tendencji do poronien.

No to super,ze srduszko bije
I oby z szyjka bylo w porzadku!
Stary 2013-06-08, 22:37   #2300
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego najlepszego- 100 lat
Stary 2013-06-08, 22:38   #2301
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:

Wszystkiego najlepszego i dzieciątka zdrowego
Też mam ćwierćwiecze w tym roku
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 22:40   #2302
gosia261282
Gang Iren

Pochwale sie wam moja mlodsza pociecha. Z dzisiejszego spacerku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0403.jpg (104,7 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-06-08, 22:52   #2303
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajny
Stary 2013-06-08, 23:11   #2304
perfuzja
Zakorzenienie

Przygotowałam wlasnie bułeczki cynamonowe do upieczenia jutro Bedzie dobre śniadanie
Stary 2013-06-08, 23:19   #2305
_Kluska_
Zakorzenienie

Dziękuję Migotko
Poszłam kupić składniki, a jak zobaczyłam, że dziewczyna przede mną ma w koszyku składniki na ogórkówkę to i odechciało mi się truskawek zjadłam 3 kiszone ogóri a ciasto zrobię jutro

Mysti, sto lat! Dużo szczęścia i pociechy z pociechy i z fasolinki

Gosiu

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 23:29   #2306
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:

Wszystkiego najlepsiejszego

Cytat:
Napisane przez gosia261282
Fajowy maluch, jaki luzak

Cytat:
Napisane przez perfuzja
Przygotowałam wlasnie bułeczki cynamonowe do upieczenia jutro Bedzie dobre śniadanie
kocham wszystko co cynamonowe

Cytat:
Napisane przez _Kluska_
Poszłam kupić składniki, a jak zobaczyłam, że dziewczyna przede mną ma w koszyku składniki na ogórkówkę to i odechciało mi się truskawek zjadłam 3 kiszone ogóri a ciasto zrobię jutro
hahahahaa

11.06.2013[*]
Stary 2013-06-08, 23:35   #2307
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41225955]Witaj

Też miałam ostatnią miesiączkę 19.04[/QUOTE]

Więc jest nas trzy Tak bardzo się cieszę, że postanowiłam w końcu napisać drugiego tutaj posta (sic!) po kilku latach od rejestracji

Jestem już po USG, bije serduszko! Bardzo się stresowałam, bo poprzednim razem nam się nie udało i doszło do poronienia Ale na razie wszystko jest w porządku i teraz czekam do kolejnej wizyty.

Trzymam za Was (nas) wszystkie kciuki
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-08, 23:35   #2308
em ma
Zadomowienie

Spać nie mogę
Cytat:
Śliczności
Cytat:

Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez Princessin_H. Pokaż wiadomość
Oby wszystko było ok
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Dziękuję Migotko

Mysti, sto lat! Dużo szczęścia i pociechy z pociechy i z fasolinki

Gosiu
Hehe. Ja dziś zrobiłam ogórkową pycha jest
Stary 2013-06-09, 00:10   #2309
agoola83
Raczkowanie

Sto lat Mystique!!!:-****
Ją Was sobie czytam i czytam, ale jakoś nigdy nie umiem się wstrzelic i coś napisać
Migotko, ją już Ciebie pytałam, czy chodzisz do któregoś dr w chorzowie? Będziesz rodzic na strzelców? Ją się b.miotam...
A co do L4, to poruszylyscie temat rzekę...każda z Was ma swoje rację...ale uważam, że tak wiele osób dostaje L4 na byle co, np.bezrobotni, zeby nie musiec iść się podpisać do PUP...masakra...mamy prawo iść na L4 choćby na chwile...ja mam b.odpowiedzialna, stresujaca i wymagająca pracę, pracuje też z chorymi ludźmi i dziećmi, że nie wyobrażam sobie, że miałabym teraz z takimi wymiotami iść do pracy...moi szefowie uważają inaczej...niby ok, a wiem, że są niezadowoleni i nadają ☠☠☠☠☠☠☠y za moimi plecami...mam 3 szefów...ech...i powiem Wam, że jak tylko poczuje się dobrze, to wrócę do pracy, bo ją lubię...i nie chce by ktoś czuł się oszukany, że dostaje jego pieniądze nienaleznie i tylko dlatego, że mam teraz w sobie drugie bijace

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Hehe, slodziak Eryczek chyle czoła Gosiu za 4h...ją poszłam 3 dni temu z kijkami i po 2, 5h zaslablam troche...Tz się wystraszył.... chyba miałam hypoglikemie, podobno w ciazy tak może być

Dziś na obiad mieliśmy młode ziemniaki z koperkiem jajko sadzone, maslanke...mmmm....Jej... ZNOWU JESTEM GLODNA;((i mam tez mdlosci jednoczesnie i zgage...oszalec mozna, sprobuje zasnac...dobranoc Brzuchatki:-***,

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 01:45   #2310
patrycjja
Zadomowienie

Cześć Wam! Zaglądam na chwilę tylko się przywitać
Właśnie wróciłam do domu, porozwoziłam gości (ta, widzę teraz uroki ciazy ) i padam. Doslownie.
Jeść nic za bardzo nie moglam, mam ochote na grilla jak go nie ma, a nogi mnie tak bolą że aż przy plecach je czuję nawet jak lekko podniose do gory
Zajrzałam to i muszę ponarzekać

Co do l4 - w kwietniu w niemilej atmosferze pożegnałam się z pracą. Zostałam zwolniona równo pół roku po poronieniu - a szefowa dobrze wiedziała, że po pół roku znowu zaczniemy się starać. Wymyśliła tak durny powód zwolnienia, że sprawa jest w sądzie. Ale do rzeczy - nawet przez chwilę nie myslalam o tym że naciągam państwo zwolnieniem. Planowałam isc od razu z początku- zresztą tak jak lekarz mowil. Bardziej myslalam pod kątem - nie mieć styczności z szefową. Państwo by mi płaciło i owszem. Ale ja na to zapracowałam. Nie mam super stażu, ale jak myślę że na swój wiek to ok. Dlaczego to co jest przez nas odprowadzane do zusu (o, a tego wcale nie mało!) ma isc na inne cele niż dla nas ? Lekarzami nas nie rozpieszczają, ciężko się gdziekolwiek dostać to chociaż niech mi z powrotem te wypracowane pieniążki oddadza

Miałam krótko, a się rozpisałam :p dobranoc!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości