Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 06:05   #2311
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Patrycja masz teraz sile żeby sie sądzić z szefem? A jesli można wiedziec to jaki sobie powód wymyśliła? Masakra..kobieta kobiecie robi takie rzeczy.
A teraz w czasie ciąży bedziesz mogła mieć świadczenie l4 ciazowe żeby jakiś dochód mieć?

Dziewczynki dziękuję za życzenia, jesteście kochane

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-09, 09:00   #2312
SunShineDoll
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

gosia nie to ojca TŻa, fajnie się jeździło zwłaszcza, że ja nigdy na motorze ani niczym co jest rowerem na 2 kółkach nie jeździłam

a synek rozkoszny!
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 10:27   #2313
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Patrycja masz teraz sile żeby sie sądzić z szefem? A jesli można wiedziec to jaki sobie powód wymyśliła? Masakra..kobieta kobiecie robi takie rzeczy.
A teraz w czasie ciąży bedziesz mogła mieć świadczenie l4 ciazowe żeby jakiś dochód mieć?

Dziewczynki dziękuję za życzenia, jesteście kochane

Już czekam na termin rozprawy. Wszystko jest załatwione - pozew w sądzie, szefowa w nerwach. Zostałam zwolniona dyscyplinarnie za coś co było praktykowane w firmie i to z polecenia szefowej. Mało, że wmówiono mi to to jeszcze, że nikogo nie info o swoim "czynie" gdzie kierowniczka siedząca na przeciwko mnie widziala i wiedziała, bo nawet dzień wcześniej z nią rozmawiałam. I nie chodzi tu o nic poważnego typu kradzież czy alkohol w pracy - niczego też umyslnie nie popsułam a dostalam dyscyplinarke. Należy nadmienić, że szefowa dając mi ja błagała wręcz zebym wziela za porozumieniem niby że za te lata pracy jest taka dobra i nie chce mi brudów robić. Ale ja wiedzialam, że i tak jej nie odpuszcze (słyszeć że bez niej "wylądowałabym na ulicy" albo kiedy przejmowałam się zw mojej mamy że "mogę dołączyć do matki" a już to jak lezalam w szpitalu i czekałam na zabieg, bo nie mogli poronienia wywolac wydzwaniala czy dostane zw ciążowe czy już nie, bo koniec miesiąca i ona MUSI wiedziec, bo się z zus-em rozlicza) więc wzielam dyscyplinarke i po kilku dniach po konsultacjach z mądrymi ludźmi (czyt. Prawnikami i teściem) stworzyłam i oddalam pozew
I na koniec dodam, że moje zw jak i nagany i umowa są tworzone źle - nie tak jak przykazuje kp. Na dodatek jadąc w podróż służbową nigdy nie widziałysmy delegacji. Ale na wszelkich rozmowach z dyrekcja machali nam przed nosem kp

Niby jest jeszcze szansa na przywrócenie, ale nie wiem czy chce. Wtedy nawet na chwilę znowu musiałabym mieć z nią stocznosc. A to dla mnie tyle stresu, że nie chcialabym. Nie w tym stanie.

Trochę się rozpisałam, ale ta sprawa mnie tak wzburza i ta niesprawiedliwość wobec pracowników, że zawsze muszę się rozgadac na ten temat

I tak w ogóle spóźnione wszystkiego najlepszego !

Stary 2013-06-09, 10:32   #2314
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Śniło mi sie dzisiaj, ze usg genetyczne robił mi na łódce (!) jakiś buc, który nie wiedział co to jest przeziernosc karkowa. Za to wmawial mi, ze na pewno jest chłopiec, a ja sie z nim klocilam, ze to nie penis tylko pępowina
A pózniej poszłam w inne miejsce i okazało sie, ze to nie pracownia usg tylko salon sukien slubnych
Stary 2013-06-09, 10:49   #2315
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Śniło mi sie dzisiaj, ze usg genetyczne robił mi na łódce (!) jakiś buc, który nie wiedział co to jest przeziernosc karkowa. Za to wmawial mi, ze na pewno jest chłopiec, a ja sie z nim klocilam, ze to nie penis tylko pępowina
A pózniej poszłam w inne miejsce i okazało sie, ze to nie pracownia usg tylko salon sukien slubnych

ale sen

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

witam Was w niedzielny poranek

wczoraj byłam na imieninach teścia- objadłam się karkówki z grilla i ogórków mniam
dziś planuję wycieczkę do sklepu i gotowanie zupy pomidorowej bo od wczoraj nie mogę przestać o niej myśleć
Stary 2013-06-09, 10:50   #2316
aira
Raczkowanie

GG do aira

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
ehh...ja to dziś miałam taki sen, że filmy dla dorosłych mają na noc i tyle moje, bo TŻ spał jak zabity

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 11:23   #2317
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
ehh...ja to dziś miałam taki sen, że filmy dla dorosłych mają na noc i tyle moje, bo TŻ spał jak zabity

Pamiętam ten etap ciąży...

Dziewczyny można pic zieloną herbatę w ciąży?
Stary 2013-06-09, 11:37   #2318
Messsuah
Raczkowanie

Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam

prawdopodobnie to będzie dziewczynka
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 11:47   #2319
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Mysti, czytałam w necie że zarowno z czarną i zieloną w 1trymestrze lepiej nie przesadzać. teina działa jak kofeina - może powodować #.

Mesu, cudownie, gratuluję

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 11:51   #2320
limonka84
limonka84

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;41227736]Więc jest nas trzy Tak bardzo się cieszę, że postanowiłam w końcu napisać drugiego tutaj posta (sic!) po kilku latach od rejestracji

Jestem już po USG, bije serduszko! Bardzo się stresowałam, bo poprzednim razem nam się nie udało i doszło do poronienia Ale na razie wszystko jest w porządku i teraz czekam do kolejnej wizyty.

Trzymam za Was (nas) wszystkie kciuki [/QUOTE]
Ja również poroniłam poprzednim razem, będąc w 7 tygodniu ciąży. Stresuję się, bo było to na początku tego roku, więc dość niedawno. Mam nadzieję, że od ginekologa usłyszę same pozytywne wiadomości.

Narobiłyście mi ogromnej ochoty na zupę obecnie prawie w ogóle nie gotuję zup, bo mój TŻ jada tylko drugie dania... ale chyba się skuszę
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 11:55   #2321
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam

Jej super
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Mysti, czytałam w necie że zarowno z czarną i zieloną w 1trymestrze lepiej nie przesadzać. teina działa jak kofeina - może powodować #.
kurcze, chyba zrezygnuje w takim razie
Stary 2013-06-09, 12:02   #2322
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

cudowanie,że wszystko w porządku i maluszek prawidłowo się rozwija
Stary 2013-06-09, 12:22   #2323
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Ekstra

I zazdroszczę dziewczynki
Stary 2013-06-09, 12:25   #2324
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczynki a myślałyście już o imionach dla fasolek? Wiem, że to jeszcze za wcześnie ale wiadomo jak to jest
Stary 2013-06-09, 12:26   #2325
SunShineDoll
Rozeznanie

Też bym chciała dziewczynkę
Stary 2013-06-09, 12:28   #2326
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Mesu, cudownie, gratuluję
Zwykła zielona herbata ma mniej wiecej 25 mg kofeiny na 250 ml. W ciazy dozwolona dawka kofeiny to około 200 mg na dobę. Wiec jeden kubek na pewno nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziewczynki a myślałyście już o imionach dla fasolek? Wiem, że to jeszcze za wcześnie ale wiadomo jak to jest
Myślimy, ale bezskutecznie na razie. Dla dziewczynki cośtam mamy, ale dla chłopca - czarna dziura.
Stary 2013-06-09, 12:28   #2327
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41225955]Witaj

Też miałam ostatnią miesiączkę 19.04[/QUOTE]
dołączam się ja też ostatnią @ miałam 19.04
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Ja po 15 minutach dostaję zadyszki...a Ty mówisz o 4 godzinach

Z tym piwem też mam...wydaje mi się, że dopiero po nim poczułabym się lepiej
przed ciążą byłam aktywna, chodziłam 3 razy w tygodniu na aerobik : TBC, ABT, wyrobiłam sobie kondycję, trudno było o zadyszkę. Teraz po wejściu na drugie piętro siadam na krzesło i wyrównuje oddech ciężko mi sobie wyobrazić co będzie później.
Co do smaków to mam napady na kwaśne smaki rabarbar, ogórki kiszone, żurek.
Wczoraj z racji wolnej soboty zrobiliśmy na ogrodzie kociołek z ziemniaczkami, buraczkami, marchewką, cebulą, młodą kapustą, boczkiem i kiełbaską. Efekt - przed podaniem gotowego dania zeżarłam cały słoik ogórków kiszonych
Stary 2013-06-09, 12:40   #2328
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Ekstra

I zazdroszczę dziewczynki
gin oglądał, zaglądał i powiedział, że na 70 % dziewczynka
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:42   #2329
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
gin oglądał, zaglądał i powiedział, że na 70 % dziewczynka
Wiadomo, ze na tym etapie nikt nie powie na 100%.

Chciałabym za tydzien usłyszeć to co Ty
Stary 2013-06-09, 12:46   #2330
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Ja również poroniłam poprzednim razem, będąc w 7 tygodniu ciąży. Stresuję się, bo było to na początku tego roku, więc dość niedawno. Mam nadzieję, że od ginekologa usłyszę same pozytywne wiadomości.

Narobiłyście mi ogromnej ochoty na zupę obecnie prawie w ogóle nie gotuję zup, bo mój TŻ jada tylko drugie dania... ale chyba się skuszę
O widzisz, jesteśmy więc w podobnej sytuacji. U mnie wyszło, że był po prostu pusty zarodek. Ja to w ogóle powinnam się stresować, poroniłam w marcu, a tu taki szok, następna ciąża! Kompletnie się nie spodziewałam, owulacja wypadła zupełnie inaczej niż miałam wcześniej... A w międzyczasie wesele (kilka kieliszków wina), bieganie, urlop i intensywne zwiedzanie, codzienna kawa i nagle bach, nie ma okresu, i dwie kreski na teście. Ale lekarz zabronił stresu w ogóle i uspokoił że wszystko będzie dobrze. Czytałam też wiele historii kobiet o tym jak dość szybko po poronieniu zaszły w ciążę i wszystko skończyło się dobrze, także bądźmy dobrej myśli Na razie lekarz zakazał tylko biegania, mam teraz spacerować.

Przed tym USG chodziłam w kółko przed gabinetem bo bałam się że znowu usłyszę że nic z tego, a tu taka radość

Też mam ochotę na zupę teraz przez Was
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 12:50   #2331
magnusia
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;41231408]A w międzyczasie wesele (kilka kieliszków wina), bieganie, urlop i intensywne zwiedzanie, codzienna kawa i nagle bach, nie ma okresu, i dwie kreski na teście. Ale lekarz zabronił stresu w ogóle i uspokoił że wszystko będzie dobrze. Czytałam też wiele historii kobiet o tym jak dość szybko po poronieniu zaszły w ciążę i wszystko skończyło się dobrze, także bądźmy dobrej myśli Na razie lekarz zakazał tylko biegania, mam teraz spacerować.

Przed tym USG chodziłam w kółko przed gabinetem bo bałam się że znowu usłyszę że nic z tego, a tu taka radość
[/QUOTE]

też się boję pierwszego USG (mam we wtorek) bo też nie wiem co będzie... boję się, że znów usłyszę, że to pozamaciczna (jedną już miałam).
Też nie wiedziałam, że jestem w ciąży i też miałam imprezki, wino, panieński koleżanki, szybkie tempo życia no ale jak się dowiedziałam to stop ze wszystkim.
Stary 2013-06-09, 13:21   #2332
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
też się boję pierwszego USG (mam we wtorek) bo też nie wiem co będzie... boję się, że znów usłyszę, że to pozamaciczna (jedną już miałam).
Też nie wiedziałam, że jestem w ciąży i też miałam imprezki, wino, panieński koleżanki, szybkie tempo życia no ale jak się dowiedziałam to stop ze wszystkim.
Bedzie dobrze
Ciaza pozamaciczna to kwestia przypadku, szanse, ze sie powtórzy są bardzo małe.

Udało sie uratować jajowod?
Stary 2013-06-09, 13:21   #2333
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
nie Ale mamy z 10 typow

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Też bym chciała dziewczynkę
ja tez
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Pochwale sie wam moja mlodsza pociecha. Z dzisiejszego spacerku:
ojjjj cudo!!

Mysti,Najlepszeg o!! Ja za tyd w dzien ojca mam urodzinki 24letnie

ja mam ciagle ochotke na cherbate cytryną i cole.A pije litramijak cysterna.Wczorj w czechach wypilam z 6litrow wody!

ja takze pochwale się moim maluszkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg natan.jpg (63,8 KB, 39 załadowań)
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 13:27   #2334
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ryczę oglądając Kota z piekła rodem. Czy to ciąża?
ja czasem ryczę jak widzę jak ludzie bezmyślnie biorą zwierzeta i potem mają je gdzieś.
Kota z piekła rodem dość często oglądam.

widziałam jak pisałyście o L4, temat dość kontrowersyjny, ale pamiętajmy że każda ciąża jest inna, róznie sie kobiety czują i różną pracę wykonują.

Cytat:

Szkoda natomiast, że państwo nie jest takie fair i z moich składek nawet nie mogę chodzić do ginekologa na NFZ czy nawet dostać się do laryngologa, neurologa czy innego specjalisty w ciągu miesiąca...bo nawet nie marzę o terminie z dnia na dzień no cóż przykre.
oj tak składki mi zabierają ale żeby się dostać do lekarza na NFZ to trzeba mieć szczęscie. Do gina czeka się średnio 6 tygodni (u mnie) wiec ciekawe jak potrzebuję porady, jestem czymś zaniepokojona to jak mam sie dostać

Cytat:
ja mam przeczucie co do płci od samego początku i mam już imię - ciekawe czy się sprawdzi.

póki co nic nie kupuję, zakupy zrobię bardzo pozno. Mamy 3 pokoje, wiec 1 będzie dla dziecka, ale urządzę go znacznie znacznie pozniej.
Nie oglądam żadnych łóżeczek, ani wózków, nie chcę na razie.

wyniki odebrałam, ale nic z nich nie rozumiem, na koniec miesiąca sie dowiem co i jak.
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 13:31   #2335
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Na pewno będzie dobrze Najważniejsze to nie stresować się za bardzo. Więcej krzywdy wyrządzimy sobie same właśnie stresem.

Wiecie, co jest najgorsze? Na urlopie w ogóle nie mogłam znieść miejscowego jedzenia, bo mnie tak mdliło. Teraz tylko kuchnia staropolska. I truskawki, wciąż mam ochotę na truskawki
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 13:33   #2336
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
póki co nic nie kupuję, zakupy zrobię bardzo pozno. Mamy 3 pokoje, wiec 1 będzie dla dziecka, ale urządzę go znacznie znacznie pozniej.
Nie oglądam żadnych łóżeczek, ani wózków, nie chcę na razie.

wyniki odebrałam, ale nic z nich nie rozumiem, na koniec miesiąca sie dowiem co i jak.
Tez mam takie podejście
I mamy trzeci pokój, ale wolałabym sie jednak przeprowadzić przed urodzeniem.

Wyniki badań z krwi czy cos bardziej skomplikowanego?
Stary 2013-06-09, 13:34   #2337
SunShineDoll
Rozeznanie

Ale macie komfort z tym 3 pokojowym mieszkaniem. Ja mieszkam na 36 m to duża kuchnia i pokój, no i jakoś musimy sobie z dzieckiem tu poradzić myślę, ze dopiero jak będzie miało ok 3 lat pomyślimy nad zmianą na większe z prostej przyczyny na dzień dzisiejszy nas nie stać. Moja mama mieszkała w takim samym klika ulic dalej ze mną i siostrą więc nie narzekam. Zwłaszcza, że zamieniamy samochód na bardziej rodzinny a do zamożnych nie należymy .
Stary 2013-06-09, 13:35   #2338
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Wyniki badań z krwi czy cos bardziej skomplikowanego?
krew i mocz, wydruk wygląda jak paragon i dla mnie wszystko jest po chińsku napisane.
Stary 2013-06-09, 13:37   #2339
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale macie komfort z tym 3 pokojowym mieszkaniem. Ja mieszkam na 36 m to duża kuchnia i pokój, no i jakoś musimy sobie z dzieckiem tu poradzić myślę, ze dopiero jak będzie miało ok 3 lat pomyślimy nad zmianą na większe z prostej przyczyny na dzień dzisiejszy nas nie stać. Moja mama mieszkała w takim samym klika ulic dalej ze mną i siostrą więc nie narzekam. Zwłaszcza, że zamieniamy samochód na bardziej rodzinny a do zamożnych nie należymy .
Nasze 3 pokoje są na 46 metrach

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
krew i mocz, wydruk wygląda jak paragon i dla mnie wszystko jest po chińsku napisane.
Powinnas miec obok wyników normy i zaznaczone, jesli są przekroczone.
Stary 2013-06-09, 13:44   #2340
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Powinnas miec obok wyników normy i zaznaczone, jesli są przekroczone.
tak jest tylko przy glukozie - mój wynik i normy, natomiast przy reszcie nie ma nawet norm, ale nic nie jest pogrubione.

My mamy 70m2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości