|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Patrycja masz teraz sile żeby sie sądzić z szefem? A jesli można wiedziec to jaki sobie powód wymyśliła? Masakra..kobieta kobiecie robi takie rzeczy.
A teraz w czasie ciąży bedziesz mogła mieć świadczenie l4 ciazowe żeby jakiś dochód mieć? Dziewczynki dziękuję za życzenia, jesteście kochane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2312 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
gosia nie to ojca TŻa, fajnie się jeździło zwłaszcza, że ja nigdy na motorze ani niczym co jest rowerem na 2 kółkach nie jeździłam
![]() a synek rozkoszny! |
|
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
a dostalam dyscyplinarke. Należy nadmienić, że szefowa dając mi ja błagała wręcz zebym wziela za porozumieniem niby że za te lata pracy jest taka dobra i nie chce mi brudów robić. Ale ja wiedzialam, że i tak jej nie odpuszcze (słyszeć że bez niej "wylądowałabym na ulicy" albo kiedy przejmowałam się zw mojej mamy że "mogę dołączyć do matki" a już to jak lezalam w szpitalu i czekałam na zabieg, bo nie mogli poronienia wywolac wydzwaniala czy dostane zw ciążowe czy już nie, bo koniec miesiąca i ona MUSI wiedziec, bo się z zus-em rozlicza ) więc wzielam dyscyplinarke i po kilku dniach po konsultacjach z mądrymi ludźmi (czyt. Prawnikami i teściem) stworzyłam i oddalam pozew ![]() I na koniec dodam, że moje zw jak i nagany i umowa są tworzone źle - nie tak jak przykazuje kp. Na dodatek jadąc w podróż służbową nigdy nie widziałysmy delegacji. Ale na wszelkich rozmowach z dyrekcja machali nam przed nosem kp ![]() Niby jest jeszcze szansa na przywrócenie, ale nie wiem czy chce. Wtedy nawet na chwilę znowu musiałabym mieć z nią stocznosc. A to dla mnie tyle stresu, że nie chcialabym. Nie w tym stanie. Trochę się rozpisałam, ale ta sprawa mnie tak wzburza i ta niesprawiedliwość wobec pracowników, że zawsze muszę się rozgadac na ten temat ![]() I tak w ogóle spóźnione wszystkiego najlepszego ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Śniło mi sie dzisiaj, ze usg genetyczne robił mi na łódce (!) jakiś buc, który nie wiedział co to jest przeziernosc karkowa. Za to wmawial mi, ze na pewno jest chłopiec, a ja sie z nim klocilam, ze to nie penis tylko pępowina
A pózniej poszłam w inne miejsce i okazało sie, ze to nie pracownia usg tylko salon sukien slubnych
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- witam Was w niedzielny poranek ![]() wczoraj byłam na imieninach teścia- objadłam się karkówki z grilla i ogórków mniam ![]() dziś planuję wycieczkę do sklepu i gotowanie zupy pomidorowej bo od wczoraj nie mogę przestać o niej myśleć
|
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
i tyle moje, bo TŻ spał jak zabity
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam ten etap ciąży... ![]() Dziewczyny można pic zieloną herbatę w ciąży?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko dobrze, wymiary powiedział gin, ze książkowe, zmierzył wszystko dokładnie
zrobiłam przy okazji test pappa bo i tak mam pakiet w luxmedzie to skorzystałam![]() prawdopodobnie to będzie dziewczynka |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mysti, czytałam w necie że zarowno z czarną i zieloną w 1trymestrze lepiej nie przesadzać. teina działa jak kofeina - może powodować #.
Mesu, cudownie, gratuluję
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2320 |
|
limonka84
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;41227736]Więc jest nas trzy
Tak bardzo się cieszę, że postanowiłam w końcu napisać drugiego tutaj posta (sic!) po kilku latach od rejestracji ![]() Jestem już po USG, bije serduszko! Bardzo się stresowałam, bo poprzednim razem nam się nie udało i doszło do poronienia Ale na razie wszystko jest w porządku i teraz czekam do kolejnej wizyty.Trzymam za Was (nas) wszystkie kciuki [/QUOTE]Ja również poroniłam poprzednim razem, będąc w 7 tygodniu ciąży. Stresuję się, bo było to na początku tego roku, więc dość niedawno. Mam nadzieję, że od ginekologa usłyszę same pozytywne wiadomości. Narobiłyście mi ogromnej ochoty na zupę obecnie prawie w ogóle nie gotuję zup, bo mój TŻ jada tylko drugie dania... ale chyba się skuszę
|
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze, chyba zrezygnuje w takim razie
|
||
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowanie,że wszystko w porządku i maluszek prawidłowo się rozwija
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zazdroszczę dziewczynki
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a myślałyście już o imionach dla fasolek? Wiem, że to jeszcze za wcześnie ale wiadomo jak to jest
|
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
Też bym chciała dziewczynkę
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Myślimy, ale bezskutecznie na razie. Dla dziewczynki cośtam mamy, ale dla chłopca - czarna dziura.
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41225955]Witaj
Też miałam ostatnią miesiączkę 19.04 [/QUOTE]dołączam się ja też ostatnią @ miałam 19.04 ![]() Cytat:
ciężko mi sobie wyobrazić co będzie później. Co do smaków to mam napady na kwaśne smaki rabarbar, ogórki kiszone, żurek. Wczoraj z racji wolnej soboty zrobiliśmy na ogrodzie kociołek z ziemniaczkami, buraczkami, marchewką, cebulą, młodą kapustą, boczkiem i kiełbaską. Efekt - przed podaniem gotowego dania zeżarłam cały słoik ogórków kiszonych
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, ze na tym etapie nikt nie powie na 100%.
Chciałabym za tydzien usłyszeć to co Ty
|
|
#2330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na razie lekarz zakazał tylko biegania, mam teraz spacerować.Przed tym USG chodziłam w kółko przed gabinetem bo bałam się że znowu usłyszę że nic z tego, a tu taka radość ![]() Też mam ochotę na zupę teraz przez Was
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;41231408]A w międzyczasie wesele (kilka kieliszków wina), bieganie, urlop i intensywne zwiedzanie, codzienna kawa i nagle bach, nie ma okresu, i dwie kreski na teście. Ale lekarz zabronił stresu w ogóle i uspokoił że wszystko będzie dobrze. Czytałam też wiele historii kobiet o tym jak dość szybko po poronieniu zaszły w ciążę i wszystko skończyło się dobrze, także bądźmy dobrej myśli
Na razie lekarz zakazał tylko biegania, mam teraz spacerować.Przed tym USG chodziłam w kółko przed gabinetem bo bałam się że znowu usłyszę że nic z tego, a tu taka radość ![]() [/QUOTE] też się boję pierwszego USG (mam we wtorek) bo też nie wiem co będzie... boję się, że znów usłyszę, że to pozamaciczna (jedną już miałam). Też nie wiedziałam, że jestem w ciąży i też miałam imprezki, wino, panieński koleżanki, szybkie tempo życia no ale jak się dowiedziałam to stop ze wszystkim.
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciaza pozamaciczna to kwestia przypadku, szanse, ze sie powtórzy są bardzo małe. Udało sie uratować jajowod?
|
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mamy z 10 typowja tez ![]() ojjjj cudo!! ![]() Mysti, Najlepszeg o!! Ja za tyd w dzien ojca mam urodzinki 24letnie![]() ja mam ciagle ochotke na cherbate cytryną i cole.A pije litrami ![]() ja takze pochwale się moim maluszkiem
|
|
|
|
|
#2334 | ||
|
Zadomowienie
|
ja czasem ryczę jak widzę jak ludzie bezmyślnie biorą zwierzeta i potem mają je gdzieś.
Kota z piekła rodem dość często oglądam. widziałam jak pisałyście o L4, temat dość kontrowersyjny, ale pamiętajmy że każda ciąża jest inna, róznie sie kobiety czują i różną pracę wykonują. Cytat:
składki mi zabierają ale żeby się dostać do lekarza na NFZ to trzeba mieć szczęscie. Do gina czeka się średnio 6 tygodni (u mnie) wiec ciekawe jak potrzebuję porady, jestem czymś zaniepokojona to jak mam sie dostać ![]() Cytat:
póki co nic nie kupuję, zakupy zrobię bardzo pozno. Mamy 3 pokoje, wiec 1 będzie dla dziecka, ale urządzę go znacznie znacznie pozniej. Nie oglądam żadnych łóżeczek, ani wózków, nie chcę na razie. wyniki odebrałam, ale nic z nich nie rozumiem, na koniec miesiąca sie dowiem co i jak. |
||
|
|
|
#2335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najważniejsze to nie stresować się za bardzo. Więcej krzywdy wyrządzimy sobie same właśnie stresem. Wiecie, co jest najgorsze? Na urlopie w ogóle nie mogłam znieść miejscowego jedzenia, bo mnie tak mdliło. Teraz tylko kuchnia staropolska. I truskawki, wciąż mam ochotę na truskawki
|
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mamy trzeci pokój, ale wolałabym sie jednak przeprowadzić przed urodzeniem. Wyniki badań z krwi czy cos bardziej skomplikowanego?
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Ale macie komfort z tym 3 pokojowym mieszkaniem. Ja mieszkam na 36 m to duża kuchnia i pokój, no i jakoś musimy sobie z dzieckiem tu poradzić myślę, ze dopiero jak będzie miało ok 3 lat pomyślimy nad zmianą na większe z prostej przyczyny na dzień dzisiejszy nas nie stać. Moja mama mieszkała w takim samym klika ulic dalej ze mną i siostrą więc nie narzekam. Zwłaszcza, że zamieniamy samochód na bardziej rodzinny a do zamożnych nie należymy
.
|
|
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Powinnas miec obok wyników normy i zaznaczone, jesli są przekroczone.
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

a dostalam dyscyplinarke. Należy nadmienić, że szefowa dając mi ja błagała wręcz zebym wziela za porozumieniem niby że za te lata pracy jest taka dobra i nie chce mi brudów robić. Ale ja wiedzialam, że i tak jej nie odpuszcze (słyszeć że bez niej "wylądowałabym na ulicy" albo kiedy przejmowałam się zw mojej mamy że "mogę dołączyć do matki" a już to jak lezalam w szpitalu i czekałam na zabieg, bo nie mogli poronienia wywolac wydzwaniala czy dostane zw ciążowe czy już nie, bo koniec miesiąca i ona MUSI wiedziec, bo się z zus-em rozlicza
) więc wzielam dyscyplinarke i po kilku dniach po konsultacjach z mądrymi ludźmi (czyt. Prawnikami i teściem) stworzyłam i oddalam pozew 

i tyle moje, bo TŻ spał jak zabity

Ale na razie wszystko jest w porządku i teraz czekam do kolejnej wizyty.
[/QUOTE]

składki mi zabierają ale żeby się dostać do lekarza na NFZ to trzeba mieć szczęscie. Do gina czeka się średnio 6 tygodni (u mnie) wiec ciekawe jak potrzebuję porady, jestem czymś zaniepokojona to jak mam sie dostać