|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
po drugie - dziekuje, zarowno Tobie jak i Emi za mile slowa. Ale kazda z nas jest inna i kazda ma pewne niebywaale oryginalne cechy ![]() ![]() swoja droga, dalas mi do myslenia, bo ja paplam o rzeczach, ktore mi sie przytrafiaja jako o 'ciekawostkach' czy 'niedowiary-rzeczach'. Czy to sprawia, ze ludzie moga mnie nie lubic? tak obiektywnie pytam, bo nigdy mi to do glowy nie przyszlo, bo sama chyba nie upatruje w tym jakis niesamowitosci, wiec chyba ciezko by mi bylo zaakceptowac fakt, ze ktos to odbiera jako 'super akcje'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak się zastanawiam właśnie czy to, że nie potrafię sprecyzować swoich celów nie jest może po częście związane z tym, że wszystko co wymyślę i wydaje mi się fajne, to automatycznie skreślam jako zbyt błahe, bez sensu, za małe, za mało ambitne...nawet jeśli coś bardziej ambitnego zwyczajnie mnie nie bawi ![]()
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilko, przeczytalam to co napisalas wczoraj na temat doswiadczen zawodowych. bardzo mi przykro i mam nadzieje, ze jednak nie bedziesz musiala swiecic za tego kogos oczami przed innymi. Jezeli jednak tak sie stanie, to mysle, ze rady, jakie opisala konwalia, sa bardzo dobre. to nie Twoja wina, zaufalas komus, ze projekt ma 'dobre intencje', jest pozytywny, okazalo sie inaczej. czesto gesto tacy ludzie nie maja odwagi nam powiedziec na poczatku, ze mamy odgrywac zimne su.ki i dlatego, pewnie sie nie zorientowalas o co chodzi. przeciez jakby to wygladalo, gdyby ta osoba wszystkie karty naraz odslonila. Nie podjelabys sie tego projektu = osoba bylaby stratna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
teraz tylko na chwilę, ale nie mogę się powstrzymać ![]() Cytat:
![]() Chyba tylko na piśmie tak potrafię, w rzeczywistości nieco gorzej ![]() Co do Tygrysowych właściwości - zgadzam się ![]() Cytat:
Intencje tej osoby, o której piszę, co bardzo niejasne. Niestety moje wycofanie pewnie mi w przyszłości zaszkodzi, ale trudno. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tygrysku - obawiam sie, ze Twoje podejscie wynika z tego co nam narzucilo spoleczenstwo, rodzice... te teksty w dziecinstwie - 'ucz sie, bo bedziesz sprzataczka', 'bez pracy nie ma kolaczy', 'musisz duzo osiagnac' itd, sprawily, ze majac inne marzenia, niz te 'wpojone' tak naprawde czujemy sie winne. Ja tez chcialabym tylko gotowac i miec wlasna winnice, ale nikt tego nie bierze jako powaznego marzenia. nawet ja :/ wydaje mi sie niestosowne i to chyba najlepsze slowo. Niestety, nie wiem jak przekonac siebie, ze to super marzenie i nikomu nic do tego, nawet mi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale rezonans niestety czesto jest negatywny... Wiekszosc ludzi chyba woli, zeby reszta pozostala malymi szprotkami po to, zeby oni sami mieli poczucie, ze sa grubymi rybami... Maja oni tendencje do traktowania szczescia innych jako osobistej obrazy. ![]() Jaki z tego moral? Nie rzucac perel przed wieprze, czyli trzymac sie z daleka od zawistnikow a szukac towarzystwa ludzi pozytywnych, otwartych i inspirujacych ![]()
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4208 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak przeczytałam o Twoich marzeniach i podejściu do nich to szczęka mi opadała i smutno mi się zrobiło. Skąd ten pomysł, że milion Cię uszczęśliwi? Ja mam podejście, że jasne, chciałabym być bogata, ale skoro ani się taka nie urodziłam, ani jakoś pomysłów na biznes nie mam, ani korporacja mnie nie pociąga, to może nie jest mi to pisane i tyle. Zresztą patrząc na spełnionych, bogatych ludzi zarobili oni właśnie idąc za swoim marzeniem, więc skąd wiesz, że na tych sukienkach nie zbijesz fortuny? ![]() Popieram Konwalię, więcej wiary, że to co chcesz jest dobre dla Ciebie ![]() Powtarzanie swoich celów przy myciu zębów jest super pomysłem ![]() Emi, ja bym unikała tej osoby jak ognia teraz. Trudno mi się wczuć w Twoją sytuację, bo mam za mało wiadomości, ale po cholerę dobre stosunki z kimś kto Tobą manipuluje? Żeby kolejny raz wykorzystał Twoje dobre serce? I nie gań się za to, że nie jesteś zawsze przebiegła i czasem komuś zaufasz, to dobra cecha, a ten kto to wykorzystał moim zdaniem nie jest wart znajomości z Tobą. Moje marzenia o studiach za granicą oddaliły się dziś w siną dal, na co najmniej rok albo i dłużej. Przeraża mnie, że robię się coraz starsza i mam coraz mniej czasu na takie sprawy. Czuję oddech starości za plecami. Mówię sobie, że należy i tak działać, za rok będę taka sama jak teraz, rok szybko minie, a jak nic nie zrobię i będę się zamartwiać tym, że moje plany potrzebują czasu, to znów się obudzę z ręką w nocniku. Staram się jakoś wyciszyć buszujące emocje i się nie załamywać. Nebulka, oprócz drzewa nie kojarzę o które pozycje może Ci chodzić. Co to tancerz? ![]()
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2013-06-07 o 12:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak dużo ostatnio piszecie, że nie nadążam. Każdy Wasz post wart przemyślenia i skomentowania. A chwyciłam chyba flow i płynę sobie spokojnie, robię naprawdę dużo, bez planu, przyglądam się swoim myślom i odganiam te negatywne. A notesiki, zeszyciki uwielbiam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Ingo jesli 86 w nicku to Twój rok urodzenia - no to przecież wcale stara nie jesteś ... Nie wiem o jakiej zagranicy myślisz ale tutaj (DE) ludzie studiują duzo dłużej, robią przerwy, pracuja, praktykują itd .... Osobiście znam osoby którew wieku 25-26 przymierzały sie dopiero powoli do pisania magisterek a nawet licencjatu
![]() Choć inna sprawa że czasem też czuje że wiele szans już minęło .... Nebulo winnica i gotowanie? ja mam ciche wstydliwe marzenie w którym realizuje się jako gospodyni domowa z ogródkiem oraz matka ... Jest tyle ciekawych rzeczy które mogłabym robić - i nie sądze bym się nudziła/była sfrustrowana... Inna sprawa że świat rząda od nas czegoś innego - a ja nie jestem pewna czy to marzenie to nie mój lek przed tym światem ![]() Nie robie list, ale mimo to sporo robie - ostatnie 4 dni to sukces : ucze się (pewnie mało ale jak na mnie i tak dużo), trzymam się daleko od nieopanowanego, złego jedzenia, ćwicze regularnie , dom jest w miare czysty a pranie wyprane ![]() Ale mam cichą nadzieję że może i z tym dam radę ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten świat to ludzie, kto od nas czego wymaga? Nazwiska proszę ![]()
![]() |
#4212 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie się kiedyś marzyło, czy też marzy nadal, żeby w przyszłości jak pójdę "na swoje" mieć dużą kuchnię, wyposażoną w wszelkie możliwe sprzęty do gotowania, pieczenia, smażenia itd i żeby w kuchni mieć duży regał a na nim wszelkiego rodzaju książki kucharskie, z których będę mogła czerpać inspiracje. Komuś może się to wydawać głupie i bezsensowne, ale dla mnie to jest strzał w 10 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie sesja trwa, przede mną jeszcze jeden egzamin ale najcięższy z możliwych. Dlatego doskonale Cię rozumiem. Dziewczyny, mam nadzieję, że się nie gniewacie, że tak wparowałam bez przywitania. Kiedyś tu pisałam (dokładnie rok temu), ale odłożyłam ten wątek na potem (cóż za iriona losu ![]() Moim najbliższym celem jest zdanie wspomnianego wyżej egzaminu. Poza tym zamierzam ostro wziąć się za siebie jeśli chodzi o ćwiczenia, ćwiczę trochę, ale chcę się zmobilizować do większej aktywności. Po sesji mam nadzieję, że uda mi się znaleźć pracę, dzięki której będę mogła wyjechać za granicę. A najbardziej marzy mi się Hiszpania i z tym wiąże się mój kolejny cel - bardzo chcę się nauczyć języka hiszpańskiego. Chcę zacząć 1 lipca mam nadzieję, że mi się to uda.
![]() |
#4213 |
Rozeznanie
|
Anczysko1- helo!
![]() Dziewczyny, jest nadzieja ![]() ![]()
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co teraz bronisz? chcesz zacząć drugi kierunek?
![]() |
#4215 |
Rozeznanie
|
Jestem na etapie licencjatu (po 7 latach ekhm). No i chcę na mgr iść.
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Lepiej późno niż wcale
![]()
#4217 |
Zakorzenienie
|
Beata Pawlikowska "W dżungli podświadomości"
Dobieram się do tej podświadomości od wielu stron. Erickson i jego hipnoza. ( "Lutowy człowiek" - spisane nagrania z kolejnych sesji pacjentki od początku jej terapii do wyleczenia. ) Psychoterapia. Milion poradników psychologicznych. Moje własne życie. Moje życie było podobne w myśli i zdarzenia do jej życia, z tą różnicą, że mnie nie zgwałcono, a ona nie próbowała odebrać sobie życia, choć do końca nie doczytałam jeszcze tej książki. Zostało mi 80 stron. To co pisze o podświadomości to sedno tematu. Jestem w szoku. Nie wiem czemu w szoku, przecież od zawsze czułam, ze coś jest ze mną nie tak. Teraz mam obraz osoby, którą trawiły te same myśli i zachowania co mnie. Pisze, że wie jak z tego wyjść, kurcze nie ufam do końca. Zobaczymy. (Mam awarię z dzieckiem, własnie mam zasypany pokój chrupkami - złość młodej. No to masz! I sru wysypała po całym pokoju miseczkę chrupek. Za kilka minut czeka nas rozmowa. Mazlish Faber przestudiowałam ponownie. Coś musi pomóc mi ułożyć relacje z moim dzieckiem na nowo. Czyżby to kolejna zmiana charakteru, do której znów muszę się przystosować i zmienić techniki, które skutkowały do te pory, bo teraz są nieskuteczne? ) (Przepraszam, że ominęłam sporą część wpisów ostatnich. Mignął mi Tygrys z przemyśleniami, wrócę do tego mam nadzieję.) (Byłam dziś w TM, miałam miłą rozmowę z doradcą zawodowym. Udało mi się nie wziąć od mamy bucików... ufff )
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli tęsknicie za objawami życia w punktach, to wrzucam na raz dwie! ![]() Wczoraj: * drukowanie materiałów * ładowanie czytnika * odżywka na włosy * kolokwium * bank * zakupy spożywcze * śniadanie dla dwojga ![]() * reszta zajęć * bilet miesięczny * pakowanie paczki * spacer na pocztę * obiad dla 3 osób * narada mieszkaniowa * korespondencja allegrowa * penne majerankowe * deser truskawkowy * czytanie Murakamiego Dziś: * karmienie psów * dokończenie projektu2 MK * przygotowanie do publikacji * zakupy spożywcze * śniadanie dla dwojga ![]() * czytanie Murakamiego * narada CG * pakowanie paczki * spacer na pocztę * korespondencja allegrowa * zupa z soczewicy * mail do G. * wykresy finansowe * mail do wykładowcy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
Obie głodowały, bo to śniadanie było po 13.
![]() A obiad był robiony w innym mieście dla innych osób. ![]()
#4221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W redakcji spróbuję pewnie wszystkiego. Zacznę od pracy reportera, montaż dźwięku, realizacja itd. Mi się marzy gadać do mikrofonu, ale to może kiedyś kiedyś ![]() Siedzę i piszę, tak się zapaliłam do skończenia pracy, że czuję w sobie twórczą moc. Szkoda, że tak późno ![]()
![]() |
#4222 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta.
Wczoraj miałam dość długi i podły dzień (a w czwartek z nerwów i emocji nie mogłam usnąć...), ale się skończył, i skończył się w ogóle pewien etap tego roku, więc najbliższe miesiące organizacyjnie będę miała inne. Obiecuję sobie, że ten zamknięty właśnie etap podsumuję sobie, zamiast pędzić dalej. Może dziś ![]() Dziś wreszcie mam wolny i raczej spokojny dzień - weekend. Wyspałam się, poczytałam sobie w łóżku "O tym, co Alicja odkryła po drugiej stronie lustra" i listy Osieckiej i Przybory. A potem zabrałam się za walkę z kurzem. Skorzystałam z rad Cindy i cały dom pachnie drzewkiem herbacianym. Bomba! Znalazłam i pozbyłam się dużej ilości kurzu - super ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze powinna przyjść Cindy i wrzucić listę tygodniową ![]() Dzięki Czerwiec, to słowa na razie właśnie i drobne kroki, chciałabym mieć już całą akcję za sobą... Cytat:
![]() Halimko, jak tam po wczoraj? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Rozeznanie
|
Napisałam 3 strony, dużo czasu na czytanie, analizę, oczywiście po drodze zrobiłam paznokcie i co chwila sprawdzam facebook, a jakże?
![]() Mam nadzieję, że stres związany z tym, że to czerwiec i raczej nie mam co liczyć na obronę za 3 tygodnie mnie nie zeżre (choć chce mi się ![]()
#4224 |
Rozeznanie
|
Mnie wczoraj nie poszło (stres).
Pierwszą połowę dnia straciłam przez ból zatok i mdłości, poza tym mam @, ale staram się nie poddawać i siedzę nad matmą. Także Inga- nie jesteś sama. ![]() Niestety często materiały przygotowane przez osoby uczące przedmiotów ścisłych są dla mnie nie do przetrawienia, nie uczę się jak typowy ścisłowiec. |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Rozeznanie
|
Źle, że nie poszło
![]() Fajnie, że nie jestem sama ![]()
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2013-06-08 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4227 |
Zadomowienie
|
Mojego pisania teraz będzie na wątku mało, bo akurat dużo stresu mi się nawarstwia.
Zrobione: * osobiste śniadanie * opatrywanie ran ![]() * prowiant dla mamy * mail do P. * sprzątanie w kuchni * zaległe zmywanie * sprzątanie w lodówce * zabiegi kąpielowo-pielęgnacyjne * odżywka na włosy * czytanie Murakamiego * zakupy spożywcze * życzenia dla G. * wyciąganie kotu kleszczy * masło czosnkowe * opracowanie metod ST * mail do K. * przygotowanie grilla * piwkowanie na powietrzu * kolacja dla 3 osób
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-06-09 o 01:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
czerwieclipiec przypomniałaś mi jak ja lubie Murakamiego (choć na razie czytałam tylko 1Q84)ale na pewno nadrobie braki - dzieki
![]() Halima ja ogólnie podziwiam uczenie się matmy i współuczuje @ - bo niestety wiem jak to jest gdy przychodzi w najgorszym możliwym momencie i utrudnia i tak trudne sytuacje ![]() Inga wielkie brawo za pisanie pracy ![]() ![]() Jutro egzamin, naukowo tak sobie (jeśli chodzi o ilość)... Inna sprawa że jeśli chodzi o egzaminy językowe z komunikacji to w mojej opinii albo się jest na jakimś poziomie (co wymaga raczej miesięcy, lat pracy a nie kilku intensywnych dni, tygodni) albo nie ...Oby okazało się ze ja jestem ![]() Troche mnie demobilizuje fakt że w sumie już i tak zadecydowała część pisemna (75 procent całości) więc ustna raczej ani nie pomoże (jeśli zawaliłam pisemna jak czuje - a wyników nie mam) ani nie zaszkodzi (zdać to zdam bo w końcu mówie w tym jezyku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Rozeznanie
|
Znów poranny ból zatok mnie męczył, na szczęście tym razem znośny.
PatriJakieś zmiany się szykują u Ciebie? Mam nadzieję, że wszystko w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jaki oddech starości. Nigdy nie jest za późno. Nie ma co się oglądać na schematy, że w tym wieku to wypada to i tamto, jestem już za stara, nie ma już sensu. A to, że plany potrzebują czasu. Czas i tak minie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i tak mi weekend mija. Nie zdążyłam się wyrobić ze wszystkim. Czuję się mega zestresowana. Dobrze, że chociaż pogoda się poprawiła, słońce wyszło, mogę wyjść na balkon. Zdecydowanie lepiej jest się stresować wygrzewając na słoneczku ![]() Znalazłaam ![]() https://www.youtube.com/watch?v=B6tVati7H3Y Nie wiem, czy znacie tego pana. Ale ja uważam go za moje odkrycie roku. Chyba go sobie nagram na mp3 i będę puszczać codziennie w drodze na uczelnie :P
Edytowane przez Kindly_Unspoken Czas edycji: 2013-06-09 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.