|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Witajcie.
Jak w temacie- miasto Opole "walczy" z psychopatą, który codziennie zabija nowe zwierzątka. Kupuje je w zoologicznym- szczury, myszy, papugi, nawet króliki. Po czym nawet od razu po wyjściu skręca im karki itd Ostatnio zaczął być widywany ze śrubokrętem. Niestety można sobie tylko wyobraźic co nim robi ;( Niestety, jak to w Polsce, policja nic nie może zrobić, bo podobno gość jest chory psychicznie. Cały artykuł możecie przeczytać tu:http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...AT01/130609681 Jestem strasznie załamana, gdyż nie umiem zrozumieć tego, że rok temu nagłaśniali już o tym gościu - że urywa gołębiom głowy- a do teraz NIC Z NIM nie zrobiono. Chciałabym zebrać jakąs grupę osób z którą może napisalibyśmy petycję do władz itd? Tego nie można tak zostawić;( |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Takiemu to tylko
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nom :/ dokładnie :-(
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
A policja jak zwykle bezsilna...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-06-10 o 13:47 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak to możliwe, że policja bezsilna?
gość robi krzywdę zwierzętom, przecież to tez jest niezgodne z prawem. Jest chory psychicznie - i co z tego? to znaczy, że może to robić? to znaczy, że trzeba go odizolować |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie, na pewno go odizolują
)) Jak w końcu zrobi krzywdę innemu człowiekowi, np. dziecku :/ Tak działa policja i prawo w Polandii :/
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Fakt, ze prawo mamy beznadziejne, ale wydaje mi sie, ze w tym wypadku to akurat nawala policja i prokuratura. Poza tym mnie takie cos nie uspokaja, bo raz, ze zanim zacznie sie znecac nad dzieckiem, albo jakies porwie i zakatuje na śmierć, to wymęczy i pozabija wiele zwierząt. Poza tym takie znęcanie sie nad dzieckiem tez jest moim zdaniem okropieństwem.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Powinno się mu zrobić zdjęcie i wywiesić w każdym zoologicznym z informacją, co robi. Nie sprzedałabym mu nawet robaków do łowienia ryb a co dopiero innego zwierzęcia
. Uważam, że prawo w stosunku do osób chorych psychicznie, jest zbyt łagodne. Skoro ktoś robi takie rzeczy zwierzętom, to równie dobrze może dzieciom czy dorosłym. Jest niebezpieczny jak zwyrodnialec bez orzeczenia psychiatrycznego...albo jeszcze gorzej, bo ktoś uznał, że jest chory. Uważam, że takich ludzi powinno się karać i izolować a także przymusowo leczyć . W głowie mi się nie mieści, że komuś nie zostaje wymierzana kara, bo jest chory psychicznie.---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Właśnie doczytałam, że sprzedawcy solidarnie nie sprzedają mu zwierzątek, ufff. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Naprawdę nie wiem jak można krzywdzić słabszych od siebie
Skoro pojawia się zwykle w tych samych miejscach, to dlaczego policja nie może zrobić na niego zasadzki? Wiem, że do tego potrzeba jakichś dowodów, no ale gdyby policja chciała zrobić coś w tej sprawie, to pewnie by je zdobyła bez najmniejszego problemu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Nie doczytałam. Nie rozumiem czegoś takiego. Ta sprawa dla mnie ogólnie jest chora. Z tego, co tam jest napisane, facet chodzi spokojnie po mieście i zabija zwierzęta i wszyscy o tym doskonale wiedzą. Policja nic nie zrobi, bo ... ???? Skoro z jego mieszkania czuć odrażający zapach, to czemu policja nie może mu zrobić nalotu, skoro już to jest zastanawiające i przeszkadza sąsiadom?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ja to bym mu osobiście wjazd na chatę zrobiła to by już nie miał czym kogokolwiek krzywdzić
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Cytat:
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Cytat:
? Nie rozumiem tego kraju. Jak ktoś przejdzie na czerwonym albo jedzie bez biletu, to traktują go jak zbója a taki świr chodzi na wolności.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zwyrodnialec z Opola zabija małe zwierzątka
Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za tak liczny odzew
![]() Bardzo się ciesze, że oprócz mnie inni ludzie też zareagowali. Dziś np. widzę, że ktoś założył funpage na facebooku. Polecam do odwiedzenia https://www.facebook.com/events/1984...69745/?fref=ts |
|
|
|
|
#21 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Naprawdę dziwne, że jeszcze nie dostał wpier..l.
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Napiszę maile do jakichś programów, typu Uwaga. Mam nadzieję, że ktoś się zainteresuje w końcu tym czlowiekiem. Udostępniłam też wydarzenie na Fb. Mam nadzieję, że coś w tej sprawie ruszy, bo jestem zszokowana. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2013-06-08 o 10:50 |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
podobno lecą już zawiadomienia do prokuratury..
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zabija zwierzaki jutro weźmie się za dzieci
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Ludzie piszą meile gdzie się da, do różnych programów telewizyjnych, prokuratury itp. Mam nadzieję, że coś się ruszy. Bo krew się mrozi w żyłach na takie coś!!!
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego takich osób nie odizoluje się od reszty zdrowego społeczeństwa? Może nie jestem poprawna ale osoby z zaburzeniami psychicznymi tego typu powinny zostać kastrowane. Dziękuję, skończyłam. Weszłam na wydarzenie na fb- obywatele są bardziej poinformowani niż policja podają cały 'rysopis' tego czubka. Jak wygląda, jak na niego wołają, gdzie bywa.
Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2013-06-08 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
http://forum.nto.pl/w-opolu-grasuje-...-9#entry724656
Tu jest podane imię i nazwisko oraz adres zwyrodnialca. Jeżeli ktoś umie pisać poważne pisma to można by zawiadomić kilka programów telewizyjnych, jak interwencja czy uwaga. |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
z facebooka "Uwaga! Poszukiwani są świadkowie, którzy będą zeznawać i się nie wycofają oraz mile widziane dowody w postaci zdjęć, nagrań."
COŚ SIĘ ZACZYNA DZIAĆ
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale popieram z całych sił!!---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- moze nie doczytalam a gdyby tak jakas wieksza stacja telewizyjna sie w to zaangazowala? nie wiem jakas sprawa dla reportera czy cos w tym stylu. zawsze warto sporobwac i napisac do nich bo spoleczenstwo generalnei jest olewane poki nie zrobi sie z tego jakas afera medialna vide matka madzi Edytowane przez milka8686 Czas edycji: 2013-06-09 o 15:19 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Ostatnio zaczął być widywany ze śrubokrętem. Niestety można sobie tylko wyobraźic co nim robi ;( Niestety, jak to w Polsce, policja nic nie może zrobić, bo podobno gość jest chory psychicznie. Cały artykuł możecie przeczytać tu: