![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
A nie możesz jej powiedzieć, by tak nie robiła i wziąć dziecko od niej ??? Nie wyolbrzymiasz, mnietez by to wku.rwia.ło..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
mój tz zajmowal sie dzieckiem cala noc i cały poranek!
nie prosilam go o to!! (poza tym spedzilismy calutki weekend w trojke - i tak sobie pomyslalam, ze sie male sprostowanie nalezy, bo ja tyko na tz ciagle narzekam - nalezy mu sie - ale w zasadzie kazdy weekend spedzamy w trojke!! nie od rana ofc bo tz sie wyspoac musi ale pozniej do kapieli az. pomyslalam, ze warto to napisac, zeby nie bylo ze tz w ogole dzieckiem sie nie zajmuje i ze mna czasu nie spedza - zajmuje sie Boryskiem, tyle ze po pracy i nigdy w nocy i nigdy przed praca - i o to sa nasze boje) zaraz Was nadrobie
#663 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
My na podziękowanie rodzicom robiliśmy kosze ze słodyczami,kawą i winem,ozdobione żywymi kwiatami oraz zdjęcie slubne w ładnych ramkach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Złapałam jakiegoś strasznego dola... Niunia strasznie marudzi,płacze a ją głupia nie potrafię jej pomoc. ![]() ![]() Ps. Miałam to już dawno napisać- Szaja masz bardzo przystojnego męża ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Złapałam jakiegoś strasznego dola... Niunia strasznie marudzi,płacze a ją głupia nie potrafię jej pomoc. ![]() ![]() Ps. Miałam to już dawno napisać- Szaja masz bardzo przystojnego męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Mala, u mnie od poczatku jest zasada, ze jak mala placze to ja ja uspokajam, nie ma opcji zeby ktos ja wtedy wzial
![]() ![]() Bokeh, ile Twoja Hania wazy? Urodzily sie z Zosia w podobnych terminach i ciekawa jestem jak moj sti z waga, bo wydaje. Mi sie ze nabrala cialka ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Wtajemniczenie
|
bylismy z Boryskiem na basenie dzisiaj
bylo super! tyle, ze ja mialam tak obolale barki, ze nie dawalam rady go utrzymyac na wodzie, a i Borysek szybko tez sie zmeczyl i zaczal piszczec, wiec 10 min przed czasem wyszlismy ale bede chodzic czesciej, bo to tez calkiem fajny trening dla mnie ![]()
#666 |
Zakorzenienie
|
Fewcia..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||||
Zakorzenienie
|
Tylko w weekend idzie za Wami nadazyc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#668 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o i oto wlasnie chodzi, jak TZ chociaz czasem w nocy wstanie do mlodego to ja mu bardzo chetnie ugotuje co tylko sobie zazyczy, nawet z Boryskiem na rekach, naprawde przez pierwszy miesiac staralam sie dogodzic kazdemu! poza sama soba, wolam niespac byle spedzac kazdy wieczor z TZ jak juz mlody usnal, a o 7 rano robilam mu jeszcze sniadanka i do tego pyszna latte, ale jak ktoregos razu "poprosilam"!! o kawe a dostalam jakas lure zrobiona od niechcenia to mi sie troche przejasnilo a zeby sam wpadl na pomysl ze jestem glodna / zmeczona i moze moglby mi pomoc, wyreczyc w czyms, podac kawke, sniadaniko?! nigdy w zyciu ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Hejo laski, nie pisałam prawie 3 dni, ale i tak nikt tego nie zauważył, bo tyle tematów się tutaj przewija, że szok!
![]() Ale wszystko nadrobiłam. ![]() Bokeh, Twój mąż jest dziwny i sam jest kalafior. Ty jesteś śliczna, Hania tak samo, zdjęcie jest super. I Silver z Darią też laseczki. ![]() Dziewczyny, polećcie mi jakąś dobrze wybielającą pastę do zębów. ![]() I jeszcze tak na poprawę humoru - http://allegro.pl/szpilki-i3296352239.html ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
A ja sama siedzę...mąż poszedł na piwo ....jeszcze tydzień wolnego ma, ja się już tak przyzwyczaiłam, że do 15 jestem z Małą zawsze sama, że nie mogę się teraz jakoś ogarnąć przy mężu.
edit: dziś u mnie coś koło 30st, widziałam dziecko przykryte kocem w gondoli ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-06-09 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fewciu kochana, mysle ze kazda z nas co jakis czas przez to przechodzi, ja tez mam takie dni, ze placze bo juz nie moge, bo wydje mi sie ze "to" sie nigdy nie skonczy, czuje sie uwieziona w domu, czuje ze nic juz innego nie mam do roboty poza opieka nad dzieckiem, ze jestem juz "tylko" matka i cala reszta sie nie liczy ale to przeciez tylko taki etap, niedlugo nasze maluszki podrosna, bedziemy miec wiecej czasu dla siebie samych, odzyjemy a pewniej eszcze bedziemy tesknic za tym czasem, ktry teraz mamy ja dzisiaj ogladalam filmiki z czsu kiedy borysek byl calkiem malutki i juz tesknie za tym malym dzieciaczkiem, a wtedy nie bylam w ajlepszym stanie, ale jakos mi zal ze tak szybko ten czas ucieka ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- w pasty nie wierze, ale biala perla - system polecam. Ja dwa lata temu wybielalam i mialam zeby snieznobiale jak aktorki z hollywood ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
a ja to co?!?!
![]() Dziewczyny, wybaczcie, lejcie po ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam wszystkim za życzenia, jesteście kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#675 |
Zadomowienie
|
Blogerko, chodzi o to?? http://allegr o.pl/system-wybielajacy-10-dni-z-serii-biala-perla-3407-i3297375637.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
O bialej perle slyszlam, nie uzywalam, podobno dobra, ale oslabia tez zeby (podobno
![]() ![]() Charlizz, ty oczywiscie tez ![]() Mala spi.. zastanawiam sie czy to wykorzystac i sie do niej przylaczyc... |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
http://wiza z.pl/forum/showthread.php?t=698070
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Badzia- bardzo dobrze że od początku ustaliłaś takie zasady. Ja raz dałam małego raz nie,ale przecież nie będę się z nią szarpać o dziecko.
Dopiero go odebrałam-on senny jak cholera a oni go na chama zabawiają to wyobraźcie sobie jakie cyrki odstawiał. Wzięłam go a on oczywiście cały zaśliniony (a zdążyłam go przebrać na noc zanim mi go zabrała) i znowu trzeba było przebrać-a on znowu ryk bo zmęczony (szkoda że wtedy nie przybiegła). Teraz śpi ale niespokojnie-wymęczony za bardzo. Ostatni raz go oddałam a jak znowu wam będę się skarżyć że ktoś mi go zabrał to proszę mnie z.je.bać od góry do dołu. A najlepsze było jak zaczął marudzić już a matka do mnie przyszła i pyta co robię (akurat cerowałam mężowi spodnie robocze) powiedziałam że jestem zajęta. Bo co? Dziecko zaczęło stwarzać problemy to od razu mamie podrzucić niech się męczy... Skończyłam to go wzięłam ale tylko dlatego że było mi już go szkoda. Bo jak można nie wiedzieć że dziecko chce spać? Tylko zaraz przypuszczenia że głodne ![]()
#679 |
Zakorzenienie
|
ja dziś mogę podać rękę Fewci - chyba po raz 1 od porodu mam..kryzys.
Mała biedna rączki pożera, ślina kapie, dużoooo płaczu, maruder, spania w dzień praktycznie nic i taka jest...rozżalona, jak nie ona. A mi jest tak przykro bo niewiele pomaga - trochę rączki, ale też nie zawsze...a po jakimś czasie po prostu mi ramiona siadają.. Tż jest to pomaga, ale potem muszę sobie radzić sama. I nie narzekam na dziecko , nie nie. Tylko mi tak smutno bo nie wiem jak pomóc, i padam ze zmęczenia. A tu jeszcze studia do oragnięcia i wszystko w koło. Może ten dó to też ze zmęczenia fizycznego, bo ostatnio bardzo mało śpię - chodzę spać po 2:00 bo robię rzeczy na studia, w dzień nie ma szans.. Zaraz też siadam i robię, ale jeszcze może coś zjem. Mała śpi od 20:00 z minutami. Do doopy mi dzisiaj z sobą. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze bedzie, kciuki nasze juz są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie tez by wqurwiło, takze nie wyolbrzymiasz ![]() ![]() wiesz, ja chyba tez zaczne chodzic, groszowe sprawy a rilaks dla mnie a dla bobasa szalenstwo ![]() ![]() a ja wróciłam z małym od rodzicow po 19, padł jak przecinak ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Debrah
![]() ![]() ![]() Mala, to takie typowe.. marudzi to glodne.. jakby to jedyny powod placzu byl.. |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
nie, ja mialam ta starsza wersje - system - dwie tubki zelu - chyba juz wycofuja?tego 10dn nie probowalam ale wydaje mi sie, ze moze byc gorszy? tamten stosowalm trzy tygodnie, efekt byl naprawde nieziemski!!
![]() |
#683 |
Lurker ;)
|
Co do kryzysu rozumiem was. Duzo sie pozmienialo u nas w pracy, dziewczyny mi opowiadaly wczoraj ;/ Boje sie powrotu, jestem tlusta a dziecior jeczal caly dzien.
Drugi dzien upal, dzieciak nie wyrabia. Jeczy caly dzien, dopiero teraz przysnela. A tak to byl ryk ze zmeczenia, dobre 3 h bez przerwy ;/ Co do Bialej Perly, rzeczywiscie dziala. Ja nie stosowalam ale kolezanka tak, pieknie jej rozjasnilo zabki.
#684 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzis tesciowa tez mowila "nie mozesz go tak wyletniac"
no sory ale upal byl straszny ja sama a ramiaczkach, cora tez to co jego mialam ubrac w bluze :/
#685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ja wiem czy takie groszowe sprawy?! 35 zl za 30 min wejscie, troszke duzo jak dla mnie za chwile pluskania sie ![]() ale dla dziecka na pewno frajda, a dla mnie bardziej wysilek dizyczny niz relaks - chyba ze stresu, ze mi dzieckoz rak wypadnie mialam tak napiete miesnie ramion, barki ze w czulam jakbym trzymala jakis kamien a nie 6 kg dziecko ![]() ![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Fewcia,Debrah-tule was mocno dziewczyny
![]() Jutro będzie lepiej ![]()
#687 |
Zakorzenienie
|
Blogerko, właśnie się nad tym zastanawiałam... Tylko u mnie pasta dobrze wybielająca albo raczej - lekko ścierająca - na pewno by coś dała, bo ja mam troszeczkę osadu na zębach, od kawy właśnie, takie przebarwienia. Mam równiutkie i ogólnie bardzo ładne zęby (bo aparat nosiłam), nie wstydzę się ich, ale kolor jest taki sobie. Na co dzień mi nie przeszkadza, ale na filmie ślubnym wypadałoby mieć troszkę ładniejszy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Lurker ;)
|
Anegdotka na wieczor- TZ powiedzial, ze moze kupic mi spodnie, mam nadzieje, ze nie bedzie chcial wzamian tego co panowie w galeriankach
![]()
#689 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, z tym ubieraniem to rzeczywiscie paranoja, moja Mala dziś w cienkim rampersie i krotkim rekawem i nogawkami, glowa gola.. a mijalam dzieciaki w wozkach z oslonkami - nie wiem co pod nimi mialy ale na glowach cieple czapy! Az mi sie slabo robilo.. chociaz troche dalam ciala, bo jak mala musialam wyjac z wozka jak zaczela marudzic to nie mialam czym jej glowy od slonca oslonic.. nastepnym razem wezme kapelusik alo chustke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Macie jakieś pojemniki na zabawki? Skąd?
Bo mam w domu tonę plastiku (zabawki;p) i nie mam gdzie tego podziać ![]() Ja chyba dzisiaj holle zamówię, jaglaną bezmleczną - ale się zastanawiam czy coś jeszcze kupić, jakąś jeszcze? skoro już za przesyłkę mam płacić. Orkiszową któraś z Was ma może?? Do tego jest jakaś miarka w pudełku? Booże jaka jestem zmęczona, a mam ochotę "porobić nic" - marzę, żeby porobić nic, nic nie musieć, posiedzieć w ciszy na tyłku. Nie musieć sprzątać, robić obiadu, uczyć się - no po prostu nic. Siedzieć i się opierniczać - najlepiej mając do tego coś dobrego do jedzenia ![]() Ale nawet teraz czuję lekki stres i napięcie ze środka, że muszę jeszcze zrobić to ,to i tamto - zanim będę mogła iść spać...;/ Pamiętając jeszcze o odciągnięciu pokarmu tuż przed snem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.