|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Sesja zaliczona
Co do migren to ja też mam ogromną nadzieję, że po 20 tygodnia minął. Jutro będę rozmawiać o tym z ginekolog. Ostatnio bardzo często boli mnie głowa, migreny zdarzają się nawet po 2 razy w tygodniu
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
gratuluje!! ![]() ja migreny miałam5 razy w tygodniu, 2 razy ból głowy, nie zycze nikomu!
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję zdania sesji![]() Uciekam kobitki bo zmęczona jestem... Jutro zajrzę ale pewnie dopiero popołudniu bo rano muszę podjechać do pracy załatwić polisę ubezpieczeniową i mam zamiar na mieście sobie jakieś sandały kupić...A na 16:30 wizyta u kardiologa, miałam się zgłosić kontrolnie w 17/18 tyg a przyjdę w 20 tyg ![]() 3mam mocno kciuki za jutrzejsze wizyty!!! ![]() Miłego wieczorku
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-09 o 19:47 |
|
|
|
|
#604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wózek w takiej cenie aż krzyczy weź mnie Teściowa ![]() Cytat:
Cytat:
bo bym się podzieliła z Wami![]() Szwagier był taki miły że zerwał mi trochę,a reszta pójdzie na kompoty. Cytat:
Teraz mam 25 i mam wątpliwości czy starcza.Mam taki krem koloryzujący z Rimmela. |
||||
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś strasznego Zważyłam się i chyba jest kg czy nawet 1,5 do przodu. Chociaż u mnie waga jest ruchoma, jednego dnia pokazuje inaczej, drugiego inaczej
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam że u nas na wątku dużo ślubów i przeprowadzek ![]() Ciekawe czy my zdążymy się przeprowadzić przed porodem
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podstawówce lepszych ocen nie miałam Ja już chciałabym być po ślubie. Wiem, że mocno to przeżyję i będę miała mega stresa Jeszcze teraz w ciąży hormony mi szaleję, więc zapewne będę wyć na przysiędze Na zaręczynach wyłam jak Tż do mnie przemawiał to w kościele nie będę
|
|
|
|
|
#608 | ||
|
Zakorzenienie
|
też byłam na włoskich
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witaaam
![]() Idzie burza i to nie byle jaka :/ Cytat:
Super, że imprezka też się udała ![]() Wasze zdrówko Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś to był szał ![]() Cytat:
A teściówka Cytat:
Byłam dziś u koleżanki z pracy, która urodziła 12 dni temu córeczkę. Boooziuuu jaka ona malusia (52cm) i taka słodziuchna, że aż chciałam żeby moja kruszynka była już na świecie Zakochałam się w niej ![]() Potem nawiedziłam Ikeę, ludzi jak zawsze multum. Kupiłam co miałam kupić i wróciłam do domu ![]() TŻ wrócił cały i zdrowy, trochę zakręcony. Podsumowanie weekendu kawalerskiego było takie: ze wesele będzie ciężko przebić porównując z tym wypadem. Wiec zgony były totalne ![]() A co do ślubów - jutro odbieram suknię |
|||||
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
W Krakowie też burza :/ tzn- niby jest, ale jeszcze nie bezpośrednio nad moim rejonem. Ale błyska się i bije szalenie...
Tak sobie myślę, czytając Wasze posty: ja jeszcze absolutnie NIC nie mam dla dziecka czy siebie... Ale to nic a nic... I trochę się przeraziłam, że jestem zacofana.. |
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez myślałam że będę wyć jak bóbr, a ja z tych płaczących i łatwo wzruszających się nawet na reklamach ![]() Ale tylko wzruszyłam sie na błogosławieństwie i jak wchodziliśmy do Kościoła to nie mogłam drgania brody opanować.A potem już luz, trochę motylków w brzuchu,lekki niepokój.Nawet na przysiędze łatwo poszło, a mówiliśmy z pamięci ![]() A Wy kościelny czy cywilny,bo już się gubię
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
A mi zrobilyscie smaka na lody .. Zrobie sobie cala miske Z bita smietana I kłade sie przed tv na top trendy ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to musisz się pochwalić real fotką,jak dobrze pamiętam styl grecki
|
|
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miki gratuluję. Pewnie trochę będzie Ci na pocżatku brakowąc, ale jak dojdą dziciowe obowiązki to się szybko będziesz cieszyć ,że masz już za sobą
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwal się jaką wybrałaś ![]() Ile płacicie za USG 3D? |
|
|
|
#617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tym sensie że nie powtarzaliśmy słów po księdzu tylko nauczyliśmy się na pamięć całej formułki. |
||
|
|
|
#618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tylko ból głowy mnie nie dopadł, tego boję się chyba najbardziej. Kościelny Cytat:
U mnie na roku totalny wysyp ciężarnych. Jak profesor poprosił ciężarne jako pierwsze po wpisy to wstało nas spokojnie z 10
|
||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w cenniku widnieje cosik takiego 3d/4d- 190 zł
Nie wiem co oznacza to / czy do wyboru czy jak?Ale niedługo się dowiem bo kumpela idzie podglądnąć dzidzię.Już nie mogę się doczekać aż zobaczę filmik i fotki ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Tak inaczej niż standardowo
|
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się właśnie staraliśmy, zeby na naszym wszystko było trochę inaczej niż zwykle. Bo jak w tym samym roku co my mieliśmy w mojej rodzinie 6 innych ślubów, to już zaczynało się chyba trochę przejadać gościom
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co sądzicie o wkładkach laktacyjnych Dada? Podobno były/są w Biedronce za 5 zł-30 szt.To się raczej opłaca. |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6116.html
zdjęcie z neta real Wam pokażę po ślubie :PCytat:
Tak, jedli, pili i spali Jedyne co mi powiedział, to ze chłopaki wszystko super zorganizowali, przez weekend mieli własnego kucharza także im dogadzał a tak to siedzieli i się cały czas śmiali, wiec tyle wiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#626 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje wizyty i córeczkiw sumie trochę tak jak przewidziałam, tematu wczorajszej kłótni nie było, a TŻ momentami bywał "niegrzeczny" że musiałam mu przypominać momentami, że nie jesteśmy sami ![]() Cytat:
za pozytywne wynikiOj ale się dzisiaj działo, mój tata z teściem trochę na za dużo alkoholu sobie pozwolili, teść to ze wzruszenia (i z upojenia alkoholowego) w pewnym momencie zaczął płakać aż nie wiedziałam co robić :x ale generalnie wizyta wypadła pozytywnie. Teściowa zrobiła tyle jedzenia, że nie do przejedzenia hehe. TŻ twierdzi, że mi się buzia zaokrągliłam (nie widzieliśmy się kilka dni) W ogóle mama mi wczoraj przywiozła od babci spodnie z pasem, które kupiłam sobie do pracy. Wzięłam dobie dziś na przebranie, bo wieczorem to mi zawsze zimno, super wygodne do pracy będą idealne
|
||
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia z 4d w googlach mozna zobaczyc rozne.
Wiadomo ze jakosc zalezy od sprzetu , od tygodnia ciazy I od wielu innych cZynnikow .. Nie ktore sa poprostu brzydkie I jakies takie zniekształcone . Boje sie ze bede miala jakis straszny obraz swojego dziecka w głowie az do porodu. Dziwna jestem Wiem .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#630 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś okropnie spodobał mi się ten stojak na wanienke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Ale ta Twoja mama spryciula , dobrze że się tak zainteresowała zaoszczędziłaś dzięki temu trochę kasy ![]() Cytat:
![]() No fakt z 3 chłopaków na małą królewnę ciężko coś znaleźć ale liczy się gest ![]() Cytat:
pełen podziw ! ![]() I jeszcze wózek za 350zł ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny chyba wykrakałam sobie to że teściowa mogłaby mi zaproponować szperanie na strychu, wychodziłam od TŻta a ona dorwała mnie przy drzwiach i mówi że rozmawiała z córką i że mam przyjechać któregoś dnia z samego rana i przez cały dzień sobie szukać, przebierać itd. Powiedziała mi tylko tyle że tam jakieś łóżeczko mają ale łóżeczka mi nie dadzą bo Damiana siostra stara się o drugie dziecko (już 2 razy poroniła) i tym łóżeczkiem chce wywołać ciąże
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-09 o 22:31 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

a jeszcze mówie męzowi że xle sie czuje, ze brzuch mnie boli/ kłuje i sie martwie a on " mama mówi ze nic Ci nie będzie " o żaaaaal. 
,jednak taka składana była by u Nas bardziej praktyczna... bo miejsca za dużo nie mamy...
bo bym się podzieliła z Wami
Na zaręczynach wyłam jak Tż do mnie przemawiał to w kościele nie będę 

siedzę pół dnia konając z gorąca i marzy mi się choć kawałeczek małego loda

KCIUKI DLA ANI