|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Hej mamusie. Bylam 3 dni w polsce z tz u tescia,wybyczylam sie na maksa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Witam z rana z milką carmelową
![]() Gratuluję tc i Neni takze dla Ciebie ![]() Perse po wizycie dawaj znać bo to naczczo mi się też nie widzi ja tak miałąm jak wywoływali mi poród. Ale trzymam kciuki żeby było ok
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wchodzimy w 36 tydzień
![]() Tż wstał wczoraj, nawkurzałam się na niego, ale kurcze też muszę być wyrozumiała, bo ostatnio zasuwa tak, że się boję, że kręgosłup mu całkiem siądzie. wkurza mnie to, ze ja niewiele moge zrobic, zeby go odciazyc. U nas leje, wczoraj nawałnica z Wawy na szczęście juz do nas doszla o polowe lzejsza, ale nad ranem dzis byla spora burza i lało i dalej leje..... w nocy dostałam chyba kolki watrobowej, jak cos zjem czasem mi sie odzywa. teraz tylko ćmi wiec jest dobrze. jakby co to jeszcze przed porodem bede musiala zrobic proby watrobowe dla sprawdzenia. a reszta dolegliwosci bez zmian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
Charlize89
![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Rozeznanie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy. Troche to boli jak nie mozna liczyc na wlasna mame. Chce byc lepsza dla swojej corki. Z tego wszystkiego nawet sie nie pochwalilam, ze od soboty jestesmy z Anulka w 33 tc.
![]()
#3036 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ja to cały czas powtarzam, że chciałabym dobrze wychować swoje dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Rozeznanie
|
dzień dobry miałam ciężką noc wcale nie mogłam usnąć a jak już usnęłam to obudził mnie ból w palcach u ręki okazało się że tak mi palce spuchły że mi przez pierścionki krew nie dopływała więc szybko do łazienki zimna woda mydło i jakoś je ściągnęłam...
mam pytanie do was w wózku to podusie się podkłada pod główkę czy na płasko powinien maluch leżeć??
#3039 |
Zakorzenienie
|
Agrafka, u mnie tylko ból kolkowy z prawej strony, a swedzenie jak sie czasem pojawia to efekt suchej skóry i występuje sporadycznie. Jak się posmaruje to przechodzi.
Niunia, dziecie na płasko powinno, zadnych poduszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
wrzucam najnowsze statystyki i jak zwykle są jakieś zastrzeżenia co do listy
![]() JakKazdaInna jest na naszej liście mam, a pisała tylko w 12części i to 6 postów, nawet nie wrzucałam do statystyk dorzuciłam za to nowe mamusie, które mamy na liście i które się ładnie z nami udzielają maalwinaa trzeba przenieść do zaginionych mam koniec apelu, poniżej statystyki |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Perse pewnie ci cc zrobia. Maly juz bezpieczny wiec sie nie denerwuj, najwyzej tydzien w inkubatorze posiedzi (rodzinny przyjlad z tego roku z ta sama przypadloscia i jest ok).
Oliath ciesze sie ze schodzi, ale jak gin powie szpital to idz! Masz jeszcze inne dolegliwosci przeciez! Dzien dobry Wczoraj byla durza burza ze spac nie moglam. Ale o dziwo wyspana jestem! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3042 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do podusi: ja mam taką strasznie cieniutką podusie i ja będę używać ![]()
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Charlize, czytałam o Twoich problemach z Mama.... naprawde przykre, ze kobieta ktora Cie urodziła, wychowała ma tyle złosliwosci do Ciebie. Nie daj sie a Mama dla Anulki bedziesz cudowna
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeczytałam ciekawy artykuł, normalnie jakbym czytała o mojej koleżance
![]() http://kobieta.interia.pl/uczucia/ne...twa,nId,978007 A i jeszcze coś. Moja przyjaciółka powiedziała: "Wiesz jakbym była w ciąży to moim marzeniem jest wyglądać i czuć się w ciąży jak ty", normalnie pękam z dumy ![]()
#3045 |
Rozeznanie
|
No coz dziewczyny. Zawsze tak bylo, moja mama probuje sie dowartosciowac krytykujac innych i nie widzi nic zlego. Twierdzi ze ma prawo powiedziec komus "prawde" w oczy. Tylko jej nie mozna zwrocic uwagi. Pozyjemy zobaczymy co dalej bedzie. Najwyzej sie spakujemy i pojdziemy dalej i kobieta zobaczy jak to jest byc samemu. Bo na ojca liczyc nie moze. Oni sa malzenstwem z rozsadku. Raczej sie mijaja w zyciu.
![]() |
#3046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Zakorzenienie
|
Witamy się w 35 tygodniu
![]() Cytat:
![]() Współczuje tekstów mamusi.. moja tez chyba aktualnie na mnie obrażona ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
W sobote nie moglam się dodzwonić do labu, bo okazuje się ze musieli zamknąć wcześniej.....
no i dziś Pani mi mówi, że: WYNIK UJEMNY, bakterii nie ma, czyli nie będzie na to antybiotyku ![]() tylko nie rozumiem jednego: w badaniu moczu wychodza liczne bakterie a na posiewie ich nie ma... o co chodzi??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3052 |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Wstałam dziś z mega złym nastrojem... Oczywiście Małż oberwał ![]() Czeka mnie dużo sprzątania bo od soboty nie tknęłam palcem niczego w domu, a wczoraj grilowaliśmi to w ogóle syf się zrobił... Jeszcze została mi pościel niuńka do wyprasowania... A za oknem pogoda tak pękna że znów mi się nie chce nic robić tylko rozłożyć leżak i odpoczywać ![]()
#3053 |
Rozeznanie
|
Perse, Oliath trzymamy za was dziewczyny kciuki.
Widzialam w TV jakie zniszczenia zrobila ta ulewa w Warszawie i okolicach. Koszmar. Az dziwne. Bo u mnie upaly od kilku dni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3054 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Właśnie u mnie tak samo upały... a na południu powodzie...
#3055 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Perse- ![]() ![]() Czarownica- no i widzisz, mówiłam, że bakterii nie będzie toś mi nie wierzyła ![]() ![]() Oliath- dobrze, że to świnstwo powoli schodzi, mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma ![]() Neni- klaskam Ci już od samego rana niczym Rubik za tydzien nowy ![]() Charlize- bardzo przykro się czyta jak własna rodzona matka Cię traktuje i jak się do Ciebie odnosi. Podziwiam Cię, że jeszcze takie zachowanie wytrzymujesz mieszkając z nią, ponieważ ewidentnie Cię dołuje, poniża i zachowuje nie jak prawdziwa mama. Niestety, ale z tego co piszesz tak wynika ![]() Wczoraj mnie mało było, bo najpierw walczyłam z alergią, a wieczorem pojechalismy do rodziców Tżta..no i sukces- tej nocy wstawałam tylko 6 razy ![]() ![]() ![]() A no i się nie pochwaliłam- zaczynam powolutku kompletować wyprawkę ![]() Zakupiłam pampersy 1, dostałam fotelik do samochodu ten poczatkowy od przyjaciolki mojej mamy, do tego podgrzewacz do butelek i laktator ręczny Aventu (kij, że nie użyje, no ale się chwalę ![]() Dzisiaj też mnie mniej będzie, bo na 15 do lekarza, a o 19 widzę się z przyjaciółką ![]() ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |||||||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja po dłuższej nieobecności- wróciliśmy w sobotę z wycieczki (Warszawa, Kraków). Było baardzo fajnie tylko po powrocie okazało się, że nie mam internetu w domu, teraz piszę od Tż.
Nadrobiłam kilka ostatnich stron- Perse trzymaj się dzielnie ![]() Pewnie mnie tu teraz może nie być- chyba, że naprawią mi sieć ![]() Buziaki dla Was wszystkich, jak będę miała okazję to się odezwę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu tak wychodzi to nie mam pojęcia |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
En, zbuziakuje Cię za to Maleńka
![]() ![]() ![]() ---- Tż poukładał tak sprawy, że dziś ma wolne, właśnie mi zakomunikował przez tel ![]() Tak więc zaraz znikam, bo póki mogę jakoś z rana jeszcze funkcjonować to załątwimy kilka spraw, włącznie z Teściowa bo tam serniczek dla mnie bezcukrowy i kotleciki z kurczaczka czekają ![]() Przestało padać, a wilgoć w chałupie w każdym kącie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | ||
Zakorzenienie
|
Hej,
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Pisałam już, że znam podobny przypadek, nawet jak zrobią cc i mały poleży w inkubatorku to nie oznacza, ze musi być źle. To dizecko o którym mówie ma 3 latka, rozwija sie prawidłowo, a w ciąży była podobna sytuacja. Jesteś pod dobrą opieką i to jest najważniejsze. Mocno ściska i trzymam za Was ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.