|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
- zacząć monitring u starej ginki (musiałabym dzisiaj albo jutro jechać na pobranie krwi) - zapisać się do polecanego dr Skweresa z Gamety - tylko ze czeka sie ponoc 2-3 tyg czyli ten cykl stracony - odpuscic sobie ten cykl i starać się nie mysleć o starankach (jaaaaasne ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Eh ide się upić albo chociaż na lody ![]()
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po podjętej decyzji poszłabym na lody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Wtajemniczenie
|
nic się nie martw, za kilka dni zaczniesz znów działać ![]()
#3304 |
Raczkowanie
|
#3305 |
Zadomowienie
|
Magdawe, głowa do góry, przynajmniej cykl się zakonczył i juz zaczął się nowy, za chwilę będzie można działać dalej
![]() ja miałam megaciężki tydzien w pracy, nie wiem jak sie nazywam, na szczescie w weekend nie mam dyzury i zapowiada się owu, zatem działamy ![]() kochane, pojawiła się nowa fajna stronka z pocztą tymczasową: migmail.pl - generujecie sobie takie tymczasowy adres mailowy, wysylacie na niego zaproszenie, odbieracie, rejestrujecie niby nowego uzytkownika i dostajecie na konto 10 punktow - i tak 10 razy ![]() no i oczywiscie rzadko ostatnio pisuję, ale co dzień, dwa nadrabiam czytanie wątku. fajny ruch tu jest ostatnio, ale pewnie w weekend jak zwykle zamilkniecie ![]() justiii, oddaj nam te swoje mdłości:P Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-06-07 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapisałam się na monitoring u starej ginki, porobię badania hormonów, a do dr Skweresa pójdę już z kompletem badań i zdjęć USG. Na tę wizytę mam przyjśc z mężulkiem, może też u niego znajdzie jakies przyczyny ![]() Kasy pójdzie mnóstwo ale już rozmawiałam z TŻ i powiedział, że remont, jego wyjazdy i wszystko inne może poczekać. Kochany jest.
![]() |
#3307 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja tak na szybciutko dzisiaj, bo coś nie mam weny na pisanie
![]() Pradip - dzięki za odpowiedz ![]() ![]() ![]() Magdaweo - ![]() A teraz co u mnie - byłam dzisiaj na usg, pęcherzyk urósł do 19mm, juz tylko jeden i to w innym jajniku niż ostatnio było widać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3308 |
Zadomowienie
|
Gegge - może wcale @ już nie dostaniesz
![]() Za to u mnie się chyba szykuje na jutro lub najdalej pojutrze - temperatura spadła, tak jak w zeszłym miesiącu... ![]() Nie wiem czemu tylko od wczoraj mnie kują jajniki. Ten miesiąc sobie odpuściłam, ale ten nadchodzący też mam plan iść w końcu na monitoring, a TZ na badanie nasienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj cały dzień boli mnie brzuch tylko z jednej strony i wkrecam sobie że zrobił mi się pewnie torbiel na jajniku> Wiem jestem porąbana ![]() A co z Twoją prolaktyną? Jakie masz wyniki? Ja podstawową prolaktynę mam w normie, tylko po MCP podwyższoną x12 więc sporo ale żaden lekarz się tym nie przejął. Na własną rękę zażywałam ziołowy lek na to -Castagnus ale albo na mnie działał, albo 1,5 cyklu to było za mało ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]()
[CENTER]02.06.2012 - Panna W. ---> Pani S. ![]() ------------------------------------------------- Czekamy na fasolkę ![]() Edytowane przez magdawe02 Czas edycji: 2013-06-07 o 22:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Kochane dziś jest międzynarodowy dzień sexu, więc brać się za swoje grzechotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś najgorszy dzień na morzu czerwonym ![]()
![]() |
#3312 | |
Rozeznanie
|
Witam się weekendowo
![]() Zaraz jedziemy na wakacyjne zakupy, wiec nie będę miala czasu pisać, ale jak będziecie aktywne to na pewno będę podczytywac ![]() Justiii - my mamy międzynarodowy weekend sexu ![]() ![]() ![]() ![]() Magdaweo2 - przykro mi, ze @ przylazla ![]() ![]() Co do prolaktyny, to cały czas mi skacze - raz mam w normie, a potem znowu podwyzszona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Rozeznanie
|
A co tu taka cisza dzisiaj???
![]() ![]()
![]() |
#3314 | ||||
Zakorzenienie
|
Cichutko siedzicie coś
![]() ![]() Ja dziś cały dzień spędziłam na dworze z prawie 500 dzieciaków. Głowa mi pęka, plecy mam zjarane ale ciesze się bo jutro powtórka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Doczytałam że przez cały weekend nie odklejacie się z mężem od siebie? I bardzo dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() A u mnie chyba znów coś dziwnego się dzieje. Od wczoraj jakoś tk mi dziwnie w dole brzucha i rozciągliwy śluz się pojawił a dopiero mam 7dc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Mnie jak bolą, zawsze z prawej nigdy z lewej, to jest taki rwący ból. Najbardziej czuć go przy siadaniu i gwałtownych ruchach. Zdarza się, że coś zakluje
![]() Tak to wyglądało u mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3316 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, chciałam do Was dołączyć (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie do swojego grona). Zaczynam starania o pierwszego dzidziusia. Dziś zaczyna się mój 2gi cykl starań. Do dziś miałam nadzieję, że się udało za pierwszym razem, ale niestety z samego ranka powitała mnie @. No nic, to dopiero był pierwszy cykl starań, więc nie ma stresu. Jestem zaopatrzona w testy owulacyjne i za 5 dni zacznę je robić. W ostatnim cyklu test owulacyjny pokazał mi dwie krechy w 12dc. W 12 i 13 dc przytulałam się z mężem, ale jak widać bez efektów. Mam nadzieję, że tym razem będzie przytulanie bardziej skuteczne. Miło się czyta to form wiedząc, że nie jest się samym oraz widząc udane starania ma się ogromną nadzieję i wiarę w sukces
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zadomowienie
|
Dagietka, witamy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3319 |
Przyczajenie
|
No ja właśnie tak myślałam, że siup raz i po sprawie. A tu się okazuje, że to nie takie proste, aby się wstrzelić we właściwy dzień. Koleżanka moja się starała 5 cykli. Wyliczała dni i starała się wcelować, ale bez skutku. W 6-tym cyklu przytulała się z mężem co drugi dzień i w końcu się udało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3321 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#3322 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3323 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gegee jak tam zakupy przedurlopowe? Rozumiem że to przez męża cały weekend nie zajrzałaś na ovu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |||
Rozeznanie
|
Ale tu ostatnio cichutko
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego - nie pomogę, bo ja chyba jednak nic nie czuję ![]() ![]() ![]() ![]() A globulki jakie bierzesz? może Ci się wcześniejsza owu szykuje ![]() Cytat:
![]() Chyba nam wszystkim wydawało się, że to prosta sprawa.... a tu jednak trzeba się trochę narobić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Weekend szybko minął, stanowczo za szybko...Oczywiście nie zabrakło czasu na działania ![]() ![]() Byłam też dzisiaj na usg, żeby skontrolować co i jak z pęcherzykiem. No i bajka ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa... no i dostałam na prolaktynę ziołowe coś - Mastodynon. Mam brać już od dzisiaj.
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki! jesteśmy w podobnym momencie cyklu, nic tylko czekać ![]()
![]() |
#3326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Taaaaa... teraz ta najgorsza faza cyklu... dłuży się zawsze niemiłosiernie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak, z tydzień minimum:/ no nic, czekam cierpliwie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja brałam Castagnus ale na własną rękę. Lekarz nic mi nie przepisał na podwyższoną prolaktynę po MCP. O Mastodynonie pierwsze słyszę, muszę sobie o nim poczytać...
[CENTER]02.06.2012 - Panna W. ---> Pani S. ![]() ------------------------------------------------- Czekamy na fasolkę ![]() Edytowane przez magdawe02 Czas edycji: 2013-06-10 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Rozeznanie
|
Trzymam za Ciebie kciuki
![]() Ja to chyba co najmniej dwa tygodnie chce odczekać. Tzn.najbardziej to w ogóle nie chce czekać, nie chce o tym myśleć i się nakręcać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- To jest chyba na bazie tego samego co castagnus. A Ty długo bralas?
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętasz że ginka Małgos powiedziała jej to samo co Tobie? A historia lubi się powtarzać ![]() U mnie do owulacji jeszcze kilka dni wiec zbieram siły chociaż znów mężowi wypada ta gorsza zmiana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.