|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Czy ktoraś z Was nie ma moze jakiegoś niepotrzebnego kremu na ciemieniuchę odsprzedać?
|
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08
Hej. A ja zaraz musze leciec do szkoly, potem sie pouczyc... jutro mam 2 egzaminy. Trzymajcie kciuki.
Brumku ja zawsze u neo spotykalam dziewczyne zreszta bardzo fajna ktora lezala ze mna na sali. Urodzila w 29 tygodniu Kubusia. Ale Julek przy nim sie duzy wydawal choc jak na noworodka byl maly ![]() Scio ja mam ale nie wiem jak z terminem waznosci. Musze sprawdzic. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Cytat:
Nakładałam na dwie godziny przed kapaniem, póżniej myłam głowe i wyczesywałam. Poschodziło. Ale jezeli to juz poważne zmiany to nie wiem. Cytat:
![]() Cytat:
Mój Karol przy Twoim Tymku tez pewnie wydawałby się sporo starszy. Masz małego synusia i też troszkę inaczej patrzysz na inne dzieci. Ale ja zawsze chciałam żeby moje dzieci były małe, a one tak szybko rosną ( i są większe od innych dzieciaków - Karol ma 95 cm ) i mam wrazenie że ich dzieciństwo przymyka mi przez palce. Staram się cieszyć każdą chwilą z chłopcami, ale czas pędzi nieugięty. A dziś pogoda jest po prostu przepiękna. Kocham zapach świezego powietrza pomieszanego z świeżo skoszoną trawą. Już dziś na dworze byłam jak tylko wstałam w pizamie musiałam sprawdzić jak jest.
|
|||
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Witam!
Myha Gratulacje!!!!!!!!Witamy Natalke ![]() Ja tylko na chwilke, u nas znowu mnóstwo problemów...z tż praca...nie mam już sił-odezwe sie jak wszystko ogarniemy ![]() Buziaki! |
|
|
|
#2075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ten wyglądał na 4 latka. Miał cm 97 cm! Kobieta mówiła, że już z ubrania mu na 110 kupuje, bo ze 104 wyrasta ![]() Cytat:
Mam nadzieję, ze to nic strasznego i ze szybko sytuacja się unormuje ![]() Dzień dobry ![]() Pogoda ładna, więc może grill się uda. Jeszcze kończę marynować cukinie i sałatki robić, bo jedziemy z własną wałówką
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiaj już zaliczyliśmy Targi Książki dla Dzieci Jakichś mega atrakcji dla takich maluchów nie było, ale wystarczył sam fakt, że w jedna stronę jechaliśmy autobusem, a w drugą tramwajem. I oczywiście mamy kolejną książeczkę z naklejkai o ciężarówkach Musieliśmy dość szybko skończyć zwiedzanie targów, bo pora drzemki się zbliżała, a wtedy Koziołek Matołek może faktycznie każdego wystraszyć![]() Gomra ja gdy mieszkałam w domu, to nieraz w piżamie po podwórku biegałam A na te duże dzieci tez jest sposób - zawsze mozesz pomyśleć o jakimś jeszcze jednym małym![]() Chelsea powodzenia na egzaminach! Scio u nas na ciemieniuchę najlepiej sprawdziła się zwykła parafina (ok. 1zł) Brumek ja też znam takie duże dzieci. A ubranka rozmiar 104/110 to ja kupowałąm dla mojej 5-letniej bratanicy
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym mieć trójkę dzieci, i jak finanse i zdrowie ( i małżonek) pozwolą to za 6 lat zajdę w ciąże ![]() Teraz jak Karol jeszcze trochę podrośnie i pojdzie do przedszkola, planuje w końcu zrobić studia, bo ilez można odkładać. Gdybym zrobiła planowo, to już bym była inż mgr. |
|
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam studia, gdy teoretycznie mój rocznik juz skończył
Fajny jest taki powrót do szkoły po paru latach
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie się minęliśmy...my byliśmy w biegu, na pół godziny, ale kupiliśmy co nieco, mamy m.in. Pana Kuleczkę z podpisem autora ![]() A teraz wpadłam na moment przy okazji karmienia, bo goście są. Potem napiszę więcej. Ale w kalendarzu muszę zapisać, bo chrzestny przyjechał
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ale puściutko dzisiaj
pewnie to przez pogodę ![]() u nas dzisiaj upał normalnie ![]() Chelsea kciuki za egzamin! Isia oj a co się dzieje! kciuki zaciskam mocno żeby problemy jak najszybciej się rozwiązały! co do dzieci to Hania w swojej grupie najwyższa Ala do malutkich też nie należy zresztą ostatnio je mierzyłam i warzyłam ![]() Hania 20kg i 116 cm (więc już wiem dlaczego niektóre spodnie na 116 zrobiły się nagle krótki) a Ala 14 kg i 92 cm ![]() no i byłyśmy dzisiaj na spacerze i zaszłyśmy do kwaciarni dokupiłam sobie kwiatki na balkon a Hania dostała coś w gratisie ależ się ucieszyła ![]() same zobaczcie
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Mnie choroba rozłożyła na całego, nie jestem w stanie się na niczym skupić. Mam nadzieję, że katar pójdzie precz i będę mogła znów myśleć...
dobrej nocy, miłego weekendu! |
|
|
|
#2082 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć, wczoraj porządkując szafę Ali trafiłam na bodziaka, którego ostatnio jej kupiłam http://bibidreams.pl/pl/61-body-citron.html Rozmiar 98!!! Od razu były za duże na nią, a teraz gdy też na noc nie zakladamy pieluchy, to do spania ich nawet nie moge wykorzystać. Także ani razu nie ubrane, nawet nie wyprane po zakupie. Jakby któraś mamusia chciała dla swojego smyka (dużegooo i z pieluchą ) z chęcia je oddam, bo szkoda, by tak przeleżały..---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
No i duże dziewczyny. oja prz tym samym wzroście wazy 12kg od dłuższego czasu. |
||
|
|
|
#2083 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
domyśliłam się, że mogą Ci się spodobać ![]() ja całkiem dobrze, nie ma czasu rozmyślać o sobie jak Żbik dokazuję ![]() Cytat:
póki co to 10 tydzień i nie mam mdłości Cytat:
![]() Myha !! gratulacje moja kochana!!!
|
|
#2084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Coś te choroby się do Was za bardzo przyczepiły ![]() Zdrówka!!! My wczoraj byliśmy u tych znajomych. Mówię Wam, serce pęka Wiele lat upłynie zanim te dzieci dojdą do siebie, poczują się pewnie. Naprawdę serce pęka...
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Aania, ale super że udało Wam się kupić książkę z autografem "Pana Kuleczki". Aż nie chce się wierzyć, że nasze maluchy teraz zaczynają swoje imprezy urodzinowe.![]() Isia, o kurcze, co się dzieje? Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji. ![]() Mme_Audrey, zdrówka, nie daj się choróbsku. ![]() Chelsea, przekazuję wirtualnego kopa w tyłek Iwa, lada moment adoratorzy będą Hanię zasypywać takimi kwiatami- prześliczna jest! Brumku, czyli grill się udał? U Nas popołudniu lało potwornie. Takie dzieci z przejściami na pewno potrzebują czasu, żeby dostosować się do nowej sytuacji. Jestem pełna podziwu dla Twoich znajomych, na pewno będą wspaniałymi rodzicami.Ten chłopiec o którym wcześniej pisałaś rzeczywiście ma imponujące wymiary. Mój trzyletni chrześniak nosi ubranka na 110, a wychodzi poza skalę centylową i jest w żłobku największy. Niesamowity zbieg okoliczności, że się spotkałyście. Ja do dzisiaj sobie pluję w brodę, że nie wzięłam numeru od mamy Piotrusią z którą leżałam na sali.
|
|
|
|
#2086 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Gejów mamolów
![]() aaaaaaaaaaaale pogoda aż żyć się chce Cytat:
zaczepia mnie zawsze pewien niewysoki przystojniak ![]() co do śmietanowca to już miałam się do niego zabierać kupiłam nawet śmietanę która rzadko gości w mojej lodówce i okazało się że wiśni nie mam wiec upiekłam kruche z rabarbarem i kruszonką i wyszło obłędnie pyszne wiec obłędnie dużo go zjadłam a że moja waga jest ostatnio w opłakanym stanie, nieszybko coś upiekę Marzenko, miałam wcześniej pisać, że Hania zachwyca mnie swoją dorosłością( z plecakiem-pingwinem wygląda jak rasowy przedszkolak) jej podejście do nocnika plus świetne gadanie jest niesamowite Cytat:
Cytat:
napisz jeśli możesz coś wiecej. Cytat:
Hania z kwiatkiem, cudowna niedługo będzie śliczną panną, która niejedno serce podbije pieleszko a kiedy piknik, bardzo fajna inicjatywa Cytat:
a miałam wam coś zacytować jedziemy z Jasiem rano autem (ja do pracy, on do babci) i Janek pyta: -a po chlebek? -mamy słonko jeszcze chlebek, dziś nie musimy kupować-tłumaczę Jaś rozkłada rączki i smutno reasumuje -Nie ma po chlebek.
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa, zapomniałam napisać
Scio, rewelacyjnie prowadzisz Gagatkowy blog , tylko czemu wpisów tak mało? ![]() Brumku, a Tobie miałam jeszcze napisać, że masz świetnego kucharza. ![]() Swoją drogą zakochałam się w nich, na pewno będziemy robić kombinacje z innymi owocami- np. jagodami. ![]() Teliczku, mało tu Ciebie. Co u Was, jak postępy przeprowadzkowe?Edit: Wywołałam wilka z lasu. Dziecięce rozumowanie i prostota przekazu rozkładają mnie na łopatki. Uroczy Jaś Zrobiłam po raz pierwszy chłodnik litewski. Myślałam, że Hani nie będzie smakować bo buraków w żadnej innej formie nie chciała tknąć. Zaskoczyła mnie swoim przeciągłym"ach dobje".
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-06-09 o 12:37 |
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() MONIKA też bym miała takie podejście do sikania MARZENA dla mnie zbędny gadżet, nie wyobrażam sobie nosić ani wozić takich pierdół, bo z doświadczenia wiem że albo bym zapominała i szukała toalety, albo poszła w krzaki z Emilie. My dzisiaj basen wystawiliśmy, woda nalana i się teraz grzać musi :P |
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za komentarze zdjęcia Hani
![]() a wiecie jak mi w kuchni ta Lilia pachnie hmmmm ![]() Shira super, że mdłości nie dokuczają!! mi niestety nie dane było obyć się bez takich sensacji. z Hanią to była masakra totalna. z Alą lepiej, ale też nie najfajniej ![]() Brumku szkoda tych dzieciaczków ![]() one wcześniej ze swoimi biologicznymi rodzicami mieszkały? hehe Telik uśmiałam się z dialogu z Jasiem ![]() Marzenko super, że Hani chłodnik zasmakował ![]() buraczki to jednak zdrowe są Ala lubi barszcz czerwony, ale tylko z zakwasu tak więc jak tylko mam dostawę buraków od teściów o robię zakwas, zlewam do słoików i jest ale Ala lubi konkretne smaki a barszcz wtedy kwaskowaty jest ![]() hmm chyba sama sobie smaka teraz zrobiłam ![]() Żaneta, ale fajnie Wam z basenem!!! byliśmy dzisiaj trochę na działce. no, ale podejrzewałam, że tak będzie - posiedzieliśmy godzinę i nadeszła burza...a wracając chcieliśmy na dworzec podjechać żeby dziewczyny pociągi sobie pooglądały. no nic - może w tygodniu podjedziemy. myślimy też nad jakąś niedaleko wycieczką pociągiem ![]() i mamy zgryza z urodzinami Ali. myślałam zrobić w sb, ale mój tata na noce pracuje. chyba znowu impreza na kilka rat będzie zrobiona :/
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() a jednak ![]() Biedne dzieciaczki.... dobrze, że wreszcie trafiły na ludzi z tak wielkim sercem.Cytat:
ciekawe czy jak wejdzie za kilka dni w trzeci rok życia to wreszcie bunt dwulatka minie ![]() Cytat:
![]() Teiczku, Ty nic takiego o wadze nie mów, bo po pierwsze nie wierzę a po drugie wpędzasz ludzi w kompleksy ![]() ![]() Nam się urodzinki nawet udały, teścia nie było ale teściowa działała za dwoje ( ), Adaś ucieszony bo szalał z dziećmi, pogoda dopisała więc dało się grillować a wczoraj siedzieliśmy sami bo TZ do pracy pojechał, więc dzień nieciekawy Pokażę Wam tort, ale nie śmiejcie się bo paskuda wyszła szyba zjechała już po przyklejeniu więc nawet nie poprawiałam, żeby bardziej nie popsuć. Ale za to chyba smakował Ostatnie zdjęcie to jedyne, jakie mam zrobione w sobotę strój średnio elegancki ale impreza była bardzo na luzie
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-06-10 o 07:37 |
||
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Ad. strojów to potrzebuję jeszcze rady, pewnie też się pośmiejecie
czy według Was wielkim nietaktem jest założenie do chrztu dziecku ubrania po starszym bracie? Mam taki plan, a ostatnio znajoma mnie zaskoczyła trochę bo szuka garniturka dla syna, twierdząc że to wstyd żeby dwóch chrzciła w tym samym, nie wypada i w ogóle jak by to na zdjęciach wyglądało.... A ja ubranko Adasia trzymam cały czas
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Aaniu super torcisko! dopiero jak napisałaś o szybie to się dopatrzyłam o czym mówisz bo wcześniej nie zauważyłam ![]() ale z Ciebie zgrabniacha! i widzę taką kolejkę jak moje dziewczyny miały. piszę miały bo zajechały 2 sztuki lokomotywy ciufcie nie wytrzymały tego ile Ala chciała nimi jeździć ![]() co do strojów to absolutnie bym się tym nie przejmowała tylko ubrała garniturek, który masz ![]() wstydy kompletnie w tym nie widzę
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa śliczna Hania!!!!
Aniu śliczny tort! Adaś super na ślizgawce, a ostatnie zdjęcie mnie rozczuliło..taki Bartuś wtulony w mamę, super Brumku ojej, aż się serce kroi jak się czyta...jeszcze raz wielkie dla znajomych, że okazali tyle serca i przygarnęli te dzieci!Teliku ja też jakoś nie wierzę, że z Twoją wagą coś nie tak piknik w przyszłą sobotę, 15 czerwcaz dialogu z Jasiem się uśmiałam.dzieci są przeurocze w swoim postrzeganiu świata. Shira super, że ciąża nie daje się we znaki ![]() mme-Audrey zdrówka! isia trzymam kciuki żeby się wszystko szybko "wyprostowało" Monia dobre podejście do spraw "majtkowych" witam się u nas cały weekend było pięknie. jak dla mnie nieco już za ciepło w sobotę jeździliśmy na rowerach i obżeraliśmy się truskawkami (Hania stale wołała o dokładkę "mamunia kukawki daj!"), a wczoraj spędziliśmy dzień u moich rodziców na wsi - cały czas na podwórku. w nocy popadało, ale teraz znowu cieplutko i słońce się pokazuje ![]() AAniu właśnie też bym się nie przejmowała i założyła Bartusiowi strój po Adasiu! sama dla Hani miałam wszystkie ciuszki po kuzynkach. Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-06-10 o 08:07 |
|
|
|
#2094 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję kłopotów...Cytat:
![]() Cytat:
A tak apropo, to kupiłam ostatnio mamie bukiet goździków z liliami i w nocy musieli na balkon wynosić tak ich zaczęło dusić lilie mają jednak bardzo intensywny zapach-duszący.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak się robi?Cytat:
Super, że urodziny udane. A Ty z Bartusiem wyglądasz tak słodko ![]() Cytat:
Hej hej. Ale narobiłyście smaka tymi przeróżnymi ciastami, na szczęście w pracy miałam do kawki biszkoptowe z truskawkami i szarlotkę po wczorajszych urodzinach taty.Brumciu-ale miałaś pomocnika Marzenko i na czym stanęło z tą nakładką? Telik-Ty i kłopoty z wagą ![]() Weekend minął dosyć intensywnie- prawie całą sobotę malowaliśmy z P. mieszkanie(dzieci były u mamy)aż mi się w głowie kręciło od farby, ale wyszło świetnie niby było do pomalowania tylko wokół okien(po wymianie), ale zachaczyłam jeszcze przedpokój i tak od połowy w dół pomalowałam-ale wyszło dobrze, bez śladów.A po malowaniu sprzątanie i to porządne, bo wcześniej P. ściany docierał, więc pełno kurzu.A niedziela na urodzinach u taty ![]() Zastanawiam się nad kupnem takiego stolika z krzesełkami z ikei http://allegro.pl/ikea-2-szt-krzesel...265099992.html co o nim myślicie? tylko muszę porządnie wymierzyć u Julci w pokoju, bo niewiem czy nie wstrzymać się z zakupem do czasu naszej przeprowadzki do salonu, to wtedy stałby u Jusi, albo u Macia. Wiecie co-jak jest Julcia z moją mamą to jest przegrzecznym dzieckiem, słucha się niesamowicie, grzecznie się potrafi bawić jedną zabawką długi czas, a jak tylko ja pojawię się na horyzoncie, to zaczyna buczeć-nie da mi się ruszyć na krok, ale nie słucha się mnie , reaguje placzem na moje zakazy i wogóle jest bardzo niegrzeczna. Może mi to ktoś wytłumaczyć z psychologicznego punktu widzenia. Przykro mi, że z innymi osobami jest grzeczna, a ze mną potwór. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-06-10 o 08:35 |
||||||||||
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko teraz tak ma szybko
osobiście nie lubię tej serii z Ikei - tego Mammuta to oczywiście tylko moje zdanie, ale te komplety są u nas w przychodni i dla mnie te krzesełka to jakieś strasznie wywrotne są i ja jednak wolę coś cięższego. dziewczyny mają coś takiego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...699/#/00153700 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...859/#/40153703 i jestem z tych mebelków zadowolona, ale one takie trochę cięższe są ja już widzę jak dziewczyny same przenoszą ten stolik Mammuta i te mebelki po całym mieszkaniu latają
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko mam podobnie z Hanią. jak przebywa z nianią to jest "grzeczna"( nie lubię tego określenia, ale inne ciężko sformułować
). niani się "słucha", ładnie się bawi,itp.. jak ja jestem to nie nazwałabym jej potworem, ale też nie daje mi nic zrobić, mamunia musi być "tu, tu" czyli tylko tam, gdzie jest Hania.. dużo by pisać. ale się tym nie przejmuję. myślę, że jest po prostu stęskniona za mną jak wracam z pracy. no i też pewnie trochę wynika z tego, że niania ma dla niej 100% czasu, a ja niestety nie...(bo wiadomo, muszę chociażby obiad odgrzać, zamieść, pranie rozwiesić czy zwyczajnie usiąść na minutkę...). i pewnie stąd Haniowe rozdrażnienie ![]() a co do mebelków, to ja tak jak Iwa nie jestem fanką mammuta (wielkie to jakieś takie...). mamy jedynie stołeczek z tej serii, ale stolik mamy ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50177671/ i krzesełko do tego z tej samej serii. stabilne, fajne, wielkość odpowiednia dla naszych dzieciaków. jedyne co to polecam stolik przejechać wcześniej lakierem - o ile będzieCi przeszakadzało, jak Julcia go "zabazgra". bo Hania swój zarysowała przy okazji różnych swoich plastycznych atrakcji, ale akurat mi to nie przeszkadza. w końcu to jej stolik ;-) Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-06-10 o 08:44 |
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmowałabym się, ale... ja jestem mega sentymentalna, Agatki sukieneczkę trzymam w pudełku z pamiątkami i pewnie jak kiedyś będę mieć drugą córkę, kupiłabym jej nową. My mamy krzesełka z mammuta. Moim zaniem fajne są. Leciutkie, Agata sobie przestawia. Stolik dla mnie trochę za lekki, więc nie braliśmy tylko M. zrobił w pracy. Marzena dzięki. Ostatnio miałam dużo spraw związanych z zakończeniem studiów i żyje w niedoczasie, ale juz nie długo na blogu pojawią się nowe posty |
|
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tych mamut juz napewno nie kupię-faktycznie do nieczego one. Sklaniam sie ku kritterowi, ale kurczę z tym miejscem muszę jeszcze cos wykombinować. |
||
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
dzis dogorywam po weselu. dzieci byly naprawde grzeczne jak na swoje mozliwosci. kinga wytrzymala do 22, artur do 2 w nocy. nie rozrabialy, nie marudzily, kinga olsnila wszystkich tancem ma chyba wiecej zdjec niz panstwo mlodzi artur odwalil numer pt "rzuce sie przez cala sale na kolanach jak jakis rockman na koncercie" i zrobil to kilka razy ja skapitulowalam o 4. dzieci same w pokoju spaly. kinga wybudzila sie tylko jak artur przyszedl do pokoju bpo bardzo wariowal pod prysznicem - spiewal itp. rano niestety kinga wstala o 7 a artur godzine pozniej. niezawionione wstanie bo maz ich obudzil (niezle sie wstawil, mam z niego ubaw). rano poszlismy nad jezioro, dzieci powariowaly w piachu, pokapaly sie anwet bo pogoda byla rpzednia. potem, na poprawinach tez na godzine je tam zabaralam by sie ubrudzily tym bardziej ze kolezanka artura z miejscowosci tesciow byla. to we 3 wariowali, tyle ze bez kąpieli. za to kinga dzis troche kaszle, a w nocy narzekala ze jej zimno. goraczki nie miala jednak. mam nadzieje ze sie nic nie rozwinie. ogolnie udana impreza, tylko strasznie mi sie chce spac i pewnie zaraz sie kimne
|
|
|
|
#2100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Jest może któraś zainteresowana 20% rabatem na zakup łagodnego płynu do ciała i włosów z Johnson(do wykorzystania w rossmanie). |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

) i mam wrazenie że ich dzieciństwo przymyka mi przez palce.
musiałam sprawdzić jak jest.

Wiele lat upłynie zanim te dzieci dojdą do siebie, poczują się pewnie. Naprawdę serce pęka...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
współczuję kłopotów...
lilie mają jednak bardzo intensywny zapach-duszący.