|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Mój brat jak się urodziłam to zrzucał mnie z łóżka, bił, wynosił moje pampersy do kosza ze spinaczem na nosie i raz mama przyłapała go jak złapał mnie za bety i szedł ze mną na balkon ![]() |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Moja mama mi opowiadała, ze jak się miała urodzić moja młodsza siostra [miałam wówczas 2 lata], to najpierw miałam fazę zazdrości, a pod koniec ciąży- wymyśliłam sobie, że to będzie moja lalka I jak się urodziła, chciałam ją koniecznie w takim wiklinowo-kartonowym wózku lalczanym wozić Więc wiesz: jeszcze się moze jej odmienić..
|
|
|
|
|
#663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie chciał Cię tylko dotlenić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
ja sie nie spalilam wcale,troche sobie w niedziele posiedzialam na sloncu i generalnie opalam sie odrazu na brazowo (no kilka razy w zyciu przegielam z iloscia h na sloncu,ale to kiedys)...ale po prostu sie zastanawiam czy trzeba w ciazy jakos bardzo mocno unikac tego slonca,czy po prostu chronic newralgiczne czesci (twarsz,brzuch,piersi)...
|
|
|
|
#666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w poniedziałek, od wczoraj w 22 tygodniu, lęcę nadrabiać
aż 10 stron się uzbierało przez week.... za dzisiejsze wizyty
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w poniedziałek.
Co do opalania to ja niestety nie mogę na słońcu długo siedzieć bo zaraz głowa mnie boli. Wcześniej też jakoś specjalnie nie przesadzałam, ale miałam spokój z głową. Więc z mojego opalania zostaje mi tylko balsam brązujący Mam do was takie pytanie, czy was też pobolewa podbrzusze? Nie mam jakiś innych dolegliwości, ale od jakiegoś tygodnia tak mi tam coś ćmi. No i oczywiście jak to ja, na ostatniej wizycie zapomniałam się zapytać mojego lekarza. Muszę sobie zacząć pisać kartki z pytaniami. Zaczynają mnie powoli pobolewać lędźwie, a i boczki od spania też. Z deszczu pod rynnę. Ale mam zamiar wybrać się w końcu na basen Może w końcu mi się uda.
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Tempo macie zawrotne, przez weekend mnie nie było i 15 stron do przeczytania
ale za to doczytałam, jak wiele z Was razem z ciążą przygotowuje się do ślubu, przeprowadzki itd. Podziwiam ja się cieszę, że te przygotowania i remonty już za mną. Pogoda nas nie rozpieszcza - wczoraj byłam u rodziców na działce letniskowej i było piękne słoneczko, nawet trochę się przypiekłam (na razie żadne plamy nie wyszły), ale już jak wracaliśmy to wpadliśmy w sam środek burzy, a dzisiaj u nas we Wrocławiu ciemno, szaro i ponuro. Zaraz wezmę się chyba za dalsze sprzątanie szafy i planowanie wakacji. Była może któraś z Was na Węgrzech? Bo chcemy jechać w tym roku na Balaton, ale kompletnie nic nie wiem - jak tam jest, czy warto itd. Powodzenia na dzisiejszych wizytach, może jakieś dzieciaczki pokażą co mają między nogami ![]() anulka, córka na pewno będzie zazdrosna, tego nie da się uniknąć. Może postaraj się w rozmowach z nią zwrócić uwagę na fakt, że ona też będzie się młodszym rodzeństwem opiekować, uczyć je życia, a później jak dzidzia podrośnie to będzie się mogła z nią bawić. Tak, żeby córce pokazać , jaka więź będzie łączyła ją samą z nowym dzidziusiem.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-06-10 o 11:58 |
|
|
|
#671 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle na raty ![]() Cytat:
Mi się jeszcze poród nie śnił ![]() Cytat:
![]() Nie wróciłabym już do tych czasów,do nauki znaczy się Cytat:
Ja to się kiedyś z płaczem obudziłam,chodziło w śnie o Tżta ale nie pamiętam o co dokładnie.Ale nie mogłam się uspokoić.Ach te sny ![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie dzisiaj przywitała mnie ta godzina Właściwie polegiwałam,bo obudziłam się dużo wcześniej ale nie mogłam się zwlec z łóżka.A teraz żałuję że tak długo spałam,dzień zleci już 12.00.Człowiek jakiś umęczony,a nie wypoczętyEch nie dogodzi ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41242365]Ja wczoraj w nocy przywaliłam mężowi... przyszedł się kłaść jak już mocno spałam i mnie pocałował w ramię, poczułam coś mokrego i jak się zamachnęłam! Przyszłam się tylko przywitać, muszę trochę odpocząć od komputera ![]() Alergia powoli mnie opuszcza, jeszcze trochę jestem zatkana. Córcia już prawie zdrowa, obyło się bez lekarza. Niedziela minęła mi na odpoczynku bo mąż zabrał małą na wycieczkę rowerową i nie było ich chyba z 3h. Ola potem nie chciała wracać do domu i zejść z fotelika ![]() wiecie co mam dość tych wszystkich tabletek, globulek itp. Biorę w tym momencie Luteinę, Vitaminer Prenatal, Magnez i Clotriomazol globule. I tak się zastanawiam dlaczego moja pani dr kazała mi nadal brać luteinę skoro mówi, że wszystko jest dobrze... Nie lubię leków, nie lubię tabletek :/[/QUOTE] Ja tez jeszcze luteinę biorę,znaczy wpycham Sama przyjemność i bez wkładek się nie obejdzie :/Ostatnio ginka kazała mi skończyć opakowanie i odstawić,a jak byłam na wizycie to przepisała następne 2 opakowania a ja oczywiście nie zapytałam dlaczego tylko grzecznie się zgodziłam. Rozumiem na początku,byłam po odstawieniu Bromergonu i wtedy było uzasadnione jej branie,ale potem Muszę ją o to zapytaćCytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
cześć. nie odpisuje, nie nadrabiam- może później. Jestem w dołku siedze i płacze od 3 w nocy.
Wczoraj śniło mi się że lekarz zrobił mi badania i powiedział że dziecko urodzi sie chore, dzisiaj śnił mi się pogrzeb mojego maleńkiego 2 dniowego dziecka, chłopca- trzymałam na rękach i nie chciałam oddać, krzyczałam "to mój Syn, to Kacper, nie oddam wam go" płakałam i nie umiałam się uspokoić i we śnie i na jawie. mąż się przestraszył i zaczął mnie budzić, jak sie wybudziłam trzymałam sie za brzuch który mnie strasznie bolał, nie wiedziałam co sie dzieje, płakałam do 7 rano nie mogąc się opanować. Jak się uspokoiłam, zasnęłam. o 8 dostałam SMS'a że moja najkochańsza babcia zmarła. wiem że chyba oszalałam, ale już nie wiem co mam robić, jest mi tak cholernie przykro, smutno, siedze sama w domu jak palec. Jutro wszyscy jadą na pogrzeb a ja dalej bede sama. boję się o te sny, smutno mi że babcia odeszła.. a ja nie mogę jej nawet pożegnać. przepraszam, że tutaj, ale zostałam sama.. mąż będzie dopiero o 22 ..
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Ryba bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci. Może nawet lepiej, że nie jedziesz na ten pogrzeb, a babcia i tak wie. Jeżeli chodzi o płacz to uspokój się, żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi. A sen to tylko reakcja na Twoje obawy, lęki związane z dzieckiem. Wiem, że nie tak łatwo się uspokoić, ale postaraj się. Główka do góry
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Rybko współczuję bardzo. Dlaczego mama decyduje o tym czy masz iść na pogrzeb?? Jakieś przesądy? Jeśli chcesz ją pożegnać to powinnaś idz, nie będą Cię chyba z pogrzebu wyrzucać, też masz prawo pożegnać Babcię.
Cytat:
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, moje dwie babcie żyją i sobie nie wyobrażam że miałoby ich nie być no ale to co że jesteś w ciąży? przez to masz nie pożegnać swojej ukochanej babci? z powodu głupiego zabobonu? w życiu bym się nie zgodziła na to na Twoim miejscu, ja dwa miesiące temu byłam na pogrzebie wujka i też mi mówili że mam nie iść ale nie mam 5lat żeby mi mówili co mam robić, zresztą powiedziałam mamie i babci że jak są wierzące to wstyd że w taki zabobony wierzą....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dwójkę starszego rodzeństwa więc to przeważnie na mnie "ćwiczyli".Jak miałam gdzieś około 3 lat puszczali mnie z górki w wózku w żywopołot,na szczęście z takiej mini mini góreczki Cytat:
Twarzy i brzucha wiadomo nie opalam,a chciałoby się wystawić jak dawniej ![]() Staram się też nie przesiadywać pół dnia tylko sobie dawkować ![]() Wiem że to nie śmieszne ale rozbawiłaś mnie tym tekstem Asist w którym tyg jesteś,bo nie chce mi się wracać na 1 stronę? Pisałyśmy tu już wcześniej o kłuciach,pobolewaniach to raczej normalne |
||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
po pierwsze moja mama wierzy w przesądy- jak i cała moja rodzina, dwa to jest 6 godzin w jedną stronę, w pksie gdzie są tylko dwa przystanki 10minutowe a jeszcze od dwóch dni boli mnie brzuch z przerwami oczywiście i martwi sie zeby coś po drodze sie nie stało i żeby ten stres tego 'wydarzenia' nie zaszkodzil dziecku. zwłaszcza ze prawie 6 iesiąc bedzie zaraz i skurcze na tym etapie są niebezpieczne bo może dojść do przedwczesnego porodu. moja mama miała tak z moja siostra.. i sie po prostu boi .
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro, doskonale wiem co teraz przeżywasz… Tylko nie rozumiem dlaczego Twoja mama nie pozwala Ci się pożegnać z babcią, ja byłam już w ciąży jak umarł mój dziadziuś (15 marca) a równy miesiąc później umarła moja babcia byłam z nią kiedy umierała i nie wyobrażam sobie żeby jej nie pożegnać tym bardziej że byłam z nimi bardzo zżyta, też mi rodzice mówili że nie powinnam iść na pogrzeb bo to okropne przeżycie ale nie potrafiłam inaczej, musiałam.Kochana z Twoim dzidziusiem napewno wszystko w porządku to był tylko zły sen, zawsze jest tak że jak ktoś umiera to ktoś nowy się w rodzinie pojawia i u Ciebie tak samo będzie. Ja tłumaczę sobie to tak że Bóg odebrał mi najukochańszych dziadków ale w nagrodę dał to cudowne maleństwo które noszę w sobie. |
|
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Jestem na początku 17 tyg. Pisałam kiedyż o pobolewaniu, ale to był inny rodzaj bólu. Na razie nie panikuję bo nie ma żadnych plamień. Może to też rozciąganie bo brzuszek mi wychodzi.
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Zrobisz jak będziesz uważać ale najważniejsze żeby to była Twoja decyzja a nie mamy bo później możesz mieć wyrzuty sumienia że zdecydowała za Ciebie.... Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi.... (Nie było mnie cały week więc nawet nie wiem że się źle czułaś..
) Jeśli boisz się o zdrowie to nie jedź ale jeżeli tylko decyzja miałaby wynikać z samego przesądu to mam zdanie jakie mam na temat przesądów.....
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi tylko o zabobon że ciężarna nie powinna iść to niestety nie rozumiem... Musisz zadecydować jak czujesz się na siłach ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ich rozumiem, że nie chcą zebym jechala, to jest daleko, ja bardzo przeżywam takie rzeczy.. przez głupi sen brzuch mnie tak bolał i był twardy, a co dopiero jakbym była tam na miejscu.. jakoś nie mogę się ogodzić z tym że ona zmarła.. sama też boję sie troche jechać bo nie ukrywam nie czuje sie na siłach, zwłaszcza teraz kiedy mam takie sny, kiedy nie mam dosłownie sił by żyć... wiem moze głupio gadam ale nie umiem sie pozbierać, cały czas mam przed oczami sen o pogrzebie mojego dziecka i śmierć mojej babci.. ale boli mnie to że nie mogę jej pożegnać, gdyby to było kiedy indziej........
Ja nie wierzę w przesądy, po rozmowie z mamą zadzwoniłam do męża i powiedzialam i tak pojade.. a on kazał mi to przemyśleć, czy dam radę.. i stąd wniosek że chciałabym ją pożegnać, ale boję się też o zdrowie swojego maleństwa... a przesądy.. cóż.. z głowy mamy ich nie wygonię.. jak urodzę to jej powiem że już w 14 tc kupiłam pierwsze body i nic sie nie stało.. będe miała dowód ze przesądy to g*wno prawda..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-06-10 o 12:38 |
|
|
|
#684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
straszliwie wspolczuje...faktycznie trzeba sie uspokioc,starac sie wyciszyc dla dobra malnstwa...ale nie wiem jak tobie,mi czasem wlasnie pomaga porzadne wyryczenie sie w poduszke. mysl cieplo o babci i trzymaj sie jakos,chociaz do tej 22...jak juz nie bedziesz sama powinno byc lepiej. tule |
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do babci pójdziesz jak się będziesz lepiej czuła... |
|
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo sił Ci życzę rybko
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech kurcze tak się niefortunnie musiały zbiec te przykre wydarzenia. Trzymaj się mocno |
|
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Rybko
ja byłam kiedyś w podobnej sytuacji.. Nie mogłam pojechać na pogrzeb mojego ukochanego Wujka, z powodu mojej ówczesnej ciężkiej choroby. Pogrzeb był we Włoszech. Grobu dotąd nie odwiedziłam, niestety... Parę miesięcy później, jak już się pozbierałam, postanowiłam "w zamian" znaleźć jakiś bardzo zaniedbany, bezimienny grób na pobliskim cmentarzu i tej osobie oddać cześć.. Uporządkowałam grób, chodzę tam co jakiś czas, przynoszę kwiaty, znicze... To jest na pewno coś, co mój Wujek chciałby, żebym zrobiła... Tam też leży czyjś dziadek/ babcia/ wujek/ tata... Może spróbuj w ten sposób? Jeśli jesteś wierząca: w Cokolwiek, Kogokolwiek- może się pomódl? W takich chwilach to dobre rozwiązanie. Trzymaj się!
|
|
|
|
#689 | |||
|
Wtajemniczenie
|
5
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wiem, że dzieci potrafią wszystko i że oczy trzeba mieć wszędzie, ale pozwoliłam sobie na żart tylko dlatego, że to już dawno i nieprawda Tak normalnie to aż ciary po plecach przechodzą, jak sobie takie pomysły wyobrażę i włąnsie boję się trochę żeby zazdrość małej nie poszła w tę stronę ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko czy Was też jakoś tak dziwnie ciągnie pępęk.. taki jakby ból związany z rozciąganiem? wczoraj wieczorem strasznie mnie to drażniło
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

bedzie wesoło 

pewnie chciał Cię tylko dotlenić

za dzisiejsze wizyty
Ślub 25.08.2012 

Muszę ją o to zapytać
wiem że chyba oszalałam, ale już nie wiem co mam robić, jest mi tak cholernie przykro, smutno, siedze sama w domu jak palec. Jutro wszyscy jadą na pogrzeb a ja dalej bede sama. boję się o te sny, smutno mi że babcia odeszła.. a ja nie mogę jej nawet pożegnać. przepraszam, że tutaj, ale zostałam sama.. mąż będzie dopiero o 22 ..
, moje dwie babcie żyją i sobie nie wyobrażam że miałoby ich nie być no ale to co że jesteś w ciąży? przez to masz nie pożegnać swojej ukochanej babci? z powodu głupiego zabobonu? w życiu bym się nie zgodziła na to na Twoim miejscu, ja dwa miesiące temu byłam na pogrzebie wujka i też mi mówili że mam nie iść ale nie mam 5lat żeby mi mówili co mam robić, zresztą powiedziałam mamie i babci że jak są wierzące to wstyd że w taki zabobony wierzą....