Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 14:32   #751
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię

Dzieki dziewczyny za wsparcie, a teraz trzymajcie kciuki bo jade do lekarza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:34   #752
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Nie wiem do kogo mam się z tym zwrócić, ale chciałabym być dodana do listy na pierwszej str
Witaj Super, że nowe mamy dołączają
Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Muszę o tym poczytać, ale jeśli ma pomagać, to czemu nie...

Dziś bylam na zakupach, kupilam sobie zolta, koronkowa bluzeczke na okres wakacyjny

Ptrze na swoj brzuch i rozkminiam ile cm będę miała pod koniec ciąży... i jaka to fascynujaca budowa skory, ze tak sie rozcignie

wiem, dziwna rozkmina
Spoko, ja też mam takie rozkminy, tak samo zadziwia mnie sam cud rozwijania się dziecka w naszym ciele, zmiany jakie wnim zachodzą. To dla mnie fascynujące;d

A ja witam się z kanapką z sałatą, szynką, serem mniami

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Ryba, współczuję straty

A snami się nie przejmuj! Mi się zawsze na odwrót spelniają

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:44   #753
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja smaki na słone,ostre.Ze słodyczami na bakier(ostatnio coś ruszyło).Mega parcie na owoce.Wysyp na twarzy.Brak wymiotów i przez kilka dni lekkie mdłości wieczorne.To tak po krótce.
I co, kto?Będzie wiadomo za niedługo

Podobna jesteś do dr.Quinn

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Rybko jedziesz na jakąś kontrolę czy co?
Naprawde jestes do niej podobna ;D

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam!

Ja zabobonowo na dziewczynkę Ale straaaaaaasznie chciałam mieć chłopca Jak na usg genetycznym zapytałam lekarza o płeć i powiedział, ze na 99% chłopak to wypaliłam "Ha, wiedziałam!" A, że miałam usg w szpitalu to wszyscy stażyści i rezydenci w śmiech z tekstami "Po co technologia, matka i tak zawsze wie"
Mi wszyscy I wszystko wskazywalo na syna a ja od poczatku mowilam ze dziewczynka ) czulam to poprostu , I w takie matczyne przeczucie wierze bardziej niz w zabobony

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Moja gin co miesiac kaze mi robic morfologie, glukoze i mocz, ale ze chodze prywatnie to skierowan nie dostaje :/

Dolaczam sie do pytania. Ja co prawda staram sie zasypiac na boku, ale rano budze sie na brzuchu...:/
Tez tak mialam .. Moj tz w nocy mnie przerzucal z brzucha na bok. Az kupilismy w koncu magiczna poduche ktora mnie na tyle blokowala w nocy ze odzwyczailam sie spania na brzuchu. Teraz spie na prawym boku choc powinno sie na lewym :bat:

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam
Znowu mi z nosa leci Przez to się męczyłam z zaśnięciem chyba do 3...tonę chusteczek zużyłam aż nochal boli Narazie póki co trochę lepiej..uff!
Ale na poprawę nastroju mamusi mała się więcej ruszała jak sie połżyłam do łóżka - takie śmieszne gilgotki i bąbelki rano też lekko dała znać Mam nadzieję, ze teraz już coraz częściej będę ja czuła

Dzidzia ciesze się, że samopoczucie lepsze

Rybko przykro mi z powodu straty babci, wyrazy współczucia
A o śnie zapomnij jak naszybciej!!

Akurat dziś sie ochłodziło Jak na złość...

Zdróweczka dla Anulki

Witaj u nas i Gratulacje

mocno zaciskam!!

Tymczasem ja tez się zbieram bo za 45 min mam wizytę u GP...
Ciekawe Czy ci zmierzy brzuch metrem krawieckim

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-10, 14:48   #754
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Mi też mierzył metrem krawieckim brzuch mój gin, ale ma 40 lat praktyki to mu wybaczam.
Zjadłam 6xpół bułki i nadal jestem głodna

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-10, 14:53   #755
Anoula
Zakorzenienie

Ryba współczuję

Witam nową mamusię.

ostatnie dni zakręcenia i będzie po sesji
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 14:57   #756
Trele_Morele
Zakorzenienie

To ja cos dodam od siebie bo zaraz zaczynam robote .. Kluje mnie brzuch mam nadzieje ze to dzidzia , raz tu raz tam. Albo sie stresuje .. Moja mama ma dzis zabieg w szpitalu , niby maly ale pod znieczuleniem ogolnym I tak mnie to martwi troche ..
Teraz lepsza nowinki )
Jutro mam 4d na 11.30 , być albo nie być !
I w czwartek bedzie moj Quinny. !! Kasa zablokowana byla z mojej winy ale Cii .. biedny, tyle szmat na nim powiesiłam ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-10, 15:01   #757
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To ja cos dodam od siebie bo zaraz zaczynam robote .. Kluje mnie brzuch mam nadzieje ze to dzidzia , raz tu raz tam. Albo sie stresuje .. Moja mama ma dzis zabieg w szpitalu , niby maly ale pod znieczuleniem ogolnym I tak mnie to martwi troche ..
Teraz lepsza nowinki )
I w czwartek bedzie moj Quinny. !! Kasa zablokowana byla z mojej winy ale Cii .. biedny, tyle szmat na nim powiesiłam ;D

a za zabieg trzymam kciuki

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-10, 15:09   #758
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybeńko zrób jak Ci serce podpowiada. Ty wiesz najlepiej co jest dla Was dobre. Bardzo współczuję, bądź dzielna i pomysł, że babcia chyba nie chciałaby abyś w ciąży przeżywała stres i rozterki . Spokojnej wizyty.

Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty i "dobre chwile".

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:14   #759
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Mam do Was pytanko, jak chodzicie do swoich gin to wypisują Wam co miesiąc skierowania na krew i mocz?? Nie wiem czy powinno to być robione co miesiąc, bo na ostatniej wizycie nie dostałam skierowania
ja mam co miesiąc krew +mocz + jakieś inne odpowiednio do tygodnia ciąży

Cytat:
W ogole tak sie zastanawiam... moja ginka nic nie wspomniala o USG genetycznym tylko od razu o polowkowym. Prawda jest taka, ze co wizyte mam USG i mierzy tyle ile sie da (jesli Maluszek nie jest za maly), wiec w sumie jakby cos zauwazyla to by pewnie powiedziala, ale czy tez mialyscie tak, ze nie robilyscie genetycznego? Juz teraz i tak chyba za pozno na genetyczne po 15 tydzien mi sie konczy...
może zmierzyła przezierność i kość nosową i nawet Ci nie mówiła?

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Mi na genetycznym usg stwiedzono w 12 tc, ze chlopiec, tez mialam nadzieje... oby zdrowe nie wazne jaka plec, ale poprostu marzylam o chlopcu

EJ! Mama się na mnie drze!!!!!!!!!! bo leze na brzuchu, to prawda, ze nie mozna nawet w pierwszych miesiacach? nie tylko chodzi o to ze sie ugniata, ale o niedotlenienie?
Mi juz przemija 4 miesiac a ja nadal na brzuchu... nie wyobrazam sobie inaczej spac... gdy teraz mysle, ze moglam cos zrobic dziecku Ja glupia!!!
wątpię, żeby coś się stało dziecku. Później nie da się leżeć na brzuchu

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Podobno najbezpieczniej potem spać tylko na lewym boku bo i na prawym uciska się tą żyłę.
Fantastycznie tylko jedna pozycja
na to wychodzi, ale bez przesady na plecach i prawym boku też można, ale krótko

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
spróbuj podeprzeć brzuch poduszką, między nogi (ale to bardziej potrzebne później) druga, a z tyłu na upartego można zrobić sobie jakiś wałek z koca albo sie przytulić do ściany i trochę kasy masz w portfelu. pewnie poducha wygodniejsza, ale coś za coś
poduszka między nogi pomaga na bóle pleców

Witam się w piątym miesiącu
Miałam chorą córkę i nawet nie miałam Wam jak napisać, że na ostatnim usg wyszło, że łożysko poszło mocno do góry i nie ma już ryzyka przodowania Fasola szalała równo, ale płci nie pokazała
Może 15 lipca się uda, bo wtedy połówkowe mam
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:24   #760
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja również nie robiłam badania genetycznego. Lekarz dwa razy sprawdzał maluchowi kość nosową i przezierność karkową i wszystko jest ok, więc stwierdziłam, że nie ma sensu. Po 20 tyg pójdę jeszcze na badanie 3d żeby posprawdzali przepływ krwi itd. Badania genetyczne nie są obowiązkowe.
Super, uspokoiłaś mnie

Cytat:
Ale na poprawę nastroju mamusi mała się więcej ruszała jak sie połżyłam do łóżka - takie śmieszne gilgotki i bąbelki rano też lekko dała znać Mam nadzieję, ze teraz już coraz częściej będę ja czuła
Takie babelki to juz to? Bo ja czuje takie delikatne laskotanie czasami, ale nie wiem czy to dzidzia czy zoladek I czekam caly czas az poczuje i bede wiedziala na 100% ze to Maluszek

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:30   #761
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Byłam rano na wizycie. Wszystko w porządku z nami. Słuchałyśmy tętna Wyniki ok, tylko hemoglobina mi spadła do 11,9. Kupiłam buraka w tabletkach. Brała któraś z Was?

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:31   #762
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Czy mogę dołączyć do Was??
Magda, 25 l, om: 6.02, tp: 14.11
Witam nową Mamusię !

Madzik ja co miesiąc dostaję skierowanie na krew i mocz.

Rybka bardzo mi przykro

Dziewczyny u mnie znowu na burzę się zbiera Wczoraj w nocy już była taka burza że spać nie mogłam.
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 15:47   #763
Margot156
Raczkowanie

Witam się w nowym tygodniu

w piątek nagle musiałam zniknąć... osobisty usłyszał w radiu jako to dzień i przecież nie mógł sobie darować... :P a przez cały weekend jakoś tak sobie czas planowaliśmy że na kompa nawet nie spojrzałam, i nawet nie pomyślałam żeby go włączyć. Od rana was nadrabiam...

Na wstępie witam kolejne mamusie!!!!!!

Spodobał mi się temat o starszym rodzeństwie... moja siostrzyczka nie mogła doczekać się mojego przyjazdu ze szpitala bo już od razu chciała się ze mną bawić... jakież było jej zdziwienie jak w końcu z mamą przyjechałyśmy: "Mamo, ale ona jest mniejsza od lalki"... cóż musiała trochę poczekać

Rybo - moje kondolencje kochana. Każdy inaczej radzi sobie z bólem dlatego nie odważę się powiedzieć że wiem jak się czujesz. Mogę jedynie powiedzieć że maleństwo jest teraz najważniejsze i chyba bezpieczniej będzie jeśli będziesz mieć lekkie wyrzuty sumienia. Do babci pojedziesz jak się lepiej poczujesz.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:03   #764
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja do zabobonów podchodzę z przymrużeniem oka, ale pierwsze kopniaki poczułam z lewej str, cera mi się poprawiła, odrzuciło mnie od słodyczy za to trzęsę się na widok owoców, ludzie mówi, że mam kształt brzuszka "na chłopca" Nie przywiązuje się zbytnio do tego tym bardziej, że za tydzień ta zagadka będzie rozwiązana
Ja pochłaniam tony słodyczy jak magalskaAle fakt,kształt brzucha mam inny niż przy córce,taki bardziej stożkowy.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Byłam rano na wizycie. Wszystko w porządku z nami. Słuchałyśmy tętna Wyniki ok, tylko hemoglobina mi spadła do 11,9. Kupiłam buraka w tabletkach. Brała któraś z Was?
Miki super,że wszystko ok.Nie poznałaś płci???A nie lepiej jeść buraki,niż wcinać tabletki???

Ja pier.dziele przypaliłam ziemniaki Ale mi chałpa śmierdzi
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:10   #765
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Rybko bardzo mi przykro z powodu babci. Trzymaj się!

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Miki super,że wszystko ok.Nie poznałaś płci???A nie lepiej jeść buraki,niż wcinać tabletki???
Jeszcze nie USG mam dopiero 27 czerwca, nie mogę się już doczekać. Na pewno lepiej, ale tak jest szybciej i przyjemniej (nie przepadam za burakami) W składzie ma suszony sok z buraka ćwikłowego, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu, wit. B12 i B6.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 16:25   #766
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

a za zabieg trzymam kciuki
Bo ja nie swiadomie zaznaczylam opcje ze pieniadze wychodza z mojego konta ale dla sprzedajacego bede one dostep w tylko I wylacznie kiedy ja otrzymam wozek I wystawie pozytywny komentarz ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-10, 16:37   #767
Mya1989
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja tak nie w temacie - macie ogrzewanie gazowe? Ile płacicie zimą za gaz? i ile lat i m kw ma dom/mieszkanie? Sorki, że takie pytanie, ale kupujemy mieszkanie i myślimy nad deweloperskim i zastanawiamy się jaka różnica w rachunkach za gaz jest miedzy nim a mieszkaniem w bloku z 1970

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-10, 16:48   #768
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Mya my mieszkaliśmy w kamienicy ale było co w grzejnikach, woda tylko na gaz i gotowanie (dziwnie, wiem).
Placilismy niewiele. Co 2 miesiące mniej niz 100zl

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-10, 17:00   #769
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya my mieszkaliśmy w kamienicy ale było co w grzejnikach, woda tylko na gaz i gotowanie (dziwnie, wiem).
Placilismy niewiele. Co 2 miesiące mniej niz 100zl

No właśnie chodzi typowo o ogrzewanie gazowe, bo siostra mi truje, że w takim starym to bedzie 1000zł misięcznie i mnie wkurza, bo chce żebym wzięła deweloperskie, ale ja jakoś nie widze się w wykańczaniu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-10, 17:04   #770
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Wlasnie poczulam 2 kopy pod ręką. A przy moich zwałach tłuszczu to takie słodkie . Choć ruchy czuć od dawna to takie zewnętrzne są ponadprzeciętnie wyjątkowe

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-10, 17:14   #771
lineczka1989
Zakorzenienie

Witajcie, mogę i ja raz jeszcze dołączyć? Już tu kiedyś pisałam raz ale potem jakoś czasu mi zbrakło bo magisterką musiałam się zająć :P

Cytat:
Dziewczyny, a ja tak nie w temacie - macie ogrzewanie gazowe? Ile płacicie zimą za gaz? i ile lat i m kw ma dom/mieszkanie? Sorki, że takie pytanie, ale kupujemy mieszkanie i myślimy nad deweloperskim i zastanawiamy się jaka różnica w rachunkach za gaz jest miedzy nim a mieszkaniem w bloku z 1970
mój teść mieszka w domu jednorodzinnym i metraż ma ponad 100 m2 nie wiem dokładnie ile, i oni płacą ok 2 tys miesięcznie i nie mają wcale za ciepło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:18   #772
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wlasnie poczulam 2 kopy pod ręką. A przy moich zwałach tłuszczu to takie słodkie . Choć ruchy czuć od dawna to takie zewnętrzne są ponadprzeciętnie wyjątkowe

też już chce poczuć
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Witajcie, mogę i ja raz jeszcze dołączyć? Już tu kiedyś pisałam raz ale potem jakoś czasu mi zbrakło bo magisterką musiałam się zająć :P

mój teść mieszka w domu jednorodzinnym i metraż ma ponad 100 m2 nie wiem dokładnie ile, i oni płacą ok 2 tys miesięcznie i nie mają wcale za ciepło
Witaj

to żeś mnie pocieszyła

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-10, 17:29   #773
Kociak85
Zadomowienie

aksbarg, dostałaś może potwierdzenie udziału w tych warsztatach we Wrocławiu?
Stary 2013-06-10, 17:31   #774
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

to żeś mnie pocieszyła
no niestety, ogrzewanie gazowe jest drogie ale i wygodne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-10, 17:34   #775
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Czy mogę dołączyć do Was??
Magda, 25 l, om: 6.02, tp: 14.11
witam mamusię i zapraszamy

Cytat:
Teraz lepsza nowinki )

za szybki powrót do zdrowia dla Twojej mamy i dla ciebie za jutrzejsza wizytę- czekamy na relację

Cytat:
za wizytę

Rybko bardzo mi przykro z powodu straty babci. Najważniejsze dla Ciebie i dziecka to teraz spokój i odpoczynek a taka podróż byłaby poprostu męczarnią. Myśl o dzidziusiu który jest u Ciebie w brzuszku i sie nie denerwuj.

a ja byłam dzis zawieźć kolejne zwolnienie do pracy i przy okazji zrobiłam zakupy. mam ogromna ochotę na czereśnie i myślę że mój TŻ jutro mi kupi

i wogołe od rana to tak słabo się czuję i trochę kłuje mnie po bokach ale to chyba tylko efekt rozciągania (mam nadzieję)

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:37   #776
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
też już chce poczuć

Witaj

to żeś mnie pocieszyła
Kochana moja kolezanka ma mieszkanie (stare budownictwo), 3 pokoje okolo 70m2 to rachunki za gaz ok 900zl z tego co kojarze.. Więc sporo.. W okresie letnim mniej ale nie wiem dokladnie ile..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:38   #777
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
aksbarg, dostałaś może potwierdzenie udziału w tych warsztatach we Wrocławiu?
tak, dostałam potwierdzenie rezerwacji
a Ty?
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:40   #778
paulinaizabela
Zakorzenienie

Jestem po wizycie u GP. Miałam na 14.15 a lekarz przyszwedł dopiero o 14.30 i jeszcze jeden facet był przede mną, ale później chyba chciał nadrobić spóxnienie bo wizyta była króciutka Zmierzył mi ciśnienie (126/81), obmacał brzuch i posłuchalismy tętna Myślałam, ze tego tu nie praktykują i sie miło zaskoczyłam. Usłyszałam, ze wszystko jest ok i po wizycie. Od razu mam lepszy humor jak usłyszałam maleńką następnym razem mam przyjść za 6 tygoni i wziąść ze sobą mocz, nawet dał mi pojemnik

Cytat:
Tez tak mialam .. Moj tz w nocy mnie przerzucal z brzucha na bok. Az kupilismy w koncu magiczna poduche ktora mnie na tyle blokowala w nocy ze odzwyczailam sie spania na brzuchu. Teraz spie na prawym boku choc powinno sie na lewym :bat:

Ciekawe Czy ci zmierzy brzuch metrem krawieckim

A ja mam poduchę i narazie z niej nie korzystam...leży w szafie już z 3 tygodnie ale niedługo do niej wrócę, bo coraz gorzej sypiam. W sumie to ja zawsze lubiłam spać na lewym boku, więc to dla mnie nie problem, alew w nocy czasem się przekręcam na prawy bok i trochę na plecy.

Nie mierzył mnie

Cytat:
Teraz lepsza nowinki )

za zdrówko mamy!!
O jak super czekamy na fotki Majeczki
Haha to i na foty wózka też

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Witam się w piątym miesiącu
Miałam chorą córkę i nawet nie miałam Wam jak napisać, że na ostatnim usg wyszło, że łożysko poszło mocno do góry i nie ma już ryzyka przodowania Fasola szalała równo, ale płci nie pokazała
Może 15 lipca się uda, bo wtedy połówkowe mam
Idziemy łeb w łeb
Cieszę się, że wszystko ok a maluszek uparciuszek, na następnej wizycie na pewno się ujawni

Cytat:
Takie babelki to juz to? Bo ja czuje takie delikatne laskotanie czasami, ale nie wiem czy to dzidzia czy zoladek I czekam caly czas az poczuje i bede wiedziala na 100% ze to Maluszek
Żołądek jest dużo wyżej. Ja te muśnięcia i bąbelki czuję sporo pod pępkiem

Cytat:
super, że wszystko ok

Cytat:
Witajcie, mogę i ja raz jeszcze dołączyć? Już tu kiedyś pisałam raz ale potem jakoś czasu mi zbrakło bo magisterką musiałam się zająć :P:
Witaj ponownie
Jak się czujesz? znasz już płeć?
Stary 2013-06-10, 17:49   #779
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj ponownie
Jak się czujesz? znasz już płeć?
czuję się dobrze, nic mnie nie męczy gdyby nie to że maleństwo się rusza to bym nie czuła że w ciąży jestem chociaż czasem boli mnie pępek, bo mi się taka fajdka zrobiła i ona jak mnie swędzi brzuch to się drapnę i strasznie boli miałam wizytę 9 maja to wtedy ginka powiedziała że na razie dziewczynka
teraz mam we czwartek usg połówkowe więc mam nadzieję że potwierdzi mi cóeczkę

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-10 o 17:51
Stary 2013-06-10, 17:55   #780
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
czuję się dobrze, nic mnie nie męczy gdyby nie to że maleństwo się rusza to bym nie czuła że w ciąży jestem miałam wizytę 9 maja to wtedy ginka powiedziała że na razie dziewczynka
teraz mam we czwartek usg połówkowe więc mam nadzieję że potwierdzi mi cóeczkę
No to świetnie
U mnie tez dziewczynka i mam nadzieję, ze na nastepnej wizycie to sie nie zmieni

za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości