Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 17:09   #3301
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41243680]ja będę pewnie używała spirytusu rozcieńczonego z wodą i szpatułką przemywałam w środku pępek, ten Octenisept ma do pani opinie, i podobno dlatego że jest źle używany, nie powinno się spryskiwać nim pępka i zostawiać do wyschnięcia bo tylko się go rozmiękcza tylko powinno się chwilę po spryskaniu pępek wycierać albo właśnie pryskać na szpatułkę i pędzlować. ..
a położne w szpitalach pryskają na pępek i to g..wno to daje
rozmawiałam już na ten temat z dwoma koleżankami które teraz rodziły i obie to potwierdzają. poza tym jest to środek nie wysuszający tylko bakteriobójczy..
i tak w sumie można go kupić bo przyda się do spryskiwania ran np. po porodzie...[/QUOTE]
u mnie w SR położne mówiły, żeby pryskać onisept na patyczek i wtedy wycierać dokładnie wokół, ważne aby pępuszek był suchy

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry...witamy się w 34 tc

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki
Właśnie zajadam się czereśniami Mama mi kupiła i tż też mi od babci przywozi więc obżeram się nimi od soboty No ale muszę się na zapas najeść bo jak u mnie na drzewie będą to ja będę już Milenkę tulić i nie będę mogła ich jeść

za rozpoczęte tygodnie! Ja wkroczyłam w 40 tc a Mała nie chce ze mnie wypełznąć
czereśnie
za 40tc

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

No i witamy się z Antoniem w 38 tygodniu

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wpadłam się zameldować, że żyjemy i jesteśmy już po wizycie. Oczywiście standardowo zbyt wielu informacji nie posiadam, ale wyniki mam w porzadku, szyjka zamknieta, grzybka nie ma, mały fika jak szalony i obecnie ulozony jesy w poprzek nic dziwnego, ze mi tak boki rozpycha. Ja załapałam załamkę bo ważę już 69.4kg w sumei nie wiem, co mnie w tym zaskakuje, skoro mam takie apetyt, ze oczami bym jadla, bo szybciej. Masakra, wiedziałam, że w III trym ruszę z kopyta, ale nie, że aż tak moje marzenie o 10kg na + jest jakieś 500m pod ziemia

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej. My z Kubanem wkraczamy w 30 tydzień. W końcu trójka z przodu.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Hej
Pierwszy raz od kilku miesięcy poszłam na badania na własnych nogach Właściwie, to miałam tylko zanieść mocz i nic więcej. Poprosiłabym mamę, ale bidulka wylądowała w szpitalu i musiałam sama, nie było wyjścia. W myślach tylko sobie powtarzałam, żeby nic się nie stało. Do tego w nocy Mały tak mnie walił w szyjkę, ze aż bolało. Jest ułożony tak niziutko, że tylko czekałam na całą akcję..
W każdym bądź razie poszłam. W trakcie 'spaceru' zaczęły mi puchnąć kostki, ręce i nogi zaczęły się robić sine. Ale jak usiadłam w poczekalni to trochę zelżało. Jedna pani była tylko przede mną to mnie przepuściła. A wracając stwierdziłam, że kupie sobie loda włoskiego i się zaczęło, stanęłam na chwilę i mało co nie upadłam na ziemie, tak mi się słabo zrobiło. Dobrze, że krzesła były obok więc usiadłam. Tylko już nie czułam się na siłach aby wrócić do domu, więc za telefon i do brata, akurat wracał ze szpitala od mamy, więc podjechał po mnie i odwiózł. A teraz leże i się nigdzie nie ruszam do tego strasznie boli mnie krocze i podbrzusze ciągnie
A chciałam zrobić sobie maraton po sklepach jak już dostane całkowite pozwolenie na chodzenie. I chyba zrobię... w swojej głowie

I sama się witam w 36 tygodniu, to już 9 miesiąc
za tc
dobrze, że brat mógł Cie zabrać

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć moje chochane brzuchatki melduję się po weekendzie dopiero o tej godzinie bo od rana musiałam zaliczyć wizytę, nie dość, że był inny /beznadziejny/ lekarz na zastępstwie mojej gin, to jeszcze siedziałam w poczekalni od 9.30 do 12.30 morfo mi się poprawiło, dostałam Tardyferon i tyle z wieści, w piątek mam USG, ostatnie na NFZ, a we wtorek w przyszłym tyg idziemy sobie z Tż prywatnie małego podejrzeć od góry do dołu

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie!!
gratuluje rozpoczetych tygodni ))
ja dzis rozpoczynam 37

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41249775]U mnie ok, miałam ktg, bo mały był leniwy i faktycznie on wiecznie śpi, to ktg jest zbyt wąskie.. no ale miałam też usg, ale tylko przepływy i wyszło ok. Lekarz powiedział, że jak już jestem w szpitalu, to będzie dobrze. Oby... Podczytuje was cały czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
widzisz musi być dobrze bo nawet lekarz tak mówi trzymaj się tam

mój syn dziś szaleje, tak mi się wypycha w brzuchu, że aż czasami boli, nie wiem co on dziś taką aktywność złapał

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:12   #3302
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

a ja w czwartek wizytuje - musze zobaczyc co ten moj maly ostatnio tak malo aktywny. Zero mocnych kopniec, tylko sie tak fajnie przemieszcza z jednego boku na drugi, lub delikatnie puka. Dobrze ze moj lekarz ma u siebie aparat do KTG, to mnie podlacza przed wizyta i nie musze latac "ekstra" do szpitala. Juz do Marysi zatrudnilam opieke - chrzestny ma sie nia zajac w tym czasie. A ze oni sie kochaja - to ja bede spokojna.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:13   #3303
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

No widzisz a w tej gazecie tez piszę ze
( niby to polozne sie wypowiadaja itp)
-trzeba stosowac krem z wysokim filtrem
-to fakt,chronic przed sloncem
-nawet jak ktoś ubiera dziecku długi rekaw to trzeba posmarować kremem z filtrem bo ubranie nie chroni przed UV.
-tak samo jak jest ze "sloncem za chmurami" jednak to slonce jest i wiecie..
-filtry mineralne do 6 miesiaca. pozniej " mocniejsze:P czy jakos tak"
i nie przegrzewac dzidziusia przede wszystkim.

kiedys rozmawialysmy tu o wysokim cisnieniu w ciazy tzn Wy bo ja sie nie znam i sie nie wypowiadalam ale utkwilo mi w pamieci. Powiedzcie mi za wysokie mam to cisnienie? ide do sasiadki po cisnieniomierz bo ja nie mam i zmierze jeszcze raz.
i badz tu czlowieku madry

Według mnie jest zawyzone ale miesci sie w normie, cisnienie nie moze przekraczac 140/90. Ja takie cisnienie jak napisalas miewam na wizytach lekarz nic na to nie mowi, czyli jest ok.
A w domu jak mierze to w ciagu dnia mam takie normalne 121/50, a pod wieczór juz jest 131/80.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:13   #3304
d0tkaaa
Zakorzenienie

Perse jestes pod dobra opieką.Trzymamy kciukasy buziaczki Słonce

teraz mam cisnienie 126/69 ?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:18   #3305
lachryma
Zakorzenienie

dootka, ja jeszcze nie kupiłam filtra na słońce, myślę nad rossmanowskim.
u mnie na sr też mówili, że w ciągu dnia podczas karmienia piersią najpierw dziecko zaspakaja swoje pragnienie picia, a po paru minutkach dopiero potrzebę głodu. i dlatego nie ma potrzeby dopajania dzidzi innymi płynami.
z majtami nie wiem ile jednorazowych, bo mam wielorazowe.
Stary 2013-06-10, 17:19   #3306
Agrafka86
Wtajemniczenie

Tż jedzie z pracy i kupi mi puszkę PEPSI, bo taką mam ochotę od rana, że mi język do dooopy wchodzi

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:23   #3307
d0tkaaa
Zakorzenienie

znowu ( wiem za czesto) zmierzylam i mam 110/75 ...

Zuza

Razem
Stary 2013-06-10, 17:24   #3308
lachryma
Zakorzenienie

a jeśli chodzi o te wody smakowy to bym odpuściła, jakoś chemicznie one mi się kojarzą. już lepiej wciśnij sobie do zwykłej mineralki cytrynę, limonkę lub pomarańczę.
ja np uwielbiam pić podczas lata mineralkę z limonką i listkami mięty.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
przestań mierzyć na jakiś czas, zmierz za pół godziny lub później.
Stary 2013-06-10, 17:25   #3309
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
to samo powiedzial mi moj lekarz odnosnie tego leku. Dodał, ze jak beda inne objawy to mam go natychmiast odstawić.
Tylko ja go zaczełam brac stopniowo od połoweczki przez 2-3 dni, a nawet po niej latały mi rece. Aż została zwiększona dawka do 3 połowek w ciagu dnia. Jak na razie jest ok, ale jakby coś sie działo to mam dodac jeszcze jedna połoweczke. W sumie wychodzia 2 proszki.
I sama sie broniłam przed tymi lekami, ale coz zrobic.

Mam dylemat. Dostalismy dwa nieużywane materacyki z gąbki, grubość 6 cm. I zaczelam sie zastanawiac czy beda odpowiednie. Bo jednak ta gabka jest jak... gabka Obawiam sie, ze jak mały bedzie przybierał na wadze to bedzie mu niewygodnie i bedzie czuc te szczebelki pod spodem.. ?I moze jednak skusimy sie na lateksowy chociaz to kolejn wydatek.
A od którego tc bierzesz Fenoterol? i na samo twardnienie, czy miałaś już jakieś skurcze? bo szyjka to pamiętam, że szalała u Ciebie też...ale masz już bliziutko do celu, jeszcze chwilka

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Dziewczyny mogę zniknąć na jakiś czas bo kończy nam się dzisiaj umowa na internet a dopiero jutro Tż ma jechac podpisywać nową umowe i zanim nam założą zanim co to pewnie zleci w razie W mam nr tel
No to wracaj prędko do nas

Dotkaa może sprawdź za godzine jeszcze to cisnienie. A najlepiej, skoro coś się dzieje, to mierz sobie 2,3 razy dziennie i zapisuj na kartce, ja tak robię, wtedy masz jasność, czy to tak okazjonalnie Ci podskoczyło czy zaczyna Ci wzrastać
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:26   #3310
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o te wody smakowy to bym odpuściła, jakoś chemicznie one mi się kojarzą. już lepiej wciśnij sobie do zwykłej mineralki cytrynę, limonkę lub pomarańczę.
ja np uwielbiam pić podczas lata mineralkę z limonką i listkami mięty.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

przestań mierzyć na jakiś czas, zmierz za pół godziny lub później.
no to chyba tez tak zrobie z ta wodą.

No wlasnie niewiem czy dzwonic do gin czy jak?

Zuza

Razem
Stary 2013-06-10, 17:27   #3311
surka
Zakorzenienie

Cały dzień u mnie pada i końca nie widać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:30   #3312
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
u mnie na szczęście spokój, mam dosyć deszczy i burz.
Stary 2013-06-10, 17:30   #3313
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Jednak przy drugim dziecku, nie przezywa sie tego az tak bardzo jak przy pierwszym - bynajmniej ja tak mam.
Ulżyło mi, myślałam, że jestem z tym sama i nie będę umiała małej kochać tak jak Małgosi. Ale widać dojrzałyśmy do ciąży

Cytat:
kupilam gazetki mam dziecko itp. i pisze ze dla niemowlaka lepsza jest parasolka do gondoli niz stawianie budki bo maluszkowi jest strasznie duszno.

aaaaaaaaaa wiem. Czy karmiac piersia mozna pic wode np ZYWIEC ZDROJ smakowe? WISNIOWE,MALINOWE,JABŁKOW E?
Najlepiej maluszka na słońce nie wystawiać. A rossmanowski krem z filtrem jest super, ale Malgoś jest starsza więc spokojnie używam, nie wiem od jakiego wieku one są.
Co do wody to ja bym odpuściłam toż to woda kranówa + CO2 + chemia nadająca smak!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:33   #3314
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dzwonilam do gin.. mowi ze cisnienie miesci sie w normie ale zebym duzo lezala,sol wyeliminowala calkiem i pila nie za duzo i nie za malo tak srednio. I mam liczyc ruchy najpierw mowil ze w ciagu 2 h ma byc 6 ruchow a jak nie to od 19 do 21 minimalnie 6 ruchow. Jakby sie ruchy oslabily czy nogi bardziej puchly lub cisnienie sie zwiekszalo ( mam zmierzyc wieczorem) to mam odrazu przyjechac do niego lub na ip... ale napewno bedzie ok!!

Zuza

Razem
Stary 2013-06-10, 17:33   #3315
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
nie mierz czesto, to zaburza wynik. poloz sie i odpoczni.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
A od którego tc bierzesz Fenoterol? i na samo twardnienie, czy miałaś już jakieś skurcze? bo szyjka to pamiętam, że szalała u Ciebie też...ale masz już bliziutko do celu, jeszcze chwilka

No to wracaj prędko do nas

Dotkaa może sprawdź za godzine jeszcze to cisnienie. A najlepiej, skoro coś się dzieje, to mierz sobie 2,3 razy dziennie i zapisuj na kartce, ja tak robię, wtedy masz jasność, czy to tak okazjonalnie Ci podskoczyło czy zaczyna Ci wzrastać
Od 28 tygodnia. Wczesniej były skurcze - te akurat krotko, twardnienie brzucha, ból. I brałam nospe, scopolan i luteine. A że potem to juz nie działało jak powinno to, gin stwierdził, ze niestety musi przepisac cos sliniejszego.

Wszytskie juz praktycznie mamy blisko

Franuś
Stary 2013-06-10, 17:37   #3316
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwonilam do gin.. mowi ze cisnienie miesci sie w normie ale zebym duzo lezala,sol wyeliminowala calkiem i pila nie za duzo i nie za malo tak srednio. I mam liczyc ruchy najpierw mowil ze w ciagu 2 h ma byc 6 ruchow a jak nie to od 19 do 21 minimalnie 6 ruchow. Jakby sie ruchy oslabily czy nogi bardziej puchly lub cisnienie sie zwiekszalo ( mam zmierzyc wieczorem) to mam odrazu przyjechac do niego lub na ip... ale napewno bedzie ok!!
no to rób to co lekarz mówi, a na pewno będzie git
Stary 2013-06-10, 17:38   #3317
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
no to rób to co lekarz mówi, a na pewno będzie git
Dzieki) Wylaczam lapka i poczytam na tel Was

Zuza

Razem
Stary 2013-06-10, 17:38   #3318
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze zadzwoniłaś, przynajmniej wiesz na czym stoisz i co masz zrobić, jakby ewentualnie ciśnienie wzrosło. Ale trzymam żeby nie szalało
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 17:46   #3319
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
u mnie raz pada raz nie

mam dziś natchnienie i będę działać wieczorem w kuchni, planuje jakieś wypieki z jagodami, siedzę teraz i szukam inspiracji

Synek
Stary 2013-06-10, 17:57   #3320
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ulżyło mi, myślałam, że jestem z tym sama i nie będę umiała małej kochać tak jak Małgosi. Ale widać dojrzałyśmy do ciąży
to ja tez myslalam, ze sama jestem z "tym". Jakos wiem, ze bedzie maly, ze bede go kochac i wogole. Ale nie mam czasu za duzo o ciazy myslec, bo Marysia pochlania mi czas. Tak jak tobie Malgosia. Teraz mam dylemat, jak Marysia beze mnie wytrwa, jak pojde do szpitala - mimo ze lezalam w styczniu w szpitalu te 3 dni, ale wtedy byla o wiele mniejsza i mniej rozumna. Teraz zrobila sie bardzo za mna i bede przezywac, co u niej, czy nie placze i wogole. Nie mysle o porodzie, tylko o tym co w domu i co z nia. Jakies takie mysli mnie nachodza.

Ogarnelam wlasnie ciuchy w szafce - swoje, odlozylam to co ciazowe na jeden bok, to co na po ciazy na drugi i wiem, ze lato jakos wytrwam z tym co mam. Ponadto odkamieniam wlasnie czajniki - nie wiem czy tylko u mnie taka straszna ta woda. masakra ile kamienia sie zbiera. Marysia chciala "amu" wiec siedzi i je sama pomidorowa - ona wszystko sama.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-10, 18:01   #3321
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
u mnie raz pada raz nie

mam dziś natchnienie i będę działać wieczorem w kuchni, planuje jakieś wypieki z jagodami, siedzę teraz i szukam inspiracji
A może zrobisz tzw. "jagodzianki"? Takie bułeczki z jagodami w środku?

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 18:02   #3322
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ja tylko tak szybko po wizycie, mały 3100g wszystko z nim ok,wstawia się ładnie w kanał,rozwarcie na palec,do tygodnia powinnam urodzić) hyhy ale jak to powiedział terminu porodu oraz wybuchu wojny na 100% nie da się potwierdzić...

Aż gorąco mi się zrobilo

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 18:04   #3323
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ja tylko tak szybko po wizycie, mały 3100g wszystko z nim ok,wstawia się ładnie w kanał,rozwarcie na palec,do tygodnia powinnam urodzić) hyhy ale jak to powiedział terminu porodu oraz wybuchu wojny na 100% nie da się potwierdzić...

Aż gorąco mi się zrobilo
brawa za wage malego no i ze mniej wiecej wiesz, ze sie juz cos dzieje. kurde faktycznie robi sie juz - POWAZNIE

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-10, 18:09   #3324
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mam dosc!
Tżt miał odnowić szafke którą chce postawic obok łóżeczka (ewentualnie bedzie na przewijak, czy jakies podreczne rzeczy), dzisiaj ma wolny dzien i co? siedzi i gra
normalnie zero wyczucia i poczucia obowiazku, przeciez jak on to pomaluje to to bedzie musialo sie z tydzien wietrzyc a ja juz nie mam czasu na to ani nerwów,
a jak go pytam czy idzie do garażu, to sie mnie pyta po co , jak mowie zeby zaczal tą szafke robic to mi odpowedzial, że zrobi ją jak mu sie zachce, siedze i rycze...

w tygodniu nic nie zrobi, jak wraca o 17 z pracy to nawet palcem nie grzebnie, nie cierpie tego jego olewactwa i lenistwa!!

jakbym miala wiecej sily sama bym sobie to zrobila, ale ja ledwo stoje przy kuchence zeby placki usmazyc a co dopiero szlifowac szafke

Wiem co czujesz moj Tz od jakiegos czasu maluje łóżeczko na biało ktore dostalismy po jego siostrzenicy jak je czyscił to marudził ze moglismy kupic nowe zamiast z tym ma sie meczyc no ale jak juz przyjelismy je to głupio powiedziec jego siostrze ze jednak kupimy nowe wiec łóżeczka nie mam do dziś... dzis mu sie nie chce powiedzial ze jutro bedzie dalej malowal pozatym nawet jakby go juz dokonczyl to nie mam go gdzie postawic bo oproznilismy sypialnie na czas remontu a remont miałbyć 2tyg temu a moze sie dopiero rozpoczac jak deszcze przestana padac bo na tarasie pod elewacje nam woda wcieka i zrobiły sie przez zime zacieki na sciane przy podłodze pozatym mamy miec robione na nowo schody do ogrodu i w przepokoju wybite okno i wstawione drzwi tarasowe wiec to nie taki mały remont a ja juz jestem od jutra w 35 tyg a dzis jak zobaczylam swoje odbicie w szybie sklepowej to wygladam jakbym miala jutro rodzic
Stary 2013-06-10, 18:10   #3325
Niunia20
Rozeznanie

pilne pytanie do dziewczyn które robiły zakupy u JURAMBA kołdra jest białą czy kremowa??
Stary 2013-06-10, 18:11   #3326
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:

Aż gorąco mi się zrobilo
Super :P
Stary 2013-06-10, 18:12   #3327
arrabbiata
Zadomowienie

Dziewczyny a powiedzcie mi taką rzecz jakbyście to zrobiły, bo nie wiem jak to ogarnąć:
W domu mamy na dole salon z kuchnią i jadalnią, a na górze sypialnię, łazienkę i pokoje, w tym pokój dziecka. No i wiadomo, w nocy mały będzie spał na górze w łóżeczku (na początku chyba łóżeczko damy do naszej sypialni?). No a w ciągu dnia większość czasu będę na dole w kuchni czy w salonie i tu moje pytanie- gdzie wtedy małego usadowić? No bo przecież nie na narożniku w salonie, a wiadomo, chcę go mieć na oku ciągle. Kupić kołyskę? Czy jakieś mini łóżeczko i postawić w salonie? Naprawdę nie wiem, doradźcie coś.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 18:16   #3328
EVAgwiazdka
Raczkowanie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41247116]dzięki to lampka z firmy massive http://studioswiatla.pl/pl/p/Lampa-d...401535510/9255
polecam, fajne mają kolekcje

patrzcie jakie ładne naklejki na ścianę
https://www.mamissima.pl/pokoik_i_de...i_scienne.html

wiecie co... dziwna sprawa, w piątek i dzisiaj dostałam wypłatę w dwóch transzach... wiem że jedną z zus drugą jeszcze od pracodawcy i mam w sumie o 500 zł więcej ... nic nie mówię... i w sumie nie wiem dlaczego... i że w terminie.... ale ciiii a większość z Was pisze że są znaczne opóźnienia na L4... hmmmmm dziwne...[/QUOTE]

Nie chce Cie martwic bo to pewnie nie to ale dziewczyny jak dostajecie pieniadze z ZUSu to miejcie na uwadze ze moga wam zle podatek odliczac i na koniec roku bedziecie musialy go nadpłacic tak miała moja siostra rodzila we wrzesniu a w styczniu sie dowiedziala przy liczeniu rocznego pita ze ZUS jej zamalo podatku odciagał co miesiac i do 1 maja musiała zapłacić ponad 9,5 tys zł i nie pozwolili jej tego rozłozyc na raty tylko zagrozili odsetkami
Stary 2013-06-10, 18:17   #3329
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
A może zrobisz tzw. "jagodzianki"? Takie bułeczki z jagodami w środku?
myślałam o babeczkach i o jakimś cieście np drożdżowym
ale pomysł z bułeczkami jest super, zaczynam poszukiwania przepisów

Cytat:

Aż gorąco mi się zrobilo

o ja , ale będzie jak wyprzedzisz malinkę i margosię

Synek
Stary 2013-06-10, 18:24   #3330
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Aż gorąco mi się zrobilo
o matko juz? tak szybko?

Franuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości