![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farby Khadi - opinie
Ale potrzymanie kasji wczesniej pare godzin...powinno na pewno zwiekszyc jej efekt bo jej barwnik zdazy sie uwolnic
![]() Dobra metoda jest tez dodatkowo zalanie jej mocnym rumiankiem zamiast wody ...to tez nieco jasniejszy efekt powinno dac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Konto usunięte
|
Wciąż nie mogę się nadziwić, jak przy myciu leci mi niebieska woda
![]() Mam mały minus dla henny, otóż zabarwiła mojego różowego Tangle Teezera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, dziękuje za wszystkie rady
![]() w ogóle się nie boję ciepłych tonów, jedyne czego nie chce to odcienia czerwonego. Rudy, miedziany może być jak najbardziej. Następnym razem spróbuje może dokupić jeszcze czystą hennę i coś pomieszać. Henna+cassia+jasny brąz (20+30+50) i zobaczymy co mi wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie sugestia bylo jeszcze dodanie miodu ale tego akurat nie probowalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Przyczajenie
|
no to może spróbuje zwiększyć ilość henny i cassi, a dać mniej tego jasnego brązu i wtedy powinno być jaśniej i rudziej
![]() zobaczymy jak będzie mi się wypłukiwała teraz ta henna. Bo na razie tylko 2 razy myłam głowę i zmian w kolorze nie widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
szampony przeciwlupiezoe sprawiaja ze sie szybciej wyplukuje...jesli na tym ci zalezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,żeby się henna jeszcze trochę sprała z włosów, to tylko szampon przeciwłupieżowy? Czy moze coś jeszcze mogę zrobic?
![]()
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie możesz nakładać jakieś mieszanki na głowę z sokiem z cytryny i trzymać około 1,5-3h, ale uprzedzam, że prócz rozjaśnienia włosy też nabiorą ciepłego odcienia ( oczywiście wszystko po kilku zastosowaniach) Słyszałam, że można coś kombinować też z sodą, ale nie wiem co i jak się z tym robi, więc musiałabyś poszukać w netcie o rozjaśnianiu sodą.
![]() |
![]() |
#939 |
CORELIPS
|
polecałabym kąpiel rozjaśniającą, na wizażu bardzo dużo osób praktykuje, też zamierzam wypróbować tylko nie mogę znaleźć odpowiedniego rozjaśniacza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
moje włosy już tyle przeszły,że jakbym ja im zafundowała kąpiel rozjaśniającą, to by odpadły...;(
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Magiusa
![]() dzięki Ci bardzo za namiary na Eurokos, właśnie zakupiłam khadi ciemny brąz za 29 zł, a w ogóle co za asortyment ![]() a tak w ogóle to sobie o tym sklepie przypomniałam dzięki Tobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Farby Khadi - opinie
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz zdecydowałam sie na uzycie henny bezbarwnej casia 3 tygodnie temu, chciałam zobaczyc czy włosy będa miały połysk i czy zbytnio nie będa przesuszone, po zabiegu miałam wrażenie że są takie bardziej słoneczne a przy tym błyszczace.
Zachecona efektami kupiłam hennę kolor miedziany z tego co przeczytałam miała ona przyciemnić moje włosy i o to mi chodziło aby ujednolicic kolor. Mieszanke sporzadziłam według załączonej instrukcji, miałm jednak wrazenie że henna jest bardziej tepa przy nakładaniu niż casia ( ta byla bardziej kremowa), pomyslałam że może jest zwyczajnie stara? Czy jest cos takiego jak data wazności dla henny? Otrzymana papke trzymałam na włosach przez 2 godziny, zmyłam ciepłą wodą...jakie było moje zaskoczenie kiedy nie otrzymalam żadnego efektu ![]() Umylam włosy szamponem bez silikonów, gdzie tkwi tajemnica poprawnego ufarbowania włosów henna? Może powinnam własnie zrobic wszystko na odwrót? Przed cassia umyłam włosy własnie szamponem z silikonami. Buuu a tak chciałam naturalnie farbować włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może winne silikony, nalezy je zmywać przez dwa tygodnie przed hennowaniem... I nie wystarczy, ze szampon bez silikonów, powinien je zmyć czyli musi być z SLS, pozatym poliquaternia też oblepić potrafią jak silikony. Jasne, że henna ma termin przydatności (tj. barwnik się dezaktywuje czy coś), gdzie ją kupiłaś? Stara henna robi się chyba mniej zielona, ale zapytaj jeszcze hennayi... Papka henny nigdy nie jest jednolita, chyba, ze to henna baq, a khadi nie jest baq. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-06-09 o 11:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda że wczesniej nie przeczytałm Twojego postu , bo rano umyłam włosy ale jednak szamponem bez silikonów, siedze teraz z ponownie nałożoną henną. Henne przygotowałam wczoraj wieczorem , wymieszałam dodatkowo z sokiem z cytryny , stała całą noc , jeżeli teraz nic nie wyjdzie to chyba pomimo wszystko spróbuję po raz kolejny tej henny z wczesniejszym wymyciem włosów szamponem z silikonami. Swoja hennę tzn cassie kupiłam na allegro a kolor miedziany w sklepie magiczne indie . Rozrobiona henna nie była zupełnie jednolita miała małe grudki ale cassia ładniej sie rozrabiała, chociaz teraz jak stała przez cała noc to tez jest taka ładna kremowa , może zwyczajnie wiecej wody dodałam. Dzis latałam po rynku i szukałam henny w proszku, znalazłam w zielarskim kolor ciemny brąz ale z Venity na razie nie zaryzykuje poza tym kolor jak dla mnie zbyt ciemny. Sama jestem zaskoczona że zupełnie nic mi nie wyszło bo liczyłam że chociaz rozjasniane wczesniej włosy złapia kolor a tu nic ![]() Tak sobie teraz myslę że może zbyt dużo uzywam środków do stylizacji i pewnie jak umyłam łagodnym szamponem to zwyczajnie nie zmyłam tego całego syfu z włosów ![]() Możesz mi cos doradzić jaki szampon byłby własciwy do umycia włosów przed hennowaniem ? własnie doczytała że szampony z Barwy sa dobre do mycia włosów przed hennowaniem ![]() Cytat:
Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-09 o 15:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() grudki zawsze będą jeśli henna nie jest jakości "baq", nie ma co się tym przejmowac ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
misiączka nie ma znaczenia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Nie, nie uwierzycie 4 godziny trzymałam henne na wlosach i..nic, kompletnie, teraz włosy schna ale juz widzę że nic nie chwyciło, zobacze moze jakimś cudem cos póżniej sie objawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
koci świat
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Farby Khadi - opinie
Cytat:
![]() wylazłam z khadi, maseczkami, ampułkami, wodą brzozową... gdyby nie dziecię szturmujące kontuar i na tym by się nie skończyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i ile gram dajesz na jedno farbowanie? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Henne sie kladzie na czyste wlosy umyte najprostszym szamponem z SLS i tyle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-06-10 o 13:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem...ale khadi "miedziana" nie istnieje
![]() Chyba, że chodzi o "Henna z Amlą kasztanowo-miedziany brąz" ![]() No nic, poczekamy na szczegoly to sie dowiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sklep Magiczne Indie to ten kolor: Od wczoraj włosy zrobiły mi sie bardziej złote ale do miedzianego to im nadal daleko, odrosty jak miałam tak mam, choc pojawiły sie na nich delikatne refleksy równiez w kolorze złota. Postanowiłam dać Khadi jeszcze jedna szansę i teraz chcę zamówić jasny brąz , który mam nadzieje sobie poradzi z ciemnymi blond odrostami i..chciala bym dodać tę z Amlą i Jatrophą,żeby były bardziej czerwonawe, ciekawe co z tego wyjdzie ![]() Proszę powiedzcie czy ja mam nałozyć hennę na suche czy mokre włosy? Bo skoro ani tak ani tak nie wyszło to jak ma byc ???? Jak by nie wyszło to mam w pogotowiu( kupione dzis w zielarskim henna Eld Miedz i Chna) ale to tylko jak z Khadi nie wyjdzie, choc mam nadzieje że Khadi tym razem mnie nie zawiedzie i bedzie dla mnie ratunkiem przed chemią. Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-10 o 17:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatni raz mialas czyste wlosy po SLS bez niczego, tak? Przedziwne to bo na jasnych wlosach to po wymieszaniu i nawet od razu nalozeniu na 2h powinnas miec mocny i naprawde intensywny kolor. Co do mokre/suche - jak kto lubi - ja daje na umyte i osuszone recznikiem ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- p.s do henny z amla nie trzeba cytryny juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-10 o 17:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
a chcesz miedź jak rozumiem?
jesli to bylaby moja decyzja to ja bym zrobila tak: 1) ze strony helfy kupila henne z amla khadi ( nie mowie, ze ta co kupiles jest zla ale helfy jest oficjalnym dystrybutorem khadi) 2) umyla dokladnie wlosy szamponem z sls 3) wymieszala z ciepla nie wrzaca woda i jak tylko troche przestygnie to na wlosy na 2h Nic wiecej bym nie kombinowala ![]() Ale gwarancji nie daje ![]() Nie mialas jakis dziwnych zabiegow wczesniej? Keratyny na wlosy albo cos? Tak juz totalnie zgaduje ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-06-10 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny gdzie mogę kupić farbe Khadi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-10 o 18:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoja droga skoro chcesz isc w czerwienie to czemu dopiero pozniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Wymysliłam sobie że najpierw wyrównam kolor miedzia, przyzwyczaje sie do tej zmiany i nastepnym razem dołoże czerwieni
![]() Teraz jednak myslę że spróbuje z jasnym brazem, ten napewno sobie poradzi i z odrostem i z tymi rozjasnionymi. ![]() Nie wiem czy mam zwidy czy ten kolor na moich włosach pomimo wszystko jednak nabiera mocy ??? Edytowane przez Rosi23 Czas edycji: 2013-06-10 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.