|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy
Ale jak zacznie brać antybiotyki to ochrona tabsów zrobi się mniejsza tych co dopiero będzie brać, nie tych co już wzięła, więc jak będzie się zabezpieczać od dnia brania antybiotyków, to ja nie wierzę, by doszło do zapłodnienia.
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ we mnie nie kończy,ale oczywiście teraz gumeczka obowiązkowa
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Czy ktoś z Was orientuje się, czy sterydy wpływają na tabletki anty? Ponieważ smarowałam się teraz maścią Clobederm- podobno bardzo silny steryd i raz posmarowałam się pod nosem. W pewnym momencie "oblizałam" trochę usta i poczułam, że troszkę tej maści zlizałam znad ust. I nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ na antykoncepcję, jeśli ta maść jest naprawdę tak silna jak mówią.
|
|
|
|
#4415 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Antykoncepcja a tabletki odchudzające!
Czy tabletki odchudzajace LINEA i ASYSTOR SLIM maja wplyw na tabletki antykoncepcyjne ?
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Antykoncepcja a tabletki odchudzające!
Cytat:
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
antykoncepcja a rozmiar biustu
a ja muszę powiedzieć, że naprawdę co nie co mi urosło od momentu przyjmowania hormonów... i wcale nie boli mnie już biust (bolał przez pierwszych kilka dni przyjmowania antykoncepcji), tylko na tydzień przed spodziewaną miesiączką zaczyna puchnąć (czyli tak, jak przed braniem tabsów) a doskoczyłam do miseczki D (70D)
w inne niestety ' nie wchodzę' ... i nie przytyłam, więc woda w organizmie mi się nie zatrzymuje. i mam nadzieję, że ten efekt się utrzyma :P
|
|
#4418 |
|
Raczkowanie
|
Lewitan, Jantar a Vibin mini???
Witam wszystkie Wizażanki. Dopiero mam zamiar zacząć brać tabletki anty, lekarz przepisał mi vibin mini i oto kilka moich pytań. Czy wcierka- odżywka jantar do włosów ma jakiś wpływ na anty? a co z drożdżami w tabletkach? Biorę lewitan... I czy mogę chodzić na solarium??? Przepraszam jeżeli to są głupie pytania ale same wiecie.. Lekarza mam nie bardzo a w internecie jest dużo sprzecznych informacji..
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Pomoże ktoś?
|
#4419 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lewitan, Jantar a Vibin mini???
a w ulotce od tabletek nie masz takich informacji ? wcierka nie ma żadnego wpływu, w końcu jej nie pijesz
jeżeli jakiś suplement zaburza działanie tabletek antykoncepcyjnych, czy jakichkolwiek innych to jest to zazwyczaj napisane w ulotce ( tak mi sie kojarzy, że moja kumpela przy ziołowych tabletkach uspokajających taką informacje miała podaną). Jeżeli lekarz jest "nie bardzo" to radzę go zmienić, co to za lekarz, który nie potrafi rozwiać Twoich wątpliwości..
|
|
|
|
#4420 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
ja do Was z takim małym zapytaniem. Powiedzcie mi czy zastrzyki domięśniowe też obniżają skuteczność tabletek antykoncepcyjnych? Przepraszam jeśli pytanie się powtórzyło, ale nie mam czasu przeglądać całego forum
|
|
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
czy Pelethrocin na krążenie żylne, może wpłynąc niekorzystnie na działanie tabletek antykoncepcyjnych? zawiera on 500mg diosminy
|
|
#4422 |
|
Marudziara
|
Czy podczas stosowania tabletek dopochwowych gyno-femidazol nie wystąpią interakcje z tabletkami antykoncepcyjnymi ( Midiana), czy tabletki antykoncepcyjne zachowają swoją skuteczność? I czy podczas kuracji można bezpiecznie współżyć.Receptę otrzymałam od położnej, która niestety nie była mi w stanie powiedzieć .
Niestety nie można sprawdzić interakcji leków na stronie http://www.bil.aptek.pl/servlet/inte...st?who=patient
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do współżycia, to lepiej po prostu zrobić sobie przerwę... wiadomo, że wtedy wydzielina jest taka dziwna, reszta globulki wypływa.. tak po prostu by organizm miał czas się "oczyścić" Btw. długo będziesz je brała? Bo u mnie było różnie, raz miałam brać glob. tydzień i pasowało się wstrzymać przez całą kurację, a raz miałam 1 globulkę [całkiem niedawno] i już na 3 dzień można było
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
|
|
|
#4424 |
|
Marudziara
|
Jest ich niby 15 i niby mam brać całe opakowanie. Jak czytam fora to jest napisane,że po kilku globulkach można współżyć i nawet lepiej żeby partner "pomerdał"
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli nie dasz rady 15 no to może po kilku zdecyduj się na współżycie Może nic się nie stanie
|
|
|
|
#4426 |
|
Przyczajenie
|
tabletki antykoncepcyjne a zielona kawa
Witam! zażywam tabletki antykoncepcyjne Novynette, a chciałabym zacząć pić zieloną kawę. Moje pytanie jest takie czy zielona kawa ma jakiś negatywny wpływ na tabletki ? Może któraś z was zażywała tabletki i piła zieloną kawę ?
|
|
|
|
#4427 |
|
Marudziara
|
Dot.: tabletki antykoncepcyjne a zielona kawa
Ani kawa czarna, zielona ani herbata zielona itd nie mają wpływu na działanie tabletek antykoncepcyjnych.
|
#4428 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wam
mam pytanie dotyczące zielonej kawy i ingerencji jej w działanie tabletek antykoncepcyjnych. Czy ktoś pił tą kawę i zażywał tabletki ?
|
|
|
|
#4429 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny czy HYDROMINUM wchodzi w interakcję z tabletkami antykoncepcyjnymi?
|
|
|
|
#4430 | |
|
Marudziara
|
Cytat:
Poza tym z tego co wiem jest to suplement diety.
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
Nurtuje mnie problem odnośnie trawienia a wchłaniania się tabletek. Od kiedy pamiętam miałam problemy żołądkowe zwłaszcza w dniach, gdy było dużo stresu. Zastanawiam się przez to, czy z powodu bólu żołądka i ogólnych "rewolucji" w brzuchu i sporadycznych biegunek, wchłanianie tabletek może być zagrożone?
Nie chodzi mi o ostrą biegunek zaraz po przyjęciu tabletki, ale właśnie o problemy z trawieniem, które zdarzają mi się co kilka dni z powodu stresu. Tłumaczę sobie, że skoro mój żołądek tak nerwowo reaguje, to i tabletki na co dzień mogą się nie wchłaniać całkowicie?... Przesadzam (tj. martwić się tylko biegunką/wymiotami), czy jest to rzeczywiscie powód do niepokoju?... |
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbior
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek
Cześć Dziewczyny!
Czy tabletki Sinulan forte (skład jest ziołowy dlatego pytam, a nigdzie nie znalazłam odpowiedzi:- Korzeń goryczki, Ekstrakt z kwiatu dziewanny, ekstrakt z kwiatu bzu czarnego:, ekstrakt z ziela werbeny:, ekstrakt z liści Andrographis paniculata wpływają na skutecznosc tabletek?Brałam także antybiotyk Dalacin C, w ulotce napisane jest, że kwestionowano skutecznośc doustnych środków atykoncepcyjnych stosowanych jednocześnie z klindamycyną, więc w trakcie brania antybiotyku nie współżyłam, ale ostatnią tabletke wzięłam w niedziele, no i musi być jeszcze te 7 dni dodatkowego zabezpieczenia, a czy tego 7 dnia można już współżyć? Czy jednak jest to niebezpieczne? Dodam jeszcze, że opakowanie zaczęłam brać w piątek, a w niedziele skończyłam antybiotyk i pytam o przyszłą niedzielę. Mam nadzieję, że koś mnie zrozumie ![]() Prosze o odpowiedź
Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2013-06-11 o 20:52 |
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek
Cytat:
|
|
#4435 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pigułka anty a antybiotyk
Mam pytanie, współżyłam z moim facetem w środe w godzinach popołudniowych, on doszedł we mnie. A w czwartek rano zaczełam brac antybiotyk Doxycylinium czy istnieje ryzyko zajscia w ciąże????? Wiem że plemniki mogły przeżyc ale czy 2-3 tabletki antybiotyku odrazu osłabiają działanie tabletek anty???? ![]() Czy miałam sie wstrzymac z przyjmowaniem antybiotyku??? Wiem i rozumiem ze po antybiotykoterapii i w trakcie trzeba dodatkowego zabezpieczenia. ale prosze o odpowiedz na moje pytanie... z góry dziekuje... pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#4436 |
|
Przyczajenie
|
Tabletki anty a tradzik. Duac, Aknemycin, Zineryt.
Dziewczyny, bardzo prosze o pomoc.
Stosuje tabletki antykoncepcyjne YAZ, koncze pierwsze opakowanie (dzis 27 dzien). Jednoczesnie uzywam codziennie lekow na tradzik, takich: Aknemycin plyn na skore http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=...lek=394&menu=3 Duac https://www.myhealthbox.eu/pl/medici...ne/duac/777946 Aknemycin i Duac uzylam dzis w nocy, skonczyl mi sie Duac, planuje zamienic go od dzis na Zineryt, bo tylko to mam pod reka http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p2946-Zineryt I tu pojawia sie moje pytanie. Czy ktorykolwiek z tych lekow moze wchodzic w interakcje z tabletkami anty? W internecie trudno znalezc mi jednoznaczna odpowiedz, naprawde nie mam mozliwosci kontaktu z ginekologiem w tej chwili. Jesli leki reaguja z tabletkami, to czy jesli odstawie je dzis (boze, biedna moja cera...), i zaczne nowe opakowanie tabletek w poniedzialek, bedzie ok i bede bezpieczna? W czasie przyjmowania tego blistra nie uprawialam seksu, wiec bez problemu, ale w tym miesiacu bede na 100% i nie wiem co robic. Wole miec pryszcze niz dzieci. ![]() W temacie antykoncepcji hormonalnej raczkuje, w ulotkach nie ma nie ma nic na temat tych konkretnych lekow/substancji, wiec bardzo licze na Wasza pomoc i czekam z niecierpliwoscia. Z gory dzieki! |
|
|
|
#4437 |
|
Biała Dama
|
Dot.: Tabletki anty a tradzik. Duac, Aknemycin, Zineryt.
Powinnas ginekologowi powiedziec o wszystkich lekach jakie bierzesz, nie mialabys teraz dylematow
|
|
|
|
#4438 |
|
Przyczajenie
|
Nie biore, smaruje, nie sa doustne.
![]() Powinnam, wiem, ALE to moje pierwsze tabletki w zyciu, nie mialam pojecia, ze moga reagowac z taka iloscia lekow, a ginekolog nie powiedzial mi ani slowa, ze powinnam na cokolwiek uwazac... A teraz nie mam mozliwosci kontaktu z lekarzem, chwilowo przebywam za granica, tutaj bez papierow nie jest to takie proste... Denerwuje sie
|
|
|
|
#4439 |
|
Biała Dama
|
Wiem jaka to forma leku, sama używałam. Zwykle w ulotce sa wyszczegolnione najwazniejsze substancje wchodzace w interakcje, jesli nic o tym nie ma to prawdopodobnie nie ma sie co trzasc. Jak nie masz dostepu do lekarza to spytaj w aptece.
Ale na przyszlosc pamietaj zasade jak Ci lekarz przepisuje lek to mu mowisz o wszystkich swoich innych lekach bo czasami o bardzo powazne skutki moze chodzic |
|
|
|
#4440 |
|
Przyczajenie
|
sok z żurawiny a tabletki anty
Witam,
mam pytanie czy sok żurawinowy obniża skuteczność tabletek anty? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

TŻ we mnie nie kończy,ale oczywiście teraz gumeczka obowiązkowa