|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Powiedzcie mi cos o tych eitaminach bo jestem ciemna?jaka d i jaka k?samemu sie kupuje i wogole?kiedy podawac i na co to i czym sie rozni 2w1 od 2?:-P lece pa
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Iwona my jeszcze dodatkowo bedziemy mieli do przejechania prawie drugie tyle do szpitala... No ale przeciez ja znowu panikuje;-)
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
wiesz to taka wersja mojej wyobraźni, mam nadzieje, ze nie zaczne rodzic w mgnieniu oka z zaskoczenia w 25 minut |
|
|
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Dla Oliath i innych dziewczyn (wybaczcie, skleroze mam)
za wizyte.Mnie się wydaje, że nie długo wszystkie zaczną rodzić w jednym momencie a ja jeszcze daleko w tyle. Tzn. wyprawke mam, ale nie jestem spakowana do szpitala. Pakujecie się do takiej torby turystycznej czy w walizke na kółeczkach? Bo walizke mniejsza na kółkach mam, a torby turystycznej niet i nie wiem co robić. Boję się spakować i boję się porodu...
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
O i przypominało mi się, dziękuje dziewczyny za odpowiedzi w sprawie specyfików do prania. Chyba postawię na ten balsam dzidziuś bo nie drogi jest w porównaniu do Loveli czy Jelp
zaczyna do mnie docierać, że u mnie też już tuż tuż![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja licze na szybkie sn albo wyznaczone cc. Zreszta nie ma co dla mnie wazne by wyladowac u swojego gina a nie gdzies w szpitalu po drodze.
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
kallisto polecam balsam dzidzius - mam i uzywam.
no i mala usnela 2 h temu i juz dwa razy budzila sie z placzem - kolejna nocka z glowy.
|
#3460 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-10 o 22:06 |
||
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Dopakowując dziś swoją 3cią torbę do szpitala doszłam do wniosku,że sama woda mi nie wystarczy i spakowałam też orzeszki ziemne, biszkopty i czekoladę
Czytałam sporo opisów porodów i często się przewija tam,że po porodzie lub przed-czekając długo na rozwój akcji- jest się głodnym,więc wolę się zabezpieczyć niż głodować
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Współczuję zarwanych nocy, akurat teraz jak przydałoby ci się wyspać. Zdrówka dla Mery Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41254451]
wróciliśmy do domu przed 19... i kuźwa OGRÓDEK ZNÓW ZALANY !!! ale nie będę płakać, niech inni decydują co zrobić, ja mam dość [/QUOTE]No nieźle... A to znowu wina sąsiada? Cytat:
![]() Uciekam do spania. Oby noc należała do przespanych Dobranoc
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... z tego co wyczytałam to 4 babeczki są tuż tuż, Malinka i Margosia do tego (ale one to się obijają narazie), jak dobrze pamietam to jeszcze 2 cesarki w czerwcu ... aaaaaaaaaaaa ... dzieje się
Perse ciesze sie, ze sie trzymasz, oby tak dalej, my tu kciuki trzymamy cały czas Rockyyy witaj, długo cie nie było Ewusia za przygotowaniaU mnie dzis burza 2 razy przeszła, a juz od weekendu nadaja +30 stopni
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki, że chociaż Ty pokładasz we mnie jeszcze nadzieje Obiecuję rozpakować się najpóźniej w przyszłym tygodniu ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty! Same dobre wiadomości dziś z wizyt przyniosłyście i oby takich więcej.
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolorowych snów Mamuśki |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O tych orzechach to się kiedyś Reni Jusis w DDtvn wypowiadała ale jakoś tak... Dziwne to dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide sie polozyc, bo Aleks znow ma "dzien lenia" musze go rozruszac, bo zaraz zaczna mi sie schizy i ciekawe....
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MALINKA wierzę w ciebie!![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ja też już uciekam brzucholki. Plecy zaczęły mnie boleć i brzuch twardnieje, czas na odpoczynek. Dobranoc, miłych snów iii MALINKA łatwego i szybkiego porodu ![]() PaaaaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3471 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
spania max 30 min w ciągu których nawet usiąść nie zdążyłam ;( buuuuuzdrówka dla małej Cytat:
![]() coś mnie dzisiaj TZ wk...rwia chyba więc idę zaraz spać by go nie zjeść żywcem ;( wrrrrr
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-10 o 22:33 |
||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Boże dziewczyny, wy tak na serio?
Jak można tyle naprodukowac w parę godzin![]() Jak czytam o tym, że niektóre z was już do porodu są gotowe, to aż nie wierzę, że to już... że w końcu czas na nasz wątek ![]() czuję się tak, jakby to mi nagle zegar zaczął tykacMam do was pytanko w ogole: Myślicie że jest sens zmieniac lekarza w prawie 31 tc??
|
#3473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super Ewusia super, że jesteście już u siebie, odpoczywaj jak najwięcej nadrobiłam Was i idę spać, jutro rano jadę do SR, zmieniłam sobie godzinę ćwiczeń i będę jeździć na 8:30, potem jadę do teściowej na pierogi z jagodami a sama dziś upiekłam jagodzianki i drożdżówkę zawijaną z jagodami-pierwszy raz takie rzeczy w mojej kuchennej karierze robiłam ![]() spróbuje jutro jak wyszło dobranoc |
|||
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
Dopiero teraz usiadłam na spokojnie do laptopa, bo po lekarzu byłam z Mamą u Babci i potem spotkałam się z przyjaciółką z którą się już długo nie widziałam.. A więc byłam u pani alergolog, osłuchała mnie i teatralnym głosem wykrzyczała "DRAMAT, DRAMAT!!!! " Ja niedotleniona kompletnie = Bezik niedotleniony powiedziała, ze w takim stanie w kazdej chwili przy ostrzejszym ataku i braku leków mogę się przydusić i to tak poważnie no i koniec końców włączyła mi sterydy na pare dni, których nie powinno się w ciąży brać, ale w takim stanie powiedziała ze nie ma innego wyjscia tylko 3 dni muszę je zażywać, dodatkowo chyba z 5 innych leków.. Dała skierowanie jeszcze na spirometrie kolejna w ciazy zebym jeszcze zdążyła przed porodem, umówiłam sie na nia za tydzien. Jezeli wyniki spirometrii nie wyjdą dobrze, to będzie trzeba włączyć jeszcze mocniejsze leki, bo inaczej poród będzie zagrożony oddechowo u mnie ![]() No.. a potem wycieczka do apteki i tak dwóch leków nie wzięłam na oczy i na katar, tylko te sterydy i wziewne i 170 zł poszło w mig No, ale ledwie wzięłam te leki to odetchnęłam "pełną piersią" i od razu lepiej Jutro muszę jechać jeszcze badania zrobić typu morfo, mocz, posiew moczu, crp..no i tyle- teraz lecę Was nadrabiać kochane ![]() No i mam lepszy humor bo się z przyjaciółką widziałam to od razu inaczej się poczułam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3475 |
|
Konto usunięte
|
laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące...
czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było... też tak macie? |
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Groźnie brzmi to niedotlenienie, mam nadzięję, że spiro wyjdzie w miarę ok.
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine- o jaaaa Cię to za chwilę będziesz Małego tulić
![]() Magdalennne-niezły klocuszek, za wizytę!Myszolka- super wieści, oczywiście dla Ciebie i małego!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
dobra wiadomość mam już wszystko znaczy wszystko jedzie kurierem
nie mam tylko najważniejszej rzeczy WÓZKA a poród tuż tuż....
|
#3479 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że lepiej się nadrabia późnym wieczorem..mniejszy tu ruch
Na SR byłam dzisiaj 2,5 godz.. znowu położna gaduła.. ale nie mam w sumie czym się dzielić.. tyle dobrze, że sobie choć poćwiczyłam Cytat:
serio do tygodnia?? ![]() Cytat:
za tydzień.. Ja też pierwsze co pomyślałam, że organizm Ci się oczyszcza na poród ![]() Cytat:
super wieściCytat:
dla Małego za prawidłową pozycję niezły klocuszek już Cytat:
i to z którym tygodniem ![]() ![]() Cytat:
i bardzo nam to odpowiada ![]() Cytat:
kolejna cudowna wiadomośćCytat:
Cytat:
skoro wracacie do siebie, to musi być naprawdę dobrze ![]() Cytat:
A co z Twoim nie tak??
|
||||||||||
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

wiesz to taka wersja mojej wyobraźni, mam nadzieje, ze nie zaczne rodzic w mgnieniu oka z zaskoczenia w 25 minut
za wizyte.

Czytałam sporo opisów porodów i często się przewija tam,że po porodzie lub przed-czekając długo na rozwój akcji- jest się głodnym,więc wolę się zabezpieczyć niż głodować
[/QUOTE]
Dobranoc

dzięki, że chociaż Ty pokładasz we mnie jeszcze nadzieje 
spania max 30 min w ciągu których nawet usiąść nie zdążyłam ;( buuuuu
wszystkie parametry idealne, mam zielone swiatlo na porodowke 
myślałam, że już mam to za sobą