Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 23:06   #3481
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Właśnie trochę za drogi jak dla mnie. Chcę wypróbować coś tańszego, jak bąblowi nie przypasuje to będę próbować te droższe rozwiązania
O tych orzechach to się kiedyś Reni Jusis w DDtvn wypowiadała ale jakoś tak... Dziwne to dla mnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja płaciłam 17zl za worek 1,8kg na wyprubowanie i juz wszystko poprałam dla małego i mało co ubyło co do orzechow to moja siostra caly czas uzywa odkad siostrzeniec sie urodził (8mies) i jest zadowolona ja bo sa ekologiczne i nie uczulaja ja jeszcze sie nie przemoglam mam kupiony 1 kg ktory starcza chyba na rok albo dwa - do bebna wrzuca sie pare orzechow ok 5 szt zawiazanych w skarpetke i tyle a pozniej tymi samymi orzechami jeszcze sie pare razy pierze... ładnie piora bez zapachu ale pranie nie bedzie po nich super snieznobiale jak po proszku ale bedzie białe a kolory i ciemne nie płowieja
Stary 2013-06-10, 23:07   #3482
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nie wiem dokładnie jakie miałaś objawy,ale skoro kłopoty z oddychaniem,to czy zwykły Ventolin by nie wystarczył? Można go brać w czasie ciąży i rozszerza oskrzela ułatwiając oddech.
Baloniku Ventolin w moim przypadku nic nie zdziałał, brałam go ostatnie 3 dni i pomagał na góra 3 oddechy normalne i znowu było to samo. Niestety się dusiłam, a Ventolin jest doraźnym lekiem w przypadku astmy.
Do tego tak od 3 dni mi się rozkręciła sprawa z oddechem, że wdała się normalnie infekcja do układu oddechowego

Roxi- super, Mała juz wcale nie jest taka Mała, tylko słusznie sobie waży.. za wizytę!

Oliath- fantastyczne wieści brawa dla Ciebie za wyniki badan i dla Lilo za słuszną wage
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:10   #3483
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Dopiero teraz usiadłam na spokojnie do laptopa, bo po lekarzu byłam z Mamą u Babci i potem spotkałam się z przyjaciółką z którą się już długo nie widziałam..

A więc byłam u pani alergolog, osłuchała mnie i teatralnym głosem wykrzyczała "DRAMAT, DRAMAT!!!! " Ja niedotleniona kompletnie = Bezik niedotleniony powiedziała, ze w takim stanie w kazdej chwili przy ostrzejszym ataku i braku leków mogę się przydusić i to tak poważnie no i koniec końców włączyła mi sterydy na pare dni, których nie powinno się w ciąży brać, ale w takim stanie powiedziała ze nie ma innego wyjscia tylko 3 dni muszę je zażywać, dodatkowo chyba z 5 innych leków.. Dała skierowanie jeszcze na spirometrie kolejna w ciazy zebym jeszcze zdążyła przed porodem, umówiłam sie na nia za tydzien. Jezeli wyniki spirometrii nie wyjdą dobrze, to będzie trzeba włączyć jeszcze mocniejsze leki, bo inaczej poród będzie zagrożony oddechowo u mnie
No.. a potem wycieczka do apteki i tak dwóch leków nie wzięłam na oczy i na katar, tylko te sterydy i wziewne i 170 zł poszło w mig Mama mi zafundowała leki, bo inaczej to kiepsko by było..

No, ale ledwie wzięłam te leki to odetchnęłam "pełną piersią" i od razu lepiej
Jutro muszę jechać jeszcze badania zrobić typu morfo, mocz, posiew moczu, crp..no i tyle- teraz lecę Was nadrabiać kochane

No i mam lepszy humor bo się z przyjaciółką widziałam to od razu inaczej się poczułam
dobrze, ze dostałaś leki bo lepiej nie ryzykować z niedotlenieniem, ale to wszystko drogie, masakra

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny, wy tak na serio? Jak można tyle naprodukowac w parę godzin
Jak czytam o tym, że niektóre z was już do porodu są gotowe, to aż nie wierzę, że to już... że w końcu czas na nasz wątek czuję się tak, jakby to mi nagle zegar zaczął tykac

Mam do was pytanko w ogole:
Myślicie że jest sens zmieniac lekarza w prawie 31 tc??
jak coś bardzo jest nie tak to pewnie, a czemu chcesz swojego zmienić?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące...
czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było...
też tak macie?[/QUOTE]
ja miałam takie klucia w środku i szyjka mi się nie skracała, podobno skracanie szyjki raczej bezobjawowe jest ale niektóre dziewczyny pisały, że miały klucia

powiedzcie mi na jaki rozmiar kupujecie kombinezon na zimę? na jesień osobny i na zimę? bo muszę coś kupić bo zapomniałam, ze nic nie mam

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
ja płaciłam 17zl za worek 1,8kg na wyprubowanie i juz wszystko poprałam dla małego i mało co ubyło co do orzechow to moja siostra caly czas uzywa odkad siostrzeniec sie urodził (8mies) i jest zadowolona ja bo sa ekologiczne i nie uczulaja ja jeszcze sie nie przemoglam mam kupiony 1 kg ktory starcza chyba na rok albo dwa - do bebna wrzuca sie pare orzechow ok 5 szt zawiazanych w skarpetke i tyle a pozniej tymi samymi orzechami jeszcze sie pare razy pierze... ładnie piora bez zapachu ale pranie nie bedzie po nich super snieznobiale jak po proszku ale bedzie białe a kolory i ciemne nie płowieja
to ja proszek lovela jak za darmo kupiłam bo raz był przeceniony na 19,99 za opakowanie 2,8 kg a ostatnio był po 12,70 za 2,8 kg

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:12   #3484
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a sama dziś upiekłam jagodzianki i drożdżówkę zawijaną z jagodami-pierwszy raz takie rzeczy w mojej kuchennej karierze robiłam
zdjęcia i przepis byś wrzuciła zjadłabym taką jagodziankę lub drożdżówkę.. najlepiej to i to.. i teraz..natychmiast

Cytat:
hej dziewczynki

Dopiero teraz usiadłam na spokojnie do laptopa, bo po lekarzu byłam z Mamą u Babci i potem spotkałam się z przyjaciółką z którą się już długo nie widziałam..

A więc byłam u pani alergolog, osłuchała mnie i teatralnym głosem wykrzyczała "DRAMAT, DRAMAT!!!! " Ja niedotleniona kompletnie = Bezik niedotleniony powiedziała, ze w takim stanie w kazdej chwili przy ostrzejszym ataku i braku leków mogę się przydusić i to tak poważnie no i koniec końców włączyła mi sterydy na pare dni, których nie powinno się w ciąży brać, ale w takim stanie powiedziała ze nie ma innego wyjscia tylko 3 dni muszę je zażywać, dodatkowo chyba z 5 innych leków.. Dała skierowanie jeszcze na spirometrie kolejna w ciazy zebym jeszcze zdążyła przed porodem, umówiłam sie na nia za tydzien. Jezeli wyniki spirometrii nie wyjdą dobrze, to będzie trzeba włączyć jeszcze mocniejsze leki, bo inaczej poród będzie zagrożony oddechowo u mnie
No.. a potem wycieczka do apteki i tak dwóch leków nie wzięłam na oczy i na katar, tylko te sterydy i wziewne i 170 zł poszło w mig Mama mi zafundowała leki, bo inaczej to kiepsko by było..

Jutro muszę jechać jeszcze badania zrobić typu morfo, mocz, posiew moczu, crp..no i tyle- teraz lecę Was nadrabiać kochane

No i mam lepszy humor bo się z przyjaciółką widziałam to od razu inaczej się poczułam
o żesz kurcze.. dobrze, że poszłaś do tej alergolog.. Mam nadzieję, że po tej kuracji będziesz już do rozwiązania swobodnie oddychać
Ale możesz rodzić sn? nie ma wskazań do cc?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące...
też tak macie?[/QUOTE]

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:12   #3485
EVAgwiazdka
Raczkowanie

też tak macie?[/QUOTE]

tez to mam boje sie bo ostnio dowiedzialam ze sie skrociła i czekam z niecierpliwoscia do nastepnej wizyty zeby sie dowiedziec czy jeszcze cos tam mam
Stary 2013-06-10, 23:21   #3486
dzoan
Zakorzenienie

Któraś pytała o GBS.. ja też jeszcze nie miałam (ostatnia wizyta była w 33 tc, wg gina 33/34 tc). Ma mi pobrać materiał na kolejnej wizycie po 3 tygodniach, czyli będzie to 36tc (wg gina 36/37). A już na tej w 33tc miałam łożysko w 2 stopniu. U mnie ciąża przebiega czysto fizjologicznie, więc może dlatego gin się nie spieszy

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Kurde no i wiedziałam, że mi wszystkiego nie zacytowało..

Perse całe popołudnie i wieczór o Tobie myślałam i miałam lekkiego stracha nadrabiając.. zastanawiałam się czy cesarkę Ci zrobili.. Odetchnęłam z ulgą.. Mały ma się dobrze.. cudownie

Stary 2013-06-10, 23:22   #3487
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dobrze, ze dostałaś leki bo lepiej nie ryzykować z niedotlenieniem, ale to wszystko drogie, masakra
strasznie, daj spokój
lek, który normalnie przyjmuję w ciąży wziewny uwaga uwaga refundowany kosztuje 90 zł, a normalnie 180 zł od marca te wszystkie leki wziewne tak poszły do góry, a człowiek, który choruje na astmę co ma zrobić? wiadomo, że musi wykupić, bo inaczej będzie się męczył jak koń pod górę..

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
o żesz kurcze.. dobrze, że poszłaś do tej alergolog.. Mam nadzieję, że po tej kuracji będziesz już do rozwiązania swobodnie oddychać
Ale możesz rodzić sn? nie ma wskazań do cc?
Póki co mam zrobić spirometrię i po tym ewentualnie będzie stwierdzała jakie leki jak coś włączyć gdyby dalej kiepsko to wychodziło. Nie wiem czy jest mozliwosc skierowania na cc z tego powodu, raczej mówiła o unormowaniu oddechu przed porodem. Póki co wg niej mam się nawet nie ważyć wypychać Bezika na świat

Tomuś
3470g, 54cm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 23:23   #3488
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:

powiedzcie mi na jaki rozmiar kupujecie kombinezon na zimę? na jesień osobny i na zimę? bo muszę coś kupić bo zapomniałam, ze nic nie mam

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

to ja proszek lovela jak za darmo kupiłam bo raz był przeceniony na 19,99 za opakowanie 2,8 kg a ostatnio był po 12,70 za 2,8 kg
rozmiar 74 jak na 5-6mies dziecko ale ja bede miala po siostrzencu bo wole kupowac jemu ciuszki a potem zostana dla mojego

aha gdzie sa takie promocje proszku?
Stary 2013-06-10, 23:25   #3489
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Baloniku Ventolin w moim przypadku nic nie zdziałał, brałam go ostatnie 3 dni i pomagał na góra 3 oddechy normalne i znowu było to samo. Niestety się dusiłam, a Ventolin jest doraźnym lekiem w przypadku astmy.
Do tego tak od 3 dni mi się rozkręciła sprawa z oddechem, że wdała się normalnie infekcja do układu oddechowego
Aha, rozumiem,no to faktycznie kiepsko to wygląda,dobrze że teraz już lepiej A bierzesz coś na stałe,codziennie?
Stary 2013-06-10, 23:28   #3490
dzoan
Zakorzenienie

Kładę się spać.. znowu wstanę o 9, a wolałabym szybciej, bo być może teściowa w południe mnie nawiedzi.. a dopiero była w sobotę.. A jak nie ona to kuzynka męża lubi o 9 wysyłać smsy czy może zaraz wpaść.. Nie wiem czemu się wszyscy tak uparli na wczesne odwiedziny.. Jestem na L4, a nie w wojsku..nie mam dziecka, do którego muszę wstawać od samego rańca.. nie muszę wybywać z domu .. to sobie leniuchuję w piżamie i bez makijażu.. Teraz ciągle mam w głowie, że muszę być ogarnięta szybciej, bo nigdy nie wiadomo kto d... będzie zawracał z samego rana

Dobranoc

Stary 2013-06-10, 23:30   #3491
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie, daj spokój
lek, który normalnie przyjmuję w ciąży wziewny uwaga uwaga refundowany kosztuje 90 zł, a normalnie 180 zł od marca te wszystkie leki wziewne tak poszły do góry, a człowiek, który choruje na astmę co ma zrobić? wiadomo, że musi wykupić, bo inaczej będzie się męczył jak koń pod górę..

masakra na prawdę, ale mi obniżka, takie leki powinny być tańsze bo przecież tak jak piszesz chory się bez nich nie obejdzie
Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
rozmiar 74 jak na 5-6mies dziecko ale ja bede miala po siostrzencu bo wole kupowac jemu ciuszki a potem zostana dla mojego

aha gdzie sa takie promocje proszku?
a taki gruby zimowy będziesz miała? bo w co obrać dziecko jak będzie jesień? taka promocja była u mnie w biedronce, leżały im te proszki i w końcu tak mocno je przecenili

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 23:33   #3492
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co mam zrobić spirometrię i po tym ewentualnie będzie stwierdzała jakie leki jak coś włączyć gdyby dalej kiepsko to wychodziło. Nie wiem czy jest mozliwosc skierowania na cc z tego powodu, raczej mówiła o unormowaniu oddechu przed porodem. Póki co wg niej mam się nawet nie ważyć wypychać Bezika na świat
Bo tak sobie pomyślałam, że do parcia chyba trzeba mieć sporą pojemność płuc, żeby nabrać sporo powietrza i mieć siłę 'cisnąć' Ale skoro będziecie teraz walczyć o unormowanie oddechu, to powinno pomóc i będziesz efektywna w czasie porodu

Stary 2013-06-10, 23:33   #3493
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
strasznie, daj spokój
Który jest taki drogi? Ja biorę Pulmicort w proszku do inhalacji i ostatnio płaciłam jakoś około 10zł. Choć jeszcze przed ciążą brałam Singulair w tabletkach to w jednej aptece zażyczyli sobie 100zł prawie za opakowanie... Poszłam do innej apteki i tam zapłaciłam 25zł, czasem warto poszukać,bo niektóre apteki narzucają ceny z kosmosu.
Stary 2013-06-10, 23:38   #3494
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Lecę spać do jutra!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 23:42   #3495
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

też tak macie?[/QUOTE]

Ja je mam od jakiegoś czasu, teraz super bolesne szczególnie wieczorami, ale szyjka mi sie nie skracala a zauważyłam, ze to sie tak dzieje jak mala sie rusza wiec to pewnie jej sprawka :p

En dobrze, że masz teraz leki, które Ci pomagają, ale koszt...masakra :banghead: no ale do porodu potrzebujesz mocnych płuc :p

Ja jutro zamierzam wstać rano i jechać z tż do szpitala na konsultacje do zzo ( mialam to załatwić 3-4 tyg przed porodem) ale pewnie nie będzie mi sie chcialo wstać, bo to tylko od 8.30 do 10...a spać mi się nie chce
Stary 2013-06-10, 23:46   #3496
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
masakra na prawdę, ale mi obniżka, takie leki powinny być tańsze bo przecież tak jak piszesz chory się bez nich nie obejdzie

a taki gruby zimowy będziesz miała? bo w co obrać dziecko jak będzie jesień? taka promocja była u mnie w biedronce, leżały im te proszki i w końcu tak mocno je przecenili
tak mam po siostrzencu bo on z wrzesnia to mysle ze nie bedzie duzej roznicy przed zima na allegro bedzie ich pełno wystawionych to jak cos bedzie ładnego to dokupie
Stary 2013-06-10, 23:51   #3497
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Aha, rozumiem,no to faktycznie kiepsko to wygląda,dobrze że teraz już lepiej A bierzesz coś na stałe,codziennie?
Tak, na codzien Symbicort a i tak mi zwiększyła dawkę ze 160 do 320 mimo sterydów

Cytat:
Kładę się spać.. znowu wstanę o 9, a wolałabym szybciej, bo być może teściowa w południe mnie nawiedzi.. a dopiero była w sobotę.. A jak nie ona to kuzynka męża lubi o 9 wysyłać smsy czy może zaraz wpaść.. Nie wiem czemu się wszyscy tak uparli na wczesne odwiedziny.. Jestem na L4, a nie w wojsku..nie mam dziecka, do którego muszę wstawać od samego rańca.. nie muszę wybywać z domu .. to sobie leniuchuję w piżamie i bez makijażu.. Teraz ciągle mam w głowie, że muszę być ogarnięta szybciej, bo nigdy nie wiadomo kto d... będzie zawracał z samego rana

Dobranoc
Jak już dzwonią do drzwi to najlepiej nie otwieraj drzwi.. niech sobie tak stoją

Cytat:
Bo tak sobie pomyślałam, że do parcia chyba trzeba mieć sporą pojemność płuc, żeby nabrać sporo powietrza i mieć siłę 'cisnąć' Ale skoro będziecie teraz walczyć o unormowanie oddechu, to powinno pomóc i będziesz efektywna w czasie porodu

jak to.. przedmiotowo zabrzmiało efektywna w czasie porodu

Cytat:
Który jest taki drogi? Ja biorę Pulmicort w proszku do inhalacji i ostatnio płaciłam jakoś około 10zł. Choć jeszcze przed ciążą brałam Singulair w tabletkach to w jednej aptece zażyczyli sobie 100zł prawie za opakowanie... Poszłam do innej apteki i tam zapłaciłam 25zł, czasem warto poszukać,bo niektóre apteki narzucają ceny z kosmosu.
Symbicort.. niestety byłam w jednej z tanszych aptek w Krk i stałam tam chyba ze 35 minut w tłumie starszych Pań..

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja jutro zamierzam wstać rano i jechać z tż do szpitala na konsultacje do zzo ( mialam to załatwić 3-4 tyg przed porodem) ale pewnie nie będzie mi sie chcialo wstać, bo to tylko od 8.30 do 10...a spać mi się nie chce
Bo Twój organizm już nie sypia, a czuwa- przygotowuje się do bycia Hanki na tym świecie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-10, 23:52   #3498
EVAgwiazdka
Raczkowanie

dla tych dziewczyn ktore nie mają mężów dowiedziałam sie ze mozna przed porodem wpaść do urzedu stanu cywilnego (u mnie to jest w urzedzie miasta) i poinformowac kto bedzie ojcem dziecka bo po porodzie moze wam sie nie chciec isć osobiscie a jak tego nie zrobicie bedziecie musialy isc razem z Tz

uciekam spac PaPa
Stary 2013-06-10, 23:52   #3499
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

I jednak tż pojedzie ze mną w czwartek :p jutro śpimy :p idę do wyrka, bo mnie całe podwozie boli. .
Stary 2013-06-11, 00:18   #3500
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze jest sens, jeśli coś ci w twoim nie odpowiada

Cytat:
hej dziewczynki

Jakiś kosmos normalnie. Dobrze, że dostałaś leki, które mają szanse pomóc, ale cena powalająca

Cytat:
Ja nie kupuję na razie. W ogóle to nie mam ubranek większych niż na 3 miesiące, więc będę kupować na bieżąco.

Cytat:
Wymyśl jakąś wymówkę, żeby ich nie przyjmować tak wcześnie. Przecież to nieludzkie jest.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 05:15   #3501
Charlize89
Rozeznanie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:

Dobranoc
Spoko. Mam to samo. Rodzina liczna wiec wpadaja kiedy chca. Nie ma mowy o łażeniu w piżamie i tłustych wlosach.

Obudzilam sie na siku i spac nie moge.
A nogi dalej bola i spuchniete sa pomimo przespanej nocy. Czuje sie jakbym miala na nogach 100 kg.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 06:04   #3502
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry

mój tż mnie zabije od wczoraj od rana wybieram wózek jeden z dwóch i do tej pory nie wybrałam a do 9 rano mam zamówić

dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu a wczoraj miałam urodzinki i nic tylko się kłócimy on każe wybierać ja nie umiem
Stary 2013-06-11, 06:40   #3503
jakierka
Zadomowienie

Witajcie mamusie

Chyba juz moge zapomniec o pieknie przespanych nocach, Edziu zaczyna swa najwieksza aktywnosc wlasnie gdy sie klade, poza tym jest juz tak duzy, ze ledwie przewracam sie z boku na bok i sapie przy tym jak stara baba, a przede mna jeszcze 2 m-ce!!

Trzymam za dzisiejsze wizyty i brawa dla nowych tygodni. Moze juz ktoras dzis urodzi

Tweed - mysle, ze mozesz zmienic lekarza, jak najbardziej.

En - nie zazdroszcze stanu, ale dobrze ze leki dzialaja, dzieki nim nie tylko Ty ale i Twoj Maluszek bedzie oddychal

Stokrotka - ja mam kombinezony na jesien (niezbyt cieple) na rozmiar 0-3 i 3-6m-cy. Na zime juz pewnie dokupie nieco wiekszy (6-9m-cy), bo tez cieplej bede ubierac.

Niunia - spoznione zyczenia urodzinowe!!! i gratuluje rocznicy!
A wozek na pewno wybierzesz

Milego dnia dziewczyny
Stary 2013-06-11, 06:58   #3504
Neni1984
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie śpię od 4.30
Przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale mieliśmy gości. Zaraz postaram się ponadrabiać

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

mój tż mnie zabije od wczoraj od rana wybieram wózek jeden z dwóch i do tej pory nie wybrałam a do 9 rano mam zamówić

dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu a wczoraj miałam urodzinki i nic tylko się kłócimy on każe wybierać ja nie umiem

Spóźnione 100 lat!!
I gratuluję 2 rocznicy ślubu
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:21   #3505
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
jesli uważasz, ze coś Ci jednak w nim nie pasuje to tak, z drugiej strony on zna Twoja ciąże od początku

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Iwona my jeszcze dodatkowo bedziemy mieli do przejechania prawie drugie tyle do szpitala... No ale przeciez ja znowu panikuje;-)
tez mam obawy, czy Tż bedzie w bazie, czy w trasie, godzina drogi do szpitala - bez korków z korkami może dojść nawet do 2

Cytat:
dzień dobry

a Tż nie moze wybrac?
Sto lat i wszystkiego Najlepszego

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki za mojego Tżta pojechał przed chwilą ze swoim szefem na rozmowę z generalnym wykonawcą inwestycji w Łodzi, będą negocjować ceny. Jeśli im się uda i dojdą do porozumienia to Tż będę miała pod nosem, 5 min od domku

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!
Czyli praktycznie wszystko macie już zrobione i zostanie czekanie na Tymusia

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Laski jeszcze jutro rano chyba tu zajrzę, ale potem chyba pojadę do mojej rodzinki leżeć bo tutaj mąż cały czas coś robi i nie mam do kogo gęby otworzyć. Poza tym jak Malgoś wraca z przedszkola to już nie mogę tak poleżeć, a tam jest taki 9-cio latek, który ma z nią świetny kontakt, a akurat ten tydzień ma wolne w szkole bo większość dzieci na zieloną szkołę pojechało. Poza tym moja babcia w śr idzie do szpitala i nie wiem czy nie skończy się to operacją więc chciałabym się z nią jeszcze zobaczyć z nią przed. No i tak będę obsługiwana bo i tata jest non stop, i ciotka z wujkiem po sąsiedzku W każdym razie tam raczej nie będę miała internetu, chyba, że w kom uruchomię pakiet.
Ale to się jutro okaże co i jak.
Odpoczywaj sobie jesli możesz i są do tego warunki

Cytat:
Wyobrazcie sobie ze leze w lozku...
We wlasnej pomalowanej sypialni
Przed moim nosem lozeczko...
Az mi sie wierzyc nie chce. Tz zmobilizowany zrobil dzis kawal roboty. A jutro wraca do pracy i bedzie ode mnie 40 km. Przyprawia mnie to o strach bo co raz dziwniej sie czuje. Lekarz na urlopie. Kurcze modle sie zeby wytrzymac do 20 czerwca.
dla Tż

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to dokładnie miałoby wyglądać, ale wolę żeby trochę pospał w nocy a nie zasypiał z kółkiem skoro ja mogę spokojnie zając się w nocy Antkiem jak będę na macierzyńskim. W weekendy za to mogłoby być odwrotnie ja bym chwilkę się zdrzemnęła a TŻ przejąłby obowiązki. Ale okaże się w praniu.
A Pan Władza nie był
Moj tez pracuje za kółkiem. Łóżeczko będzie stało u nas w sypialni, bo nie ma gdzie go postawić, a jakby nawet było to i tak by stało u nas.
Musisz wziąć tez pod uwagę, że Malutki może w ciągu dnia marudzić, nie spać tak jak Ty byś tego chciała i w nocy również będziesz chciała się wyspać. Według mnie, dziecko jest obojgu rodziców i Tż tez niech się przyzwyczaja do wstawania nocnego, bo potem może wypcha pupę i tyle..
Całe szczęście Tż nie widzi problemu, i sam zaproponował, że soboty mogą być tylko moje (pewnie co drugą)

Oliath, roxi, enlevee za wizyty i za dobre wieści

Dzień dobry

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:23   #3506
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki
Ja też już nie śpię.. mąż się tłukł od rana i jak wyszedł po 6, to już nie zasnęłam. Pierwsze śniadanko trzeba zjeść

Cytat:
jak to.. przedmiotowo zabrzmiało efektywna w czasie porodu
No co... poród to zadanie do wykonania..wypchnąć nowego obywatela na świat Mały ludzik jest nagrodą

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Spoko. Mam to samo. Rodzina liczna wiec wpadaja kiedy chca. Nie ma mowy o łażeniu w piżamie i tłustych wlosach.

Obudzilam sie na siku i spac nie moge.
A nogi dalej bola i spuchniete sa pomimo przespanej nocy. Czuje sie jakbym miala na nogach 100 kg.
W takich momentach myślę sobie, że lepiej nie chodzić na L4 w ciąży, bo rodzina i znajomi żyć nie dadzą

Współczuję opuchnięć i bólu nóżek A próbowałaś jakieś ćwiczenia wykonywać?

Cytat:
dzień dobry

Jak nie wiedziałam, które imię dla syna wybrać to zrobiłam sondę na naszym wątku Pokazuj wózki...pomożemy

A czemu nie pochwaliłas się wczoraj urodzinkami?
Sto lat sto lat..Wszystkiego najlepszego! Zdrówka dla Ciebie i dzidziolka..szybkiego i pięknego porodu
No i za Waszą kolejną rocznicę ślubu

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie śpię od 4.30
Przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale mieliśmy gości. Zaraz postaram się ponadrabiać
No właśnie tak sobie wczoraj o Tobie pomyślałam, że nie kojarzę żadnych Twoich spamów
Co za goście i czego chcieli?!

Stary 2013-06-11, 07:27   #3507
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... z tego co wyczytałam to 4 babeczki są tuż tuż, Malinka i Margosia do tego (ale one to się obijają narazie), jak dobrze pamietam to jeszcze 2 cesarki w czerwcu ... aaaaaaaaaaaa ... dzieje się ciesze sie i boję jednoczesnie. Jak tak dalej pójdzie to moze i ok 10 maluszków będzie z nami do lipca.

U mnie dzis burza 2 razy przeszła, a juz od weekendu nadaja +30 stopni
no może jeszcze ja dołączę, zobaczymy co lekarz powie 20 czerwca
Ponoć i u nas zapowiadają jakieś wielkie upały... jak ta woda z ostatnich deszczy zacznie parować, to będzie super sauna

Cytat:
Boże dziewczyny, wy tak na serio? Jak można tyle naprodukowac w parę godzin
Jak czytam o tym, że niektóre z was już do porodu są gotowe, to aż nie wierzę, że to już... że w końcu czas na nasz wątek czuję się tak, jakby to mi nagle zegar zaczął tykac

myślę, że bez problemu możesz zmienić lekarza

Cytat:
hej dziewczynki

En, a gin wie o tych sterydach?
Sorry, że taka wścibska jestem, ale lekarze innych specjalizacji często nie patrzą czy ciąża czy nie tylko dbają o własny interes (czyt. Twoje płuca).
Czy te sterydy nie mają wpływu na Bezika? No i faktycznie, że przy porodzie możesz mieć problemy z oddychaniem, i może cc będziesz miała?

też tak macie?[/QUOTE]

zauważyłam, że te kłucia to jak Mały się rusza, ja to nazywam "zabawa ze śrubokretami". On chyba uciska na cos, może pęcherz, może szyjka, może gdzieś tam zapodziany kawałek jelita
Dla mnie to bardzo nieprzyjemne, bo mam wrażenie, że coś złego się dzieje.

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Chyba juz moge zapomniec o pieknie przespanych nocach, Edziu zaczyna swa najwieksza aktywnosc wlasnie gdy sie klade, poza tym jest juz tak duzy, ze ledwie przewracam sie z boku na bok i sapie przy tym jak stara baba, a przede mna jeszcze 2 m-ce!!

Milego dnia dziewczyny
Wiesz co Jakierka?
tak mniej więcej w Twoim wieku ciążowym też strasznie narzekałam na przewrotki, dyszałam, sapałam, spychałam Tż bo mi niewygodnie było się przekrecić, miejsca mało i ciężko. Ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że jakoś im brzuch większy to śpię spokojniej, tzn. mniej czujnie, przewracam się jakoś sprytnie, w czasie snu wytrenowałam sposób Idzi na skurcze - paluszki podciągam do góry już z automatu i zasypiam prawie natychmiast.
Gorzej ze wstawaniem z łóżka, prawie całe prześcieradło na gumke potrafie z naszego wielkiego łóżka ściągnąć tylkiem jak sięprzesuwam do brzegu Sapie, dysze, oj ciężko

--------
Dzień dobry.....
pół nocy spałam z Kicią a raczej ona spała na moje lewej ręce wzdłuż tak, że miałąm twarz na jej brzuchu.
W nocy obudził mnie ból ale nie ostry całego bębenka, więc chyba jakoś się przy przekładaniu musiałam "naruszyc" ale wszystko jest w porządku.
Tż pojechał do pracy, ja jednak chyba pojadę na te mini balejaż, bo muszę odebrać wynik posiewu, zeby dokładnie przeczytać ginowi....
Usłyszę dziś głos mojego gina

no a potem.... maszyne mi wczoraj Tż przyniósł od Mamy, więc może cos podszyje, ale w planach jeszcze dalsze sprzątanie, przebieranie rzeczy, bo teraz mam dostęp.

Jak mnie się chce umyć okna!

Kciuki za wizyty, gratulacje za kolejne tygodnie

Słuchajcie a tak wogóle to mam wrażenie, ze ze mnie już taka rozpędzona kulka co to śmiga do celu.... ten czas leci jak szalony

Perse, jak się czujecie???
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:32   #3508
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Jak mnie się chce umyć okna!
a ja mam ochote wysprzątać cala chałupkę, pewnie bez sapania i odpoczynków sie nie obejdzie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:40   #3509
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
a ja mam ochote wysprzątać cala chałupkę, pewnie bez sapania i odpoczynków sie nie obejdzie
no jak ja bym zaczęła sprzątać to by mnie w kaftan bezpieczeństwa rodzica wsadziła i przywiązała do łóżka
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:45   #3510
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
1) Gorzej ze wstawaniem z łóżka, prawie całe prześcieradło na gumke potrafie z naszego wielkiego łóżka ściągnąć tylkiem jak sięprzesuwam do brzegu Sapie, dysze, oj ciężko

2) Usłyszę dziś głos mojego gina

3) Jak mnie się chce umyć okna!
1. a ja się zastanawiałam dlaczego moje prześcieradło jest tak chamsko co dzień rozkopane i powyciągane.. zganiałam na męża, a to moje doopsko
2.
3. jak zacznę myć okna, to będzie znaczyło, że jestem chętna na naturalne wywołanie porodu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości