|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
Do tego tak od 3 dni mi się rozkręciła sprawa z oddechem, że wdała się normalnie infekcja do układu oddechowego Roxi- super, Mała juz wcale nie jest taka Mała, tylko słusznie sobie waży.. za wizytę!Oliath- fantastyczne wieści brawa dla Ciebie za wyniki badan i dla Lilo za słuszną wage
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące... czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było... też tak macie?[/QUOTE] ja miałam takie klucia w środku i szyjka mi się nie skracała, podobno skracanie szyjki raczej bezobjawowe jest ale niektóre dziewczyny pisały, że miały klucia powiedzcie mi na jaki rozmiar kupujecie kombinezon na zimę? na jesień osobny i na zimę? bo muszę coś kupić bo zapomniałam, ze nic nie mam ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłabym taką jagodziankę lub drożdżówkę.. najlepiej to i to.. i teraz..natychmiast ![]() Cytat:
Ale możesz rodzić sn? nie ma wskazań do cc? [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące... czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było... też tak macie?[/QUOTE]
|
||
|
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące...
czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było... też tak macie?[/QUOTE] tez to mam boje sie bo ostnio dowiedzialam ze sie skrociła i czekam z niecierpliwoscia do nastepnej wizyty zeby sie dowiedziec czy jeszcze cos tam mam
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś pytała o GBS.. ja też jeszcze nie miałam (ostatnia wizyta była w 33 tc, wg gina 33/34 tc). Ma mi pobrać materiał na kolejnej wizycie po 3 tygodniach, czyli będzie to 36tc (wg gina 36/37). A już na tej w 33tc miałam łożysko w 2 stopniu. U mnie ciąża przebiega czysto fizjologicznie, więc może dlatego gin się nie spieszy
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Kurde no i wiedziałam, że mi wszystkiego nie zacytowało.. Perse całe popołudnie i wieczór o Tobie myślałam i miałam lekkiego stracha nadrabiając.. zastanawiałam się czy cesarkę Ci zrobili.. Odetchnęłam z ulgą.. Mały ma się dobrze.. cudownie |
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lek, który normalnie przyjmuję w ciąży wziewny uwaga uwaga refundowany kosztuje 90 zł, a normalnie 180 zł od marca te wszystkie leki wziewne tak poszły do góry, a człowiek, który choruje na astmę co ma zrobić? wiadomo, że musi wykupić, bo inaczej będzie się męczył jak koń pod górę..Cytat:
|
||
|
|
|
#3488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aha gdzie sa takie promocje proszku?
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A bierzesz coś na stałe,codziennie?
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Kładę się spać.. znowu wstanę o 9, a wolałabym szybciej, bo być może teściowa w południe mnie nawiedzi.. a dopiero była w sobotę.. A jak nie ona to kuzynka męża lubi o 9 wysyłać smsy czy może zaraz wpaść.. Nie wiem czemu się wszyscy tak uparli na wczesne odwiedziny.. Jestem na L4, a nie w wojsku..nie mam dziecka, do którego muszę wstawać od samego rańca.. nie muszę wybywać z domu .. to sobie leniuchuję w piżamie i bez makijażu.. Teraz ciągle mam w głowie, że muszę być ogarnięta szybciej, bo nigdy nie wiadomo kto d... będzie zawracał z samego rana
![]() Dobranoc |
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taki gruby zimowy będziesz miała? bo w co obrać dziecko jak będzie jesień? taka promocja była u mnie w biedronce, leżały im te proszki i w końcu tak mocno je przecenili
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro będziecie teraz walczyć o unormowanie oddechu, to powinno pomóc ![]() |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biorę Pulmicort w proszku do inhalacji i ostatnio płaciłam jakoś około 10zł. Choć jeszcze przed ciążą brałam Singulair w tabletkach to w jednej aptece zażyczyli sobie 100zł prawie za opakowanie... Poszłam do innej apteki i tam zapłaciłam 25zł, czasem warto poszukać,bo niektóre apteki narzucają ceny z kosmosu.
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę spać
do jutra!
|
|
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące...
czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było... też tak macie?[/QUOTE] Ja je mam od jakiegoś czasu, teraz super bolesne szczególnie wieczorami, ale szyjka mi sie nie skracala a zauważyłam, ze to sie tak dzieje jak mala sie rusza wiec to pewnie jej sprawka :p En dobrze, że masz teraz leki, które Ci pomagają, ale koszt...masakra :banghead: no ale do porodu potrzebujesz mocnych płuc :p Ja jutro zamierzam wstać rano i jechać z tż do szpitala na konsultacje do zzo ( mialam to załatwić 3-4 tyg przed porodem) ale pewnie nie będzie mi sie chcialo wstać, bo to tylko od 8.30 do 10...a spać mi się nie chce
|
|
#3496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
dla tych dziewczyn ktore nie mają mężów
uciekam spac PaPa
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
I jednak tż pojedzie ze mną w czwartek :p jutro śpimy :p idę do wyrka, bo mnie całe podwozie boli. .
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
Obudzilam sie na siku i spac nie moge. ![]() A nogi dalej bola i spuchniete sa pomimo przespanej nocy. Czuje sie jakbym miala na nogach 100 kg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
mój tż mnie zabije od wczoraj od rana wybieram wózek jeden z dwóch i do tej pory nie wybrałam a do 9 rano mam zamówić dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu a wczoraj miałam urodzinki i nic tylko się kłócimy on każe wybierać ja nie umiem
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Chyba juz moge zapomniec o pieknie przespanych nocach, Edziu zaczyna swa najwieksza aktywnosc wlasnie gdy sie klade, poza tym jest juz tak duzy, ze ledwie przewracam sie z boku na bok i sapie przy tym jak stara baba, a przede mna jeszcze 2 m-ce!! ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty i brawa dla nowych tygodni. Moze juz ktoras dzis urodzi Tweed - mysle, ze mozesz zmienic lekarza, jak najbardziej. En - nie zazdroszcze stanu, ale dobrze ze leki dzialaja, dzieki nim nie tylko Ty ale i Twoj Maluszek bedzie oddychal Stokrotka - ja mam kombinezony na jesien (niezbyt cieple) na rozmiar 0-3 i 3-6m-cy. Na zime juz pewnie dokupie nieco wiekszy (6-9m-cy), bo tez cieplej bede ubierac. Niunia - spoznione zyczenia urodzinowe!!! ![]() A wozek na pewno wybierzesz Milego dnia dziewczyny
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie śpię od 4.30 ![]() Przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale mieliśmy gości. Zaraz postaram się ponadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
![]() Spóźnione 100 lat!! I gratuluję 2 rocznicy ślubu
|
|
|
|
|
#3505 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sto lat i wszystkiego Najlepszego ![]() Cytat:
![]() Czyli praktycznie wszystko macie już zrobione i zostanie czekanie na Tymusia ![]() Cytat:
Cytat:
dla TżCytat:
Musisz wziąć tez pod uwagę, że Malutki może w ciągu dnia marudzić, nie spać tak jak Ty byś tego chciała i w nocy również będziesz chciała się wyspać. Według mnie, dziecko jest obojgu rodziców i Tż tez niech się przyzwyczaja do wstawania nocnego, bo potem może wypcha pupę i tyle.. Całe szczęście Tż nie widzi problemu, i sam zaproponował, że soboty mogą być tylko moje (pewnie co drugą) ![]() Oliath, roxi, enlevee za wizyty i za dobre wieści Dzień dobry
|
|||||||
|
|
|
#3506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
Ja też już nie śpię.. mąż się tłukł od rana i jak wyszedł po 6, to już nie zasnęłam. Pierwsze śniadanko trzeba zjeść ![]() No co... poród to zadanie do wykonania..wypchnąć nowego obywatela na świat Cytat:
![]() Współczuję opuchnięć i bólu nóżek Cytat:
Pokazuj wózki...pomożemy ![]() A czemu nie pochwaliłas się wczoraj urodzinkami? Sto lat sto lat..Wszystkiego najlepszego! Zdrówka dla Ciebie i dzidziolka..szybkiego i pięknego porodu No i za Waszą kolejną rocznicę ślubu Cytat:
![]() Co za goście i czego chcieli?!
|
|||
|
|
|
#3507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć i u nas zapowiadają jakieś wielkie upały... jak ta woda z ostatnich deszczy zacznie parować, to będzie super sauna Cytat:
Cytat:
Sorry, że taka wścibska jestem, ale lekarze innych specjalizacji często nie patrzą czy ciąża czy nie tylko dbają o własny interes (czyt. Twoje płuca). Czy te sterydy nie mają wpływu na Bezika? No i faktycznie, że przy porodzie możesz mieć problemy z oddychaniem, i może cc będziesz miała? [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące... czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było... też tak macie?[/QUOTE] zauważyłam, że te kłucia to jak Mały się rusza, ja to nazywam "zabawa ze śrubokretami". On chyba uciska na cos, może pęcherz, może szyjka, może gdzieś tam zapodziany kawałek jelita Dla mnie to bardzo nieprzyjemne, bo mam wrażenie, że coś złego się dzieje. Cytat:
tak mniej więcej w Twoim wieku ciążowym też strasznie narzekałam na przewrotki, dyszałam, sapałam, spychałam Tż bo mi niewygodnie było się przekrecić, miejsca mało i ciężko. Ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że jakoś im brzuch większy to śpię spokojniej, tzn. mniej czujnie, przewracam się jakoś sprytnie, w czasie snu wytrenowałam sposób Idzi na skurcze - paluszki podciągam do góry już z automatu i zasypiam prawie natychmiast. Gorzej ze wstawaniem z łóżka, prawie całe prześcieradło na gumke potrafie z naszego wielkiego łóżka ściągnąć tylkiem jak sięprzesuwam do brzegu Sapie, dysze, oj ciężko -------- Dzień dobry..... pół nocy spałam z Kicią a raczej ona spała na moje lewej ręce wzdłuż tak, że miałąm twarz na jej brzuchu. W nocy obudził mnie ból ale nie ostry całego bębenka, więc chyba jakoś się przy przekładaniu musiałam "naruszyc" ale wszystko jest w porządku. Tż pojechał do pracy, ja jednak chyba pojadę na te mini balejaż, bo muszę odebrać wynik posiewu, zeby dokładnie przeczytać ginowi.... Usłyszę dziś głos mojego gina no a potem.... maszyne mi wczoraj Tż przyniósł od Mamy, więc może cos podszyje, ale w planach jeszcze dalsze sprzątanie, przebieranie rzeczy, bo teraz mam dostęp. Jak mnie się chce umyć okna! Kciuki za wizyty, gratulacje za kolejne tygodnie ![]() Słuchajcie a tak wogóle to mam wrażenie, ze ze mnie już taka rozpędzona kulka co to śmiga do celu.... ten czas leci jak szalony Perse, jak się czujecie??? |
||||
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam ochote wysprzątać cala chałupkę, pewnie bez sapania i odpoczynków sie nie obejdzie
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 3. jak zacznę myć okna, to będzie znaczyło, że jestem chętna na naturalne wywołanie porodu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

za wizytę!
Jak można tyle naprodukowac w parę godzin

powiedziała, ze w takim stanie w kazdej chwili przy ostrzejszym ataku i braku leków mogę się przydusić i to tak poważnie
Mały ma się dobrze.. cudownie 

A bierzesz coś na stałe,codziennie?

Ja biorę Pulmicort w proszku do inhalacji i ostatnio płaciłam jakoś około 10zł. Choć jeszcze przed ciążą brałam Singulair w tabletkach to w jednej aptece zażyczyli sobie 100zł prawie za opakowanie... Poszłam do innej apteki i tam zapłaciłam 25zł, czasem warto poszukać,bo niektóre apteki narzucają ceny z kosmosu.
do jutra!
ale pewnie nie będzie mi sie chcialo wstać, bo to tylko od 8.30 do 10...a spać mi się nie chce 

za dzisiejsze wizyty i brawa dla nowych tygodni. Moze juz ktoras dzis urodzi