Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 06:08   #391
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Jakie hardcory z Was
chociaż ja też jak chodziła jeszcze do pracy (już 2,5 miesiące nie chodzę ) to zdarzało mi się spać po 2, 3, 4 h i tak teraz myślę jak ja funkcjonowałam bo dziś pobudka o 6.30 była dla nie koszmarem a zasnęłam wczoraj stosunkowo szybko.

Trzymam kciuki za Wasze egzaminy

TŻ jedzie teraz wymienić szybę w samochodzie, a ja też się powoli zbieram bo po 8 jade do Kato na kawkę do Mamy i Siostry, a poźniej do lekarza

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 06:39   #392
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja też często przekręcam Wasze nicki i początkowo była Kubensikowa, Olimpalfa, Tykata Nie wiem, chyba czytać nie umiem ale już się nauczyłam, także luzik

ja teeeeż! ale z pieskiem

ja na bank bede miec zdjecie z Badulą moim

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
ane3kaa jak pojawisz się na wątku to polinkuj mojego powyższego do pierwszego posta wątku!

jest to rgulamin ustalowny wspólnie z resztą klubowiczek a nie mój osobisty wymysł

mamy nadzieję, że wszystko jest jasne, a tak długi czas oczekiwania jest dla Was zrozumiały nie chcemy robić żadnej selekcji ale po prostu ktoś już nadużył naszego zaufania i jesteśmy bardziej ostrożne

podpięłam

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
haha pjona

Ja też śpiewam disco polo xD

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
Wróciłam z kina. Szybcy i wściekli 6 - komedia dla gimbazy i tyle w tym temacie, ale mięśniaków pooglądałam i się zajarałam mrr

a ja wczoraj oglądałam kac vegas 3 powiem wam że dużo fajniejsza od 2 ale wolałam pierwsza część )
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 06:39   #393
Tycikata
Wtajemniczenie

dzisiaj nie żyję

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 06:41   #394
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
a ja wczoraj oglądałam kac vegas 3 powiem wam że dużo fajniejsza od 2 ale wolałam pierwsza część )

mam identyczne zdanie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 06:51   #395
aniuska18032
Zakorzenienie

Cześć !

No i się chyba rozchorowałam w nocy tak mnie gardło bolało, że co chwilę się budziłam..do tego zatkana raz jedna a raz druga dziurka
Teraz mnie boli gardło jak przełykam, w uszach mam takie dziwne uczucie - zawsze tak mam jak nos się zatyka i gardło boli, jakby gorzej słyszę
Czuję się taka nie do życia, nadrobiłam Was pobieżnie dosyć bo ciężko mi się skupić teraz a do tego zaraz muszę się iść uczyć
Później pojadę do apteki po coś na ból gardła i po aspirynę i jeszcze po wodę morską do nosa (nie cierpię kropli zwykłych ).

W tym momencie mamy z TŻ wszystko załatwione - zespół, fotografa (musimy tylko umowy wysłać pocztą), salę i kościół a ja też mam zarezerwowana kolejkę u pani, która szyje suknie ślubne

Idę się uczyć chociaż pewnie nic z tego nie wyjdzie...
Wpadnę do Was później

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-06-11 o 06:57
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:01   #396
Dotka90
Zakorzenienie

Aniuska, na ból gardła niezastąpiony jest Tymsal spray, polecam, kosztuje jakieś 10zł
A na katar Theraflu zatoki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:14   #397
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Zgodnie z tradycją na samym początku powinnyśmy teraz o coś się posprzeczać

Dziewczyny, a jja mam pytanie mało ślubne, a nawet w ogóle nieślubne

DLACZEGO WYBRAŁYŚCIE TAKĄ, A NIE INNĄ NAZWĘ UZYTKOWNIKA, SKĄD POCHODZI ITP. bo zawsze co do niektórych byłam ciekawa, czy to przypadek, czy to chwilowa wena, a może jakoś związane to jest osoby, które chronią swoją prywt. i boją się że po ujawnieniu tej tajnej wiedzy ktoś je rozpozna - niech zleje pytanie

wizaż - mój przerywnik w trakcie nauki.
Mój nick od imienia. Kiedyś dawno temu tak sobie wymyśliłam i wszędzie miałam taki nick, maile, loginy, różne fora, konta itp. Dopiero jak zaczęłam szukać pracy to zmieniłam maila na profesjonalnego, ale nicki zostały

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak można kupować ubrania/buty przez neta

W czerwcu mamy rocznicę i umówiliśmy się, że zbieramy kasę, więc zrobimy sobie jakieś drobne upominki i zrobię romantyczną kolację. Właściwie to ja uprzedziłam, bo znowu TŻ odwali prezent za 300 zł, a ja jakiś drobiazg

Pomyślałam, że kupię TŻ koszulką z napisem I love + własny napis i może jakąś książkę.
Jest szczupły i kupuje rozmiar M. Zasugerowałam się podanymi wymiarami w centymetrach i odpowiadały jego koszulkom. Dzisiaj przyszła koszulka i przymierzyłam ją na siebie i wydaje mi się, że będzie mała i sama nie wiem. Grr. Trudno.

Załącznik 5284658
Ja kupuję mnóstwo ubrań na all, a buty to prawie wszystkie!
Trzeba patrzeć na rozmiary. Markowe buty są o wiele tańsze niż w sklepach, a robię tak, że szukam modelu na all, idę do sklepu zmierzyć i zamawiam. Na martensach zaoszczędziłam ok 100 zł, TŻ kupował sobie ostatnio trekkingowe i też stówka mniej...

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
KaEs a po co Ci ta ankieta?
Mój oznacza czarną Kaśkę, zakładając konto byłam u znajomej i akurat miała na półce czarne perfumy jakiejś tam firmy.
Haha, a ja myślałam że od kawy. Jest taka kawa Cafe Noir, myślałam że też ją lubisz, a że masz na imię Kasia to zmieniłaś na Kate

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Jak podchodzicie do kwestii wieczoru kawalerskiego? Nawiasem mówiąc, strasznie denerweuje mnie to powszechne przekonanie mężczyzn, że to ostatni dzień wolności hola hola ostatni dzień wolności był jak się z nami związali. Nie chciałabym, żeby mój TŻ wylądował w klubie ze striptizem. Chociaż jakby siedział w jakiejś odległości to od biedy jestem w stanie zrozumieć, ale nie wyobrażam sobie, żeby jakieś gołe babsko sie o niego ocierało i machało mu cyckami przed nosem...
My mamy z TŻ podobne zdanie. Oboje nie uznajemy striptizu, a już nie daj Boże szaleństwa z płcią przeciwną. Nie rozumiem co znaczy "wyszaleć się", bo ani ja ani TŻ nie ograniczamy się nawzajem. On wychodzi z kumplami na piwo, ja z koleżankami. Jesteśmy razem 5,5 roku i to wtedy był dla nas "koniec wolności" a nie ślub.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:41   #398
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość

A ją uwielbiam wszystkie części wiadomo, pierwsza była super bo była jeszcze taka nowa, nieprzewidywalna itp :P druga też była fajna, szczególnie tygrys i tatuaż na twarzy a trzecia była trochę inna już, ale też super szczególnie rozwalil mnie pogrzeb ojca Allena: śpiew Ave Maria i tekst w stylu: dlaczego odszedł mój ojciec? Wolałbym, żeby umarła moja matka
W kontekście filmu było to mega śmieszne

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mój nick od imienia. Kiedyś dawno temu tak sobie wymyśliłam i wszędzie miałam taki nick, maile, loginy, różne fora, konta itp. Dopiero jak zaczęłam szukać pracy to zmieniłam maila na profesjonalnego, ale nicki zostały

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Ja kupuję mnóstwo ubrań na all, a buty to prawie wszystkie!
Trzeba patrzeć na rozmiary. Markowe buty są o wiele tańsze niż w sklepach, a robię tak, że szukam modelu na all, idę do sklepu zmierzyć i zamawiam. Na martensach zaoszczędziłam ok 100 zł, TŻ kupował sobie ostatnio trekkingowe i też stówka mniej...
Ja też 80% butów kupuje na allegro ale raczej nie firmowki tylko jakieś tanioszki. A jest dużo większy wybór niż w sklepach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jakie korki wszędzie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-11, 07:44   #399
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzień dobry! Jako że wczoraj mnie nie zwolnili (strasznie się bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka) tylko przenieśli na fajniejszy dział cieszę się że jadę do pracy
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:47   #400
Emosz
Zadomowienie

Melduję się na nowym wątku

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Czytam sobie grę o tron tzcik mi skombinowal :d
Verunka który tom? Mi się udało przeczytać wszystkie, jeszcze przed sesją!

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
dziewczęta byłam w piątek w carmen mierzyć suknie i z ponad 10 modeli, które przymierzyłam wybrałam ewentualnie 2 (w każdym coś nie padowało, a to koronka za duża, a to tiul świecący)
byłoby super gdybyścia oceniły te 2 suknie:

nr 1 Nabla model Luise:
http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#73
http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#74
http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#75

nr 2 St.Patrick model Argel:
http://www.vera-sposa.ro/san-patrick-argel.html
http://justinbridals.com/san-patrick...wn-p-1222.html

zdjęć na sobie nie mam niestety bo kobieta stała cały czas przy przymierzalni (ubierała i jak oglądało się suknię to stała cały czas obok, rozbierała i dopiero szła po kolejną )
KasiaK_080290 Obie są śliczne, ale ta pierwsza ma boskie wykończenie góry

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a my nawet planujemy foty z naszymi kotami w strojach ślubnych
pysia1987 My kotków nie mamy (jeszcze!) ale za to przy sesji plenerowej chcemy wziąć naszą buldożkę, ubrać w coś takiego http://www.etsy.com/listing/15316546...lp=home-garden i żeby pozowała razem z nami

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2013-06-11 o 07:52
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:51   #401
Ines3037200
Rozeznanie

Cześć
Znowu daję znak życia.
Wczoraj miałam egzamin, który zrył mi mózg totalnie, ale dostałam 4 z niego.
Teraz jeszcze z tego przedmiotu mam ustny.

Dziś były zapisy u pani sekretarki na dzień do profesor, pyta przez kilka dni w tym miesiącu, a mamy po drodze jeszcze 4 egzaminy, a najbliższy w poniedziałek. Więc większość osób chciała się na najbliższy czwartek lub piątek zapisać, żeby to jeszcze mieć w tym tygodniu z głowy.
Pojechałam tam dziś pierwszym metrem o 5:05. Byłam 18 w kolejce
Ale jeszcze wystarczyło miejsc na czwartek

Idę się kształcić w takim razie.
Buziaki
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 07:56   #402
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Dzień dobry! Jako że wczoraj mnie nie zwolnili (strasznie się bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka) tylko przenieśli na fajniejszy dział cieszę się że jadę do pracy
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość

pysia1987 My kotków nie mamy (jeszcze!) ale za to przy sesji plenerowej chcemy wziąć naszą buldożkę, ubrać w coś takiego http://www.etsy.com/listing/15316546...lp=home-garden i żeby pozowała razem z nami
Fajne może to źle napisałam ale nasze koty nie będą przebrane, tylko my bo to są takie dzikusy, że nic nie dadzą sobie założyć kiedyś chciałam moją kotke wyprowadzić na dwór, więc usiłowałam ją zapiąć w szelki. Skubana dwie godziny CZOŁGAŁA się po podłodze, żeby mi się nie udało
Koniec końców na spacer nie poszła

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-11, 07:57   #403
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cześć Znowu troszkę mam mniej czasu na wizaż Nie ma kiedy Was nadrobić, wrzucajcie najważniejsze rzeczy w pierwszy post
Koszyczek dla gości w łazienkach bardzo mi się spodobał, może bez rajstop, ale proszki na ból głowy, czy igły z nićmi to świetny pomysł (wiem, wiem odgrzewam kotleta z poprzedniego wątku)

Szykuję się aktualnie do obrony mgr, mam nadzieję, że szybko i sprawnie pójdzie i będę w końcu wolna od uczenia się
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:01   #404
misiadelkoo
BAN stały

Opiumalfa i dobrze, jak się nie interesuje to nara

Spadulski od radia Plus, ja tylko tego słucham i Radia Kaszebe
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:02   #405
Kate Noir
Zakorzenienie

Też czytam grę o tron! Jestem na drugim tomie i nie mogę skończyć. Czytam tylko w drodze do pracy. A tak to czytam wizaz
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 08:03   #406
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję!
Ja od tygodnia mam lekkiego doła w pracy, brak motywacji po tej zmianie umowy. W dodatku koleś z którym jeździłam zwolnił się i już miałam wizję jazdy pksem - 2,5 godz w jedną stronę i 800 zł miesięcznie
Na szczęście kolega z poprzedniej pracy mnie poratował i załatwił mi dojazd

W ogóle ten nowy chłopak od dojazdu powiedział mi, że ich firma będzie szukać nowych pracowników. Oni już mieli ogłoszenie, ale 2 tyg wcześniej przyjęłam się do obecnej firmy, widziałam że tamta szuka termodynamików ale nie chciałam robić zamieszania... I jeszcze ten kolega dzwonił i mówił że kierownik stamtąd bardzo chce mnie widzieć w zespole. Oni są za płotem, bałam się że ktoś z nowej firmy się dowie i odmówiłam. Teraz żałuję, po tym jak nie dostałam kasy przy przedłużeniu umowy. Ale jest szansa że to ogłoszenie znowu będzie, teraz mają rekrutację wewn i jak nikogo nie znajdą to pójdzie info do mediów.
A warunki tam mają booooooskie
Np. 3800 zł urlopowego

Stary 2013-06-11, 08:12   #407
vixena
Rozeznanie

witam się
kolejny sen ślubny miałam - nie koszmar ale też się dziwnie po nim czułam. Śniło mi się, że ta kumpela, która ma ślub w lipcu po naszym przełożyła cichaczem na tydzień przed nami, żeby lepszy prezent z pracy dostać

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Cześć
Znowu daję znak życia.
Wczoraj miałam egzamin, który zrył mi mózg totalnie, ale dostałam 4 z niego.
Teraz jeszcze z tego przedmiotu mam ustny.

Dziś były zapisy u pani sekretarki na dzień do profesor, pyta przez kilka dni w tym miesiącu, a mamy po drodze jeszcze 4 egzaminy, a najbliższy w poniedziałek. Więc większość osób chciała się na najbliższy czwartek lub piątek zapisać, żeby to jeszcze mieć w tym tygodniu z głowy.
Pojechałam tam dziś pierwszym metrem o 5:05. Byłam 18 w kolejce
Ale jeszcze wystarczyło miejsc na czwartek

Idę się kształcić w takim razie.
Buziaki
Hej Ines w takim razie trzymamy mocno kciuki

w ogóle powodzenia jeszcze raz dla wszystkich, które coś zdają, piszą, bronią

odniosę się jeszcze do disco polo, słuchać nie mogę brrrrr bo we mnie rockowa dusza. ale, że przy tym uwielbiam tańczyć (bardzo lubię do tego muzykę latynoską i z lat 60/70) to na weselach disco polo + % i można się wyhulać. i ja tam na swoim weselu nie zamierzam zabraniać (mojego brata znajoma chciała zabronić disco polo, co wg mnie już gruba przesada)

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Też czytam grę o tron! Jestem na drugim tomie i nie mogę skończyć. Czytam tylko w drodze do pracy. A tak to czytam wizaz
ja tam migusiem przebrnęłam przez całość (4 tom mi się tylko dłużył trochę), no i teraz czekam na kolejny tom, który nie wiadomo kiedy będzie optymiści mówią, że 2014 pesymiści 2017 więc nie śpiesz się Kate, bo GRRM chyba ma za dużo na głowie po sukcesie serialu i teraz nie ma kiedy pisać :/
Stary 2013-06-11, 08:15   #408
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Co do disco polo to ja tez słucham Te nowsze kawałki nie wszystkie są fajne, ale te z lat 90 bardzo lubię
Jak to moja znajoma mówi: Nie ma wesela bez "jesteś szalona"

Kamilka, ja nie muszę słuchać Pulsu. Mam kanał Polo tv
Ostatnio ćwiczę przy Masters Pijemy Wasze zdrowie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
o tej porze to jeszcze nie pisalam..
witam sie z rana.spalam chyba z 2h, jeszcze doczytuje notatki i o 7 lece. dobrego dnia wszystkim
trzymam kciuki

Cytat:
super, gratulacje

Cześć wszystkim
W ogóle witam nową Pmkę Śliczną masz sale, nie przejmuj się opiniami teściowej. Koszt 260 zł/os to już z poprawinami?

Jakaś przydżumiona dzisiaj jestem, nic mi się nie chce. W dodatku deszcz pada

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-06-11 o 08:16
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:16   #409
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje

Fajne może to źle napisałam ale nasze koty nie będą przebrane, tylko my bo to są takie dzikusy, że nic nie dadzą sobie założyć kiedyś chciałam moją kotke wyprowadzić na dwór, więc usiłowałam ją zapiąć w szelki. Skubana dwie godziny CZOŁGAŁA się po podłodze, żeby mi się nie udało
Koniec końców na spacer nie poszła

Ja mojej paskudzie jak zakładam szelki i smycz to kładzie się na boku można zwłoki ciągnąć :p

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
witam się
kolejny sen ślubny miałam - nie koszmar ale też się dziwnie po nim czułam. Śniło mi się, że ta kumpela, która ma ślub w lipcu po naszym przełożyła cichaczem na tydzień przed nami, żeby lepszy prezent z pracy dostać

Hej Ines w takim razie trzymamy mocno kciuki

w ogóle powodzenia jeszcze raz dla wszystkich, które coś zdają, piszą, bronią

odniosę się jeszcze do disco polo, słuchać nie mogę brrrrr bo we mnie rockowa dusza. ale, że przy tym uwielbiam tańczyć (bardzo lubię do tego muzykę latynoską i z lat 60/70) to na weselach disco polo + % i można się wyhulać. i ja tam na swoim weselu nie zamierzam zabraniać (mojego brata znajoma chciała zabronić disco polo, co wg mnie już gruba przesada)
No to sen miałaś

A co do disco polo, mnie trzęsie jak słyszę ale na weselu ok, byle nie za dużo, u nas do minimum będzie ograniczone, bardziej polecimy w lata od 60 do 90 (te ostatnie, moje ulubione, na poprawiny kolega DJ dostał misję zgrać mi skladanke właśnie z latami mego dziecięctwa)

Dobranoc, szybko muszę odespać nocke, bo pogoda boska

Stary 2013-06-11, 08:17   #410
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
super ! gratuluje !

ja też się zacznę niedługo martwic o przedłużenie umowy bo kończy mi się na początku lipca wszystko wskazuje na to, ze mi przedłużą ale jak jednak nie to będziemy z TŻ w czarnej i z mieszkania będa nici i ze slubu zapewne tez

gdzie już widziałyście Kac Vegas 3 ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:19   #411
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aniuska, na ból gardła niezastąpiony jest Tymsal spray, polecam, kosztuje jakieś 10zł
A na katar Theraflu zatoki
Okey, dzięki

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:23   #412
misia880
Zakorzenienie

jezusie jak mnie Kobity dziś łeb boli

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:40   #413
anka1897
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
J
A co do disco polo, mnie trzęsie jak słyszę ale na weselu ok, byle nie za dużo, u nas do minimum będzie ograniczone, bardziej polecimy w lata od 60 do 90 (te ostatnie, moje ulubione, na poprawiny kolega DJ dostał misję zgrać mi skladanke właśnie z latami mego dziecięctwa
Znajoma była ostatnio na weselu mna którym nie było grane disco polo. Ogólnie wyglądało to jak koncert zespołu - wokalistka miała piękny głos, ale śpiewała w większości piosenki zagraniczne - Adele, Rihanna, Edith Piaf.
Starsze osoby w ogóle się nie bawiły, więcej osób siedziało przy stołach niż się bawiło.

Uważam, że w moim regionie wesele bez disco polo i innych typowo weselnych melodii się nie sprawdzi.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 08:41   #414
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie hardcory z Was
chociaż ja też jak chodziła jeszcze do pracy (już 2,5 miesiące nie chodzę ) to zdarzało mi się spać po 2, 3, 4 h i tak teraz myślę jak ja funkcjonowałam bo dziś pobudka o 6.30 była dla nie koszmarem a zasnęłam wczoraj stosunkowo szybko.

Trzymam kciuki za Wasze egzaminy

TŻ jedzie teraz wymienić szybę w samochodzie, a ja też się powoli zbieram bo po 8 jade do Kato na kawkę do Mamy i Siostry, a poźniej do lekarza
pysia a jak kręgosłup tż?

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Gratuluję!
Ja od tygodnia mam lekkiego doła w pracy, brak motywacji po tej zmianie umowy. W dodatku koleś z którym jeździłam zwolnił się i już miałam wizję jazdy pksem - 2,5 godz w jedną stronę i 800 zł miesięcznie
Na szczęście kolega z poprzedniej pracy mnie poratował i załatwił mi dojazd

W ogóle ten nowy chłopak od dojazdu powiedział mi, że ich firma będzie szukać nowych pracowników. Oni już mieli ogłoszenie, ale 2 tyg wcześniej przyjęłam się do obecnej firmy, widziałam że tamta szuka termodynamików ale nie chciałam robić zamieszania... I jeszcze ten kolega dzwonił i mówił że kierownik stamtąd bardzo chce mnie widzieć w zespole. Oni są za płotem, bałam się że ktoś z nowej firmy się dowie i odmówiłam. Teraz żałuję, po tym jak nie dostałam kasy przy przedłużeniu umowy. Ale jest szansa że to ogłoszenie znowu będzie, teraz mają rekrutację wewn i jak nikogo nie znajdą to pójdzie info do mediów.
A warunki tam mają booooooskie
Np. 3800 zł urlopowego
W sumie to wg mnie bardzo nie ładnie się zachowali że po pierwsze twój okres próbny trwał tyle czasu a na koniec żadnej zmiany warunków tylko się ciesz z tego co masz...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:42   #415
Tycikata
Wtajemniczenie

a ja se zasadziłam mocną kawę i mam nadzieję, że jakos dotrwam do końca dnia.

Cytat:
chyba mnie coś ominęło :< czemu niby mieli Cię zwolnić? Ciebie?!

- Loesje
Stary 2013-06-11, 08:42   #416
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Zgodnie z tradycją na samym początku powinnyśmy teraz o coś się posprzeczać

Dziewczyny, a jja mam pytanie mało ślubne, a nawet w ogóle nieślubne

DLACZEGO WYBRAŁYŚCIE TAKĄ, A NIE INNĄ NAZWĘ UZYTKOWNIKA, SKĄD POCHODZI ITP. bo zawsze co do niektórych byłam ciekawa, czy to przypadek, czy to chwilowa wena, a może jakoś związane to jest osoby, które chronią swoją prywt. i boją się że po ujawnieniu tej tajnej wiedzy ktoś je rozpozna - niech zleje pytanie

wizaż - mój przerywnik w trakcie nauki.
Od imienia- koleżanka tak na mnie mówiła, cyfry są przypadkowe.

Poza tym dzień dobry.
Idę dzisiaj do lekarza z tym oparzeniem, bo wygląda coraz gorzej
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:44   #417
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Znajoma była ostatnio na weselu mna którym nie było grane disco polo. Ogólnie wyglądało to jak koncert zespołu - wokalistka miała piękny głos, ale śpiewała w większości piosenki zagraniczne - Adele, Rihanna, Edith Piaf.
Starsze osoby w ogóle się nie bawiły, więcej osób siedziało przy stołach niż się bawiło.

Uważam, że w moim regionie wesele bez disco polo i innych typowo weselnych melodii się nie sprawdzi.
do-kła-dnie!

jest disco polo? jest impreza!

- Loesje

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 08:44   #418
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

Zgadzam się w 100%
Piosenki disco polo i biesiada musi być. Sama nie wyobrażam sobie wesela bez "szła dzieweczka do laseczka" przy stołach. Taka kultura.
Byłam na jednym weselu gdzie DJ puszczał tylko nowości radiowe i starsza część gości miała problem ze złapaniem rytmu.
Z kolei u innej koleżanki grali w 90% disco polo ale wszystkie szybkie, przez całe wesele były może ze wolne piosenki i to też nie było dobre.
Przy wyborze zespołu kierowaliśmy się też tym jaką muzykę grają. Mieliśmy ofertę super zespołu, 5 osób, grają rewelacyjnie, wokalistka super, ale mają w repertuarze tylko covery nowoczesne, na stronie nawet zastrzegli że nie grają disco polo.

Stary 2013-06-11, 08:49   #419
madziara889
Zakorzenienie

Z disco polo u mnie tak samo- jak grają coś innego to ludziska się nie bawią.

Co do wieczoru panieńskiego i kawalerskiego, to chyba wolałabym iść wspólnie na imprezę ewentualnie posiedzieć w domu przy winku.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 08:51   #420
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
W sumie to wg mnie bardzo nie ładnie się zachowali że po pierwsze twój okres próbny trwał tyle czasu a na koniec żadnej zmiany warunków tylko się ciesz z tego co masz...
Zwłaszcza że ciągle wszyscy powtarzali że tu są takie świetne warunki...
Jedyne czego żałuję to że wtedy nie poszłam na rozmowę do tej drugiej firmy. To jest wielka międzynarodowa firma, co prawda korporacja, ale otwiera wiele furtek... Szybko rozniosło się że za płotem pracuje ktoś kto zna się na konstrukcji i termodynamice a to rzadkość, czekali aż przyjdę na rozmowę a ja durna odmówiłam.
Jak to mówi mama TŻ: widocznie tak miało być - uniwersalne wytłumaczenie na wszystko
Trzymajcie kciuki żeby to ogłoszenie się znowu pojawiło i żeby pan dyrektor przypomniał sobie że Justyna ..... to ta "zza płota".

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości