|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u mnie podobnie, tylko myję nie odżywką, a szamponem bez SLS (aktualnie z Organic Shop). Bez olejów to ani rusz. Nie używam odżywki b/s - jakąś konkretną polecasz?
|
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Wysuszyłam włosy i chyba kocham olej ryżowy
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blisko miałabyś też do Instytutu Reumatologii przy Błoniach - przy czym tam robiłam na NFZ badania, więc cenowo nie wiem. Edytowane przez Limone Czas edycji: 2013-06-10 o 23:48 |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziękuję, jutro podejdę do diagnostyki na Lea i zapytam o cenę
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, coś mi mega wygładziło włosy I zrobiłam 3 experymentalne koczki. Jeden nad drugim. Nie mogę się doczekać co wyjdzie mam nadzieję, że dają mi spać.Spadam czytać 'Grę o tron' ![]()
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
10 odcinek trzeciego sezonu - cienki jak barszcz
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Człowieku, gdzie tam u mnie trzeci sezon. Najpierw pierwszy tom książki, potem pierwszy sezon serialu itp. itd. aż do ostatniej książki (która chyba nawet nie jest jeszcze napisana
) i odcinków serialu. No chyba, że mi się znudzi gdzieś po drodze
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
czekałam na wielkie wow, ale niedosyt pozostał. Trzeci sezon się skończył, wszystkie tomy przeczytane, chyba pora znaleźć nową sagę na wakacje
egzamin mam o 12, teraz czytam i zastanawiam się, co pacnąć na włosy (olej winogronowy+ AiK chyba wygra)
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41246313]Alassiel - jaka piękna tafla!
![]() Z włosowej beczki - chyba znalazłam odpowiedni dla siebie sposób (oszukanej) reanimacji skrętu na 3 dzień po myciu (mam wtedy juz półwyprost i ogolnie bajzel na glowie): długość od ucha w dół myję Isaną bawełnianą (włosów od ucha w górę i skalpu nie ruszam), odciskam wilgoć, pianka, żel, dyfuzor. Trochę czasochłonne, ale dzisiaj udało mi się jakoś to ogarnąć (na odwal, przyznaję) w 20min łącznie, więc przeboleję. Ameryki nie odkryłam, ale może komuś się przyda Efekty poniżej.[/QUOTE] no efekty reanimacji bardzo udane padam z nóg włosy rano były super, ładnie pokręcone, ale oczywiście niezbyt zachwycone pogodą na zewnątrz szybko zrobiły się jednym wielkim kołtuno-puchem, z którym przechodziłam cały dzień w środę wielki egzamin, na szczęście pisemny, nie wychodzę jutro z domu - choć przydałoby się odkurzyć ten mój nieszczęsny pokój wala się po podłodze mąka ziemniaczana, bo ostatnio sobie kładę na buzię i tyłek na noc, nawet działa zostałam wybrana viceprezesem mojego koła naukowego
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam, że masz zadatki na pełnienie funkcji reprezentacyjnych
ja lecę spać, jutro ważne zaliczenie projektu... trzymajcie kciuki!
|
#2504 |
|
Rozeznanie
|
będziemy, będzie (grupa wsparcia dla włosomaniaczek w tym trudnym czasie, jakim jest sesja)
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem rozczarowana i 9 i 10 odcinkiem. Nie miałabym nic przeciwko modyfikowaniu fabuły na rzecz serialu, bo nie da rady odtworzyć ksiażki, ale jestem zasmucona robieniem z Jona księcia miłości i rozbawiają mnie te cykliczne tet a tet Tyriona i Cersei poświęcone filozofii świata i bólu ich serduszek, że świat ich nienawidzi
Zaczynam wątpić czy pokażą jaka książkowa Cersei była głupia. Z Tyrionem przecież się nienawidzili w nie dumali sobie wspólnie przy winku. Poza tym całą akcję przerzucili na 4 sezon Nie orientujecie się czy te udostępnione 3 rozdziały Wicher Zimy to autorstwa Martina czy fanklub napisał sam swoje ?
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydobywaj skręt to i szopy się pozbędziesz. Też walczyłam ze skrętem i chociaż go nie lubię, to odkąd pozwalam włosom się kręcić / falować mam gładkie kosmyki a nie napuszoną szopę a'la Hagrid, dzięki czemu w końcu mogę spojrzeć w lustro.Cytat:
![]() Brawo!
|
||
|
|
|
#2507 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Mój organizm woła o pomstę do nieba. Praca, nauka, szkoła. Dzisiaj jest 9 dzień kiedy rano wstałam i pomimo tego, że położyłam się o 23 to jestem senna jakbym spała z 5h. A czeka mnie jeszcze 13 dni porannego wstawania ze szkołą i pracą bez odpoczynku .
|
|
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
a skąd ten Wicher Zimy?
Popełniłam maseczkę Joaśki miód i cytryna+olej winogronowy, na to folia i ręcznik, po 2h mycie facelle i troszkę joaśki b/s czerwonej i nareszcie nie są obciążone. Pora przestać je 'przekarmiać' pomyciowo, bo się buntują
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nawet nie oficjalny tytuł. To ponoć parę rozdziałów udostępnionych w necie do czytania (kolejna część Sagi)
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() muszę wrócić do żelu lnianego, czasami ładnie mi skręt podkreślał. Teraz już nareszcie włoski są za ramiona, a przez cieniowanie bardziej się kręcą
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jakiś psychofan.
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41259577]Aaa, skąd ja to znam
Wydobywaj skręt to i szopy się pozbędziesz. Też walczyłam ze skrętem i chociaż go nie lubię, to odkąd pozwalam włosom się kręcić / falować mam gładkie kosmyki a nie napuszoną szopę a'la Hagrid, dzięki czemu w końcu mogę spojrzeć w lustro.[/QUOTE] Tylko, że ja mam wielki łeb, nos jak kartofel i w kręconym buszu wyglądam jak zagubione dzięciątko ze wsi
|
|
|
|
#2513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak na mój rozum lepiej mieć zdrowo i ładnie wyglądające włosy, które odwrócą uwagę od tego co Ci tam w twarzy nie pasuje, niż robić z nich puch i kolejny kompleks.
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Właśnie, może trzeba zrobić z włosów atut, odwróci uwagę od reszty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się to tam wszystko podoba
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41260290]Coś trudno mi w to uwierzyć - sama lubię się chować za włosami, grzywką czy nawet okularami przeciwłonecznymi i nic tak dobrze nie ukrywa sporej części twarzy jak loki
Jak na mój rozum lepiej mieć zdrowo i ładnie wyglądające włosy, które odwrócą uwagę od tego co Ci tam w twarzy nie pasuje, niż robić z nich puch i kolejny kompleks.[/QUOTE]o to to! ![]() co do polecanych b/s to ja używam hegrona obecnie i jest ok, ale większość używa joasiek
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie powinnam zostać zbesztana za codzienne prostowanie włosów na szczotce. ![]() Znalazłam kartkę na lodówce, idę gotować gluta lnianego na płukankę i kręcić miód z oliwą na maskę.
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki! ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41259577] Brawo! [/QUOTE][1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41260290]Coś trudno mi w to uwierzyć - sama lubię się chować za włosami, grzywką czy nawet okularami przeciwłonecznymi i nic tak dobrze nie ukrywa sporej części twarzy jak loki Jak na mój rozum lepiej mieć zdrowo i ładnie wyglądające włosy, które odwrócą uwagę od tego co Ci tam w twarzy nie pasuje, niż robić z nich puch i kolejny kompleks.[/QUOTE]bardzo ładnie powiedziane. plus jak już włosy odżywimy, to wtedy można kombinować nową fryzurę, zdrowe będa zupełnie inaczej się układały niż zniszczone ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...auty-balm.html kusi, ktoś coś?
|
|
#2519 | |
|
Konto usunięte
|
hejka
![]() Cytat:
![]() i gratuluję nominacji a jakie to koło? ![]() wróciłam z sekcji zwłok, myślałam, że będzie gorzej, ale nie. Ja z jedną laską podeszłyśmy do jednych zwłok i oglądałyśmy z bliskiej odległości, bo tak to staliśmy na takich schodkach i z trochę dalszej odległości oglądaliśmy. Koleżanka z grupy zasłabła dosłownie po 10 minutach. Zapach jest specyficzny, ale moim zdaniem do wytrzymanie. Żeby nie było niewłosowo to porządnie wyrypałam włosy Barwą i siedzę z Oleo na włosach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

cel: do dooopy

mam nadzieję, że dają mi spać.
) i odcinków serialu. No chyba, że mi się znudzi gdzieś po drodze 

włosy rano były super, ładnie pokręcone, ale oczywiście niezbyt zachwycone pogodą na zewnątrz szybko zrobiły się jednym wielkim kołtuno-puchem, z którym przechodziłam cały dzień