|
|
#2131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
na razie trzymam go w ryzach - ale mascia sterydowa niestety - stosuje laticort lub advantan a na katar alergiczny lykam loratadyne ![]() na szczescie nie mam rozleglych zmian, tylko punktowe, wiec stosuje masc, by nie doprowadzic do stanu erytrodermii, jak w ciazy.. najgorzej u mnie zawsze z dekoltem, szyja i twarza - mam luszczace czerwone placki, oczy jak u staruszki, worki pod oczami, katar alergiczny tez juz daje czasem popalic.. ehh... jakos trzeba zyc ![]() idz do lekarza, podczas karmienia tez sa leki ktore mozna stosowac.. najwazniejsze, by nie doprowadzic do stanu krytycznego. Cytat:
padl dopiero okolo 20, po ataku histerii ![]() a histerie zaczely sie od wyjazdu do tesciowej w sobote.. no co, jak nie ma na kogo zwalic.. to .. Cytat:
![]() ja na niego mowie robaczek
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
język polski i historia, ale od czasów zakończenia studiów nie miałam w ogóle z tym styczności. A historia to już w ogóle porażka, bo to było jako dodatkowa specjalizacja do wyboru. Do wyboru było tylko teoretycznie, bo ostatecznie wszystkim wcisnęli tę nieszczęsną historię.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2133 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2134 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, ehhh z rana dostałam opieprz od tzta ..."ile ja wózkow woze w bagazniku -nic nie idzie wsadzic ...." po czym skapnął się ze to on sam tam je włozył nadrabiam ..... Cytat:
![]() Cytat:
padłam ! Cytat:
Cytat:
- ale Twoja całkiem sensowna Leos słodki Cytat:
(tyle czasu bez pralki byłas ???w czym chodziliscie ? )Cytat:
co do grubości to Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa dziewczyny tak czytam o Waszych eliminacjach nabiałów i niby innych alergiach i obserwacjach po kilku dniach- alergeny utrzymują się w mleku matki do 4 tygodni i przy skazie tyle trzeba bez nabiału żeby były widoczne efekty, więc jeśli miałyście wysypkę i Wam to przeszło po kilku dniach to najpewniej zbieg okoliczności / to nie skaza / dzieci czasami mają wysypki które się same pojawiają i same znikają, nie ma co się nad każdą nierównością modlić, podobnie z bólem brzucha, dziecko coś dotknie łapą potem pomulda a nuż inna flora, musi się przystosować, nie ma co zawsze szukać drugiego, a co poniektórzy 10 dna..
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- dodam ze w samym centrum Bergen posaidamy 3 sklepy dla pan od 40 do 56 rozmairu - gdzie ciuchy sa naprawde za☠☠☠iste i nie drogie - sama tam ost kupilam fajna blzeczke - wiec wydaje mi sie ze to zalezy od checi.mnie osobiscie smuci ze fakt faktek puszyste tekstylia wygladja jak wygladaja - ale naprawe troche checi i znajdzie sie cos w czym nie bedzie sie wygladallo '' jak worek i namiot'' |
||
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny prezent
|
|
|
#2138 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja się na weekend na czereśnie szykuje dobra nadrabiam dalej
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
moi chlopcy spia wiec mam chwilkę. Mam pytanko czy przepajacie dzieci czyms? Moj synek skonczy w srode 2 miesiace ale czas leci... ![]() ![]() a odnosnie zabawek i mat : patrzcie na to.. moze w klubie biznes otworzymy za takie cos taka cena hahah http://eco-toys.pl/product.php?id_product=12 polecacie tego oballa na all kupie??
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-06-11 o 10:17 |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
bmma jadlam ciasto z rabarbarem na chrzcinach, drozdzowki jem normalnie, nawet paczki sie zdarza. Z makiem uwielbiam drozdzowke. truskawek nie jadlam jeszcze ale jakies dzemy probowalam i inne wsady
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Dziewczyny mam czas, żeby tylko na tel podczytywać - ostatnio mamy kociołek pod każdym względem. Gratuluję miesięcy, trzymam kciuki za wszystkie badania i zabiegi maluszków. Gratuluję tym, które już mają to za sobą (Malpokowa Julcia). Wczoraj mieliśmy kardiologa - oba ubytki w serduszku chyba się zarosły. Jeszcze 1 lipca echo serca i jak będzie dobrze zamykamy sprawę. Moderna, wiem, że u Twojego synka też wykryli jakąś wadę ( i jeszcze u jednej dziewczyny). Nie ma się co martwić bo jak widać w 3m-ce nawet spore i nie pojedyncze szmery potrafią ucichnąć. Ale nie może być kolorowo... muszę dokarmiać Filipa. Trzy miesiące walki o samo kp i dupcia. Nie przybiera na wadze tyle co powinien, teraz tylko 500g w miesiąc (waży 5kg) Przystawiałam go co 1,5 - 2 godz w dzień bo tak chciał, w nocy rzadziej wołał o jedzenie i dupcia... Ostatnio zjadł z 1 piersi, zaczął ją wyciągać więc poszła w ruch butelka (90ml) zjadł... i do drugiej piersi na 10 min aktywnego jedzenia i dopiero padł. Przykro mi jak cholera, ale co ja poradzę... jeszcze na dodatek sutki nie przestają mnie boleć.. eh... i niestety nie ma reguły, że jak się chce to można karmić do końca kp. Robiłam wszystko co w mojej mocy przez te 3m-ce, dawaliśmy sobie czas i niestety butla idzie w ruch....Jeszcze dodatkowe badania musimy i jemu i mnie zrobić... I jeszcze a propos zabawek - Filip ma grzechotki plastikowe i nimi najchętniej się bawi. Najfajniejsza jest taka: https://img.e-piotripawel.pl/5903407026060.jpg Łatwo ją trzymać i ślicznie do buziuni trafia.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-06-11 o 10:21 |
|
|
|
|
#2143 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj tak łądnie ciepło było a dziś zimno i deszczowo a wybieramy sie na 14 na dzien mamy i taty do przedszkola![]() Cytat:
no przydałoby mi się jakieś towarzystwo do jedzenia ciast bo piec bardzo lubię ![]() Cytat:
dla Natalki i ![]() Cytat:
Ksiądz przed chrzcinami mówił ze jak ktoś ma potrzebe to moze z dzieckiem pójsc i przebrac czy nakarmic![]() za szczepienieCytat:
http://allegro.pl/label-label-przytu...261203412.html Cytat:
![]() słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
kupisz - ja mam np coś takiego ale w biedronce kupione http://allegro.pl/oball-kuleczki-dla...269232590.html
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
napisz mi swojego maila
jak wychodziłam ze szpitala to dostałam takie pudełko z próbkami i gazetkami i tam była broszurka do wypełnienia. Wypełniłam, zapomniałam. Niedawno na maila mi przyszło, że mogę za darmo otrzymać fotoksiążkę. Myślałam, że to ściema, ale poczytałam w necie i były pozytywne opinie. Wysłałam im zdjęcia, zapłaciłam za przesyłkę i wczoraj przyszła książka. A teraz przysłali mi maila, że osoby, którym ich polecę, dostaną gratis 40 odbitek na początek. A potem, jak ktoraś z tych osób coś zamówi u nich, to ja dostanę gratis 40 odbitek ![]() Poleciłam ich mojemu tż, będziemy mieli 40 odbitek
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-06-11 o 10:26 |
|
|
|
|
#2146 | |||
|
Zakorzenienie
|
hue hue
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale sposob genialny ![]() Cytat:
najgorzej, ze polska gruba baba (czyt. Panika) ma cos takiego zakodowane w glowie... chyba dlatego mam tyle kosmetykow (bo tu rozmiar nie potrzebny) i lubie kupowanie butow (bo tu rozmiar sie nie zmienia)... a ciuhy jak dziad. nienawidze ich kupowac, nienawidze zdjec. nienawidze.tylko w USA czulam sie dobrze. ale tam - jak piszesz - nie czulam sie oceniana a i w sklepach rozmiarowka szeeerookkaaaa.... Cytat:
Torres pod tym wzgledem na bank nie przymulony, bo kolory go zdecydowanie kreca. ale czarno-biale ksiazeczki byly hitem, wiec dla kolejnych dzieciaczkow (Torres w tym roku bedzie mial 4 nowych kolegow w najblizszym naszym kolezenstwie) na pewno zakupimy cos w tym guscie.tylko ta mysl trzyma mnie przy zyciu
|
|
|
|
#2147 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
i dalej nadrabiam ....
Cytat:
a co do rodziców to tez fatalnie .... a dlaczego Ty masz latac ??? z małym dzieckiem ..??? ![]() no nie u nas muszę powiedzec ze rodzice duzo lepsi ,bardziej zgrani i do tego duzo na siebie biorą . Cytat:
![]() Cytat:
(pakeros ?! ( taką w okularkach moich tez robiłam ,jak znajde to wlepie ) Cytat:
za mega długie spanko ![]() Cytat:
nauczycielką czego ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
wlepiam mojego Roszka z rana
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
czasami herbatka umiankowa kub koperkowa. Ale mały rzadko pije
u mnie w biedrze pełno oballi jeszcze było. Chyba wszyscy na przecene czekaja Cytat:
za serduszkoja też dokarmiam, niestety. Ale już się z tym pogodziłam. Na początku też miałam wyrzuty, ale wiem, że dzięki temu moje dziecko jest najedzone i zadowolone. Musisz w ten sposób myśleć, bo inaczej można zwariować zadręczając się |
|
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() k laski:sama radość ![]() ![]() cudny!!!
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2151 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
D Co ciekawe ostatnio to mi się coraz młodsi podobają poza tym mam wadę wzroku, a udaję że nie mam i poza kinem i autem nie noszę okularów więc i tak średnio ostro widzę wszystko może stąd moja tolerancja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no już pomijając fakt, że tam serio mało kto zwraca na to uwagę i nie ma jak w pl oceniania ludzi po ciuchach, mój wujek który naprawdę miał sporo kasy chodził ubrany jak pożal się boże, a nikt w żadnej knajpie drogiej nawet głupio nie zareagował ani nic, zawsze obsługa na tip top, z drugiego bieguna byłam kiedyś służbowo we wschodniej ukrainie, koniec świata, posągi Lenina w miastach itp No i po pracy spotkaliśmy się ze znajomymi naszej tłumaczki, mój szef ubrał się po pracy w swoje zwykłe ciuchy jakieś bojówki, luźny t-shirt i Ci ludzie nie mogli uwierzyć że on jest na stanowisku i ma tu jakieś decyzje podejmować, że jak to on z takiej bogatej firmy a tak ubrany - sensacja wieczoru... tam garniak, wszystkie baby w kanjpie wystrojone jak na jakąś wielką galę, ot różne podejście. Cytat:
![]() Widzisz, bo nie jesteś teściową ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- nestelle piękny i super pogodny synek, jak się widzi takie uśmiechy to aż się dzieci zachciewa.... a obok chyba motyl słynny
|
|
|
#2152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakie okularki
|
|
|
#2153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!!!!! co d o karmienia to ,oj tam oj tam - robiłas co mogłas a teraz wazne aby malenstwo zdrowe przeciez ,najedzone . a jakie badania jeszcze ?dlaczego tobie ? Cytat:
!!! .... jestem miekka i gruba .koniec .nawet se człowiek ponarzekac nie moze bo zarzucają konfabulacje a tą twoją grubosc to pewnie masz w głowie .... tylko ..... ale miłosc do kosmetyków popieram - bez wzgledu na rozmiar ....
|
|
|
#2154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi kazda polozna mowila, ze moge jesc wszystko - i jem naprawde wszystko , nawet sie nie zastanawialam, czy moge czy nie - jedynie to nie ruszam alkoholu. Jem nawet celbule - i to tylko ja mam sensacje, dziecko nie ![]() Cytat:
![]() Musze sie rozgladnac, moze u nas tez takie sa ![]() Cytat:
Lekarz nam wlasnie tlumaczyl, ze jest spora szansa, ze zrosnie dlatego na razie nie panikuje i licze, ze bedzie dobrze ![]() I nie martw sie, ze musisz dokarmiac.. czasami sie zdarza ![]() Podejdz spokojnie do karmienia, to moze sie rozkreci.. najwazniejszy jest spokoj i luzne podejscie Cytat:
ale sliczny czy to body z nowej kolekcji h&m? ![]() Mokka brawa za pierwsza kapiel podobalo sie Leonkowi?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-06-11 o 11:26 |
||||
|
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Oball jest w Biedronce - kupilam Misce!!! chyba za 17,90zl.
|
|
|
#2156 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Zależy, na co się nastawia. W Św. Zofii promują naturalne porody i karmienie piersią. Tam cesarek na życzenie nie ma. Cytat:
![]() A my pospałyśmy do 9, więc teraz wariujemy. Idę się bawić
|
|||
|
|
|
|
#2157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tylko cyc Cytat:
![]() co do mm no trudno ![]() jeszcze chwalicie się tymi waszymi lwami, bobrami, chcialam wam Florkowe przywieszki pokazac ale nie ma ich w necie ;/
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zamartwiaj sie mm !!! robilas co moglas ![]() co do grzechotki moja chrzesnica wkladala cala kulke do buzi ![]() słodziak
|
|
|
|
#2159 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak najwięcej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do szwagierki to co do motyla słynnego to akurat nie ten - to z playgro motyl-gryzak ,emanuel jest przypiety do fotel.samoch. [QUOTE=Moderna;41261876 ale sliczny czy to body z nowej kolekcji h&m? ![]() [/QUOTE] mozliwe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

na razie trzymam go w ryzach - ale mascia sterydowa niestety - stosuje laticort lub advantan a na katar alergiczny lykam loratadyne 

no co, jak nie ma na kogo zwalic.. to ..

padłam !
)

a wybieramy sie na 14 na dzien mamy i taty do przedszkola
05.07.2008 
k laski: