|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
ale chyba jak sie nie bierze skojarzonych tylko na findusz to tez te uklucia sa w tym samym czasei tylko trzy razy wiec tyle samo bakterii jest wprowadzanych co skojarzona czy zle mysle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
moj starszy byl szczepiony skojarzonymi i nie plakal ani razu ale ten egzemplarz mam inny heheh i bylam zadowolona mam nadzieje ze teraz tez bede a co do plakania to moj wrazliwiec na bank sie zaniesie na dodatek .... ![]() a jakas tania ta szczeionka u Ciebie u mnie 190 zl ![]() Cytat:
a zlobek trzeba odrazu po urodzeniu dziecka zeby na miejsce sie zalapac , dzisij dzownilam i baba zdziwiona ze jeszcze nie zapisalam heheh Cytat:
![]() ja wczoraj ryczalalm mailam kryzys maly kupy nie robil i sie darl a ja z nim
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
oj nie taki mały
![]() karolina a masz tabletki na zatrzymanie laktacji? ja mimo że mleka nie miałam to je brałam. Jeśli masz zapalenie piersi to dostaniesz antybiotyk. MoTyleKsw zmień lekarkę. Ja nie wiem jak jest z tymi brzuszkami ale mimo że my dajemy mm to Karolcia czasami też ma problemy z brzuszkiem albo z kupką więc to chyba nie tak do końca dieta zawsze jest winna. marchewka nie ograniczaj jedzenia, malec może być grubaskiem a jak zacznie chodzić to szybko to spali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
banka26 a czym moze grozic to zanoszenie sie placzem dziecka? bo ja mam to przy kapaniu i wlasnie nie wiem czy go przetrzymac czy od razu wyjmowac i tulic
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz uwielbia kąpiel i jest taki zrelaksowany wtedy ![]() ![]()
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Karolina a bolą Cię piersi? dziwne że nie dostałaś antybiotyku Ja mam termometr Microlife i się sprawdza. diabli ja nie mam napisane że potrzebny pesel dziecka do becikowego ![]() color ![]() MoTyleKsw ![]() Mysia wszystkiego najlepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to ojców też dotyczy???? Bo ja nie do końca wczoraj w radiu zrozumiałam. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
becik szczepi się PO 6 tyg życia axella no my chyba jednak też na NFZ zaszczepimy, zastanawiamy się jeszcze. A na świnkę to się chyba szczepi ale później. Mieliśmy iść na spacer ale mała śpi u mnie na brzuchu. Chyba poczekamy do następnego karmienia ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Ta kobietka jeszcze opowiadała że do ich przychodni przychodzi kobietka która szczepi synka na wszelakie możliwe szczepionki. Mały ma teraz chyba 3 lata (do przedszkola już chodzi) a i tak choruje jak wszystkie inne dzieciaki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
u mnie też. zachciało mi się spaceru, wyszłam no i zaczęło padać
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() nie możemy na razie narzekać, synuś jest bardzo grzeczny ![]() nie mam czasu na internet, ale myślę że pomału wszystko wraca do normy i niedługo znowu będę stałym bywalcem forum ![]() Color-widziałam że Wam już odpadł pępuszke ![]() ![]() do wczoraj podawałam wit D a od dziś zamierzam podawać K+D |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
My dzisiaj już też wit d i k dajemy ![]() PYTANKO: U nas dzisiaj niby 21st i słonko ale wieje. Iść z małym na pierwszy spacer? Nie zawieje go? Wiaterek taki dość dziwny mimo słonka. A nawet jakbym poszła to bodziak na krótki rękaw,skarpetki,spodenki dżinsowe i bluza na długi rękaw plus czapeczka styknie??? Bluza nie jest gruba. Bu nie wiem jak własne dziecko ubrać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() === Była u nas położna, przyjdzie jeszcze przynajmniej raz - w przyszłym tygodniu w czwartek. Bartek mi dziś znów nie spał od rana 3 godziny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po tp bylam na IP.. tam mi nie wystawia bo nie maja druków mam isc do swojego lekarza prowadzacego... na drugi dzien bylam w przychodni na ktg i tez u gina z przychodni.. on mi nie wystawi bo nie moze, bo zaden ginekolog nie moze i zebym poszla do internisty... w koncu poszlam znowu do lekarza prowadzacego i mi wystawila... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---- ale mielismy noc.... ![]() nie dosc ze nie moglam za bardzo karmic bo mnie cycki paliły... jeszcze 5 minut dawało rade wytrzymac ale juz kazda minuta kolejna to już miałam serdecznie dosyc.. i miałam ochotę rozszarpac kogoś.. nawet własne dziecko.. piekło i dalej piecze mnie jak ssie.. nie wiem co to.. wcześniej też tak miałam ale mniej intensywnie a dzisiaj już nie mogłam wytrzymac..w sumie to teraz nawet piecze jak juz nie ssie.. ciągle takie promienie czuje.. Potem jeszcze od 3 rano mały zaczął płakać... prężył się wyginał.. chyba brzuszek no i tak do 11.zasypiał na chwile potem znowu płacz.. o 6 rano zbudziłam męża niech on go uspokajal bo ja już wychodze z siebie i musze się chociaz godzine przespac... . teraz w koncu przestał płakać, jeszcze godzinę z otwartymi oczami poleżał i chyba zasnął.. już nawet nie wchodze do pokoju zeby go nie zbudzic.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Moje kochanie dalej na mnie śpi, nic nie mogę zrobić ale szkoda mi ją przekładać. Niech się tuli do mamusi ![]() No i chwalę się moim 5cio tyg szczęściem http://obrazki.elektroda.pl/6540872100_1370947021.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() ![]() u nas dalej leje ![]() mam nadzieję, że popołudniu się przejaśni i wyjdziemy chociaż na chwilę na spacerek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Axella, Vvgh u nas z kąpielą identycznie. nasz uwielbia cieplejszą wodę i wcale nie płacze przy kąpieli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
z tym spacerem nie wyrywalam sie wczesniej bo i ja nie najlepiej sie czuje nawet na samo pchanie wózka ledwo do sklepu doszlam na osiedlu po mleko laze jak te stare dziadki o lasce albo jeszcze gorzej jak sie popatrze na siebie w witrynie to az wzrokiem uciekam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
marchewka współczuję nocki
Justi moja mała jest bardzo długo aktywna w ciągu dnia. Jakoś dziś tak cudem śpi, mam nadzieję że sobie nie odbije tego w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
jak wam tak kazali od razu wychodzic to ja w czwartek sie wybiore jak przyjedzie moja mam to mi z wózkiem pomoze bo tz to bedzie ok 18 to troche za pozno jeszcze teraz te burze przechodza przez nasz kraj dzisiaj u mnie zachmurzone od rana
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
no Bartek nie spał zazwyczaj 2 godziny, teraz już dochodzi do 3 a wczoraj to były 4.. tylko najgorsze jest to, że on później ze zmęczenia nie może zasnąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Wtajemniczenie
|
12 dni po porodzie a ze mnie cieknie krew stale, jak się pionizuje to najbardziej, cały czas te podpaski wielkie poporodowe noszę, dobrze że apteka blisko bo chyba juz z dobre 15 paczek zużyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
u nas lało całą noc. Teraz jest brzydko i pochmurno ale nie pada. Też mam nadzieję że chociaż przez chwilę się przewietrzymy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jutro położna przyjdzie z wagą i zobaczymy jak tam.. mam nadzieję, że moje mleczko wystarcza i ładnie przybiera.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
pewnie Cię to nie pocieszy ale u mi wczoraj minął 5 tydz po porodzie a dalej krwawie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
stwierdzam,ze Z nie placze tylko jak spi,je i jest kapana/przewijana
reszta jej aktywnosci to uciszanie jej...czasem sie zdazy pare min lezenia w ciszy ale wtedy az sie dziwie.. mam wraznie ze to moja wina i ku.wa nie wiem jak temu zapobiec.a tak obie sie meczymy... ![]() ide pakwac i wyniesc wozek i ide sie z nia przejsc.moze chociaz na spacerze bedzie spokoj choc ostatnio i wedy placze ![]() najgorsze ze ten placz to nasza wina,jak dostanie butle z mlekiem na sekunde to spokoj.nie pije tylko "sprawdza czy butle czeka" smoczek niestety nie pomaga.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
ona na zdjęciach na bardzo dużą wychodzi. Chociaż jest sporo bo ciągle je i je
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.