|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja w ciągu tych ponad 5 lat starań tyle razy miałam pobieraną krew - średnio 2-3 razy na cykl, czasem z miesięczną przerwą, że teraz jak idę na badanie to już nawet nie zwracam na to uwagi. Poza tym ja jestem po przebytej małopłytkowości, podczas której co godzinę pobierali mi krew z palca i co trzy godziny z żyły (przez dwa miesiące) a to były czasy, kiedy wenflony nie były popularne
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest się bardziej spokojniejszym, a prze de wszystkim już masz pewne sprawy przechodzone i wiesz co i jak ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Gratuluję, że w końcu się udało Dawno Cie nie widziałam na czerwcowym wątku---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Jutro weź w termosie do pracy pomidorówkę Mdłości ustąpiły?? Czy nadal wysiadasz z autobusu? |
||
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Ano jakoś tak nie było o czym gadać, poza tym nikt nowy się już nie pojawiał, wątek umarł
a szkoda.No w końcu Wiem jedno takie długie starania mocno odciskają piętno na mózgownicy. Człowiek za dużo wie na temat swojego ciała i wszystko wydaje się podejrzane, radość miesza się ze strachem i paniką czasami.
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
Ja pisalam, nie wiem czy ktos jeszcze, bo nie nadazam z nadrabianiem :P Mnie nie odrzuca od Ricore z mlekiem i cukrem. Bez niej nie wyczolgalabym sie z domu.
|
|
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Druga ciaze (donoszona) przezywalam bardzo,pierwsze miesiace latalam co chwile do kibelka sprawdzac,czy nie krwawie...Ale druga ciaze stracilam,wiec moze dlatego tak sie przejmowalam.Za to teraz jestem bardzo spokojna (na razie )
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
Mnie na HIV też wysłał, za wszystkie zlecone badania zapłaciłam 191 zł :| Masakra...
Nad wspominaną książką też się zastanawiam. Ale bardziej dręczy mnie fakt, że Tż w ogóle nie jest w ciąże zaangażowany, nie interesuje go co trzeba przygotować na dzidzie, jak przywiozłam od babci kilka pierwszych ciuszków i go zapytałam, czy chce obejrzeć, powiedział, że teraz nastawia radio... oczywiście jak nastawił, nie wykazał tematem dalej zainteresowania. Do czytania też go nie zachęcę, bo nie należy do moli książkowych. Zastanawiam się, czy mu nie zrobić prezentu na dzień ojca i nie kupić audiobooka - może chociaż to go trochę wdroży w temat: znalazłam taki Być ojcem i przeżyć! 25 szczerych porad dla przyszłych ojców. Książka audio na CD(format mp3). Problem w tym, że to nowy produkt, wydany w kwietniu tego roku, więc słabo o opinie czy jakieś "próbki" do odsłuchania w necie, a nie chcę wydać pieniędzy na jakąś szmirę. Spotkała się któraś z Was z tym tytułem? Jak go to nie zainteresuje, to już nic nie będę w tym kierunku robić, żeby go trochę wciągnąć w temat. Prosić się cały czas nie mam zamiaru. Zaproponowałam mu też ostatnio obejrzenie wspólnie komedii -jak urodzić i nie zwariować, ale też nie był zachwycony pomysłem, w konsekwencji każdy oglądał swój film w swoim laptopie... Smutno mi ciut, ale trudno, muszę być twarda ![]() Switezianka_23 spróbuję, dziękuję !
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-06-11 o 13:13 |
|
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś chyba znów zrobię coś z truskawkami, z utęsknieniem czekam na czereśnie i jadę na wieś do babci, na drzewo już raczej nie wejdę... ale zawsze znajdzie się mąż lub tata w zeszłym roku jadłam tyle, że bolał mnie żołądek (aż wstyd) ale nie potrafię się powstrzymać. Dzwonie do babci co chwilkę z pytaniem czy już są ![]() Cytat:
Mam problem i zwracam się do was o pomoc, może któraś ma podobnie... Ogólnie nie piję dużo, ale teraz w ciąży nie mogę napić się herbaty soku.... co gorsza wody też mi się nie chce, próbowałam już z cytryną - nic. Piję na siłę, lekarz mówi, że mam dużo pić, ale na prawdę trudno mi się przemóc. Czy któraś z Was miała podobnie? Może jakiś inny napój który mi do głowy nie przyszedł? Jak się przełamać? Mogę za to wciągnąć na posiedzeniu ćwiartkę arbuza i pół kilo truskawek. Przypuszczalnie organizmowi chce się wtedy pić (tak przypuszczam).
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
- tak mi się wydaje ![]() Poczekaj, daj mu trochę czasu, a zobaczysz, że jak zacznie brzuszek się pojawi to i Twój TŻ zacznie inaczej podchodzić do tematu ciąży i dziecka. |
||
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo czesto mezczyzni ciaza sie nie interesuja.moj rzadko sie o cos spytal,ale widzialam na jego telefonie aplikacjie,gdzie byl opisany tydzien,w ktorym akurat bylam.Za to,jak sie dzieciaki urodzily,to zwariowal (pozytywnie)
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z mniej przyjemnych rzeczy: w sąsiedniej wsi dziś spadło bocianie gniazdo. Stare już było i mogło ważyć około tony, słup na którym było uległ uszkodzeniu i teraz podobno tam walczą ludzie z Taurona, bo kable się również zerwały. Niestety dwa młode bocianki nie przeżyły upadku, a stare krążą nad okolicą ... strasznie mi ich żal Mam nadzieję, że naszych przydomowych bocianów to nie spotka, gniazdo jest z zeszłego roku i jest jeszcze niewielkie. Po wczorajszym gradobiciu na śląsku chyba wiele ptaków zresztą ucierpiało Ta pogoda nie oszczędza nikogo.
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ na początku narobił mi dużo przykrości, obrażając się, że nie przytacham dwóch zgrzewek wody na czwarte piętro Dla mojego TŻ abstrakcją było, że wczoraj nie byłam w ciąży dziś jestem i pewnych rzeczy dla dobra dziecka powinnam unikać. Szczytem ignorancji i braku odpowiedzialności byłoby olewanie mojego stanu prawda? ale dla mnie. Usłyszałam " do mnie to niedociera, nic nie widać". Oj...ale byłam zła, mimo, że jesteśmy razem 10 lat małżeństwem niecały rok, dostałam kiblem zimnej wody. Nie chciałybyście widzieć mojej reakcji, ja mu wylałam wtedy dwa przysłowiowe kubły, no i z górki. Zrozumiałam jego on mnie i wszystko wróciło do normy, ale to była szybka wojna. Na szczęscie teraz jest już super. Dopiero teraz do niego dociera i zaczyna się tym cieszyć, ale nie naciskałam na niego, a myślę, że ty troszkę naciskasz, daj mu trochę czasu, idźcie razem do lekarza (mój tż o dziwo bardzo chciał usłyszeć to bicie serca) jego mina niezapomniana... myślę, że jak przestaniesz o tym mówić, sam sobie przypomni
|
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem nawiedzona, nie ględzę o brzuchu non stop. Ale poczucie, że jestem w ciąży sama, nie napawa mnie optymizmem. Mój nie ma w smartfonie aplikacji ciążowej, ma za to całą masę nowych gier w które namiętnie gra całymi dniami, w przerwie, kiedy nie ogląda akurat filmów. Z planów większego zaangażowania w pracę nici. Dużo mówił, mało zrobił. U mnie połowa 11 tc, za pół roku będzie z nami mały ktoś, jak nie wcześniej. To naprawdę za wcześnie, żeby się zacząć do tego psychicznie nastawiać? I przygotować najpotrzebniejsze rzeczy na przyjście na świat małego człowieczka?
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja w pierwszej puli badań miałam morfologie, mocz, rozyczke igg i igm, toksoplazmoze igg i igm, hbs antygen i przeciwciala, HIV przeciwciala, HCV przeciwciala i grupę krwi.
Usg genetyczne oczywiście, ze robię. Ale tez biorę pod uwagę terminacje ciąży, jeżeli okaże sie, ze plod ma trosomie 13 czy 18 chromosomu albo inne duże wady.
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajmę się organizowaniem wszystkiego w okolicach 25-30 tygodnia. Po co wcześniej?
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj produkcja jest taka, że gdyby od tego zależało nasze PKB to byśmy Szwajcarii dorównały
![]() malaMigotkAaa ja generalnie mało piłam przed ciążą, ale jak tylko moja mama dowiedziała się o ciąży nastraszyła mnie mówiąc, że jak będę mało piła w ciąży to mogą się pojawić poważne problemy z nerkami. To podziałało na mnie i nawet jak mnie odrzuca to i tak piję wodę np. z cytryną i listkami mięty. Owoce też mają bardzo dużo wody (szczególnie arbuz), więc to też liczy się na poczet picia Kupiłam sobie taką formę sylikonową do robienia lodów na patyku i mrożę sobie soki- też jakaś forma nawodnienia ![]() Ja wczoraj byłam u Gina, widziałam Maleństwo. Podobno jakieś duże jak na swój wiek jest Serducho bije Dostałam skierowanie na masę badań a że mam podejrzenia co do jakieś małej infekcji (chyba moja panika) to dostałam skierowanie na posiew, żeby ewentualnie nie strzelać w ciemno z antybiotykami. Czy któraś z Was miała albo słyszała coś na ten temat? U mnie Tż stał się MEGA opiekuńczy. Na początku wynik testu prawie zbił go z nóg, ale teraz jest bez zastrzeżeń, zresztą od początku małżeństwa to on bardziej cisnął na małego człowieka niż ja. Jednak uważam, że każdy oswaja się z tą świadomością na swój sposób i w swoim czasie, więc polecam żyć normalnie i spokojnie, a wszystko się ułoży. Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-06-11 o 14:06 |
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niby się uspokoiłam tym badaniem genetycznym ale cos czuje ze połówkowym to dopiero będę się stresować bo robi się znacznie więcej badań |
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź cytryna i mięta brzmi nieźle... spróbuję, przed chwilą pomyślałam też o kompotach. Mi lekarz kazał dużo pić, ale nie powiedział co grozi, a o jakiś poważnych problemach mowa. Pytam bo chyba mi się przyda kopniak
rozsądnie piszesz, "więc polecam żyć normalnie i spokojnie, a wszystko się ułoży."
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się w sumie nie zastanawiałam nad tym co zrobię jak się okaże, ze dziecko ma jakąś poważną wadę. Myślę, że w tej chwili nie jestem w stanie tego ocenić.
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
W kwestii picia- to ja niestety ani przed ciążą ani teraz za wiele nie piję. Mój organizm w ogóle się nie dopomina- sama staram się w pracy pić herbatę, wodę ale nie jakimiś litrami bo bym chyba pękła;P Marti mnie to, bo lekarz też kazał mi pić dużo i to najlepiej tylko wodę a mi nie smakuje i już:P
Mój mąż też jakoś bardzo się ciążą nie interesuje, książki czytam ja i mu opowiadam czasem co i jak. Dostałam domowego dopplera od znajomej i jak tylko będzie możliwość będę słuchać sobie serduszka w domu Jedyny objaw mojego męża, który sugeruje że się interesuje to pytanie kiedy ma iść ze mną na wizytę u gina ale ja nie wiem, zapytam jutro Widzę, że czasem się dąsa na mnie że ciągle śpię i w sumie w domu teraz nie wiele robię ale cóż tak teraz potrzebuje mój organizm tego nie przeskoczę. Jeszcze co go interesuje to to kiedy komu powiemy o ciąży i że chce to zawsze ze mną oznajmiać to chyba dobry objaw:P
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam dziś takie ssanie, a obiad dopiero za 1,5h będę wcinać - no zdecydowanie większe śniadanie muszę brać do pracy ![]() poza tym umówiłam się do gina - dopiero na 26.06 - pierwsza wizyta, to wg moich obliczeń będzie 7t5d, z jednej strony tyyyle czekania jeszcze ale z drugiej: spora szansa że "dużo" zobaczę
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam robione HIV przy pierwszej ciązy.
A co do pobierania krwi, to ja też miałam takiego stresa, że masakra, mało z fotela nie uciekałam za każdym razem. A teraz? Spokój. Trzeba się było przyzwyczaić przy comiesięcznych badaniach |
|
|
|
#2545 |
|
Gang Iren
|
Nadrobiłam i tylko się przywitam,bo muszę lecieć zaraz po córę do szkoły.
Kiepską noc miałam,Młody się budził ciągle,więc jestem śnięta i nic mi nie idzie tak jak powinno
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po USG
junior ma 8mm, serduszko bije 135/min.TP wg USG 28.01.2014 uffff ulżyło mi ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- [QUOTE=justiii87;41263817 Mi jak pobierają krew to mdleję ja jak już widzę igłę to mi się słabo robi- ba wystarczy mi widok fotela w zabiegowym
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka fotę!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana dzięki za ten przepis na wodę z imbirem- pomaga za każdym razem. Rano aplikuję sobie szklankę i spokojnie jadę do pracy ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- co do mężów- mój wgrał sobie w telefon kalendarz ciążowy z animacjami, poradami i innymi sprawami na każdy tc
|
|
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
Ja własnie zarejestrowałam małe brązowe plamienie
gdybym nie była w ciąży, @ powinnam dostać ok 14.06 ...gdzieś mi przemknęło przed oczami, że jeśli to nie jest czerwona żywa krew to mam nie panikować. Czuje z prawej strony brzucha...ból to za dużo powiedziane... takie delikatne plomkanie -zawsze mnie tak bolało na 2 dni przed @ Jutro mam wizytę u gina, mój dotychczasowy spokój gdzieś zniknął....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

- kilka dłubanek

a szkoda.
Chętnie spróbuję, bo jestem jak zombie...
)

Mam nadzieję, że naszych przydomowych bocianów to nie spotka, gniazdo jest z zeszłego roku i jest jeszcze niewielkie. Po wczorajszym gradobiciu na śląsku chyba wiele ptaków zresztą ucierpiało 

- pierwsza wizyta, to wg moich obliczeń będzie 7t5d, z jednej strony tyyyle czekania jeszcze ale z drugiej: spora szansa że "dużo" zobaczę
16.06.2012