![]() |
#2161 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hej!
się pytam się gdzie są moje cytaty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do dokarmiania mm to nie martw się, jak trzeba to trzeba. trudno. wiem co czujesz ale będzie Ci łatwiej jak zobaczysz że Filip zadowolony, najedzony i ładnie przybiera na wadze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- zapomniałam napisać, że wczoraj po praz pierwszy Karol miał spać w nocy w swoim łóżeczku. zasnął ze mną przy cycku a potem mówię do tż żeby go przeniósł a ten że szkoda go, że jeszcze za mały ![]() ![]() Karol spał sobie w najlepsze a mi się jakoś tak dziwnie zrobiło bez niego w łóżku i wiecie co? wstawąłam do niego chyba z 10 razy zobaczyć czy śpi czy oddycha itd i w ogóle nie spałam dopóki nie obudził się na jedzenie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2162 | |
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam label label słonika
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() u nas różnie...raz ze mną śpi raz w łożeczku...jak tam popadnie ![]() Nie wiem co się dzieje z Miśką bo w nocy ma zamknięte oczy, kręci głową i piszczy:// i tak co jakiś czas!. Głodna na pewno nie jest bo np. zje o 22 i po 23 się właśnie tak zaczyna kręcić i piszczeć:/ dziś to chyba z 5 razy tak było. Smoczka wypluwa nie chce;//
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
ja mam tej firmy grzechotkę i dwie zawieszki jedna to ksiązeczka piesek taki jak tam na obrazu (ale to nie ta zabawka) i druga taki niebieski zwierzak nie wiem jaki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2164 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Roszek śliczny! Oballa muszę nabyć! MUSZĘ!!! Oby były w biedo u nas! Jeśli chodzi o dokarmianie - jest mi przykro i boję się, żebym nie zrezygnowała całkiem z piersi... Nie wiem co bym zrobiła w nocy - przecież biorę Filipka, przystawiam i usypiam ![]() ![]() ![]() Nie wydaje mi się, żeby coś mogło się rozkręcić - ja naprawdę bardzo na luzie i ze spokojem karmiłam małego ![]() ![]() A co do badań - musimy na wstępie zrobić oboje krew, mocz i mikroelementy. Nie doczytałam jeszcze, ale jakiś związek może być z moją anemią w ciąży... I jeszcze pytanie do mamuś dokarmiających ![]()
![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Wracamy od ortopedy - kontrola bioderek wraz z usg wypadła bardzo dobrze ![]() W ogóle nie wiedziałam, że od razu usg będzie, fajnie ![]() Przy okazji spytałam o te wysypkę na klatce (ortopedy, ale czemu by nie ![]() ![]() Teraz jesteśmy w parku, dziś wreszcie nie pada ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-06-11 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
wiem że już o tym na poczekalni gadaliśmy ale dzieciaki już mamy przy sobie to może niektórym się zredukowały poglądy o wakacjach z takim małym dzieckiem. bo kurde z jednej strony chcialabym gdzieś jechać wygrzać dupsko, noi tż ma te 2 tyg wolnego ojcowskiego to co weźmie i będziemy się kisić w domu? ale kurde nie wiem. taki maluszek chyba nie może w upał cały dzień być na slońcu ? noi moje drugie zmartwienie że pojedziemy bez zadnych mm a mi pokarm zniknie
![]()
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A roszek sliczny, obstawiony zabawkami z każdej strony ![]() Nic to zbieramy się szczepić....... A propo czytam i mysle, czy dzis czegos nie zastosowac...http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...lez,nId,619327 Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-11 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
juz kiedys tu pisalam, ze w niektorych slowach ogonek ma znaczenie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahaha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Wysłałam męża do biedronki moze bedzie ten oball...
Zwrocili nam pieniadze za czajnik.. Dragusia moze jak macie ochote kup mleko, jak pojedzieje, to troche cyca a w niepewnych sytuacjach butelka, mysle, ze byloby ok. Ja bym pojechala ale my troche finansowo nie teges... szkoda kasy w tym roku. Hehe ogonki maja znaczenie Liwka moj synek tez tak sie kreci w nocy nawet czesto.. ale pozniej sie wybudza i albo kupa idzie albo po prostu przewinac ale najczesciej kupcia. Liwka Tego slonika zamowilas?? ja poluje na jakies zabawki dla malego, chce kupic mu przytulanke wlasnie i tego oballa.. https://www.mamissima.pl/przytulanki...yk_slonik.html Klementynka nie wiem jak to jest z tymi wibracjami, ale podobno mojej kolezanki synek tak mial i jej lekarz tak powiedzial, ze nie przybiera na wadze od tego... jakos mi sie nie wydaje hmmm
![]() |
#2173 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Młody obudził się, zjadł i śpi dalej... burze krążą...więc dobrze... w domu posprzątane, ja wykąpana, obiad na dwa dni zrobiony, dobrze że jest internet
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do jedzenia i przybierania, to sama jestem ciekawa, może to objaw jakiejś nietolerancji albo coś ? Bo dziwne że się nie dopomina o jedzenie..lekarz ma jakąś teorię dlaczego nie krzyczy że głodny ? Cytat:
![]() Dragusia co do wakacji, mi się nic nie zmieniło ja bym dalej jechała, z tym że wd mnie zależy co chcesz robić. Na południe bym nie pojechała w lipcu - sierpniu - ale wrzesień czemu nie i znalazła msc gdzie można dużo spacerować/ zwiedzać z wózkiem, bo wd mnie z takim dzieckiem to na plaży średnia przyjemność - bo jeszcze się w piasku nie pobawi więc jedynie wpad i wypad żeby się w morzu popluskać ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak zaczyna krzyczeć/piszczeć to próbowałam to przetrwać zeby sama zasnęła ale się nie da:/ muszę do niej podejść ewentualnie przewrócić na drugi bok, troche pogłaskać i w końcu zaśnie. Czasami otwiera oczy a czasami nie. Nie wiem czemu tak się dzieje...przez to wybudzanie boli mnie głowa w ciągu dnia i jestem padnięta. Bo nie dość, że budzi się na jedzenie 3 razy i je z butli średnio pół godziny to jeszcze takie przerywniki mi funduje od jakiegoś czasu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hm.... no właśnie się boje o ten piach że będzie mu wiało piachem. ale co półroczne dziecko samolotem? był kiedyś plan do Chorwacji autem ale nie udało nam się jeszcze auta zmienić ![]()
![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
uuu w naszej biedronce nie ma tego oballa.. hmm jest jakas gazetka?? maz nie widzial...
![]() p.s.: odnośnie ciast i wypieków mam ochotę na to aaa http://www.mojewypieki.com/przepis/m...ki-sniadaniowe chyba zacznę kucharzyć, tylko mały na górze zostaje i spi, ja sie boje na dole byc, chyba ze w bujacku by zasypial.. yhy
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-06-11 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą
![]() ![]() co u nas... mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi... nie wiem ja jako chyba jedyna nie mam kryzysu laktacyjnego a mleko leci litrami... i dlatego karminy z kapturkiem co by mały sie nie krztusił i miażdze kolejny mit co by kapturki miały jakiś wpływ na laktacje... bo używam ich już 2 miesiące dzień w dzień. Co do umiejętności, to uśmiecha sie ciagle, ssie piąstke i pieknie trafia do buzi... ale jeszcze nic nie chwyta. No ale juz wiem czemu... bylismy wczoraj u neurologa i mały ma wzmozone napiecie miesniowe które ja sama wypatrzyłam... mamy skierowanie do poradni ze wczesnym wspomaganiem rozwoju i na rehabilitacje... masakra. Mały śpi pieknie w nocy, najpierw od 21 do 2 a potem po jedzeniu do 5. budzi sie nieraz co 2 godz a nieraz co 3, zalezy. W dzien tez spi duzo. No i dorobilismy sie pieluszkowego zapalenia skóry ... wrrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine
![]() "O jakie to straszne" - "Aaaa to tylko pingwin ![]()
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
![]() |
#2180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za mleczko ![]() ![]() Cytat:
![]() ja sie tez szykuje i mate kupie, w srode skonczymy 2 miesiace ![]()
![]() |
![]() |
#2181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- pokaż jaką chcesz kupić bo ja też się przymierzam dla Oliwki
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
hehehe
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() za chwilke podesle linki z matami, bo maly sie budzi ![]()
![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
No u nas charaterystyczne było ciągłe opuszcznie rączek w dół i lekko odginanie je do tyłu jak był noszony w pozycji na barku (jak do odbicia), wygina sie w C (główka do tyłu) jak leży na boku, delikatnie krzyżuje nóżki i czasem zaciska piąstki - rzadko ale jednak. Oprocz tego również napina mięśnie nóg i rąk - poprostu bardzo je prostuje. Przez to że leżąc na brzuchu prostowal rece, lecial na jedna strone to glowki nie unosi za wysoko bo nie dało sie go do tego namowic. Pierwszym sygnalem bylo wlasnie to ze na brzuszku lecial na bok i to wyginanie sie w C. Wszystko jest przejsciowe ale trzeba to korygowac i ulatwiac mu prawidlowe odruchy. Mały z racji wczesniactwa i tak mial trudny start to jeszcze to sie przyplątało ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nestelle nauczycielką historii i polskiego, ale że tak powiem niepraktykującą. Ogólnie to studia polonistyczne uważam za największy błąd życiowy. Kropka. Dziewczyny, przyszło Wam to na maila?( Fotki ) Ja mam dzisiaj luuuzik. Tż prawie cały dzień się zajmuje młodym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | ||
Zakorzenienie
|
Narobiłyście i mi ochoty na tego oballa z Biedronki a widziałam je w niedzielę i nie wzięłam
![]() Co do wakacji my w tym roku nie wybieramy się nigdzie na dłużej, jedynie na weekend nad Solinę mamy zamiar. Cytat:
![]() Cytat:
Ty w sumie masz inną sytuację bo Twój nie sygnalizuję, że jeszcze głodny ![]() Mamy karmiące butelką. Zmieniacie smoczki dokładnie wtedy gdy dziecko skończyło 1m i 3m? Bo mój teraz pije z tego 1m+ i strasznie wciąga tą gumę do środka i nie leci mu i muszę bardzo często wyciągać żeby powietrze odeszło. Może czas zmienić na 3m+ mimo że ma 2,5m? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zwazyłam Roszka - ma juz 6650 ale długasny jest i tak kombinuje dopiero czerwiec ,na lato musze kupic rozmiar 74 ale one takie jakies szerokie .... no nic musze obiad skombinowac bo niedługo baseny .....
![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
W czwartek rusza wyprzedaz letnia w h&m, mozna cos dokupic dla dzieci
![]() Pewnie sie przejde na dniach zobaczyc, co przecenione ![]()
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie szukałas pracy w zawodzie czy nie chciałas ?
![]() |
![]() |
#2189 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja planuje rozmiar 74 na jesien.. ale widze, ze to szybko idzie z tym rosnieciem ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
moje typy mat edukacyjnych :
http://allegro.pl/bright-starts-edu-...294038638.html http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...285533599.html http://allegro.pl/bright-starts-mata...298482344.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.