Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 14:26   #2191
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
oo juz 74?

ja planuje rozmiar 74 na jesien.. ale widze, ze to szybko idzie z tym rosnieciem .. juz teraz maly nosi 62..
tez tak myslałam ale Roch nosi 68 juz od 3 tyg. a ma dopiero 3 miechy wiec na bank lata w tym nie przechodzi ...
Stary 2013-06-11, 14:28   #2192
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a tż to już w ogóle przezywał jakbyśmy go co najmniej wysłali do szkoły wojskowej na drugi koniec Polski

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Wracamy od ortopedy - kontrola bioderek wraz z usg wypadła bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Młody obudził się, zjadł i śpi dalej... burze krążą...więc dobrze... w domu posprzątane, ja wykąpana, obiad na dwa dni zrobiony, dobrze że jest internet
a moglabys poprosic go zeby napluł do słoika i te surowice poslac do mnie na Krowodrze???? zlece szczepionke i mu wstrzykne spiocha
Torres od 6ej nie spi. oczy ledwo widoczne, ale walczy.... tylko przy cycu lekka kima, wiec dostawiam juz 7 raz... aaaaaaaaa
oczywiscie wyszlismy na spacer (wyjscie na ponton byloby wlasciwsze), ale dalam rade tylko godzine i 2o minut. cala jestem mokrutka a on spal tylko troche.... aaaaaa

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi...

hehe ja tez kryzysu nie mialam (odpukac). choc litrami nie leci...

Cytat:
"O jakie to straszne" - "Aaaa to tylko pingwin "
normalnie moj promyczek w ten paskudny dzien!!

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ogólnie to studia polonistyczne uważam za największy błąd życiowy. Kropka.
az tak

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

zwazyłam Roszka - ma juz 6650

Cytat:
W czwartek rusza wyprzedaz letnia w h&m
na to czekam wyrzedazeeeeee

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-06-11 o 14:30
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 14:36   #2193
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

hm...

od teściowej jak była
hm.... no właśnie się boje o ten piach że będzie mu wiało piachem.
ale co półroczne dziecko samolotem?
był kiedyś plan do Chorwacji autem ale nie udało nam się jeszcze auta zmienić
No Chorwacja spoko bo tam nie jest tak gorąco jak w Grecji czy płd Włoch no i nie ma piasku i jest masa cienia. A może Wam ktoś auto pożyczy ? Rodzice czy coś ? Od nas z południa samymi autostradami i w Chorwacji będziecie w 12 h spokojnej jazdy. A teraz w ue więc nie ma korków na granicy. Albo samolotem jakieś tanie linie latają do Dubrovnika.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Jak zaczyna krzyczeć/piszczeć to próbowałam to przetrwać zeby sama zasnęła ale się nie da:/ muszę do niej podejść ewentualnie przewrócić na drugi bok, troche pogłaskać i w końcu zaśnie. Czasami otwiera oczy a czasami nie. Nie wiem czemu tak się dzieje...przez to wybudzanie boli mnie głowa w ciągu dnia i jestem padnięta. Bo nie dość, że budzi się na jedzenie 3 razy i je z butli średnio pół godziny to jeszcze takie przerywniki mi funduje od jakiegoś czasu...
To nie mam pojęcia, może któraś z doświadczonych Mamuś coś wie

Cytat:
zwazyłam Roszka - ma juz 6650 ale długasny jest i tak kombinuje dopiero czerwiec ,na lato musze kupic rozmiar 74 ale one takie jakies szerokie ....
Ja już mam 74 i większe 68... na długość dobre, a na szerokość we wszystkim pływa... wygląda jak w ciuchach po grubszym bracie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a moglabys poprosic go zeby napluł do słoika i te surowice poslac do mnie na Krowodrze???? zlece szczepionke i mu wstrzykne spiocha
Torres od 6ej nie spi. oczy ledwo widoczne, ale walczy.... tylko przy cycu lekka kima, wiec dostawiam juz 7 raz... aaaaaaaaa
oczywiscie wyszlismy na spacer (wyjscie na ponton byloby wlasciwsze), ale dalam rade tylko godzine i 2o minut. cala jestem mokrutka a on spal tylko troche.... aaaaaa
coś za coś...mój za to oka nie zmruży o ile ja się z nim nie położe jak jest ładnie.... chociaż przy obecnej aurze chyba moja opcja lepsza, a wiesz że tak spojrzałam przez okno w kuchni i sobie pomyślałam..." ciekawe czy panika dziś też wyjdzie"
Stary 2013-06-11, 14:38   #2194
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą bo siedze z wami codziennie ale po cichu
co u nas... mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi... nie wiem ja jako chyba jedyna nie mam kryzysu laktacyjnego a mleko leci litrami... i dlatego karminy z kapturkiem co by mały sie nie krztusił i miażdze kolejny mit co by kapturki miały jakiś wpływ na laktacje... bo używam ich już 2 miesiące dzień w dzień. Co do umiejętności, to uśmiecha sie ciagle, ssie piąstke i pieknie trafia do buzi... ale jeszcze nic nie chwyta. No ale juz wiem czemu... bylismy wczoraj u neurologa i mały ma wzmozone napiecie miesniowe które ja sama wypatrzyłam... mamy skierowanie do poradni ze wczesnym wspomaganiem rozwoju i na rehabilitacje... masakra.
Mały śpi pieknie w nocy, najpierw od 21 do 2 a potem po jedzeniu do 5. budzi sie nieraz co 2 godz a nieraz co 3, zalezy. W dzien tez spi duzo. No i dorobilismy sie pieluszkowego zapalenia skóry ... wrrr
Ja też chodzę z Filipem na rehabilitację, dzisiaj mija tydzień jak ćwiczymy w domu za tydzień do kontroli. Najważniejsze, ze wcześnie wykryte.
W niedzielę spotkałam znajomą której synek też to miał, jednak oni zaczęli rehabilitację jak mały miał 5 miesięcy. Do około roku jeździła z Nim co tydzień na pół godz ćwiczeń.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 14:48   #2195
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
No u nas charaterystyczne było ciągłe opuszcznie rączek w dół i lekko odginanie je do tyłu jak był noszony w pozycji na barku (jak do odbicia), wygina sie w C (główka do tyłu) jak leży na boku, delikatnie krzyżuje nóżki i czasem zaciska piąstki - rzadko ale jednak. Oprocz tego również napina mięśnie nóg i rąk - poprostu bardzo je prostuje. Przez to że leżąc na brzuchu prostowal rece, lecial na jedna strone to glowki nie unosi za wysoko bo nie dało sie go do tego namowic. Pierwszym sygnalem bylo wlasnie to ze na brzuszku lecial na bok i to wyginanie sie w C. Wszystko jest przejsciowe ale trzeba to korygowac i ulatwiac mu prawidlowe odruchy. Mały z racji wczesniactwa i tak mial trudny start to jeszcze to sie przyplątało ...
rozumiem, trzymam mocno kciuki
widzisz wazne ze sama zauwazylas... u mnie to z tymi wizytami poloznej nic sie nie zmienilo, mam nadzieje, ze robie wszytsko dobrze i maluszek prawidłowo sie rozwija, u nas raczej jest ok, ale jestem zla ze taki dostep do tej cholernej sluzby zdrowia

my juz nosimy rozmiar 68, 62 niektore wieksze rzeczy, maly wyglada w niektorych smiesznie bo sa szerokie, ale dlugi moj synek jest ib tez wiekszych mi potrzeba..

Dzis moje dziecko ma dzien spiocha i marudy..budzi sie z placzek i przysypia znowu.. hmm

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-06-11 o 14:53
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 14:59   #2196
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
...mój za to oka nie zmruży o ile ja się z nim nie położe jak jest ładnie....
hehehehehe masz dziecko idealne. czy slonce, czy deszcz

Cytat:
...i sobie pomyślałam..." ciekawe czy panika dziś też wyjdzie"
nie miala zamiaru ale zew Prądnika Białego u jej syna był silniejszy
choc bałam się policji, że mi dziecko zabiorą za spacery podczas burzy (dlatego Młody nie spał - bo dwa razy ze strachu przed piErunami wjechałam do sklepu i do przychodni...)

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja też chodzę z Filipem na rehabilitację, dzisiaj mija tydzień jak ćwiczymy w domu za tydzień do kontroli. Najważniejsze, ze wcześnie wykryte.
super ważne. dobrze, że chodzicie

Stary 2013-06-11, 15:05   #2197
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak myslałam ale Roch nosi 68 juz od 3 tyg. a ma dopiero 3 miechy wiec na bank lata w tym nie przechodzi ...
Mój też już 68 nosi

Cytat:

na to czekam wyrzedazeeeeee
O taaak ciekawe kiedy w Smyku się zaczynają, jak któraś zobaczy to dawać znać
Stary 2013-06-11, 15:08   #2198
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Narobiłyście i mi ochoty na tego oballa z Biedronki a widziałam je w niedzielę i nie wzięłam mam nadzieję, że jeszcze będą to kupię.

Co do wakacji my w tym roku nie wybieramy się nigdzie na dłużej, jedynie na weekend nad Solinę mamy zamiar.
ja też się napaliłam na oballa i kupię na pewno. U mnie było ich dużo, więc pewnie jeszcze będą. Podejrzewam nawet, że za jakiś czas będą przecenione, to kupię jeszcze jednego

O wakacjach też myśleliśmy, ale nie wiemy, jak to będzie z tż pracą-czy w ogóle dostanie urlop.Ale na kilka dni chętnie bym gdzies pojechała

A smoczek w butli mam napisane, że do 3 miesiąca. Jak na razie ok, nie zmieniam.
Cytat:

zwazyłam Roszka - ma juz 6650
imponująca waga. Moja kruszynka tak gdzieś ok. 4500 będzie
Cytat:
ale przyda się kiedys dziecku ...
a nie szukałas pracy w zawodzie czy nie chciałas ?
no, jedyny pożytek, he he
złożyłam kilka podań, ale w sumie to tylko tak, żeby mieć czyste sumienie, bo tak w głębi duszy to mi wcale nie zależało, żeby dostać etat. Kiedyś, jeszcze w trakcie studiów, chcialam pracować jako nauczycielka, ale praktyki szybko zmieniły mój pogląd koniec końców wylądowałam za granicą, jakiś czas temu wróciłam i póki co siedzę w domku, a co będzie później, zobaczymy.
pierwsza i druga fajne
ja mam zdobyczną, jakąś taką "zwykłą"- cannon babies czy coś takiego
Cytat:

az tak
no niestety
może gdybym studiowąła na innej uczelni to byłoby inaczej. Język polski kochalam od zawsze- gramatyka, ortografia, literatura, ale im dłużej studiowałam, tym mój zapał i fascynacja były mniejsze. Niestety, zaściankowy uniwerstet w Zielonej Górze potrafi skutecznie zniechęcić. I to nie tylko moje zdanie, bo większość znajomych z mojego roku ma podobne.
Cytat:
Ja już mam 74 i większe 68... na długość dobre, a na szerokość we wszystkim pływa... wygląda jak w ciuchach po grubszym bracie
No właśnie ta szerokość też mnie drażni. Powoli wkraczamy w strefę 62 i właśnie długość ok, ale te ubranka takie workowate, a mój Nikoś szczuplaczek

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 15:21   #2199
despa
Zakorzenienie

GG do despa

nadrabiam którys raz bo mojej sie dzis śpioch maruder włączył

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja też go mam i to dwa: piłkę którą póki co bardziej preferuje bo jest lżejsza i grzechotkę o taką: http://www.smyk.com/oball-shaker-grz...y-dla-dzieci-p wszystko kupione w biedronce
u mnie tej już nie było

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
I jeszcze a propos zabawek - Filip ma grzechotki plastikowe i nimi najchętniej się bawi. Najfajniejsza jest taka: https://img.e-piotripawel.pl/5903407026060.jpg
Łatwo ją trzymać i ślicznie do buziuni trafia.
mam ta grzechotkę, całej do buzi nie wpakuje, dlatego się nią po łebku grzmoci

SORCE - o żłobku przypominam

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
za szczepienie

na allegro tez są
http://allegro.pl/label-label-przytu...261203412.html

u nas ksieza są fajni jak sie idzie do komuni to zawsze dziecko pobłogosławi ostatnio jak zbierał tace to zajrzał do karola do wozka

to ja mam tylko dwóch fajnych.
Jednego, który uczył klasy IV-V przenieśli po cichutku po awanturze w szkole do Sanktuarium - za ciagotki do dzieci

Cytat:
i dalej nadrabiam ....

o ja pier**** , ale tak to jest jak nauczyciele z musu najcześciej . ostatnio czytałam (chyba w newsweeku )ze większosc nauczycieli to ludzie którzy nie dostali się gdzie indziej .....
a co do rodziców to tez fatalnie .... a dlaczego Ty masz latac ??? z małym dzieckiem ..???
no nie u nas muszę powiedzec ze rodzice duzo lepsi ,bardziej zgrani i do tego duzo na siebie biorą .

super ! (pakeros ?! )
( taką w okularkach moich tez robiłam ,jak znajde to wlepie )

oooo to własnie sie dowiedziałam ze tez mam emanuela i to od lat

wlepiam mojego Roszka z rana
Nestelle- po wszyscy mają to w dupie, nikt sie nie zgodził a do mnie się dodzwonila wychowawczyni na końcu. Wkurza mnie to, zrobie te zakupy, bo nikt nie biezre pod uwagę że takie zakupy na tyle osób powinien zrobić ktoś dzień przed i ktoś kto jest zmotoryzowany bo to ciężkie bedzie żeby tachać, ech

Roszek cudny

Cytat:
Mi tam wszystko jedno, ja nie zwracam na innych ludzi uwagi. Chyba że są młodymi świetnie zbudowanymi Panami D Co ciekawe ostatnio to mi się coraz młodsi podobają poza tym mam wadę wzroku, a udaję że nie mam i poza kinem i autem nie noszę okularów więc i tak średnio ostro widzę wszystko może stąd moja tolerancja

jak panów zauważasz to wady dużej nie masz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

zapomniałam napisać, że wczoraj po praz pierwszy Karol miał spać w nocy w swoim łóżeczku. zasnął ze mną przy cycku a potem mówię do tż żeby go przeniósł a ten że szkoda go, że jeszcze za mały że w tym łóżeczku to jakby za karę i że on go weźmie do drugiego pokoju i z nim będzie spał ale postawiłam na swoim i mały spał dalej w łóżeczku

Karol spał sobie w najlepsze a mi się jakoś tak dziwnie zrobiło bez niego w łóżku i wiecie co? wstawąłam do niego chyba z 10 razy zobaczyć czy śpi czy oddycha itd i w ogóle nie spałam dopóki nie obudził się na jedzenie a tż to już w ogóle przezywał jakbyśmy go co najmniej wysłali do szkoły wojskowej na drugi koniec Polski

Cytat:

ja kupowałam w tej biedrze niedaleko Waszego msc nowego, na skrzyżowaniu z Orlenem, tam koło tego msc gdzie jest droga do sąsiadów i były.

ja też tam

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
uuu w naszej biedronce nie ma tego oballa.. hmm jest jakas gazetka?? maz nie widzial...

p.s.: odnośnie ciast i wypieków mam ochotę na to aaa

http://www.mojewypieki.com/przepis/m...ki-sniadaniowe

chyba zacznę kucharzyć, tylko mały na górze zostaje i spi, ja sie boje na dole byc, chyba ze w bujacku by zasypial.. yhy
to było w gazetce, która chyba od 20 maja obowiązywała

Cytat:
W czwartek rusza wyprzedaz letnia w h&m, mozna cos dokupic dla dzieci
Pewnie sie przejde na dniach zobaczyc, co przecenione
wszędzie?

Cytat:
hehehehehe masz dziecko idealne. czy slonce, czy deszcz

nie miala zamiaru ale zew Prądnika Białego u jej syna był silniejszy

choc bałam się policji, że mi dziecko zabiorą za spacery podczas burzy (dlatego Młody nie spał - bo dwa razy ze strachu przed piErunami wjechałam do sklepu i do przychodni...)

super ważne. dobrze, że chodzicie
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 15:29   #2200
despa
Zakorzenienie

GG do despa

wiedzialam, ze czegos mi nie zacytowało....
Cytat:
o rajuuu, dzieć sobie przysnąć nie może, bo mu mama wąsy wymaluje
ślicznego masz synka Kasiu

pewnie, że tak. będzie jasna sytuacja

babiurrryyyy
moj musi dospac do 10ej, inaczej maruda sie wlacza
a w nocy i rano nie budzi mnie juz krzykiem. konkubent pyta skad wiem, ze nie spi i twierdzi, ze budza mnie trzaskajace powieki synia

ooo cenne info!!!

buhahaha wczoraj zobaczylam w witrynie sklepowej jakas babe, patrzylam na siebie jak na obca osobe. nie podobal mi sie ten widok

Cytat:

despa pytałaś gina o te tabsy? Kurczę, mialam Ci przypomnieć i zapomniałam

----
jutro idę - zapytam
Stary 2013-06-11, 15:41   #2201
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

ja tez jutro ide do lekarza..na ta kontrole..zapytam o cos anty, nie wiem co przepisze, co poleci.. ide do szpitala na nfz..do swojego teraz mi troche szkoda isc

dziewczyny maly mi kicha dosc czesto i jakby troche skrzeczy charczy jak w bujaczku byl.. martwie sie, isc do lekarza.. temp zmierze jeszcze raz bo byla 36.6..

a te oballe pewnie byly faktycznie w maju, ja chyba nawet cos takiego widzialam

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-06-11 o 15:44
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 15:55   #2202
Sorceresss
Wtajemniczenie

OC, na razie w grę wchodzi anemia (moja i Filipka) oraz ten refluks (mm dostaje AR). Zobaczymy co pokażą wyniki i dokarmianko

Despa, dzięks za żłobki

i mam oballa - zielonego dodatkowo w biedro jest sporo akcesoriów niemowlęcych z disneya. Od szczoteczek i grzebyków, przez miski, gryzaki, butle, smoczki i kubki niekapki (kupiłam)... wsio po8zł

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 15:58   #2203
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
OC, na razie w grę wchodzi anemia (moja i Filipka) oraz ten refluks (mm dostaje AR). Zobaczymy co pokażą wyniki i dokarmianko

Despa, dzięks za żłobki

i mam oballa - zielonego dodatkowo w biedro jest sporo akcesoriów niemowlęcych z disneya. Od szczoteczek i grzebyków, przez miski, gryzaki, butle, smoczki i kubki niekapki (kupiłam)... wsio po8zł
nie ma za co w lipcu ponoc żłobek nieczynny nie potwierdza się, w sierpniu otwarty

ja kupiłam jeszcze siateczkę do owoców
Stary 2013-06-11, 16:09   #2204
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
wszędzie?
W Niemczech tak
A wyprzedaze zawsze ruszaly tak samo i w Polsce.. hmm... no chyba, ze cos w tym roku sie zmienilo
Stary 2013-06-11, 16:26   #2205
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
W Niemczech tak
A wyprzedaze zawsze ruszaly tak samo i w Polsce.. hmm... no chyba, ze cos w tym roku sie zmienilo
własnie nie pamiętam, w których sklepach były później w Pl
Stary 2013-06-11, 16:29   #2206
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
juz kiedys tu pisalam, ze w niektorych slowach ogonek ma znaczenie
Biję się w pierś i obiecuję w końcu wziąc się za pisownię na forum, bo niedbale piszę ostatnio bardzo, ale może usprawiedliwi mnie to, że nie mam 60% literek-bo się pościerały;p Ale z ogonków się nie wytłumacze już

Cytat:
Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine

"O jakie to straszne" - "Aaaa to tylko pingwin "
Bardzo adekwatny opis

My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
szczepienie przetrwał piękniezapłakał tylko w momencie ukłucia, ale tz go zabawiał grzechotką i zaraz się uspokoił Oczywiścieb yła nagroda-jaka?Oball z Biedronki tez zielony U nas jeszcze było z 10szt pomarańczowe, rózowe,niebieskie i zielone. Jak któras chce to mogę Wam kupić, ale będe tam za ok. 2 dni dopiero A bawi się nim pięknie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 16:39   #2207
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
własnie nie pamiętam, w których sklepach były później w Pl
a chodzilo Ci tez o inne sklepy? myslalam, ze tylko o h&m.
To h&m zawsze mial wyprzedaze najwczesniej - inne marki jak np. Zara pozniej - w kazdym razie do konca czerwca rusza wszystkie sklepy z wyprzedazami
Stary 2013-06-11, 16:43   #2208
Sorceresss
Wtajemniczenie

Despa, siateczkę do owocków Filip dostał od znajomych Chyba fajna sprawa taki sprzęt!

Klementyna brawo za wagę! podziel się jakimś kilogramem małego Ale mój też dostał zielonego oballa Rzeczywiście super się to maluchowi chwyta. Teraz leży na bujaku i usypia, ale oballa mocno ściska łapką

No i mam kolejną zagwozdkę - kupa Mały zrobił wielką taką bardziej gęstą, ale o jednolitej konsystencji - zupełnie inna niż na samym cycu. Mam nadzieję, że jest OK

Idę się zdrzemnąć bo padam na pysk, dzisiaj znów w rozjazdach... i nawet udało mi się obiad na mieszkania TŻ, teściowi i majstrowi zawieść

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:14   #2209
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
a chodzilo Ci tez o inne sklepy? myslalam, ze tylko o h&m.
To h&m zawsze mial wyprzedaze najwczesniej - inne marki jak np. Zara pozniej - w kazdym razie do konca czerwca rusza wszystkie sklepy z wyprzedazami

nie, nie- w niektórych krajach zaczynają te same sklepy wyprzedaż w różnym terminie, dlatego się zastanawiałam, czy h&m w całej Europie ma w tym samym czasie?
Zara to wiem co rok 27.12 i 23/24.06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 17:23   #2210
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

OC
tutaj jest o tych odruchach i co robic jak ktorys jest - odruch chwytny dloni (ze wewnatrz)
http://www.edukacja.edux.pl/p-12634-...-niemowlat.php
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:49   #2211
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
jutro idę - zapytam
ok,dzięki. A coś mi się wydawało, że 10 idziesz. No to jeszcze zdążyłam Ci przypomnieć
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...

Zapomniałam napisać, że chrzciny będą 18 sierpnia, wtedy mój brat przyjeżdża na urlop do Polski. W piątek jedziemy z tż na nauki przed chrztem. U was też takie cuda są czy tylko nasz ksiądz ma taki wymysł?

Moja mama przebierała małego, bo się zesikał. Za jakiś czas ja go przewijałam, patrzę, jakoś dziwnie pielucha jest założona. A to mama założyła mu odwrotnie- tymi "zapięciami " z tyłu

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 17:55   #2212
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać, że chrzciny będą 18 sierpnia, wtedy mój brat przyjeżdża na urlop do Polski. W piątek jedziemy z tż na nauki przed chrztem. U was też takie cuda są czy tylko nasz ksiądz ma taki wymysł?
U nas nie ma czegoś takiego.
Stary 2013-06-11, 18:03   #2213
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
ok,dzięki. A coś mi się wydawało, że 10 idziesz. No to jeszcze zdążyłam Ci przypomnieć

Moja mama przebierała małego, bo się zesikał. Za jakiś czas ja go przewijałam, patrzę, jakoś dziwnie pielucha jest założona. A to mama założyła mu odwrotnie- tymi "zapięciami " z tyłu
U nas było spotkanie-całkiem przyjemne, ksiądz tłumaczył co kiedy robic, mówić itp
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 18:29   #2214
LiwkaO
Wtajemniczenie

Strippi - dołączam się do Ciebie z ćwiczeniami z Ewa mam zamiar robić skalpel 6x w tyg. przez miesiąc. Dzis już zrobiłam ale myślałam, że padne tak mnie to wykończyło!!

Cytat:

U nas nauka wyglądała tak, że jak ksiądz w pierwszym pytaniu spytał co jest najważniejszą pamiątką ze chrztu - i jak odpowiedziałam, że szatka no i że ja mam swoją do tej pory to nie mógł uwierzyć i wychwalał mnie pod niebiosa i było po nauce:P

Co do zapięcia to moja teściowa pierwszy raz też tak Miśce zapięła hehe
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 18:50   #2215
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, zaściankowy uniwerstet w Zielonej Górze potrafi skutecznie zniechęcić.
to przykre... a ta historia to na jakiej zasadzie? normalny tok studiow polonistycznych + elementy historii?

ja nigdy nie bylam fascynatka gramatyki i ortografii z lenistwa startowalam w olimpiadzie polonistycznej i potem juz poszlam za ciosem zamiast isc do policealnej fryzjerskiej

Cytat:
Biję się w pierś i obiecuję w końcu wziąc się za pisownię na forum, bo niedbale piszę ostatnio bardzo, ale może usprawiedliwi mnie to, że nie mam 60% literek-bo się pościerały;p Ale z ogonków się nie wytłumacze już
ejjjj, co Ty. wiemy jak sie pisze jedna reka przy karmieniu tylko laska, tfu! łaska mnie zawsze zmusza do wcisniecia alta

Cytat:
po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
a lekarz jakos komentowal?! Ty sie ciesz ze masz tak wartosciowy pokarm

Cytat:
Teraz leży na bujaku i usypia, ale oballa mocno ściska łapką

Cytat:
Za jakiś czas ja go przewijałam, patrzę, jakoś dziwnie pielucha jest założona. A to mama założyła mu odwrotnie- tymi "zapięciami " z tyłu
Ty sie nie smiej! wyzsza szkola jazdy nie wiem czy bym potrafila

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-06-11 o 18:52
Stary 2013-06-11, 18:52   #2216
Agateczka*
Zakorzenienie

Elo wszystkim pięknie

Ja oczywiście podczytuję z za krzaków
Ale co was dogonię i chcę coś napisać to nie mam jak bo już mnie synuś woła i tak w koło Macieju aż się zaległości zrobiły ale trochę nadgoniłam

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Hejka

Przy okazji mamusie KP, jadłyście już truskawki i rabarbar. Mam taką ochotę na placek, a jak upiekę to zjem dużo pewnie. Drożdżowy, albo kruchy. Jadłyście już drożdżowe??
ja ciasto drożdżowe jadłam od początku

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej!

dla mam karmiących przez nakładkę- udało się! od dobrych paru dni karmię już bez
piszę to bo mój mąż też już psioczył, że zaprzepaściłam, że miałam wcześniej próbować, że to że tamto a ja zaparłam się jednego wieczora i Ewa zaskoczyła!!
marudziła, jęczała i nawet momentami wyła ale głodna była to w końcu zrozumiała w czym rzecz
także nie poddawać się bo naprawdę warto!
a moja pierś nareszcie się opróżnia do porządku
Świetna nowina
Ja po twoim poście dziś spróbowałam znów i udało się mały załapał ale to na razie raz mam nadzieję że i mnie się uda

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

posylam wam dwie foty
1 - Emilian pakeros, dragusia - po co kupowac Florkowi okulary uzycz mu swoich
2- Emilian i jedo 1wsza proba jazdy na rowerze - w tle moja starsza siostra, ktora mam nadzieje nie dowie sie iz ''istnieje'' inaczej Milian bd sierota
piękny pakerosik

Cytat:
ja też dokarmiam, niestety. Ale już się z tym pogodziłam. Na początku też miałam wyrzuty, ale wiem, że dzięki temu moje dziecko jest najedzone i zadowolone. Musisz w ten sposób myśleć, bo inaczej można zwariować zadręczając się
ja dokładnie tak samo

Cytat:
Dzięki dziewczyny

I jeszcze pytanie do mamuś dokarmiających Dokarmiacie po jedzeniu czy butla jako osobny posiłek? Bo u mnie znów problem po jedzeniu dać coś małemu bo on zje i szczęśliwy sobie egzystuje albo usypia. Nie dopomina się o więcej (stąd moje zdziwienie, ze nie przybiera na wadze).
Sorce na ile jesteś w stanie karmić piersią to karm tu każda ilość ma znaczenie, ja zwykle karmię piersią i dokarmiam albo co drugie karmienie daję mm (w sumie trzy razy dziennie) w tym czasie mi się pokarm zbiera na kolejne karmienie w nocy tylko cyc i nad ranem też

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello
Wracamy od ortopedy - kontrola bioderek wraz z usg wypadła bardzo dobrze
W ogóle nie wiedziałam, że od razu usg będzie, fajnie
Przy okazji spytałam o te wysypkę na klatce (ortopedy, ale czemu by nie ) - to po prostu potowki
Teraz jesteśmy w parku, dziś wreszcie nie pada
za bioderka

a jak wygląd ta wysypka na klatce?

Cytat:
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą bo siedze z wami codziennie ale po cichu
co u nas... mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi... nie wiem ja jako chyba jedyna nie mam kryzysu laktacyjnego a mleko leci litrami... i dlatego karminy z kapturkiem co by mały sie nie krztusił i miażdze kolejny mit co by kapturki miały jakiś wpływ na laktacje... bo używam ich już 2 miesiące dzień w dzień. Co do umiejętności, to uśmiecha sie ciagle, ssie piąstke i pieknie trafia do buzi... ale jeszcze nic nie chwyta. No ale juz wiem czemu... bylismy wczoraj u neurologa i mały ma wzmozone napiecie miesniowe które ja sama wypatrzyłam... mamy skierowanie do poradni ze wczesnym wspomaganiem rozwoju i na rehabilitacje... masakra.
Mały śpi pieknie w nocy, najpierw od 21 do 2 a potem po jedzeniu do 5. budzi sie nieraz co 2 godz a nieraz co 3, zalezy. W dzien tez spi duzo. No i dorobilismy sie pieluszkowego zapalenia skóry ... wrrr
brawo dla Tomcia ładnie już waży
a za resztę by się ułożyło

Cytat:
Mamy karmiące butelką. Zmieniacie smoczki dokładnie wtedy gdy dziecko skończyło 1m i 3m? Bo mój teraz pije z tego 1m+ i strasznie wciąga tą gumę do środka i nie leci mu i muszę bardzo często wyciągać żeby powietrze odeszło. Może czas zmienić na 3m+ mimo że ma 2,5m?
ja nadal tym 0+ jeszcze nie zmieniam po 3 miesiącu dopiero

Cytat:

My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
szczepienie przetrwał pięknie zapłakał tylko w momencie ukłucia, ale tz go zabawiał grzechotką i zaraz się uspokoił Oczywiścieb yła nagroda-jaka?Oball z Biedronki tez zielony U nas jeszcze było z 10szt pomarańczowe, rózowe,niebieskie i zielone. Jak któras chce to mogę Wam kupić, ale będe tam za ok. 2 dni dopiero A bawi się nim pięknie
dla dzielnego Kacperka
no no pokaźna waga te fałdki tyle ważą

Cytat:
No i mam kolejną zagwozdkę - kupa Mały zrobił wielką taką bardziej gęstą, ale o jednolitej konsystencji - zupełnie inna niż na samym cycu. Mam nadzieję, że jest OK
też się zastanwiałąm, ale to po mm taka jak ja to mówię gładka kremista konsystencja i wydaje mi się że jest OK

U nas po kontroli bioderek, w miarę ok, mamy delikatną asymetrię zalecone układanie na brzuszku z nóżkami na żabkę i nosić jak do odbicia twarzą do twarzy i podkulone nóżki na żabkę... i za 8 tyg. kontrola.
Po za tym mamy perypetie z kupką bo mały stęka i już sięgnęłam po czopka ale to się powtarza i nie wiem co dalej jak tak się będzie męczył muszę skonsultować z lekarzem...

Pisałyście o zabawkach, ja właśnie też się czaję na tą przytulankę z metkami właśnie ale nie wiem na co się zdecydować

Mój maluch ma trochę zabawek ale najbardziej lubi miękką grzechotkę pieska którą ma w spadku
A tego oballa widziałam w biedrze i nie kupiłam teraz żałuję...

i coś to miałam jeszcze ale zapomniałam jak mi się przypomni to napiszę...
Stary 2013-06-11, 19:00   #2217
anika_s
Wtajemniczenie

Wróciłyśmy niedawno z usg bioderek - jesteśmy szczęśliwe bo szystko ok! Oliwia na do widzenia obrzygała doktorowi leżankę
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 19:11   #2218
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy niedawno z usg bioderek - jesteśmy szczęśliwe bo szystko ok! Oliwia na do widzenia obrzygała doktorowi leżankę
Gdzie byłyście na usg?
Stary 2013-06-11, 19:16   #2219
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wariatka
Cytat:
Nestelle- po wszyscy mają to w dupie, nikt sie nie zgodził a do mnie się dodzwonila wychowawczyni na końcu. Wkurza mnie to, zrobie te zakupy, bo nikt nie biezre pod uwagę że takie zakupy na tyle osób powinien zrobić ktoś dzień przed i ktoś kto jest zmotoryzowany bo to ciężkie bedzie żeby tachać, ech
ja bym odmówiła .
u nas takie rzeczy są omawiane na zebraniu ,kazdy ma jakies zadanie i obowiązki są podzielone -do tego wychowawczyni kombinuje czy jest jak przewiezc ciezsze rzeczy albo cz facet wolny ....
Trzeba miec nie pokolei aby zwalac na Ciebie take rzeczy wiedząc ze masz niemowlaka a do tego -jak rozumiem -brak auta .....
Cytat:
My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch.
o ja cieeee ! no nie Roszek ma 66 cm ale prawie 1,5 kg mniej od Kacpra .... Ty na prawde masz śmietanke w cycach
Zobaczysz jak mały stanie na nogi to raz dwa zgubi .....
za szczepienia
Cytat:
o kurcze zdolna bestia....
ja pare razy zle podłozyłam -no ale zapiąc jednak trudno .....
Stary 2013-06-11, 19:22   #2220
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Gdzie byłyście na usg?
kielce, ul. mazurska u dr.żywieckiego
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości