Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 15:27   #2551
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Say, a co może być zamiast szynki parmeńskiej?
bo smacznie brzmi

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:27   #2552
Alassiel
Raczkowanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41264944]Aaaa brzmi ciekawie
ja w gimnazjum chciałam iść na medycynę, ale nie lubiłam chemii przez babkę- okropna była i tym sposobem wylądowałam na prawie [/QUOTE]
Hehe, niezła rozbieżność

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przy odpowiednio pielęgnowanych włosach rozdwojone końcówki pojawiają się w ilościach minimalnych lub zerowych.

Hm, skleiła Ci ta seria końcówki ?

Zabijta mnie, mam dość
Mi to wygląda na zwykłą, bezczelną reklamę, szkoda nerwów

Say, jesteś tak ładna, że we wszystkim by ci było ładnie Ale bardziej podoba mi się twój naturalny kolor, jest piękny

Alassiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:29   #2553
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Say, a co może być zamiast szynki parmeńskiej?
bo smacznie brzmi
zwykła szynka, boczek albo szwarcwaldzka z lidla czy biedronki ale parmeńska daje taki wspaniały aromat
omnomnom
Cytat:
Napisane przez Alassiel Pokaż wiadomość

Say, jesteś tak ładna, że we wszystkim by ci było ładnie Ale bardziej podoba mi się twój naturalny kolor, jest piękny
daj spokój! dziękuję

ja też polubiłam swój naturalny (w końcu ) i akurat na złość te siwe włosy zaczęły rosnąć...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:36   #2554
Alassiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
daj spokój! dziękuję

ja też polubiłam swój naturalny (w końcu ) i akurat na złość te siwe włosy zaczęły rosnąć...

A dużo tych siwków? Może wystarczyłoby ciachnać je przy samej głowie, a dopiero jak będzie ich naprawdę dużo zdecydować się na farbę? Szkoda takie ładne włosy męczyć farbą

Zaraz wybieram się do Lidla i mam zamiar zaopatrzyć się w azjatyckie pyszności I koniecznie olej sezamowy! Mam nadzieję, że nie ma w składzie żadnych dodatków i ulepszaczy, bo chciałabym też używać go do twarzy

Edytowane przez Alassiel
Czas edycji: 2013-06-11 o 15:38
Stary 2013-06-11, 15:41   #2555
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

A dużo tych siwków? Może wystarczyłoby ciachnać je przy samej głowie, a dopiero jak będzie ich naprawdę dużo zdecydować się na farbę? Szkoda takie ładne włosy męczyć farbą

Zaraz wybieram się do Lidla i mam zamiar zaopatrzyć się w azjatyckie pyszności I koniecznie olej sezamowy! Mam nadzieję, że nie ma w składzie żadnych dodatków i ulepszaczy, bo chciałabym też używać go do twarzy
ogólnie nie jest ich dużo, ale zauważyłam, że szybko przybywają. w zeszłe wakacje miałam tylko 3 czy 4 włoski, a teraz już nawet nie ma co liczyć. są głównie na skroniach i niestety przy upięciach lubią wychodzić na wierzch (są sztywniejsze niż zwykłe). i boję się, że za rok przed ślubem wpadnę w panikę bo będzie ich jeszcze więcej niż teraz i w tej panice zafarbuje na jakiś okropny kolor...

a co do Lidla - polecam pałeczki z ryżem basmanti i warzywami (mrożone) - bardzo dobre, tylko jak dla mnie za ostre
Stary 2013-06-11, 15:47   #2556
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to wygląda na zwykłą, bezczelną reklamę, szkoda nerwów
Zabijta mnie nie odnosiło się do tego posta - jestem tak zmęczona i przemoczona, że mam ochotę paść i nie wstać przez najbliższe dwa dni, a tu nie mam czasu na taki luksus
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 15:57   #2557
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
chciałaś dużo trupów to masz
nie przywiązuj się do nikogo, z bohaterów z pierwszej części maleńko zostało w ostatniej napisanej
Ale tam o coś chodzi czy tylko się zabijają?
Cytat:
Zabijta mnie nie odnosiło się do tego posta - jestem tak zmęczona i przemoczona, że mam ochotę paść i nie wstać przez najbliższe dwa dni, a tu nie mam czasu na taki luksus
Hehe fajnie być maturzystką.
Ale paczka już w drodze

Say, nie wiem co Ci doradzić, bo Twoje włosy są przepiękne. W każdym kolorze

Fajne mi fale wyszły po trzech koczkach i pachną Fruity Passion'em i są takie mięciutkie i śliskie.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:11   #2558
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, pomożecie mi trochę z kolorem? bo mam coraz więcej siwych włosów, na razie ich jeszcze nie widać ( wychodzą na wierzch jak robię kucyka :P). za rok mam ślub, a nie chcę wtedy zaczynać eksperymentować bo nie wiadomo, co mi wyjdzie :P

ogólnie zależy mi na tym, aby przykryć te siwe włosy, aby farba nie była zbyt szkodliwa (myślałam o Color&Soin) i aby kolor był zbliżony do mojego naturalnego (tego u góry włosów ). załączam zdjęcie, gdzie widać różnicę między kolorem końcówek a górą. końcówki są zrudziałe po hennie, dlatego fajnie byłoby, gdyby farba je trochę wyrównała.
no i właśnie - ta henna już długo nie farbowałam, całe indygo się wypłukało, pozostały tylko te rude końcówki.

mój kolor w różnym świetle wychodzi inaczej, ale chyba najbardziej zbliżony jest do tego ze zdjęcia z twarzą

wrzucam też kawałek mojej facjaty żebyście mogły ocenić jaki ciepły/chłodny ma być ten brąz (szatyn).

proszę Was bardzo o poradę
Say jesteś przepiękna nie mogę się na Ciebie napatrzeć

Cytat:
to nie do mnie, ale mogę podać przepis na przepyszną carbonarkę przepis jest wynikiem mojej wieloletniej fascynacji carbonarą - moje ulubione danie w końcu także jest idealnie dopracowany pod moje gusta

(na jedną osobę)
makaron gotujemy al dente
podsmażamy na oliwie szynkę parmeńską.
w między czasie robimy sosik : jedno żółtko, śmietana kremówka (ja daję około pół pojemniczka), żółty ser (dobrze smakuje z parmezanem albo odrobiną pleśniowego) - ilość na oko, ja akurat nie lubię dawać za dużo sera, trochę soli i ziół prowansalskich.
gdy szynka się ładnie spiecze, wrzucamy na patelnię makaron i zalewamy sosem mieszając przez chwilkę.

voila, gotowe

dobrze smakuje ze świeżą rukolą

na dwie osoby wszystko podwajam, tzn dwa żółtka, cała kremówka, więcej szynki, makaronu i sera.
Dziękuję za przepis... Uwielbiam makarony, carbonarę zawsze jem na mieście, w domu jeszcze nie odważyłam się jej zrobić... boję się surowego żółtka
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:16   #2559
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Kurde, zaś zabrzmiałam tak jak nie miałam zabrzmieć.

Ja tu nic do siebie nie biorę. Chodzi o to, że ja jestem przykładem niewłosomaniaczki włosomaniaczką będąc, bowiem sprzeciwiam się podstawowej zasadzie, jaką powinny się kierować posiadaczki kręconych/falowanych włosów- tarmoszę i wyciągam je na gęstej okrągłej szczocie co ranka.

Dlatego czasami chce mi się śmiać- łapię się na tym, że kiedy przychodzą świeże dziewczyny i mówią, że puch i falowanie, to ja mówię głosem wizażu, że trzeba lok zaakceptować i o skręta dbać. A zaraz potem sięgam po szczotę.

Beszty powinnam zbierać, ot co.
siostro

też z natury jestem falowana, w ciągu ostatnich kilku lat może kilka razy miałam włosy w naturalnym kształcie, zawsze spięte bo inaczej nie nadawałam się do ludzi, i nie zamierzam nigdy chodzić w swoich naturalnych falach bo są okropne i wyglądam w nich tragicznie

Cytat:
dziewczyny, pomożecie mi trochę z kolorem? bo mam coraz więcej siwych włosów, na razie ich jeszcze nie widać ( wychodzą na wierzch jak robię kucyka :P). za rok mam ślub, a nie chcę wtedy zaczynać eksperymentować bo nie wiadomo, co mi wyjdzie :P

ogólnie zależy mi na tym, aby przykryć te siwe włosy, aby farba nie była zbyt szkodliwa (myślałam o Color&Soin) i aby kolor był zbliżony do mojego naturalnego (tego u góry włosów ). załączam zdjęcie, gdzie widać różnicę między kolorem końcówek a górą. końcówki są zrudziałe po hennie, dlatego fajnie byłoby, gdyby farba je trochę wyrównała.
no i właśnie - ta henna już długo nie farbowałam, całe indygo się wypłukało, pozostały tylko te rude końcówki.

mój kolor w różnym świetle wychodzi inaczej, ale chyba najbardziej zbliżony jest do tego ze zdjęcia z twarzą

wrzucam też kawałek mojej facjaty żebyście mogły ocenić jaki ciepły/chłodny ma być ten brąz (szatyn).

ciężko mi coś doradzić bo ja z henną czy jakimiś delikatnymi farbami nie miałam do czynienia, sama farbuję włosy u fryzjera.

Natomiast muszę powiedzieć, że oprócz pięknych włosów masz śliczny kolor skóry
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 16:27   #2560
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ver chodzi o coś, ale jak czytasz to nie będę opowiadała
Stary 2013-06-11, 16:31   #2561
say-hello
Zakorzenienie

dziewczyny, jesteście niemożliwe ja tu po poradę przyszłam, a tu same komplementy się sypią dziękuję
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Say, nie wiem co Ci doradzić, bo Twoje włosy są przepiękne. W każdym kolorze

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Say jesteś przepiękna nie mogę się na Ciebie napatrzeć

Dziękuję za przepis... Uwielbiam makarony, carbonarę zawsze jem na mieście, w domu jeszcze nie odważyłam się jej zrobić... boję się surowego żółtka

ale to żółtko się ścina, bo chwile jeszcze trzymasz na kuchence ten makaron i mieszasz go z sosem jeśli się boisz, to możesz dłużej potrzymać na ogniu, zetnie się na pewno

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość

ciężko mi coś doradzić bo ja z henną czy jakimiś delikatnymi farbami nie miałam do czynienia, sama farbuję włosy u fryzjera.

Natomiast muszę powiedzieć, że oprócz pięknych włosów masz śliczny kolor skóry

hmm, może wybiorę się do fryzjera w takim razie... ale boję się, że mnie skasuje 200zł będę musiała popytać znajomych.
Stary 2013-06-11, 16:45   #2562
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:

ale to żółtko się ścina, bo chwile jeszcze trzymasz na kuchence ten makaron i mieszasz go z sosem jeśli się boisz, to możesz dłużej potrzymać na ogniu, zetnie się na pewno
Wypróbuję na pewno dzięki
2016

Stary 2013-06-11, 17:38   #2563
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, jesteście niemożliwe ja tu po poradę przyszłam, a tu same komplementy się sypią dziękuję
W końcu pokazałaś buźkę Widziałam, że jesteś na pewno bardzo ładna i jesteś Możesz spróbować za pomocą Colour Touch Welli, ja sobie chwalę. Albo poziom 6, albo zmieszana 6 i 7 - wychodzą dużo ciemniej niż na wzorniku ich kolory.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 17:39   #2564
Alassiel
Raczkowanie

Cytat:
a co do Lidla - polecam pałeczki z ryżem basmanti i warzywami (mrożone) - bardzo dobre, tylko jak dla mnie za ostre
Nie było... Ostatni raz pojechałam do Lidla na Uphagena Dobrze, że był olej sezamowy, przy najbliższej okazji będę testować

Stary 2013-06-11, 17:49   #2565
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
siostro

też z natury jestem falowana, w ciągu ostatnich kilku lat może kilka razy miałam włosy w naturalnym kształcie, zawsze spięte bo inaczej nie nadawałam się do ludzi, i nie zamierzam nigdy chodzić w swoich naturalnych falach bo są okropne i wyglądam w nich tragicznie
No to pjona!

Ja tam może i zdzierżę czasem te fale na końcach, bo przerzucę przez plecy i nie widać, ale GRZYWKA..
Grzywka to koszmar. Dwa loki na boki lub jeden na środku czoła. I to z gatunku Panzerlocken- tu pomóc może tylko szczota, żel i gorący nawiew. A jak przyjdzie deszcz to i tak wszystko wraca na swoje miejsce i wyglądam jak Travolta za młodu.

Czytałam z nudów inne wątki na włosowym, dowiedziałam się, że żel lniany jest bogatym źródłem protein.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-06-11 o 17:50
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 17:50   #2566
pluskotka
Zakorzenienie

Dziewczyny nie popisałyście się. Od paru dni tutaj jakoś niemrawo, nie mam co nadrabiać i mi smutno, bo pogoda brzydka więc gdzie Wy się podziewacie. Akurat jak wreszcie uporałam się z mgr. Mam nadzieję, że to sesja Was tak wciąga
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:06   #2567
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

O , ślicznotka nie znam się na tym,a le ja bym chyba strzelała w cieplejsze odcienie cudeńka masz

Uh, zaolejowana, przy tej pogodzie emolientów nigdy dość wkurza mnie to, jest mi zimno, mokro

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:07   #2568
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
boję się surowego żółtka
Co jest strasznego w żółtku?
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ver chodzi o coś, ale jak czytasz to nie będę opowiadała
Ale jakiegoś głównego bohatera to nie ma?
Kurde, tyle książek już w życiu przeczytałam i powoli zaczynam wątpić, że jakaś dorówna Potterowi
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie popisałyście się. Od paru dni tutaj jakoś niemrawo, nie mam co nadrabiać i mi smutno, bo pogoda brzydka więc gdzie Wy się podziewacie. Akurat jak wreszcie uporałam się z mgr. Mam nadzieję, że to sesja Was tak wciąga

Wisisz nad moim biurkiem razem z czterema innymi wątkowymi włosomaniaczkami.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:29   #2569
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
salmonella
2016

Stary 2013-06-11, 18:30   #2570
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
O , ślicznotka nie znam się na tym,a le ja bym chyba strzelała w cieplejsze odcienie cudeńka masz

Uh, zaolejowana, przy tej pogodzie emolientów nigdy dość wkurza mnie to, jest mi zimno, mokro
A ja walczę ze sobą i chyba zaraz pójdę pociapać się w oleju. Richtig, spuszyło mnie dzisiaj jak diabli i poczułam się jak za czasów tlenienia i farbowania

Cytat:

Ale jakiegoś głównego bohatera to nie ma?
Kurde, tyle książek już w życiu przeczytałam i powoli zaczynam wątpić, że jakaś dorówna Potterowi

Wisisz nad moim biurkiem razem z czterema innymi wątkowymi włosomaniaczkami.
Żółtko to chyba tylko straszne zewnętrznie w taką pogodę...

Poczułam się po raz pierwszy jak gwiazda
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:40   #2571
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
W końcu pokazałaś buźkę Widziałam, że jesteś na pewno bardzo ładna i jesteś Możesz spróbować za pomocą Colour Touch Welli, ja sobie chwalę. Albo poziom 6, albo zmieszana 6 i 7 - wychodzą dużo ciemniej niż na wzorniku ich kolory.
dziękuję wprawiacie mnie w zarumienienie
zaraz sobie pooglądam kolorki i jak coś wybiorę, to wrzucę Wam do konsultacji

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
ale ciemniejszych niż mam chyba nie robić, co? i też myślę, że lepiej ciepłe niż chłodne...
Stary 2013-06-11, 18:48   #2572
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
ale ciemniejszych niż mam chyba nie robić, co? i też myślę, że lepiej ciepłe niż chłodne...
Wg mnie to ciemniejszych na pewno nie jak odrostów się nie boisz to takie jakie masz końcówki są ok, jak nie to takie jak naturalki

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:02   #2573
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ver nie ma jedengo, jest wielu, a tak naprawdę to są główne rody
Stary 2013-06-11, 19:09   #2574
say-hello
Zakorzenienie

Ver, a jak w ogóle kondycja Twoich włosów po Color&Soin?
Stary 2013-06-11, 19:17   #2575
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe fajnie być maturzystką.
Ale paczka już w drodze
No nie wiem czy tak fajnie. Ostatnią maturę miałam 15 maja, 16 poszłam do pracy. I... pracowałam po 10 h dziennie łącznie z weekendami do 29 czerwca bez przerwy, potem miałam jeden dzień przerwy

Później było luźniej, miałam po 20-24 dni robocze w miesiącu, ale za to po 12 h nawet
Stary 2013-06-11, 19:23   #2576
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam szukam sposobu jak okiełznać swoje napuszone,przesuszone włosy.Do tej pory tylko prostownica wchodziła w grę ale może są jakieś sposoby na zdrowe,długie włosy bez prostowania?
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:25   #2577
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam szukam sposobu jak okiełznać swoje napuszone,przesuszone włosy.Do tej pory tylko prostownica wchodziła w grę ale może są jakieś sposoby na zdrowe,długie włosy bez prostowania?
Odpowiednio dobrana pielęgnacja - ale to zależy od włosów i tego, co teraz im dajesz, i sporo cierpliwości
Stary 2013-06-11, 19:32   #2578
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Odpowiednio dobrana pielęgnacja - ale to zależy od włosów i tego, co teraz im dajesz, i sporo cierpliwości
Po umyciu sa okropne,napuszone,wysuszo ne,po prostu straszne... wiec pierwsze co robie po myciu to je usze i prostuje.

Może jakieś sprawdzone kosmetyki na wygładzenie mi polecisz?
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:38   #2579
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Po umyciu sa okropne,napuszone,wysuszo ne,po prostu straszne... wiec pierwsze co robie po myciu to je usze i prostuje.

Autentycznie nie ma takich. Wszystko musisz dobrać pod siebie. Czego dokładnie używasz obecnie?

Polecam zacząć olejować, nawet olejem, który obecnie masz w kuchni, a resztę dobierzemy, jak odpowiesz na powyższe pytanie
Stary 2013-06-11, 19:39   #2580
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:

nie ma czegoś takiego

najpierw musiałabyś odstawić prostownicę, określić porowwatość wlosow, napisać czego używasz do pielęgnacji, potem możemy pogadać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości