Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 18:20   #3931
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! ))

słyszałam, że się stęskniłyście za mną.

ostatnio jakoś nie miałam weny na pisania, zaglądałam do Was, podczytywałam, ale jakos ręce zajęte miałam bardoz.
zrobiłam kilka albumów dla dzieci w międzyczasie, miałam kilka wizyt u lekarza i położnej.
i jakoś tak mi czas zleciał szybko, że na wizażowanie nie miałam chwili.
A jak się czujesz, nóżki dalej puchną?
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:25   #3932
Charlize89
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Buuu... Lezymy w szpitalu. Zaczęła sie akcja porodowa. Dostałam leki na rozwój płuc Adasia. Szyjka skrócona, miękka.
Boję sie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Na szkole rodzenia mnie zlapalo i kazali jechać do szpitala. Małemu puls spadał więc wzięli mnie na oddział. Mówią, ze mam być spokojna ale przeraża mnie, ze inkubator szykują, za dużo lekarzy wokół mnie biega. To za wcześnie- jeszcze 2 tygodnie by sie przydały... :banghead:

Bedzie dobrze. Lepiej niech wiecej lekarzy biega niz za malo. Trzymamy kciuki.

15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki

Edytowane przez Charlize89
Czas edycji: 2013-06-11 o 19:27
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:27   #3933
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41266735]
byłam w lab, potem u położnej, potem na Brochowie:
sprawozdanie:
w sumie wiem tyle co nic, bo ordynator nie potrafił powiedzieć czy i kiedy będzie remont... wiem że nadal mają znieczulenie, że cc gdy jest niewspółmierność i powyżej 4500, mam mieć ze sobą kartę ciąży, wszystkie usg, wyniki paciora, oryginał grupy krwi, są jedynki - 100 za dobę no i tyle w sumie... wpis mam, zobaczymy...

[/QUOTE]

wartosciowe info . Masz wpis odnosnie zzo, czy ja glupia jakas? trzeba miec? w jakich godzinach i do kogo sie tam uderza w tym celu?... trzeba tak wszedzie osobno jezdzic do kazdego szpitala we Wro???

Co do golenia, nieodmiennie podziwiam te z Was, ktore daja sie depilowac partnerom . Ja wchodze w lazience na stoleczek i jade przy duzym lustrze a gdybym nie mogla tak, to predzej bym sie dala poloznej objechac tepa brzytwa niz bym meza poprosila
Aaaa, i jeszcze bez problemu obcinam paznokcie i buciki wiaze - tzn teraz nie wiaze, bo puchna stopy, ale problemu z tym nie mam jeszcze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:28   #3934
ita83
Wtajemniczenie

cynamonku trzymaj sie tam dzielnie ja mysle ze wszystko sie dobrze skonczy

ale pieknie juz sie akcje powazne zaczynaja hmmm najwazniejsze zeby maluchy zdrowe byly a reszta to pikus
Stary 2013-06-11, 18:32   #3935
Oliath
Zakorzenienie

Ita, a gdzie i na jaka umowe Ty kochana pracowalas, ze Cie w ciazy mozna zwolnic??!!

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Troszku odpoczelam po przedszkolu, ide dalej prasowac posciel, kocyki i pieluchy
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:32   #3936
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Hej wróciłam, ledwo wysiedziałam te 2h w aucie i nie wiem w ogóle jak ja egzamin zdam, chyba ze stresu urodzę

Nadrabiam, nadrabiam i co widzę: CYNAMONKU spokojnie, jesteś pod dobrą opieką i tak jak dziewczyny piszą, nawet jak cynamonek już wyjdzie z brzuszka to wszystko będzie dobrze, już jest duży i silny chłopak! Trzymam za was!

MISIACZKA, NENI gratuluję udanych wizyt! Super takie relacje czytać

A tak w ogóle to zapomniałam wcześniej napisać, że dziś zaczynamy 36 tc

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:34   #3937
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
H

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:44   #3938
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Buuu... Lezymy w szpitalu. Zaczęła sie akcja porodowa. Dostałam leki na rozwój płuc Adasia. Szyjka skrócona, miękka.
Boję sie
Cynamonka - nie bój się, będzie dobrze, mały już przecież duży i jesteście pod opieką a tak w ogóle to czad !!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
wartosciowe info . Masz wpis odnosnie zzo, czy ja glupia jakas? trzeba miec? w jakich godzinach i do kogo sie tam uderza w tym celu?... trzeba tak wszedzie osobno jezdzic do kazdego szpitala we Wro???

Co do golenia, nieodmiennie podziwiam te z Was, ktore daja sie depilowac partnerom . Ja wchodze w lazience na stoleczek i jade przy duzym lustrze a gdybym nie mogla tak, to predzej bym sie dala poloznej objechac tepa brzytwa niz bym meza poprosila
Aaaa, i jeszcze bez problemu obcinam paznokcie i buciki wiaze - tzn teraz nie wiaze, bo puchna stopy, ale problemu z tym nie mam jeszcze
Oliath - ordynator na Brochowie daje we wtorki o 12 wpis do karty ciaży ze zgadza sie na poród rodzinny, trzeba jeszcze zapłacić cegiełkę... ale to potem
z Zzo to miałam wywiad z anestezjolog w lutym, dzwonisz do szpitala prosisz nr do anestezjologa (zgubiłam gdzieś ten numer..), potem dzwonisz do niego i umawiasz się na spotkanie, parę pytań, wypełniasz ankiete i finito

ja też sobie nie wyobrażam żeby mnie mąż golił ... i poprzednio to dałam się ogolić położnej na izbie przyjęć bo sama nie dosięgałam już nigdzie
a teraz nawet paznokcie u nóg sobie maluje

Misiaczka za wizytę, malutka śliczna!!
nam jeszcze nigdy nie udało sie podpatrzeć jak otwiera oczka

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-11 o 18:45
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:45   #3939
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja na chwilkę- po wizycie super, Mały waży 2300 i ma włosy ponoć
Przepływy super, wód odpowiednia ilość, szyjka nadal 30 mm, więc się już nie skraca
Ogólnie wsio git

Przyszły nam też literki nad łóżeczko, zaraz będziemy naklejać to później wrzucę foto

Alee się cieszę, że maluszek tak ładnie rośnie
super wiadomsci z wizyty- dzisiaj dobry dzień na wizytowanie a literki są bardzo ładne i na odpowiedniej wysokosci

Cytat:
Boję sie

no myslalam ze malina cos takiego napisze albo margos a tu Ty nam chcesz psikusa zrobic, może zatrzymają akcje, chociaż na pare dni to by juz było sporo, ile Cynamonek waży?? a inkubator powinien Cie uspokoić bo przynajmniej wiesz, że w razie czego Maluszek bedzie miał kompleksowe grzanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki i oklaski

A co do literek to mnie nie wkurzajcie Jest zaj.ebiście i już!!
masz racje, jest zaj.ebiście!!

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
[/B]

No właśnie a propo tego badania, czy wy wszystkie małyści robione badanie na HIV bo słyszałąm że to obowiązkowe w ciąży do szpitala, a mój lekarz powiedział że i nie skierował mnie
Więc jak to jest???
u mnie była inormacja od lekarza, ze moge zrobić to badanie dodatkowo, ale nie jest ono koneiczne, ja je zrobiłam

Cytat:

też nie wyobrażam sobie żeby TZt mnie golił jakkolwiek to zabrzmi dziwnie, naruszyłoby to moją stree prywatności. Swoja drogą dzisiaj musze zrobić sobie kompelksową kąpiel i pielegnacje ciała bo jutro przeciez wizytuje

Cytat:
Hej wróciłam, ledwo wysiedziałam te 2h w aucie i nie wiem w ogóle jak ja egzamin zdam, chyba ze stresu urodzę

za tydzień już w sumie mozesz szyjke rozkrecic a na egzaminie bedzies zmiała motyw do pogonienie wykładowcy- oni sie boja zaawansowanych cieżarnych
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:50   #3940
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A jak się czujesz, nóżki dalej puchną?
surka u mnie bez zmian, nogi nadal opuchnięte i do tego dochodzi drętwienie kończyn.

byłam u lekarza w szpitalu dziś, wyniki porobione mam i wszystko w normie, w mocz czysty, wyniki super, krew super, ciśnienie normalne.

mam wizytę ze specjalista, bo może mój kręgosłup powoduje te odrętwienie.
mam również za 2 tygodnie wizytę z anestezjologiem i dowiem się, czy będę mogła mieć epidural w razie czego.

ogólnie czuję się zmęczoną i mam dość upałów i słońca

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

cynamonowa trzymaj się i bądź dzielna!
niech płuca rosną ile mogą! czekamy na więści

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:51   #3941
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

iwona: hahaaaa, no trzeba was wywolywac bo polożna mi dzisiaj potwierdziLa, ze Igorek spakowany i moze nie w tym tygodniu ale na poczatku. A to moczenie to stawiałabym chyba na wody:P

misiaczka: słodka Maja)) brawa za wizytę!

kisss: a kiedy egzaminy? i jaki zawód? ja mam mieć chłopca i pępek jeszcze dość głęboki..

niunia: w rozmairze 56 mam max po 6szt.

Neni: brawa za wizytę)

Envl: piękna hemo!!

cynamonowa: 3mam kciuki!!! za Ciebie i ADasia!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:54   #3942
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mela nie martw się musimy leżeć to trudno, ja też ani ugotować ani nic...jak sparaliżowana:/
Ja dziś odpuściłam i pojechałam troszkę do rodzinki. Poleżałam tam trochę, zrobiłam po drodze 15-minutowe zakupy i leże teraz spokojnie w domu. Nic mnie nie boli, nie kłuje więc liczę, że będzie dobrze.

Cytat:
Boję sie
Będzie dobrze. Jak tylko zobaczyłam ten wpis od razu jakoś moje czytanie forum tempa nabrało!
Jak ci się akcja zaczęła? Wody zaczęły odchodzić czy skurcze dostałaś?

Shestiger zamiast tylko podglądać mogłabyś się odezwać!

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-06-11 o 18:56
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 18:56   #3943
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
iwona: hahaaaa, no trzeba was wywolywac bo polożna mi dzisiaj potwierdziLa, ze Igorek spakowany i moze nie w tym tygodniu ale na poczatku. A to moczenie to stawiałabym chyba na wody:P

misiaczka: słodka Maja)) brawa za wizytę!

kisss: a kiedy egzaminy? i jaki zawód? ja mam mieć chłopca i pępek jeszcze dość głęboki..

niunia: w rozmairze 56 mam max po 6szt.

Neni: brawa za wizytę)

Envl: piękna hemo!!

cynamonowa: 3mam kciuki!!! za Ciebie i ADasia!
nie ma to jak życ w niepewnosci co nie?
dzisiaj, jutro, za tydzien, za miesiac wielka ruletka
Stary 2013-06-11, 18:56   #3944
malaczarnakejt
Zakorzenienie

dziś dzwonił do mnie szef, pytał jak z tym zusem i podobno już druga księgowa została zwolniona z powodu zaniedbań Nie to, że się cieszę z cudzego nieszczęścia, ale taka jest kara za nierzetelność.
Powiedziałam, że jakoś przetrwam sprawy z ZUSem i na szczęście tylko jeszcze jedno L4 przede mną

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:02   #3945
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
super wiadomsci z wizyty- dzisiaj dobry dzień na wizytowanie a literki są bardzo ładne i na odpowiedniej wysokosci

no myslalam ze malina cos takiego napisze albo margos a tu Ty nam chcesz psikusa zrobic, może zatrzymają akcje, chociaż na pare dni to by juz było sporo, ile Cynamonek waży?? a inkubator powinien Cie uspokoić bo przynajmniej wiesz, że w razie czego Maluszek bedzie miał kompleksowe grzanie

masz racje, jest zaj.ebiście!!

u mnie była inormacja od lekarza, ze moge zrobić to badanie dodatkowo, ale nie jest ono koneiczne, ja je zrobiłam

też nie wyobrażam sobie żeby TZt mnie golił jakkolwiek to zabrzmi dziwnie, naruszyłoby to moją stree prywatności. Swoja drogą dzisiaj musze zrobić sobie kompelksową kąpiel i pielegnacje ciała bo jutro przeciez wizytuje

za tydzień już w sumie mozesz szyjke rozkrecic a na egzaminie bedzies zmiała motyw do pogonienie wykładowcy- oni sie boja zaawansowanych cieżarnych
Daję sobie jeszcze dwa tygodnie, spokojnie dzisiaj miałam bóle jak na okres i szczerze mówiąc trochę się przestraszyłam. W czwartek mam wizytę i zobaczę co gin powie
A co do egzaminatora to może trochę się przestraszy i oko przymknie najwyżej urodzę w trakcie i mały będzie miał prawko darmo zapewnione

Stary 2013-06-11, 19:02   #3946
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wróciłam i od progu donosze że mam newsa
Niepotrzebnie się denerwowałaś tylko Mała już duża i taka śliczna

Cytat:
na biało pisze bo nei wszystkie moga chciec o tym czytac

od rana zmienilam 3 wkładki, i były całe mokre, raz nawet majtki zmienilam bo sie troche zmoczyly. Tylko kurcze no ja nie wiem czy to wody sie sączą czy moze znowu drożdzaki sie przypałetały, bo tak tez bywalo i siedze i mysle cały dzien co to jest (jutro wizytuje wiec popytam co i jak) miałam brac raz w tygodniu clotrimazolum i zawsze we wtorki brałam a w takiej sytuacji nie wiem czy dzisiaj sobie zapodać czy to zostawic do jutra...
Może to wody? Podobno można to papierkiem lakmusowym sprawdzić, ale nie wiem jaki ma mieć kolor Niebieski?

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie ile macie śpiochów i pajacy w rozm 56 ??

a i nie kupiłam albumu dla dziecka ale już chyba wybrałam tylko do sklepu po schodach jest to pójdę po 36 tyg o ile wytrzymam w dwupaku
Pajaców i śpiochów mam najmniej. Kilka tylko, ale myślę, że damy radę. W razie konieczności będziemy dokupować
A zakupami się aż tak bardzo nie przejmuj. Nie wszystko musisz mieć od razu

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
a to usg chyba w 3d? Możesz napisac ile za nie zapłaciłaś ? Chciałabym się zorientowac mniej wiecej ile na to przeznaczyć jak sie zdecydujemy
Takie informacje warte każdej ceny

a ja mam troszke inne pytanie , czy orientujecie się moze czy każda kobieta w ciaży ma pępek wypchnięty na zewnątrz? Bo ostatnio słyszałam ze zazwyczaj kobiety spodziewające się chłopców tak mają , a na moim usg podobno dziewczynka sie ujawniła
Co prawda nie do mnie, ale może ci się przyda info. Ja 4D miałam z grouponu, ale normalnie tam wizyta kosztuje 150zł
Ja się spodziewam chłopca, a pępek ciągle lekko wklęsły.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A ja się wkurzyłam, a zaraz później uspokoiłam
Dzwonię się umówić na godzinę na wizytę jutro, a babka w rejestracji mówi, ze mojego gina jutro nie bedzie.. a nie widziałam go od 8 tyg, bo ostatnio tez go zastepował ten dziwny lekarz taki.. no to mowie ok, dziekuje i biore za komorke dzwonie do niego bezposrednio, a on mowi, ze niestety ma akurat dyzur w szpitalu czy cos ale ze slyszal o mojej szyjce od tego drugiego lekarza no i wysluchal mnie i powiedzial, zebym w takim razie jutro bezposrednio na klinike przyjechała jak on bedzie, zebym do niego zadzwoniła i on zejdzie, oczywiscie bez kolejki i zrobimy tam wszystkie badania itp
Moze jak nie w tym gabinecie to tez mniej kasy wezmie wiec kolejny plus, no bo wiadomo ze tam 50% ma z tego co zarobi, a tutaj juz nie musi placic nikomu oby, chociaz tak czy tak najwazniejsze, ze nie olał mnie i znalazł rozwiązanie

Z tej radości aż sobie truskawki z bitą śmietaną znowu zjadłam
I tak powinien zachować się lekarz, który przejmuje się swoja pacjentką. dla tego pana.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Co do becikowego to potrzeba i z US i pit11 i świadectwa pracy :banghead:
Na majowkach z reszta też ktoras pisala ile tych papierow trzeba. .
Ja dzis mam leniwy dzien jak nie wiem, wyciągnęłam tż na zakupy spożywcze, potem przyszedł do nas jego przyjaciel i se grają
Obiad dodatkowy musialam ogarnąć :p mala mi tylko z jednej strony tylko merda nogami
Taaa. Ciekawe jak mój TŻ będzie jeździł po skarbówce w Lublinie
Albo będziemy czekać z wnioskiem do października i złożymy za 2012r, który już rozliczał tutaj. Chociaż połowę roku pracował w Lbn - ciekawe jak to będzie

Cytat:
Ja na chwilkę- po wizycie super, Mały waży 2300 i ma włosy ponoć
Przepływy super, wód odpowiednia ilość, szyjka nadal 30 mm, więc się już nie skraca
Ogólnie wsio git

Przyszły nam też literki nad łóżeczko, zaraz będziemy naklejać to później wrzucę foto

Alee się cieszę, że maluszek tak ładnie rośnie
Za wizytę.
Literki wyglądają super A powiedz mi, ochraniacz na łóżeczko masz z kompletu pościeli czy sam kupowałaś? Jest taki neutralny i takiego właśnie szukam

Cytat:
Boję sie
Mały już jest duży i sobie świetnie poradzi. A ty jesteś pod dobrą opieką i to najważniejsze. Nie pozwolą wam tam zrobić krzywdy.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
[/B]

No właśnie a propo tego badania, czy wy wszystkie małyści robione badanie na HIV bo słyszałąm że to obowiązkowe w ciąży do szpitala, a mój lekarz powiedział że i nie skierował mnie
Więc jak to jest???
Mi ginka dała skierowanie, to zrobiłam. Nie wnikałam czy obowiązkowe czy zalecane.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:04   #3947
shestiger
Rozeznanie

Mela zdaje Ci się że mnie widzisz
zacytuje pingwiny z Madagaskaru "nic tutaj nie widziałeś..jasne?!"
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:07   #3948
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
ja tez siedze i nic nie robie, ogarnelo mnie lenistwo,
moze jak Tzt wroci z pracy to wlaczy mi sie jakiś motorek w tylku i zaczne byc bardziej aktywna

na biało pisze bo nei wszystkie moga chciec o tym czytac

od rana zmienilam 3 wkładki, i były całe mokre, raz nawet majtki zmienilam bo sie troche zmoczyly. Tylko kurcze no ja nie wiem czy to wody sie sączą czy moze znowu drożdzaki sie przypałetały, bo tak tez bywalo i siedze i mysle cały dzien co to jest (jutro wizytuje wiec popytam co i jak) miałam brac raz w tygodniu clotrimazolum i zawsze we wtorki brałam a w takiej sytuacji nie wiem czy dzisiaj sobie zapodać czy to zostawic do jutra...
gdybys nie miala jutro lekarza to mozna zrobic sobie taki test z apteki na obecnosc wod płodowych na bieliznie ja mam taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg al-sence-b.jpg (9,3 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-06-11, 19:08   #3949
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Wszystko jasne, z mojej strony nie było cię i nie ma. Mi wsio ryba.

Mój mąż się zdziwił jak nas zobaczył w domu. Był pewien, że jesteśmy u mojej rodzinki i wracamy w czwartek po mojej wizycie. A tu suprise. Torcik już spróbowany, bo przecież najbardziej Małgosia nie mogła się doczekać dmuchania świeczek, prezent dany i poleciał do drugiej roboty czyli na łące siano przerzucać. Widzę, że jest zmęczony.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:09   #3950
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ja Cie widziałam tez
Stary 2013-06-11, 19:09   #3951
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
dziś dzwonił do mnie szef, pytał jak z tym zusem i podobno już druga księgowa została zwolniona z powodu zaniedbań Nie to, że się cieszę z cudzego nieszczęścia, ale taka jest kara za nierzetelność.
Powiedziałam, że jakoś przetrwam sprawy z ZUSem i na szczęście tylko jeszcze jedno L4 przede mną
No jak ktoś nie umie wypełniać swoich obowiązków to cóż, takie życie. O pracę na tyle teraz ciężko, że powinno się robić to co do nich należy, a z tego co pamiętam mocno przegięły pałę

Cytat:
Daję sobie jeszcze dwa tygodnie, spokojnie dzisiaj miałam bóle jak na okres i szczerze mówiąc trochę się przestraszyłam. W czwartek mam wizytę i zobaczę co gin powie
A co do egzaminatora to może trochę się przestraszy i oko przymknie najwyżej urodzę w trakcie i mały będzie miał prawko darmo zapewnione

Trzymam za Twoje prawko, wiesz o tym!

Cytat:
...
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:09   #3952
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwona: ) jutro gin ci pewnie powie co to mnie..

She nie swiruj tylko pisz co tam u ciebie? Jak maleństwo? Marika? Mieszkanko?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-11, 19:09   #3953
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiaczka i Neni, za wizyty!
Misiaczka, po pierwszym trymestrze juz sie nie ocenia wieku ciazy po wymiarach dziecka wiec w sumie nie wiem, czy powinnas sobie przestawiac suwaczek no chyba, ze Majeczka od poczatku ciazy wychodzila z USG starsza - jak Lilo, na kazdej kazdziutkiej wizycie 7-10 dni do przodu wzgledem OM
Neni, uroczy ten Kubusia kacik!
Irmith stracilam Mame tak jak Ty, i tez w ciazy. Mocno tule
Tez tak mu powiedziałam, ze z USG z 12 tc wychodzi 17.08, i czy jego zdaniem bardziej nastawiac sie na 17 czy na 1.08. Powiedział ze wymiary wszystkich narządów o tym świadczą, wielkość malucha i wielkość mojego brzucha dodał tak samo jak moj gin ze ze względu na cukrzycę zalecalby nie czekać do TP...
No nie wiem co myśleć. Napewno jego USG jest o niebo lepsze i dokladniejsze niz ma moj gin. Ogólnie bym to zostawiła i rodziła wtedy kiedy Maja zdecyduje ale juz drugi lekarz mówi o tej cukrzycy kurcze wszystko przez te moje cykle dlugie
Zobaczę jeszcze za tydzień co moj gin powie...
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Tż idealny

Bardzo mądra decyzja, a tyle czasu Cię do niej namawiałyśmy mróweczko!

No i tu Cię pewnie zaskoczę, bo nie jem książkowo, w zasadzie nawet w ciąży nie odżywiam się tak zdrowo jak się powinno i przyznaję się do tego. Nigdy nie miałam nawyków zdrowego żywienia, godzin jedzenia przestrzegałam tylko i wyłącznie będąc na diecie i zawsze moja hemo tak wyglądala.. więc nie wiem- może na nią działają lody, batoniki i inne świnstwa.

Na fajnego P. Doktora trafiliście! widać, że mu się chciało, a nie zrobił tego po łebkach
To mnie zaskoczylas, zazdroszczę hemo. Jedz wiecej lodów a bedziesz niedługo w księdze ginesa

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41270559]Cynamonka - nie bój się, będzie dobrze, mały już przecież duży i jesteście pod opieką a tak w ogóle to czad !!!

Oliath - ordynator na Brochowie daje we wtorki o 12 wpis do karty ciaży ze zgadza sie na poród rodzinny, trzeba jeszcze zapłacić cegiełkę... ale to potem
z Zzo to miałam wywiad z anestezjolog w lutym, dzwonisz do szpitala prosisz nr do anestezjologa (zgubiłam gdzieś ten numer..), potem dzwonisz do niego i umawiasz się na spotkanie, parę pytań, wypełniasz ankiete i finito

ja też sobie nie wyobrażam żeby mnie mąż golił ... i poprzednio to dałam się ogolić położnej na izbie przyjęć bo sama nie dosięgałam już nigdzie
a teraz nawet paznokcie u nóg sobie maluje

Misiaczka za wizytę, malutka śliczna!!
nam jeszcze nigdy nie udało sie podpatrzeć jak otwiera oczka [/QUOTE]

Gin tez sie podjaral oczkami i mówi ze to rzadki widok. Na filmiku cudnie to wyglada i jak te pulchniutka rączka drapie sie po nosku, głaszcze po główce i wpycha piąstki do buzki moja mama nie wierzy w to tyle rzeczy mozna zobaczyć na USG. Jak była ze mną w ciazy nie miała w ogóle bo nie było jak przyjedzie i wlacze jej filmik z wnuczka to padnie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:10   #3954
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mój mąż się zdziwił jak nas zobaczył w domu. Był pewien, że jesteśmy u mojej rodzinki i wracamy w czwartek po mojej wizycie. A tu suprise. Torcik już spróbowany, bo przecież najbardziej Małgosia nie mogła się doczekać dmuchania świeczek, prezent dany i poleciał do drugiej roboty czyli na łące siano przerzucać. Widzę, że jest zmęczony.
Ale zapewne jaki szczęśliwy mając takie dwie super dziewczyny..! tfu, trzy!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:10   #3955
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale się mu nie dziwię, że jest zmęczony Ale na pewno ucieszył się z niespodzianki
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:11   #3956
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Z ciekawości zapytałam męża czy nie miałby ochoty ogolić mi kapy jak napiszę, że wyraził ogromne chęci, to będzie mało powiedziane w życiu się nie dam

Co do badań na HIV to nie miałam robionych. Gin nie dała mi na nie skierowania

Stary 2013-06-11, 19:11   #3957
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
gdybys nie miala jutro lekarza to mozna zrobic sobie taki test z apteki na obecnosc wod płodowych na bieliznie ja mam taki
teraz nie bede siać paniki w domu ze musze jechac do apteki- jutro wszystkiego sie dowiem

Cytat:
Wszystko jasne, z mojej strony nie było cię i nie ma. Mi wsio ryba.

widzis zjaką niespodzianke miłą mu zrobiłaś- a torta zazdroszcze!!
Stary 2013-06-11, 19:12   #3958
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

kejt: widocznie sobie naskrobala..

Mela: oj to się musiał ucieszyć)

Galeria pazurkowa:

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-06-11 o 19:14
Stary 2013-06-11, 19:13   #3959
cynamon_owa
Zadomowienie

Szyjka ma juz centymetr :l
Porodu nie będą zatrzymywać w razie czego. Był juz neonatolog przedyskutować z nami wszystkie opcje- malo optymistycznie wszystko brzmiało.
Mąż pojechał do domu po rzeczy dla mnie- chociaż mówią, ze może nie zdążyć na poród.
A niech mnie cmokna- nie rodze (tak czuje i tak mi intuicja podpowiada) chociaż personel twierdzi co innego. Zobaczycie, ze nie będę pierwsza mama na wątku :p
Trzymam za Was kciuki a Wy za mnie- taka transakcja wymienna
Pozdrawiam

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:14   #3960
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny jak chodzicie do lekarza to słuchacie bicia serca dziecka?
w jaki sposób u Was to się robi?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

a co do badania na HIV ja mialam riobione na poczatku, to jedno ze standardowych badan, w komplecie.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości