|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
!!! nawet zacisnęłam palce u nóg żęby było ich więcej!a co ten neonatolog Wam powiedział, że tak średnio to brzmiało? na pewno będzie wszystko w porządku, my tu już przesyłamy dobre fluidy!!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
hehe wiesz ja mysle ze co do tego kiedy urodzisz to lekarze wiedza lepiej a poza tym Perse sie nie odzywa jakos, ciekawe co u niej |
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku: 3mamy mocno!!!powodzenia!
Domciatko: hm..albo przez usg albo takie małe urządzenie - też smaruje się brzuch i tym jeździ
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Wieeeem
Wy tu wszystkie napewno mocno kciuki trzymacie od dawna![]() ![]() Cytat:
![]() MELA tak się smuciłaś a tu taka fajna niespodzianka ci wyszła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
A wsio dobrze, w niedziele ogarneliśmy szpital. Czyli Rydygiera bo od 38 tyg można iść tam na ktg i już gin od nich mnie poprowadzi do końca, możliwe że jeśli bd cesarka to wpadnie na nią gastrolog z ich szpitala (czyli to co mi trzeba tam spełnią).
Co do tego że zniknęłam były akcje z "wiedźmą" tzn najpierw się zapijała %% zebraliśmy reszte naszych rzeczy od niej ( ja zamknęłam się od środka w aucie bo jak wyszła taka snująca się to aż podskoczyłam). W krótkim czasie po tym alarmy od sąsiadów i jej koleżanek. Zwieźli ją na szpital, trafiła na oddział psychiatryczny bo tylko tam mieli jakieś silne leki no i wyszło że ...ma tętniaka....oczywiście nie operacyjnego. TŻ załamany ja chcąc nie chcąc musiałam z nim do niej do szpitala jechać i go wspierać (nie wyobrażałam sobie by go zostawić samego z tym w takiej chwili). Tętniak utworzył sie już dawno temu i sobie stopniowo rósł i uciskał, teraz news..nie była świadoma tego wszystkiego co nam zrobiła i mi (po ostatniej normalnej wizycie u niej naszej 3 nachlała się i chciała mnie pobić, skończyło się na tym że tż wezwał policje i wzięli ją na wytrzeźwiałke). Alkohol potęguje akcje tętniaka czyli jej agresje itd. TŻ oczywiście od ręki jej wszystko wybaczył ja na to potrzebuje dużo więcej czasu, po psychiatryku trafiła na detoks a teraz jest u swojej siostry czyli biologicznej mamy mojego. Co dalej zobaczymy ale pewnie jakieś terapie AA żeby na pewno %% się nie złapała. Oczywiście dla mnie nie ma szans aby z nią mieszkać i jej pilnować bo jak nie weźmie leków to jest agresja a ja ryzykować nie będę. Co do Igorka to też jest ok. Jak zawsze aktywny, ostatnio w końcu odpuścił żebra i poszedł sobie niżej. Za tydzień na wszelki wypadek zacznę pakować torbe do szpitala niech leży i się kurzy ^^ |
|
|
|
#3966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym Iwonce też pewnie wody odchodzą/sączą się i sama nie wie, że za chwile na porodówce wyląduje ![]() Ale szał, i jak tu iść spać wieczorem jak tu tyle rzeczy się dzieje?
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-06-11 o 19:33 |
||||
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyobraźcie sobie, mała spokojna była podczas badania rękami i mierzenia. babka dała to urządzenie, włączyła je aby posłuchac bicia serca, a Sara mi zaczęła tak kopac, że aż się przestraszyłam. tak jakby coś słyszała, jakby te fale jej coś robiły. normalnie aż się zdenerwowałam. |
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Damciatko: położna smaruje taki "długopis" żelem i jeździ po brzuchu aż znajdzie serce, jak znajdzie to trzyma tam i słuchamy serducha (urzadzenie to takie radio z malutkim mikrofonem- nie wiem jak sie nazywa)
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie będziemy w tych nadchodzących tygodniach nie spać po nocach i z oczami na zapałki siedzieć przed wizażem, która będzie na podium Mam jako pierwsza
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adaśku, Słoneczko pomóż Mamie! trzymajcie sie Cytat:
|
||
|
|
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będzie wszystko dobrze, a TŻ zdąży dojechać na czasMoja ginka ma głowicę podobną do tej z USG tylko mniejszą i głośniczek. Też jeździ tym po tej mazi i szuka serducha. A jak byłam na USG3D to tam to było wbudowane w urządzenie do USG.
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż jej ręka odskoczyła.
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i śmiała się, że jak się nie jest pewnym to można pokusić się o sprawdzenie smaku
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny te wszystkie podkłady poporodowe i nakładki na wc można kupić w aptece normalnie, prawda? bo szczerze mówiąc jak już będę to kupowała to nie będę miała czasu żeby czekać na wysyłkę z allegro
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie czesto nie było od razu słychac serca (a to mam na każdej wizycie co 2/3 tygodnie) i wtedy dopiero sie stresowałam na kozetce, |
|
|
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie macie szczęscie do księgowych Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3978 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja Maja raczej spokojna na słuchaniu bicia serca, ale ktg ewidentnie nie lubi tak walila w nie kopytkami
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
mój ostatnio na ktg spał na IP i położna przychodziła i kazała mi klaskać bo leniwe dziecko miałam i chciała go rozbudzić
Mi też tętno dziecka mierzy właśnie taką jakby małą głowicą, smaruje żelem do usg, przykłada i tam jest głośniczek i słychać
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw ręką bada brzuch , wyczuje okolice plecków czy klatki piersiowej, przykłada ten "długopis" i słucha. tak samo u mnie. |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
Kura denerwuję się jakbym sama rodzić zaczęła aż muszę sobie lodzika zapodać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
uspokoiłaś mnie. już sobie wyobraziłam siebie na porodówce krzyczącą "NIEEEEEEEEE, puśćcie mnie do domu, bo mi dopiero idą kurierem majtki siateczkowe"
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
o to widze, że nie tylko moje dziecko tego nie lubi.
|
|
|
|
#3986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-11 o 19:34 |
|||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
co do ew. odchodzenia wód, to lepiej to sprawdzić - po 8 h od odejścia należy podać 1 dawkę antybiotyku, żeby nie doszło do zakarzenia.
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Wystrachalam sie ta pępowina na Majulkowej szyjce i od jutra liczę ruchy.
Tylko nie wiem jaka pora najlepsza bo te 50 na dzień to nie ma szans bo zapomnę jak dzień intensywny... która jeszcze liczy ruchy?
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle jeszcze o porodzie nie myślę
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

!!! nawet zacisnęłam palce u nóg żęby było ich więcej!

Wy tu wszystkie napewno mocno kciuki trzymacie od dawna
dodał tak samo jak moj gin ze ze względu na cukrzycę zalecalby nie czekać do TP...
kurcze wszystko przez te moje cykle dlugie
jak przyjedzie i wlacze jej filmik z wnuczka to padnie