Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 19:42   #661
cikulada
Zadomowienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez cavatina Pokaż wiadomość
Coś o nas... ja jestem studentką, właściwie to już praktycznie absolwentką UJ (obrona w ostatni piątek czerwca). Mój narzeczony - najprawdziwszy góral. I tak jak zapewne wszystkie PM jestem przeszczęśliwa

Ślub będziemy mieć 23.08.2014 w Zakopanem, wesele Kościelisko. Mam już właściwie wszystkie najważniejsze sprawy załatwione (przynajmniej tak mi się wydaje... ). Ale oczywiście to dopiero kropla w morzu.
Witaj Ślubujemy tego samego dnia

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:45   #662
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

witaj olka1994 Jako jedyna tutaj jesteś już zamężna super a jak ma na imię Twoja pociecha? Maj to fajny miesiąc na ślub Masz juz coś załatwione oprócz wybrania daty?

Dzziewczyny co myślicie o tej sukni na OBRONĘ: http://www.signific.pl/sukienka-body...ami-id-34.html Nie mam czasu na chodzenie po sklepach i szukania...
moim zdaniem może być ciut za obcisła, ale poza tym jak najbardziej ok a nie masz w domu jakiejś spódniczki ołówkowej i koszuli eleganckiej? obyłoby się wtedy bez kupna sukienki :P

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Kojarzę, ale nigdy tam nie byłam.

Mam pytanie do studentek najlepiej II stopnia!

W lipcu mam bronić licencjata, ale ostatni egzamin kiepsko mi poszedł i raczej nastawiam się na wrzesień chciałabym iść na magisterkę zaocznie(inna uczelnia, państwowa). Rekrutacja trwa do 10 września z tym, że termin może zostać przedłużony po wystosowaniu pisma do Rektora. Może wiecie z doświadczenia czy te ramy czasowe są faktycznie takie sztywne? ALbo inaczej, jakie mam szanse dostać się na magisterkę jeśłi obronięsię we wrześniu?

Nie chcę znowu roku przerwy, gdybym poszła od razu po szkole średniej to byłabym już panią mgr
zarejestrować się w internecie możesz na pewno (przynajmniej u nas tak było). Przecież dokumentów od razu się nie składa a potem dostarczysz tylko zaświadczenie o obronie (bo raczej nie ma szans, żeby dyplom od razu dostać). Najlepiej zadzwoń do dziekanatu i się dowiedz

Witam serdecznie wszystkie Nowe Pmki

chyba uda nam się wyjechać na weekend zapowiadają piękną pogodę

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:47   #663
cavatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
super a mogłabyś przetłumaczyć dla mnie , kobiety znad morza te "nieznane" mi całkiem słowa pytace, cepiec...
Heh, dla mnie też były nieznane (pochodzę z woj. łódzkiego), ale musiałam się nauczyć o co chodzi więc najprościej, pytace to dwóch panów (górali) którzy jadą na koniach w siodle przed bryczkami z Młodymi najpierw od pana młodego do pani młodej, potem od pani młodej do kościoła i po kościele do sali weselnej i generalnie przez cały czas "drą się" po swojemu, niestety nawet mój "góralski" narzeczony nie jest w stanie powiedzieć na jaki temat A potem po północy nie ma takich zabaw jak na tradycyjnym weselu tylko jest cepiec (nie jestem jeszcze pewna czy u mnie też tak będzie) podczas którego starościny muszą od wspomnianych pytacy wykupić pannę młodą, następnie jest cały obrzęd związany z cepieniem Młodej gdzie górale podchodzą i śpiewają przyśpiewki związane jakoś z parą młodą, dają starościną (dwóm starszym panią) kasę dla młodych i tak cały czas do póki każdy nie pośpiewa. Jest tam też tańczenie po góralsku międzyczasie. Ciężko mi to wytłumaczyć na sucho, ale na tym filmiku jest takie tradycyjne wesele więc możesz sobie obejrzeć jak to mniej więcej wygląda: http://filmowaniezakopane.pl/portfol...y-i-grzegorza/
Stary 2013-06-11, 19:49   #664
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja też
a ja od kilku dni siedzę na portalach z pogodą i śledzę pogodę na Zakopane od 22.06. Może być zimno, ale oby nie lało
I co zapowiadają bo my planujemy Rysy mniej więcej w tym terminie tylko musi być sucho... Też mówię tak jak Ty, zimno spoko ale bez deszczu.

Cytat:
Coś o nas... ja jestem studentką, właściwie to już praktycznie absolwentką UJ (obrona w ostatni piątek czerwca). Mój narzeczony - najprawdziwszy góral. I tak jak zapewne wszystkie PM jestem przeszczęśliwa

Ślub będziemy mieć 23.08.2014 w Zakopanem, wesele Kościelisko. Mam już właściwie wszystkie najważniejsze sprawy załatwione (przynajmniej tak mi się wydaje... ). Ale oczywiście to dopiero kropla w morzu.
Zazdroszczę

Ale już się zamykam bo podobno jeszcze słowo o ślubie w górach i moja mama dzwoni do proboszcza w Witowie Ale to za dużo komplikacji

Cytat:
Ślub będzie prawdopodobnie w Sanktuarium na Krzeptówkach bo to parafia mojego M.

tajik girl co do sukni to sama się jej nie mogę doczekać Ostatnio mierzyłam na Długiej w Krakowie i mniej więcej mam wizję, prawdopodobnie będzie to prosta suknia z muślinu z trenem oczywiście potem podpinanym. Jak już nauczę się dodawać zdjęcia i znajdę miejsce gdzie mam to uczynić to dodam te które mi się podobały na razie niestety bez góralskich motywów, wersje salonowe.
Jejku \to będzie cudnie wyglądać A z PM w parze jako prawdziwy góral... Mniam
Stary 2013-06-11, 19:50   #665
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
co ma przedstawiac to foto, bo nie czaje??? http://allegro.pl/smoking-firmybytom...301582411.html

wydalismy całą kase na wesele, a teraz bedziemy wcinac puszki z Lidla, czy o co kaman??
Może im finansował Lidl całą ceremonię i oprawę?

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:53   #666
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
I co zapowiadają bo my planujemy Rysy mniej więcej w tym terminie tylko musi być sucho... Też mówię tak jak Ty, zimno spoko ale bez deszczu.
codziennie inaczej pokazuje ale generalnie 15-20 stopni, czyli idealnie, za to raz jest deszcz, a następnego dnia jak patrzę to słońce najbardziej zależy mi na 23.06 bo planujemy jednak te rohacze przy dobrej pogodzie damy radę, tym bardziej, że mamy dwa noclegi w chochołowskiej. Zresztą w ogóle plany mam duże i im lepsza pogoda tym lepiej.
A na rysach to jeszcze śnieg leży pewnie?
No i kupiłam sobie przewodnik Nyki, przepadłam totalnie

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-06-11 o 19:55
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:54   #667
ijaa
Zakorzenienie

Witojcie

Przeleciałam trochę na szybko, zaraz postaram się przelecieć jeszcze trochę, a później z Wami posiedzieć.

Ze ślubnych spraw chyba mi lekko odwaliło bo zaczęłam projektować nasze zaproszenia. Ciekawe co z tego będzie,

Z nie ślubnych przyszły moje próbki podkładów mineralnych i normalnie jestem w mega pozytywnym szoku. Co prawda z robiłam dopiero próbę i nosiłam kilka godzin, więc nie wiem jak z trwałością i reakcją skóry na dłuższe używanie, ale krycie (a cerę am problematyczną), aplikacja i pierwsze wrażenia mega!!

Nie pamiętam która z Was je polecała, bo trochę o tym rozmawiałyśmy, ale.. dziękuję.

Witaj też nowe PMki.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 19:57   #668
cavatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Witaj Ślubujemy tego samego dnia
Będziemy się razem stresować a gdzie masz ślub?

exist_ślub mój, Twój i zapewne każdej z nas będzie piękny i wyjątkowy a w moim przypadku chyba trochę będę mieć trudniej niż przy zwykłym ślubie, bo nie dość że jest z tym więcej zachodu (tak mi się wydaje) to jeszcze muszę ogarnąć dojazd i noclegi całej mojej części gości no i przede wszystkim odnaleźć się w góralskiej kulturze, nad czym już chwilę pracuję...
Stary 2013-06-11, 19:59   #669
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, dla mnie też były nieznane (pochodzę z woj. łódzkiego), ale musiałam się nauczyć o co chodzi więc najprościej, pytace to dwóch panów (górali) którzy jadą na koniach w siodle przed bryczkami z Młodymi najpierw od pana młodego do pani młodej, potem od pani młodej do kościoła i po kościele do sali weselnej i generalnie przez cały czas "drą się" po swojemu, niestety nawet mój "góralski" narzeczony nie jest w stanie powiedzieć na jaki temat A potem po północy nie ma takich zabaw jak na tradycyjnym weselu tylko jest cepiec (nie jestem jeszcze pewna czy u mnie też tak będzie) podczas którego starościny muszą od wspomnianych pytacy wykupić pannę młodą, następnie jest cały obrzęd związany z cepieniem Młodej gdzie górale podchodzą i śpiewają przyśpiewki związane jakoś z parą młodą, dają starościną (dwóm starszym panią) kasę dla młodych i tak cały czas do póki każdy nie pośpiewa. Jest tam też tańczenie po góralsku międzyczasie. Ciężko mi to wytłumaczyć na sucho, ale na tym filmiku jest takie tradycyjne wesele więc możesz sobie obejrzeć jak to mniej więcej wygląda: http://filmowaniezakopane.pl/portfol...y-i-grzegorza/
świetne musi być takie wesele
A co do sukienki z góralskim akcentem: mnie bardzo podobała się suknia Anny Guzik - miała bardzo fajny delikatny akcent.
Z resztą gdzieś przeczytałam, że podobno górale nie lubią jak się na siłę ktoś chce im przypodobać i 'ubiera się' jak oni

Jeśli wolno spytać - dlaczego zdecydowaliście się na wesele w Zakopanym a nie u Ciebie w łódzkim ?

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:04   #670
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

exist_ślub mój, Twój i zapewne każdej z nas będzie piękny i wyjątkowy a w moim przypadku chyba trochę będę mieć trudniej niż przy zwykłym ślubie, bo nie dość że jest z tym więcej zachodu (tak mi się wydaje) to jeszcze muszę ogarnąć dojazd i noclegi całej mojej części gości no i przede wszystkim odnaleźć się w góralskiej kulturze, nad czym już chwilę pracuję...
Ja jestem z Krakowa, TŻ też wiec u nas też byłoby dużo zachodu z transportem, noclegiem i ogarnianiem na odległość, ale już tu pisałam dziewczynom że moim marzeniem jest ślub w kapliczce św. Jana w Dolnie Chochołowskiej

Velika ze śniegiem raczej damy radę, nienawidzę deszczu jedynie. A temperatura optymalna
Stary 2013-06-11, 20:05   #671
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Mieszkam w okolicach Tarnowa i właśnie w moim mieście będziemy brać ślub

Edytowane przez cikulada
Czas edycji: 2013-06-11 o 23:29
cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:10   #672
cavatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
A co do sukienki z góralskim akcentem: mnie bardzo podobała się suknia Anny Guzik - miała bardzo fajny delikatny akcent.
Z resztą gdzieś przeczytałam, że podobno górale nie lubią jak się na siłę ktoś chce im przypodobać i 'ubiera się' jak oni

Jeśli wolno spytać - dlaczego zdecydowaliście się na wesele w Zakopanym a nie u Ciebie w łódzkim ?
Też uważam że dobrze wyglądała. I masz rację, nie ma sensu na siłę udawać że jest się góralką. Ja co prawda będę mieć inny fason sukni ale również prostą a akcent góralski to będzie właśnie albo taki haftowany pasek albo kokarda (haftowana, bordowa z akcentem góralskim) jak pisałam wcześniej.

A czemu się zdecydowaliśmy. Przede wszystkim od mojego narzeczonego będzie o WIELE więcej gości niż z moich storn, finansowo wyjdzie w naszym przypadku znacznie taniej, łatwiej też będzie nam pozałatwiać wiele spraw (dużo znajomych w wielu miejscach ). Oczywiście także klimat takiego wesele i samych gór to jest coś czego nigdzie indziej nie uzyskamy, więc myślę że moim gościom też się spodoba coś "innego". No i przywiązanie do tradycji rodziny i znajomych mojego M. A przeważyło to, że czuję się tam świetnie, wszyscy mnie akceptują, lubią, pomagają i pokochałam tamten rytm życia
Stary 2013-06-11, 20:15   #673
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dobry

W ten pochmurny i brzydki dzień troszkę dla uśmiechu

Z internetu:

- Dlaczego jesteś smutny?

- Porwali mi teściową. Mówią, że jeśli nie dam im okupu, to ją sklonują.

Nie mam was kiedy nadrobić za tydzień idę na urlop i mam sporo do zrobienia w pracy przed wyjazdem
uwielbiam dżołki o teściowych

Baca trzyma swoją teściową nad przepaścią i mówi:
-Mój dziadek swoją teściową w Dunajcu utopił, mój ojciec swoją teściową ciupagą zaciupał, a ja cię puszczę wolno. Leć!

też z interneta

Cytat:
Będziemy i to całkiem sporo Mój przyszły mąż zakłada tradycyjny góralski strój. Ja "normalną" suknię, z elementem góralskim (haft na pasku w podobnej stylistyce co na ubraniu Pana Młodego lub kokarda zawiązana z tyłu również stylizowana). Jedziemy do ślubu konno (bryczka), będą prawdopodobnie też "pytace", dróżki i drużbowie po góralsku, kapela oczywiście też góralska a co do "cepca" to pertraktujemy... Generalnie dużo będzie motywów góralskich bo większość gości jest z zakopanego i okolic, a w dodatku narzeczony ma przywiązanych do tradycji znajomych i rodzinę. A ja... no cóż, mi to też odpowiada
mega mi sie kiedys marzyło wesele w restauracji na wejsciu do doliny koscieliskiej, jak powiesz że tam macie impreze, to Cie osobiście udusze z zazdrosci

ale pieknie, napewno bedzie cudownie, tez kocham góralski klimat, fajnie ze jestes z nami, ciekawie bedzie słuchac Twoich inspiracji

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:16   #674
agunineczka
Zakorzenienie

cavatina a teraz nasunęło m isię takie pytanie?
czy będziecie mieszkać tak, ska pochodzi tz, czy w Twoich stronach? a moze jeszcze gdzieś zupełnie w innym miejscu?
Stary 2013-06-11, 20:17   #675
cavatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja jestem z Krakowa, TŻ też wiec u nas też byłoby dużo zachodu z transportem, noclegiem i ogarnianiem na odległość, ale już tu pisałam dziewczynom że moim marzeniem jest ślub w kapliczce św. Jana w Dolnie Chochołowskiej

Velika ze śniegiem raczej damy radę, nienawidzę deszczu jedynie. A temperatura optymalna
Och, tam też jest pięknie... mój narzeczony chciał tam właśnie ślub, ostatecznie to jeszcze nie byliśmy w kościele także wszystko się może zdarzyć aczkolwiek chyba pozostanę przy Krzeptówkach ze względów praktycznych. Moi goście będą musieli bardzo długo jechać na ślub, dlatego musi być on dość późno, no a do kapliczki w chochołowkiej długo trzeba jechać i wracać, także niestety chyba nie jest to najlepszy pomysł. Musiałabym wtedy rozpocząć wesele późno w nocy i wszyscy już by byli padnięci. Ale Twój pomysł świetny
Stary 2013-06-11, 20:17   #676
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

To masz fajny, nietypowy związek, super <3

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:18   #677
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie chcecie brac w takim razie ślubu w kościele????

jak może ślub tyle kosztować???
nas kosztowałby jakies 100zł - opłata urzedowa+ ja musze wziac zaswiadczenie ze swojego usc, bo jestem z innego miasta, ale chcemy w dworku wiec plaicmy 400zl...
i uwazam, ze to jest kwota w porzadku - wynajmujemy jakby nie było na ten czas salę, urzednik musi dojechac, spoko... ale w kosciele po 1000zł/././???

jestem w szoku, ze dał Ci zwolnienie do 30.06... z jakiego powodu? Jakie masz stadium choroby? na depresje przysługuje ponoć tydzien i kropka, takze i tak zrobił CI przysluge. Jesli nie masz mozliwosci isc na terapie, to nic bierz leki, pilnuj wizyt i powinno byc ok. Nie zraz sie jak przez jakis czas nie bedziesz miałą efektów, a wrecz bedziesz sie gozej czuła, rozdrażniona, senna, poddenerwowana. Bedzie ok, trzymaj sie tego powodzenia

ok zmobilizowałam sie i wrzucam foto mojej sali przystrojonej na wesele to tylko część jadalna, po drugiej stronie za kolumnami jest czesc taneczna Jakie kolorki do niej pasują? Doradźcie Myślałam o brzoskwini pastelowej i mięcie ten fiolet też fajnie wygląda. Z sensownych kolorow mają jeszcze wstążki w jasnej zieleni. Pomarancze, bordo, czerwienie odpadają, bo nie lubie ciepłych kolorów.

Jesli któraś miała by ochote zobaczyc moje wstepne wzory zaproszen prosze o info wysle na pw linka, jak Opiumalfa
Masakra jakaś z kwotami, od nas na 90 % ksiądz nie weźmie ofiary, ale pytałam P i mówi że u nas biorą ok 400-500 zł
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta!

Pojawiam się po dłuższej nieobecności... przepraszam, ale w tym tygodniu będzie dość ciężko z czasem. Obiecuję poprawę tuż po zakończeniu kursu w przyszłym tygodniu.
W pracy fajnie, mam małą grupę szkoleniową, fajnie sięwspółpracuje.

misiadelkoo
spokojnie znajdziesz zobaczysz przewertujesz pół świata przez internet aż trafisz, zawsze tak jest, że gdy czegoś szukamy to nie ma a jak nie to samo się znajduje

KasiaK_080290

U mnie w parafii 850 plus 100 dla kościelnego.(ale organista masakra, kościół nowoczesny i mi się nie podoba, wielki, przypomina stodołę...)
Bierzemy ślub u TŻ tam 1000 ze wszystkim (kwiaty, dywan, organista itd.) dużo, ale wiem na co pójdą pieniądze przynajmniej: kościół zabytkowy na wsi dołożymy się do remontu budynku i cmentarza w ten sposób.

poznanianka1990
Dobrze, że wszystko w porządku i jesteś zdrowa

madziara889

Lampiony fajna sprawa, zawsze mi się to podobało i koszt dużo mniejszy niż fajerwerki (byłam na takim weselu)

moniczka_90

To bardzo tanio a z ciastem jak najbardziej

Rozmawialiśmy z teściową i.. od lipca zaczynamy remont )
bardzo fajne podejście !
Cytat:
Witam,

Jestem tu po raz pierwszy. Nigdy nie korzystałam z takich "forów" także muszę powoli ogarnąć o co chodzi... Też mam ślub w 2014, przygotowania w toku więc postanowiłam rozejrzeć się również tutaj. Mam nadzieję, że w miarę upływu czasu będę w stanie w miarę poprawnie funkcjonować na forum.

Pozdrawiam wszystkie PM 2014
witaj
Cytat:
co ma przedstawiac to foto, bo nie czaje??? http://allegro.pl/smoking-firmybytom...301582411.html

wydalismy całą kase na wesele, a teraz bedziemy wcinac puszki z Lidla, czy o co kaman??
audycja zawiera lookowanie produktu
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dobry

W ten pochmurny i brzydki dzień troszkę dla uśmiechu

Z internetu:

- Dlaczego jesteś smutny?

- Porwali mi teściową. Mówią, że jeśli nie dam im okupu, to ją sklonują
.

Nie mam was kiedy nadrobić za tydzień idę na urlop i mam sporo do zrobienia w pracy przed wyjazdem

Cytat:
Będziemy i to całkiem sporo Mój przyszły mąż zakłada tradycyjny góralski strój. Ja "normalną" suknię, z elementem góralskim (haft na pasku w podobnej stylistyce co na ubraniu Pana Młodego lub kokarda zawiązana z tyłu również stylizowana). Jedziemy do ślubu konno (bryczka), będą prawdopodobnie też "pytace", dróżki i drużbowie po góralsku, kapela oczywiście też góralska a co do "cepca" to pertraktujemy... Generalnie dużo będzie motywów góralskich bo większość gości jest z zakopanego i okolic, a w dodatku narzeczony ma przywiązanych do tradycji znajomych i rodzinę. A ja... no cóż, mi to też odpowiada
aleee cudownie !!!
Cytat:

mnie tez
Cytat:
Też uważam że dobrze wyglądała. I masz rację, nie ma sensu na siłę udawać że jest się góralką. Ja co prawda będę mieć inny fason sukni ale również prostą a akcent góralski to będzie właśnie albo taki haftowany pasek albo kokarda (haftowana, bordowa z akcentem góralskim) jak pisałam wcześniej.

A czemu się zdecydowaliśmy. Przede wszystkim od mojego narzeczonego będzie o WIELE więcej gości niż z moich storn, finansowo wyjdzie w naszym przypadku znacznie taniej, łatwiej też będzie nam pozałatwiać wiele spraw (dużo znajomych w wielu miejscach ). Oczywiście także klimat takiego wesele i samych gór to jest coś czego nigdzie indziej nie uzyskamy, więc myślę że moim gościom też się spodoba coś "innego". No i przywiązanie do tradycji rodziny i znajomych mojego M. A przeważyło to, że czuję się tam świetnie, wszyscy mnie akceptują, lubią, pomagają i pokochałam tamten rytm życia
to faktycznie całkiem rozsądne
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:19   #678
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
a na co chcesz startować?
Uczelnia czy kierunek? UE (Katowice) oddział w BB, zaocznie, rachunkowość.

Cytat:
Ale impreza się zapowiada
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:23   #679
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
chyba nie chcecie brac w takim razie ślubu w kościele????

jak może ślub tyle kosztować???
nas kosztowałby jakies 100zł - opłata urzedowa+ ja musze wziac zaswiadczenie ze swojego usc, bo jestem z innego miasta, ale chcemy w dworku wiec plaicmy 400zl...
i uwazam, ze to jest kwota w porzadku - wynajmujemy jakby nie było na ten czas salę, urzednik musi dojechac, spoko... ale w kosciele po 1000zł/././???

jestem w szoku, ze dał Ci zwolnienie do 30.06... z jakiego powodu? Jakie masz stadium choroby? na depresje przysługuje ponoć tydzien i kropka, takze i tak zrobił CI przysluge. Jesli nie masz mozliwosci isc na terapie, to nic bierz leki, pilnuj wizyt i powinno byc ok. Nie zraz sie jak przez jakis czas nie bedziesz miałą efektów, a wrecz bedziesz sie gozej czuła, rozdrażniona, senna, poddenerwowana. Bedzie ok, trzymaj sie tego powodzenia

ok zmobilizowałam sie i wrzucam foto mojej sali przystrojonej na wesele to tylko część jadalna, po drugiej stronie za kolumnami jest czesc taneczna Jakie kolorki do niej pasują? Doradźcie Myślałam o brzoskwini pastelowej i mięcie ten fiolet też fajnie wygląda. Z sensownych kolorow mają jeszcze wstążki w jasnej zieleni. Pomarancze, bordo, czerwienie odpadają, bo nie lubie ciepłych kolorów.

Jesli któraś miała by ochote zobaczyc moje wstepne wzory zaproszen prosze o info wysle na pw linka, jak Opiumalfa
ja też poprosze, chętnie się wypowiem
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-11, 20:24   #680
vixena
Rozeznanie

Verunka, fajne zaproszenia, nietypowe będziecie sami drukować tez czy tylko projekt robicie?

cavatina, szykuje się bardzo fajne wesele u Ciebie też jestem z łódzkiego
Stary 2013-06-11, 20:25   #681
cavatina
Raczkowanie

Cytat:
uwielbiam dżołki o teściowych

Baca trzyma swoją teściową nad przepaścią i mówi:
-Mój dziadek swoją teściową w Dunajcu utopił, mój ojciec swoją teściową ciupagą zaciupał, a ja cię puszczę wolno. Leć!

też z interneta

mega mi sie kiedys marzyło wesele w restauracji na wejsciu do doliny koscieliskiej, jak powiesz że tam macie impreze, to Cie osobiście udusze z zazdrosci

ale pieknie, napewno bedzie cudownie, tez kocham góralski klimat, fajnie ze jestes z nami, ciekawie bedzie słuchac Twoich inspiracji
Nie, tam nie mamy także chyba jeszcze chwilę pożyję chętnie się podzielę wrażeniami itp. i też liczę na Wasze, bo jest jeszcze wiele kwestii w których potrzebuje inspiracji

agunineczka To gdzie będziemy mieszkać okaże się później Jeśli znajdę pracę w zakopanem albo okolicach to tam. Na początek może w Krakowie, zobaczymy. U mnie w rodzinnej miejscowości też bym chciała ale pochodzę z niedużego miasta i z pracą ciężko. A tak jak wspomniałam urzekło mnie totalnie życie w górach
Stary 2013-06-11, 20:26   #682
Verunka
Zadomowienie

właśnie wsadziłam do pieca szarlottę....

Stary 2013-06-11, 20:27   #683
alloffkowa
Zakorzenienie

http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#56d2d5b86d

a może kieckę?:P
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-11, 20:28   #684
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
moim zdaniem może być ciut za obcisła, ale poza tym jak najbardziej ok a nie masz w domu jakiejś spódniczki ołówkowej i koszuli eleganckiej? obyłoby się wtedy bez kupna sukienki :P
:
same sukienki powiem Ci szczerze, że nawet chce kupić coś nowego od razu na chrzciny

cavatina
nie mogę się doczekać Twojej relacji To wszystko JUŻ brzmi fantastycznie Co prawda nie za bardzo lubię przyśpiewek góralskich, ale klimat genialny. Kiedyś będąc w Zakopanem widziałam taki powóz młodych i za nimi ciągnące się w nieskończoność bryczki... pięknie to wyglądało ale koszt takiego wesela tez musi być ogromny, już licząc same te bryczki a tak poza tym kocham góry, taże jak jeszcze do teho zamieszkasz w miejscowośi Narzeczonego to już w ogóle wspaniale i na rower wśród takich pięknych widoków, albo na łączkę pogapić się w piękno natury
a z tymi noclegami to nie masz najgorzej u Nas na wątku są dziewczyny, które mieszkają i wyprawiają wesela zagranicą

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:28   #685
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
Verunka, fajne zaproszenia, nietypowe będziecie sami drukować tez czy tylko projekt robicie?

cavatina, szykuje się bardzo fajne wesele u Ciebie też jestem z łódzkiego
nie wiem jeszcze, TZ ma w pracy dobry ploter i niezle drukarki, wiec wydrukujemy tam próbną wersje, jak bedzie ok, to bedzie drukował w pracy, wiadomo - oszczednosc, a jak jakosc bedzie kiepska, to zlecimy w drukarni jakiejs

Cytat:
Nie, tam nie mamy także chyba jeszcze chwilę pożyję chętnie się podzielę wrażeniami itp. i też liczę na Wasze, bo jest jeszcze wiele kwestii w których potrzebuje inspiracji

agunineczka To gdzie będziemy mieszkać okaże się później Jeśli znajdę pracę w zakopanem albo okolicach to tam. Na początek może w Krakowie, zobaczymy. U mnie w rodzinnej miejscowości też bym chciała ale pochodzę z niedużego miasta i z pracą ciężko. A tak jak wspomniałam urzekło mnie totalnie życie w górach
faaajnie, kiedys byłam strasznie zakręcona na punkcie mieszkania w zakopcu, chciałam po studiach sie tam przeprowadzic i kiedys prowadzic swój pensjonacik... no alem poznała TZta rodowitego krakusa, wiec skonczyły sie marzenia ale przynajmniej blisko mamy w góry i da sie wyskoczyc na jednodniową wyprawe w tatry

Stary 2013-06-11, 20:28   #686
cavatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

Ale impreza się zapowiada
Nawet mi nie mów... nie wiem jak moja wątroba to przeżyje Jeszcze wesele weselem, ale potem poprawiny i poprawiny poprawin cały tydzień to będzie ciężkie a tak serio to mam nadzieję że będzie super, mam zamówionego świetnego fotografa, zespół i kucharza także musi być dobrze
Stary 2013-06-11, 20:29   #687
ijaa
Zakorzenienie

Verunka, mogę też zaproszenia zobaczyć?
I daj kawałek szarlotki.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:29   #688
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Rozumiem, że to sukienka do tych białych saneczek...Przepraszam, balerinek

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 20:31   #689
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
masz dar do wyszukiwania perełęk kobieto znów coś dla bordo PMek
Stary 2013-06-11, 20:32   #690
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że to sukienka do tych białych saneczek...Przepraszam, balerinek
laczków xd
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości