|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
trądzik - tonik, żel i krem
Jakich kosmetyków powinnam używać mając trądzik i cerę mieszaną? Proszę o podanie nazw. Chodzi mi o kosmetyki, które nie są bardzo drogie.
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Re: trądzik - tonik, żel i krem
najlepiej skonsultować się z dermatologiem... żeby nie narobić szkód z powodu trądziku...
pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z Tomkiem... najlepiej idź do dermatologa.
Ja byłam głupia i poszłam do kosmetyczki i ta zaczeła mnie straszyć że tłuszcz mi się zbiera itd i mi przekuwałą te krostki... wyglądało to póżniej fatalnie, jak poszłam do dermatologa ta pani powiedziała że to uczulenie i że ta kosmetyczka się nie zna i że dobrze że przyszłam tak szybko... przepisała jakąś maść i już prawie nic nie widać Ty też idz na swój trądzik do dermatologa, przepisze Ci jakieś mazidełka zel do mycia twarzy Lubex jest dobry przy trądziku (do kupienia w aptekach, za około 25zł).
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
tak jak juz wszyscy napisali: najlepszy jest dermatolog
kosmetyki przeciwtradzikowe robia niestety wiecej zlego niz dobrego, wysuszaja buzie, i tak naprawde zaostrzaja stany zapalne. Bylo by duzo latwiej cos Ci doradzic, gdybys UZUPELNIELA PROFIL. Natomiast w ciemno moge polecic tonik Benzacne - delkatny, lagodny, i dziala |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: trądzik - tonik, żel i krem
najważniejsze żeby krem który kupisz nie zapychał porów i był lekki
bez wizyty u dermatologa napewno sie nie obejdzie, należy tez pamiętac o dokładnym oczyszczaniu twarzy ![]() dobre i niedrogie sę kosmetyki Erisu, Ziaji, Garniera,Fitomedu
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: trądzik - tonik, żel i krem
na krosti zawsze moim faworytem ( po wielu experymentach z kremami) jest sorayamatujacy z serii anty
naprawde leciutki. a jako kuracje polecam acnofan( do kupienia w aptekach za ok 7 zl) pomogl mi naprawde. nawet na krostki na plecach ktorych pozbycie sie graniczylo z cudem![]() a moja ulubiona seria antybakteryjna ( zel _ peeling + tonik) to loreala pure zone. tylko krem mam z sorayi. stosuje na noc acnofan lub sudocrem. a lukalam ( jak jeszcze mialam syfki) capivit a + e Forte ( 1x dziennie jak przepisala dermatolog) jestem teraz gladziutka
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.