Filmiki urodowe na you tube, część XII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 22:54   #2941
Plotkarrra
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Dla mnie burak w internecie i burak na ulicy to jednakowy burak.
Plotkarrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:54   #2942
lovically
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny? Szczerze mówiąc to wydawało mi się, że bywalczynie tego wątku wydają masę kasy na kosmetyki np. i chyba się pomyliłam

PS. Od jak dawna oglądacie filmiki? Nie przechodzi Wam ta "pasja"? Mnie to lekko zaczyna nudzić, ale jakoś przestać nie mogę.
Ja ostatnio mam ochotę kupować wszystko w jak największej ilości. I mieć duuużo kosmetyków. Ale później jak już bez emocji patrzę na mój skromy kubełek kosmetyków to stwierdzam, że potrzebuję tylko pędzla do podkładu, pędzla do cieni i czarnego cienia do małej pandy na oczach.
My feet never touched the ground

I'm so heavy, heavy in your arms.
lovically jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:54   #2943
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość

Takajakaya, mi sie troche nudzą, ale też nie mogę przestać. Z drugiej strony jednak nie brakuje ciekawych filmików. Pojawiają się rzadko, ale jednak.
Ja już łapię się na tym, że puszczam jakiś filmik w tle, ale niewiele z nich zapamiętuję. Te ciekawsze oglądam, ale już nawet ulubieńcy mnie nudzą.. Jak wiem, że czegoś i tak nie kupię to pomijam. Dlatego polubiłam opisy pod filmami, choć to rzadkość. Widzę chociaż czy warto oglądać.

Cytat:
Napisane przez lilly_rose Pokaż wiadomość
Ja oglądam od kiedy pamiętam Czyli od pierwszych filmików Nieesi, Nissiax i Ciasteczka. Też jakoś nie mogę się uwolnić, chociaż teraz nie oglądam wszystkich filmików a i tak większość wyłączam w okolicach 3 minuty
Ciekawe czy dłużej niż ja Kojarzysz Ohmycat? Od niej zaczęły się moje pierwsze filmiki. Teraz już chyba nawet nie nagrywa. Podobnie legendarna Izabelle25D..

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:55   #2944
TheDocha
Dossisława I

Kiedyś nawet chciałam założyć swój lumpeks. W sumie to fajnie byłoby przerzucać te wszystkie ciuchy i szukać fajnych ciuchów dla siebie zanim ktoś je znajdzie.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 23:01   #2945
lovically
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Kiedyś nawet chciałam założyć swój lumpeks. W sumie to fajnie byłoby przerzucać te wszystkie ciuchy i szukać fajnych ciuchów dla siebie zanim ktoś je znajdzie.
Ja kiedyś chciałam w wakacje pracować w takim dużym, ale go zamknęli. Świetne ciuchy tam mieli. Kiedyś wisiała prawdziwa ramoneska z prawdziwej skóry. Z kolcami, klamrami, trochę przetarta. Tylko za 110 zł. Ale w rozmiarze XXL Nawet na mojego dwu-metrowego tatę była za duża.

Stary 2013-06-11, 23:01   #2946
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też się tak wcześniej wydawało i wyszło na to, że ja mam najwięcej kosmetyków. Ale redukuje ilość do minimum. Ja oglądam chyba od 5 lat i powoli przestaja mi się podobać. Głównie ze względu na reklamy.
Mam wrażenie, że wszystko idzie na ilość nie na jakość czy ciekawość filmiku. Były zakupy, jest film, skończył się kosmetyk jet denko, kończy się miesiąc są ulubieńcy, pominę te wszystkie Glossy itd..

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
Ja pamiętam pierwsze filmy Nieesi i Nissiax, jakies pół roku oglądałąm, potem około 3 lat przerwy i teraz od lutego znowu.
Uzależnienie dało o sobie znać

Cytat:
Napisane przez lovically Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam ochotę kupować wszystko w jak największej ilości. I mieć duuużo kosmetyków. Ale później jak już bez emocji patrzę na mój skromy kubełek kosmetyków to stwierdzam, że potrzebuję tylko pędzla do podkładu, pędzla do cieni i czarnego cienia do małej pandy na oczach.
Ja częściej niż kiedyś robię zakupy przez internet. Za to idę do Rossmanna i bez szału...wydaje mi się, że nudno tam już jest, bo znam właściwie każdą półkę i opinie o większości tych kosmetyków. Chore Jak idę do Natury to badam najczęściej czy jest coś fajnego w limitce Essence.

Stary 2013-06-11, 23:03   #2947
agnieszka0790
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Wracając do operacji plastycznych, ja mam dużo kompleksów, ale na taką ingerencję chyba bym się nie zdecydowala. ;P Pomijam kwestie finansowe. Na razie nie byłoby mnie stać. Chociaż jak się czegoś chce, to można. Denerwują mnie takie wymówki. W liceum nosiłam stały aparat na zębach i miałam koleżankę, ktora ciągle to komentowała. Niby, że ona też by chciała, że nie lubi swojego uzębienia... ale konkluzja każdej jej wypowiedzi sprowadzała się do tego, że ona nie ma pieniędzy na takie rzeczy. Jakby to była nie wiem jaka fanaberia. Na nowy aparat, komputer, meble w pokoju zawsze pieniądze były, zależy od priorytetow i tyle. Tak, 2000 zł (miałam tylko górę) to dużo pieniędzy, ale nie jakaś niemożliwa suma, której nie można sobie uzbierać. I mam wrażenie, że ciągle się usprawiedliwiała, a ząbki z tygodniowym nalotem, wiecznie brudne.
Od czegoś wypadałoby zacząć.

Nie wiedziałam, że można aż tak silnie zareagować na kosmetyk...
http://bunbunmakeuptips.com/my-horri...d-to-read-this
współczuję............ :O

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
czekałam tylko kiedy to nastąpi - wiedziałam, że sporo dziewczyn zgłaszało do YT jej filmiki z racji molestowania psychicznego dzieci - jak widać pomogło

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

został nawet pani dodała wpis ze swoimi przemyśleniami nt. usunięcia filmów i co najlepsze - nie widziała w nich nic złego...
znalazłam tę panią na facebooku. co jedno zdjęcie to:

Cytat:
Ja pamiętam pierwsze filmy Nieesi i Nissiax, jakies pół roku oglądałąm, potem około 3 lat przerwy i teraz od lutego znowu.
ja miałam podobnie, 3 lata temu namiętnie oglądałam filmiki nieesi, szusz, ciasteczka, izy itd później przestałam i od paru miesięcy z powrotem, ale już nie tak nałogowo.
agnieszka0790 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 23:05   #2948
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:

Po prostu wiedziałam już, że za pół roku (teraz to już za 3 miech) jadę za ocean i strasznie chciałam poćwiczyć ang, zaczęłam oglądac vlogi Judy, dla angielskiego i jak już zaczęłam z tymi vlogami, to poszły w ruch przy okazji dawne urodowe Wiem, że już za jakiś czas, znowu przestanę BO jak np. leca denka, to przewijam do interesującego mnie produktu, albo czytam w opisie o czym mowa Nudza mnie juz te nasze polskie
Stary 2013-06-11, 23:09   #2949
lovically
Zadomowienie

Cytat:
Mam wrażenie, że wszystko idzie na ilość nie na jakość czy ciekawość filmiku. Były zakupy, jest film, skończył się kosmetyk jet denko, kończy się miesiąc są ulubieńcy, pominę te wszystkie Glossy itd..

Ja częściej niż kiedyś robię zakupy przez internet. Za to idę do Rossmanna i bez szału...wydaje mi się, że nudno tam już jest, bo znam właściwie każdą półkę i opinie o większości tych kosmetyków. Chore Jak idę do Natury to badam najczęściej czy jest coś fajnego w limitce Essence.
Rossmann też mnie nie rusza. W Naturze jest trochę gorzej. Ale mnie bardziej jara wizja mnóstwa kosmetyków i taka wielka toaletka. Ale to takie chwilowe, zaraz o tym zapominam. Z resztą nie lubię jak mi się za dużo kolorówki wala po pokoju.

Stary 2013-06-11, 23:09   #2950
Ilsa Lund
Zakorzenienie

ja te filmiki oglądam od dobrych 3 lat, natomiast nigdy nie skupiałam się na Polkach, raczej oglądam dziewczyny mówiące po angielsku, omijając ich haule kosmetyczne bo i tak u nas nie ma połowy z tych rzeczy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 23:16   #2951
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Po prostu wiedziałam już, że za pół roku (teraz to już za 3 miech) jadę za ocean i strasznie chciałam poćwiczyć ang, zaczęłam oglądac vlogi Judy, dla angielskiego i jak już zaczęłam z tymi vlogami, to poszły w ruch przy okazji dawne urodowe Wiem, że już za jakiś czas, znowu przestanę BO jak np. leca denka, to przewijam do interesującego mnie produktu, albo czytam w opisie o czym mowa Nudza mnie juz te nasze polskie
Witaj w klubie Kiedyś chłonęłam wszystko, bo i filmików było więcej, teraz szkoda mi czasu

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Rossmann też mnie nie rusza. W Naturze jest trochę gorzej. Ale mnie bardziej jara wizja mnóstwa kosmetyków i taka wielka toaletka. Ale to takie chwilowe, zaraz o tym zapominam. Z resztą nie lubię jak mi się za dużo kolorówki wala po pokoju.
Natura ma jeszcze Essence, ale u mnie jest tylko jedna szafa Catrice...chociaż szczerze mówiąc w niej tylko oglądam, podobnie mam z Kobo. Niby chcę coś kupić, idę do tej szafy i nic...przy bliższym zapoznaniu nic mi się nie podoba. Polecacie coś z tych firm?

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ja te filmiki oglądam od dobrych 3 lat, natomiast nigdy nie skupiałam się na Polkach, raczej oglądam dziewczyny mówiące po angielsku, omijając ich haule kosmetyczne bo i tak u nas nie ma połowy z tych rzeczy
Może też zacznę oglądać coś po angielsku. Średnio to lubię właśnie ze względu na brak dostępności pokazywanych rzeczy. No i język można podciągnąć Zauważyłaś to u siebie?

Stary 2013-06-11, 23:17   #2952
agnieszka0790
Raczkowanie

Cytat:
za ocean zazdroszczę niesamowicie
agnieszka0790 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 23:29   #2953
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Może też zacznę oglądać coś po angielsku. Średnio to lubię właśnie ze względu na brak dostępności pokazywanych rzeczy. No i język można podciągnąć Zauważyłaś to u siebie?
tak, podciągnęłam się językowo dzięki oglądaniu takich filmików. A seriale czy filmy oglądam albo bez napisów albo z angielskimi. Ogólnie na studiach się zapomina język z uwagi na niski poziom albo wymagania żeby uczyć się specyficznego słownictwa, np. tylko biznesowego

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 23:44   #2954
TheDocha
Dossisława I

Pamiętacie jaki nick miała taka dziewczyna w czarnych włosach do ramion? Ona czasami na kanale śpiewała.
Stary 2013-06-11, 23:46   #2955
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agnieszka0790 Pokaż wiadomość
za ocean zazdroszczę niesamowicie
Ale masz fajnie Również zazdroszczę

Nie chwaliłaś sie ani nic Labirynth Mam nadzieję, że dalej będziesz tutaj zaglądać i nas nie zostawisz..

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-06-11 o 23:48
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 23:50   #2956
sylwoha
Zakorzenienie

docha- carterfold czy jakos tak

co do stereotypow i wsi
ja pochodze ze wsi, z wiekiem moj styl ewoluowal, ale nidy nie bylam cekinowa, blyszczaca wiesniara i nigdy nie obchodzilo mnie co ludzie o mnie mysle i mowia
raczej ialam z tego ubaw- raz wlozylam poduszke pod bluzke i poszlam na spacer wiecie co sie dzialo...o panie
no ale, ubierlam sie sh i allegro, wynajduje perełki i wcale nie uwazam tego za obciach- zreszta jak polowa moich kolezanke ze szkoly- drugoa polowa nie chodzi bo nie umie szukac- nikt nie uwaza tego za ujme
nie wiem skad sie urwalyscie, ze myslicie tak stereotypowo- bo ja pochodze i nadal mnieszkam na wsi i nigdy nie czulam sie i nie zachowywalam, jak wy to opisujecie
z mieszkam na dzikim wschodzie 200 od waw

Edytowane przez sylwoha
Czas edycji: 2013-06-12 o 00:08
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 23:51   #2957
szaga9001
Raczkowanie

http://mocnopomocni.pl/ troche offtopu ;D

wszystko lepsze niż nauka na jutrzejszy egzamin polecam nawet nasze bjutiguru mu się udało rozpoznać (Karolinę próbowałam )
szaga9001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 00:04   #2958
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez szaga9001 Pokaż wiadomość

wszystko lepsze niż nauka na jutrzejszy egzamin polecam nawet nasze bjutiguru mu się udało rozpoznać (Karolinę próbowałam )
hahaha ja też ją rozpoznałam. Za drugim razem.
Stary 2013-06-12, 00:06   #2959
Atenya
summer vibes;)

Cytat:

Dobre to to jest Najbardziej mnie rozwaliło, że odgadł Neville'a Longbottoma
Stary 2013-06-12, 00:06   #2960
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie mam nic do ludzi, którzy kupują to co jest akurat w asortymencie. Po prostu śmieszą mnie dziewczyny, które kupują to co jest modne nie patrząc co to oznacza, czy to im pasuje, czy nie wyglądają w tym dziwnie. Żeby po prostu było modnie.
I nie, ie gardzę innymi. Rodzice wychowali mnie na oszczędną osobę, szanującą innych i ich poglądy. Nie uważam nikogo za śmiecia. Nie uważam, że moje życie jest tak kurewsko bogate, a inni to plebs. Moje życie jest nawet całkiem nudne. A Aguilerę lubię. Hurt to jedna z moich ulubionych piosenek.
Moja też
Jej głos jest magiczny.
Cytat:
Na pewno byłabym Twoim subskrybentem A jakbyś napisała jeszcze jakie masz sposoby na wyławianie promocji to już w ogóle...
Dziękuję
Obsesyjnie przeglądam gazetki promocyjne i wątki drogeryjno-sklepowe na Wizażu
a tak serio, to łatwo zapamiętuję ceny poszczególnych produktów w sklepach i dzięki temu widzę, kiedy robią nas w balona, albo kiedy naprawdę jest ciekawa okazja. Większe zakupy robię tylko na promocjach (czytaj -40% w Rossmanie), zanim coś znajdę interesującego w sieciówce (Co się rzadko zdarza) szukam jakiegoś kuponu, informacji o akcji promocyjnej itp. Dzięki temu wiele zaoszczędzam, mogłabym w sumie rozpisać się na całą stronę w moim łowieniu promocji, muszę pomysleć nad jakimś przewodnikiem czy cuś
Cytat:
No to dawaj na YT Będe Twoją pierwszą
Oj baby motywujecie mnie
Już raz nawet rozpisałam sobie, jakie tematy chciałabym poruszyć na YT, ale wciąż na przeszkodzie stoi mój padakowaty aparat.. Pomarudzę i może jakiś sponsor się odezwie żart

Cytat:

Ja będę kolejną subskrybentką. Nagrywaj na YT. Brakuje takich ludzi jak ty. Tylko jak się sprzedasz na Yt to
Jeszcze jak będziesz robiła filmiki z DIY to już całkiem cud, miód i malinka...
Czy zdziwię cię, jeśli powiem, że czasem coś tam dziubię, przyszywając, tnąc i prując ?
Ostatnio przez remont nie mam czasu, ale w planach jest kilka przeróbek, trzeba naprawić maszynę i jazda

Ogólnie rzecz biorąc jakieś 90% mojej szafy to SH, czego się nie wstydzę, wręcz chwalę.
Sytuacja materialna nie pozwala mi na szalenstwo w galeriach, nad czym szczególnie nie ubolewam, bo wolę stworzyć coś z niczego, aniżeli nic z czegoś, co widuję na blogach i YT.
To dopiero sztuka!

Cytat:
Wiecie co dziewczyny? Szczerze mówiąc to wydawało mi się, że bywalczynie tego wątku wydają masę kasy na kosmetyki np. i chyba się pomyliłam

PS. Od jak dawna oglądacie filmiki? Nie przechodzi Wam ta "pasja"? Mnie to lekko zaczyna nudzić, ale jakoś przestać nie mogę.
Ja dzisiaj robiłam czystki w subach, poleciała między innymi wreszcie Susz

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość

Amelsss, bardzo chętnie bedę Cię oglądać. Nagrywaj nagrywaj

Takajakaya, mi sie troche nudzą, ale też nie mogę przestać. Z drugiej strony jednak nie brakuje ciekawych filmików.
Wstydzę się, ale jak się przemogę i wyprodukuję wypociny to wrzucę na wątek, a co! Jak zaczynać to z przytupem

Właśnie, czego wg was brakuje na YT?
Na przykład ja szukałam filmiku o aparacie ortodontycznym, o minimalizmie ( z pomocą przyszła nissiax ) o bieganiu ( ale taki porządny film z wieloma informacjami) i nic nie znalazłam.

Cytat:
O właśnie, zapomnialam o tym wspomnieć, że dużo kupuję okazyjnie przez Internet, dzięki czemu oszczędzam wiele $, a liczę każdy grosz, niestety tak bywa

Obawiam się, że po przedstawieniu moich niektórych poglądów i sposobie życia hejterzy by mnie zbombardowali
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 00:06   #2961
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:

a ja szukałam Szusz i wyszło "smocze krocze "
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 00:09   #2962
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Że w ogóle takie coś wyszło Co to w ogóle jest??To znaczy wiem co to jest ale o co chodzi z tym?To z jakiejś bajki??
Stary 2013-06-12, 00:10   #2963
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

co do stereotypow i wsi
ja pochodze z wsi, z wiekiem moj styl ewoluowal, ale nidy nie bylam cekinowa, blyszczaca wiesniara i nigdy nie obchodzilo mnie co ludzie o mnie mysle i mowia
raczej ialam z tego ubaw- raz wlozylam poduszke pod bluzke i poszlam na spacer wiecie co sie dzialo...o panie
no ale, ubierlam sie sh i allegro, wynajduje perełki i wcale nie uwazam tego za obciach- zreszta jak polowa moich kolezanke ze szkoly- drugoa polowa nie chodzi bo nie umie szukac- nikt nie uwaza tego za ujme
nie wiem skad sie urwalyscie, ze myslicie tak stereotypowo- bo ja pochodze i nadal mnieszkam na wsi i nigdy nie czulam sie i nie zachowywalam, jak wy to opisujecie
Dziewczyno nie odbieraj tak wszystkiego personalnie Że ty się nie łapiesz w to, co zostało opisane, nie znaczy, że mija się z rzeczywistością. Akurat z własnego doświadczenia mogę napisać, że to niestety prawda.
Stary 2013-06-12, 00:12   #2964
szaga9001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
padłam
szaga9001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 00:13   #2965
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Na przykład ja szukałam filmiku o aparacie ortodontycznym, o minimalizmie ( z pomocą przyszła nissiax ) o bieganiu ( ale taki porządny film z wieloma informacjami) i nic nie znalazłam.
Seria o promocjach bardzo fajny pomysł, ale za aparat czy bieganie to zostawiłabym lekarzom i profesjonalistom.
Stary 2013-06-12, 00:15   #2966
Atenya
summer vibes;)

Wow! Wyszedł mi AdBuster!!! Jestem w szokencji
Stary 2013-06-12, 00:16   #2967
sylwoha
Zakorzenienie

monicar rozumiem ale uwazam, ze wieksza czesc jednak jest coraz bardziej swiadoma, a nie 'wies spiewa i tanczy'
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 00:20   #2968
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
monicar rozumiem ale uwazam, ze wieksza czesc jednak jest coraz bardziej swiadoma, a nie 'wies spiewa i tanczy'
Pewnie, że tak Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że wieś, wsi nie równa.
Stary 2013-06-12, 00:30   #2969
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość

Czy zdziwię cię, jeśli powiem, że czasem coś tam dziubię, przyszywając, tnąc i prując ?
Ostatnio przez remont nie mam czasu, ale w planach jest kilka przeróbek, trzeba naprawić maszynę i jazda

Ogólnie rzecz biorąc jakieś 90% mojej szafy to SH, czego się nie wstydzę, wręcz chwalę.
Sytuacja materialna nie pozwala mi na szalenstwo w galeriach, nad czym szczególnie nie ubolewam, bo wolę stworzyć coś z niczego, aniżeli nic z czegoś, co widuję na blogach i YT.
To dopiero sztuka!

Obawiam się, że po przedstawieniu moich niektórych poglądów i sposobie życia hejterzy by mnie zbombardowali

Właśnie nie zdziwiłam się jak to napisałaś o tych domowych przeróbkach. Właśnie kogos takiego na YT nam trzeba. Jeden kanał a dużo różnych tematów.

Mi ostatnio brakowało informacji... o kartach zniżkowych do sklepów (Sephora, Superpharm ) i innych. Czy warto zakładać, jakie są zniżki itp. Czyli coś czuje, że twoje klimaty.

Hejterzy podobno mają swoją miejscówkę na wizaż.pl więc o to się martwić nie musisz.
Ile masz lat?

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Też chciałam trafić na Szusz, ale wyszła mi Karolina, a później Niesia25 i znowu dwa razy Karolina
Stary 2013-06-12, 00:36   #2970
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:

co do stereotypow i wsi
ja pochodze ze wsi, z wiekiem moj styl ewoluowal, ale nidy nie bylam cekinowa, blyszczaca wiesniara i nigdy nie obchodzilo mnie co ludzie o mnie mysle i mowia
Pewnie teraz to sie zmienia, ale nawet te 5 lat temu to było zdziebko inaczej. Moi rodzice mają 2 domy na wsi, może nie takiej zabitej dechami bo 1 dostało jakiś czas temu ponowne prawa miejskie, no ale fizjonomicznie wygląda jak wieś. Sama też mieszkałam trochę na wsi. I mój ojciec ma lepiej skrojoną casualową marynarkę po domu niz niejeden młodzieniec do ślubu. Co do cekinów, odsłaniania tego i owego- niedaleko mojego domu jest jakaś dyskoteka- taka wiejska potupaja- czasem na fb zobaczę zdjęcia stamtąd i po prostu to nie potrzebuje komentarza. Teraz to się zaciera- te różnice bo spora częśc "miastowych" przeniosła sie na suburbia, wybudowała domy w miasteczkach-sypialniach, duża część ludzi z małych miejscowości idzie na studia, do tego INTERNET- te 10 lat temu było inaczej pod tym względem. Internet to ogromna skarbnica i teraz mieszkając nawet w najmniejszej wsi ma się dostęp do internetu, do ebaya, amazon, youtube, blogów, allegro. W telefonie można przeglądać KWC, w pociagu oglądać filmik na yt czy przeglądać bloga, wchodzić do Zary i sprawdzać na telefonie czy sukienka, która przymierzasz jest tańsza na allegro.
Różnica między dziewczyną ze wsi a z miasta obecnie nie jest duża, czasem w ogóle jej nie ma. A czasem różnica jest taka, że dziewczyna z miasta, totalne bezguście, ubierze się w Topshop, obkupi manekin z Zary i bedzie jakoś wyglądać. Lepiej lub gorzej. Pomijam jakość Zary, ale w ciuchach z Zary ciezko wyglądać jak spod latarni (wyjatek stanowią buty i niektóre fasony miniówek). Dziewczyna ze wsi obkupi się w lokalnym sklepie (mówie o kimś kto nie ma problemów finansowych i mieszka na wsi, gdzie do miasta jest więcej niz te 20km), gdzie ciuchy mogą byc tandetniejsze i stąd ta różnica. Dlatego musi włożyć większy wysiłek, poświęcić więcej czasu by znaleźc perełkę. Po szkole/pracy/zajęciach nie pójdzie do galerii i nei kupi na wyprzedaży bo nie ma takiej fizycznej możliwości- ale tutaj chodziło o osoby mieszkające na si na stałe, nie studiujące/pracujące w mieście itp. I nie chodzi mi o miasta 25-tysięczne, ale te wojewódzkie.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości