|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dziewczyny stało się.......akurat dziś wróciła ochota na słodkie....zjadłam pół czekolady
Juz tęskniłam bo ja to lubie czasami czekolade![]() Myslałyscie już o wózku dla maluszka?Wydaje mi się że my rodzimy o takiej porze roku że nie musimy zwracać uwagi żeby gondola byla duża a wręcz przeciwko pewnie latem wskoczymy w spacerówki ![]() Mi się podobają peg perego albo graco
|
#2582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedzie mloda mobilna. Musze kupic pare rzeczy,ktorych sie pozbylam,ale to raptem fotelik samochodowy,wanienka,ewen tualnie gondola i kolysko-dostawka do lozka sypialnianego.A tak to wszystko mam. Chyba troche przesadzam ogolnie...ciaza jeszcze w ogole nie potwierdzona,a ja juz w myslach zakupy robie...eh
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
my już po wizycie.
sama nie wiem co myśleć, ale bardzo się boję doktor w gabinecie ma takie raczej 'robocze' usg, na konkretne badania z opisem trzeba się umawiać docelowo na badanie. jednak po badaniu ginekologicznym sprawdził też przez usg i powiedział, że jest duży mięśniak, z tego co widzi ok 4 cm miałam mięśniaka od zawsze, ale po 1 był mały a po drugie wszyscy mówili, że podsurowicówkowy nie zagraża a ten dr powiedział, że nie zagraża, jeśli nie rośnie. zatem wróciłam do domu, sprawdziłam - w listopadzie miał 21x18mm. czyli urósł dwukrotnie ![]() Kropka widzieliśmy, słyszeliśmy serducho. tż zachwycony.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Gratuluje serducha
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mówicie o mdłościach, mnie nawiedzają teraz codziennie i trzymają prawie cały dzień, na szczęście to dopiero kilka dni tak mam, ale da się z tym funkcjonować. Pomaga mi jakiś sok, a wody niestety nie trawię... jest mi po niej jeszcze bardziej niedobrze. Staram się jeść częściej, nawet przy mdłościach i to trochę je łagodzi.
Ja dostałam dziś list ze szpitala i pierwszą wizytę mam około 13 tygodnia ciąży
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-06-11 o 22:14 |
|
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie nie jest aż tak, jak mi się w głowie od razu wszystko urodziło... ale boję się bardzo. bardziej niż bardzo ![]() aha, jeszcze pilna kontrola tsh - w czw badanie mam a możliwa wizyta dopiero 24.06 albo jutro (czyli jeszcze bez nowych aktualnych wyników). może pójdę jutro i dogadam się, że da mi receptę którą wykupię w zależności od wyniku. czy coś... zupełnie mi z głowy tsh wypadło z tej całej ciążowej euforii.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o ktorej masz wizyte? Jak zrobisz rano to nie bedzie jeszcze wyników? Ja dzisiaj robiłam w diagnostyce po 10h i o 16h juz miałam wyniki w internecie. I w ogole zrobili mi HCV za darmo, bo mieli jakaś akcje promocyjna
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Ja całą wyprawke mam, także tym sie nie muszę przejmować
Tylko wózek bliźniaczy dokupimy (tu będzie większy wydatek), a tak resztę mamy Kluska najważniejsze byc pod stałą opieką lekarza, a wszystko bedzie ok. Poza tym te usg to czasem oszukują, tak jak mówi Perfuzja, może byc 4cm, a może byc i 2cm. Także trzymam kciuki, żeby sie nie powiększał ![]() ![]() ![]() A ja sie własnie obkupiłam na all kupiłam sobie zegarek, kolczyki, zawieszke, łańcuszki. Jeszcze czaje na bransoletkę z zawieszkami typu charms ale to jutro, bo jestem padnieta
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się ja też mam mięśniaka podsurowicówkowego. Mam już go parę lat i odczepić się nie chce. Dziś na usg lekarz powiedział mi, że bardzo prawdopodobne, że podczas ciąży mięśniak urośnie- tak jest pewnie w Twoim przypadku. Oczywiście dla świętego spokoju zapytaj swojego gina co i jak
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja takze mam dzis wizyte,na 20.Alecos srednio sie czuje-boli mnie glowa i gardlo ![]() _Kluska_ trymam kciuki aby wszystko było w porzadku co do picia-pije dduuuużo ale herbaty z cytrynką Ja mialam tako jumper X-mega się go prowadzi, ale jedyna wada- duży nawet po złożeniu. Sam sie prawie prowadził,bardzo byłam zadowolona. Teraz chce mniejszy. masakra,zawsze mialam głęboki sen a teraz jak tż o 4,30wychodzi to mnie budzi |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Mnie też mąż obudził i spać już nie mogę, zresztą zawsze rano budzą mnie mdłości... U mnie całą noc padało, teraz zresztą też. Żal mi kwiatków balkonowych bo pewnie nic z nich nie zostało... Co do zakupów, na razie nie kupuję nic, mam ciążę zagrożoną i pewnie jak coś zakupy będą na ostatnią chwilę - teraz wszystko można dostać bez problemu więc nie widzę sensu wcześniejszego gromadzenia jak jeszcze tyle czasu....
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, ja też mam dzisiaj wizytę o 17
Cieszę się, że znów zobaczę co i jak. Zawsze mnie to uspokaja Będzie też nowe zdjęcie
|
|
|
|
#2599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marudo, jesteś dalej w domku? Lezysz cały czas czy wykonujesz jakieś lekkie czynności? |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wstałam,mam okropne skurcze jelit....to chyba po wczorajszej czekoladzie
![]() Ja też jeszcze nie kupuje wyprawki,zaczne dopiero jesienią ale wiem że wybór wózka nie jest taką prostą sprawą,jest bardzo dużo modeli na rynku i łatwo mozna wpaśc a potem biegać co miesiąc na reklamacje dlatego trzeba sie zastanowic wczesniej co sie chce i zorientować w temacie żeby dzidziusiowi było wygodnie a nie wejsc tak jak do nas czasami wchodzą i kupić "wózek bo wózek" ![]() Jutro zobacze nasze szczęscie....mam nadzieje że wszystko jest dobrze
|
#2601 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Znowu nie wyspana. Dobrze,ze jest kawa ![]() Kciuki za te ktore dzisiaj maja wizyty. Ja dzis mam duzo rzeczy do zrobienia. Mam nadzieje,ze wyrobie plan dnia. Malgos mialam pytac jak bylo na urlopie? Co ciekawego widzialas? Moze w klubie jakas fotka sie pojawi
|
#2602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupujemy dziś samochód - Opla Zafirę z myślą o swobodnej podróży z psem i dzieckiem i wózkiem - w naszym ledwo się mieścimy a jak brzuch mi urośnie to śmiejemy się że musiałabym na dachu jeździć. Dziś całą noc przepłakałam z powodu mojej matki, która nie jest dla mnie żadnym wsparciem a raczej lubi mnie cały czas pouczać i mam plan na najbliższe kilka miesięcy złapać ogromny dystans do jej wizji idealnej mnie. |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz moze link do tego porównywania??Poczytalaby m sobie
|
|
#2604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę ![]() |
|
|
|
|
#2605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się odezwę dopiero wieczorem po wizycie ok 20-21 miłego dnia!
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka.
Sunshine daj znać za jakis czas,jak auto,bo my musimy zmienic na większe i wlasnie myślimy o zafirze albo touranie.w naszym obecnym aucie nie ma mowy o postawieniu na tylna kanapę 3 foteli,bądź dwóch plus jedna osoba,a niby kombi.... Chuste mam zamiar kupic.doradze sie dziewczyn z mojego wątku 2011,bo duzo miało takie cudo. Wózków jest w tej chwili chyba milion na rynku....ciezko sie zdecydować.my mamy teutonie i ogolnie jest ok,ale przy składaniu rama ląduje na podłodze i sie strasznie rysuje.trzeba uważać.material sliski,dla siedzącego dziecka potrzeba taka dodatkowa wklade,bo inaczej sie zsuwa i siedzi bardzo brzydko. Za wyprawke zabiore sie jakos grudzień/styczeń,wczesniej nie ma sensu. |
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u mnie rozpierdziel w domu i w pracy, ogarnąć się nie mogę- jakaś inna ja we mnie wstąpiła 3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! Miłego dnia! |
|
|
|
|
#2608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chyba tak w 6-7 miesiącu zacznę kompletować wyprawkę, wózek, chustę itp. i myślę, że tu na wątku a część to chyba setna będzie hahaha będziemy o tym pisać. Właśnie zdanie mamuś które już mają dzieci przyda się tymczasem lecę umyć okna
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałas użyć tego okropnego słowa "okna" ??moje proszą sie o umycie nie wiem,jak długo juz .ale ma po południu padać,wiec mam dzisiaj wymowke ![]() Edit: czytanie ze zrozumieniem .o ta ostatnia kanapę Ci chodzi,doczytalam
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-06-12 o 10:12 |
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jestem w domu. Wizytę u gin mam w ten czwartek o 20:30. Na początku więcej leżałam bo przez tydz. miałam plamienia - lekkie krwawienia. Jak leżałam było ok, jak wstałam i trochę pochodziłam od razu zaczynałam plamić Teraz -od tygodnia już jest ok. Więc chodzę, gotuję obiady, ale czasem jeszcze na chwilę się położę jak mnie coś mocniej brzuch zaboli. Najbardziej przeszkadzają mi mdłości i codzienny ból głowy, często też robi mi się słabo - mam z natury niskie ciśnienie a leki też obniżają więc pewnie dlatego.. U mnie za oknem, szaro i deszczowo, nie pamiętam kiedy było słońce... Okien nie myje, mamy takie stare drewniane, przymierzamy się właśnie do wymiany na nowe więc nie ma sensu...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-12 o 10:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

Juz tęskniłam bo ja to lubie czasami czekolade

doktor w gabinecie ma takie raczej 'robocze' usg, na konkretne badania z opisem trzeba się umawiać docelowo na badanie. jednak po badaniu ginekologicznym sprawdził też przez usg i powiedział, że jest duży mięśniak, z tego co widzi ok 4 cm
a ten dr powiedział, że nie zagraża, jeśli nie rośnie. zatem wróciłam do domu, sprawdziłam - w listopadzie miał 21x18mm. czyli urósł dwukrotnie