|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Ja od pewnego czasu chodzę i szukam sobie torebki takiej dla siebie i na nic się nie mogę zdecydować. Nie ukrywam doprowadza mnie to do szału!
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
a ja pospałam 2 godzinki, jednak pobudka o 4 rano była dla mnie przedwczesna.
brawa za nowe tygodnie, czy tylko mi się zdaje, czy one tak syzbko Wam lecą?? a moje tygodnie się ciąną?:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
witam brzuchatki
![]() dzieuje za kciuki, ale niestety dziadek Tżta zmarł wczoraj późnym wieczorem ![]() W tym tygodniu będzie pogrzeb i teraz mam dylemat czy isć. Znałam dziadka Tżta super facet ale w piatek ma być straszny upał , ja ostatnio nie moge nawet na mszy wytrzymać stad nie wiem czy dam rade, chociaż w takiej chwili chciałabym byc razem z Tztem ![]() gratuluje kolejnych tygodni i cynamonkowa daj znać co u Ciebie! En-normalnie w końcu sie wybierzemy do tego Twojego Tżta! Powiedz mu ze jak sie nie uspokoi to nie zna dnia ani godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny facet! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dodarły do mnie prześcieradła, podkłady na nasze i Fi łóżka i rożek
![]() Jakość ok, cena ok, więc polecam http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4298156 ![]() Jeżeli chodzi o ochraniacze, to są frotte z taką gumowaną powierzchnią od spodu.... mi się to kojarzy z takim materiałem... jak materiał do przekładania talerzy - taki biały piankowo-styropianowy? Tylko to jest jeszcze cieńsze ![]() Ale materiały przyjemne, prześcieradła nie prześwitują, więc na taką cenę super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ale u mnie dzis cieplo. Urodziła moja kuzynka, miala podobny termin do mojego. ok 11 odeszly jej wody, o 17 juz miala malego przy sobie ![]() ja juz chce urodzic, boje sie ze za kilka tygodni bedzie mial przeszlo 4 i nie dam rady ;( schizuje nieziemsko, albo ze mi zrobia cesarke a tak sie nastawilam na sn |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Oliath, Sammi, dzieki za instrukcje, sie do nich dostosuję
![]() En, Ty dziecka nie skrzywdzisz, przestan tak pisac. Na butelce tyle dzieci wypasionych, zdrowych jest. MM co to trucizna??? Ja tez sie zastanawiam jak mi pojdzie KP. Tz o tym wie, nastawiam sie ze tak, a jak wyjdzie w praktyce zobaczymy. Jesli uznam, ze jest mi z tym zle to na sile nic robic nie bede. |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41278841]Hej. Więc zacznę od tego, że czytam Was na bieżąco, ale mega kiepsko mi sie tu pisze i mało sie odzywam, ale jakby sie coś działo, dam znać. [/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
iwona: oooooo nie! czekam aż któraś z was czerwcówek urodzi
![]() ![]() Perse: super, że Arturek aktywny ale i charakterny ![]() ![]() Mela: moim zdaniem kompletnie nie masz czym się przejmować jeśli chodzi o Twoje wypowiedzi dotyczące She (Shestiger jesteś na pasku więc czytasz nas). Byłaś szczera, bezpośrednia, a Twoje uwagi nie wynikały z tego, że źle jej życzysz, a raczej jak starsza siostra próbujesz uchronić przed pewnymi decyzjami, błędami. Tym bardziej, ze z opisów bardzo często wyglądało, że problemy są ale często na własne życzenie. Ja wypowiedziałam sie może ze dwa razy, ale odpuściłam, bo Ty Oliath, Czarownica i dziewczyny które mają dzieciaczki czy przechodziły różnego rodzaju sytuacje w niektórych momentach podobne miałyście dużo więcej wartościowych rzeczy do przekazania, z którymi się całkowicie zgadzałam. Poza tym mogę dodać, że moje najlepsze koleżanki, o których właśnie mogę powiedzieć, że są najbliższe, to właśnie te, które nigdy nie bały się powiedzieć mi, że robię coś nie tak, że popełniam błąd, potrafiły mi prosto w oczy wygarnąć że jestem głupia w jakiejś kwestii lub nie chce czegoś zauważyć i nieważne, że wcale mi się to nie podobało w tamtej chwili. Z czasem (dłuższym lub krótszym...) okazywało się, że faktycznie byłam ślepa, coś sobie wmawiałam lub udawałam, ze jest super i coś mi w ogóle nie przeszkadza. Często ich słowa bolały jak cholera, ale zawsze gdzieś tam kołatały w mózgu, co w rezultacie doprowadzało, że zaczynałam bardziej analizować, nawet jeśli wyniki tego nie były dla mnie przyjemne.. Tacy znajomi sa moim zdaniem cenniejsi niż Ci którzy za każdym razem głaszczą po główce, zamiast motywować do własnego rozwoju, myślenia, rozwiązywania problemów i po prostu działania... magdalenne, dzoan: no spokojnie, bo czop może odchodzić nawet miesiąc przed (może i nawet więcej), więc nie jest to jednoznaczny objaw, że już jutro będę rodzić. A naprawdę jest obrzydliwym glutem ciągnącym się... fuuj:P Dzoan kochana to może być czop, ale nie ma co panikować ![]() Oliath: no to poważny tydzień, czas rodzić! ![]()
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrzebu jesli będziesz czuc sie dobrze to idz, jesli nie to nie zamartwiaj sie, bo możesz zemdleć i narobić sobie i komus problemu. Mysle, ze inni to zrozumieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane - noc minela mi na kibelku bo znow dopadla mnie biegunka:-( ale mysle ze to na tle stresowym i jeszcze sie wstrzymuje z wizyta zwlaszcza ze czuje caly czas ruchy
ciekawa jestem jak tam cynamonowa - mam nadzieje ze wszysko dobrze ja z kolei dzis mam znow wycieczke do socjala i mam nadzieje ze do pracy bo potrzebuje od nich jeszcze jedno zaswiadczenie ech ciezko troche psychicznie ale co mam zrobic - wiecej nie potrafie zawalczyc
#4303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
czarownica: bo boska jesteś, nie mnie oceniać czym zasłużyłaś na tę boskość
![]() Anulka: myślę że już chce abys rodziła, ale chciałby w tym momencie nie siedzieć w pracy tylko przy Tobie, dlatego masz odpoczywać ![]() A dziewczyny dlaczego mam się stresować? owszem niepokoje się lekko, bo nie wiem do konca co mnie czeka, ale wyjścia nie mam, nie ucieknę przed porodem.. i tyle. ![]()
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś jak nasza rozmowa ostatnio: TŻ: Chciałbym już wyjść na spacer z wózkiem. Ja: No, ale tak głupio trochę z pustym chodzić. TŻ: No, trochę głupio. Wychodź już. Cytat:
![]() A z pogrzebem nie wiem co ci doradzić. Może poczekaj i zobaczysz jaka będzie pogoda. I jak się będziesz czuła.
![]() |
#4308 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41278841]Hej. Więc zacznę od tego, że czytam Was na bieżąco, ale mega kiepsko mi sie tu pisze i mało sie odzywam, ale jakby sie coś działo, dam znać. Cynamonku z przerażeniem wczoraj czytałam Twoje posty, niech nasze A jeszcze trochę poczekają! En dla mnie zachowanie Twojego TZa jest niedopuszczalne, wg mnie para może o tym rozmawiać, ale tylko między sobą i na pewno nie z kimś obcym, a i tak decyzja należy do kobiety. U nas ok, ktg wyszło ładnie plus ponad 30 ruchów. Czekam na wizytę. Trzęsie mnie po tym głupim fenoterolu.. ale brzuch mam mieciutki i lepiej czuje ruchy. U nas każą liczyć ruchy 5 razy dziennie, po godzinie, jak jest ponad 10 to tylko mówimy że 10+ i już. Ale nie zawsze tyle jest, poza tym moje przekornie dziecko zwykle rusza sie poza tymi godzinami więcej ![]() Oli cieszę sie, że u Ciebie ciut lepiej. Gdybyście widziały, jak one tu wbijaja te igły... Prosto w dziecko:P Jakby po wizycie sie coś zmieniło, to Wam napisze. Ciężkie jest życie kobiety z długimi włosami w szpitalu:P ale czego sie nie robi dla dziecka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Bardzo się cieszę, że u Was wszytsko OK ![]() Cytat:
![]() Lecę poszukać i doczytać co tam napisałaś ![]() Roxi- myślę że lepiej byłoby gdyby zobaczył Cię lekarz ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Moj Syn gra chyba w pingponga z jakims szybkim, skocznym chinczykiem... smieszne takie kopniaczki mam az mi się brzuch trzęsie... no ale i podbrzusze okresowo pobolewa i ciągnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój jak przyjechał kurier to niemal wyrwał mi paczkę z rąk, bo był taki ciekawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Elaine, to ja idę poszukać mojej aureolki... kabla jeszcze nie znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Hej brzucholki
![]() Wpadłam tylko się przywitać, bo pospałam dłużej i teraz szybko szykuję się na jazdę. Później ponadrabiam. No i jak tam, mamy już na wątku jakiegoś bobaska? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Jak na prześcieradła to tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
kiss- bardzo mi przykro z powodu Dziadka Tżta
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Wtajemniczenie
|
madi kochana Ty masz mieć dzisiaj zakładany ten pessar no nie???? więc trzymam kciuki i pamiętaj nie martw się bo to nic nie boli
![]() Cytat:
![]() Pogadaj z Tż odnośnie pogrzebu, mysle, że rodzina powinna zrozumieć, że może Ci być cięzko i przez pogode i samo wydarzenie ![]() En to ja jeszcze coś Ci napiszę. Mam bliską koleżankę, która od razu założyła, że nie będzie karmić piersią bo sama myśl o tym doprowadzała ją do paniki - blokada i tyle. Obydwóch synkow wykarmiła butelką z mm, są zdrowi a ona zadowolona bo nie musiala się do niczego zmuszać. Przeszła swoje, bo oczywiście ciocie, babcie patrzyły na nią krzywo i komentowały, że jest jakąś wyrodną matką. Ale ona to olała i na dobre wyszło to i jej i synkom. Głowa do góry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Czarownica: szukaj szukaj...
![]() Ona: hahahaha ![]() Kejt: kiedy wracacie do siebie? kalisto: przyjemnej jazdy! ![]() Coś się chciałam zapytać - aaa wrzuciłam laktator i butelkę do zmywarki - to chyba wystarczy co? temperatura też wysoka przy "praniu" i "suszeniu". No i muszę przychodnie dzisiaj załatwić... fryzjera chyba sobie jednak odpuszczę... ciężko mi wysiedzieć w jednym miejscu... lepiej jak ubranka poprasuje.. hm.. w tv ciągle puszczają ostatnio reklamy Stena Line... eh ale bym sobie pojechała.. KArlskrona strasznie nam się podobałą... aż się chce więcej Szwecji zobaczyć..
#4318 |
Zadomowienie
|
ja mam pytanie co kupowałyscie dziecku do kąpieli mydło bambino i oliwkę cy oliatum?
i jeszcze 1 prosze o link do jakiegoś sprawdzonego dostawcy od którego zamawiałyście rzeczy np podkłady, majtki obcinaczki dla dziecka itp
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
kupiłam 2 prześcieradełka jersey - z 1 aukcji jest super milutkie, takie grubsze, a z drugiej już inne, inne w dotyku, cieńsze. A niby tez 100% bawełna. Teraz chciałabym kupić nam i właśnie moze ten ochraniacz. Musze przemyśleć sprawę.
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
- Babydream żel |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Zabieram się za pranie. Uzbierało się tego.
![]() ![]() Do później kochane mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.