|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 4
Kupiłam kiedyś taki sos waniliowy w Ikea , jadłam go z sernikiem , z szarlotką i z lodami . Musze przetestować ten z Lidla
|
|
|
|
#2852 |
|
maskott
|
przemysł spożywczy mnie przeraża. żeby już nawet na skład piwa pod kątem s g-f patrzeć a dziś pobiłam rekord zakupów w lidlu: 4 wody mineralne. rożki lodowe cytrynowe (chyba ) widziałam i zignorowałam czekam na tydzień włosy, fajne makarony będą ![]()
|
|
|
|
#2853 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ostatnio szukałam soku. Wszystkie (dosłownie WSZYSTKIE) miały syrop, w końcu się wkurzyłam i wzięłam wodę gazowaną
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda dosładzany cukrem ale tak poza tym niczego beznadziejnego się nie doszukałam. Mówię o soku przecierowym Dizzy w szklanej butelce litrowej za ok 2,30, jest kilka wersji smakowych.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-06-11 o 01:27 |
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie w Lidlu wczoraj książkę "Dochodzenie", 800 stron tylko dla mnie <3
I jestem szczęśliwa, bo Lidl wprowadził nowe płatki owsiane Wcześniej były tylko w niebieskim opakowaniu 500g, ale to nie były dobre płatki, bo takie drobno zmielone. A teraz są też w żółtym opakowaniu, są duże, niezmielone, nawet jakościowo lepsze niż Kupiec. Cena śmieszna, bo 2.25/500g. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Ja piłam i pisałam, że smakuje jak Shandy, a mi Shandy wyjątkowo nie smakuje, więc ja nie polecam. Jak dla mnie Shandy to straszna lura, normalnie siki takie. O wiele bardziej wolę Warkę Radler albo Okocimia Radler. Nie patrzę czy to słodzone, czy nie, bo znowuż nie pijam piwa codziennie
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
kasztanka sok pomaranczowy dizzy nie ma substancji slodzacych
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie również ostatnio kupowana była wyłącznie woda cała zgrzewka Cytat:
, ale co poradzić skoro producenci pakują do żywności byle co ... Nie lubię kupować "kota w worku" i sprawdzam co kupuję. Ja już od dawna nie kupuję gotowych soków wolę przygotować samodzielnie pyszny sok ![]() Ogólnie jak widzę, te wszystkie nowinki i przetworzoną żywność ... to odechciewa mi się jeść
|
||
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tych trzech tez akurat shandy najmniej lubię; zreszta i tak ten tydzien zawalony - nie mam kiedy do lidla skoczyć po chinszczyzne
|
|
#2860 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Dziękuję za info, jutro sobie pobiegnę po soczek
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Okocim radler obrzydliwy + ten wstrętny syrop g-f. Ale z tego co oglądałam warkę radlera (uwielbiam!) to nie ma takiego syfu
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Z tygodnia azjatyckiego nabylam mleczko kokosowe i trzwe cytrynowa. Jeszcze jej nie mialam, dzis dodam do curry. Rodzince zawiozlam chipsy krewetkowe, bo kochaja.
Po raz pierwszy kupilam bulki gospodarza, ale z moimi ulubionymi fitness sie nie rownaja. W czwartek biegne po szorty dla synka. Dziewczyny (i chlopaki ) jedliscie moze ten gotowy mrozony makaron ze szpinakiem i gorgonzola? Bo ja strasznie lubie, a niekiedy ne chce mi sie robic takich cudow tylko dla siebie. A msz ani szpinaku ani sera nie lubi...Kasztanko!!! Jako wielbicielka serow to jakie pisalas, ze takie dobre? Chyba gorgonzola wlasnie, ale cos tam jeszcze bylo Prosze o podpowiedz
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
klara gorgonzola w duzych ilosciach mnie obrzydza. wywalilam do kosza sos po wsadzeniu do niego calej gorgonzoli
a kasztance to chyba i ricotte chodzilo
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kochane
|
|
|
|
#2866 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Najbardziej gorgonzolę, ale też ricottę, grana padano, mozzarellę, mascarpone. I takie smakowe pleśniowe kiedyś jadłam, nie wiem czy one jeszcze są, były w paru smakach do wyboru, ja kupowałam z czosnkiem niedźwiedzim. Na pewno nie były to sery z tygodnia Deluxe. A co do tygodnia Deluxe, to nadziewane sery brie były obłędne! Piłam dzisiaj Argusa lemonade. Nie ma syropu w składzie Dziewczyny, jaki jest teraz tydzień w Lidlu? Bo widziałam dziś rzeczy z włoskiego, azjatyckiego, amerykańskiego i brytyjskiego i się pogubiłam
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
one akurat są b.podobne w smaku ;p
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Właśnie wcinam te prostokątne chipsy Strips z tygodnia azjatyckiego, mam wersję Yellow curry i ledwo daję radę je jeść, za pikantne dla mnie
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po te chipsy pewnie wpadne, bo tż uwielbia wszystko co "wypala gębe" ![]() i jeszcze pytanko, czy bedzie w lidlu moze sos rybny bo zachciało mi sie zupy krewetkowej i pomyslalam ze mozee w tyg azjatyckim
|
|
#2872 |
|
maskott
|
jejku pożarłam paczkę czipsów z solą i pieprzem z brytyjskiego
one są takie pyszne, na śniadanie, obiad i kolację mogłabym wcinać ![]() z ciekawości wzięłam też te cięte pędy bambusowe (cena zachęciła), zaraz będę szukać z czym się najlepiej komponują oby były smaczne (rozważałam też kiełki fasoli, ale to za dużo nowości byłoby na raz )no i woda kolejne 4 butle przytargane
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Musztarda z brytyjskiego jest straszliwie ostra, uważajcie co wrażliwsze na nią
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
hej! czy w Lidlu lub może Biedronce dostanę ser pleśniowy? Chciałabym dodać do pizzy.
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
roxi w obu sklepach jest gorgonzola
|
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
ja jutro ide po bielizne dla córki
A zbaczając z tematu przezylismy grad kurzych jaj ;/ sasiedzi bez dachow my czesciwo dachowki do wymiany + auto stluczona szyba i przednia maska auta, ze o rynnach nie wspomne wszystkie do wymiany, na odszkodowanie przyjdzie nam poczekac bo multum ludzi teraz o odszkodowanie dzwoni , dobrze ze okna dachowe mamy cale. To był koszmar to co sie działo. |
|
|
|
#2878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękne wykończenie włoskich dań ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że byliście ubezpieczeni. |
||
|
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapomniałam dodac ze z jednej strony cała elewacja w dziurach Pamiętam taki grad 10 lat temu ale wtedy mieszkalismy w bloku obyło sie u nas bez strat , sasiadom wspólczuje cały dach do wymiany ;/ |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

Desperados ponoć też.
) widziałam i zignorowałam 

, ale co poradzić skoro producenci pakują do żywności byle co ... Nie lubię kupować "kota w worku" i sprawdzam co kupuję.

oby były smaczne (rozważałam też kiełki fasoli, ale to za dużo nowości byłoby na raz