|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Nie ogarniam tej mody na chudość. Wszyscy muszą być szczupli albo być w trakcie odchudzania. Co reklama, to chudnij z tym z tamtym, jak ktoś tam
![]() ![]() A tak przy okazji, to czasem smuci mnie moja mama, która się pyta "i jak tam twoje rozstępy na brzuchu? dalej są takie straszne? ja nie mam a ty taka bidulka ojojojoj" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
OGOLNIE przedszkolak powinien sam ogarniac temat.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Naczelny Hipster
|
No właśnie to miałam na myśli pisząc, ze inaczej stosowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Konto usunięte
|
Ogólnie trzylatek jest przedszkolakiem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że rodzice zrzucają na przedszkole i panie nauczycielki naukę korzystania z toalety. Nie wyobrażam sobie posłać dziecka do przedszkola bez umiejętności higienicznych.
#4120 | |
Konto usunięte
|
Szczególik ale bardzo istotny. Nie czepiam się tylko wyrażam swoje zdanie. Jak ci to nie pasuje to nie musisz czytać. Mnie dziwi pogląd, że trzylatek sam ogarnie "dwójeczkę" a że nie napisałaś, że masz na myśli np. sześciolatka to już nie mój problem.
---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
![]() Hitem dla mnie jest dziecko znajomej, które ma cztery lata i poza domem nosi pieluchę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4122 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja sobie nie wyobrazam, ze moje trzyletnie dziecko mialoby chodzic brudne, bo Pani Wychowawczyni W Przedszkolu nie pomoze mu sie podetrzec. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Konto usunięte
|
Co do odchudzania w gimnazjum to pamiętam, że jedna dziewczyna stosowała dietę słoiczkową, znaczy jadła te papki dla bobasów.Efektów nie było widać a ona szybko zrezygnowała z tego sposobu utraty wagi. I tak się dziwię, że tyle wytrzymała, dla mnie te papki są mdłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ba sa też dzieciaki z butelkami(!) i smoczkami (!). W tym przedszkolu są co prawda dzieci od 2 roku życia no ale sorrry smoczki powinny juz dawno zostać pożegnane. [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41278133]Co do odchudzania w gimnazjum to pamiętam, że jedna dziewczyna stosowała dietę słoiczkową, znaczy jadła te papki dla bobasów.Efektów nie było widać a ona szybko zrezygnowała z tego sposobu utraty wagi. I tak się dziwię, że tyle wytrzymała, dla mnie te papki są mdłe.[/QUOTE] Słoiczki maja swoje kalorie, i jest to bezsmakowy przemielony glut w dodatku większość ma zapach makreli w pomidorach. Co innego słoiczki z owocami, te są smaczne zwłaszcza morelowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ze słoiczków to jadłam tylko budyń czekoladowo-bananowy, był całkiem całkiem tylko, że mdły. Do dań obiadowych raczej mnie nie ciągnie, dla mnie wyglądają obrzydliwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41267100]To ja jestem chyba jakaś inna bo jak widzę, że jakiś chłopak się na mnie gapi to myślę coś w stylu "coś mi na twarzy wyskoczyło?" lub "czego się lampisz palancie", zależy w jakim jestem nastroju
![]() Mam to samo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41279103]Mi się wydaje, że im starsze dziecko tym trudniej odzwyczaić je od smoczka, mój brat i bratowa dość szybko zaczęli odzwyczajać dziewczynki od smoczków
![]() A ze słoiczków to jadłam tylko budyń czekoladowo-bananowy, był całkiem całkiem tylko, że mdły. Do dań obiadowych raczej mnie nie ciągnie, dla mnie wyglądają obrzydliwie ![]() Bo są obrzydliwe. Budyniu nie jadłam, deserków też nie ale owoce są naprawdę ok. A ze smoczkiem to jest tak jak mówisz, im później tym trudniej. A zamiast odzywczajac lepiej jest nie przyzwyczajać za bardzo, czyli dawać smoczek jak dziecko zasypia lub bardzo marudzi a nie na stałe. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Mi nie wierzyli że dwu i pół letnie dziecko kładę spać bez pieluchy i rano specjalnie wstaję o wczesnej godzinie żeby zdążyć wysadzić na nocnik. Bo po co się tak męczyć lub prać pościel w razie wpadki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41279103]Mi się wydaje, że im starsze dziecko tym trudniej odzwyczaić je od smoczka, mój brat i bratowa dość szybko zaczęli odzwyczajać dziewczynki od smoczków
![]() A ze słoiczków to jadłam tylko budyń czekoladowo-bananowy, był całkiem całkiem tylko, że mdły. Do dań obiadowych raczej mnie nie ciągnie, dla mnie wyglądają obrzydliwie ![]() Zajmowalam sie trojka niemowlat, tylko jedno z nich mialo smoczek. Ze sloiczkow obiadowych to fajny jest makaron z klopsikami i jakies danie z sosem pomidorowym i spora iloscia papryki. Ciutek soli i pieprzu i moglabym stawiac na stol. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Oj, takie teksty ze strony mamy są wyjątkowo dołujące. Moja też tak ma. To brzmi jakby... chciała z Tobą rywalizować czy coś.
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo, a ten lek to nie jest też niby wspomagaczem w nauce? Pamiętam, że koledzy w akademiku mnie częstowali syropkiem. Jezuuu, miałam pół dnia takie "niespokojne nogi" i gorączkę. No suuuuuper się mogłam uczyć dzięki temu, naprawdę przecudownie ![]()
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
właśnie zagłębiłam się w temat i jest dużo komentarzy, że działa jak amfetamina. to już wolę kawę...
#4136 |
Zakorzenienie
|
Czyli te moje objawy to też były jak po amfie? O, to dziękuję bardzo, bleh, jeszcze w ciul płacić za to....
#4137 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Przedszkolaki nawet te najbardziej sprawne mają czasami problem w toalecie. W UK dzieci idą do szkoły po ukończeniu 4 roku zycia. Przed rzyjęciem do szkoły rodzice są proszeni, by dziecko było odpieluchowane (co sugeruje, ze zdarzają się maluchy w pieluszce) Cytat:
![]() W przedszkolu mojego dziecka była mała aferka, bo jak tylko dzieci przechodziły do starszej grupy panie nie pomagały maluchom w toalecie. Kończyło się to często odparzeniami i problemami skórnymi.
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2013-06-12 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
No mi czasem walnie tekstem w stylu, że ona po dwóch ciążach nic a ja po jednej wyglądam tak, że ojej
![]() ![]() U mnie są zazwyczaj punkty żłobkowo-przedszkolne, więc są i takie 3 miesięczne maluszki i 3 latki. Są podzielone na 3 grupy względem stopnia rozwoju dziecka i jego umiejętności adaptacji do wymogów danego przedziału. Z tego, co pamiętam są to przedziały 0-1 czy 1,5 roku, potem do 2 lat a potem ukończenia 4 roku życia. Od 4 roku życia dziecko idzie do szkoły. W takim systemie, nie dziwię się, że zapewne sporo rodziców pozostawia sprawy odpieluchowania paniom przedszkolankom, chociaż na ich miejscu, bym starała się, żeby tą kwestię rozpoczęli rodzice. Mi niektóre pielęgniarki radziły w ogóle nie stosować smoczka...po tym, jak widziałam 10 latki ssące kciuk, wolałam małej dać smoka, żeby okres kiedy ta potrzeba jest jedną z dominujących, przeszła w spokoju. Teraz i tak bierze go, jak idzie spać albo ją dziąsła swędzą. W nocy wypluwa, więc pewnie z czasem, sama się go pozbędzie. Jak nie, to się o to postaram. |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Konto usunięte
|
A mnie dziwią te wątki "bolą mnie okolice intymne/ nie mam okresu/ swędzi mnie srom NIE BYŁAM U GINEKOLOGA I NIE CHCĘ IŚĆ" no borze zielony ;/ Jak dostaje odpowiedzi "idź do ginekologa, bo to może być coś poważnego", to "nie, nie pójdę, bo będę musiała się rozebrać" - najczęściej seksu się nie wstydzą uprawiać, ale do ginekologa nie pójdzie, bo się wstydzi ;/ Tak mówiła moja mama, i od kilku miesięcy nie ma okresu (podejrzewam, że to menopauza), ale nie, ona do ginekologa nie pójdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Ale wiem, że niektóre trzylatki są mniej sprawne czy rozwinięte od innych dzieci, przynajmniej w tej kwestii, czy może koordynacji ruchowej i nie wynika to z lenistwa czy zaniedbania rodziców. Za rok te trzylatki świetnie same podcierają sobie pupę, pamiętają o umyciu rączek itd. A z trzeciej strony wesele to trochę co innego. Obce miejsce, dużo ludzi, często też obcych (dla dziecka, bo widziało je ostatnio jak miało rok - albo wcale), wysokie toalety bez nakładki "dzieciowej", może kolejka albo kilka kabin, w których trzeba się zamknąć... Trochę stresująca sytuacja. Większość 3 i 4 latków jakie znam w takich sytuacjach nie radzi sobie samo tylko jest "Mamo... siku...". Oczywiście są rezolutne, zaradne, przebojowe życie, które biorą sytuację za rogi i dla nich to nic wielkiego. Zdarzają się. Ale wśród znanych mi dzieci było takich tylko dwoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.