Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 22:06   #4111
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
teraz usłyszałam od młodszych kuzynek, że w liceum modne jest wymiotowanie
Była wspólna fajka, to teraz wspólne rzyganko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:12   #4112
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Nie ogarniam tej mody na chudość. Wszyscy muszą być szczupli albo być w trakcie odchudzania. Co reklama, to chudnij z tym z tamtym, jak ktoś tam . Zamiast robić sobie krzywdę, należy się zastanowić nad tym, co się je i w jakich ilościach i ile ma się ruchu w ciągu dnia. Poza tym, uważam, że lepiej mieścić się w normie, niż poza nią. No i najważniejsze...umieć zaakceptować siebie. To jest najtrudniejsze, szczególnie, jeśli np. jest się po porodzie i ciało się zmieniło. Czasem waga może i jest ta sama czy podobna, jak przed dzieckiem a ciało...no cóż, takie ładne nie jest. Staram się nie przejmować tym aż tak bardzo, ale codziennie reklamy mi krzyczą, że mam być jędrna och ach ech i żreć jakieś świństwa .
A tak przy okazji, to czasem smuci mnie moja mama, która się pyta "i jak tam twoje rozstępy na brzuchu? dalej są takie straszne? ja nie mam a ty taka bidulka ojojojoj" .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:23   #4113
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ostatnio byliśmy na weselu i mimo, że dziecko ma rok, nie braliśmy jej. W ogóle, uczestniczenie dziecka w weselu ma sens, kiedy nie potrzebuje rodzica ani do pomocy w jedzeniu czy w pójściu do toalety i potrafi samo się sobą zająć. Nie mówię o totalnym olaniu dziecka, tylko o tym, że nie wymaga ono od pewnego wieku ciągłej uwagi, nawiązuje relacje z innymi dziećmi na imprezie itd. Stawiam, że spokojnie przedszkolaka można zabrać. Na imprezie była dziewczyna z kilkumiesięczniakiem i maluszek bardzo źle znosił taką ilość ludzi i głośną muzykę. Ciągle któreś z rodziców wychodziło, żeby go uspokajać a potem na zmiany pilnowali go w pokoju hotelowym.
Przedszkolak niepotrzebujący pomocy w toalecie, szczególnie w obcym miejscu? Ehem
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:25   #4114
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

OGOLNIE przedszkolak powinien sam ogarniac temat.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:31   #4115
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
OGOLNIE przedszkolak powinien sam ogarniac temat.

Myślałam, że mój przekaz był jasny... no cóż. Użyłam mocnego uogólnienia, więc nie widzę powodu do "ehemowania".
Stary 2013-06-11, 22:39   #4116
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Ale jabłkowy rozcieńczony. A nie czysty 10 %, czy nawet 6 %.
No właśnie to miałam na myśli pisząc, ze inaczej stosowany

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 22:40   #4117
201604191001
Konto usunięte

Ogólnie trzylatek jest przedszkolakiem.
Stary 2013-06-11, 22:51   #4118
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ogólnie trzylatek jest przedszkolakiem.
6 latek póki co też. Uwielbiam, jak ktoś wpada i robi zamieszanie o szczególiki. Chyba wiadomo, że 3 latek nie ogarnie za bardzo siebie a 6 latek raczej tak . Nie masz co robić, to czepiaj się szczegółów na innych wątkach.
Stary 2013-06-11, 23:27   #4119
monicar
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że rodzice zrzucają na przedszkole i panie nauczycielki naukę korzystania z toalety. Nie wyobrażam sobie posłać dziecka do przedszkola bez umiejętności higienicznych.
Stary 2013-06-11, 23:30   #4120
201604191001
Konto usunięte

Szczególik ale bardzo istotny. Nie czepiam się tylko wyrażam swoje zdanie. Jak ci to nie pasuje to nie musisz czytać. Mnie dziwi pogląd, że trzylatek sam ogarnie "dwójeczkę" a że nie napisałaś, że masz na myśli np. sześciolatka to już nie mój problem.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Dziwi mnie, że rodzice zrzucają na przedszkole i panie nauczycielki naukę korzystania z toalety. Nie wyobrażam sobie posłać dziecka do przedszkola bez umiejętności higienicznych.
Ja też sobie tego nie wyobrażam a niestety jest cała masa dzieci, które nie potrafią same o siebie zadbać w tej kwestii. Ba, ja sama byłam pod tym względem upośledzona do czwartego roku życia bo mama wolała mnie obsłużyć niż kilka razy zaliczyć "kreskę na plecach"
Hitem dla mnie jest dziecko znajomej, które ma cztery lata i poza domem nosi pieluchę .
Stary 2013-06-11, 23:38   #4121
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sobie tego nie wyobrażam a niestety jest cała masa dzieci, które nie potrafią same o siebie zadbać w tej kwestii. Ba, ja sama byłam pod tym względem upośledzona do czwartego roku życia bo mama wolała mnie obsłużyć niż kilka razy zaliczyć "kreskę na plecach"
Hitem dla mnie jest dziecko znajomej, które ma cztery lata i poza domem nosi pieluchę .
Dzisiaj słyszałam jak mamy wieszały psy na pani nauczycielce, bo ich niunie mają brudną bieliznę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 06:47   #4122
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Przedszkolak niepotrzebujący pomocy w toalecie, szczególnie w obcym miejscu? Ehem

Cytat:
Ja też sobie tego nie wyobrażam a niestety jest cała masa dzieci, które nie potrafią same o siebie zadbać w tej kwestii.
Nie rozumiem. Z jednej strony piszesz, ze przedszkolak powinien umiec sie obsluzyc sam w toalecie, a z drugiej strony, ze przedszkolak nie potrzebujacy pomocy w toalecie to dziwne.

Ja sobie nie wyobrazam, ze moje trzyletnie dziecko mialoby chodzic brudne, bo Pani Wychowawczyni W Przedszkolu nie pomoze mu sie podetrzec.

Stary 2013-06-12, 07:07   #4123
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Co do odchudzania w gimnazjum to pamiętam, że jedna dziewczyna stosowała dietę słoiczkową, znaczy jadła te papki dla bobasów.Efektów nie było widać a ona szybko zrezygnowała z tego sposobu utraty wagi. I tak się dziwię, że tyle wytrzymała, dla mnie te papki są mdłe.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 07:55   #4124
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś było wymagane żeby dziecko samo umiało się najeść i wysikać, teraz pół przedszkola biega radośnie w pampersach
Ba sa też dzieciaki z butelkami(!) i smoczkami (!). W tym przedszkolu są co prawda dzieci od 2 roku życia no ale sorrry smoczki powinny juz dawno zostać pożegnane.

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41278133]Co do odchudzania w gimnazjum to pamiętam, że jedna dziewczyna stosowała dietę słoiczkową, znaczy jadła te papki dla bobasów.Efektów nie było widać a ona szybko zrezygnowała z tego sposobu utraty wagi. I tak się dziwię, że tyle wytrzymała, dla mnie te papki są mdłe.[/QUOTE]

Słoiczki maja swoje kalorie, i jest to bezsmakowy przemielony glut w dodatku większość ma zapach makreli w pomidorach.

Co innego słoiczki z owocami, te są smaczne zwłaszcza morelowe.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 08:03   #4125
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Kiedyś było wymagane żeby dziecko samo umiało się najeść i wysikać, teraz pół przedszkola biega radośnie w pampersach
Ba sa też dzieciaki z butelkami(!) i smoczkami (!). W tym przedszkolu są co prawda dzieci od 2 roku życia no ale sorrry smoczki powinny juz dawno zostać pożegnane.
Az trudno w to uwierzyc. Przedszkola, ktore znam (2) nie przyjmuja dzieci w pieluchach. Co do butelek to nie wiem. W ogole ludzie sa glupi. Kiedys na placu zabaw babka do mnie: o jak chlopczyk ladnie mowi, moj nie (dzieci w podobnym wieku). Nic dziwnego, gdyby wyjela biegajacemu dziecko smoczek z paszczy moze zaczeloby sie normalnie komunikowac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 08:12   #4126
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Az trudno w to uwierzyc. Przedszkola, ktore znam (2) nie przyjmuja dzieci w pieluchach. Co do butelek to nie wiem. W ogole ludzie sa glupi. Kiedys na placu zabaw babka do mnie: o jak chlopczyk ladnie mowi, moj nie (dzieci w podobnym wieku). Nic dziwnego, gdyby wyjela biegajacemu dziecko smoczek z paszczy moze zaczeloby sie normalnie komunikowac.

Prywatne przedszkole, ale w państwowych też już powoli przyjmują dzieci w pieluchach.
Stary 2013-06-12, 08:22   #4127
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Prywatne przedszkole, ale w państwowych też już powoli przyjmują dzieci w pieluchach.
Masakra. Przedszkola, o ktorych pisalam, to jedno publiczne, a drugie prywatne (to tez przyjmuje dzieci mlodsze niz trzyletnie). Mi sie pieluchy kojarza ze zlobkiem i wkurzylabym sie, gdybym jako wychowawczyni przedszkola miala zmieniac pieluchy

Stary 2013-06-12, 08:31   #4128
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:

Słoiczki maja swoje kalorie, i jest to bezsmakowy przemielony glut w dodatku większość ma zapach makreli w pomidorach.

Co innego słoiczki z owocami, te są smaczne zwłaszcza morelowe.
Mi się wydaje, że im starsze dziecko tym trudniej odzwyczaić je od smoczka, mój brat i bratowa dość szybko zaczęli odzwyczajać dziewczynki od smoczków. nie było zbyt wielkich awantur z tego co słyszałam.
A ze słoiczków to jadłam tylko budyń czekoladowo-bananowy, był całkiem całkiem tylko, że mdły. Do dań obiadowych raczej mnie nie ciągnie, dla mnie wyglądają obrzydliwie
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 08:37   #4129
bordowa
Wtajemniczenie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41267100]To ja jestem chyba jakaś inna bo jak widzę, że jakiś chłopak się na mnie gapi to myślę coś w stylu "coś mi na twarzy wyskoczyło?" lub "czego się lampisz palancie", zależy w jakim jestem nastroju[/QUOTE]

Mam to samo

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Dziwi mnie przychodzenie z kilkutygodniowym dzieckiem na głośny festyn. W dodatku stanie przy scenie, gdzie mnie samej odpadały uszy. Nie mam dziecka, ale wydaje mi się, że taki hałas może mu zaszkodzić
Ja mojej 3latki nie zabieram jeszcze a jak widzę dziecko w wózku to mam ochotę tej matce Widywałam już ludzi z noworodkami

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
To ja zaproszę koty.

Cytat:
Gorzej jest z dziećmi kilkuletnimi, dostają kręćka i są wkurzające dla rodziców, gości, obsługi i wszystkich innych łącznie z samym sobą.
Haha podoba mi się takie rozumowanie

Cytat:
A tak przy okazji, to czasem smuci mnie moja mama, która się pyta "i jak tam twoje rozstępy na brzuchu? dalej są takie straszne? ja nie mam a ty taka bidulka ojojojoj" .
Moja kierowniczka i kolezanka zarazem była modelką, figurę nadal ma taką jak wtedy. I pyta mnie ostatnio "a jak tam piersi po ciąży? obwisły co?" Zrobiła to zaraz po tym jak jej powiedziałam, że mam kompleks na punkcie piersi...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 08:41   #4130
dacn
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41279103]Mi się wydaje, że im starsze dziecko tym trudniej odzwyczaić je od smoczka, mój brat i bratowa dość szybko zaczęli odzwyczajać dziewczynki od smoczków. nie było zbyt wielkich awantur z tego co słyszałam.
A ze słoiczków to jadłam tylko budyń czekoladowo-bananowy, był całkiem całkiem tylko, że mdły. Do dań obiadowych raczej mnie nie ciągnie, dla mnie wyglądają obrzydliwie[/QUOTE]

Bo są obrzydliwe. Budyniu nie jadłam, deserków też nie ale owoce są naprawdę ok.

A ze smoczkiem to jest tak jak mówisz, im później tym trudniej. A zamiast odzywczajac lepiej jest nie przyzwyczajać za bardzo, czyli dawać smoczek jak dziecko zasypia lub bardzo marudzi a nie na stałe.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
A zdarza się, moi znajomi tak robią często bo po co wysilać jak można założyć pieluchę , w końcu sa do 36 kilo.

Mi nie wierzyli że dwu i pół letnie dziecko kładę spać bez pieluchy i rano specjalnie wstaję o wczesnej godzinie żeby zdążyć wysadzić na nocnik. Bo po co się tak męczyć lub prać pościel w razie wpadki.
Stary 2013-06-12, 08:42   #4131
201708160922
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41279103]Mi się wydaje, że im starsze dziecko tym trudniej odzwyczaić je od smoczka, mój brat i bratowa dość szybko zaczęli odzwyczajać dziewczynki od smoczków. nie było zbyt wielkich awantur z tego co słyszałam.
A ze słoiczków to jadłam tylko budyń czekoladowo-bananowy, był całkiem całkiem tylko, że mdły. Do dań obiadowych raczej mnie nie ciągnie, dla mnie wyglądają obrzydliwie[/QUOTE]

Zajmowalam sie trojka niemowlat, tylko jedno z nich mialo smoczek.

Ze sloiczkow obiadowych to fajny jest makaron z klopsikami i jakies danie z sosem pomidorowym i spora iloscia papryki. Ciutek soli i pieprzu i moglabym stawiac na stol.

Stary 2013-06-12, 09:44   #4132
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie ogarniam tej mody na chudość. Wszyscy muszą być szczupli albo być w trakcie odchudzania. Co reklama, to chudnij z tym z tamtym, jak ktoś tam . Zamiast robić sobie krzywdę, należy się zastanowić nad tym, co się je i w jakich ilościach i ile ma się ruchu w ciągu dnia. Poza tym, uważam, że lepiej mieścić się w normie, niż poza nią. No i najważniejsze...umieć zaakceptować siebie. To jest najtrudniejsze, szczególnie, jeśli np. jest się po porodzie i ciało się zmieniło. Czasem waga może i jest ta sama czy podobna, jak przed dzieckiem a ciało...no cóż, takie ładne nie jest. Staram się nie przejmować tym aż tak bardzo, ale codziennie reklamy mi krzyczą, że mam być jędrna och ach ech i żreć jakieś świństwa .
A moim zdaniem ciąża nie jest wymówką. Rozstępów nie zlikwidujesz, ale po ciąży można mieć lepsze ciało niż przed.
Cytat:
Oj, takie teksty ze strony mamy są wyjątkowo dołujące. Moja też tak ma. To brzmi jakby... chciała z Tobą rywalizować czy coś.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:45   #4133
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Ale akurat ocet wspomaga odchudzanie, tylko inaczej stosowany

A na odchudzanie w gimnazjum u mnie zarly garsciami Tussipect w tabletkach xD

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Ale jabłkowy rozcieńczony. A nie czysty 10 %, czy nawet 6 %.
Cytat:
No właśnie to miałam na myśli pisząc, ze inaczej stosowany
i one piły ten ocet? to podziwiam wolę walki. w życiu bym tego nie przełknęła...
Stary 2013-06-12, 10:11   #4134
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
A na odchudzanie w gimnazjum u mnie zarly garsciami Tussipect w tabletkach xD

Oooo, a ten lek to nie jest też niby wspomagaczem w nauce? Pamiętam, że koledzy w akademiku mnie częstowali syropkiem. Jezuuu, miałam pół dnia takie "niespokojne nogi" i gorączkę. No suuuuuper się mogłam uczyć dzięki temu, naprawdę przecudownie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 10:21   #4135
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Oooo, a ten lek to nie jest też niby wspomagaczem w nauce? Pamiętam, że koledzy w akademiku mnie częstowali syropkiem. Jezuuu, miałam pół dnia takie "niespokojne nogi" i gorączkę. No suuuuuper się mogłam uczyć dzięki temu, naprawdę przecudownie
właśnie zagłębiłam się w temat i jest dużo komentarzy, że działa jak amfetamina. to już wolę kawę...
Stary 2013-06-12, 10:23   #4136
Suvia
Zakorzenienie

Czyli te moje objawy to też były jak po amfie? O, to dziękuję bardzo, bleh, jeszcze w ciul płacić za to....

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 10:27   #4137
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Szczególik ale bardzo istotny. Nie czepiam się tylko wyrażam swoje zdanie. Jak ci to nie pasuje to nie musisz czytać. Mnie dziwi pogląd, że trzylatek sam ogarnie "dwójeczkę" a że nie napisałaś, że masz na myśli np. sześciolatka to już nie mój problem.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Ale o co w końcu chodzi?
Przedszkolaki nawet te najbardziej sprawne mają czasami problem w toalecie.

W UK dzieci idą do szkoły po ukończeniu 4 roku zycia. Przed rzyjęciem do szkoły rodzice są proszeni, by dziecko było odpieluchowane (co sugeruje, ze zdarzają się maluchy w pieluszce)

Cytat:
Nie rozumiem. Z jednej strony piszesz, ze przedszkolak powinien umiec sie obsluzyc sam w toalecie, a z drugiej strony, ze przedszkolak nie potrzebujacy pomocy w toalecie to dziwne.

Ja sobie nie wyobrazam, ze moje trzyletnie dziecko mialoby chodzic brudne, bo Pani Wychowawczyni W Przedszkolu nie pomoze mu sie podetrzec.

Zgadzam się
W przedszkolu mojego dziecka była mała aferka, bo jak tylko dzieci przechodziły do starszej grupy panie nie pomagały maluchom w toalecie. Kończyło się to często odparzeniami i problemami skórnymi.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2013-06-12 o 10:28
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 10:38   #4138
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No mi czasem walnie tekstem w stylu, że ona po dwóch ciążach nic a ja po jednej wyglądam tak, że ojej . Bo każdy sobie wybiera geny i specjalnie chciałam mieć taką skórę, jaką mam .

U mnie są zazwyczaj punkty żłobkowo-przedszkolne, więc są i takie 3 miesięczne maluszki i 3 latki. Są podzielone na 3 grupy względem stopnia rozwoju dziecka i jego umiejętności adaptacji do wymogów danego przedziału. Z tego, co pamiętam są to przedziały 0-1 czy 1,5 roku, potem do 2 lat a potem ukończenia 4 roku życia. Od 4 roku życia dziecko idzie do szkoły. W takim systemie, nie dziwię się, że zapewne sporo rodziców pozostawia sprawy odpieluchowania paniom przedszkolankom, chociaż na ich miejscu, bym starała się, żeby tą kwestię rozpoczęli rodzice. Mi niektóre pielęgniarki radziły w ogóle nie stosować smoczka...po tym, jak widziałam 10 latki ssące kciuk, wolałam małej dać smoka, żeby okres kiedy ta potrzeba jest jedną z dominujących, przeszła w spokoju. Teraz i tak bierze go, jak idzie spać albo ją dziąsła swędzą. W nocy wypluwa, więc pewnie z czasem, sama się go pozbędzie. Jak nie, to się o to postaram.
Stary 2013-06-12, 11:05   #4139
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A mnie dziwią te wątki "bolą mnie okolice intymne/ nie mam okresu/ swędzi mnie srom NIE BYŁAM U GINEKOLOGA I NIE CHCĘ IŚĆ" no borze zielony ;/ Jak dostaje odpowiedzi "idź do ginekologa, bo to może być coś poważnego", to "nie, nie pójdę, bo będę musiała się rozebrać" - najczęściej seksu się nie wstydzą uprawiać, ale do ginekologa nie pójdzie, bo się wstydzi ;/ Tak mówiła moja mama, i od kilku miesięcy nie ma okresu (podejrzewam, że to menopauza), ale nie, ona do ginekologa nie pójdzie.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 11:10   #4140
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:

Bo z jednej strony JA nie posłałabym MOJEGO dziecka do przedszkola jeśli nie umie się sam obsłużyć. W każdym razie nie chciałabym.
Ale wiem, że niektóre trzylatki są mniej sprawne czy rozwinięte od innych dzieci, przynajmniej w tej kwestii, czy może koordynacji ruchowej i nie wynika to z lenistwa czy zaniedbania rodziców. Za rok te trzylatki świetnie same podcierają sobie pupę, pamiętają o umyciu rączek itd.
A z trzeciej strony wesele to trochę co innego. Obce miejsce, dużo ludzi, często też obcych (dla dziecka, bo widziało je ostatnio jak miało rok - albo wcale), wysokie toalety bez nakładki "dzieciowej", może kolejka albo kilka kabin, w których trzeba się zamknąć... Trochę stresująca sytuacja. Większość 3 i 4 latków jakie znam w takich sytuacjach nie radzi sobie samo tylko jest "Mamo... siku...".
Oczywiście są rezolutne, zaradne, przebojowe życie, które biorą sytuację za rogi i dla nich to nic wielkiego. Zdarzają się. Ale wśród znanych mi dzieci było takich tylko dwoje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości