![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Muszę się zabarać za listę komu zaproszenia a komu zawiadomienia i.... nie umiem... sama nie wiem kogo należy zawiadomić a kogo lepiej nie....
![]()
![]() |
#812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co nie ...... nie można wcześniej niż na 3-mce przed ślubem z tego powodu, dokumenty które będziesz miała z USC, ew akty chrztu ect muszą być ważne na 3 m-ce od dnia ślubu ....... zresztą dzisiaj będę dzwoniła to napiszę czy był jakiś problem..... z listy skreślam: - zamówić tort -kupić kwiaty na samochody do gości (będa przy każdej klamce....żeby uniknąć "baloników") ps. mój komputer wariował więc przepraszam za powtórzony naście razy wpis )
![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
Odp: Śląskie Panny Młode cz.III
Gosia no ze akt z usc jest wazny 3msc to ja wiem,tyle se my zaswiadczenia z usc doniesiemy dopiero pozniej. Ale widac co kosciol to inne zasady
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#815 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam wrazenie, ze jeszcze czegos nie zalatwilam, ale trudno, okaze sie jutro ;P Mam tylko nadzieje na pogode, byleby nie lalo podczas wejscia do kosciola, reszta mi tito. To wszystko sie dzieje tak szybko...jeszcze wczoraj bylo 3 miesiace do slubu i tyyyyyle czasu :P Tymczasem spadam do mojego lozka po raz ostatni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście jak na razie pogoda dopisuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Nutik, wszystkiego dobrego
![]()
![]() |
#819 |
<3 <3 <3
|
Nutik wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Heloo,
byliśmy w parafii narzeczonego, umówić się na termin spisania protokołu .... spokojnie mamy być 20- tego czerwca. Nic się nie dzieje ksiądz utwierdził nas że mają być max. 3 miesiące przed ślubem bo miał przypadki że pół roku i rok wcześniej spisywali a potem nawet nie informowali, że ślubu nie będzie.....no widać co parafia to swoimi prawami sie rządzi ..... Trzeba tylko pamiętać, żeby wyrobić się tak żeby 3 tygodnie zapowiedzi "wisiały"w kościele.... Dzień skupienia za nami ...... dzisiaj poradnia ..... Nutik ..... pogoda była piękna, mam nadzieję że wszystko się udało jak sobie wymarzyłaś ? ![]()
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Tekst na zawiadomienia:
Zakochani i świadomi, że ich miłość to nie wiatr, mają zaszczyt zawiadomić, że chcą razem iść przez świat. Martyna xxx i Karol xxx serdecznie zawiadamiają .....(personalizacja w załączniku)...... o uroczystości Zaślubin, która odbędzie się 21 września 2013 roku o godzinie 15.00 w kościele św. Stanisława BM w Marklowicach. Będziemy niezmiernie wdzięczni jeżeli zechcecie z nami uczestniczyć w tej mszy Świętej. dobrze? Proszę o odpowiedź bo właśnie szykuje zamówienie ![]() Tekst na zaproszenie dla rodziców (szt.1) Kochanie Rodzice Ukochana córka Martyna i przyszły zięć Karol chcą Was prosić , abyscie w dniu kiedy powiedzą sobie sakramentalne "tak", stali u ich boku i szczerze blogosławili. Uroczytsość odbędzie się 21 września 2013 o godzinie 15.00 w Kościele św Stanisława BM w Marklowicach. Za razem chcieliśmy podziękować za opiekę, za wsparcie i zaangażowanie. Za każde miłe słowo i dobrą radę oraz za wspólnie spędzone chwile i okazaną pomoc. Narzeczeni. a to mi jakoś nie spójnie brzmi....
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Chwalę się obrączkami.
![]()
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
stronwomen bardzo ładne obrączki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Można dołączyć? Również jestem ze Śląska, ślub 22.08.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Slusznie zauwazylas
![]() Witaj.powiedz cos o sobie Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jeszcze szukamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Tak przemyślałam sprawę i jednak szukam wizażystki.
Czy ktoś słyszał o Małgorzacie Guzdek? Jest z okolicy mojej, całkiem przyjemne ceny ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Witaj.powiedz cos o sobie
Pochodzę z Pszowa (obok Wodzisławia Śl.), ale aktualnie mieszkam w Krakowie. Ślub odbędzie się w Kościele w Pszowie, natomiast wesele mamy w Dworku nad stawem w Zawadzie-Wodzisławiu Śl. Mój narzeczony jest Czechem, więc wesele będzie w klimacie czesko-polskim ![]() Jak Wasze przygotowania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
a jakie sale odrzuciliście już?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
a weź nie pytaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Dominika, ja jestem z Marklowic, więc mamy po sąsiedzku
![]() ![]() a nasze przygotowania hmmm... jesteśmy na etapie rozdawania zaproszeń ale... jeszcze nie przyszły do nas ![]() Z Czechem? Super ! opowiedz jak się poznaliście? Jak Wasze rodziny na siebie reagują? No i pokaż suknię ![]()
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chodzi o to, że na co dzień mieszkam z narzeczonym, a tą ostatnią noc chciałabym spędzić w domu rodziców...A oni mieszkają gdzieś na wsi po drugiej stronie Pławniowic, więc dojazd z Katowic byłby naprawdę kłopotliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poznaliśmy się w pracy, skończyłam filologię czeską ![]() Nasi rodzice bardzo się polubili, jeżdżą razem na wakacje i często się spotykają, więc naprawdę jesteśmy zaskoczeni, że tak bardzo się rozumieją ![]() Sukienka się szyje, będę miała w sobotę przymiarkę, więc po weekendzie mogę wrzucić jakieś zdjęcia ![]() A Ty jaką będziesz mieć sukienkę? Czytałam, że również dałaś sobie uszyć.. Wczoraj spontanicznie pojechaliśmy do galerii i kupiliśmy garnitur, więc tę sprawę mamy już z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() ![]() Koronkowa suknia z pewnością będzie śliczna ![]() Edytowane przez olusia92 Czas edycji: 2013-06-13 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
tu jest relacja ze ślubu tam zrobionego http://www.anetagarbowska.blogspot.c...i-i-janka.html
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Cześć, kolejne pytanie
![]() Jestem na etapie zamawiania zaproszeń i myślenia nad listą gości. Stąd moje pytanie ![]() Otóż zastanawiam się, czy zaprosić jedną ze swoich kuzynek, jak Wy to widzicie? Uwaga, będzie skomplikowanie : Otóż jest rodzina ciocia i jej dzieci: kuzynka A, kuzynka B, kuzynka C. * ciocię na pewno zapraszam bo ją lubię * kuzynkę A zapraszam, bo sama byłam zaproszona na ich ślub * i mam problem z kuzynką B otóż bierze ślub we wrześniu. Praktycznie w ogóle się nie spotykamy (no aktualnie trochę się widujemy, tylko dlatego, że korzysta z moich usług w mojej pracy, nic więcej nas nie łączy). Ostatnio podczas wizyty właśnie radośnie oznajmiła mi, że robi malutki ślub na 20 osób i zaprasza najbliższą rodzinę = w domyśle nie zaprasza nas ![]() ![]() *kuzynka C jest smarkata (lat 13 bodajże?) nie mam z nią kontaktu, ale uważam, że wypada ją zaprosić -? Moi rodzice uważają, że skoro moja kuzynka B robi ślub w tym samym roku i radośnie poinformowała mnie, że nie jesteśmy zaproszeni, też nie mam przymusu jej zapraszać. Mi to jest doskonale obojętne, czy będzie czy nie, bo nie czuję do niej ani sympatii ani antypatii. Choć zawsze to oszczędność dwóch miejsc, zaproszenia, etc... A z drugiej strony jak zapraszam jej mamę i siostry to chyba tak głupio nie zaprosić tylko jej ? Doradźcie ![]() Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-06-13 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() Gdzie szyjesz sukienke? Czekamy na zdjecia ![]() Wysyłane z Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.