|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
hej laski pisalyscie o pampersach naprawde polecam dady z biedronki jesli dzieciak nie ma uczulenia to nie ma co kupowac drozszych moja za miesiac skonczy 2 lata i od 3 dni chodzi bez pampersa a ja nie nadazam prac majtek dla niej...;/ czasem mam dosc tym bardziej ze ona sika co 10/15 /30 min...eh bedzie ciezko ale w listopadzie chce juz kupowac tylko 1 pampersy...ja wizyte mam w poniedzialek ale bez usg ...na nfz bede miec kolejne dopiero ok 20 tyg dzwonilam wczesniej prywatnie sie umowic to tez kazala mi kolo 20 robic na plec wiec juz poczekam na sierowanie...
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Weronisiek moja cora śpi w osobnym pokoju od 6 miesiaca. Nie żałuję jej przy każdym guzie i zdartym kolanie.
Uczę samodzielności i posłuszeństwa. Ale ma przy tym dużo miłości i zrozumienia. I mnóstwo mojego zaufania. To najlepsze co mogłam jej dać. Tez miałam taki czas, że mieliśmy czarodziejską ścieżkę do wychodzenia z jej pokoju bo podłoga miejscami skrzypiała. To było straszne. Od smoka odeszła w 2 dni. Jestem bardzo BARDZO konsekwentna mimo, że czasem brak mi sił i sama w środku się załamuje. Ale od siebie i od niej wymagam dużo, to się kiedyś zwróci. Z rodziną zostaje od dawna. Nie mając 20 miesięcy wyjechała na 4 dni na czas przeprowadzki. Na noc zostaje odkąd odstawiłam od piersi. Czyli od 8 miesiąca. Kocham ją całym sercem i choc czasem czekam już na ten moment kiedy pójdzie spać, to nie wyobrażam sobie życia bez niej. Jest moim ideałem. Z toną wad, ale ideałem. Co do odpieluchowania-nie wszystko zależy od uczenia dziecka. Wiele regulują neurony ale ich nie da się popędzić. Moja żaba bez pieluch od 19 miesiąca życia. Są tygodnie, że nie popuszcza a są dni, że 3 razy jej poleci po kolanach. Tylko w nocy nie siusia. Ale dajemy radę. Staram się mojemu dziecku otwierać świat, choć czasem brak mi sił. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
fajne brzuski
![]() co do pieluszek, to DADY są bardzo fajne ![]() ale wiadomo Pampersy lepsze... używałam ostatnio dla malej Pampersy sleep&play, też nie najgorsze, fajne cieniutkie, nie czuć pieluszki na dupce, ale trochę przeciekały.... |
|
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
dzidziadziumdzia fajnie ze jestes konsekwentna ..mi to czasem nie wychodzi...np teraz jest mi juz ciezko z tym jej siusianiem boli mnie glowa od mowienia :"pamietaj wolaj siku..",albo" chce ci sie sikac???" masakra...ale wiem ze to ostatni moment do zimy kiedy moge sobie pozwolic na pranie majtek i wycieranie siku bieganie za nia pozniej przy drugim byloby jeszcze gorzej..moze mi sie uda
jestem dobrej mysli
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Malinko na początek trzeba czesto wysadzac. Na tym etapie moja mloda nigdy nie chciała a zaraz potem cała mokra. Do dziś tak bywa ze pytam, mowi ze nie chce, zdazy się odwrócić i biegnie z krzykiem SIUSIUUUUU
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzaminy i kopniak w ![]() Brzusio przepiękny ! |
|
|
|
|
#1208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w I trymestrze seks mógł dla mnie nie istnieć, ył raz a 2-3 tygodni a teraz w II trymestrze nie wiele się poprawiło, choć czasami jest tak że przez parę dni pod rząd mam chęć, a potem może przez 2 tygodnie nie być najczęściej dopiero nabieram ochoty jak TŻ zacznie mnie zaczepiać ![]() Cytat:
noo jakoś będziesz musiała dać radę ;]Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj spi we wlasnym pokoju od chwili narodzin
Nie moglabym sie seksic przy malym obok lozka. Poza tym chcialam sie wyspac.Ojj ja tez jestem mega konsekwentna nawet jezeli to sie czesto konczy placzem dziecka.Trudno,reguly jakies mamy i musi sie nauczyc. Smoka zabralam jak mial 8 miesiecy,dzien i po krzyku. Samodzielne zasypianie bylo od poczatku do drugiego roku zycia,potem mial faze i teraz rowniez na strachy i potwory, az ma lzy w oczach,wiec narazie przeczekamy,to siedzimy przy lozeczku dopoki nie zasnie.Tu nie moge go zostawic samego,to byloby moim zdaniem niedobre, jezeli tak panicznie boi sie lwa pod lozkiem Ale wlasnie tez go ucze samodzielnosci-nie wyreczam go,dzieki temu ma 2,5 roku i sam chodzi na kibelek (ma podnozek). Pomaga mi juz czesto w kuchni,synowa ma miec z niego pozytek I napewno bede go wlaczac w obowiazki domowe.Kocham go nad zycie, ale nie wyobrazam sobie zyc tylko jego zyciem.Dlatego jest 4 godziny w zlobku,by rano mogl sie troche wybiegac a ja oporzadzila dom i ogrod,bo mamy spory. Teraz zamierzam wlaczyc go w opieke nad malym-podawanie pieluszek itp.Moj na szczescie nie popuszcza wogole-nawet teraz na urlopie jak mu sie chce a my jestesmy za daleko,to rozbiera sie i sika na stojaco (na toalecie na siedzaco). Nie wola ciagle mama,mama tylko duzo rzeczy robi sam,chyba ze jest to cos co mu zabronilam.A wiec sam wyciaga sobie np sok z lowodki i nalewa do kubka.Tylko czasem trzeba mu przypomniec ze ma dolac do niego 50 % wody,bo pije tylko rozcienczone. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-12 o 15:14 |
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
De ja strachy miotła wymiatam za balkon
. Jasne ze jak sie czegoś boi albo mnie potrzebuje to jestem. W końcu ponad wszystko jestem jej ukochaną Mamą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1212 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś się u nas przyjęło, że on jest moim osobistym a ja jego osobistą Chyba od początku naszego związku tak do siebie mówiliśmy. Mężem jeszcze nie jest, na "chłopaka" za stary, a "narzeczony" strasznie długo Jest moim osobistym przytulakiem moim osobistym mężczyznąDziękuje Wam dziewczynki, trochę mnie z tym libido uspokoiłyście... znaczy nie jestem jakąś narwaną osobowością ![]() Cytat:
dzidziadziumdzia - zazdroszczę konsekwencji... tego najbardziej się boję po urodzeniu malucha - że mi jej zabraknie. |
||
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
się śmieję do TŻ że przygotowuję go do abstynencji jak będzie już po porodzie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle beznadziejny dzień. Zobowiązałam się ze jutro pójdę do pracy i taaaaaaak mi się nie chce :/ Maomami- piękny brzuszek masz większy ode mnie
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym mogła nadrabiać tylko niestety ta ochota poszła gdzieś w siną dal, a poza tym, te pozycje które lubię odpadają bo mi brzuch przeszkadza
a poza tym ostatnio wyczytaliśmy że, seksu oralnego też podobno nie można kiedyś to dosłownie przez cały dzień mogliśmy z łóżka nie wychodzić, a teraz... szkoda gadać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-12 o 16:02 |
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same zakazy
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dlaczego konkretnie nie można to zaraz poszukam tego linku, bo nie pamiętam http://parenting.pl/portal/pozycje-seksualne-w-ciazy bo w okolice łożyska dostanie się powietrze i zagraża to ciąży
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-12 o 16:07 |
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
No dobra już znalazłam... zakazane jest wdmuchiwanie powietrza przez partnera i trzeba przypilnować żeby dbał o jamę ustną - żeby nie doszło do infekcji, ale poza tym można.
Hehe uprzedziłaś mnie z tym linkiem. Ale z tego co widzę to też różne info można na ten temat znaleźć. Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-06-12 o 16:12 |
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cieszę się z tego, że można
|
|
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to zwykle bywa... ilu specjalistów tyle opinii. Wydaje mi się że tutaj trzeba stosować taką samą zasadę jak przy wszystkich innych sprawach... z umiarem
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
![]() W końcu Was nadrobiłam, pędzicie jak szalone ![]() Co do pampersów na początkowe miesiące mamy w planach te z 'pampers', a później jeżeli pupcia dzidzi pozwoli to Dada z Biedronki. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Już nie mogę się doczekać poniedziałku - wizyta połówkowa
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chusteczki nawilżające z pampersa wcale nie są jakies super, wiec jak wszystko pójdzie ok to też wybierzemy dyskontowe
|
|
#1227 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Co za dzień... 3 godziny przespałam, taka jestem dzisiaj nieżywa... pewnie ciśnienie nie takie jak trzeba. Ponoć w 2 trymestrze ma się masę energii a ja jakaś klapnięta chodzę...
Naszła mnie chęć na kluski śląskie... i chociaż mi się mega nie chce ruszyć to zrobię sobię - może dzidzia się domaga regionalnych smaków ![]() Cytat:
Cytat:
Oleńko parę dni temu prosiłaś o przepisa, także masz tutaj. Warto zrobić, wychodzi pyyycha! Tylko ja robiłam z truskawkami http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...i/przepis.html Cytat:
Cytat:
A brzuszek masz piękny i okrąglutki! Nie ma opcji go nie zauważyć, może się przyda na egzaminach hehehhe
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciesze się ze wszystkich dobrych wiadomości, ale nie ogarniam dziś ani sibebie, ani wątku. Małą tak rozłożyło że wczoraj wylądowała n pogotowiu, ma ostre zapalenie gardła i antybiotyk. Nocka nie spana, gorączka wysoko i nie można zbić niczym i wymiotuje cały czas (zawsze tak ma jak ma założone gardło), już nie mam gdzie suszyć pościeli i cąłej reszty :/
Ehhh.... |
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja spróbuje, dzisiaj ogladałam dla newborn, 15 zł za 27 pieluszek jesli sie nie myle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

jestem dobrej mysli
za egzaminy i kopniak w 

w
najczęściej dopiero nabieram ochoty jak TŻ zacznie mnie zaczepiać
noo jakoś będziesz musiała dać radę ;]
I napewno bede go wlaczac w obowiazki domowe.Kocham go nad zycie, ale nie wyobrazam sobie zyc tylko jego zyciem.Dlatego jest 4 godziny w zlobku,by rano mogl sie troche wybiegac a ja oporzadzila dom i ogrod,bo mamy spory. Teraz zamierzam wlaczyc go w opieke nad malym-podawanie pieluszek itp.

Ślub 25.08.2012 

i w ogóle beznadziejny dzień. Zobowiązałam się ze jutro pójdę do pracy i taaaaaaak mi się nie chce :/

żebym chociaż jeden zaliczyła bo naprawdę baaaaaaaaaaaardzo marnie to widzę. Nauka dla mnie teraz to jest jakaś tragedia, czytam notatki i nic z nich nie wiem, prawie jak słuchanie kogoś jednym uchem a drugim wylatuje.