|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei nie wyobrażam sobie już funkcjonowania bez prawka. Do dobrego człowiek szybko się przyzwyczaja
...ale rozumiem jak ktoś ma urazy. Mój brat miał kiedyś poważny wypadek jako pasażer i teraz boi się nawet jak ktoś szybko jedzie.
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-06-12 o 14:51 |
|
|
|
#2643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
U mnie wypadek (też z mojej winy, też wtargnęłam na ulicę) podziałał odwrotnie - na wyobraźnie, często jestem w stanie przewidzieć pewne zachowania (innych kierowców, pieszych, rowerzystów i motocyklistów) i się na nie przygotować, najczęściej intuicja mnie nie myli. Dzięki temu nawet zdałam prawo jazdy, bo miałam taką właśnie nietypową sytuację na drodze podczas egzaminu i zareagowałam szybciej od egzaminatora
więc za zachowanie w niestandardowej syt dostałam dodatkowe punkty i wybaczył mi, że 3 razy mi zgasł samochód podczas egzaminu Prawo jazdy mam od 6 lat, jeżdżę bezwypadkowo starym matizem. I niestety nie szykują się żadne zmiany z uwagi na $. To auto jest ekonomiczne, małe (zmieści się w nawet ciasne szpary na parkingu) i odstrasza wyglądem, przez co mogę bez obaw zostawić je na parkingu pod blokiem Złodziej i wandal się na niego nie skuszą, z zawiści nikt nie przerysuje Zresztą jedna rysa w tą czy w tą a ostatnio znalazłam nawet kartkę za wycieraczką - Chętnie odkupię w całości lub na części, gotówka od ręki" A on mimo swoich 13 lat i 215 tys przejechanych, śmiga jak ta lala na żadne części go nie oddam
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i małża mam cały czas pod ręką bo jesteśmy ze sobą prawie 24 godziny na dobę (razem pracujemy).
|
|
|
#2646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jest niezawodny, bo wszędzie sie zmieści nieraz przesiadam sie do auta Tz, terenowego nissana, bo z racji zainteresowań takiego posiada. Tu juz gorzej, bo żeby do niego wejść muszę trochę podskoczyc, a niska nie jestem ,
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do jazdy samochodem, to w Polsce miałam własny i jeździłam codziennie, pracowałam w różnych miejscach w mieście i poza nim. Ale nie czułam się dobrym kierowcą i niezbyt lubiłam jeździć. A tu mamy jedno auto, którym jeździ mąż do pracy albo razem na zakupy, więc to on prawie zawsze prowadzi, ja już nie mam ochoty się stresować. Choć w razie potrzeby, np z dzieckiem do lekarza na pewno pojadę. |
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć fakt że już kilka lat dojeżdżam do pracy po 30 km w jedną stronę, to się i wyrobiłam, bo na początku to przez rok stały szczękościsk, szczególnie w centrum![]() no i raczej nie będziemy też na razie zmieniać autka, bo jeżdżę skodą hatchback i przetestowałam w rodzinie, że i wózek się zmieści i jeszcze jakieś zakupy... no chyba że spadnie złoty deszcz, to wtedy przydałoby nam się drugie i to już mogłoby być większe a co do wypadków, to mam koleżankę która ma prawko ale też taki miała i już nie wsiada, bo nie czuje się pewnie- i to jest chyba bardziej odpowiedzialne, niż jeżdżenie na "Zdrowaśki" i z zamkniętymi oczami w razie co ale to chyba zależy od człowieka...
|
|
|
|
|
#2649 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Mam 23 lata wraz z TŻ staramy się już długo o dzidzię poprzednią ciążę niestety straciłam brak akcji serca w 12tc (*) więc póki co z nadzieją patrzę na przyszłość termin mam na 13.01 Jestem w 9tc za tydzień w piątek wizyta na Usg mam nadzieje że wszytko będzie dobrze, miałam to szczęście że już widziałam moje maleństwo i jego serduszko. Mam do Was pytanie czy tez odczuwacie bóle w podbrzuszu tak jak by od jajników? Niby mój lekarz twierdzi że to normalne ale czasem są one naprawdę nieznośne... Biorę 3x dziennie duphaston a na ostatniej wizycie lekarz mnie zmartwił stwierdzeniem że mam za twarda macice czy ktoraś z Was też tak ma?Pozdrawiam Was gorąco
|
|
|
|
#2650 |
|
Gang Iren
|
W temacie samochodow my mamy Renault Megane kombi. W sumie jestesmy zadowoleni. Nastepne auto chcielibysmy terenowe,ale zobaczymy jak to wyjdzie,bo to za kilka lat dopiero.
Malgos super,ze urlop udany. Zaraz poogladam fotki. Ja z doskoku,bo juz za tydzien przeprowadzka,wiec mnostwo sprzatania,pakowania,zala twiania,biegania po sklepach by patrzec na meble,sprzety,decydowas sie,kupowac itp.
|
#2651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja prawko mam od 9 lat i sporo jeżdżę. Czu dobrym kierowca jestem znajomi i rodzina twierdza ze tak wiec chyba nie ma tragedii. Wszedzie sobie dojade ale juz jednen mandat za strefe w Krakowie zaliczyłam bo mi sie kierunki pokickały. Ale tylko tyle. Staram sie jezdzic spokojnie i uważnie co czasem jest ciezkie jak ktos nie patrzy i na pasy lub na jezdznie wlatuje. |
|
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
a i moje zdjecie z usg w 8 tygodniu
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Pierwszy raz złapały mnie mdłości, takie przez duże M. Od paru godzin dogorywam po prostu...
Mam nadzieje, ze to jednorazowy incydent, a nie zapowiedź ciekawego drugiego trymestru...
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Śliczna fotka, też bym taką już chciała
![]() Mnie też dzisiaj mdli.
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
A u mnie dziś oprócz senności i malego incydentu kiedy mi się czarno przed oczami zrobiło i padłam doslownie wszystko ok
ale mdłości i tak zazwyczaj zaczynają się wieczorem wieczorem . Mam nadzieję że dziś odpuszcza.Takiej mi ochoty narobiłyście na pomidorówke, że sobie ugotować musiałam siedze teraz z pierwsza porcja i popijam kwasotę. (duży koncentrat pudliszek to absolutne minimum )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś Ty wczoraj miałaś urodziny
Kompletnie przegapiła. Przepraszam i nadrabiam życzenia ![]() Wszystkiego Najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Marzenie już się spełniło więc życzę, byś dotrwała do końca bez komplikacji
|
|
#2657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Teraz wszystko będzie dobrze najlepiej zapytaj lekarza czy to ma związek.3x duphaston- dużo- ja biorę raz 2x dziennie no ale ale nie lekarz- widać tak trzeba
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim, pisze po raz pierwszy bo u mnie tez niedawno pokazały sie dwie kreski. Termin mam około 12 stycznia, w poniedzialek ide na wizyte i pewnie lekarz okresli mi już dokładniej. Ja czuje się bardzo dobrze, nie mam mdłości, bóli głowy jedynie senna jestem czasami.
Ogólnie to bardzo sie cieszę z ciąży. Zycze wszystkim zdrówka
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
he he ale fajne ![]() a to mój junior (lub juniorka) w 7tc
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Paula, przepraszam, że przegapiłam ...witaj
Teraz musi być dobrze Isia, witaj Magnusia, słodki
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Niestety mojej fasolki już nie ma. Pojechałam wczoraj przed północą do szpitala, nadal plamiłam, bóle się nasilały, zrobili mi USG okazało się ze serduszko fasolki już nie bije. Dzisiaj mnie wyczyścili, zostanę tu do ustąpienia krwawienia. Miałam swoja małą radość, którą kosztuje teraz morze łez. Trzymam teraz za Was kciuki
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bądź silna
|
|
|
#2664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mi przykro, trzymaj się kochana Wiem, co teraz czujesz, mogę Ci tylko napisać, że z czasem będzie lepiej. |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
slicznosci
Cytat:
|
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Napisze Ci oklepanym frazesem : wszystko bedzie dobrze ! Tylko teraz potrzeba czasu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja mam ostatnio takie kiepskie dni, że nie chce mi się nawet siadać do kompa...Niby to już 3 miesiąc leci, a tak mnie męczy, że przestaję mieć nadzieję na lepsze dni Cytat:
Super fotki Pisała któraś, że pić jej się nie chce...przyłączam się...w ogóle nie czuję pragnienia. Po prostu w ogóle. Jakbym się nie zmusiła to mogłabym nie pić cały dzień jak wielbłąd
|
|
#2668 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bardzo ci wspolczuje Trzymaj sie kochana! Super macie fotki z Usg dziewczyny,tez juz chce taka fotke
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Aira strasznie mi przykro
|
|
#2670 |
|
Rozeznanie
|
Aira bardzo mi przykro, że tym razem się nie udało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

ale cóż trzeba swoje lęki przełamywać 
- kilka dłubanek
...ale rozumiem jak ktoś ma urazy. Mój brat miał kiedyś poważny wypadek jako pasażer i teraz boi się nawet jak ktoś szybko jedzie.
A on mimo swoich 13 lat i 215 tys przejechanych, śmiga jak ta lala 

najlepiej zapytaj lekarza czy to ma związek.