Buciki ślubne - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-07, 18:33   #481
malaj
Raczkowanie

Dot.: Buciki ślubne

Cytat:
Napisane przez kapua Pokaż wiadomość
Myślę, że pełne buty są zdecydowanie bardziej eleganckie. Zresztą jak spod sukienki wystaje but to widać tylko czubek i jak odkryty byłby przód: to widać tylko paluchy.. Ja zamierzam kupić zakryte, półokrągłe, wygodne, najlepiej ze skóry, a po ślubie można by je przerobić: postarzyć sprayem srebrnym... hmm Zastanowię się jak już kupię
Ja także uważam, że okrągłe przody są o wiele bardziej eleganckie i co najważniejsze praktyczne, gdyż poza ceremonią ślubną większość par ma wesele i niestety w tańcu nie sprawdzają się ani buty z czubkami, ani tym bardziej sandałki -niestety nie każdy pan jest Patrickiem Swayze, co sprawia, że niestety mogą zdarzyć się dosyć bolesne kontuzje paluchów u nogi . W butach z czubkami tylko i aż wgniecenie. Ja już się o tym przekonałam (mój TŻ tańczy bardzo kanciasto), więc na mój ślub wybrałam butki o okrągłych czubkach i w dodatku na niskiej kaczuszce. Mam nadzieję, że to sprawi, że podczas wesela nie będę się martwiła o kontuzję i bolące nogi Zatem wybrałam butki ryłko z kolekcji 2006 -bo spełniają moje oczekiwania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HPIM1764_resize.JPG (114,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1765_resize.JPG (101,6 KB, 40 załadowań)
malaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 20:06   #482
palemka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ja znalazłam takie w Deichmannie. Szukałam takich butów, w których jeszcze będę mogła pochodzić później.
Frida i pozostale kobietki!
Czy ktokolwiek widzial jeszcze wspomniane przez ciebie butki w sieci sklepow D.? Jaki maja odcien i wysokosc obcasa oraz cene?
Podobnie jak Fridzie i mnie zalezy na obuwiu, ktore kiedys latem wykorzystam
palemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 18:03   #483
rav12345
Wtajemniczenie

Po dłuższych przemyśleniach stwierdzam, że nie pasują mi lekko błyszcące skórzane buciki do sukni ślubnej. Kojarzą mi się z lakierkami do komunii. Na przykład ten model Ryłko występuje też w kolorze czarnym, nie są więc to typowe buty ślubne.

Myślę że na taką okazję bardziej pasują buty z materiału - satynowe, lub z czegoś troszkę mniej błyszczącego. Skórzane buty nosi się na codzień, a te satynowe są wyjątkowe.

Druga sprawa to to, czy zamierzacie później używać tych butów. Jeśli kupicie takie bardziej codzienne, to będą pasowały na standardowe wyjścia, ale na weselu będą też bardziej oklepane...
rav12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 13:52   #484
malaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Po dłuższych przemyśleniach stwierdzam, że nie pasują mi lekko błyszcące skórzane buciki do sukni ślubnej. Kojarzą mi się z lakierkami do komunii. Na przykład ten model Ryłko występuje też w kolorze czarnym, nie są więc to typowe buty ślubne.

Myślę że na taką okazję bardziej pasują buty z materiału - satynowe, lub z czegoś troszkę mniej błyszczącego. Skórzane buty nosi się na codzień, a te satynowe są wyjątkowe.

Druga sprawa to to, czy zamierzacie później używać tych butów. Jeśli kupicie takie bardziej codzienne, to będą pasowały na standardowe wyjścia, ale na weselu będą też bardziej oklepane...
To, że właśnie nie są to typowe buty ślubne bardzo mnie cieszy i był to jeden z głównych powodów, dlaczego je kupiłam -NIE SĄ PRZESADZONE... Mam zamiar używać ich później -w końcu do białych lub pastelowych spodni jak znalazł. Mogłam sobie kupić oczywiście tak zwane "buty ślubne" z perełkami, tiulem, czy satyną tylko, że ten rodzaj czółenek osobiście mi się nie podoba, wolę coś bardziej naturalnego, klasycznego ... Poza ty jak wiele osób zobaczy buty ślubne, jeśli zazwyczaj panny młode mają sukienki do ziemi??? Ja cenię wygodę, a przy wyborze nie kieruję się tzw. modą tylko tym, w czym się czuję najlepiej a tak właśnie jest z tymi butkami.
malaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 20:51   #485
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinaziaja Pokaż wiadomość
moje buciki
to taneczne prawda?? Z akcesa??
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-12, 17:09   #486
evellina1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapua Pokaż wiadomość
Myślę, że pełne buty są zdecydowanie bardziej eleganckie. Zresztą jak spod sukienki wystaje but to widać tylko czubek i jak odkryty byłby przód: to widać tylko paluchy.. Ja zamierzam kupić zakryte, półokrągłe, wygodne, najlepiej ze skóry, a po ślubie można by je przerobić: postarzyć sprayem srebrnym... hmm Zastanowię się jak już kupię
skąd pochodzą te butki??

Cytat:
A ja znalazlam butki ktore mi sie podobaja, i sa w moim przedziale cenowym . Jeszcze ich nie mam na własnosc, bo nie mam tez sukienki wiec nie wiem czy kupie ecru, czy biale, ale takich wlasnie bucikow szukalam. Co najfajniejsze, to te butki sa przeznaczone do farbowania i po weselu mozna zrobic z nich fioletowe/turkusowe czy jakie nam sie tylko podobaja , wiec pieniazki nie przepadaja.
rav a skąd Twoje butki pochodzą?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-27 o 22:26 Powód: post pod postem
evellina1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 04:20   #487
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evellina1980 Pokaż wiadomość
rav a skąd Twoje butki pochodzą?
te ktore ja chce kupic - wciaz nie sa "moje", to buty "Michelangelo" model Marissa. W USA sa dostepne w salonach David's Bridal w cenie ok. 60$. Niestety poza e-bay'em nie znalazlam strony gdzie mozna je poogladac.

Kiedys na watku o sukniach dziewczyny wrzucily link do inncyh, bardzo ciekawych i podobnych butkow:

http://www.dyeables.com/
Stary 2007-04-13, 12:02   #488
sarah9
Przyczajenie

A ja buty kupiłam przez internet na stronie http://www.san-but.pl/index.php?cPat...d0ff43c4f1a2a7, w sklepie san-but i jestem bardzo zadowolona, były niedrogie i są wygodne.
sarah9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 12:16   #489
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah9 Pokaż wiadomość
A ja buty kupiłam przez internet na stronie http://www.san-but.pl/index.php?cPat...d0ff43c4f1a2a7, w sklepie san-but i jestem bardzo zadowolona, były niedrogie i są wygodne.
Ladne szczególnie spodobały mi się te

bardzo delikatne, pasowałyby praktycznie do każdej sukienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0452a.jpg (31,6 KB, 62 załadowań)

Czas edycji: 2008-01-27 o 22:28 Powód: post pod postem
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 16:46   #490
Bling
Zadomowienie

Kiedys skorzystalam z okazji i kupilam sobie takie butki.(zdjecie trzecie) Slubu nie planuje jak na razie . Ale mysle ze bede je mogla zalozyc tez na inne okazje. Warto miec cos w razie wypadku, szczegolnie z moim rozmiarem 41

Zastanawialam sie, przegladajac ten watek , jakie buty kupowalyscie na slub zima. Widzialam tylko jedna propozycje kozaczkow. Chyba na poczatkowych stronach tego tematu. Pozdrawiam wszystkie przyszle panny mlode. Macie nie lada klopoty z doborem wszystkiego.

Dwa pierwsze zdjecia- moja propozycja, chociaz nie wiem czy nie sa za ciemne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bianco biale.JPG (2,3 KB, 636 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bok zlotych.JPG (43,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zlote.JPG (49,7 KB, 30 załadowań)

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 17:44   #491
sarah9
Przyczajenie

Smile Dot.: Buciki ślubne

To cieszę się Olivka_7, że coś się spodobało. Moje buty wyglądają tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0415.jpg (36,4 KB, 82 załadowań)
sarah9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 12:18   #492
olivka_7
Zakorzenienie

Śliczne, tylko ja nie mogę się przekonać do ciemnej podeszwy. Chciałabym białą, ale pewnie jak nie znajdę to będzie ciemna
Stary 2007-04-16, 12:38   #493
justka_81
Raczkowanie

Właśnie przeglądałam stronkę z tymi bucikami i skusiłabym się bo cena jest oszałamiająco niska ale ja chyba nie wytrzymam w takim wąskim szpicu (po 5 min. drętwieją mi palce).
justka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 12:58   #494
monia.ch
Raczkowanie

Ja też przed chwilą obejrzałam te stronkęi szczerze powiedziawszy nie pododbają mi się te buty, gustuję raczej w pełnym obuwiu jeżeli chodzi o tę specjalną okazje

monia.ch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 19:09   #495
kasiaberlin
Rozeznanie

GG do kasiaberlin
A ja wczoraj mierzylam te, sliczne Tylko boje sie zmasakrowania moich palcow, w koncu prawie cala stopa odslonieta..Ale jak do tej pory nie widzialam ladniejszych

Zapomnialam o linku: http://www.e-rylko.com/index.php?pag...phpshop&Itemid=

Czas edycji: 2008-01-27 o 22:29 Powód: post pod postem
kasiaberlin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-17, 19:07   #496
ewelink81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiaberlin Pokaż wiadomość
Mierzyłam większość butów Ryłko z okrągłymi noskami, ale ich kolor (ekri) wydawał mi się bardziej pistacjowy, zielonkawy. Wreszcie trafiłam na te własciwe (kolor ok, zaokrąglony nosek, wygodne) i nie były drogie-140zł (skóra). A wyglądają tak:
Niestety za butami ślubnymi trzeba się nachodzić. Mam juz ten etap za sobą .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000836.jpg (112,2 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000832.jpg (119,8 KB, 96 załadowań)
ewelink81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 01:25   #497
aalliiccjjaa
Przyczajenie

kupiłam cudne pantofelki i jestem prze szczęśliwa ))

aż się muszę pochwalić (różyczka jest odpinana )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki.JPG (19,9 KB, 216 załadowań)
aalliiccjjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 06:53   #498
olivka_7
Zakorzenienie

Nawet mnie nie straszcie że się trzeba nachodzić
ewelink81 nie mogę się przekonać do okrągłych nosków ale jak się na nie zdecyduje to na pewno coś w tym stylu jak Twje. Są śliczne. Niby okrągłe ale schodzące do szpica. Tylko ja szukam 5 cm obcasa
Stary 2007-04-18, 10:55   #499
Meg9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelink81 Pokaż wiadomość
Mierzyłam większość butów Ryłko z okrągłymi noskami, ale ich kolor (ekri) wydawał mi się bardziej pistacjowy, zielonkawy. Wreszcie trafiłam na te własciwe (kolor ok, zaokrąglony nosek, wygodne) i nie były drogie-140zł (skóra). A wyglądają tak:
Śliczne butki
Można wiedzieć jaka to firma i gdzie je kupiłaś??
Ja właśnie szukam i szukam i nic mi się nie podoba :/
A właśnie chcę mieć zaokrąglone noski, bo te do szpica wydają mi się nie wygodne.
Ale to się jeszcze zobaczy co znajdę, póki co przeszłam Katowice i Sosnowiec i nic dla siebie nie znalazłam :/

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png

Nasze zaręczyny
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png

15.09.2007 - żoncia to ja
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png
Meg9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 13:42   #500
olivka_7
Zakorzenienie

Przerażasz mnie ja też jeszcze nie wybrałam tan. coś tam na internecie szukałam, ale sama nie wiem. Wybieram się do Krakowa, mam zamiar kupić butki w ciągu kilku godzin, ale zaczynam się obawiać że mogę mieć z tym problem
Stary 2007-04-18, 14:56   #501
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelink81 Pokaż wiadomość
Ewelinka śliczne butki i powiem ci, że mam wiele pantofli firmy Ryłko, są świetnie wywarzone więc noga nawet na dosć sporym obcasię się nie męczy zbyt szybko
Sama na swój ślub miałam pantofle od Ryłki, a tym, że z wydłużonym przodem. Były super wygodne i pomimo 8 cm cała noc w nich przetańczyłam bez problemu.

Cytat:
Napisane przez aalliiccjjaa Pokaż wiadomość

Aalliiccjja czy to też buty od Ryłki? Mam takie same tylko czarne zamszowe Wydaje mi się że to taki sam wzór Jesli tak to będziesz miała super wygodne buty!!!!! Sprawdziłam swoje na ostatnim sylwestrze w tańcu

Cytat:
Napisane przez Meg9 Pokaż wiadomość
Śliczne butki
A właśnie chcę mieć zaokrąglone noski, bo te do szpica wydają mi się nie wygodne.
Ale to się jeszcze zobaczy co znajdę, póki co przeszłam Katowice i Sosnowiec i nic dla siebie nie znalazłam :/
Mag ja miałam wydłużone noski, może nie klasyczne szpice ale jednak i były bardzoooo wygodne

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 15:53   #502
ewelink81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Meg9 Pokaż wiadomość
Śliczne butki
Buty są firmy Giorgio Caducci (podobno włoskie). Zakupiłam je przypadkiem w salonie z sukniami ślubnymi. Ja mam ekri, są jeszcze białe i chyba bezowe. Mieszkam w woj.lubelskim, ale wiem że można pewnie je zamówic przez salony. Wydaje mi się , że krój tych butów idealnie pasuje na szczupłe i wąskie stopki. Te z długimi czubami są tez wygodne, ale niestety nie podobaja mi się (przynajmniej te które sa dostepne w PL).

Mój TŻ własnie się smieje ze mnie, że na wizazu to jakies maniaczki i bezrobotne siedzą. Niestety niektórych rzeczy faceci nie moga pojąć. W niektórych kwestiach nas nie rozumieją!

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Nawet mnie nie straszcie że się trzeba nachodzić
ewelink81 nie mogę się przekonać do okrągłych nosków ale jak się na nie zdecyduje to na pewno coś w tym stylu jak Twje. Są śliczne. Niby okrągłe ale schodzące do szpica. Tylko ja szukam 5 cm obcasa
Witaj,
Ja także szukałam z 5-cm obcasem. Te zakupione maja około 7,5cm. Nie bralam nawet pod uwagę wyższych, ale tak wyszło, ze te okazały sie wygodne. zakupie jeszcze wkładki Scholla pod piętę i myślę że wytrzymam. Wcześniej myślałam nad takimi:
http://www.allegro.pl/item184366203_...ci_roz_38.html
http://www.allegro.pl/item184110802_..._ann_37_5.html
http://www.allegro.pl/item184110814_...di_ann_38.html

Ale nigdzie nie mogłam takich spotkać . Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań

Czas edycji: 2008-01-27 o 22:30 Powód: post pod postem
ewelink81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 16:34   #503
evellina1980
Raczkowanie

Cytat:

aalliiccjjaa a czy to są ryłko- kumpela mówila mi ze podobno wyskakuja w tancu- probowałas?? nie wiesz czy jest tez wersja ecru?
Stary 2007-04-18, 20:28   #504
aalliiccjjaa
Przyczajenie

tak ryłko
postawiłam na wygodę !! są jak pantofelki mięciutkie, a że nie tak ekstrawagandzkie jak zwykle bywaja slubner buciki, to bede je mogla jescze gdzies ubrac a nie tylko w ten jeden dzien )

Cytat:
Napisane przez evellina1980 Pokaż wiadomość
aalliiccjjaa a czy to są ryłko- kumpela mówila mi ze podobno wyskakuja w tancu- probowałas?? nie wiesz czy jest tez wersja ecru?

nie próbowałam ale numeracja ich jest troche zaskakujaca, ponieważ ja zwykle kupuję 38-39, a te buciki kupiłam w rozmiarze 37,5 bo one najlepiej były dopasowane i nie spadały 38 były tak duze jak zwykle 39 !!!

a poza tym nie martwię się o tańce, bo tak się złożyło że nie urządzamy wesela, po ślubie wracamy na piechotke 300 m do domu i tam z 20 osobami świętujemy w swoim gronie.. (są tego plusy i minusy ale co tam )

aaa i jescze sukienka jaką kupiłam :
tylko jest w białym kolorze i bez koła, żeby tak sztucznie nie wyglądała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3189_b1_060508063955.jpg (103,5 KB, 95 załadowań)

Czas edycji: 2008-01-27 o 22:31 Powód: post pod postem
aalliiccjjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 22:49   #505
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczne !
Stary 2007-04-21, 17:31   #506
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Cytat:
Śliczne !
Zgadza się Twoje buty Aalliiccjjaa bardzo mi się podobają. Sama jestem na etapie poszukiwania butów - jedyne wymagania jakie mam to żadnego szpica i niezbyt wysoki obcas. No i mam nadzieję że kolor mi się trafi odpowiedni.
Stary 2007-04-21, 19:46   #507
anianyc
Raczkowanie

GG do anianyc Send a message via Skype™ to anianyc

oto moje propozycje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47075_M.jpg (25,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 59075M.jpg (17,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Flash_M.jpg (15,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg onyx_M.jpg (16,4 KB, 35 załadowań)
anianyc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-21, 20:05   #508
anuś800
Raczkowanie

GG do anuś800

Cytat:
Napisane przez Kaffulka Pokaż wiadomość
Kozaczki - moje pragnienie.
Buciki- takie miała na ślubie Marietta, ładnie nie?
a gdzie ja mogę takie butki kupić???przecież one są stworzone do mojej sukni, te same koraliki i motyw róży!!
anuś800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-21, 21:21   #509
musicman
Zadomowienie

a mnie jak zwylke nic sie nie podoba, no i musze miec niski obcas, więc chyba kupie ryłko na 2,5 cm obcasie, chociaż nie są zachwycające.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-22, 12:33   #510
evellina1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anianyc Pokaż wiadomość
oto moje propozycje
a skąd pochodzą twoje propozycje?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości