|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
ale i tak zrobila mi dzis numer jak z horroru... jest poranek,ciemno w chatce bo rolety zaciagniete.. spojrzalam na nia,a ta z pol otwartymi oczami lezy z usmiechem.. ![]() masakraa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smieszne to :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
do gory przez sen, i szamotanie sie przy karmieniu ja obawiam sie zwiekszonego napiecia ![]() Lekarki od siedmiu bolesci z nas ![]() Dzieki! Czekam niecierpliwie na telefon jak juz bedzie po ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kiedy się wybierasz do szpitala jak nic się nie rozkręci? Cytat:
No upały teraz się zbliżają to będziemy jeszcze więcej puchnąć ![]() ![]() może u Ciebie się coś szybciej rozkręci ja podejrzewałam że u mnie tak będzie bo ani nie miałam skurczy, ani mi czop nie odszedł (dalej go nie widziałam ![]() A rozwarcie na 1 cm miałam już 3 tyg przed terminem i ![]() Cytat:
![]() bylebym do poniedziałku urodziła ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bez kitu odłączam sobie internet, jak TŻ usłyszy tą nowość to mnie z domu wygoni ![]() ![]()
![]() |
#2947 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
u mnie w pierwsze 8 dni chyba 600g Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie to odpycha się rączkami i stara się sztywno trzymac, ale za jakiś czas opada.. i trzeba łapać głowe zeby nie przyzolił z całym impetem.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A i czy ktoś robił USG główki?? bo kolezanka-pielęgniarka się mnie pytała czy my mieliśmy..z e się robi przez ciemiączko i ze to jedyna możliwosć zrobienia usg główki bo potem się zrasta.. tylko nie wiem po co się to robi?? Ash, Aas a kiedy spacerkowa powtórka z rozrywki?? może w przyszłym tygodniu?? Tym razem mam nadzieje, że Wojtus nie zawiedzie.. tyle lasek do wzięcia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robi sie po to,żeby m.in sprawdzić czy komory mózgowe nie są powiększone generalnie jesli ciemiaczko nie jest jakos nadmiernie wypukle to jest wszystko ok, jesli jest np b.zapadniete to może swiadczyc o odwodnieniu , jesli jest b. wypukłe to może oznaczac nadciśnienie wewnatrzczaszkowe i czesto poszerzone komory |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
Jak odciągacie laktatorem to ile macie ml mniej więcej ? Ja najwięcej 30-40ml... to chyba za mało jak na 30 min dojenia? Cytat:
![]()
![]() |
#2951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mama tez musi sobie odpoczac!! 30-40min to nie tak zle jak na poczatek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2953 |
Wtajemniczenie
|
nie możesz pozwalac mu na takie wiszenie przy cycku , bo bedziesz uwieziona. karmienie to max 3omin ,i koniec ciumkania... moze jakos Ci sie uda. próbuj
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Motylek Nie tylko Ty osiwiejesz,ale jeszcze TŻ przez Ciebie wyłysieje! Więc przestań już czytać!
Dopiero teraz zdjęcie zobaczyłam bo na kompa weszłam. Świetne, ale chyba jakieś ciche dni w tym związku ![]() Cytat:
![]() A co do USG przez główkę to dowiadywałam sie o to, ale ponoć jest sens to robić gdy podczas porodu było ryzyko niedotlenienia lub urazów głowy, a jeżeli obyło się bez tego to nie ma sensu. U nas nic takiego nie miało miejsca więc uznałam, że nie robimy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w pół godziny to jest około 120ml |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale wydaje mi się ze całkiem nieźle jak na poczatek.. im częściej będziesz używac i sciągac tym wiecej się powinno produkowac.. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczna! ![]() Cytat:
![]() Ja akurat wczoraj o to pytałam lekarkę ![]() Cytat:
![]() Do szpitala mam iść teraz w piątek na ktg i kontrolę i zadecydują czy mnie już zostawić czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Witam
Wczorajszy wieczór nie był u nas ciekawy. Mała ulała dwa razy. Raz to aż miałam wrażenie że nie może oddychać;/ Na prawdę się przestraszyłam. I to było już chwilę po jedzeniu. Boję się ją teraz zostawić nawet na 5 sek. Ona po tym zadowolona i uśmiechnięta a ja byłam roztrzęsiona jeszcze dobrą godz. Pół nocy czuwałam czy nic jej nie jest. Moje biedne maleństwo ![]() a masz bujaczek? bo u mnie jeszcze w bujaczku parę min usiedzi a tak to jest też płacz. Teraz siedzę z TŻtem ale on od poniedziałku wraca do pracy i nie wiem jak sobie z nią poradzę. vil Przemuś jest śliczny i jaki już duży ![]() nadrabiam was ponad godz i nawet jednej strony nie przeczytałam. Mała zasypia na 3 min i się budzi z płaczem |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak bym ja takie coś czytała, że ktoś się wszędzie doszukuje czegoś, to bym się zastanowiłą czy jest normalny ![]() ![]() Aaa Bańka jako domorosły lekarz, może Michaś jest przesunięty? Dziś gadałam z mamą mojego chrześniaka i przypomniała mi właśnie, że młody cały czas wył, non stop i okazało się, że przesunięty i jeździli po wsiach. Była kiedyś dyskusja o tym i jedne wierzą inne nie, ale może... Sharp witaj w moim świecie ulewania i pilnowania ![]() ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-12 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bujaczek dzialal na poczatku,teraz kiszka :P dasz sobie rade sama! ja ni mam wyboru ale daje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Rozeznanie
|
Ja jak jeszcze odciągałam to w 15 min spokojnie 120 ml. Teraz przerzuciliśmy sie całkowicie na piers wiec nie umiem powiedziec ile teraz mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
ale nuudy :ziewa:
zaraz bierzemy sie za wieczorny rytuał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |||
Zakorzenienie
|
Jenny
![]() diabli my pesel już dawno mamy ![]() Jenny piękne zdjęcie diabli ja też mam niezły ubaw jak Tż przebiera kupkę ![]() Innocence gratulacje ![]() banka jak dziś samopoczucie? pawie oczko ja tam nie widzę podobieństwa ani do mamusi ani do tatusia, a inni różnie mówią. Jak się urodziła to na zdjęciach wyglądała identycznie jak synek mojej siostry. Magiusia trzymam kciuki za Ciebie i współlokatorkę ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
ada ja miałam robione USG jakieś 4 godz przed porodem i Karolcia była tam pół kg mniejsza niż wyszło w rzeczywistości MoTyleKsw moja mała ulewa na odległość. Jeśli nie czujesz zapachu wymiocin tzn że to ulewanie, bez względu na ilość. My zmieniliśmy mleko na bebilon comfort i po nim przestała ulewać. Tzn dopiero wczoraj jej się zdarzyło po jakiś 2 tyg. vil czyli u was już są fajne nocki jak Przemuś jest starszy ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny trzymam kciuki za wasze porody. vil Ty już nie zakładasz czapeczki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
Na początku odciągałam po 20-30 ml (z obu piersi); teraz w ciągu 15-25 min udaje mi się z obu ściągnąć 120-160 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Karolina a kiedy odciagałas ten pokarm laktatorem?? bo jak tak od razu po karmieniu to w sumie nie dziwne ze mało Ci się udało odciagnac..
A i jeszcze kiedyś się zastanawiałyśmy czy zabiorą nam po porodzie ksiażeczki ciąży.. Mi wszystko oddali.. łącznie z badaniami które im pokazywałam np na paciora czy usg.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
axella a jak tam sprawy z Tż'tem?
mała w końcu śpi ale znów na mnie. Mam nadzieję że za bardzo się do tego nie przyzwyczai. Dalej się zrywa ale wtedy mamusia głaszcze po pleckach i jest ok. karolina trochę pojechała Ci ta lekarka, wredna baba. Mleko może nie podeszło, trzeba próbować inne. U nas 3 razy zmienialiśmy. ooo marchewka ma rację z tym smoczkiem. Karolcia z Aventu nie chciała pić, a z TT jak najbardziej ![]() axella a u Ciebie na jakim mleku stanęło? karmisz jeszcze piersią czy już nie? nuna mam nadzieję że u Ciebie humor już lepszy |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Marchewka, Ash ja tylko w poniedziałek nie mogę bo mamy neurologa i chyba za dużo wrażen jak na jeden dzień;-) jeszcze znowu się pogubie w podziemiach i w windach to już w ogóle
![]() A usg główki miały dziewczyny dwa razy. Raz na patologii, raz przy wypisie + usg brzuszka. Ale nie wiem czy to każde dzieci mają... O bez kitu. Mąż był u fryzjera i tak krótko się scial że go prawie nie poznałam ![]() A dziewczyny też szaleją. Od 18 budzą się na zmianę co 5 min. Teraz kolej Ali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() z tż ![]() ![]() zobaczymy co i jak. scenariusz zawsze ten sam.klotnia-tym razem po cichu bo mala spala. ja go wywalm z chaty.on wraca.rozmawiamy,ja placze,mowie ze nigdy wiecej,on plcze,przeprasza..ot,klot nia jak kazda inna. sama sobie przyznaje order glupoty i naiwnosci ![]() uwag:rozpiska dnia Z: 9-wstala po nastu godzinach snu+mleko ![]() 10-12 spacer 12-13 zabawa 13-mleko 13.20-13.40 śpi 13.40-15 marudzi 15-16.20 śpi 16.30-mleko 17-17.40 zabawa i marudzenie 17.40-18.20 śpi 18.20-19.20 leży i marudzi 19.30 mleko 19.40-... lezy w ciszy ![]() potem lezenie z gola dupka,kapanie,spa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.