Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 19:41   #1741
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Super że wszystko ok. My mamy w środę trzecie usg bioderek. Jak będzie ok to pewnie już ostatnie.

Jak to 3 ? ja mam tylko 2, a 3 dopiero po 18 mż.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
w koncu spedzilam dzien sama, bez Boryska - zawiozlam go rano do rodzicow, a pozniej umowilam sie na pizze i piwko z kolezanka (taka ktora dziecka nie ma odzylam! pogadalysmy o jakis ☠☠☠☠☠☠☠ach, powspominalysmy stare czasy, troszke opalilam sie w sloncu siedzac w restauracyjnym ogrodku. Brak slow, zeby opisac jak bardzo psychicznie odpoczelam i jak nabralam dystasu do wszytskiego. Zdecydowanie pogtrzeba mi bylo takiego dnia, i mimo ze rano mialam jeszcz wyrzuty sumienia i myslalam, zeby jednak odwolac spotkanie z kolezanka i zostac w domu to po slowach TZ po powrocie do domu "ze gowno a nie zajmuje sie dzieckiem" (zostawmy to bez komentarza) czuje ze podjelam sluszna decyzcje i ze potrzebuje czasu dla samej siebie.

Komentarz Tżta zostawię bez komentarza

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Pożalę się trochę.... byłyśmy dziś na ważeniu, byłam absolutnie pewna, że bedzie dobrze, bo w pt jak sama ważyłam to mała przybrała w przeliczeniu na dni 17,77, a dziś od pt tylko 60 Nie mam pojęcia czemu ona tak skacze. Lekarka zaleciła wprowadzanie pokarmów stałych. Wiem, że wiele z Was już to zrobiła, ale mi jakoś źle z tą myślą.... Chciałam czekać do 6 m-ca, a tak czuję się tak ofermowato, że MUSZĘ już
Wporawadzanie pokarmów stałych to nic strasznego będzie dobrze, ni emartw się tym

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja pie.dole! Stoje wlasnie na przystanku obok mnie mloda matka z kolezanka fajka w jednej rece a w drugiej placzace mega malutkie dzidzi no normalnie tak mi go szkoda zaraz sie tu sama poplacze ;(
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 19:45   #1742
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nadrobilam!! łaaaaaa ))
mialam dzis dwa egzaminy z trudniejszego dostalam 4.5 a z latwiejszego 3.5 ............. ;/ lipa jak dobrze wyjdzie to bedzie jedyna 3.5 w indeksie w tym sem.
Jutro jeszcze dwa zaliczenia w piątek ogarnięcie praktyk i we wtorek poprawa egzaminu ;p i koniec sesji.. no i obrona pozostaje 4 lipca...

Dzis tesciowa powiedziala takie slowa.. -->>> Widać ze Amelka za Tobą tęskniła , )

i tak sobie spala i po jedzeniu marchewy z ziemniakiem
Ważne że zaliczone! Mała ma rzęsiska piękne!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ratujcie, dziecko mi steka... jakie to stekanie wkurzajace gorsze od placzu..
Ja też tego nieznoszę, dziś na szczęście mój jojczek był grzeczny jak aniołek i nie stękał za bardzo.

Cytat:
Pożalę się trochę.... byłyśmy dziś na ważeniu, byłam absolutnie pewna, że bedzie dobrze, bo w pt jak sama ważyłam to mała przybrała w przeliczeniu na dni 17,77, a dziś od pt tylko 60 Nie mam pojęcia czemu ona tak skacze. Lekarka zaleciła wprowadzanie pokarmów stałych. Wiem, że wiele z Was już to zrobiła, ale mi jakoś źle z tą myślą.... Chciałam czekać do 6 m-ca, a tak czuję się tak ofermowato, że MUSZĘ już
Współczuję

Cytat:

I ja
Ja także, rano śniadanko i wizaż

Cytat:
Taaaak, zaczęłam rozszerzać jak Amelka miała 4 msc i 3 tygodnie.

Ej nie maluje rzęs Amelce;p
Tak w ogóle, co myślicie o przekłuwaniu uszu takim małym bobaskom? mnie się to w ogóle nie podoba.
Mi się to nie podoba.

Przyszedł fotelik! Jestem zadowolona, jutro montujemy w aucie.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 19:45   #1743
YellowSheep
Rozeznanie

To teraz cytowańsko:

Cytat:
o widzisz, ja tez jestem dumna z tego, ze Borysa wszedzie ze soba moge zabrac, ale czasami jesdt taki dzien, ze mi przykro, bo jestem zmeczona, mam dosc, chcialabym zjesc obiad sama! bez Borysa na rekach, nieupaprana od ulanego mleczka, nieoblisona itd. Chcialabym chocby tej godziny dla samej siebie, moglabym nie robic nic ..

mam to samo! jak Borysa nie ma w domu, to ja tez musze wyjsc, bo jak siedze tu sama to i tak nie zrobie zupelnie nic, bede siedziec na wizazu, albo wertowac jakies strony w necie, juz chyba mi sie dom kojarzy z Boryskiem
Jasne, każda z nas potrzebuje czasem zrobić coś tylko dla siebie, żebyśmy się nie czuły "uwięzione" przy dzieciach. Może próbuj częściej zostawiać Boryska z tż, wtedy będzie musiał się nim zająć, może wejdzie mu to w krew

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć laski

Mój Julas dzisiaj obchodzi 5 miesięcy i z tej okazji zjdęcia porównawcze
pierwsza fotka 7 dni, druga z niedzieli
trochę spóźnione, ale

Cytat:
Yellow, w szoku jestem po tym co napisałaś. Jak to nie chcą Was przyzwyczajać do łatwych pięniedzy. Przecież to wnuk i jeśli kupią to coś dla niego, a nie że dadzą Wam kasę.
A czemu brat nie ma odwagi im powiedzieć, że jest gejem? Nie zaakceptują takiego synka? Ja to Ci powiem, że chyba w złości czy jakiejś kłótni sama bym im to wykrzyczała ale by zdziwko zaliczyli...
Matka wie, ojciec nie. Tym bardziej się dziwię, że matka wie że nie będzie miała wnuka ze strony swojego ukochanego synusia a tak nas traktuje... A ojciec jakby się dowiedział, to dopiero byłby dym...

Wieciek ja generalnie nie mam nic do tego, że on jest gejem, ja bardzo lubiłam brata tż, ale niestety on jest trochę siłą napędową konfliktu bo mu nie pasuje że my z tż mieszkamy w tym mieszkaniu... No i ten tekst z byciem chrzestnym mnie rozwalił. I wkurza mnie tylko, że rodzice tż ciągle tylko na piedestał go wynoszą, że jest super bo ma dużo kasy, no ale wnuka się od niego raczej nie doczekają, ot co. A Oli bardzo w tej sytuacji jest pokrzywdzony

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41260751]Tradycyjnie - idę czytać, ale popatrzcie - mąż gadżeciaż w efekcie mamy kicz nad kicze:

http://img189.imageshack.us/img189/7295/cam00351m.jpg[/QUOTE]

Super

Cytat:
Yellow!! Co za masakra to ja wynajmuje mieszkanie badz co badz od obcych ludzi bez umowy to tylko znajomi a twoj tz z wlasna matka i ojcem taka umowe musi podpisac?????!!! W glowie mi sie nie miesci co to za ludzie??? Na waszym miejscu poszukala bym czegos innego kopnela ich w tylek i nie odzywala sie ani nie spotykala z nimi. Nie no nie wierze...... Wspolczuje takich dziadkow Oliemu

U nas leje cala noc i teraz od rana...szlag by to! Mialam do babci jechac :/
Właśnie taki dokładnie mamy zamiar. Wszystko rozbija się wiadomo - o kasę. Jeszcze z dwa miesiące musimy się tu pomęczyć, żeby odłożyć, bo wynajem to jednak jest droższy, niż same opłaty tutaj... A całej sytuacji to już nie mam siły komentować, naprawdę ja to już nawet nie mam zamiaru z nimi rozmawiać. Chwała, że mieszkają tak daleko!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się dopiero teraz... nie mam na nic czasu. Widzę że już od wczoraj mam 9 stron do nadrobienia, a nie wiem kiedy siądę na spokojnie do laptopa.....
Mam dosyć. Daria w nocy obudziła się o 3.00 a zasnęła dopiero o 6 PADAM!!! A w dzień znów nie chce zasnąć....
nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek Was nadrobię....

do tego ta pogoda...leje, leje, leje, leje, leje, całą noc,cały dzień...ani na spacerek z dzieckiem wyjść nie idzie, a na dworze przynajmniej by zasnęła.......... mam doła...
Jej już wyszło słoneczko, może będzie lepiej teraz

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziekuje slicznie za kciuki!
Kciukasy pomogly bo spotkanie sie odbylo
na wariackich papierach, na mega szybko i krotko niestety ale najwazniejsze ze sie udalo!
Badzia bardzo fajowa osobka jest!

PS. śląsk, co wy na to? zbierac sexi tyleczki i sru na spotkanko

za spotkanie z badzia

Nie ma to jak spontan

Cytat:
dziewczyny,

udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przyjęli mój wniosek o dodatkowe dwa tygodnie z wyjaśnieniem!!!!
i mam łącznie 4 tygodnie tak jak powinno byc!!!!!!! : jupi:

teraz lecę po kaszke holle, później obiad, bede wieczorkiem to sobie spokojnie poczytam.

widziałam tylko na szybko, że spotkanko było- super!! fajnie, że się poznałyscie na żywo.
ale się cieszę

Ogólnie to dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa (i te niemiłe o teściowej) jesteście naprawdę kochane!! Wybaczcie że nie do każdej się odniosłam, ale mi zjadło cytaty do t. się nie odzywam i kontaktu nie będę utrzymywać a wyprowadzimy się najszybciej jak się da, ale nie wcześniej niż za 2 miesiące. Oby nic się nie działo przez ten czas.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 19:59   #1744
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Doluj dalej
Myślałam że Kubuś bezsmoczkowy! Coś mi się chyba pomyliło. Nie chciałam dołować

Cytat:
dokładnie
u nas bez kilku akcji z wypadającym smoczkkiem Borys nie zasnie, a nawet jak zasnie to jeszcze do polnocy z kilka razy jest krzyk i tez podawanie smoczka, ehh...
Oj to teraz jeszcze bardziej się cieszę z braku smoka.

Cytat:
o kurka, to nieźle dajesz czadu
mi to na pierwsze patronażowej wyzycie dała skierowanie. ale miałam czekać chyba ze 3 miechy na nfz i poszłam prywatnie.
A odkąd się przeniosłam do innej przychodzi to ta nic. ani słowa..

a ja to jestem zdołowana, bo moja smoka nie chce a tego palucha ssie, już ma taką kucapałę, że załamka
Mój ssał, ale jakoś mu się odwidziało, co prawda ładuje łapki do buzi, ale kciuki raczej w spokoju zostawia.

W ogóle to się podłamałam bo okres dostałam A myślałam że jak karmię piersią wyłącznie, to mnie ta wątpliwa przyjemność ominie przez dłuższy czas

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Aaaaa dobrze że o bioderkach przypomniałyście, muszę Miśka umówić.
Stary 2013-06-12, 20:06   #1745
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Mika trzymaj się dzielnie! Ja też jestem bardzo wrażliwa na krzywdę ludzka więc doskonale Cię rozumiem w tej kwestii. Wszystko będzie dobrze!
.
Dziękuje kochana miałam ci magrac filmiki i az mi głupio bo nie mam jak ale postaram sie wrzucic opis

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
oj niestety ale sposobu na t. nie posiadam
trzymam kciuki za tatę, żeby szybko doszedł do siebie po operacji i żeby następna się udała
Na t chyba nikt nie ma ale może bedzie lepiej niż ostatnio a podpowiedz mi bo chyba w sobote wybiezemy sie na ślub znajomych do klasztoru Dominikanów to zaparkowac mozemy najblizej pod Wawelem ???
boje sie ze Julek nie bedzie miał humoru i nie chce go ciagac przez poł rynku

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mika: kurdę, trzymaj się kochana!

Nancy: co do prokocimia: nie wiesz czy tam można wykonywać odpłatnie badania jak np usg przezciemiączkowe?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Kochana, trzymam kciuki za Julka i za Twojego tatę, wiem jakie to stresujące bo mój tata miał operację wymiany zastawki 2 lata temu, po tygodniu drugą bo się okazało, że się mu płyn w sercu zbiera i szybko helikopterem spowrotem na klinikę i ta druga operacja ratująca życie. Ale nic się nie martw, wszystkie tutaj trzymamy kciuki więc MUSI być dobrze

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wiecie co? zrobiłam sobie dziś zielony koktajl ze szpinakiem i bananem i chyba zacznę sobie koktajlami dogadzać codziennie - zamiast słodyczy
Na mleku czy jogurt

Cytat:
Nadrobilam!! łaaaaaa ))
mialam dzis dwa egzaminy z trudniejszego dostalam 4.5 a z latwiejszego 3.5 ............. ;/ lipa jak dobrze wyjdzie to bedzie jedyna 3.5 w indeksie w tym sem.
Jutro jeszcze dwa zaliczenia w piątek ogarnięcie praktyk i we wtorek poprawa egzaminu ;p i koniec sesji.. no i obrona pozostaje 4 lipca...

Dzis tesciowa powiedziala takie slowa.. -->>> Widać ze Amelka za Tobą tęskniła , )

Cytat:
w koncu spedzilam dzien sama, bez Boryska - zawiozlam go rano do rodzicow, a pozniej umowilam sie na pizze i piwko z kolezanka (taka ktora dziecka nie ma odzylam! pogadalysmy o jakis ☠☠☠☠☠☠☠ach, powspominalysmy stare czasy, troszke opalilam sie w sloncu siedzac w restauracyjnym ogrodku. Brak slow, zeby opisac jak bardzo psychicznie odpoczelam i jak nabralam dystasu do wszytskiego. Zdecydowanie pogtrzeba mi bylo takiego dnia, i mimo ze rano mialam jeszcz wyrzuty sumienia i myslalam, zeby jednak odwolac spotkanie z kolezanka i zostac w domu to po slowach TZ po powrocie do domu "ze gowno a nie zajmuje sie dzieckiem" (zostawmy to bez komentarza) czuje ze podjelam sluszna decyzcje i ze potrzebuje czasu dla samej siebie.
Ja ostatnio wybywam na chwile sama z domu i troche mi to poprawiło samopoczucie wiec napewno taki dzień dobrze ci zrobił

Cytat:
Kochana nieprzejmuj sie wiem co czujesz stałe pokarmy nie zaszkodza napewno
Cytat:
Taaaak, zaczęłam rozszerzać jak Amelka miała 4 msc i 3 tygodnie.

Ej nie maluje rzęs Amelce;p
Tak w ogóle, co myślicie o przekłuwaniu uszu takim małym bobaskom? mnie się to w ogóle nie podoba.
Ja jestem na nie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za zdrowie synka i taty

Wrócilismy z Usg strasznie nie miła doktorka była wszystko ok narzady w normie ale dardzo duzo gazów w jelitach i brzuszku myslicie ze moze to powierzezalega i mniej je pzez to a czuje pełny brzuszek bo ostatnio czesto mu sie nie odbijało i mniej prukał kupilismy espumisan i zaczynam dawac moze pomoże a jutro dzwonie do pediatry
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:06   #1746
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobilam!! łaaaaaa ))

cudna ta twoja ksiezniczka!

Cytat:
I bardzo dobrze zrobilas!

Cytat:
eee, wiele z nas karmi mm od poczatku, wiele z nas juz dawno wprowadza inne zarelko, jedne bo chca, inne bo musza. nie masz za co sie obwiniac

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny ważna informacja co do fotelików. Przytaczam wypowiedź eksperta ds. bezpieczeństwa w samochodzie:

~anaula32: Po czym poznać, kiedy dziecko wyrosło z fotelika??

Pawel_Kurpiewski: Foteliki 0-13 - głowa wystaje powyżej krawędzi lub pasy uprzęży nie dają się zapiąć. Nie ma przeciwwskazań aby wystawały nóżki. W fotelikach 9-18 linia oczu nie może być powyżej górnej krawędzi skorupy fotelika.
a widzisz, a bylam swiecie przekonana ze jest inaczej

Cytat:
Dziewczyny ja pie.dole! Stoje wlasnie na przystanku obok mnie mloda matka z kolezanka fajka w jednej rece a w drugiej placzace mega malutkie dzidzi no normalnie tak mi go szkoda zaraz sie tu sama poplacze ;(

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:08   #1747
badziabadzia
Zakorzenienie

Caly dzien was nadrabiam po kawalku i jak zwykle niepamietam wszystkiego juz

Deli, gratuluje kolejnych zaliczen Amelka jest przeboska

Black, swietne butowe zakupy

U nas na bioderka pediatra kierowala tylko raz, kolejne wizyty to juz ortopeda zlecal bylysmy na 2 a trzeia bedzie jak mala zacznie juz stabilnie chodzic

Bawcie sie dobrze dziołchy na jutrzejszym spotkanku

Ja spylam spac.. bo padam na twarz.. trzeba z kazdej minuty korzystać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 20:08   #1748
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
W ogóle to się podłamałam bo okres dostałam A myślałam że jak karmię piersią wyłącznie, to mnie ta wątpliwa przyjemność ominie przez dłuższy czas

Czułam się tak samo jak w maju okres dostałam

aska co u Ciebie ??widzę Cie
Stary 2013-06-12, 20:09   #1749
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meduzka, Twoja kołysanka jest lepsza od suszarki na telefonie!!!
Cieszę się!
Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

ja mam tak posiniaczone łydki i kolana, ze wstyd spódniczke zalozyc....
A ja noszę właśnie, żeby opalić na spacerach. Ręce to mam jak Indianin już.
Cytat:
Niejedna z nas ma ten sam problem. W ogóle nie powinnaś się czuć winna chociaż doskonale Cię rozumiem.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja podpisałam wniosek o roczny MAMCUROWY akurat była dziopka co dzien po mnie rodziła. Jędrzej zaczepiał Dawida, ale Dawid wolał dojrzałe kobiety
Nowe określenie. Urlop Mamcurowy... SIKAM
Cytat:
my dzis pół dnia na dworku, dziec sie troche ugrzecznił chyba mu brakowało wyjsc przezrte deszczowe dni
teraz w bujaku siedzi i chce mnie zagadac wczoraj zrobił obrót w bujaku, ja sie patrze a ten lezy w nim na brzuchu jakim cudem?

odnosnie zakupów: klupiłam dzis w lumpku dwie pary dzinsów dla siebie w rozmiarze 36 za zawrotną cene 5 zl sztuka
A to agent mały.
Za 36 rozmiar!!
Cytat:
Jutro mam zaliczenie, a moja mądra głowa co robi? sciaga kac vegas 3
Hiehie już jest na necie?

Cytat:
Nienawidzę tego widoku!!!!
Cytat:
ide zaraz robić kawę mrożoną mhhh
Jak robisz???
Cytat:
Sama słodycz
A jaki śliniak czysty, u nas ostatnia zupka jarzynowa była na czole i na oku... armagedon
No, zdziwiona byłam, że tak słabo upaćkane wszystko.

Ahhh jutro spotkanie! Już się nie mogę doczekać!! (aż opowiecie jak było)

U nas jednak trochę brzuń boli po marechewie ale spodziewałam się tego.
Dziś kupiliśmy pieluchy BD nr 4!! Kiedy to zleciało...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:10   #1750
elllmi
Zakorzenienie

jakieś zbiorowe podglądanie dzików mnie ominęło

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wklejam dzisiejszą marchew. Nie widać ale smakowała baardzo
no fakt, nie widać

Cytat:
U mojego TŻta kuzynki łaził taki jeden natręt i nie wiedzieli jak go wygonić. Oni mają w salonie takie okna do samej ziemi i on chodził i zaglądał i porysował szyby dziobem. Opowiadała że raz w nocy jak zeszła na dół po cos do picia to prawie na zawał ze szła jak zapaliła światło a tam bocian z wybałuszonymi oczami przy samej szybie.
Nie wiem jak się go pozbyli bo już go nie ma
ale jaja, bocian po nocy do okien kuka

Cytat:
Byłyśmy na usg bioderek. Wszystko jest wporządku. Dziękujemy za kciuki

Cytat:
Super że wszystko ok. My mamy w środę trzecie usg bioderek. Jak będzie ok to pewnie już ostatnie.
trzecie? nam na drugim powiedział, że wszystko ok i że więcej nie trzeba tylko się tak teraz zastanawiam, czy nie wspominał coś żeby się pokazać jak mały zacznie chodzić

Cytat:
O, jaka obrazona, post bez buziek - pewnie za ta odmowe przeprowadzki
no a jak

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
ellmi nie wiedziałam że mieszkasz w P. zazdroszczę
ejjjj, a co Ty masz wspólnego z P.?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
CZY JESZCZE KTÓRAŚ Z WAS NIE BYŁA NA USG BIODEREK? (czy tylko ja jestem taki ewenement ? )
mój brat ze swoim synkiem nie był, bo pediatra powiedziałą, że nie ma takiej potrzeby; a mi z kolei nasz lekarz mówił, że teraz profilaktycznie wysyłają wszystkie dzieci; więc nie wiem ocb

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:11   #1751
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wporawadzanie pokarmów stałych to nic strasznego będzie dobrze, ni emartw się tym
Wiem, że nie Tylko tyle się nawalczyłam o to kp i jak myślałam, że teraz te 2 m-ce, aż skończy pół roczku, będą 'z górki', a pozniej próbujemy coś nowego, ale się okazało, że jednak dalej nie jest dobrze. Dołuje mnie myśl, że mam felerną 'kuchnię'
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 20:12   #1752
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ona nie maluje, ona dokleja Amelce kępki z norek

Dziewczyny, my na bioderkach byłyśmy tylko raz, i nasza pediatra chyba w ogóle nie ma zamiaru nas skierować ponownie? Nic nie mowiła. Chyba zapiszę małą prywatnie.

Próbowałam dać teraz Julce holle, ale albo nie smakuje albo nie była głodna, bo nie chciała jeść. Ostatnio to w ogóle coś mi wybrzydza, żaden słoik jej nie pasuje

my tez bylismy tylko raz na bioderkach. lekarz bioderkowy powiedzial ze nie musimy powtarzac wizyty
ale chyba przejde sie jeszcze raz...
pyt - jak bylam na nfz to to skierowanie z pierwszej wizyty jest nadal wazne i moge sie ponownie zapisac czy musze miec drugie skierowanie?

ja dalam dzis kleik, bede raz dawac kleik, raz kaszke bo mam mleko otwarte i tak, musialabym je pewnie wyrzucic

Cytat:
U mnie pediatra małego do tej pory nie skierował. Na pierwszym szczepieniu się o to upomniałam to powiedział że najpierw Pesel muszę mieć Oskara. A potem ja zapomniałam a on nic do tej pory o tym nie mówił.

CZY JESZCZE KTÓRAŚ Z WAS NIE BYŁA NA USG BIODEREK? (czy tylko ja jestem taki ewenement ? )
ojojoj, lepiej to sprawdzic

Cytat:
Doluj dalej
wlasnie

Stary 2013-06-12, 20:14   #1753
szklanka19
Zadomowienie

Ahhh, zapomniałam wcześniej, brawo dla Boryska za 5 miesięcy dużo nowych gramów i jak najmniej ulewania!

Dziwne z tymi bioderkami, wszędzie inaczej u mnie 6 tydzień, potem przełom 3 i 4 miesiąca, ostatnia wizyta między 7 a 8 Mała umówcie się koniecznie!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:15   #1754
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

odnosnie zakupów: klupiłam dzis w lumpku dwie pary dzinsów dla siebie w rozmiarze 36 za zawrotną cene 5 zl sztuka
a ktoś tu pisał że ma nogi grube jak szukał sykienki na wesele
Cytat:
Jutro mam zaliczenie, a moja mądra głowa co robi? sciaga kac vegas 3
to jednak w kinie nie byliście, daj znać jak obejrzysz czy fajny
Cytat:
Kurcze jakie to straszne jest...my tak dbamy o nasze dzieciaczki, wszystko byśmy im oddały żeby było im dobrze a tyle jest na tym świecie dzieci dla których matki ważniejszy jest papieros albo wódka a jak płacze to niech płacze...ehhh
Cytat:
B]Illusion[/B], zrobiłam dzisiaj ten Twój makaron- na najbliższe dwa dni mam obiad z głowy Całkiem smaczne, przypomina mi sphagetti

Dziewczyny, my na bioderkach byłyśmy tylko raz, i nasza pediatra chyba w ogóle nie ma zamiaru nas skierować ponownie? Nic nie mowiła. Chyba zapiszę małą prywatnie.
Pokusiłaś się na szybki obiadek na 2-3 dni Mój mąż to uwielbia i się dopomina jak długo nie robię hahaha

Co do bioderek to u nas pediatra na wizycie patronażowej jak przyszła do nas to przyniosła skierowanie na bioderka a na kolejne już bez skierowania umawiali nas tam w tej przychodni co usg robili. Lekarz po wizycie powiedział za ile czasu się umówić na kontrolę mimo że wyszło wszystko ok.
Cytat:
U mnie pediatra małego do tej pory nie skierował. Na pierwszym szczepieniu się o to upomniałam to powiedział że najpierw Pesel muszę mieć Oskara. A potem ja zapomniałam a on nic do tej pory o tym nie mówił.

Mała koniecznie się umów. To bardzo ważne.
Cytat:
A może zapasteryzować w tych słoiczkach z deserków ??

A można takie słoiczki szklane wkładać do zamrażarki ??
Te słoiczki po obiadkach/deserkach ze sklepu nie nadają się do pasteryzacji bo te wieczka się nie zamykają.

Czytałam że niby można mrozić w szklanych.
Cytat:

a ja to jestem zdołowana, bo moja smoka nie chce a tego palucha ssie, już ma taką kucapałę, że załamka
Plaster naklejałaś?
Cytat:
Jak to 3 ? ja mam tylko 2, a 3 dopiero po 18 mż.
U na było tak:
1 usg w 6 tygodniu życia i mimo że wszystko wyszło dobrze to kazał umówić się w rejestracji na kontrolne badanie po ukończeniu 3 miesiąca, na tym drugim usg też wyszło wszystko dobrze a lekarz powiedział żeby umówić się na kontrolne badanie po ukończeniu 5 miesiąca. Jesteśmy umówieni na poniedziałek - Igorek będzie miał dokładnie 5 i pół miesiąca. Może za jakiś czas znowu będą kontrolować
Stary 2013-06-12, 20:15   #1755
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

dziękuje dziewczyny za pocieszenie w sprawie obrotów
my byliśmy na spacero-zakupach kupiłam truskawków takiego smaka mi narobiłyście
ahaa mamusie kp jecie czereśnie?
Właśnie truskawki z cukrem jadłam czereśnie też jadłam z owoców to jadłam też kiwi (tyle, że kupsztal rzadszy, ale to normalna reakcja), banany, jabłka, gruszkę nashi, ananasy z puszki

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie piszcie za wiele, bo znow bedzie tysiac piecset sto dziewiecset stron do nadrabiania
A w temacie kawal:
U psychiatry siedzi 3 wariatow.
Psychiatra pyta pierwszego:
- ile to jest 2x2?
- 1785.
Pyta drugiego:
- ile to jest 2x2?
- sroda.
Pyta trzeciego:
- ile to jest 2x2?
- 4
- brawo!! Skad wiedziales?!
- podzielilem 1785 przez srode.

Dobranoc!!
znam, lubię

Cytat:

odnośnie snów to mi się kiedyś śniło, że firma Holle napisała sprostowanie w necie, że oni nie płacą szaji za promowanie ich produktów jaki prawdziwy sen
pfff mogliby coś odpalić...

Cytat:
E, Tula zima? A dziec jak wtedy ubrany?
normalnie, pewnie w zimową kurtkę, bo łapki będzie wyciągać, rajtki + spodnie niekoniecznie ocieplane, butki zimowe, szalik, czapkę. Ew. pod kurtką nie jakoś wiele. No ale to zależy od warunków pogodowych też

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pytanie mam

Czy przy skazie kupuje mojej gwieździe kaszki mleczne czy bezmleczne? Ma to jakieś znaczenie? I czy mogę bez konsultacji z lekarzem podać jakieś mleko mm ? Jakie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przy skazie bezmleczne tylko!
mleko w kaszkach tak samo uczula

o ile jesteś pewna, że Blanka skazę ma?

Ja bym delikatnie spróbowała, pewnie. Bebiko, bebilon - tak naprawdę... chyba obojętnie które bo na różne mleka różnie dzieci reagują. Nan nie polecam tylko, bo faktycznie chyba kiepścizna, bardzo wiele dzieci mi znanych miało zatwardzenia po tym.

Cytat:

Prosto się zakłada? Zdjęcie chcę!
Moja już idzie do mnie kurierem

prosto największy problem miałam/mam jeszcze z dobraniem odpowiednich regulacji

ale powiem ci, że dopracowane w szczegółach -np., duperelka taka - wiadomo, jak mocno masz dociągnięte paski, szelki - to kawał ci wisi szelki, tzn. tego paska takiego plecakowego. I żeby nie wisiał, jest doszyta gumeczka, zwijasz, nakładasz gumkę i nic nie dynda, nic nie haczy.

Cytat:
Mika: kurdę, trzymaj się kochana!

Nancy: co do prokocimia: nie wiesz czy tam można wykonywać odpłatnie badania jak np usg przezciemiączkowe?

Szaja: taką mam jeszcze myśl co do Tuli : jak z głowką Dorki w nim - nie lata jej? nie trzeba tej wkładki dla noworodka? Bo zarówno ty i Bokeh macie bez?
nie lata, ale Dorotka naprawdę duża jest i główkę fajnie trzyma

DOROTKA W TULI

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Wklejam dzisiejszą marchew. Nie widać ale smakowała baardzo
mina mówi o czymś przeciwnym

Cytat:

Może być Ja będę w parku około 11.50, ale Daria przeważnie je tak około 12 więc będę musiała gdzieś na ławeczce dać jej mleczka.

Kto jeszcze oprócz naszej 3-ki będzie?? Yellow???? Szaja???? Szklanka????
Jaaaaa! ale w którym miejscu?

I pytanie - wózki czy nosimy?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:17   #1756
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
pyt - jak bylam na nfz to to skierowanie z pierwszej wizyty jest nadal wazne i moge sie ponownie zapisac czy musze miec drugie skierowanie?
Jest ważne rok
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:17   #1757
blogerka
Wtajemniczenie

Dziękujemy z Boryskiem za życzenia
Stary 2013-06-12, 20:19   #1758
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Wiem, że nie Tylko tyle się nawalczyłam o to kp i jak myślałam, że teraz te 2 m-ce, aż skończy pół roczku, będą 'z górki', a pozniej próbujemy coś nowego, ale się okazało, że jednak dalej nie jest dobrze. Dołuje mnie myśl, że mam felerną 'kuchnię'
Nie masz felernej kuchni !!!!!! Widzisz dużo dziewczyn daje mm, karmi mieszanie i juz rozszerza dietkę, taka kolej rzeczy.
Stary 2013-06-12, 20:20   #1759
LadyWhisper
Zakorzenienie

my też mieliśmy jedno usg bioderek zaraz po porodzie w szpitalu, potem tylko rehabilitant sprawdzał i wsio było okej.

Byłam na mieszkaniu, jejkuś, jak tam będzie pięknie!!! nie mogę się doczekać!!! Lodówka przyszła jest boska.

Ale pyłu!!! o mamuniu, masakra jest. Mały padnięty, musiałam go wykąpać bo syf tam okropny a nie miałam z kim go zostawić, i musiałam z nim wejść. Histerię mi urządził biedaczysko aż krzyczał i brakło mu tchu biedne słoneczko, przeze mnie takie akcje..... A jak jadł teraz po kąpieli to tak mi złapał za rękę i tak ściskał że mi podrapał do krwi nadgarstek, a pazurki ma obcięte!!!

Kamerka wielkiego brata patrzy na małego a ja zabieram podgląd do łazienki i idę pod prysznic powiem wam, że fajna sprawa ta video niania zwłaszcza, jak całymi dniami teraz sama siedzę w domu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:21   #1760
laurka23
Zakorzenienie

Oglądam właśnie dzika i liska chyba z tego linku od Hope
Stary 2013-06-12, 20:23   #1761
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

U mnie dokładnie tak było. Nie musiałam mieć 2 raz skierowania .

Blogerko za 5 miesiąc Boryska jak najmniej ulewania :P

O matulu a my jutro 5 miechów kończymy !!!!
Stary 2013-06-12, 20:24   #1762
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[QUOTE=meduzza;41292030]Cieszę się!

QUOTE]
Jaka kołysanka cos przeoczyłam??
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:25   #1763
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Szaja bo lekarz mi powiedziała, że nie widzi potrzeby dawania Zuzi kaszek czy kleików, ale powiedział by wprowadzić gluten już ( wiem kwestia sporna) po 1 łyżeczce dziennie w formie kaszki.
Ale to ma być specjalna kaszka czy to może byż kasza manna taka zwykła dla dorosłych
Stary 2013-06-12, 20:27   #1764
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja biorę Małego w fotelik na stelażu (serce mi pęka, ale w gondoli za cholerę nie ujedzie ) a chustetetete na dół najwyżej zachustuję się pod żyrafką boję się baną jechać w chuście......

Szajuś, Dorotka faktycznie duża babka a Ty cudnie wyglądasz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:27   #1765
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O, kurde... Niedobrze, ale moze samo jej przejdzie niedlugo?

Cytat:
Myślałam że Kubuś bezsmoczkowy! Coś mi się chyba pomyliło. Nie chciałam dołować
Skad! Kubus pozbieral co lepsze zachowania dzieciaczkow watkowych i mamy kumulacje Smoczka kocha w przeciwienstwie do swojego lozeczka

szaja super wygladacie!!
Widze, ze w Tuli upcha sie jakos smoczek? Bo w chuscie ciezko bylo, musialam sie nagimnastykowac jak wypadal

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:29   #1766
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja biorę Małego w fotelik na stelażu (serce mi pęka, ale w gondoli za cholerę nie ujedzie ) a chustetetete na dół najwyżej zachustuję się pod żyrafką boję się baną jechać w chuście......

Szajuś, Dorotka faktycznie duża babka a Ty cudnie wyglądasz

Co to jest bana :conf used:
Stary 2013-06-12, 20:29   #1767
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

eee, wiele z nas karmi mm od poczatku, wiele z nas juz dawno wprowadza inne zarelko, jedne bo chca, inne bo musza. nie masz za co sie obwiniac
Cytat:
Nie masz felernej kuchni !!!!!! Widzisz dużo dziewczyn daje mm, karmi mieszanie i juz rozszerza dietkę, taka kolej rzeczy.
kurcze,dobrze czasem się pożalić, zeby inni przywrócili nas do pionu, dzięki
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 20:30   #1768
pstryczek84
Zakorzenienie

Milego spotkanka jutro zycze!
i pamietajcie o słit fotkach!

spylam spaciu. do jutra!

Stary 2013-06-12, 20:30   #1769
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292177]
Jaaaaa! ale w którym miejscu?

I pytanie - wózki czy nosimy?[/QUOTE]
Ja nie slunska, ale Ci powiem - pod zyrafa

Ale Wam zazdroszcze - bedziecie miec przez jakis czas glos szai na wylacznosc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:31   #1770
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy z Boryskiem za życzenia

z jakiej racji ten Twój tż takim tekstem Ci dzisiaj rzucił? co za dureń z niego, sorry, ale kurde jak można tak do matki powiedzieć, która dnie i noce spędza z dzieckiem...

ode mnie też gratki dla Boryska

Illusion, nie naklejałam (choć dzisiaj miałam zamiar), bo ja się boję, że ona się zadławi nim, że nie zdąże jej wyciągnąć. Już takie akcje z psem przerabiałam, z dzieciem wolę nie ryzykować
Daj mi jakąś inną recepte

Lady, super, że mieszkanko tak bardzo Ci się podoba. sama nie mogę się fotek doczekać

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości