|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
To mąż będzie bardzo mile zaskoczony, jak zobaczy tort. A co na dzień ojca wymyśliliście? |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Hej!
Ale ze mnie pała, nie pogratulowałam myszce...Gaty mycha!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Agni, świetny wyjazd się Wam szykuje
![]() Dzięki za kciuki, szczepienia niestety nie było. Pani dr go zbadala, stwierdziła że główka mu dość sporo urosła więc profilaktycznie mamy zrobić usg i dopiero wtedy zaszczepi. Niby nic niepokojącego ale woli dmuchać na zimne, tak powiedziała, wg niej po prostu pewnie tak ma ze względu na kształt. stwierdziła że ma bardzo ładną, kształtną główkę mam nadzieję że usg to potwierdzi. Jedyna korzyść to taka, że go zważyli, 5200 już no i wreszcie udało mi się przepisać Adasia do tej przychodni.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-06-11 o 15:26 |
|
|
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() A gdzie Was wywiało? ![]() U nas brzydki, niezbyt ciepły dzień, ale od jutra ma być lepiej Cytat:
za pozytywne wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dubrownik jest taki piękny, ma niesamowity klimat ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
#2135 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Eeee, niiiic Boimy się konsekwencji protestu, ale już wyjścia nie mamy. Ale zaprotestowały inne jednostki w kraju, w sumie 70 % pracowników, więc najwyżej po nagrodach pojadą, których i tak dostajemy co kot napłakał i raz w roku Cytat:
Zosia niby wie, ale zawsze musi sprawdzać, więc i tak pilnuję.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Agni, zazdroszczę wakacji, nie wiem czy my w tym roku gdziekolwiek ruszymy, marzy mi się choć weekend ze stopami w nadmorskim piasku |
|||
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolki
Agni ale fajnie że jedziecie do Chorwacji, na pewno zakochacie si w widokach i pysznej rybie. podobnie jak AgaG uwielbiam temety okołowakacyjne ![]() Aniu szkoda że bez szcepienie ale brawo za wagę ![]() a tak pozatym tort świetny!!! Brumciu strasznie smutno się czyta o takich dzieciach. Musiały przeżyć traumatyczne sytuacje. To niesprawiedliwe że niewinne istoty tak cierpią, trzymam kciuki żeby nowy dom okazał się zbawieniem. pogoda- u nas od południa przejaśniło się i tak ma już zostać A w telikowie zamieszanie. wybieramy panele, zamawiamy schody, planujemy kuchnie, itd To wszystko powoduje u mnie wzrost pozytywnej adrenaliny, natomiast krótkie terminy i małe fundusze nieco stresują. ale jakoś musimy dać rade ![]() teliki sie nie poddają na czas remontu załatwiłam teściowej mieszkanie9po moim bracie) wiec teoretycznie nawet(albo tylko) mamy z miesiąc czasu acha w tym temacie miałam pytać kto ma kuchnie z ikei i czy jesteście z niej zadowolone? aha z powodu prawie pustej lodówki ugotowałam taką zupkę zajadaliśmy z jasiem i on stwierdził pyśna
|
#2137 | ||
|
Zadomowienie
|
Mysza Gratuluję córeczki!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() - |
||
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Hej
Myha moje gratulacje. Widzialam na fb fotke. Cudna... Brumku przykro czytac o takich biednych dzieciach. No ale teraz bedzie juz lepiej Iwa masz racje z tymi okularami. Tez o tym gdzies czytalam Agni zazdroszcze wakacji. My tez mamy zamiar kiedys sie wybrac na takie wczasy, ale jest maly problem... Boimy sie latac... Madziulka przepraszam ze nie odpowiedzialam na Twoje zaproszenie. Nie zagladalam na W przez weekend. Obiecuje ze niedlugo sie z Wiki zjawimy A u nas szykuja sie zmiany. Dzis tz dzwonil do wlasciciela mieszkania i wstepnie oznajmil ze bedziemy sie wyprowadzac Nie da sie tu dluzej mieszkac... To nie na moje nerwy. Tak mnie drazni ta psycholka ze jak ja tylko chocby slysze (nawet nie musze widziec) to chce mi sie ...no wiecie co dzis rano pojawily sie kolejne rysy... |
|
|
|
#2139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Świetne macie zajęcie, chciałabym już takie rzeczy wybierać kuchni z Ikei nie mam, nie pomogę niestetyCytat:
![]() Cytat:
U nas wreszcie pogoda się poprawia, niby ostatnie dni już ciepłe i słoneczne ale z popołudniowymi burzami. Choć naprawdę mam szczęście bo jakoś wszystko bokiem przechodzi i u nas szkód (tfu tfu) nie narobiło, kilka km dalej już sporo. Tylko przez tą pogodę cała budowa się opóźnia, fundamenty wykopane i tyle, dziś mają panowie coś robić wreszcie, oby.
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za wagę.Cytat:
Cytat:
![]() Hej. Dzisiaj była w całości przespana noc )Wczoraj wieczorem było mocno chłodno, ale byliśmy na spacerku(tak to cały dzień lało)do momentu kiedy Julcia weszla w kałużę, w trawie i trzeba było wracać do domu
|
|||
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedaleko, sąsiednia działka, nawet w tym samym ogrodzeniu
|
|
|
#2142 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za przespaną noc Hejo ![]() Dzisiaj spałam 4 godzinki, ale i tak jestem uskrzydlona nakrecona - byłam wczoraj z mężem na koncercie Dead Can Dance. Nie da się tego opisać, magiczny koncert. Ich muzyki słuchałam jeszcze na studiach, więc nie dośc że było po prostu cudownie to przeniosłam się w czasie dosłownie; po koncercie pospacerowaliśmy sobie po nocnym Wrocławiu jak za studenciaka, swoimi utartymi ściezkami. Normalnie czuję się 10 lat młodsza ![]() Karolcia została z siostra A., a dzidzia w brzuszku też jest fanem DCD jak się okazuje - spała połowe koncertu a drugą połowe kopała sobie rytmiczne do muzyki
|
|||
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
o
![]() Cytat:
czasem też bym tak chciała się cofnąć w czasie, ale tylko na jeden wieczór![]() Przypomniało mi się, jak mój gin mówil, że był na koncercie i widział ciężarną kobietę(na wylocie) i poszedł daleko od Niej, żeby w razie czego nie musiał interweniować
|
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Oliweczko co do mleka to Ala pije teraz modyfikowane, ale z oznaczeniem HA - hipoalergiczne gdzie białka mleka są trochę łatwiej przyswajalane bo częściowo je zhydrolizowano. o krowim to ja nawet w jej przypadku nie myślę. gratuluję przespanej nocy ![]() Ellika, ale sny miałaś ![]() Agni, ale fajnie Wam się wyjazd szykuje ![]() Aaniu daj znać po usg co wyszło, ale pewnie to nic groźnego wiadomo - sprawdzić trzeba ![]() Teliku niestety nie znam nikogo kto miałby kuchnię z Ikei więc nie pomogę ![]() Stronczku a macie coś już na oku w sensie mieszkania? ale nam Ala psikusa zrobiła... zasnęła wczoraj jak Hania bajkę oglądała. godzina 17.30 no i tak myśleliśmy z TŻ co zrobić (wcześniej księżniczka zasnąć nie chciała) i zaryzykowaliśmy, przebrałam ją, przemyłam buzię i rączki i położyłam już do łóżeczka na noc. przebudziła się po 21 i kręciła więc zrobiłam jej mleko. zjadła wszystko i spała dalej. o godz. 3.40 (aaaa) wstała rześka jak skowronek, oczy jak 5 zł. to sobie myślę no to pięknie....wzięłam ją do nas do łóżka żeby Hani nie obudziła. kręciła się chyba z godzinę i zasnęła. efekt: śpi do teraz! ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
ale super wieczór ![]() ja to jestem beznadziejna w tej kwestii. nawet jak czasami jak chcemy z TŻ coś załatwić i dziewczyny z moją mamą zostają (baaa stało się tak może z 5 razy) to cały czas myślę o dziewczynach ![]() nie potrafię się "wyłączyć" i nawet jak w kinie kiedyś byliśmy to telefon non stop sprawdzałam ![]() Cytat:
haha nieźle ![]() a ja się wczoraj tak zupełnie nieplanowo zarejestrowałam do gina właśnie i się mocno zdziwiłam bo to w przychodni normalnie na NFZ a termin już na jutro mogłam dostać (normalnie do drugiej lekarki to terminy min, miesiąc, ale że ja do faceta to tam sporo mniej kobiet chodzi) więc idę w przyszły czwartek i chcę sobie cytologię zrobić bo wstyd się przyznać, ale już daaaawno nie robiłam
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Mam pytanie odnosnie ćwiczeń z Chodakowską- cwiczy ktoś Jej metodami? Na podstawie książki, czy płytki? jak to wogóle wygląda? Telik kiedyś coś o tym pisała-warto kupować książkę? |
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
elika dzięki za opinie
czyli jesteś kolejną osobą która potwierdza dobrą jakość mebli kuchennych z Ikei blaty bedą kamienne, a w związku z tym że od kilkunastu miesięcy zajmuje sie sprowadzanie kamienia to coś ładnego sobie wybiore(zawsze jeden koszt mniej )Oliweczko- książki nie mam ale widziałam ją tam są przepisy kulinarne, ćwiczenia i tabele do uzupełnienia z danymi takimi jak waga itd przed i po. NIe wiem czy warto, mi lepiej sie cwiczy do fimów warto ćwiczyć z chodakowską-ćwicze od czasu do czasu i bardzo ładnie kształtują ciało ale trzeba zacząć od łatwiejszych zestawów ćwiczenia znajdziesz na you toubie, ja mam płyty z shape
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-06-12 o 10:27 |
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpowiedz proszę na moje pytanie odnośnie Chodakowskiej |
|
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Na szybko: Telik, my mamy kuchnię z Ikea, jesteśmy zadowoleni
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Blaty też mamy z Ikea, drewniane, konserwujmy ją, są ok
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Przyszlam prosic o kciuki, na 16 lece do gina i licze na rychłą furtkę dla następnej dzidzi ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#2151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte |
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas piękna pogoda, słonecznie, cieplutko-P. z maluchami był na długim spacerze, a ja w pracy jak ten żuczek siedzę |
|
|
|
|
#2153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupka wygląda pysznie, nie dziwię się Jasiowi Za to jego komentarz - boski ![]() Cytat:
Naprawdę nie idzie tam żyć z tymi wariatami.A gdzie się przeprowadzicie? Cytat:
![]() A jak zdrowie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() U nas wreszcie dziś ładnie, bo od soboty lało i wiało
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Witam
Iwa, Brumku mam na oku kilka mieszkan. Generalnie w okolicy w promieniu kilku kilometrow. Nie mozemy kompletnie w inne miejsce sie wyniesc bo Tz mialby za daleko do pracy. Teraz musze poumawac spotkania na ogladanie. Wodaqua ![]() Dziec spi wiec ide cos porobie... |
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
wodaqua mocne kciuki!!!
stronczek powodzenia z mieszkaniem! Elliko ale fajnie, że tak się wyrwaliście! mi się marzy chociaż jeden dzień na Openerze... ![]() Gomra nie do końca rozumiem o pytanie czy plastyk wytrzymały w Hamaxie? bo nie wiem co tam się może wyginać? sam fotelik trwały, "sztywny", zapięcia ok. witam się dzisiaj u nas znowu cieplutko. a mnie głowa boli. nie wiem czy od remontu w biurze (hałas, pył itp..), ze zmęczenia czy z niewyspania (wczoraj prasowałam "po nocach" 2 godziny, a i tak nie skończyłam ). ech życie..
|
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Brumku, dziekuję, problemyżołądkowe przeszły, został glut i ogólne rozbicie... Najważniejsze, że u Heli dobrze
|
|
|
|
#2157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się cieszę, poza tym miejsca sporo ![]() Fajny ten lekarz, coś strachliwy ![]() Cytat:
Fajną noc mieliście ![]() Powodzenia na badaniu ![]() Cytat:
![]() A ja byłam dziś z maluchami na uczelni, chciałam kilka spraw załatwić, poza tym koleżanka się broniła. Z nimi już na obronę nie poszłam ale troszkę jej miałam wcześniej pomóc. Wróciliśmy dopiero niedawno. Wreszcie się słonecznie zrobiło
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
ANia a ta chusta to jakaś z tych oryginalnych czy szukałaś najtańszej ?
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Heja!
Dziekuję serdecznie za kciuki Podziałały Mam poczekać na @, potem jeden cykl i mam zielone światło. Pobrał mi cyto. Jestem uskrzydlona. Niby nic, wizyta ot wizyta, ale wiadomości dobre. Dr zajął się bardziej moją psychiką i chyba podziałało ![]() Dobranoc! |
|
|
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua wspaniale wiesci
Takze czekamy na radosna nowine
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

, nie chcemy spędzic godzin w samochodzie jadąc, wybraliśmy większe miasto, bo w razie czego jest szpital i pomoc natychmiastowa.
. Hotel ma basen, spa i jakiś plac zabaw wiec wszyscy powinni być zadowoleni. Akrat w czasie wyjazdu wypadają urodziny męża, wiec juz po tajemnie zamówiłam mu tort w chorwackiej cukierni, który ma być dostraczony do hotelu.
. jeszcze tylko dumam nad prezentem, bo na dzień ojca juz mamy (jako że u nas w tą niedzielę będzie). no i ogólnie ja lubię takie przygotowania do wyjazdu.

wydaje mi się, że jest wzdęty wtedy bo taki twardy
za pozytywne wieści
Dawno się to nie zdazyło.
Ale zaprotestowały inne jednostki w kraju, w sumie 70 % pracowników, więc najwyżej po nagrodach pojadą, których i tak dostajemy co kot napłakał i raz w roku
Zosia niby wie, ale zawsze musi sprawdzać, więc i tak pilnuję.
i on stwierdził pyśna