Rozstanie z facetem, część XXVII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 20:42   #61
zlosnica89
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Cytat:
Napisane przez killka Pokaż wiadomość
absolutnie nie zmieniaj koloru bo ten jest super taki wyrazisty
No teraz już nie jest taki wyrazisty, zdjęcie robiłam ponad tydzień temu i już się farba trochę sprała te czerwienie tak szybko schodzą...

Mój kumpel ostatnio zadał mi okrutne pytanie:
- Czy ty koniecznie musisz z kimś być?

Mogłabym powiedzieć "nie,nie muszę", ale jakże smutne są te chwile, gdy wszędzie zakochane pary, a ja siedząca samotnie w domu całe dnie, całe noce, bez przyjaciół, bez bliskich... Mogłabym zdechnąć w tym mieszkaniu i nikt by tego nie zauważył, bo nikt się o mnie nie martwi...

Podążasz za tłumem, czy kierujesz się własnym rozumem?

zlosnica89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:43   #62
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Marycha1977 Pokaż wiadomość
ja z kolei na zakochaniu sie przejechalam bo nie widzialam tego co inni widzieli, wole teraz chyba wolne poznawanie i powolne uwalnianie emocji
ale chyba co komu wiec kazdy moze sobie wybrac
A bo to zależy kto jak się zakochuje, jak przy okazji motyli człowiek ślepnie, głuchnie i nie docierają do niego żadne bodźce oprócz słodzenia chłopa, to faktycznie, lepiej powoli. U mnie to tak nie działa niestety, sprawdziłam. Jak nie ma wielkiego pie*dut na początku, to nie będzie go wcale. A być z kimś z rozsądku, czekać na zakochanie, a potem zrywać z zaangażowanym w związek człowiekiem...nic wesołego.
Od lubienia mam kolegów, w moim partnerze muszę być zakochana.

No i jasne, złamane serce boli. Ale mnie bardziej boli bycie z kimś, w kim nie jestem w stanie się zakochać.
Stary 2013-06-12, 20:48   #63
killka
Rozeznanie

Ja jak poznałam eksa to zanim się w nim zakochałam minęło kilka miesięcy Za to on podobno od pierwszego wejrzenia Na początku nawet nie podobał mi sie fizycznie a teraz nie wyobrażam sobie bycia z nikim innym
killka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:48   #64
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc Pokaż wiadomość
Hej, Asia - co u ciebie?
Byłyśmy kiedyś razem na rozstaniowym, pisałam z nicku magda170325 ciekawa jestem co u ciebie
A pamiętam Cię dalej jestem "sama" tak jakby ale wreszcie cos do kogos poczułam tyle, że młodszy... a u Ciebie ?
Stary 2013-06-12, 20:50   #65
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A bo to zależy kto jak się zakochuje, jak przy okazji motyli człowiek ślepnie, głuchnie i nie docierają do niego żadne bodźce oprócz słodzenia chłopa, to faktycznie, lepiej powoli. U mnie to tak nie działa niestety, sprawdziłam. Jak nie ma wielkiego pie*dut na początku, to nie będzie go wcale. A być z kimś z rozsądku, czekać na zakochanie, a potem zrywać z zaangażowanym w związek człowiekiem...nic wesołego.
Od lubienia mam kolegów, w moim partnerze muszę być zakochana.

No i jasne, złamane serce boli. Ale mnie bardziej boli bycie z kimś, w kim nie jestem w stanie się zakochać.
ja chce sie zakochac ale najpierw chce panowac nad emocjami, chce widziec tez jego wady ale chce tez zeby to bylo stopniowe, na poczatku juz wiem czy sie chlop nada czy nie ale na poczatku oni wszyscy sa cudowni słodcy opiekunczy a potem..........
no ale nie ma co sie użalac my kobiety tez czasem stajemy sie inne w związku a serducho boli tak czy siak niestety
Marycha1977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:53   #66
Naomi21
Zakorzenienie

Ile już postów napisałyście! Ja cały dzień praca, ale jutro sobie odpocznę

Cytat:
Napisane przez Eileen_Prince Pokaż wiadomość
Póki co mam 2 pomysły, które są jeszcze w mocnej fazie beta. Między innymi to pojechać do mojego przyjaciela za 2 tygodnie do Szczecina. A drugi pomysł to własnie pojechać z nim autostopem gdzieś w świat. Jeszcze nigdy nie byłam w górach
O, świetne pomysły Ja miałam jechać gdzieś z eksem, a teraz nie wiem. Jedna przyjaciółka nie może, druga się waha ze względu na urlop. Ale stwierdziłam, że wyjechać muszę - jak nie na dłużej to chociaż na kilka dni. Coś wymyślę.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
zeby kochać trzeba sie zakochać
Ja już się nie mogę doczekać aż się zakocham Albo chociaż zainteresuję kimś - że pójdę na imprezę, dam komuś numer i będę chciała, żeby zadzwonił.

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy w zrobiłyście coś dla siebie dla poprawy nastroju po rozstaniu?
Nic takiego symbolicznego. Ale dużo wychodzę, nie przejmuję się niczym - jak mi ucieknie ostatni nocny to poszaleję do rana, jak mam ochotę na kolejnego drinka to piję (a co tam kac). Ogólnie jestem dla siebie dobra, po raz pierwszy od 3 lat mogę robić co chcę.

Zresztą i tak zaczyna się nowy etap mojego życia, bo planuję rozpocząć doktorat jesienią. Wszystko się przekręciło o 180 stopni i może właśnie tak miało być. Jeszcze niedawno płakałam mamie, że nigdy nie byłam na takiej naprawdę wyczekanej randce - wszystko przede mną

Cytat:
asiu to co ja mam powiedziec? mam 29 lat w tym roku a spotykam sie z 25 latkiem ?
Jak miło, jesteśmy równolatkami Spotykałam się kiedyś z facetem o 3 lata młodszym i on niestety był dzieciakiem, ale reguły nie ma, szansę warto dać

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
fakt ze ja wygladam na 20 , nawet ostatnio sie dowiedzialam ze na 18
Ja podobno tak samo Ostatnio jakiś chłopak w klubie ze mną tańczył, potem zapytał o nr. Pytam: "a ile masz lat?", on "23", jak mu powiedziałam ile ja mam to się biedny zdziwił: "myślałem, że ze 20"

Cytat:
Raz w życiu posłuchałam takiej rady, wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle. Never again, albo zakochanie albo singlowanie. Kropka.
Ja myślałam, że jak wejdę w związek bez wielkich emocji, dam sobie czas, miłość będzie się rodziła powoli, to będzie wszystko super. Ale nawet takie rozsądne podejście nie gwarantuje niczego jak widać, to ruletka tak naprawdę
Stary 2013-06-12, 20:53   #67
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie mam bardzo dobrego kolege ktory sie we mnie bardzo dlugo kochal ale ja nic nie czulam do niego..... dlugo cierpial teraz kogos znalazl ale nie jest i tak szczesliwy ...a jest z tym kims bo juz ma 33 lata i nie chce byc sam

na sile nie da sie zakochac

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 20:56   #68
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Ile już postów napisałyście! Ja cały dzień praca, ale jutro sobie odpocznę

O, świetne pomysły Ja miałam jechać gdzieś z eksem, a teraz nie wiem. Jedna przyjaciółka nie może, druga się waha ze względu na urlop. Ale stwierdziłam, że wyjechać muszę - jak nie na dłużej to chociaż na kilka dni. Coś wymyślę.

Ja już się nie mogę doczekać aż się zakocham Albo chociaż zainteresuję kimś - że pójdę na imprezę, dam komuś numer i będę chciała, żeby zadzwonił.

Nic takiego symbolicznego. Ale dużo wychodzę, nie przejmuję się niczym - jak mi ucieknie ostatni nocny to poszaleję do rana, jak mam ochotę na kolejnego drinka to piję (a co tam kac). Ogólnie jestem dla siebie dobra, po raz pierwszy od 3 lat mogę robić co chcę.

Zresztą i tak zaczyna się nowy etap mojego życia, bo planuję rozpocząć doktorat jesienią. Wszystko się przekręciło o 180 stopni i może właśnie tak miało być. Jeszcze niedawno płakałam mamie, że nigdy nie byłam na takiej naprawdę wyczekanej randce - wszystko przede mną

Jak miło, jesteśmy równolatkami Spotykałam się kiedyś z facetem o 3 lata młodszym i on niestety był dzieciakiem, ale reguły nie ma, szansę warto dać

Ja podobno tak samo Ostatnio jakiś chłopak w klubie ze mną tańczył, potem zapytał o nr. Pytam: "a ile masz lat?", on "23", jak mu powiedziałam ile ja mam to się biedny zdziwił: "myślałem, że ze 20"

Ja myślałam, że jak wejdę w związek bez wielkich emocji, dam sobie czas, miłość będzie się rodziła powoli, to będzie wszystko super. Ale nawet takie rozsądne podejście nie gwarantuje niczego jak widać, to ruletka tak naprawdę
dokladnie rosyjska ruletka, ale że kazdy ma jakis bagaz doswiadczeń to i sie chce probowac inaczej niz zawsze
Stary 2013-06-12, 20:57   #69
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
A pamiętam Cię dalej jestem "sama" tak jakby ale wreszcie cos do kogos poczułam tyle, że młodszy... a u Ciebie ?
Nawet jak młodszy - to nieważne, jeśli Cię dobrze traktuje i jest dobrym facetem
Ja tak jak wtedy wróciłam do byłego chłopaka, tak nadal z nim jestem teraz układa nam się bardzo dobrze, możliwe, że od października zamieszkamy razem, ale konkretna rozmowa o tym jeszcze przed nami
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:58   #70
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie rosyjska ruletka, ale że kazdy ma jakis bagaz doswiadczeń to i sie chce probowac inaczej niz zawsze
wiadomo ze teraz bedziemy bardziej ostrożniejsze

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Nawet jak młodszy - to nieważne, jeśli Cię dobrze traktuje i jest dobrym facetem
Ja tak jak wtedy wróciłam do byłego chłopaka, tak nadal z nim jestem teraz układa nam się bardzo dobrze, możliwe, że od października zamieszkamy razem, ale konkretna rozmowa o tym jeszcze przed nami
i zadowolona jestes ze wrociliscie do siebie ? zmienilo sie cos ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2013-06-12, 21:04   #71
zlosnica89
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze niedawno płakałam mamie, że nigdy nie byłam na takiej naprawdę wyczekanej randce - wszystko przede mną
Ja też nigdy nie byłam na prawdziwej randce Nawet nie wiem jak to wygląda... Niech któraś opowie!

Cytat:
Spotykałam się kiedyś z facetem o 3 lata młodszym i on niestety był dzieciakiem, ale reguły nie ma, szansę warto dać
Moje 3 ostatnie związki były z młodszymi - rok lub dwa, ale zawsze coś. I rozpadły się o wiele szybciej, niż jak byłam z kimś starszym czy rówieśnikiem. Wiem,że to wszystko zależy od człowieka,ale jednak kołocze się w głowie myśl,że starszy to wie lepiej bo więcej przeżył...

Podążasz za tłumem, czy kierujesz się własnym rozumem?

zlosnica89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 21:04   #72
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, ja już nigdy nie zaufam komuś tak jak ufałam eksowi Dostałam niezłą nauczkę, strasznie byłam niemądra w tym związku.

zlosnica - Ja na randkach byłam setki razy, ale nie były to tak emocjonujące spotkania jak się widzi w filmach, że czekałam i czekałam aż w końcu ten ktoś gdzieś mnie zaprosił

Edytowane przez Naomi21
Czas edycji: 2013-06-12 o 21:05
Naomi21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 21:05   #73
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Oj tak, ja już nigdy nie zaufam komuś tak jak ufałam eksowi Dostałam niezłą nauczkę, strasznie byłam niemądra w tym związku.
każda porażka nas czegos uczy, oby mądrze wykorzystac te lekcje
Stary 2013-06-12, 21:06   #74
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:

na sile nie da sie zakochac
No i to ważne właśnie, bo ja chyba teraz potrzebuję na siłę jakiejś bliskości, poczucia, że dla kogoś jestem ważna. Niektóre tu pisały, że potrzebowały być same po zerwaniu, a ja właśnie jakoś chciałabym kogoś mieć..
Stary 2013-06-12, 21:23   #75
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
każda porażka nas czegos uczy, oby mądrze wykorzystac te lekcje
dokladnie !!!!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Petrycja Pokaż wiadomość
No i to ważne właśnie, bo ja chyba teraz potrzebuję na siłę jakiejś bliskości, poczucia, że dla kogoś jestem ważna. Niektóre tu pisały, że potrzebowały być same po zerwaniu, a ja właśnie jakoś chciałabym kogoś mieć..
każda z Nas sobie inaczej radzi z rozstaniem wiec może u Ciebie jest tak ze potrzebujesz kogoś

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2013-06-12, 21:25   #76
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

i zadowolona jestes ze wrociliscie do siebie ? zmienilo sie cos ?
Bałam się tego powrotu. Zmieniło się wiele - ja przede wszystkim (nie jestem już taka zaborcza, staram się być lepszym człowiekiem, nie kontroluję go, nie jestem już taka nerwowa i agresywna {to przede wszystkim}), a on po prostu stara się dbać o mnie jak może, wiele zmieniać nie musiał w sobie. Teraz jest bardziej stanowczy, dorósł - znalazł sobie pracę, studiuje dziennie jednocześnie.
Teraz - nie żałuję powrotu, kocham go. Chcę żeby był szczęśliwy i żebym ja była szczęśliwa
Stary 2013-06-12, 21:38   #77
_Mia
Zakorzenienie

Co do tych 'prawdziwych randek', to ja nie preferuję Sztywne to takie, stresujące i za duża presja jak dla mnie, bo wiadomo, że to nie jest koleżeńskie do końca spotkanie, i muszę jakoś tam wypaść Wolę najpierw mieć kumpla w facecie, żeby wyszło naturalnie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

ciezko_jest_lekko_zyc a Tobie taaak zazdroszczę
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 22:07   #78
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Naprawdę chciałabyś wrócić? Widocznie ja jestem inna, ale takie rozstanie znaczy dla mnie, że coś w tym związku mocno nie gra i nie była to błaha sprawa. Miłości też widać zabrakło... gdyby obu stronom naprawdę zależało, to rozstania by nie było Powroty, sklejanie na siłę - można, ale po co?
Stary 2013-06-12, 22:58   #79
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę chciałabyś wrócić? Widocznie ja jestem inna, ale takie rozstanie znaczy dla mnie, że coś w tym związku mocno nie gra i nie była to błaha sprawa. Miłości też widać zabrakło... gdyby obu stronom naprawdę zależało, to rozstania by nie było Powroty, sklejanie na siłę - można, ale po co?
No u nas nie grało wiele rzeczy. Nikt nic nie sklejał "na siłę" - kiedy dwoje ludzi chce spróbować jeszcze raz, co w tym złego/dziwnego/nieodpowiedniego? Miłości nie brakło nigdy, było jej za wiele, bo przez ten czas, gdy nie byliśmy razem, żadne o drugim zapomnieć nie dało rady

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Co do tych 'prawdziwych randek', to ja nie preferuję Sztywne to takie, stresujące i za duża presja jak dla mnie, bo wiadomo, że to nie jest koleżeńskie do końca spotkanie, i muszę jakoś tam wypaść Wolę najpierw mieć kumpla w facecie, żeby wyszło naturalnie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Każdy znajdzie szczęście, ty również jeśli nie z byłym, to po nim będzie ktoś kto cię uszczęśliwi
Stary 2013-06-12, 23:44   #80
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A zastanawiałam się niedawno, co u Ciebie w kontekście wątkowych powrotów.
Cytat:
Napisane przez zlosnica89 Pokaż wiadomość
Przeczytałam tych 12 znaków,że nadszedł czas na zakończenie związku i z przykrością muszę przyznać,że 9/12 się sprawdza
Chyba każdy kilkuletni związek by się załapał
Cytat:
Napisane przez zlosnica89 Pokaż wiadomość
Z powodu przewlekłej niestwierdzonej depresji średnio co miesiąc zmieniam kolor włosów by poprawić sobie humor Pomyślałam sobie, ze jeżeli zmienię kolor, to może zmienię też parę rzeczy, które nie podobają mi się w życiu
Tak więc obecnie mając taki kolor ---> http://img40.imageshack.us/img40/5500/sdc11132i.jpg
chcę sobie teraz walnąć śliwkową szamponetkę. Tak na wszelki wypadek, by się zmyło,gdyby mi się nie podobało
Teraz masz piękny...
Cytat:
Na koniec rozmowy dala mi rade: pamietaj dziecko jak poznasz faceta to prosze cie nie zakochuj sie. polub go ale sie nie zakochuj bo milosc przyjdzie z czasem bo fajerwerki na poczatku czasem zle sie koncza jak "narkotyk"przestanie działac
Uważam takie poglądy za przedwojenne, można przez nie swojemu życiu emocjonalnemu wyrządzić wielką krzywdę. Pochodzą z czasów, gdy kobieta bez męża nic nie znaczyła, a małżeństwa były czystą kalkulacją. Do rozwodów nie dochodziło, bo było to nieopłacalne i źle widziane społecznie. W życiu kobiet było miejsce na miłość do dzieci i przywiązanie do żywiciela.

Nie wyobrażam sobie związku bez zakochania, bez chemii i wrażenia drugiej połowy pomarańczy. Aby uniknąć pułapki zaślepienia wystarczy się nie oszukiwać. Mnie zakochanie dawało zawsze dużo siły i energii, nie ignorowałam nieprzyjemnych zachowań faceta i nie udawałam, że nie widzę jego wad.

Odmawiając sobie prawa do burzy hormonów wyjaławiamy się z emocji.
Stary 2013-06-13, 06:48   #81
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Teraz masz piękny...

Uważam takie poglądy za przedwojenne, można przez nie swojemu życiu emocjonalnemu wyrządzić wielką krzywdę. Pochodzą z czasów, gdy kobieta bez męża nic nie znaczyła, a małżeństwa były czystą kalkulacją. Do rozwodów nie dochodziło, bo było to nieopłacalne i źle widziane społecznie. W życiu kobiet było miejsce na miłość do dzieci i przywiązanie do żywiciela.

Nie wyobrażam sobie związku bez zakochania, bez chemii i wrażenia drugiej połowy pomarańczy. Aby uniknąć pułapki zaślepienia wystarczy się nie oszukiwać. Mnie zakochanie dawało zawsze dużo siły i energii, nie ignorowałam nieprzyjemnych zachowań faceta i nie udawałam, że nie widzę jego wad.

troche chyba zle napisalam nie wyjasnijac do konca. Tu nie chodzi o bycie z kims z rozsadku, tylko poprostu nie przeslanic sobie obrazu faceta emocjami. Nie idealizowac, na starosc wszyscy zrozumiemy ze wazne jest to ze sie kogos lubi i ma sie o czym rozmawiac bo zakochanie niestety mija choc jest bardzo przyjemne. Przerabialam juz takie zamroczenia i szlam w ciemno, a teraz jestem tutaj Wolę przezyc takie lzejsze zamorczenie po jakims czasie jak juz na tzrezwo zobacze z kim mam do czynienia a nie szaleć a potem sie zawieść. Rozwody tez sa dla ludzi, przeszlam jeden to wiem, czasy dawne nie wracaja juz w spoleczenstwie. Patrze na moich rodzicow, ze oni ciagle lubią byc ze soba, gadac do poznej nocy, lazic po kawiarniach a maja juz kolo 70tki. Nie mozna generalizowac co jest lepsze bo kazdy jest inny, ale warto rozwazyc rozne opcje
ale sie rozpisalam z rana pozdrawiam
Stary 2013-06-13, 07:51   #82
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
teraz układa nam się bardzo dobrze
Dobrze czytać że już jest ok, Twoje ostatnie wpisy na Wizażu o nim były niepokojące...

Cytat:
Wolę przezyc takie lzejsze zamorczenie po jakims czasie jak juz na tzrezwo zobacze z kim mam do czynienia a nie szaleć a potem sie zawieść.
Myślisz że wielkie bum zawsze musi oznaczać zaślepienie?
Stary 2013-06-13, 08:09   #83
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze czytać że już jest ok, Twoje ostatnie wpisy na Wizażu o nim były niepokojące...

No niestety ja tak mam, wszystko co pisze pisze we wlasnym imieniu i z wlasnego doswiadczenia. Oczywiscie nie kazdy to przezywa tak samo Ale szczerze mowiac mam dosc tych oslepien dlatego chce troche spokojniej mam nadzieje ze sie da
Stary 2013-06-13, 08:17   #84
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No niestety ja tak mam, wszystko co pisze pisze we wlasnym imieniu i z wlasnego doswiadczenia.
Ja tak miałam, ale każde doświadczenie otwierało szerzej oczy i ściągało z nich bielmo, uczyło rozsądku, teraz nawet jak jestem totalnie ogłupiała chemią i tymi wszystkimi motylami to widzę, oceniam, kalkuluję czy te i tamte wady jestem w stanie zaakceptować i tak dalej.
Stary 2013-06-13, 08:20   #85
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak miałam, ale każde doświadczenie otwierało szerzej oczy i ściągało z nich bielmo, uczyło rozsądku, teraz nawet jak jestem totalnie ogłupiała chemią i tymi wszystkimi motylami to widzę, oceniam, kalkuluję czy te i tamte wady jestem w stanie zaakceptować i tak dalej.
musze sie tak nauczyc robicbo zawsze co zle wszyscy w kolo wiedza tylko nie ja
Stary 2013-06-13, 09:28   #86
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:

elve kochana, które wpisy masz na myśli?
te ze starego konta?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Teraz masz piękny...

Fajnie, ze ktoś o mnie pamiętał a co u Ciebie?
Stary 2013-06-13, 09:34   #87
Malla
Nie depcze krokusów

ciezko_jest_lekko_zyc - u mnie w porządku, singluję, szukam pracy.
Cytat:
Tu nie chodzi o bycie z kims z rozsadku, tylko poprostu nie przeslanic sobie obrazu faceta emocjami.
Czemu uważasz, że zakochanie zabija myślenie? Jeszcze mi się to nie zdarzyło.
Cytat:
Nie idealizowac, na starosc wszyscy zrozumiemy ze wazne jest to ze sie kogos lubi i ma sie o czym rozmawiac bo zakochanie niestety mija choc jest bardzo przyjemne.
Moi faceci byli zawsze moimi przyjaciółmi mimo czasem wielkich różnic w charakterze. Nie zakochałabym się w kimś, z kim się nie dogaduję w lot. Nie zakochuję się w wyglądzie czy bajerze, tylko w charakterze. Nigdy nie stawiałam faceta na piedestale, nie traktowałam jako dar od Boga, który trzeba wielbić. Obawiam się, że zaślepienie towarzyszące zakochaniu jest cechą danej osoby, a nie samego stanu emocjonalnego i wtedy trzeba poważnie się nad sobą zastanowić.
Cytat:
Patrze na moich rodzicow, ze oni ciagle lubią byc ze soba, gadac do poznej nocy, lazic po kawiarniach a maja juz kolo 70tki. Nie mozna generalizowac co jest lepsze bo kazdy jest inny, ale warto rozwazyc rozne opcje
Moi rodzice się nie cierpią i są ze sobą tylko ze względu na biedę i dzieci. To typowe małżeństwo zawiązane w wieku 20 lat, bo tak wypadało, by po szkole od razu pójść do pracy i założyć rodzinę.

Na szczęście każdy z nas jest inny, ale to nie zwalnia nas z obowiązku myślenia i wyciągania wniosków z poprzednich doświadczeń, nawet jak jesteśmy zakochani i świat stanął na głowie. Rozwody są dla ludzi, ale lepiej uniknąć tych nieprzyjemności nie biorąc ślubu z osobą, wobec której nie mamy 100% pewności, bo wcale jej potem nie przybędzie. Gdybym wzięła ślub z wieloletnim partnerem wtedy, kiedy wszyscy rówieśnicy to robili, walczyłabym właśnie o mieszkanie i opiekę nad dzieckiem albo poddała się i pokazywała wszystkim wokół, jaka jestem szczęśliwa, choć w środku by mnie gryzło.
Stary 2013-06-13, 09:38   #88
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
elve kochana, które wpisy masz na myśli?
te ze starego konta?
Te sprzed tygodnia.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla
Nie zakochałabym się w kimś, z kim się nie dogaduję w lot. Nie zakochuję się w wyglądzie czy bajerze, tylko w charakterze.
Stary 2013-06-13, 10:07   #89
Marycha1977
Rozeznanie

Ja wyszlam za mąż bo byl cudownym czlowiekiem, traktowal mnie cudownie itp bla bla. Po slubie sie okazalo co innego ale to juz inna bajka. Moj eks obecny byl tak samo romantyczny i cudowny a nagle mu sie wypalilo. Nigdy nie wie sie na kogo sie trafi, nawet jesli w tym momencie czujey ze to milosc zycia Niestety mam takie doswiadczenia. Chcialabym byc z kims kto nie zmienia sie po roku lub dwoch i pokazuje swoje prawdziwe oblicze, ale przyciagam samych debili co tylko licza na moje pieniadze, wygodne mieszkanko i swietnie sie z tym na poczatku ukrywaja.
Stary 2013-06-13, 10:08   #90
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Te sprzed tygodnia.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Nadal mało czasu ma dla mnie. Cały czerwiec ma taki być. Nie powiem, że mi to pasuje, ale przecież nie rzuci studiów ani pracy.. Przynajmniej całe weekendy razem spędzamy, a w środku tygodnia wypada jeden dzień dodatkowo na spotkanie.. W sumie nie jest źle.. Ale on wczoraj mi powiedział, że jemu też to nie pasuje, że tak mało się widujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości