Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 22:25   #1861
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny,

udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przyjęli mój wniosek o dodatkowe dwa tygodnie z wyjaśnieniem!!!!
i mam łącznie 4 tygodnie tak jak powinno byc!!!!!!! : jupi:

teraz lecę po kaszke holle, później obiad, bede wieczorkiem to sobie spokojnie poczytam.

I
widziałam tylko na szybko, że spotkanko było- super!! fajnie, że się poznałyscie na żywo.
Bardzo się cieszę że się udało, to moje kciuki już niepotrzebne
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 22:31   #1862
djerba
Wtajemniczenie

Hej laseczki

Nie wiedziałam, że już kolejny wątek powstał
U nas wszystko ok..chociaż trochę w sumie za dużo spraw na głowie i nie mam nawet czasu żeby odpocząć
Teraz przysiadłam, żeby Was nadrobić...ale bez szans!!! ponad 80 stron nie jestem w stanie hehe

Buziaczki
Aaa do klubu wrzuciłam takie tam 3 fotencje
Stary 2013-06-12, 22:32   #1863
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadłam na chwilke jestem załamana po dzisiejszej wizycie u pediatry szczepienie ok nawet niepecialnie zapłakał ale reszta dramat w miesiąc przybył tylko 140 g wiec tyle co za tydzień powinien mimo kaszki urusł 3 cm ale dalej z tymi raczkami nie jest dobrzrze nawet podejrzewamy porażenie rehabilitacja za miesiac a nuerolog za tydzień jak się uda lub za 2
dostalismy skierowanie na mofroligie usg brzuszka i usg główki mamy zrobic prywatnie siedze i rycze

Cała super ze z urlopem sie udało a mojego niunka po bobovicie bananowej tez brzusio bolał teraz kupiłam bezmleczna zobaczymy czy bedzie ok
Tak mi przykro, może to tylko problem z napięciem mięśniowym? Strasznie długo musicie czekać na tę rehabilitację, nie da się tego jakoś przyspieszyć? Albo iść prywatnie chociaż raz, niech pokażą was jakie§ ćwiczenia, szkoda tego miesiąca, to jednak kupa czasu!
Stary 2013-06-12, 22:33   #1864
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
e no, chyba będzie tam co zjeść?
nie cierpię kanapek
w sensie takich na wynos z domu
No ja tak zartowalam :P no jest co zjesc kielbaska golonka szaszlyk chociaz w tgodniu tez? Zreszta zobaczymy. Dobranoc kobity a co niektore do jutra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-12, 22:42   #1865
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No ja tak zartowalam :P no jest co zjesc kielbaska golonka szaszlyk chociaz w tgodniu tez? Zreszta zobaczymy. Dobranoc kobity a co niektore do jutra

Przeczytałam tylko stronę wstecz (na obecną chwilę) iiii kurde kobitki jak fajnie, że się w końcu spotykacie! wrzućcie fotki po spotkanku!
miłego
ile Was będzie w ogóle?
Stary 2013-06-12, 22:52   #1866
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

O ile dobrze licze to 7? :d

Djerba mialam dzwonic do ciebie na spacerku jak bylam a mi bayeria padla jeee :S

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 22:57   #1867
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
O ile dobrze licze to 7? :d

Djerba mialam dzwonic do ciebie na spacerku jak bylam a mi bayeria padla jeee :S

Oooo ja Cię to razem 14 niezła ekipa
A na którym spacerku? dzisiejszym?
Stary 2013-06-12, 22:58   #1868
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ano dzisiejszym

Lece spac, Maly zjadl to ide w kimono, moze pospi troche do jutra!!!

Stary 2013-06-12, 23:11   #1869
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehehe padłam ale to szaja jest specjalistą od marketingu szeptanego nie ja
najpierw chusta
potem oball
potem kaszki holle
teraz tula

ostatnio spotkalam znajomą z dzieckiem w hurtowni, ja pod pachą zapas kaszek holle ona pyta co to za kaszki ja jej odpowiadam, pyta się skąd je znam i już miałam wypalić,że od szaji w język się musiałam gryźć
Chcesz powiedzieć że znajoma nie zna Szajki? Toż Szaję wszyscy znają
Stary 2013-06-12, 23:51   #1870
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ejjjj, a co Ty masz wspólnego z P.?
Jeździłam tam na wakacje w ogóle mam wielki sentyment do tej miejscowości, pięknie tam...

Jak napisałaś że po drugiej stronie mostu za pijalnią wód przy stadninie to zaraz pomyślałam że to tam i nie pomyliłam się bo ja właśnie tam w domku się wczasowałam na pewno u kogoś kogo znasz

Cytat:
Ja biorę Małego w fotelik na stelażu (serce mi pęka, ale w gondoli za cholerę nie ujedzie ) a chustetetete na dół najwyżej zachustuję się pod żyrafką boję się baną jechać w chuście......

Szajuś, Dorotka faktycznie duża babka a Ty cudnie wyglądasz
Cytat:
ja wózek i tulę, bo ostatnio H. marudzi w wózku wtedy ją myk do tuli no a wezme wózek bo gdzieś muszę różne rzeczy pobrać

ładuje baterie z aparatu

jeloł a jak pojedziesz do parku?

Pytanie : czy Wasze dzieci (nie wiem jak usypiacie?) jak sie je odłoży do zasnięcia do łóżeczka to trzepią głową na lewo i prawo i nogi chodza jakby maraton biegły ?
Bo ja różnie usypiam czasem pohusianie na rękach chwilę wystarczy odkładam do łóżeczka i chwila moment zasypia a czasem widze że husianie nic nie da bo jest strasznie zainteresowana wszystkim w okół no to kłąde ją do łózka siadam obok na krześle i czekam aż zaśnie tylko ona strasznie się w tym łóżeczku kotłuje głowa prawa lewa kołdre siąga, daje jej tetrówke to ją po całej twarzy przetegowuje i musze jej lekko rączki trzymać albo nóżki. Norma to? po jakiś 10 minutach zasypia
Ja też wezmę wózek i tulę. A zastanawiam się czym przyjechać, bo może spacerkiem dojdziemy? Chociaż to kawałek jest. Z drugiej strony nie bardzo chcę się z wózkiem tarabanić baną, jeszcze pomyślę ej, stresuję się trochę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
nadrabiam,nadrabiam a stron dalej przybywa. Zlitujecie się kobity

Ale super! A Ty jaka ładna
cyc

o matko

dobrze napisane

Ale macie snyyyy

można też zamrażam (specjalnie zostawiłam sobie słoiczki z bobovity żeby mieć w czym mrozić )

faceci..... jak byłam u bokeh to wsadziłyśmy Darię do nosidełka, zrobiłyśmy fote i wysłałam do Tżta mms. Co mi odpisał na zdjęcie????
"co to za kombinezon? Wyglądasz jak robot"

ooooooo ile dzików

mama mi właśnie parę tyg temu powiedziała żeby tak robić

SUPER!
Ech ci faceci

Co do kanapek, to nie sądzę żebym była głodna, coś tam ew. wezmę do przekąszenia. No i małemu mleczko

dobranoc a ślązory do jutra
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 02:00   #1871
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
U mnie pediatra małego do tej pory nie skierował. Na pierwszym szczepieniu się o to upomniałam to powiedział że najpierw Pesel muszę mieć Oskara. A potem ja zapomniałam a on nic do tej pory o tym nie mówił.

CZY JESZCZE KTÓRAŚ Z WAS NIE BYŁA NA USG BIODEREK? (czy tylko ja jestem taki ewenement ? )
My nie bylysmy!
U nas bioderka bada sie tylko na "macadora", chyba, ze lekarzowi cos sie nie spodoba.

---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292177]Właśnie truskawki z cukrem jadłam czereśnie też jadłam z owoców to jadłam też kiwi (tyle, że kupsztal rzadszy, ale to normalna reakcja), banany, jabłka, gruszkę nashi, ananasy z puszki

znam, lubię

pfff mogliby coś odpalić...

normalnie, pewnie w zimową kurtkę, bo łapki będzie wyciągać, rajtki + spodnie niekoniecznie ocieplane, butki zimowe, szalik, czapkę. Ew. pod kurtką nie jakoś wiele. No ale to zależy od warunków pogodowych też

przy skazie bezmleczne tylko!
mleko w kaszkach tak samo uczula

o ile jesteś pewna, że Blanka skazę ma?

Ja bym delikatnie spróbowała, pewnie. Bebiko, bebilon - tak naprawdę... chyba obojętnie które bo na różne mleka różnie dzieci reagują. Nan nie polecam tylko, bo faktycznie chyba kiepścizna, bardzo wiele dzieci mi znanych miało zatwardzenia po tym.

prosto największy problem miałam/mam jeszcze z dobraniem odpowiednich regulacji

ale powiem ci, że dopracowane w szczegółach -np., duperelka taka - wiadomo, jak mocno masz dociągnięte paski, szelki - to kawał ci wisi szelki, tzn. tego paska takiego plecakowego. I żeby nie wisiał, jest doszyta gumeczka, zwijasz, nakładasz gumkę i nic nie dynda, nic nie haczy.

nie lata, ale Dorotka naprawdę duża jest i główkę fajnie trzyma

DOROTKA W TULI

mina mówi o czymś przeciwnym

Jaaaaa! ale w którym miejscu?

I pytanie - wózki czy nosimy?[/QUOTE]

Jestem ciekawa skad o tej porze wytrzasnelas gruszke nashi? Na nashi sezon jest w sierpniu-wrzesniu. Nie daj sie nabrac, to podroba byc musiala.

---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ----------

Cytat:
ja wózek i tulę, bo ostatnio H. marudzi w wózku wtedy ją myk do tuli no a wezme wózek bo gdzieś muszę różne rzeczy pobrać

ładuje baterie z aparatu

jeloł a jak pojedziesz do parku?

Pytanie : czy Wasze dzieci (nie wiem jak usypiacie?) jak sie je odłoży do zasnięcia do łóżeczka to trzepią głową na lewo i prawo i nogi chodza jakby maraton biegły ?
Bo ja różnie usypiam czasem pohusianie na rękach chwilę wystarczy odkładam do łóżeczka i chwila moment zasypia a czasem widze że husianie nic nie da bo jest strasznie zainteresowana wszystkim w okół no to kłąde ją do łózka siadam obok na krześle i czekam aż zaśnie tylko ona strasznie się w tym łóżeczku kotłuje głowa prawa lewa kołdre siąga, daje jej tetrówke to ją po całej twarzy przetegowuje i musze jej lekko rączki trzymać albo nóżki. Norma to? po jakiś 10 minutach zasypia
Norma, u nas tak samo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 02:07   #1872
mitabe
Rozeznanie

Hej młode mamy , tyle udalo mi sie podczutac narazie:
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Doluj dalej
Moj niby bez smoko ale sam nie zasnie tylo cyc. Jak sie przebudxa to cyca zuka i w ryk.

Cytat:
Dziewczyny ja pie.dole! Stoje wlasnie na przystanku obok mnie mloda matka z kolezanka fajka w jednej rece a w drugiej placzace mega malutkie dzidzi no normalnie tak mi go szkoda zaraz sie tu sama poplacze ;(
Straszne! Ja za to dzisiaj widzialam krowę co wiozła 2-3 miesieczne dzieckow parasolce na siedząco!!!!!! Malemu tylko głowka skakala co chwila na boki, a mamusia taka zadowolona. Mmyslalam, ze jej strzelé.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
w koncu spedzilam dzien sama, bez Boryska - zawiozlam go rano do rodzicow, a pozniej umowilam sie na pizze i piwko z kolezanka (taka ktora dziecka nie ma odzylam! pogadalysmy o jakis ☠☠☠☠☠☠☠ach, powspominalysmy stare czasy, troszke opalilam sie w sloncu siedzac w restauracyjnym ogrodku. Brak slow, zeby opisac jak bardzo psychicznie odpoczelam i jak nabralam dystasu do wszytskiego. Zdecydowanie pogtrzeba mi bylo takiego dnia, i mimo ze rano mialam jeszcz wyrzuty sumienia i myslalam, zeby jednak odwolac spotkanie z kolezanka i zostac w domu to po slowach TZ po powrocie do domu "ze gowno a nie zajmuje sie dzieckiem" (zostawmy to bez komentarza) czuje ze podjelam sluszna decyzcje i ze potrzebuje czasu dla samej siebie.

brawo!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Pożalę się trochę.... byłyśmy dziś na ważeniu, byłam absolutnie pewna, że bedzie dobrze, bo w pt jak sama ważyłam to mała przybrała w przeliczeniu na dni 17,77, a dziś od pt tylko 60 Nie mam pojęcia czemu ona tak skacze. Lekarka zaleciła wprowadzanie pokarmów stałych. Wiem, że wiele z Was już to zrobiła, ale mi jakoś źle z tą myślą.... Chciałam czekać do 6 m-ca, a tak czuję się tak ofermowato, że MUSZĘ już
Ja też biłam się z myślami ale to przeciez dla jego dobra. Teraz cieszę się jak chce wiecej niz dostaje albo jak sie uśmiecha do łyżeczki!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nie jestes sama kochana, ja tez chcialam poczekać do 6msc no ale niestety moja Amelcia tez przybiera mało..

Blogerka, super ze tak sobiee odpoczelas, mnie dzis dziewczyny pytaly czy z nimi wyskocze na jakis"balecik" po obronie i z jednej strony super by bylo ale z drugiej.. nie wiem. W sumie raz bez niej bylam w szkole 10 h ale nie wiem czy dla swojego relaksu bym umiala tak zostawic dziecia.
Gratuluję ocen i powinnaś iść! Pozniej bedziesz milo wspominać!

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 02:36   #1873
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292973]nie wydaje mi się
a jak z wilgotnością powietrza u ciebie? może zwyczajnie za sucho?

obojętnie jaką, byle bezmleczną
tzn. obojętnie w sensie holle
a poważnie - bezmleczna obowiązkowo, nie wiem, czy ty gluten wprowadzasz teraz czy nie? jak nie, to patrzysz też by bg była

Pasteryzować nie można w słoiczkach po obiadkach

nie, bo one się po otwarciu nie zamykają już

u nas 1 usg w szpitalu, kolejne w 4-6tygodniu i następne na przełomie 3/4 mca

na jedno skierowanie

można taką mannę zwykłą, pewnie, ja dla siebie robię nieraz mannę błyskawiczną ale... szczerze mówiąc, ją by trzeba zagotować, to chce ci się tak? kup dzieciową kaszkę obojętnie jaką z glutenem, to nie musi być manna, może być orkiszowa na przykład holle czy jakaś manna typowo dla dzieci, wówczas dodajesz trochę do obiadku czy owoców

A Agatce gluten wprowadziłam po prostu - dając biszkopta nie chciało mi się chrzanić z kaszką

dziękować

A ja wezmę spacerówkę i też do noszenia coś, tulę chyba by się dziewczę przyzwyczaiło trochę... Albo może wreszcie nati? bo ciągle w tym elastyku nosiłam. O, nati wezmę, a ty mi się pomożesz omotać, co?

upycha się pomiam, że cały bok tuli był mokry od ciumkania

ok, pod żyrafę

a bana to tramwaj, jak można nie wiedzieć

A wspomniana żyrafa wygląda tak:

http://bi.gazeta.pl/im/9/9522/z95225...fy-w-WPKiW.jpg[/QUOTE]

A w tuli nie ma ochraniaczy, ktore mozna odpiac i wyprac? Polecam, bardzo przydatne.

(Wstawilabym zdjecie, ale przez aplikacje nie dziala...)

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Nie wiedziałam, że już kolejny wątek powstał
U nas wszystko ok..chociaż trochę w sumie za dużo spraw na głowie i nie mam nawet czasu żeby odpocząć
Teraz przysiadłam, żeby Was nadrobić...ale bez szans!!! ponad 80 stron nie jestem w stanie hehe

Buziaczki
Aaa do klubu wrzuciłam takie tam 3 fotencje
Hej!! Jak milo, ze znalazlas fla nas chwile!

Slazaczki - milego spotkania!!

U nas noc spokojna, chociaz Yae pierwszy raz od ok. miesiaca obudzila sie o 3.30 - kupsztal, karmienie i poszla spac juz do rana. Nie wiedzialam, o co sie rozchodzi, tak mnie rozpuscila przesypianiem calej nocy

---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

pstryczku ten kwiatek, ktory wkleilam w k., to w najlepszym przypadku moglaby byc mini mini miniaturka hortensji. On taki maciupenki, te kwiatki wielkosci niezapominajek
Stary 2013-06-13, 04:16   #1874
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry! Kolejna noc z cyklu pobudka co godzinę. Do tego od 2 już nie śpię właściwie bo Mała tak stękała i się przeciągała że koniec świata Możecie mi powiedzieć czemu dzieci tak stękają całą noc ? Jestem wykończona tymi nocami... Ja chce normalnie śpiące dziecko!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 04:35   #1875
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Kolejna noc z cyklu pobudka co godzinę. Do tego od 2 już nie śpię właściwie bo Mała tak stękała i się przeciągała że koniec świata Możecie mi powiedzieć czemu dzieci tak stękają całą noc ? Jestem wykończona tymi nocami... Ja chce normalnie śpiące dziecko!

Biedna Ty jestes!
Jakiego to jest rodzaju stekanie?
Przeciaga sie, bo moze chce sie obrocic na brzuch? Gdybys moze ja polozyla na brzuchu, tylko nie wiem, czy w szelkach jest to mozliwe...
A moze jej po prostu goraco?
Czy Blanka zawsze tak zle spala?
Stary 2013-06-13, 05:12   #1876
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka od początku źle śpi. Ale ostatnie noce to już katastrofa. Takie stękanie... Hmm nie wiem jak to opisać. Jakby Jej coś przeszkadzało i przy tym się wyciąga jak długą. Gdyby chociaż przy tych częstych pobudkach dłużej rano spala,ale nie,o 5 najpóźniej jesz pobudka. W dzień trzy 30min drzemki więc ja nawet nie mam szans na regenerację. Widocznie to jednak mały wampir i nie potrzebuje więcej snu

Stary 2013-06-13, 05:24   #1877
ezzo
Zadomowienie

Fewciu u nas tez z nockami od zawsze tragicznie,od 2 dni widzę minimalna poprawę,bo tez budził mi sie ze stekaniem i płaczem praktycznie non stop,skonsultowam to po raz kolejny z pediatra i ona poleciła podawać infacol i to chyba poprawiło jakość snu małego,co prawda nadal sie budZi,ale je i spi dalej juz bez stekania.dodatkowo mam sprawdzić mocz czy nie ma jakiejś bakterii bo to może być tez u nas przyczyna.
Fewciu pisałam ci wczoraj,może pomysl o podawaniu butelki w nocy,wtedy mąż bedzie mógł cię trochę odciążyć?

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 05:26   #1878
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka od początku źle śpi. Ale ostatnie noce to już katastrofa. Takie stękanie... Hmm nie wiem jak to opisać. Jakby Jej coś przeszkadzało i przy tym się wyciąga jak długą. Gdyby chociaż przy tych częstych pobudkach dłużej rano spala,ale nie,o 5 najpóźniej jesz pobudka. W dzień trzy 30min drzemki więc ja nawet nie mam szans na regenerację. Widocznie to jednak mały wampir i nie potrzebuje więcej snu

Co o tym sadzicie?
Mnie to pachnie checia przewrotu na plecki...
Yae robi dokladnie to samo ostatnio.

Jeszcze przyszlo mi do glowy, ze moze jej szelki przeszkadzaja. Tzn., ze przeszkadzaja, to na pewno, ale moze urosla i zaczely gdzies uwierac albo jakiegos obtarcia sie od nich nabawila?
Stary 2013-06-13, 05:27   #1879
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzis pobudka o 5,20 moj dziec ma zegarek w tyłku, bo nakarmiłam na spiocha,. jak tylko zaczał sie wiercic, przykryłam pieluszką w nadziei ze kimnie jeszcze, a gdzie tam,..... 5 minut i czy jak piec złotych teraz buszuje na kocu a ja mam chwile, żeby byc na bieząco

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Na razie nie mam gdzie facetowskich trzymać powoli...a poza tym to czy ja wiem czy chcę drugiego dziecia
wlasnie mam takie same odczucia... jakos nie mam ochoty drugi raz fundowac sobie wrazen typu 14-godzinne skrecanie z bólu w ósemkę, niemoznosc siadania i za przeporszeniem wysrania sie przez 10 dni..... powiedziałam to tztowi to jakos nie uwierzył, niech sie buja jak sobie urodzi to bardzo prosze, nawet piecioro możemy miec ateraz na deser: wykorzystałam wczoraj drzemke młodego na zrobienie zdjec ciuszkowych bo chce na all wystawic, akurat przyszla tesciowa cukier mi oddac i niby zartem do mnie: a co to na handel? to ja jej mówie, ze tak bo gdzie i po co mam to trzymac, ona do mnie, ze sie jeszcze przydadzą. To ja jej: mnie na pewno nie. Jak sie spojrzała... bezcenne ale olałam, ubezwlasnowolniona nie jestem i nikt nie bedzie rządził moim brzuchem i moim tylkiem. amen.

Cytat:
Dziewczyny ja pie.dole! Stoje wlasnie na przystanku obok mnie mloda matka z kolezanka fajka w jednej rece a w drugiej placzace mega malutkie dzidzi no normalnie tak mi go szkoda zaraz sie tu sama poplacze ;(

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej, Piotrek zaliczyła dziś pierwsze spotkanie z trzy tygodnie młodszą Lidią Smiał się do niej zaczepiał rączką, o ona jak prawdziwa dama miała go gdzieś
Wracając ze spotkania tak mnie łeb rozbolała, że aż wymiotować mi się chciało Wróciłam do domu, łyknęłam apap, wykąpaliśmy młodego i trochę mi już lepiej. Przeczytała wszystko co pisałyście, ale taka jestem rozmemłana, że zapamiętałam tylko dwie rzeczy.

Silver gratki za bioderka
Brawo dla Borska za 5 miesięcy

Zdjęcia dzieciowe, jak zwykle cudne
oklaski dla podrywacza

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przyszedł fotelik! Jestem zadowolona, jutro montujemy w aucie.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale jaja, bocian po nocy do okien kuka
chyba cos sugeruje
Cytat:
a ktoś tu pisał że ma nogi grube jak szukał sykienki na wesele
bo mam a spodnie kupiłam nie takie rurki-rurki tylko z prostymi nogawkami bo by mi sie łydki zaklinowały ale tyłek wyglada elegansio w tym 36

nadrabiam dalej
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 05:42   #1880
bokeh
Zakorzenienie

My juz tez od 6 nie spimy

A ja leze i mysle czym jechac i w co ubrac Hanne

Stary 2013-06-13, 05:59   #1881
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Tramwaj
w zyciu bym nie wpadła, ze bana to tramwajka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41292973]
obojętnie jaką, byle bezmleczną
tzn. obojętnie w sensie holle
a poważnie - bezmleczna obowiązkowo, nie wiem, czy ty gluten wprowadzasz teraz czy nie? jak nie, to patrzysz też by bg była

[/QUOTE]koooocham cie pieknie sie Tulacie z Dorka

Cytat:
Aaaa zapomniałabym. Dałam dziś Igorkowi jabłko w tej siatce...tylko wióry zostały Musiałam mu troszkę pomagać bo czasem gubił to i nie umiał chwycić dobrą stroną albo nie trafiał do buzi dobrze ale jak już miał to w ustach to ciumkał aż miło
a ja głupia pinda nie wziełam mu tego
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Nie było mnie od wczoraj i mam tyle do nadrabiania że aż strach, czyżby ten transport z Rumunami jednak dotarł?? Albo coś zrobiłyście z dziećmi, bo tyle stron w półtorej doby to nie jest normalne... Będę odpisywać powoli w miarę czytania...

Trzymam kciuki żeby się udało!
o rumunach wszelki slad zaginał Bijkora tez ucichła...

Cytat:
A u mnie się mówi że się trafi do Choroszczy (tam jest u nas szpital psychiatryczny). Kiedyś wypaliłam przy koleżance z pomorza i jeszcze się dziwiłam że nie wie o co chodzi

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

oooo pamiętasz rodzinne strony widzę
u nas rzadzi Morawica pod Kielcami
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Ona im teraz szkolenie przeprowadza a pozniej wystawi na allegro

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a mężowi to ooooooooooh, fruwałby w powietrzu. nie mąż oczywiście tylko.......
Cała, ogarnij sie z tymi tekstami oplułam klawiature
Stary 2013-06-13, 06:01   #1882
LadyWhisper
Zakorzenienie

My tez od 6 nie spimy myslalam, ze jak Maly pojdzie pozno spac to i pozniej wstanie, tiaaaa, marzenie scietej glowy

Stary 2013-06-13, 06:03   #1883
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ale ja Wam zazdroszcz tego spotkania, tych Bokehowych zdjec, Szjowych porad ehhhhh mam nadzieje, że dopisze wam pogoda a potem poprosze o fotorelacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 06:03   #1884
LadyWhisper
Zakorzenienie

Czy wasze Maluchy to tez takie pelzaki straszne???!!! Moj to po calym lozku potrafi sie przemieszczac......

Stary 2013-06-13, 06:22   #1885
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ale ja Wam zazdroszcz tego spotkania, tych Bokehowych zdjec, Szjowych porad ehhhhh mam nadzieje, że dopisze wam pogoda a potem poprosze o fotorelacje
Ej bo teraz czuje na sobie presje

Hania dalej odrzuca lewego cycka :/
Stary 2013-06-13, 06:25   #1886
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Ezzo nie zdążyłam odpisać Mała bez problemu pije butelkę tylko ile ja bym musiała nazbierać pokarmu żeby było na te 542675 pobudek

Szaja a myślisz że co to może być? Bo w sumie nabiału już długo nie jem,smarujecie te zmiany maścią z wit A ale te zmiany nadal są,nawet na nóżkach nowe się pojawiają,takie suche plamy.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Myślisz Meneq że to próba przewrotu? Przez sen? Nie wiem,nie znam się Ale to takie dziwne jest,jakby ją plecy parzyły.

Patrzyłam,w sumie codziennie patrzę ale nie ma żadnych otarc czy coś takiego.

Dziewczyny udanego spotkania Wam życzę!

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

I widzę że dzisiaj dużo dzieci Wstalo wcześnie rano. Zmówiły się czy co?

Stary 2013-06-13, 06:39   #1887
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Ezzo nie zdążyłam odpisać Mała bez problemu pije butelkę tylko ile ja bym musiała nazbierać pokarmu żeby było na te 542675 pobudek

Szaja a myślisz że co to może być? Bo w sumie nabiału już długo nie jem,smarujecie te zmiany maścią z wit A ale te zmiany nadal są,nawet na nóżkach nowe się pojawiają,takie suche plamy.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Myślisz Meneq że to próba przewrotu? Przez sen? Nie wiem,nie znam się Ale to takie dziwne jest,jakby ją plecy parzyły.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

U nas tez pobudka o 5 ale już śpi więc mam jakieś 30 min hehehehe.
Nasz też stęka od tygodnia i wydaje mi się, że ma za dużo wrażeń w dzień i zobaczył, że może tak robić i jest na to reakcja. Chyba coraz wiecej kuma, np jak chce żebym wstała jak siedzimy na kanapie, to zaczyna mnie naparzać ręką w cycę z całej siły.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 06:55   #1888
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
<3

<3

moja tez nie na boki tak i to bardzo raz nawet jej pomoglam to wskoczyla na brzuszek
ale moja w ogole nie cieroi na brzuchu moze dlatego
ale mnie to nie martwi
kazde dziecko ma swoje tempo

: jupi::j upi::ju pi::jup i:
strasznie sie ciesze a teraz pamietaj 17 czerwca pisz o dodatkowe uzupelniajace 2 tygodnie i urlop rodzicielski 26 tygodni

marsi podawalas mi kiedys link z ktorego uczylas sie robic kresk na oczach

masz go jeszcze bo dodalam do ulubionych ale nie mam

dziewczyny
moj dziec nie chce w wozku tylko na raczki ja porzenisolam sie juz do spacerowki raz probowalalam w spacerowke na brzuszek bo mam taka siatke jak szaje z przodu ale placz
po obejrzeniu filmiku szaji dzos tak zrobilam ale wytrzymala 5 minut porozgladala sie a ze wioch to nic ciekawego i w placz

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

wysylam list wiecie do kogo od nas z watku

UPRZEJMIE DONOSZEM, ZE DZIEWCZETA TE OTO przekraczaja predkosc w pisaniu i nalezy im sie mandat w wysokosci bardzo wysokiej

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

kurcze obieclalam sobie juz ktorys raz ze pojde spac przed 24
ale jak zepnę pośladki to może jeszcze zdąże

A ja poczyniłam dla Was ogromne poświęcenie, moja młoda oczywiście jeszcze śpi a ja zamiast spać z nią wstałam przed ósmą tylko po to żeby dalej nadrabiać, wczoraj przeczytłam kilkanaście stron ale dalej mam dużo...
Stary 2013-06-13, 06:58   #1889
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj też zaliczyłam noc z tych tragicznych. Pobudki od godz 1 do 4 co 15 minut. Brzuch go bolał,teraz też po 7 a on już nie śpi bo z płaczem się obudził,zostawiłam go tylko na pampersie i tak się ćwiczył że w końcu kupa poszła
Może teraz dośpi a ja z nim .
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 07:02   #1890
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

Fewciu, a może na noc mm? Wykonczysz sie dziewczyno, jak będziesz tak jeszcze długo w kość dostawać.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości