|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
za wykończenie Cytat:
za bezpieczną drogęCytat:
|
|||
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Madi, a Ty jak się dziś czujesz?
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
jak zwykle 2x w nocy na siku, a tak całkiem ok do czasu
pierwszy raz synek w brzuchu tak mi biegał o 6:20, że mamusie obudził 6:40 przyszedł ojciec dziecka i koniec spania |
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
A co tu u nas taki ruch z rana? Spać nie możecie?
![]() Właśnie patrze jak sie futro tż na poduszkę wciska i tylkiem sie przytula do głowy :p Musze dziś dopakowac torbe, bo wczoraj jak tz uslyszal że nie mam jej na tip top to mnie zjechal :p już czuje ciśnienie, bo nawet na podkladzie kazal mi spac ![]() Co do boli okresowych to ja na @ mialam tragiczne. Bez ketonalu ani rusz, tak mnie spinal brzuch, krzyze i promieniowalo na nogi. Więc chyba sie boje porodu. .tym bardziej takiego wielkoluda ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Perse dalej sie nie odzywala??
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ciąży nie wiem co to ból to mi się zapomniało A właściwie tak się zastanawiam bo Wy jakieś skurcze macie... ale że co to jest?
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Witam sie w nowym watku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Tak dziwnie....miesnie jeszcze trzymaja, krazka nie czuje,ale jak ide do wc to sie stresuje,zeby mi nie wylecisl
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Martwie sie....o Dziewczyny.....mam nadz.ze one czasu nie maja bo urodzily.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-13 o 07:55 |
||
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
patrzę co mi jeszcze z wyprawki brakuje i kurcze muszę to ogarnąć:
laktator, apteczne typu octenisept, olejuszka, disnemar... ale to jakby co stacjonarnie kupi się. wanienki nia mam... termometru... gruszki do noska... niani... rogala... klapki pod prysznic, gdzies moje wrzuciłam i nie wiem gdzie... no i w koncu te podkłady na łózeczko trzeba kliknąć (co za leniwa baba) wit K i D kupimy po szpitalu, niech mi tam powiedzą, ile, kiedy i czy aplikować... ręczniki takie na ewentualne zmarnowanie, bo takowych juz w domu nie posiadam... przekąski, woda, ubranie dla Tż i klapki jakieś... chyba wszystko |
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Pierwsze sie obudzilam,czy u Ciebie ok....ciekawe co z ta wkladka wczoraj....dobrze,ze to krew nie była...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie w nowej czesci mam nadzieje ze pojawia sie co najmniej 3dzieciaczki! ja lece sie zbierac ladna pogoda sie zapowiada i ide te wlosy zrobic a pozniej uwaga chce spakowac torbe do szpitala i dla malej! i poprasowac pare rzeczy.jak wroce yo napisze milego dnia moje dziewuszki!
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- M
Cytat:
najgorzej było przy 2. A teraz to chciałabym aby sam wypadł ![]() Wrzucam - naszukałam sie tego, ale w końcu znalazłam jak to się robi ![]() iwona335 272 Neni1984 268 czarownica1 252 enlevee 237 ona8686 232 lachryma 223 surka 222 elaine-blath 189 d0tkaaa 155 madi82 151 Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-06-13 o 07:59 |
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gaze
Cytat:
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn, jak mu Futro bąka puści to szybko wstanie
Margosia, to ja już nie wiem, ja tego nie ogarniam, nie wiedziec co to skurcze... w 16 częsci wątku pytać się co to Jak Ty się po porodzie zapytasz: co to jest poród, to ja padnę Fiazo, ja coś ostatnio w nocy na siku nie wstaję, chyba śpię na jednym boku, bo rano się budzę na tym samym co zasnęłam i nie pamiętam, czy się przekręcam... pewnie mi sie juz nie chce przekrecac ![]() Madi, pewnie takie samo bym miałą odczucie z tym krążkiem, że mi wyleci
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Ma
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizyty i gratulejszyn nowych tyg!wczoraj padlam tyle co poczulam poduszke i amen nie ma mnie lol.chociaz czulam lekkie spinanie i bol jak na okres lekki...
kiedys jak pisalyscie ze nie mozecie lezec na plecach to myslalam ze zartujevie czy cos a teraz sama tego doswiadczam eh jakbym sie udusic miala zaraz lol. |
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale który synek w brzuchu to pierwszy raz mnie obudził, dwoma nogami nasuwał więc nie dało się nie obudzić, a przez ostatnie 3 dni tak mi nogami wywija, że aż boli a tż jak wraca z nocnej zmiany to wystarczy, że klucz do zamka włoży się budzę Cytat:
|
||
|
|
|
#48 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla En, która chociaż wiedziała, jak uhonorować nasze starania![]() Ja też smska nie wysyłałam ![]() Cytat:
Jako naczelny prorok wątkowy zapowiadam, iż w tej części nastąpią pierwsze wyklucia!!! A jeżeli Ty nie zdążysz do listopada, to my przyprowadzimy go do ciebie Tak czy siak Glutek będzie na świecie![]() Cytat:
![]() Ja też głosowałam za innym, ale ten mi się podoba i w sumie utożsamiam się z nim
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Ajlooo w nowym watku
Przeczytalam stary ale macie spust z ta produkcja postow pod koniec kazdej czesci ![]() Plan na dzis mam napiety, wiec znow malo mnie bedzie :- naprawic i pomalowac roletę Lali do veluxa - przygotowac drewniane aplikacje na veluxa - wyprasowac kotary (lacznie ponad 5m na prawie 2,5 = 12,5 m2 OMG - standardowo ogarnac i obiadek - troszke bardziej szczegolowo ogarnac kuchnie ![]() Szykuje sie upal dzis we Wro, wiec po poludniu zaczne zwalniac obroty ![]() Trzymam kciuki za wizytki (Mela: ), gratuluje tygodni!!!Cytat:
Wlasnie, a'propos tego pytanie na sniadanie dla psich mamus: jak bedziecie sobie radzic po porodzie? Tzn z wszedobylska sierscia na podlodze/ dywanach, kontaktami pies-noworodek/ niemowle, etc.?... Ja mam Jacka Russella szorstkowlosego i jesli raz dziennie nie zbiore klakow i nie zmyje potem na mokro, jest dramat - toniemy w siersci. A biale klaczki po ciemnych deskach fruuuu az milo
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-13 o 08:05 |
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam wciąż brakuje termometra. Ciężko sie zebrać do kupna |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz sie
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry szalone
Lecę przygotować śniadanie. Nie mogę wyjść z podziwu nad wami!
|
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Cytat:
Madi futro juz lepiej- widac to angina faktycznie byla...
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#57 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Od razu gratuluję tygodni i trzymam kciuki za wizytyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewuszki w nowej części. Ja nie wiem co jest, pod koniec takiego speeda nabrałyście, jak w lutym-marcu. Tyle postów, że jak je zobaczyłam myślałam, że padnę
![]() Ciekawe co u Cynamonka i Perse??? |
|
|
|
#59 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
No właśnie nie wiemy. .Perse ostatnio chyba wczoraj rano sie odzywala, ze ida na ktg i potem cisza..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

za wykończenie
nonono
za bezpieczną drogę

Jak Ty się po porodzie zapytasz: co to jest poród, to ja padnę

), gratuluje tygodni!!!